Tuesday, 19 April 2016

Μαχαιριές... Οι φονικές επιπτώσεις της εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των ασθενών και ετοιμοθάνατων ανθρώπων με πρόσχημα την Ιατρική Κάνναβητου Πέτρου Ευδόκα, petros@cyprus-org.net

Μες τα τελευταία χρόνια, προστάτευσα την Μαρία Αυλωνίτη πολλές φορές από τις επιπτώσεις των καταστροφικών της πράξεων. Η Μαρία είναι το άτομο που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα που ονομάζεται "Ιατρική Κάνναβη" στο facebook. Ήμουν με κάποιο τρόπο η ασπίδα ασφαλείας και προστασίας της Μαρίας μες το Κίνημα Νομιμοποίησης της Κάνναβης, ο πυροσβέστης που παρακαλούσε τα άτομα που πλήγωνε, έβριζε, απειλούσε, εγκατέλειπε και πρόδιδε η Μαρία, να προεκτείνουν μια κάποια κατανόηση πριν την καταδικάσουν, πριν εκδικηθούν για το κακό που τους έκαμε, πριν την τιμωρήσουν για τις ανοησίες που εξακόντισε εναντίον τους. Έσβησα πολλές πυρκαγιές που άναψε η Μαρία με τις θύελλες ανόητης οργής ή με τις μανούβρες χειραγώγησης που έπλεκε έντεχνα στήνοντας αχρείαστους καυγάδες ανάμεσα σε συναγωνιστές. Η αφετηρία μου είχε πάντα δύο άξονες: η Μαρία "παράγει έργο μες το Κίνημα", και "έχει καλές προθέσεις". Δεν ήταν όμως αρκετά.

Αφ' ενός γιατί η δίκαιη οργή των ανθρώπων που πλήγωσε δεν μπορεί να εξουδετερωθεί πλέον, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει ο πυροσβέστης, αφ' ετέρου γιατί η Μαρία έχει πλέον αναγάγει το επίπεδο καταστροφών σε κάτι που είναι πέραν των δυνάμεων του Κινήματος να χειριστούμε.

Είχα επενδύσει πολλή αγάπη και κατανόηση προς την Μαρία, πράγμα που το αισθανόταν και η ίδια σε όλες μας τις επαφές. Είναι μια κοπέλα πανέξυπνη, δυναμική, μαχητική και ελκυστική. Ήμουν το άτομο που πάντα έλεγε στους άλλους ότι έχω τρυφερά αισθήματα και σεβασμό προς την Μαρία, και ότι παρ' όλα τα λάθη και κακούς της χειρισμούς έχει προσφέρει στο Κίνημα. Αλλά δεν επιτρέπεται πλέον να είναι μόνο αυτά που καθορίζουν τη σχέση μας. Υπάρχουν και ευθύνες.

Το νέο επίπεδο καταστροφών που επέφερε η Μαρία αποτελεί μια γραμμή: από την στιγμή που η Μαρία συνειδητά επέλεξε και διέσχισε αυτή τη γραμμή δεν υπάρχει πια επιστροφή. Ο χρήσιμος ηλίθιος Πέτρος Ευδόκας δυστυχώς δεν θα μπορέσει να την διασώσει αυτή τη φορά:
ο- οι καταστροφές τώρα δεν διορθώνονται,
ο- ο πυροσβέστης είναι απρόθυμος.

Μέσα στις λίγες μόνο πρόσφατες μέρες:

ο- Η Μαρία παρέσυρε ένα ετοιμοθάνατο ασθενή και τους συγγενείς του να πιστεύουν ότι αν του χορηγηθεί ένα σκεύασμα Ιατρικής Κάνναβης θα σωθεί η ζωή του. Τους παρέσυρε να παλεύουν και να τσακώνονται με τους πάντες διεκδικώντας αυτό, αντί να αφιερώσουν τον χρόνο στην ανακούφιση του πάσχοντος. Ο άνθρωπος είναι σε μια κατάσταση όπου ούτε η συμβατική, ούτε και η εναλλακτική φυσική ιατρική, ούτε και η Ιατρική Κάνναβις μπορεί να τον βοηθήσει να αντιστρέψει την ασθένεια του. Η κλινική του κατάσταση είναι τέτοια που δεν υπάρχει καν οποιαδήποτε ιατρική μέθοδος να του χορηγηθεί το σκεύασμα Κάνναβης για να το αξιοποιήσει φαρμακευτικά ο οργανισμός του. Αν το σκεύασμα ήταν κάτι διαφορετικό, μια άλλη ουσία, η μόνη μέθοδος που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει θα ήταν ενδοφλέβια χορήγηση - τα πυκνά όμως ελαιώδη στοιχεία της Κάνναβης αποκλείουν μια τέτοια θεραπεία. Ο βαθμός ασθένειας και η βιολογία δεν επιτρέπουν στον ασθενή να αξιοποιήσει την Κάνναβη.

Παρ' όλα αυτά όμως, η Μαρία παρέσυρε αυτούς τους ανθρώπους να ξοδεύουν τον χρόνο τους και τον πολύτιμο πλέον χρόνο του πάσχοντος σε μια συγκρουσιακή σχέση με όλους γύρω απαιτώντας μια θεραπεία με Κάνναβη που δεν υπάρχει τρόπος να χορηγηθεί, και που ακόμα και αν υπήρχε τρόπος, δεν θα βοηθήσει τον ασθενή.

Όλα αυτά τα θέματα που αφορούν το Ήθος μες το πλαίσιο της ιατρικής είναι γνωστά από χιλιάδες χρόνια και εντοιχισμένα μες τον Ελληνικό πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο που ο Ιπποκράτης αφιέρωσε σημαντικό μέρος του έργου του για να καταγράψει τις ηθικές αρχές που πρέπει να διέπουν την σχέση μας με τον πάσχοντα και τους συγγενείς ή τα αγαπημένα του άτομα. Τώρα που με τους αγώνες και τις νίκες μας αρχίζει να επιστρέφει πάλι μες τον κύριο ρουν της ιατρικής η Κάνναβις, είναι ορθό εμείς να παραβιάζουμε από άκρη σε άκρη αυτές τις ηθικές αρχές; Μέσα στους αγώνες μας στηρίξαμε όλες μας τις κινήσεις στα νομικά και συνταγματικά δικαιώματα των ασθενών, και κυρίως στο δικαίωμα πλήρους ενημέρωσης και διαφάνειας για την πορεία της θεραπείας: πως γίνεται τώρα να δεχόμαστε αυτή την παραβίαση εις βάρος του ασθενούς όταν συντελείται από μια συναγωνίστρια;

ο- Η Μαρία προσπάθησε να διεκδικήσει ως προσωπική της νίκη το ότι ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε την αίτηση αυτού του ασθενούς για Ιατρική Κάνναβη (χωρίς βέβαια να παραδεχτεί πουθενά ότι όλη αυτή η ιστορία είναι αχρείαστη και αποτελεί αντιδεοντολογική εκμετάλλευση και ταλαιπωρία του πάσχοντος και της οικογένειας του). Η διεκδίκηση αυτής της "προσωπικής νίκης" της Μαρίας Αυλωνίτη προβλήθηκε διαδικτυακά στην αρχή από την ίδια, και τώρα, με την βοήθεια ανεγκέφαλων δημοσιογράφων, εμφανίστηκε ως "είδηση" και στον Τύπο. Άρχισε με δικούς της ψευδείς ισχυρισμούς για την "νίκη της", αυτοί αναδημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Reporter.com, και τώρα βρέθηκαν στην εφημερίδα Σημερινή. Πουθενά η Μαρία δεν ανακαλεί τον ισχυρισμό για προσωπική της νίκη, ενώ τα γεγονότα και οι αληθινοί διαχρονικοί αγώνες του Κινήματος την διαψεύδουν.

Εκτός από το ότι είναι ανήθικο για ένα άτομο να διεκδικεί τους αγώνες και τις νίκες ενός ολόκληρου Κινήματος, αν επιτρέψουμε να περάσει αυτή η νοοτροπία, αύριο θα είναι απόλυτα αποδεκτό σε όλους τους καιροσκόπους πολιτικούς και γραφειοκράτες που μας πολέμησαν με νύχια και με δόντια για πολλά χρόνια μέχρι σήμερα, να διεκδικούν και αυτοί τα εύσημα για την "προσωπική τους νίκη που μας έφερε την Ιατρική Κάνναβη". Ήδη ακούοντα τα κκούχου-κκούχου των υποψηφίων Βουλευτών όπως του Γιώργου Περδίκη, του Άθου Γεωργίου, και άλλων, που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη νίκη της Ιατρικής Κάνναβης ως "δική τους".

ο- Η Μαρία στρατολόγησε συγγενείς ενός βαριά ασθενούς ανθρώπου να με βρίζουν και κακολογούν γραπτώς και δημοσίως σε αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της. Αυτό έγινε με αφορμή μια επιτήδεια παραπληροφόρηση που δημοσίευσε η Μαρία εναντίον μου, που πυροδότησε την οργή των συγγενών. Οι συκοφαντίες αυτές δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της, εδώ:
"Με λύπη μου διάβασα το σχόλιο του κ. Ευδόκα σε μια σελίδα που αναδημοσίευσε το άρθρο του "Reporter" με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει την έγκριση της αίτησης του κ. Ιωάννη για φαρμακευτική κάνναβη ως ψέμα."

Επειδή γνωρίζουμε πως η Μαρία σβήνει διαρκώς τα ίχνη της μόλις αντιληφθεί ότι την έχουν πάρει είδηση οι συναγωνιστές, φυλάξαμε αντίγραφο εδώ:

ο- Η Μαρία τηλεφώνησε πολλάκις στο Υπουργείο Υγείας, ουρλιάζοντας και βρίζοντας, για να με καρφώσει για την εργασία μου για την Ιατρική Κάνναβη και παραπονούμενη για την εξυπηρέτηση που προσφέρω τόσον στους ασθενείς όσον και στο Υπουργείο ώστε το Υπουργείο να μπορεί να τους εξυπηρετεί καλύτερα με τις αιτήσεις και συνταγές τους.

ο- Η Μαρία τηλεφώνησε στην εφημερίδα Πολίτης, και πάλιν ουρλιάζοντας και βρίζοντας,  παραπονούμενη για το ότι η εφημερίδα κατά καιρούς αξιοποιεί ανακοινώσεις και άρθρα του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης. Η επιθετικότητα της - "εκ μέρους του Κινήματος" - εξαπολύθηκε πρώτα εναντίον μιας ταλαίπωρης τηλεφωνήτριας που αναγκάστηκε να την ακούει, και μετά εναντίον μιας συγκεκριμένης δημοσιογράφου που κατά καιρούς δημοσιεύει ειδήσεις και αναλύσεις που αφορούν το Κίνημα για την Νομιμοποίηση.

Αυτή η αισχρή συμπεριφορά, εκτός από το ότι φανερώνει τα φοβερά δαιμόνια που παραδέρνουν την Μαρία, δυστυχώς τραυματίζει τις λιγοστές επαφές και σχέσεις που κατάφερε το Κίνημα να κτίσει με τον συμβατικό Τύπο. Όλοι γνωρίζουμε πως οι εφημερίδες και τα Μέσα, γενικά, βρίσκονται στα χέρια αντιπάλων της Κάνναβης. Είναι λιγοστοί οι έντιμοι δημοσιογράφοι που τολμούν να πουν την αλήθεια για την Κάνναβη και που παρουσιάζουν το Κίνημα Νομιμοποίησης στην ορθή του διάσταση. Είναι δίκαιο αυτοί να υπόκεινται μανιακές επιθέσεις ύβρεων και βωμολοχίας;

Το ίδιο συνέβει πρόσφατα και με ένα άλλο δημοσιογράφο στον οποίο η Μαρία επιτέθηκε τελείως απρόκλητα. Έγραψα για αυτό το συμβάν χωρίς να αναφέρω το όνομα της, με την ελπίδα ότι το άρθρο μου θα ήταν μια προειδοποίηση ότι "ως εδώ και μη παρέκει". Αλλά η Μαρία δεν συνετίστηκε:
Αισθάνομαι ντροπή...

ο- Η Μαρία μες τους πρόσφατους μήνες ισχυρίζεται ότι τάχα πέρσι είχε καλλιεργήσει "νόμιμα" φαρμακευτική Κάνναβη, προβάλλοντας έντεχνα την εντύπωση πως τάχα έλαβε μια "ειδική άδεια" και ότι αυτό επετεύχθει με "την προστασία του στρατού και της αστυνομίας". Αυτά είναι τελείως εξωπραγματικά, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι συλλαμβάνονται καθημερινά και τραβολογιούνται σε κρατητήρια και δικαστήρια: ΔΕΝ έχει δοθεί ποτέ "ειδική άδεια" ούτε στη Μαρία ούτε και σε κανένα μέχρι τώρα για την καλλιέργεια Ιατρικής Κάνναβης! Αγωνιζόμαστε για αυτό, και προσβλέπουμε νά 'ρθει η μέρα που θα το δούμε να υλοποιείται.

Οι διαφημίσεις λοιπόν που δημοσιεύει πρόσφατα η Μαρία ότι τάχα αν υποβάλουν σε αυτήν μια αίτηση οι ασθενείς και συμπορευθούν μαζί της θα λάβουν Ιατρική Κάνναβη που αυτή θα καλλιεργήσει "νόμιμα" για αυτούς, είναι μια εξαπάτηση. Είναι κρίμα - και εγκληματικό - να δίνονται τέτοιες υποσχέσεις που να παρασύρουν ευάλωτο και πονεμένο κόσμο κοντά της που μόνο σε περιπέτειες θα τους οδηγήσουν. Ας χρησιμοποιήσει το μυαλό του ο καθείς και να συνέλθει. Προσοχή!

Δεν επιτρέπεται "εν ονόματι του αγώνος" να παρασύρουμε τον κόσμο σε συγκρούσεις με Αστυνομία και δικαστήρια χωρίς να γνωρίζουν οι άνθρωποι από πριν το έννομο ή παράνομο καθεστώς των πράξεων τους. Δεν φτάνει που είναι παράνομο να καλλιεργήσουμε ο καθείς την Ιατρική Κάνναβη στο σπίτι μας, ποιός από μας θέλει να πάει φυλακή για επιπλέον κατηγορίες που θα συμπεριλαμβάνουν και συνωμοσία με την Μαρία για τον σκοπό διάπραξης εγκλήματος;

Οι αγώνες πάντα διεξάγονται με αυτοθυσία και ηρωισμό από τους ανθρώπους - μέχρι θανάτου, μερικές φορές - όταν αυτοί γνωρίζουν καθαρά το ποιά είναι τα ρίσκα, ποιές οι συνθήκες της σύγκρουσης και όταν επιλέγουν ελεύθερα τη συμμετοχή στον αγώνα. Καθήκον μας είναι η διαφάνεια - όχι οι στημένες υποθέσεις! Είναι εγκληματικό να εξαπατώνται οι άνθρωποι - και δη οι ασθενείς και πονεμένοι πάσχοντες και οι συγγενείς των - ώστε να εγκλωβιστούν να συμμετάσχουν σε αγώνες όπου δεν κατέχουν την στοιχειώδη ενημέρωση.


Η απάτη με το όνομα της

Η Μαρία Αυλωνίτη χρησιμοποιεί το όνομα της φανερά και ανοικτά - χωρίς απόκρυψη - όταν μιλά με την Αστυνομία και με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ). Στα γραφεία της δίωξης όλοι την γνωρίζουν με το νι και με το σίγμα, καθώς και το που κατοικεί, με ποιούς ομιλεί, τι πράττει, τα πάντα. Δεν χρειάζονται καν να την παρακολουθούν για αυτό - η ίδια τους τηλεφωνεί και τους τα λέει!

Χρησιμοποιεί το όνομα της ανοικτά στις επαφές της με πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες.

Χρησιμοποίησε το όνομα της ανοικτά στις επαφές της με το Προεδρικό, καθώς και στην πολύωρη επίσκεψη που έκαμε εκεί.

Χρησιμοποιεί το όνομα της ανοικτά στις επαφές και διαπραγματεύσεις της με μαφιόζους, με διακινητές, με δημοσιογράφους.

Χρησιμοποιεί το όνομα της ανοικτά στις επαφές και διαπραγματεύσεις της με κρατικές υπηρεσίες και με τους λειτουργούς και υπαλλήλους σε υπουργεία.

Χρησιμοποιεί το όνομα της ανοικτά στις επαφές και διαπραγματεύσεις της με εμπόρους και κεφαλαιοκράτες.

Αλλά αποκρύπτει το όνομα της με καλά προσεγμένο θεατρινισμό από τους ασθενείς, τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της, τους υποστηρικτές του Κινήματος. Δημιουργεί την εντύπωση πως "είμαστε υπό δίωξην", και ότι τάχα αναγκάζεται "να κρύβεται".

Δηλαδή όλοι οι πιθανοί εχθροί και αντίπαλοι γνωρίζουν το ποιά είναι - με δική της πρωτοβουλία - αλλά ενώπιον των απλών ανθρώπων του λαού, που έχουν τεράστια ανάγκη να δουν ακόμα μερικά άτομα να εμφανίζονται ανοικτά και επώνυμα υπέρ της Κάνναβης, κρύβεται.

Με αυτή την έντεχνη απόκρυψη όμως η Μαρία Αυλωνίτη κερδίζει μια υποσυνείδητη συμπάθεια από τους ανθρώπους, εκείνο που ο λαός μας προσφέρει αυθόρμητα και θερμά προς τους αγωνιστές της ελευθερίας. Πιστεύουν, οι καημένοι αναγνώστες, ότι η Μαρία "διώκεται" για την συμμετοχή της στον αγώνα, και ότι τάχα "πρέπει να προστατεύεται". Και αυτό φυσικά, κερδίζει για την Μαρία μια υποστήριξη που δεν της αξίζει - διότι είναι βασισμένη σε μια εξαπάτηση, σ' ένα θέατρο εντυπώσεων.


ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ
ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ
"Ἂν μισοῦνται ἀνάμεσό τους, δὲν τοὺς πρέπει λευτεριά..."
- Δ. Σολωμός, 1823.

Η υπόθεση με την Μαρία Αυλωνίτη δεν θα έπρεπε να είχε εξελιχθεί σε δημόσια αντιπαράθεση - λίγοι είμαστε οι αγωνιστές, και δεν περισσεύει κανένας. Ακόμα και με τις αντιδεοντολογικές της συμπεριφορές, η Μαρία προσφέρει κάποιο έργο στον αγώνα και δεν πρέπει να κατακρίνεται για αυτό. Μόνο που μερικές φορές παρεκκλίνει επικίνδυνα, και αυτό:
α. τροφοδοτεί τη διχόνοια μες το Κίνημα, πράμα που κυμαίνεται από καταστροφικό ως και φονικό, και,
β. τροφοδοτεί τους αντιπάλους μας, δηλ. τις αυταρχικές δυνάμεις που για λόγους κέρδους και εξουσίας δαιμονοποιούν την Κάνναβη και τους Φίλους της Κάνναβης και εξακολουθούν την άνομη καταδίωξη μας.

Η διχόνοια αποδυναμώνει τις δικές μας δυνάμεις και ενδυναμώνει τους αντιπάλους.

Η πιο πρόσφατη τέτοια ανωμαλία προέκυψε με τις γραπτές δηλώσεις της Μαρίας που αναδημοσίευσε και η ανόητη δημοσιογράφος της reporter.com Άντρη Κούννου, η οποία χωρίς να κάμει οποιαδήποτε προσπάθεια επαλήθευσης, απλώς έδωσε εγκυρότητα στους ισχυρισμούς της Μαρίας, γράφοντας:
"«Την περασμένη Πέμπτη, 31/3 πήρα μια αίτηση για λάδι κάνναβης στον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη και την ίδια μέρα επικοινώνησαν από το Υπουργείο με την οικογένεια του ασθενή, ο οποίος είναι καρκινοπαθής και βρίσκεται στην Αροδαφνούσα», εξηγεί η διαχειρίστρια της διαδικτυακής σελίδας Ιατρική Κάνναβη, Μαρία Α. «Μέσα σε 4 μέρες η αίτησή του εγκρίθηκε και ο Ιωάννης έγινε ο πρώτος ασθενής που κρατά στα χέρια του την έγκριση.»"

Βέβαια χαίρομαι που ο Ιωάννης κρατά τώρα στα χέρια του την έγκριση!

Αλλά δεν είναι ο πρώτος ασθενής στην Κύπρο που κατέχει αυτή την έγκριση από τον Υπουργό, και η προσπάθεια μάλιστα να παρουσιαστεί αυτό το ψέμμα ως προσωπική επιτυχία της Μαρίας είναι γελοία. Γιατί να παραφουσκώνονται με τόσο εγωικές αποχρώσεις αυτά τα πράματα;

Όπως αναφέρθηκε σε πολλά άρθρα του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης (τα οποία επαληθευτήκαν και από αντιπροσώπους του Υπουργείου και του Γραφείου Γενικού Εισαγγελέως σε δημοσιεύματα στον Τύπο), προηγήθηκαν εγκρίσεις σε αιτήσεις από:
ο- κυρία υπήκοο του Ισραήλ που είναι καρκινοπαθής, που ήλθε στην Κύπρο για επίσκεψη,
ο- Κύπριο πολίτη που είναι τραυματίας με πολλές δεκαετίες ανίατων νευρολογικών πόνων, που έλαβε την άδεια για έξι μήνες και την οποία ακολούθως ο πρώην Υπουργός κος Πατσαλής σε συμπαιγνία με τον Διευθ. Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Λούη Παναγή αρνήθηκαν να του την ανανεώσουν, αφήνοντας τον να πονεί ανελέητα,
ο- τον 19χρονο αθλητή Γιώργο Μ., καρκινοπαθή του οποίου οι αιτήσεις αγνοήθηκαν για ένα χρόνο και που αγωνίστηκε μέχρι θανάτου στο Ανώτατο Δικαστήριο για να κερδίσει το αίτημα του, το οποίο εγκρίθηκε ενώ εκείνος πέθαινε και δεν έλαβε ούτε σταγόνα από το φάρμακο,
ο- καρκινοπαθή που υπέβαλε ο ίδιος απευθείας στον Υπουργό αίτηση αμέσως μόλις δημοσιεύσαμε τα πρώτα δύο από τα πιο κάτω άρθρα, και η οποία αίτηση εγκρίθηκε αμέσως.

Και τώρα κέρδισε μια νίκη και ο Ιωάννης - ο πέμπτος στην σειρά ασθενής για τον οποίο το Κίνημα κέρδισε την έγκριση Ιατρικής Κάνναβης - που ευτυχώς μεν εγκρίθηκε η αίτηση του, αλλά που σαφώς δεν είναι «ο πρώτος ασθενής που κρατά στα χέρια του την έγκριση», όπως λέει η Μαρία Αυλωνίτη.

Όλα τα πιο πάνω ήταν όλα ήδη γνωστά στη Μαρία: τα ψέμματα που διαδίδει είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

Ας το επαναλάβουμε: ο ισχυρισμός ότι ο Ιωάννης είναι «ο πρώτος ασθενής που κρατά στα χέρια του την έγκριση», όπως λέει η Μαρία Α. είναι ψέμμα. Σε τι αποσκοπεί - εκτός από την προσαύξηση και διαφημιστική προβολή του εγώ της;

Ορίστε τρία κείμενα που εξηγούν κάποιο από το ιστορικό των αγώνων - σε αυτά δεν αναφέρονται και οι δύσκολες δηλώσεις και επαφές με τα εχθρικά Μέσα και Τύπο, οι δημόσιες συγκεντρώσεις, παρουσιάσεις και διαλέξεις, η ενημέρωση και πληροφόρηση μέσω φυλλαδίων και διαδικτύου, οι διαπραγματεύσεις με γραφειοκράτες, πολιτικούς, κομματικούς και εξουσιαστές:

Τρεις νίκες για την Ιατρική Κάνναβη

Πως θα κάμετε την αίτηση σας για Ιατρική Κάνναβη http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/04/blog-post_3.html

Κύπρος: Οι Δίκες για την Ιατρική Κάνναβη

Οι νίκες ανήκουν σε όλους μες το Κίνημα, και ανήκουν σε όλους συλλογικά• όχι μόνο στο Κίνημα και στους ασθενείς, όχι μόνο σε όλους τους Φίλους της Κάνναβης, μα ανήκουν σε ολόκληρη την κοινωνία γενικά και αδιακρίτως. Το να παρουσιάζεται μια νίκη σαν "προσωπική επιτυχία" ενός μόνο ατόμου - όσον δραστήρια και αν είναι - είναι και ψέμμα, αλλά και αντιδεοντολογικό: δυστυχώς παράγει και προάγει μια τοξική διχόνοια μες το Κίνημα. Είναι τόσον μικροπρεπής και ανόητος αυτός ο ισχυρισμός, που δηλητηριάζει τους πάντες, αναιρεί τους δύσκολους και σκληρούς αγώνες ανθρώπων που πέρασαν βασανιστήρια, ξυλοκοπήματα, φυλακίσεις, εξορίες, προσαγωγές, χρόνια στην παρανομία, χρόνια στην μελέτη και το γράψιμο, επωμίστηκαν χίλια ρίσκα δημοσίως και κρυφά, και εργάστηκαν για δεκαετίες μέχρι να φτάσουμε εδώ σήμερα.

Το Κίνημα θα συνεχίσει και με τις νίκες και τις ήττες - οι ήττες όμως θα ελαττωθούν και θα μηδενιστούν μόνο όταν εμείς οι "κορυφαίοι" ας το πούμε, αυτοί που για διάφορους λόγους τυγχάνει να πέφτουν πάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας, μπορέσουμε να βάλουμε κατά μέρος το εγώ μας και να υπηρετούμε καθημερινά με οργανωτικούς, κινηματικούς και αμεσοδημοκρατικούς τρόπους μέσα από ορθές συλλογικές διαδικασίες ώστε ολόκληρο το Κίνημα, και κυρίως οι χιλιάδες ανώνυμοι υποστηρικτές και Φίλοι, να αισθάνονται πως οι εργασίες, οι αγώνες και οι νίκες ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ μας.

Μόνο έτσι θά 'ρθει Άσπρη Μέρα και για μάς...
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
______________

Το δεύτερο μέρος του πιο πάνω άρθρου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ:
ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ


Η Αντίσταση στο Νάρκοτεστ (ηχητικό αρχείο, συνέντευξη)

Η Ορθή χρήση της Κάνναβης
Μικρό Εγχειρίδιο

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης: για το νομοσχέδιο που θα επιβάλλει "θεραπεία" μέσω Δικαστηρίων

Τι θα γίνει με τα 26 κιλά Κάνναβης;

Κάνναβις και Άλζχαϊμερς: Ποιότητα Ζωής στο Γήρας

Κάνναβις και Ψύχωση: η νέα Δαιμονοποίηση του Ιερού Φυτού

Κάνναβις και Σκλήρυνση
Η Πολλαπλή (ή Κατά Πλάκας) Σκλήρυνση και οι θεραπευτικές επιλογές με την Κάνναβη

Καρκίνος και Κάνναβις, έμπρακτη βοήθεια για την Άλφα...
...και για όλους τους καρκινοπαθείς

Κανναβινέλαιο ή Σπορέλαιο της Κάνναβης; Διευκρίνηση για τις δύο του μορφές

Ιατρική Κάνναβις... ΧΩΡΙΣ ψυχοδραστικές επιδράσεις;

ΟΧΙ ~ ξανά ! ~ στο Νάρκοτεστ

Από το 1994 (πριν να λειτουργήσει το διαδίκτυο!):
Μερικές Αλήθειες για την Κάνναβη...
και

Η Κάνναβις... το κατ' εξοχήν οικολογικό φυτό

Εκτύπωση του φυλλαδίου γιά διανομή σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους:
Σελίς 1
Σελίς 2

~~~~~~~~~~~~~~~~~5 comments:

 1. Η αλήθεια είναι πως το φαινόμενο δεν είναι καινούριο…..χρόνια το είχαμε αυτό το πρόβλημα και δυστυχώς μας το μετέφεραν από γενιά σε γενιά….!!!
  Ας πεις την λέξη ..’πρόεδρε’ οι μισοί θα γυρίσουν …γιατί όλοι θέλουν να είναι κάπου πρόεδροι , να έχουν ένα αξίωμα! Και αν αλλάξει κάτι… εκεί να δεις το λιγότερο που θα ζητήσουν είναι το όνομα μια οδού η ακόμα ένα άγαλμα προς τιμή τους! Νομίζω πως δεν θα διαφωνήσετε μαζί μου, αλλά το κυριότερο είναι και να διαφωνείτε να έχω το δικαίωμα λόγου και άποψης διότι άποψη έχουμε όλοι από μια…είναι σαν….Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!
  Αρχικά για να ξεκαθαρίσω δεν είμαι άπω την Κύπρο αλλά από την Ελλάδα , μια Ελλάδα που πραγματικά πάνω στο θέμα της αποποινικοποίησης δεν ξέρω πως οι περισσότεροι το βλέπουν αλλά ίσως να είναι η μοναδική χώρα που να έχει ιδρύσει τόσες ομάδες-κινήματα για ένα κοινό σκοπό! Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως ο σκοπός είναι κοινώς αλλά η κάθε ομάδα-κίνημα θέλει να πάρει τα εύσημα ως προς την αλλαγή της νομοθεσίας! Και ακόμα πιο τραγικό είναι όταν έχεις μια αντίθετη άποψη να σε μπανάρουν ή να μπαίνουν σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης παρά διάλογου! Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ποτέ η δράση μου δεν είχε να κάνει με κανένα κίνημα ( αν και λίγες ημέρες πριν έκανα το λάθος να εκφράσω την άποψη μου και αμέσως δέχτηκα επίθεση…και στο τέλος φυσικά μπανάρισμα όχι πως με απασχολεί ιδιαίτερα διότι δεν είχα σκοπό και να ασχοληθώ ξανά με την συγκεκριμένη σελίδα)…διότι πολύ απλά ενώ υπάρχουν 4 πράξεις εμείς ξέουμε και έχουμε γίνει και καλοί μάλιστα στις δυο…στην αφαίρεση και στην διαίρεση…δεν είναι τραγικό;;;; Και στο τέλος για να κλείσω την εισαγωγή μην έχετε καμία αυταπάτη πως η κάθε αλλαγή στην Ελλάδα θα γίνει λόγο των αγώνων …κάποιον που αυτό προσδιορίζονται κορυφαίοι …αλλά γιατί αλλάζει όλος ο κόσμος τριγύρω μας σε αυτό το θέμα και είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουμε και εμείς το Ευρωπαϊκό δίκαιο που υπερισχύει του Ελληνικού…λεπτομέρειες!!
  Επίσης θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως (διότι πολλά μυαλά θα πάνε εκεί…βλέπεις δεν έχουν μάθει πως ο κάθε άνθρωπος είναι αυτόβουλος και όχι πρόβατο) …κανένας Κώστας …κανένας Γιώργος….καμία Μαρία….παρά μόνο περισσότερο η θλίψη μου για το κείμενο που διάβασα στην σελίδα και μάλιστα το ονομάσατε εξαιρετικό…τους λόγους τους ξέρετε εσείς …προσωπικά αδυνατώ να το κατανοήσω την αιτία διότι είναι καθαρά ένα κείμενο στοχοποιησης και τίποτα περισσότερο!!
  Ένα κείμενο στοχοποιησης Κύριε Ευδόκα που άλλωστε είστε και ο διαχειριστής της σελίδας (τελικά δεν αδυνατώ να κατανοήσω γιατί το ονομάσατε εξαιρετικό) που μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα και εσείς το κείμενο μου…όπως έγινε και με τις ….αλήθειες και τα ψέματα νομίζω καταλαβαίνεται για ποια σελίδα αναφέρομαι!!

  ReplyDelete
 2. Δεν μπορώ να μην πω ….. ίσως ήσασταν από τους πρώτους που ασχοληθήκατε με το θέμα….αλλά το κείμενο που γράψατε ξεπερνάει κάθε λογική…και μια που μιλάμε για λογική….. θα ήθελα να μάθω πόσο κοστίζει η επένδυση σας στην αγάπη….για να ξέρω εάν συμφέρει τελικά να επενδύεις σε αυτήν η όχι( και τώρα κατάλαβα γιατί απόρησα …πως μια σελίδα χαρακτήρισε αυτό το κείμενο εξαιρετικό) όταν αυτός που το γράφει του ανήκει…είναι λογικό! Πάμε παρακάτω… δεν νομίζεται όμως πως υποτιμάτε τον εαυτό σας θεωρώντας το ίδιο σας τον εαυτό σωτήρα του αλλού;;; Και για πιο λόγο…αδυνατώ να κατανοήσω και αυτό(είναι πολλά που αδυνατώ να κατανοήσω σε αυτά που γράψατε) και ειδικά πως ένας άνθρωπος με αγάπη και τρυφερά συναισθήματα μπορεί να κάνει τέτοια επίθεση!!! Μιλήσατε και είπατε πως η συγκεκριμένη κοπέλα ενώ όλοι οι αρμόδιοι φορείς ξέρουν τα στοιχεία της μένει ανώνυμη στον απλό κόσμο πέρα από το όνομα της….μα αυτό δεν είναι το ζητούμενο;
  Ή πιστεύεται πως η αυτό διαφήμιση και η αυτοπροβολή είναι μέσο απόδειξης της ικανότητας ενός ανθρώπου…. σας πληροφορώ πως όχι το αντίθετο!! Αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν το όνομα ενός ανθρώπου για τις δραστηριότητες του όταν αυτές είναι δημόσιες είναι οι αρχές και όχι ο απλός κόσμος (άλλωστε αυτό αποτελεί και ίσως μια απόδειξη πως δεν θέλει άγαλμα στο όνομα της…για τον αγώνα της) και φυσικά οι ασθενείς και οι άνθρωποι που είναι τριγύρω της!!
  Τώρα εάν από ότι βλέπω…θεωρείται κοντά στους 20.000 ανθρώπους ηλίθιους η πως έχουν πέσει σε μια πλάνη και ήρθε ο σωτήρας να τους λυτρώσει….φτάνει γεμίσαμε από Σωτήρες …νομίζω ξεχειλίσαμε όχι απλός γεμίσαμε!! Φυσικά μπορώ να υποθέσω τους λόγους που κάνατε αυτή την επίθεση αλλά αυτό που είναι το ζουμί στην όλη υπόθεση είναι πως ουσιαστικά γύρισε μπούμερανγκ σε εσάς τον ίδιο δυστυχώς….διότι (οι παροιμίες είναι σοφές) το έξυπνο πούλι από την μύτη πιάνεται!!
  Ναι όλοι μαζί θα μπορούσαμε να σπάσουμε το ταμπού της κάνναβης…αλλά μαλλον η ηλικία σας δεν έχει αυτή την αντίληψη δυστυχώς….!!
  Τώρα όσο αφορα τους συμπατριώτες Έλληνες…καλύτερα δεν είναι νομίζεται σιγά –σιγά να σταματάτε να δημιουργείται σελίδες για τον ίδιο σκοπό και να συσπειρωθείτε εφόσον ο σκοπός είναι κοινώς για όλους!!!
  Είναι σαν μαύρη κωμωδία (και είναι γεγογος) μια οργάνωση-κίνημα της βόρειας (λίγες ημέρες πριν) Ελλάδας να ζητάει από μια άλλη σελίδα ..γεμάτη αλήθειες….να πει δυο λογια για την προσπάθεια τους και η απάντηση που να παίρνει ….είναι’ γιατί εσείς μας έχει δημοσιεύσει πουθενά;;’
  Και κλείνοντας…. γιατί οι σκέψεις είναι παρά πολλες και περίπλοκες καλύτερα να κοιτάτε μπροστά με συμπάθεια και όχι εμπάθεια….ο πυροσβέστης θέλεις γίνεται πυροσβέστης γιατί θέλει κάτι να σώσει… εάν το κάνει για να έχει να το λέει…είναι σαν φοράει μια αποκριάτικη στολή….δεν ξέρω εάν θα σας ταίριαζε αλλά δεν το θεωρώ σωστό…προσωπικά!!
  Και πληροφοριακά…. σε πόσες σελίδες είστε διαχειριστής πίσω από την ανωνυμία που κατηγορείται τον άλλον;;;; Είναι πολύ εύκολο να βρεθεί μέσα από την IP της κάθε σελίδας….εάν καταλαβαίνεται τι εννοώ…κάτι που ήδη είναι γνωστό σε αυτούς που μπορούν να το μάθουν!!

  Και αν και το έστειλα σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο σήμερα το πρωί το γράφω και σε εσάς …μήπως σας δώσει ..λίγο έμπνευση!!

  Πάντα μα ΠΑΝΤΑ..είχα το δίλημμα .....και το δίλημμα ήταν : με τη λογική (μυαλό) ή το συναίσθημα(καρδιά)?....ξέρω ξέρω και σεις που με ακούτε μια από τα ίδια.......αν είχα τον Αριστοτέλη μπροστά μου θα μου έλεγε να έχω ΜΕΤΡΟ, κάτι δηλαδή ανάμεσα.....ναι..ναι σωστά.. υπάρχει όμως ένα ΑΛΛΑ.. και το αλλά είναι οτι οι Ηρωικές αποφάσεις παίρνονται με την καρδιά....Μμμμμμ..!!!!!!! Θυμικό το λεν αυτοί που ξέρουν....και το θυμικό είναι δυνατό...μα πολύ δυνατό....φυσικά αν δεν υπάρχει και η 'τέχνη' του λογιστικού (μυαλού) το Θυμικό μπορεί να κάνει πολύ μα πολύ μεγάλες απερισκεψίες.....ΑΛΛΑ ο Ήρωας δεν είναι απερίσκεπτος??? ΧΑ! Εδώ είναι η όλη μαγεία...όταν το Θυμικό σπάει την ΤΑΞΗ ,,σπάει τους κανόνες του τρίπτυχου 'Επιθυμία - Λογισμός - Θυμικό' και δρα ΜΟΝΟ του ....εγώ αυτό το λέω ΑΝΑΤΡΟΠΗ ...και το ΓΟΥΣΤΑΡΩ πολύ...και ας με λεν οι φίλοι/ες ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ!!!! Χμμμ...

  ReplyDelete
 3. Και μια υποσημείωση….το Ιndymedia είναι η σελίδα εάν θέλεις των πραγματικά αναρχικών στην Ελλάδα και όχι σελίδα για να γράφει ο καθένας την άποψη του προσωπικά για ένα άτομο! Ξεπερνάει αυτή την λογική…είναι σελίδα γνώσης όχι σελίδα αυτοπροβολής…άσχετα εάν την διαχειρίζεται άλλος για εσένα!! Τα άτομα που είναι πίσω από αυτήν την σελίδα στην Ελλάδα είναι πολλά και με ένα συγκεκριμένο σκοπό….

  Υ.Γ. Τώρα όσο αφορα τα χρήματα που πρόσφατα κατηγορήθηκα πως μοιράζομαι με τον καταστροφέα επειδή απλά έγραψα την γνώμη μου….σκέφτομαι να ιδρύσω μια offshore…. να τα βγάλω έξω για να είμαι και σίγουρος!! ( εάν είναι δυνατόν….ειπαμε η κάνναβη είναι ψυχοτρόπο…μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ήδη υπάρχον κουταμάρα)!!

  Μετά τιμής

  Κων/νος Αγγελατος ( για να πει και κάποιος το όνομα του)

  Υ.Γ Αναγκαστικα να σπασω αυτο to post σε 3 τμηματα διοτι σε ενα ηταν μαλλον....πολυ μεγαλο!!! Φυσικα το ιδιο κειμενο σας δοθηκε και προσωπικα χωρις να παρω καποια απαντηση που θεωρω που ειναι υποχρσωση σας εφοσον ΄ψαχνεται την Αληθεια'...καλο θα ηταν λοιπον να απαντουσατε και για αυτην γιατι αποψεις υπαρχουν πολλες!!! Αληθεια ομως μια...και μια τελευται ερωτηση ...εισαστε αληθεια συνοδοιποροι με το κινημα το κινημα των iliosporoi που εχουμε;;;Και σας παρακαλω στο τελευταιο ερωτημα να ειστε λιγο προσεχτικος σε αυτο που θα απαντησετε...εαν το κανετε!!Και κλεινω...αληθεια αυτοε ο server indymedia της κυπρου...ποιος την διαχειριζεται..και πως ηρθε στα χερια του!!

  Σας ευχαριστω πολυ....

  ReplyDelete
 4. :) Σας ευχαριστώ πολύ για τις εξηγήσεις που δώσατε πάνω στα ερωτήματα μου!! Πραγματικά ήταν απόλυτα διαφωτιστικές σε οτι με αφορα…. και νομίζω και για όσους τις διάβασαν!!! !!

  ReplyDelete
 5. Ο "Unknown" είναι βλάκας και γι'αυτό σχολιάζει και ανώνυμα.
  Και εγώ είμαι μεγάλος υποστηρικτής της κάνναβης και παλιό μέλος της πρώην σελίδας "Ιατρική Κάνναβη" στο facebook, ώσπου μία μέρα η Μαρία άρχισε να με βρίζει, να με προσβάλλει, και να μου επιτίθεται άγρια χωρίς λόγο, δεν ντρέπεται το καθυστερημένο. Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα το άρθρο και χαίρομαι που υπάρχει! Εύγε!!

  ReplyDelete