Η Νέα Κυβέρνηση
Εθνική Ανεξαρτησία
Πυξίς για τη Διαχείριση και Πλοήγηση του Κράτους
Οικονομική Πολιτική
Το Πολιτικόν Σκέπτεσθαι
Επιπτώσεις στο Λαό.
* * *
{Για καλύτερη ευκρίνεια στα επί μέρους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "κλικ" πάνω σ' έκαστον.}
Η Νέα Κυβέρνηση
* * *
Εθνική Ανεξαρτησία
* * *
Πυξίς για τη Διαχείριση και Πλοήγηση του Κράτους
* * *
Οικονομική Πολιτική
* * *
Το Πολιτικόν Σκέπτεσθαι
* * *
Επιπτώσεις στο Λαό
* * *
Εθνική Ανεξαρτησία
* * *
Πυξίς για τη Διαχείριση και Πλοήγηση του Κράτους
* * *
Οικονομική Πολιτική
* * *
Το Πολιτικόν Σκέπτεσθαι
* * *
Επιπτώσεις στο Λαό
Ομάδα Σύνταξης,
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
http://CyprusIndyMedia.org
~~~~~~~~~~~~~
Πηγές, Παραπομπές, Περαιτέρω Μελέτη
Ο Λουκάς Παπαδήμος, η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) και το Διεθνές Κεφάλαιο:
http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-paredosan-ti-chora-stin-trimeri-o-pagkosmios-rolos-papadimou.html
Ευχαριστίες στην Στέλλα Κύκλου για την έμπνευση και ενημέρωση.
Οι εικόνες του άρθρου μας είναι από τη δημιουργία του Μαρκ Φιόρε, του οποίου η εξαιρετικά επιτυχημένη ανάλυση της φαινομενολογίας του σύγχρονου Κεφαλαιϊκού Κράτους εμπνέει απελευθερωτικά χάχανα σε χιλιάδες ~ εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=6u2kcUR2H40
Legal Issues; Copyright notice
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/08/legal-issues-copyleft-copyright-notice.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δύο βιογραφικά σημειώματα για τον νέο Πρωθυπουργό δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την καταγωγή, τον ρόλο και τον προσανατολισμό του μές' τους άξονες του Διεθνούς Κεφαλαίου:
ReplyDeletehttp://www.express.gr/news/politics/534441oz_20111111534441.php3
και
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112575366
Αλλά δεν μας αρκεί τούτη η γνώση - ή τουλάχιστον δεν αρκεί να μείνουμε στην επιφάνεια. Ερευνώντας πιο βαθειά θα δούμε πως Ο Παπαδήμος κατέχει μια ιδιαίτερη θέση μες το Διεθνές Κεφάλαιο. Ανήκει στις δομές του Κεφαλαίου που γεφυρώνουν, συνδέουν, κάποιους ξεχωριστούς ή και αντίθετους κλάδους του Κεφαλαίου.
Αναγνωρίζουμε Κάποιους από αυτούς τους κλάδους:
α. Υπάρχει ο κλάδος του Κεφαλαίου που είναι "αμειγώς" Αμερικανικό, "γέννημα θρέμμα" δηλαδή της εκεί ντόπιας οικονομίας.
β. Υπάρχει ο κλάδος του Διεθνούς Κεφαλαίου που είναι βασισμένος στις ΗΠΑ αλλά που δεν είναι "Αμερικανικό κεφάλαιο", είναι δηλαδή διαφορετικό απο το καθαρά τοπικό Αμερικανικό. Είναι ο κλάδος που ταυτίζεται με τα συμφέροντα της Τριμερούς Επιτροπής (Ρόκφελλερ - Κίσσινγκερ, μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ και διεθνώς), τεράστιες επενδύσεις σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική (Τριμερές). Αυτά τα τρία μέρη τελούν σε συνύπαρξη αλλά ΚΑΙ σε αντιπαράθεση μεταξύ των.
γ. Υπάρχει ο κλάδος του Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου που είναι "αμειγώς" Ευρωπαϊκός, και κυρίως Γερμανο-Γαλλικός (άξονας Ευρώ και Ε.Ε.), με διεθνή πλοκάμια και προεκτάσεις σε όλες τις πρώην Ευρωπαϊκές αποικίες. Ο Ευρωπαϊκός κλάδος της Τριμερούς έχει οργανικές διασυνδέσεις με τον άξονα Ευρώ-ΕΕ.
δ. Υπάρχει και ο Αγγλικός κλάδος του Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου, που έχει δικές του οργανικές συνδέσεις με τον Ευρωπαϊκό κλάδο της Τριμερούς, και ξεχωριστές σχέσεις (και αντιπαράθεση) με τον άξονα Ευρώ-ΕΕ.
ε. Υπάρχει ο Ελλαδικός κλάδος του Κεφαλαίου που είναι "αμειγώς" Ελλαδικό.
στ. Υπάρχει ο κλάδος του Ελλαδικού Κεφαλαίου που απλώς αποτελεί γέφυρα με τον άξονα Ευρώ-ΕΕ, είναι δηλαδή η προέκταση εκείνου του ξένου κλάδου μες' στην Ελλάδα.
ζ. Υπάρχει ο κλάδος του Ελλαδικού Κεφαλαίου που απλώς αποτελεί γέφυρα με τον άξονα της Ευρωπαϊκής Τριμερούς (με βάση τις ΗΠΑ), είναι δηλαδή η προέκταση εκείνου του κλάδου μες' στην Ελλάδα.
{συνέχεια πιο κάτω}
{συνέχεια από πιο πάνω}
ReplyDeleteΕργασίες:
ο- Η θέση που κατείχε ο νυν Πρωθυπουργός στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήταν η εξομάλυνση σχέσεων μεταξύ του Διεθνούς και Τοπικού Κεφαλαίου στις ΗΠΑ.
ο- Οι εργασίες του στις τράπεζες στην Ελλάδα και ως σύμβουλος των πρώην Κυβερνήσεων ήταν το γεφύρωμα σχέσεων μεταξύ τοπικού Ελλαδικού Κεφαλαίου και του άξονος Ευρώ-ΕΕ.
ο- Οι εργασίες του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο Γενικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος και ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, όλες, αν τις λάβουμε μαζί περιεκτικά, αποτελούν την διασφάλιση της "αρμονικής σχέσης" μεταξύ των εξής δυνάμεων: άξονας Ευρώ-ΕΕ, Αγγλικό Κεφάλαιο, Ευρωπαϊκός κλάδος της Τριμερούς, και ντόπια εγχώρια Κεφάλαια εκάστων των χωρών μελών της ΕΕ.
Μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού "αρμονική σχέση" σημαίνει επεξεργασία των κρίσεων που παράγει η αντιπαράθεση μεταξύ αυτών των αντίθετων συμφερόντων με αποτέλεσμα την υπαγωγή, υποτέλεια, νόμιμη εκμετάλλευση και υποταγή των μικρών στους μεγάλους, χωρίς εφαρμογή στρατιωτικής δύναμης.
Πουθενά βέβαια, σε όλες αυτές τις εξισώσεις δεν υπάρχουν οι λαοί παρά μόνο ως παραγωγοί εμπορευμάτων (εργαζόμενοι) και ως μαζική αγορά (καταναλωτές), δια της οποίας πραγματώνονται τα κέρδη.
Σίγουρα η ιστορία του κου Παπαδήμου δεν μιλά για λαϊκούς αγώνες, ούτε και για οτιδήποτε άλλο εκτός από την εξυπηρέτηση του Κεφαλαίου σε όλες του τις μορφές, και μάλιστα όχι εξυπηρέτηση του εκάστοτε συγκεκριμένου εργοδότη του αλλά του συνολικού Συστήματος γενικά.
Έτσι τίθεται και το ερώτημα για το σκεπτικό της Ελλαδικής ντόπιας άρχουσας τάξης στην επιλογή του. Μήπως διάλεξαν τον Παπαδήμο με αλλότρια
κίνητρα; Η ιδιαίτερη του σχέση με το Αμερικανικό Κεφάλαιο τι λέει; Μήπως σκέφτονται πως εμπλέκοντας τον Αμερικανικό παράγοντα σ' ένα "ενδο-Ευρωπαϊκό" πρόβλημα, θα 'βρουν πηγές για νέα δάνεια ή παρατάσεις που θα επιμηκύνουν το μεγάλο φαγοπότι (μεγαλώνοντας την επερχόμενη κρίση) αντί να δώσουν τέλος στην παρούσα φάση κρίσης; Μήπως σκέφτονται πως θα χειραγωγήσουν τα διάφορα ξένα συμφέροντα ώστε να επιπλεύσουν καλύτερα οι ίδιοι;
Είναι η ίδια "πονηρία" που παρουσιάζει ο μικρόνους Πρόεδρος Χριστόφιας που νομίζει πως αν ενοικιάσει τα διάφορα θαλάσσια τεμάχια με υδρογονάνθρακες σε Ρωσσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, θα τους έχει όλους "να τους παίζει" όπως του κατέβει. Η αλαζονία των ντόπιων αρχόντων που νομίζουν πως θα καβαλήσουν το παγκόσμιο τέρας που ονομάζεται Ιμπέριουμ και πως θα το οδηγήσουν όπου θέλουν έχει καταστρέψει πολλές χώρες.
Ήδη θρηνήσαμε και ακόμα θρηνούμε την Μικρασιατική Καταστροφή, που ήταν μια ασύλληπτων διαστάσεων τέτοια φάση. Πως θα επιβιώσουμε μια νέα εκδοχή στη σύγχρονη εποχή;
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net