Thursday 22 September 2011

Απειλές Ένοπλης Βίας Εναντίον των Αγανακτισμένων / Αφυπνισμένων

Αντιμετώπιση των Απειλών και Συγκάλυψη

Παρουσιάζουμε το καταπληκτικό άρθρο που δημοσίευσε η σοσιαλιστική-πατριωτική ιστοσελίδα "Εμπροσθοφύλακας" με τίτλο "Απειλές για ένοπλη βία κατά των Αγανακτισμένων υπό την επίβλεψη του υιού Χριστόφια" που πραγματεύεται και τεκμηριώνει τις όντως πολύ σοβαρές απειλές για ένοπλή πολιτική βία που εκτόξευσαν υποστηρικτές του καθεστώτος ενάντια στην κίνηση των Αγανακτισμένων / Αφυπνισμένων, και τις άμεσες διασυνδέσεις των απειλούντων με τον στενό οικογενειακό κύκλο του Προεδρικού.

Εθελοντές της κίνησης πολιτών που διαδηλώνουν εδώ και μήνες μπροστά από το Προεδρικό χειρίστηκαν τις απειλές με δεξιοτεχνία και υπευθυνότητα, ενώ το καθεστώς προσπάθησε να συγκαλύψει το βαθύ αίσχος των υποστηρικτών του - μέχρι που έφθασε σε βαθμό να προσπαθήσει να αποκρύψει τα τεκμήρια αυτού του εγκλήματος, συντελώντας ταυτόχρονα και νέο έγκλημα!

Στο παρόν άρθρο προσθέτουμε και εμείς πολύ σύντομα μερικά πράματα από την πείρα μας και από τα αρχεία μας που αφορούν την Αντιμετώπιση των συγκεκριμένων απειλών και το έγκλημα της Συγκάλυψης. Και σας παραπέμπουμε με ενθουσιασμό να μελετήσετε το άρθρο του Εμπροσθοφύλακα, εδώ:
Απειλές για ένοπλη βία κατά των Αγανακτισμένων υπό την επίβλεψη του υιού Χριστόφια
http://www.efylakas.com/archives/9779
Αντιμετώπιση των Απειλών

Υπενθυμίζουμε πως η απειλή σωματικής βίας είναι έγκλημα στην Κύπρο, τιμωρητέο με φυλάκιση [1]. Επίσης, η συγκάλυψη εγκλήματος είναι έγκλημα αφ' εαυτόν [2]. Στην απλή της μορφή, η συγκάλυψη εγκλήματος είναι παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, που είναι και εκείνη έγκλημα.

Οι απειλές εναντίον μας ήταν επώνυμες, και συγκεκριμένες. Δημοσιεύτηκαν σε μορφή διαλόγου από τον οδοντίατρο Σταύρο Στυλιανίδη που είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας της
ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
http://www.facebook.com/groups/160415704944/

Στον διάλογο συμμετείχε και ο υιός του Προέδρου, Χρίστος Χριστόφιας!

Οι ζουμερές λεπτομέρειες και πολιτική ανάλυση βρίσκονται στο άρθρο του Εμπροσθοφύλακα.

Η αντιμετώπιση εκ μέρους μας είχε δύο φάσεις:
α. αποφύγαμε την δημοσίευση πριν την διαδήλωση της 12ης Σεπτεμβρίου ώστε να μην τροφοδοτήσουμε την ένταση που χρησιμοποιεί το καθεστώς για να σπρώχνει τη χώρα στον εμφύλιο,
και,
β. υποβάλαμε αναφορά στην Αστυνομία με διακριτικούς χειρισμούς ώστε να διασφαλιστεί αφ' ενός η ευθύνη των Αρχών για οποιοδήποτε βίαιο περιστατικό και ταυτόχρονα να εγερθεί με αξιοπιστία το "αντίπαλον δέος" προς αποτροπήν οποιασδήποτε βίαιης πράξης ή παρασπονδίας.
Το άρθρο του Εμπροσθοφύλακα περιέχει όλες τις πτυχές της πλοκής.

Συγκάλυψη του Εγκλήματος

Η συγκάλυψη των απειλών, που είναι και εκείνη έγκλημα, προέκυψε αμέσως μόλις απευθυνθήκαμε στην Αστυνομία. Οι συνθήκες της επαφής μας με την Αστυνομία ήταν τέτοιες, και η δεδομένη εμπλοκή του στενού κύκλου του Προεδρικού τόσον κραυγαλέα, που μόνο μια απευθείας παρέμβαση από το Προεδρικό θα είχε τέτοιο αποτέλεσμα.

Οι καθεστωτικοί παλληκαράδες λοιπόν προσπάθησαν να θάψουν τα τεκμήρια. Αλλά τα κατέχουμε, και σας τα μεταφέρουμε αυτούσια. Όποιος κατέχει γνώσεις ψηφιακών γραφικών τεχνών δύναται να διαπιστώσει άμεσα πως οι εικόνες πιο κάτω είναι οι αυθεντικές καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο που δεν μπορεί να παραποιηθεί. Κάθε παραποίηση εικόνας αφήνει ίχνη. Με άλλα λόγια, να εδώ οι παληανθρωπιές τους αυτούσιες, εντός, εκτός και επί τ' αυτά.
{Η κάθε εικόνα ανοίγει με ένα κλικ}

Οι πρώτες απειλές

Εμπλοκή του Χρίστου Χριστόφια, συνέχιση των απειλών

Ο διάλογος συνεχίζεται
{Η κάθε εικόνα ανοίγει με ένα κλικ}

Παρακαλούμε μελετήστε το άρθρο στον Εμπροσθοφύλακα:
Απειλές για ένοπλη βία κατά των Αγανακτισμένων υπό την επίβλεψη του υιού Χριστόφια
http://www.efylakas.com/archives/9779

Ομάδα Σύνταξης,
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σημειώσεις

[1]. Ο Ποινικός Κώδικας το αναφέρει ως εξής:
"Παράνομη βία
Όποιος χρησιμοποιώντας σωματική βία ή απειλή σωματικής βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης εξαναγκάζει άλλον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή για τις οποίες ο παθών δεν έχει υποχρέωση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, ανεξάρτητα αν το απειλούμενο κακό στρέφεται εναντίον εκείνου που απειλείται ή κάποιου από τους οικείους του."

[2]. Στην Κύπρο μάλιστα λειτουργεί ειδική μονάδα για τέτοια περιστατικά, που ονομάζεται Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ).


Σχετικά Αναγνώσματα

"Ο ομιλητής προέβει στις εξής δηλώσεις: είπε ότι η δύναμη του Κράτους δεν είναι αρκετή γιά να μας αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, και κάλεσε γιά τη δημιουργία μιάς ευρείας παρακρατικής δύναμης γιά να μας εξοντώσει. Μαζί με εμάς, ο ομιλητής στόχευσε και την Σοσιαλιστική ομάδα που εκδίδει τον Εμπροσθοφύλακα, καθώς και την Επιτροπή γιά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο που εκφράζεται μέσω της ιστοσελίδας Christofias Watch..."
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/02/blog-post_3686.html

Το Σχέδιο Β' του Προέδρου Είναι ο Εμφύλιος
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

Πως εδραιώνεται και θεριεύει ο Φασισμός
Δεκέμβριος, 2009
Μέρος Α:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html?showComment=1270887627169#c1587739940392200357

Μέρος Β:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html?showComment=1270903625972#c3858726480429476524

~~~~~~~~~~~~~~~~

18 comments:

  1. Καλά, που εμίλησεν ο Τσαγγαρίδης στο δημοσιογράφο Μάριο Δημητρίου γιατί απέκρυψεν πως οι πληροφορίες ήλθαν κατευθείαν που τον Εμπροσθοφύλακα; Γιατί 'εν απέδωσεν τα εύσημα όπου άρμοζεν; Κάμνει πως εν δικόν του κατόρθωμα η αποκάλυψη των απειλών;

    Δέχονται απειλές θανάτου οι αγανακτισμένοι
    http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/420728

    ReplyDelete
  2. Ναι, γιούδιν του Χριστόφκια!!!Καλά τους είπες, μεν τα λαλείτε δημόσια. Γίνεστε ρεζίλιν γιε μου. Έχετε όπλα α;; Κατά τα άλλα ήταν να κάμουν οι αγαναχτισμένοι πραξικόπημα, με τις αμαξούδες τζιαι τα κοπελούθκια ανα χείρας.
    Φτου να πάρει... εν έχουμεν υπόθεση με έτσι ΄΄αριστερούς΄΄

    ReplyDelete
  3. Τι;; Ο "εμπροσθοφύλακας" είναι σοσιαλιστική ιστοσελίδα;; Από που κι ως που;
    -.

    ReplyDelete
  4. Μπορείς να δεις εδώ:
    http://www.efylakas.com/archives/474

    ReplyDelete
  5. Εγώ δεν είδα απειλές που την αριστερά αλλά που την δεξιά και την ακροδεξιά εννοώντας το ΕΛΑΜ και το Ενδομήδιεα Κϋπρου.

    ReplyDelete
  6. Lets try and make some sense of your post κάτω που τον πηχυαίο τίτλο που του εδώσετε:
    "Απειλές Ένοπλης Βίας Εναντίον των Αγανακτισμένων / Αφυπνισμένων"

    Ό γιός του Χριστόφια έγραψε ένα σχόλιο στο face book κάτω που τον τίτλο ενός link
    «Αποκαλυπτικό σχέδιο πρόκλησης παρατεταμένης πολιτικής αναταραχής ετοιμάζουν προβοκάτσιες με συγκ…»
    έδωσεν μιαν συμβουλή για το ότι τα ΜΜΕ εν αρκούν να πιάσουν κουβέντες τζαι να τες κάμουν πρωτοσέλιδα ΠΑΛΕ - Αμφισβητείς Ευδόκα ότι έχουμε περάσει μιαν περίοδο με έντονη στοχοποίηση που τα ΜΜΕ με παραποίηση / απόκρυψη στοιχείων που σε μεγάλο βαθμό εχειραγώγησε την κοινή γνώμη στο ένα και μοναδικό ένοχο, συγκαλύπτοντας έτσι τις ευθύνες του στρατού τζαι του βαθέως κράτους ( που ελέγχει τα ΜΜΕ)? ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Τζαι πιάνει την κουβέντα το Cyprus Indymedia τζαι oh yes! κάμνει το πρωτοσέλιδο.
    Η συμπόρευση του Cyprus Indymedia, με τούτην την στοχοποίηση / συγκάλυψη εν ΘΛΙΒΕΡΗ.


    Τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  7. Καλά σας τα είπασιν στο παρελθόν, και ας τα ξαναπούμε - αφορούν το άτομο που προσποιείται πως εν "Τουρκοκύπρια", και γράφει πρόσφατα διάφορα διασπαστικά προβοκατόρικα πράματα δαμαί:

    - απεδείχθει πως ούτε τη λέξη "ευχαριστώ" στα τούρκικα δεν ήξερε να γράψει.

    - στο πιο πάνω, χρησιμοποιεί το επίθετο του Πέτρου Ευδόκα προσβλητικά, προκλητικά, σαν να εκτοξεύει βρισιά σε κουβέντα του καυκά, πράμα που ΟΥΔΕΙΣ ΤουρκοΚύπριος κάμνει.

    - παίζει έντεχνα το "φυλετικό χαρτί" ελπίζοντας πως θα πατήσει κουμπιά ενοχών στους αγωνιστές δημοσιογράφους και αναγνώστες. Ή πως θα πατήσει κουμπί να αντιμιλήσει κάνας ρατσιστής εθνικιστής και ως διά μαγείας να "φανερωθεί" η ακροδεξιά που τάχα "κρύβεται εδώ". (Παντές και ζούμε σε ταινία του κελλάκιγουντ).

    - στο σχόλιο πιο πάνω, εν φανερό πως δεν εκατάλαβεν καν το τι ακριβώς διάβασεν ή σχολίασε.

    - ούτε εκατάλαβε τον ρόλο που είχεν η ομάδα ΕνδοΜήδεια στην κινητοποίηση των Αγανακτισμένων. Γι αυτό και το σχόλιο ακούεται άτοπο ή παράξενο. Συγχωρέστε τον.


    Οι συναγωνιστές που γνωρίζουν από κοντά τα πράματα μπορούν να το διακρίνουν. Αλλά είναι σωστό να τα αρθρώνουμε και για τους περαστικούς αναγνώστες, να βλέπουν και αυτοί την δράση των προβοκάτορων "επισκεπτών" στην ιστοσελίδα.

    uzalistika

    ReplyDelete
  8. Που τον τζιερόν που ο Πέτρος Ευδόκας, αλλιώς Uzalistika, επέρασεν στην παράταξη του ΕΛΑΜ, εσταμάτησεν να απαντά τζιε να καταλαβαίνει τον αριστερόν λόγον.

    ReplyDelete
  9. Όι μόνο εν απαντά τον αριστερό λόγο, καλεί τζαι τους δικούς του καθώς επίσης τζαι τους περαστικούς ΝΑ ΜΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ.

    Cyprus Indymedia - ελεύθερη διακίνηση ιδεών my ***.
    Δυστυχώς εγίνηκε "Ελεγχόμενη διακίνιση ιδεών" για τα οποία πρέπει πρώτα ο Ευδόκας να εκδώσει πιστοποιητικό "εθνικά σωστού περιεχομένου"

    ReplyDelete
  10. Ε/Κ δικηγόρος24 September 2011 at 10:49

    Ενώ οι γνήσιοι αριστεροί όπως του λόγου σου οργάνωναν αντι-μιλιταριστικό φεστιβάλ λίγες μέρες μετά το θάνατο των συμπατριωτών μας στο Μαρί.

    Και κατηγορούσαν όσους βρίσκονταν έξω από το προεδρικό ως φασίστες.

    Οι Τουρκοκύπριοι που προσκλήθηκαν στο φεστιβάλ, χωρίς να ξέρουν τι γίνεται έξω από το προεδρικό σηκώθηκαν και έφυγαν μόλις κατάλαβαν πως οι "αριστεροί" τους χρησιμοποιούσαν αποκρύπτωντας τους την πραγματικότητα.

    Είπαν μάλιστα πως είναι αδιανόητο να τραγουδούν και να πίνουν μπίρες όταν η κοινωνία βρίσκεται σε εξέγερση.

    Αυτά μου είπε η φίλη μου η Τουρκοκύπρια που ήταν παρούσα.

    Και μου ανέφερε πεντακάθαρα ότι ο ιθύνων νους και ηγέτης της όλης ιστορίας ήταν ο ψηλός μακρυμάλλης με γένια - γνωστός και ως Γληορούιν - που έμεινε σύξυλος από την τοποθέτηση τους.

    Επήραν σας είδηση όλοι πλέον

    ReplyDelete
  11. Φυσικά τζιε εν καλό να οργανώνονται ανιμιλιταριστικά φεστιβάλ μετά που ο στρατός εκατάφερε ξανα να έσιει θύματα. Όσο για την Τουρκοκύπρια φίλη σου που έμεινε σύξυλη εν προϊόν της φαντασίας σου. Ξέρεις καλά ότι οι ΤΟυρκοκύπριοι εν εναντίον του στρατού που εσύ υποστηρίζεις. Τζιέ οι Τουρκοκύπριοι εζήσαν που κοντά τους αγανακτισμένους σαν εσένα τη δεκαετία του 60.

    ReplyDelete
  12. Μιλώντας στο Indy MEDIA για την χειραγώγηση των mass MEDIA, δέτε την ανάλυση που έκαμε ο Αντρέας Παναγιώτου (καθηγητής media & Cultural studies) με αναφορές στην μετα-Μαρί συμπεριφορά των μέσων.
    Θα ήθελα τα σχόλια σας.

    http://vimeo.com/29365167

    ReplyDelete
  13. Τουλάχιστον εσταμάτησε να σβήνει τζείνα που έκρινεν ότι εν περνούν το τεστ του "εθνικά σωστού περιεχομένου".

    ReplyDelete
  14. Ε/Κ δικηγόρος24 September 2011 at 15:11

    Άσπονδε 11:02 πιο πάνω

    Σε αντίθεση με την άτερ περσόνα σου ως Τουρκοκύπρια, η Τουρκοκύπρια φίλη μου είναι και υπαρκτή και ζωντανή και οι πληροφορίες της διασταυρωμένες από διάφορες πηγές παρόντων στο αποτυχημένο ψευδοφεστιβάλ σου. Εθεάθεις από πολλούς Τουρκοκύπριους φίλους μου να εκτοξεύεις τη χολή και το όξος σου. Η αποχώρηση τους ήταν και η απάντηση που σου άξιζε και τώρα το φυσάς και δεν κρυώνει. Και μην ανησυχείς θα τους ενημερώσω δεόντως για την παρουσία σου εδώ όπου το παίζεις Τουρκοκύπρια. Είμαι βέβαιος ότι θα το εκτιμήσουν και θα ολοκληρώσουν την ήδη αρνητική εικόνα που έχουν για σένα.

    Χαίρομαι πάντως που εδώ φανερώνεται και η τοποθέτηση σου περί ευθύνης της Εθνικής Φρουράς κατά τη γραμμή του προέδρου σου και της Πραξούλας.

    Για όσους ενδιαφέρονται να δουν από που παίρνουν γραμμή οι σχολιαστές ως ο πιο πάνω δείτε εδώ:
    http://www.onlycy.com/%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1

    Αγαπητά μέλη της σύνταξης η συμβουλή μου είναι να στείλετε ονομαστικά μια επιστολή απευθυνόμενη στον αρχηγό αστυνομίας, το Γενικό Εισαγγελέα, τη ΜΟΚΑΣ και στην επιτροπή θεσμών της Βουλής με βάση το νόμο που επικαλείστε στο πιο πάνω άρθρο και στην οποία να ζητάτε ενημέρωση για τις πράξεις της αστυνομίας μετά την καταγγελία σας.

    Να σας ενημερώσω επίσης ότι η εναρμόνιση της νομοθεσίας της Κυπριακής δημοκρατίας με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο τοποθετεί το ανωτέρο έγκλημα στη σφαίρα του πολιτικού εγκλήματος το οποίο και εξυπακούει τη λογοδοσία της αστυνομίας στις πολιτικές αρχές.

    Και να εισηγηθώ την παράδοση της επιστολής με επίδοση μέσω δικαστικού κλητήρα. Είναι και η μοναδική ασφαλής μέθοδος για τέτοιου είδους θέματα στις μέρες μας.

    ReplyDelete
  15. Για τον Ανδρέα Παναγιώτου:

    Έτσι απλώς γιά να ξέρουν οι αναγνώστες μας για ποιόν μιλούμε.

    1. Τι αναφέρει ο συνάδελφος του καθεστωτικός Νίκος Τριμικλινιώτης, γράφοντας για την "θεώρηση της κυπριακότητας":
    "...Θυμήθηκα κιόλας ένα περιστατικό με τον Κύπριο κοινωνιολόγο Ανδρέα Παναγιώτου που προκάλεσε σάλο σε Κύπρο και Ελλάδα. Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή, τότε, της τηλεοπτικής εκπομπής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου «Χωρίς Πλαίσια», Τάκη Χατζηγεωργίου, «τι είναι», τι αισθάνεται, απάντησε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα αλλά Κύπριο και μόνο Κύπριο. «Δηλαδή είσαι ανθέλληνας;», τον ξαναρωτά ο Χατζηγεωργίου. Κι απαντά ο Παναγιώτου, χαριτολογώντας, με το ασύλληπτο και γαργαλιστικό: «Όχι, δεν είμαι ανθέλληνας, φιλέλληνας είμαι!» "
    http://www.theseis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=976&Itemid=29

    2. O Ανδρέας Παναγιώτου κάποτε προωθούσε τον εαυτό του ως "αναρχικό" και ταυτίστηκε με το αναρχο-αυτόνομο περιοδικό "Τραίνο" (ή και "Τρένο"). Σ' ένα του άρθρα ανέλυσε την "ψευδότητα" της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας στην Κύπρο με το εξής επιχείρημα "μα αφού το λέει και ο λαός πως 'ελληνας' είναι κάτι το εξωτερικό, το ξένο. Είχαμε παληά τη φράση 'ζει έξω στα βουνά όπως τον έλληνα', δηλαδή σαν τον άγριο".

    Αν η ανάλυση των ΜΜΕ ενός ρατσιστή ανθέλληνα εμπεριέχει κάποιες αλήθειες, μπορεί εκείνες να έχουν αξία αλλά ΜΟΝΟ αν διαχωριστούν από τον ρατσισμό που συνοδεύει την ανάλυση. Μιλά στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ κανάλι γιά το ότι τα Μέσα "προσπαθούν να αντικαταστήσουν τις άλλες εξουσίες"!

    Και κάποιοι εδώ "επαναστάτες" θεωρούν πως τούτη είναι σοβαρή πηγή ενημέρωσης! Που εφτάσαμε.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  16. Ευδόκα εν σου έμεινες τίποτε άλλο να κάμνεις που να στοχοποιείς τους αθρώπους που αρθρώνουν εναλλακτικό, προοδευτικό, αντιεξουσιαστικό ή αριστερό τζαι ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ. κρίμας...

    Πρέπει να εξοστρακιστεί ο καθηγητής επειδή τον αναφαίρει ο Τριμικλινιώτης σε σύγκραμμα του (τζαι όι οι αθρώποι του αρχιεπισκόπου).

    Προπαντώς επειδή, όπως γράφτηκε πιό πάνω επειδή δεν περνά το τεστ σου για hansup certificate "εθνικά ΟΡΘΟΥ λόγου" - ακούς εκεί δεν θεωρεί τον εαυτόν του 'Ελληνα. Τουλάχιστον για το έξυπνο του χιούμορ του ("είμαι Φιλλέλληνας") έπρεπε να του εδίας λλίο credit.

    Επί της ουσίας της ανάλυσής του μηδέν εις το πηλίκον. Αφού δαμαί εν χώμα ελληνικό στο οποίο δικαιούντε να μιλούν, να αναπνέουν τζαι να αναλύουν αποκλειστικά + ΜΟΝΟ ωραίοι τζαι περίφανοι έλληνες...
    Οι υπολοιποι εν ακελικοί προβοκάτορες.

    τουρκοκυπρέα

    ReplyDelete
  17. Δικηγόρε
    δεν πήγα στο φεστιβάλ που είπες ότι πήγα.

    ReplyDelete
  18. Άλλα λόγια θκειέ παπά.

    ReplyDelete