Friday 12 November 2010

Ο Solat, άλλως Ηρακλής, στέλλει τα απειλητικά γράμματα


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιέυσουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την επιχείρηση Black - ops του περίφημου πράκτορα Solat ο οποίος πρόσφατα με το ψευδώνυμο Ηρακλής ανατάραξε το Παγκύπριο.

Με εντολές του προέδρου Χρουτσώφια ο Solat, άλλως Ηρακλής, έστειλε τις απειλητικές επιστολές στους παραλήπτες χρησιμοποιώντας την αστρική πύλη που βρίσκεται πίσω από το Γυμνάσιο Φανερωμένης παραλλαγμένο σε σκουπιδοτενεκέ για τα απορρίματα των σκύλων.



Η χρήση της εν λόγω αστρικής πύλης δίνει στον Solat, άλλως Ηρακλή, τη δυνατότητα να στέλλει τα γράμματα του χωρίς η αστειονομία Κύπρου να μπορεί να βρει κανένα στοιχείο που να τον αποκαλύπτει.



Πίσω από τις εντολές του προέδρου Χρουτσώφια ο Solat, άλλως Ηρακλής, μας ανέφερε ότι κρύβεται η προσπάθεια για να ενοχοποιηθούν η "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας", ο "Εμπροσθοφύλακας", η "Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia" και όλα τα αντικαθεστωτικά ιστολογία και ομάδες. Ο Solat μας ανέφερε ότι ο πρόεδρος Χρουτσώφιας "ετσάκρισεν από τη δράση τους και εζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να τους ξεφορτωθεί".

Ο Solat προέβει στην αποκάλυψη παραδίδοντας μας και τις φωτογραφίες από την πρακτορική του δράση, αγανακτισμένος που την δοξα για αυτή του την πράξη την αποδίδουν κάποιοι στον Σόλωνα Αντάρτη. Όπως μας είπε χαρακτηριστικα:

- Εν αντρέπουνται τίποτε τα κομματόσκυλα. Καημένοι μου. Πόψε κατίσιη σας. Χρησιμοποιώντας την αστρική πύλη θα διακτινιστώ στον αστρικό σας κόσμο ενώ κοιμάστε και μέσα στα όνειρα σας θα σας σάσω καλά. Άκου να με συγκρίνουν με τον αχαΐρευτον τον δάσκαλον...

Solat ένα μεγάλω ευχαριστώ. Και ακόμη ένα στην αποκλειστική φωτογράφο του Solat και φίλη της ιστοσελίδας μας Ζώγια.

Σόλων Αντάρτης - solon_antartis@yahoo.com
---------------------

23 comments:

  1. Αχ αυτός ο πράκτωρ Σόλατ...

    Και χίλια ευχαριστώ στην Επιτροπή γιά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο γιά τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη:
    http://christofias-watch.blogspot.com/2010/11/cy-indymedia.html

    Σχόλιο μου στο κείμενο που δημοσίευσε η Επιτροπή:


    Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των μελών και υποστηρικτών της Ενδο~Μἠδεια / Cyprus IndyMedia γιά τα λόγια υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τον Σόλωνα Αντάρτη, ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας μας από το έτος 2000.

    Πράγματι, οι καιροί είναι δύσκολοι, και βαίνουν ολοταχώς προς το χειρότερο. Γίνεται διαρκώς και πιό κοινό το να υπόκεινται οι άνθρωποι της ουσιαστικής αντιπολίτευσης επιθέσεις, παράνομες αστυνομικές έρευνες και ανακρίσεις, παρακολουθήσεις, απειλές από άγνωστους, και τώρα... βλέπουμε επεισόδεια στους δρόμους στημένα και σκηνοθετημένα από επαγγελματίες προβοκάτορες και δοσίλογους να οδηγούν εντέχνως σε μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς. Βλέπουμε να θυσιάζονται Τ/Κύπριοι και αλλοδαποί στο βωμό προώθησης των συμφερόντων της παράταξης του ΝΑΙ και των ανθελλήνων κυπριο-εθνικιστών. Τι άλλο θα δούμε; Ποιοί θα'ν οι επόμενοι στόχοι της κακέντρεχης παληανθρωπιάς;

    Είναι απαραίτητη η σύμπτυξη μερικών μετώπων της παράταξης του ΟΧΙ γιά αλληλοπροστασία και αλληλοϋποστήριξη. Δεν είναι απίθανο να 'ρθουν στιγμές στο εγγύς μέλλον που η επιβίωση κάποιων από μας να εξαρτηθεί από τέτοιες συμμαχίες.

    Σας ευχαριστώ πολύ!

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    http://christofias-watch.blogspot.com/2010/11/cy-indymedia.html#comment-2174551144619417366

    ~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  2. Χαχαχαχαχα! Οι φωτογραφίες εν παίζουνται! Παρόλο που εξακολουθώ να νευριάζω και να στεναχωριέμαι με τα γνωστά της κυβέρνησης μας καταφέρατε να με κάνετε να γελάσω πολύ!! Και Σόλωνα ναι, θα βρεθούμε στους δρόμους! Δε δηλώνω ούτε αριστερή ούτε σύντροφος. Αλλά είμαι κατά της καταπίεσης, του φασισμού,της παραποίησης της Ιστορίας και της υπέρμετρης βλακείας.Για όλα αυτά έπρεπε ήδη να έχουμε βρεθεί στους δρόμους.

    ReplyDelete
  3. Αγαπητοί φίλοι του Indymedia, στους δύσκολους καιρούς, τα ιδεολογικά σύνορα και οι προκαταλήψεις παραμερίζονται μπροστά στο κοινό καλό.

    Αυτό ήταν αυτονόητο από το 1974, αλλά κανείς δεν το κατάλαβε και ο κυπριακός λαός εξακολουθούσε, με κύριο πρωταίτιο το ψηφοθηρικό ΑΚΕΛ, να παραμένει διχασμένος σε μακαριακούς-γριβικούς, αριστερούς-δεξιούς κλπ.

    Εκτός από τον Αττίλα όμως, που ο φασισμός του ήταν προ των πυλών, σήμερα δυστυχώς, ο φασισμός είναι εντός των πυλών. Το αδίστακτο και αντιδημοκρατικό καθεστώς Δ.Χριστόφια, αποτελεί σοβαρή οπισθοδρόμηση για την κοινωνία και τους θεσμούς και θέτει εν κινδύνω ακόμη και τη μισή πατρίδα που μας έμεινε, όπως βεβαίως και την ίδια τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στη δύσκολη ώρα, πρέπει να είμαστε στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ. Είμαστε πρόθυμοι για συμπόρευση με όλες τις αντικατοχικές δυνάμεις, παρά τις όποιες διαφορές, οι οποίες, μπροστά στο καλό της πατρίδας μας, είναι επί μέρους και δευτερεύουσες.

    Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σας εύχονται καλή συνέχεια στο εξαιρετικό έργο σας στην εναλλακτική κοινότητα, αφού αποκαθιστάτε το τρωμένο κύρος της από τους ακελοπατέρες που την έχουν κηδεμονεύσει πλέον ιδεολογικά.

    Τα ελεύθερα πνεύματα, ο χώρος των καλλιτεχνών και της δημιουργίας, οι πολίτες που αρνούνται να μπουν σε καλούπια, δυστυχώς μανιπουλάρονται από το ΑΚΕΛ, την ΚΙΣΑ, τον Τριμικλινιώτη και άλλους ακραίους εξτρεμιστές διζωνιστές περιθωριακούς. Ο δικός σας ρόλος να ενημερώνετε και να αφυπνίζετε την εναλλακτική κοινότητα, είναι πέρα για πέρα πολύτιμος.

    Είναι για τη ξεχωριστή αυτή σημασία σας, που το καθεστώς και η Επαγρύπνιση σας πολεμούν με τόση μανία. Όσο πιο έντονος όμως ο πόλεμος εναντίον σας από το αδίστακτο καθεστώς , τόσο και μεγαλύτερη η τιμή.

    ReplyDelete
  4. Και μην ξεχνάτε πως ο ΔΗΣΥ ετοιμάζεται να αναλάβει την χριστοφική σκυτάλη...

    ReplyDelete
  5. και
    για τους μετανάστες που δέρνουν σε ταχτά διαστήματα - μούγκα

    για τους τουρκοκύπριους που μέσον όρο 2 φορές τον εβδομάδα σπάζουν τους τα αυτοκίνητα - μούγκα

    για τα εθνικιστικά media / websites φιλλούδκια σας που επιάσαν εργολαβία να κουρτίζουν το κόσμο εναντίων των τουρκοκυπρίων που έρκουντε ποδά τζε των μεταναστών - μούγκα

    για το βίαια ρατσιστικό ΕΛΑΜ - μούγκα

    για την εκκλησιά τζε την ανηθικότητα της - μούγκα

    ο καθείς εκεί που ετάχθει

    ReplyDelete
  6. Αγαπητή-αγαπητέ πιο πάνω ανώνυμε, φαίνεται πως όταν υπάρχει αναφορά στα πιο πάνω θέματα που ανάφερες λείπεις σε διακοπές.Διότι σε αυτό το Blog δεν υπάχει μούγκα για τα πιο πάνω θέματα.Αντιλαμβάνομαι το θυμό του επαναστάτη πιο πάνω γιατί νιώθω την απειλή στο πετσί μου κάθε φορά που διαμαρτύρομαι για τις μουσικές των Βούλγαρων η ώρα 3 το πρωί,με βρίζουν και μου κάνουν χειρονομίες.Η αστυνομία όλο μου λέει πως θα έρθει και δεν έρχεται..Έχουμε και κινέζους.Ζουν 10 σε ένα διαμέρισμα.Κάθε λίγο έρχονται καινούριοι,και βρίσκουν αλλού να πάνε οι προηγούμενοι,οπότε αδύνατον να μάθουν οτιδήποτε από πολιτισμό και κανονισμούς στην πολυκατοικία .Αφήνουν βρωμιές παντού καιστον ανελκυστήρα ζουμιά από τα σκουπίδια που τα πατάμε και κολλούν τα παπούτσια μας.Αγαπητέ ανώνυμε σου εξομολογούμαι πως θα ήθελα να τους δέρω ούλλους τζιαι να τους στείλω στην πατρίδα τους...είμαι ρατσίστρια; Θέλω να δέρω όμως τζιαι τον Κυπραίο πίσω που την πολυκατοικία που έχει σκύλλους στο κλουβί και κλαίνε και υποφέρουν γιατί δεν τους παίρνει περίπατο.
    Αγαπώ το φίλο μου τον Huseyin.Πήγαινα και έβλεπα και την κατεχόμενη πατρίδα μου. Οι αμπάλατες δηλώσεις του προέδρου,οι απίστευτες υποχωρήσεις του με κάνουν να νιώθω τόση αδικία,καταπίεση και απόγνωση που αυτή την περίοδο δε θέλω να βλέπω ούτε τα κατεχόμενα ούτε τους Τουρκοκύπριους.Δε θέλω να τους κάνω κακό,θα ήθελα να τους δω όμως να κινούνται δυναμικά και να απαιτούν να φύγουν οι έποικοι και να διεκδικήσουν ελευθερία..αλλιώς θα συνεχίσουν να μου φακκούν στα νεύρα.Εξακολουθώ να αγαπώ το Huseyin. Είμαι ρατσίστρια;
    Eπιτέλους, σταματάτε να παίρνετε μια θέση και να μένετε σε αυτήν.Κοιτάτε τα πράματα σφαιρικά.Σταματάτε να είστε αριστεροί,δεξιοί κεντρόοι,πράσινοι,πορτοκαλιοί. Υπάρχουν νόμοι,ας διεκδικήσουμε να μην καταπατούνται.Υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα,ας διεκδικήσουμε να μην καταπατούνται,όχι μόνο για τους αλλοδαπούς και τους Τουρκοκύπριους αλλά και για μας.
    Και ο πρώτος πρώτος που δεν τα σέβεται είναι ο πρόεδρος της Δημοκράτιας.Και είναι πολύ αποκαρδιωτικό να νιώθει κανείς εκτεθημένος και απροστάτευτος στην ίδια του την πατρίδα.Γιατί αγαπητη/ε ανώνυμε εγώ έτσι νιώθω και δεν είμαι αλλοδαπή!

    ReplyDelete
  7. επαναστάτης13 November 2010 at 09:14

    αγαπητε,

    εχεις στοιχεια που μαρτυρουν οτι εμεις οι εχθροι σας οι ελληνες κυπριοι ειμαστε ανηθικοι?

    δεν γνωριζεις φυσικα οτι οταν λεμε εκκλησια εννοουμε ολους τους πιστους. λες οτι καποιοι δερνουν μεταναστες.δωσε ονοματα. ποιος μας λεει οτι δεν εισαι εσυ που τους δερνεις για να κατηγορησεις αλλους;

    οταν δερνουν οι μεταναστες βγαινετε να καταδικασετε;

    λες οτι κουρτιζουν τον κοσμο κατα των τουρκων:

    συγνωμη που δεν χρηματοδοτουμε την κατοχη σαν τον μπαμπα σου τον χριστοφ.

    συγνωμη που ειμαστε προσφυγες εξαιτιας της νοοτροπίας σου.

    συγνωμη που δεν ασπαζομαι τον τρομοκρατη που με πολεμησε το 74.


    σπαζουν γυαλια λες:
    αναφερε μας ποσα αυτοκινητα εισβολεων επαθαν ζημια και πες μας ποιοι τα εχουν.

    οσο για το ελαμ:
    τιποτα δεν διαφερει απο εσας τους ακελοαναρχικους που γεμισετε την παλια λευκωσια με συνθηματα. λετε οτι ειναι πολιτισμος.

    ReplyDelete
  8. Είναι όπως τα λέεις η Ευγενία - ΑΚΡΙΒΩΣ !

    Δεν χρειάζεται να δηλώσω αριστερή γιά να είμαι ταγμένη στον αγώνα γιά ισότητα, γιά δικαιοσύνη! Αυτές οι αξίες εμπεριέχονται σε ΚΑΘΕ τι ελληνικό - με αρκεί η πολιτιστική μου αντίληψη γιά το ότι τούτα είναι αυτονότητα.

    Αλλά βέβαια αναγνωρίζω πως χωρίς σοσιαλισμό ΔΕΝ πρόκειται να στηθεί ή να λειτουργήσει ελευθερία σε τούντη χώρα. Ούτε και ισοτητα. Ούτε και δικαιοσύνη. Ώσπου η εξουσία είναι στα χέρια των διαφόρων παρατάξεων του Κεφαλαίου (ιδιωτικού, κρατικού, εκκλησιαστικού) ο λαός μας θα υποφέρει.

    Η καλή συνύπαρξη μας με τους ΤουρκοΚύπριους δεν θα γίνει ποτέ εφικτή ώσπου οι κυβερνήσεις, τα κράτη, οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι επενδυμένα και ταγμένα στο ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Η δύναμις του Κράτους και του Κεφαλαίου αυξάνεται όταν αυξάνονται με τεχνητούς τρόπους τα μίση μεταξύ των λαών.

    Για αυτό και επιστρατεύουν ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, όπως έκαμαν οι ψευτοαριστεροί και οι ψευτοπατριώτες στη Λάρνακα στις 5 του Νοέμβρη, γιά να προωθούν τη διχόνοια. Και οι δύο παρατάξεις εξυπηρετούν τον Ιμπεριαλισμό - η κάθε μιά με διαφορετικά συνθήματα.

    Ο "Ηρακλής" - το νέο τέχνασμα δημοσίων σχέσεων του καθεστώτος - έφερε δώρα στους εξουσιαστές. Μερικές σταγόνες συμπάθειας και συμπαράστασης γιά να κρατήσουν κοντά τους ακόμα λίγο και τους τελευταίους που δεν έφυγαν ακόμα από την ιδεολογική συνθηματολογική παραζάλη που παράγει ο μηχανισμός εξουσίας.

    Η τεράστια πλειονότητα του κόσμου πλέον είναι ιδεολογικά ΕΞΩ από τις δομές εξουσίας.

    Το θέμα είναι προς τα που θα κινηθούμε. Και πώς.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  9. Εκεί στην ζεστή θαλπωρή του εθνικισμού εν καταλάβετε το Λογο / Ψεμα που σπέρνει τον ρατσισμό?:

    «Αύξησε τα επιδόματα που δίνει στους παράνομους μετανάστες, στους Τ/Κ και σε διάφορες ομάδες που δεν προσφέρουν με επικερδή τρόπο στα έσοδα του κράτους»

    http://christofias-watch.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

    ReplyDelete
  10. Βαρκούμαι πάρα πολλά τους ανθρώπους που εν ακούουν τι τους λαλείς τζιαι επιμένουν ξανά μανά στα δικά.Επίσης τους ανθρώπους που στερούνται το ελάχιστο επικοινωνιακό χάρισμα.Επίσης τους ανθρώπους που λαλούν ότι ένεν ρατσιστές επειδή τάχα μου τζιαι καλά συμπαθούν τους ξένους αλλά τους συμπατριώτες τους γράφουν στα ποτέθκια τους. Σας εύχομαι να σας πετύχουν Βούλγαροι και κινέζοι και να σας ανοίξουν το σπίτι σας Ρουμάνοιόπως εκάμαν σε αγαπημένους αντιρατσιστές φίλους μου.Τότε θα καταλάβετε ότι πρέπει να λειφθούν μέτρα για την ασφάλειά μας και θα τα βάζετε με εκείνους που έχουν την ευθύνη.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!Τζιαι αν διαφωνείς με το christofias watch να τους το πεις τζείνους,είμαι σίγουρη πως θα σου απαντήσουν κατάλληλα.Τούτη σελιδα εν άλλο θέμα που έσιει! Τα νεύρα μουουουου!

    ReplyDelete
  11. Τούτη σελιδα εν άλλο θέμα που έσιει

    ReplyDelete
  12. Ο πέτρος γράφοντας "Είναι απαραίτητη η σύμπτυξη μερικών μετώπων της παράταξης του ΟΧΙ γιά αλληλοπροστασία και αλληλοϋποστήριξη" κάμνει το ΨΕΜΑ που χρησιμοποιούν τούτες οι ομάδες για να φανατίσου εναντίων εθνικών ομάδων ή μεταναστών ΘΕΜΑ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ. Που την στιγμή που εν ευκήκε ούτε μιαν φορά να το αποδημήσει (το ψέμα), να το καταδικάσει τζε να διαχωρίσει την θέση του π.χ. να πει ότι αγωνιζούμαστε μαζί εναντίων της υπό διαπραγμάτευσης λύσης αλλά διαφωνούμε στην άλφα στάση για τους μετανάστες τζε στο τάδε ψέμα.

    Οπόταν που την στιγμή που τους στηρίζει τζε δημόσια μιλά για συμμαχίες μαζί τους, η σημαία ρόπαλο που πέφτει πας στην κκελέ του κάθε ανυποψίαστου μετανάστη που περπατά στις πόλεις μας έσιει τζε την δική του υπογραφή πάνω.

    ReplyDelete
  13. Τι λέει το μηχανάκι σου;

    uzalistika

    ReplyDelete
  14. Παρακαλώ τον Πέτρο να πει κάτι, γιατί άξξιππα ππέφτει τζεινη σημαία ρόπαλο πας την κκελέ του μετανάστη.Τζιαι αν δουν την υπογραφή του πάνω θα τον συλλάβουν τζιαι θα τον πάρουν μέσα.
    Τζιαι εγώ θα στεναχωρεθώ πάρα πολλά Πέτρο.Τζιαι η ανώνυμη/ος που πάνω θα στεναχωρεθεί. Εγώ θα στεναχωρεθώ που θα πας μέσα,εκείνη/ος θα λυπηθεί που θα εκτεθείς ενώ σε προειδοποίησε.
    Καλημέρα σας.
    Get a life...today

    ReplyDelete
  15. Η οργάνωση Ενδο~Μήδεια /Cyprus IndyMedia αγωνίστηκε και θα συνεχίζει να αγωνίζεται γιά τα δίκαια των μεταναστών, από:

    ο- πολύ πρίν να γίνει της μόδας σε κάποιους ψευδο-αριστερίζοντες ή ψευδο-αναρχίζοντες κύκλους,

    ο- πολύ πρίν να εμφανιστούν στο προσκήνιο οι επαγγελματίες "προστάτες" των μεταναστών που αντλούν λεφτά από τις δυνάμεις του Ιμπεριαλισμού γιά να ποζάρουν ως πολιτική δύναμη στον τόπο μας {βλέπε
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/10/prio.html
    και
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/04/usaid.html }
    επενδυμένη στο να στηρίζει τον ρατσιστικό Κυπριο-εθνικισμό (την ανάδειξη του κυπριωτισμού σε εθνική υπόσταση) και την καταστροφή του ελληνισμού,

    ο- και πολύ πρίν εμφανιστούν επί σκηνής οι "εξυπνάκηδες" επαγγελματίες προβοκάτορες που ρουφούν το αίμα των μεταναστών σε στημένες και σκηνοθετημένες συμπλοκές με άλλους μασκοφόρους προβοκάτορες που μαζί εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του Ιμπεριαλισμού.

    Ο στόχος τους είναι να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο ρατσιστών Κυπριο-εθνικιστών και "αντι-ρατσιστών" το οποίο στοχεύει όχι εκείνους που εκμεταλλέυονται ή καταπιέζουν τους μετανάστες, αλλά να κτυπήσει την παράταξη του ΟΧΙ. Γι' αυτό και δρούν υπό την ομπρέλλα συνθημάτων υπέρ του ΝΑΙ.

    Αν ήθελαν να κτυπήσουν τους εκμεταλλευτές των μεταναστών, το οποίο θέλουμε και εμείς, πρώτη τους δουλειά θα ήταν απεργίες υπό την ΠΕΟ με την απαίτηση "ίσες απολαβές και δικαιώματα γιά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα καταγωγής", και ταυτόχρονα θα το εψήφιζαν ως νομοθεσία μέσω της Βουλής.

    Αλλά "δεν". Διότι το "κίνημα" τους έχει άλλο σκοπό: να ματοκυλίσει τον τόπο με την (προσεχώς ένοπλη) Διχόνοια.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  16. RATSISTES STON EMPROSTHOFYLAKA...
    RATSISTES STO INDYMEDIA...
    RATSISTES STHN EDEK...
    RATSISTES STO CHRISTOFIAS-WATCH...

    APLA KROYZEI SAS POY KAPOIOI EINAI SOSIALISTES KAI PATRIOTIES, ANTI ME ESAS (AKEL, KISA, XATZHDHMHTRIOU KLP) POU EISASTE PSEFTOSOSIALISTES YPHRETES TWN TRAPEZWN (BLEPE EUROCYPRIA) KAI ANTHELLINES.

    O SOSIALISMOS EINAI NA AGAPAS THN KOINWNIA SOU. KAI ESEIS MISEITE THN ELLHNIKH KOINWNIA SAS.

    ReplyDelete
  17. Γεια σας

    Χαιρετίσματα από την Ελλάδα με πολλές ευχαριστίες για τη δουλειά που επιτελείτε.

    Ζω πλέον μακρυά από το κέντρο του κόσμου -που έλλε και ο Σόλωνας- αλλά ο πόνος που αισθάνομαι διαβάζοντας όσα γράφετε είναι δυσβάσταχτος.

    Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα κομμάτι από τον Σταύρο Λυγερό από το άρθρο του στην Καθημερινή με τίτλο
    "Αγιος Παντελεήμονας και «Χρυσή Αυγή»"
    εδώ:
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/11/2010_1293216

    Είναι το κομμάτι όπου μιλά για τους ψευδοαριστερούς εν Ελλάδι.

    "...Το ιστορικό κέντρο έχει γκετοποιηθεί και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί. Είναι πολιτικά ανήθικο εύποροι αριστεροί και φιλελεύθεροι αστοί από απόσταση ασφαλείας να κουνάνε το δάκτυλο και να παραδίδουν αντιρατσιστικά μαθήματα στους ντόπιους, που βιώνουν ένα πρόβλημα το οποίο τείνει να προσλάβει διαστάσεις εφιάλτη. Είναι ανέξοδο και εύκολο να πουλάς ανθρωπισμό, όταν δεν συγχρωτίζεσαι με λαθρομετανάστες, όταν δεν κατοικείς στις ίδιες γειτονιές, δεν στέλνεις τα παιδιά σου στα ίδια σχολεία, δεν χρησιμοποιείς καν τα δημόσια νοσοκομεία και βεβαίως δεν ανταγωνίζεσαι για τις ίδιες θέσεις εργασίας. Συνήθως, η μόνη σχέση που έχουν όλοι αυτοί με τους λαθρομετανάστες είναι ότι τους χρησιμοποιούν ως υπηρετικό προσωπικό."

    Ζίζιρος

    ReplyDelete
  18. την απάντηση Ζίζιρε που διούν τζείνει που ζιουν μαζί με τους μετανάστες

    "Και για να έρθουμε και στα της πόλης μας , που υποφέρει κάτω από τον ζυγό της φημολογίας , πώς είναι δυνατόν, επαγγελματίες δημοσιογράφοι να σπέρνουν φήμες, ότι η ζωή των κατοίκων της εντός των τειχών Λευκωσίας είναι δυσβάσταχτη εξαιτίας των ξένων μεταναστών, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τούς κατοίκους της παλιάς πόλης για το θέμα αυτό; Γιατί ο κάθε βουλευτής έχει άποψη για την Παλιά Πόλη, ενώ δεν ζει σ′ αυτή; Γιατί, τελικά, όλοι έχουν πρόβλημα με τους ξένους της Παλιάς Πόλης εκτός από τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης; Μήπως πρέπει να δούμε το θέμα πιο σοβαρά;"


    http://awakewithinthewalls.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Τον Λυγερό εσταμάτησα να τον δκιεβάζω που τον τζαιρο που έφκαλεν βιβλίο τζε υποστήριξε την διχοτόμηση της Κύπρου. Τωρά που ο αντιτουρκισμός στην Ελλάδαν εν πουλά πκιόν ετζύλισεν τζε τζεινος το αμαξούιν του στον αντιμεταναστευτισμό κοινώς ρατσισμό, που μέσα στην κρίση εύκολα μετατρέπει τους πκιό φτωχούς & ανυπεράσπιστους σε εξιλαστήρια θύματα.

    Όπως ο αρφότεχνος του Αρχιεπισκόπου, αφού εξεζούμισεν τες συγγένισσες των αγνοουμένων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας αποζητά τωρά υπεραξία μέσα που ένα ανήθικο πόλεμο εναντίων των ξένων.

    ReplyDelete
  20. Το ίδιο ισχύει και γιά τους αππωμένους που ζουν στα προάστια και κατεβαίνουν στο γκέττο γιά να το παίξουν "προοδευτικοί". Φορούν και τις "έθνικ" τις φουστίτσες και σάνταλα, και ψωνίζουν κάτω στην χώρα "σε αλληλεγγύη" με τους μετανάστες. Το βράδυ, έρχουνται 'που τα προαστια να βανδαλίσουν γράφοντας κακόγουστα συνθήματα και αισχρότητες με μπογιές πάνω στους τοίχους των φτωχών ανθρώπων, των γέρων και... των μεταναστών.

    Μετρά μεν η γνώμη τους, αλλά ο νοών νοείτο.

    Α.Μ. Χιροχίτο

    ReplyDelete
  21. Είναι απίστευτο και οδυνηρά αληθινό πως οι άνθρωποι βλέπουν τα πράματα άσπρα ή μαύρα.
    Οι μετανάστες έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία.Όπως έχουν και οι ντόπιοι όμως.Οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα αλλά πιστεύω έχουν υποχρέωση να σέβονται τους κανόνες συνύπαρξης με τους ανθρώπους της χώρας που επιλέγουν να ζήσουν.Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατέψει τους ντόπιους από την 'κακή' διαγωγή των μεταναστών και το αντίθετο. Αυτό δε γίνεται.
    Ευχαριστώ το ζίζιρο για το απόσπασμα από τον Λυγερό, καλύτερα δεν μπορούσε να το θέσει. Μπορεί το βιβλίο του να είναι αισχρό μπορεί και όχι δεν το έχω διαβάσει.Αυτό που λέει όμως είναι σωστό και με εκφράζει απόλυτα.
    Και εύχομαι στον ανώνυμο που λέει πως οι κάτοικοι της παλιάς πόλης δεν έχουν προβλημα με τους μετανάστες, σαν παρπατά στην οδό πουκάτω που το ΟΧΙ,να του έρτει μια τσέντα με σκουπίδια πανω στην κεφαλή,ή καλύτερα σκουπίδια χωρίς τσέντα,επειδή βαρκούνται να κατεβούν που τον τρίτο όροφο να τα βάλουν στον τενεκκέ!Δεν θα αντιληφθεί απλώς το πρόβλημα,θα το μυρίσει επίσης.
    Έχω παιδιά μεταναστών στην τάξη μου. Τα αγαπώ και τα φροντίζω παραπάνω που τα άλλα,γιατί ειδικά τον πρώτο χρόνο αν δεν ξέρουν ελληνίκα είναι πολύ δυστυχισμένα...
    Τίποτε δεν είναι μαύρο ή άσπρο.Υπάρχει πρόβλημα..υπάρχουν προβλήματα.Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι 'άντιρατσιστες'γινονται ρατσιστές προς τους συμπατριώτες τους όταν αυτοί διαπιστώσουν προβλήματα υπαρκτά, καθημερινά,ανυπόφορα από τους μετανάστες και τους λοιπους άλλους αλλοδαπούς.

    ReplyDelete
  22. Ξέρω κάποιους που έχουν΄φάει σκουπίδια στο κεφάλι, αλλά τυγχαίνει αυτοί που τα ήταν είχαν ρίξει να μην ήταν μετανάστες.

    ReplyDelete
  23. Τα σοβαρά προβλήματα αγαπητή Ευγενία προέρχονται από διάφορους και δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβεις ότι τα περισσότερα προέρχονται από τους ντόπιους, κύρια γιατί αυτοί είναι που έχουν τη δύναμη να κανουν πολύ κακά πράγματα. Σε ότι αφορά τους ξένους είναι σίγουρο ότι προέρχονται τα λιγότερα γιατί οι φτωχοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κάνουν πολύ κακά πράγματα. Αν δεις τα εγκλήματα των Ελλήνων στην Κύπρο είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά των μεταναστών και κύρια των πολιτικών που έρχονται απ.ο τη δεξιά.
    Βέβαια εδώ φταίει και η πολιτική της συγκεκριμένης ιστοσελίδας η οποία δεν ύποστηρίζει τις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις και επίσης έχει μια τάση να αποκαλεί ρατσισμό την αντιρατσιστική δράση.
    Γενικά εγώ λέω ότι οι κακές συμπεριφορές δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε φυλή.

    ReplyDelete