Saturday 6 November 2010

Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος ο Κύπριος - Homo Osfyokamptis Flexibilis Cypriensis


Ο Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος ο Κύπριος (Homo Osfyokamptis Flexibilis Cypriensis) είναι είδος μοναδικό, σπάνιο και ενδημικό στο νησί της Κύπρου.

Το είδος Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος ο Κύπριος συναντάται στο υψηλότερο πολιτικό αξιώμα της πολιτείας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό ανά το Παγκόσμιον δείγμα του σπάνιου αυτού είδους. Το μοναδικό δε είδος Οσφυοκάμπτη που έχει ανελιχθεί εις το ύψιστον αξίωμα της πολιτείας χρησιμοποιώντας προς όφελός του τα ιδιαίτερα εκείνα γνωρίσματα που τον καθιστούν μοναδικό.

Ο Οσφυοκάμπτης είναι από αρχαιότητος γνωστός στους Έλληνες της Κύπρου. Είναι το είδος εκείνον για το οποίον οι κάτοικοι του νησιού χρησιμοποιούν την κοινότερη ονομασία του Καραγκιόζης, Καρακιόζης ή/και Καραθκιόζης. H νεότερη μετάλλαξη του μπορεί δε και να ονομάζεται Καραγκιοζοπρόεδρος, Καρακιοζοπρόεδρος ή/και Καραθκιοζοπρόεδρος.

Γνωρίσματα του Οσφυοκάμπτη του Ευέλικτου του Κύπριου


Η Οσφυοκαμψία

Η Οσφυοκαμψία είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Οσφυοκάμπτη. Είναι το ιδιαίτερο εκείνον είδος επικύψεως στο οποίο επιδίδεται ο Οσφυοκάμπτης οποτεδήποτε συναντηθεί με κάποιον εκπρόσωπο της Εξουσίας με θέση μεγαλύτερη από τον ίδιον. Μπροστά σε όσους ο Οσφυοκάμπτης αισθάνεται κατώτερος ξεκινά μίαν επίκυψη η οποία αρχίζει από την οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή τους τελευταίους 5 σπονδύλους.



Ο Οσφυοκάμπτης σκύβει, σκύβει και σκύβει μπροστά στον κάθε εκπρόσωπο της Εξουσίας της Νέας Τάξης εμφανίζοντας δουλοπρεπή συμπεριφορά. Συχνά δε χαμηλώνει ή/και κλείνει τα μάτια ώστε να δίνει την εικόνα πλήρους αφοσίωσης και υποταγής.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο οσφυοκαμψίας το πιο κάτω:



Αισθάνεται συχνά ενώπιον τέτοιων εκπροσώπων παγιδευμένος στα βρεφονηπιακά σύνδρομα και φοβάται να ορθώσει το ανάστημα του μήπως και δεχθεί οποιανδήποτε επίπληξη ή του τραβήξουν το αυτί. Αδυνατεί δε ενώπιον τους να αρθρώσει οποιανδήποτε θέση αρχής και Δικαίου. Ο Οσφυοκάμπτης είναι Ναινέκος εκ φύσεως. Μόνο "Ναι" ξέρει να λέει στους εκπροσώπους της Άρχουσας Τάξης. "Ναι", "Μάλιστα", "Ό,τι πείτε", "Βέβαια"... είναι συχνά επαναλαμβανόμενες λέξεις και φράσεις του λεξιλογίου του. Οι έννοιες Δίκαιον, Ελευθερία και Αγώνας δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για τον ίδιο. Αν μάλιστα αναγκαστεί καμια φορά να πει "Όχι" το φέρει βαρέως και προσπαθεί με κάθε τρόπο να το ανατρέψει "για να τσιμεντώσει το Ναι".

Η Οσφυοκαμψία του μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο επίπεδο αρχών. Ο Οσφυοκάμπτης δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κάμπτει τις αρχές Δικαίου με τον ίδιο τρόπο που κάμπτει την οσφυική μοίρα του σπονδύλου του.

Έτσι για θέματα που άπτονται της ηθικής συμπεριφοράς του "κολλητού" του Άκη Παπασάββα μπορεί να δηλώνει "Αν δικαιούται δικαιούται, αν δε δικαιούται δε δικαιούται" αλλά δεν εφαρμόζει την ίδια αρχή για τη γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου, την προσφυγιά και τον εποικισμό. Εκεί οι αρχές του άνετα κάμπτονται για να εξυπηρετήσουν τις προτάσεις του για "εκ περιτροπής προεδρία", "σταθμισμένη ψήφο" και "παραμονή 50000 εποίκων". Ο Οσφυοκάμπτης γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα Δικαιώματα μας.

Η Ευελιξία και η απώλεια μνήμης

Ο Οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος παρουσιάζει μημειώδη και αξιοσημείωτη ευελιξία. Αυτή ξεκινά από την ικανότητα του να κάμπτει την οσφυική μοίρα του σπονδύλου του σε χρόνους πολύ κοντά σε νανοδευτερόλεπτα. Η ευελιξια αυτή μεταφέρεται και στο πολιτικό σκηνικό αλλά δυστυχώς συνοδεύεται από σημαντική απώλεια μνήμης. Ο καημένος ο Ευέλικτος συχνά ξεχνά και τα ίδια του τα λόγια.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της απώλειας μνήμης του Οσφυοκάμπτη του Ευέλικτου είναι και οι υποσχέσεις του για "Επιστροφή όλων των προσφύγων", "Δίκαιη Λύση, Δίκαιη Κοινωνία", "Αντιιμπεριαλιστικό Αγώνα ενάντια στους φονιάδες των λαών".

Λόγω της απώλειας μνήμης του τα πιο πάνω μετατρέπονται σε "ρουσφέτι για τους ημέτερους" και "για τα δόντια του Άκη", "τσιμέντωμα του Ναι" δια της εκχώρησης δικαιωμάτων στους εποίκους ως "χρήστες" και πρωκτολειχικά συμπλέγματα με τους φίλους του όπως ο κύριος Brown. Όσο για τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό ο Ευέλικτος δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τον αναβάλει για τα εγγόνια του. Ούτε και να αποκαλεί τα ανδρείκελα της Κατοχής "φίλους και συντρόφους του".

Η απώλεια μνήμης του εκτείνεται και στο παρελθόν. Έτσι για τον αμνησία Ευέλικτο δεν υπάρχει Κατοχή, αλλά "εισβολές των μητέρων πατρίδων".

Η Κυπριοσύνη και ο Ανθελληνισμός

Χαρακτηριστικότατο γνώρισμα του Οσφυοκάμπτη είναι και το αγκάλιασμα μιας πλαστής και ξενόφερτης στο νησί "εθνικής" ταυτότητας, της Κυπριακής. Και το ανάθεμα κάθετι του Ελληνικού. Βέβαια ο Καρακιοζοπρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να αγκαλιάζει οποιανδήποτε εθνική ταυτότητα ακόμη και πλαστή. Ο Οσφυοκάμπτης όμως δεν σταματά εκεί. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει αυτό το έκτρωμα σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Έτσι προωθεί παντού τη λύση "Κυπριακής ιδιοκτησίας" αλλά και την εμφάνιση νέων "εθνικών" φορέων. "Εθνικά" πάρκα ξεφυτρώνουν παντού, "εθνικοί" φορείς, "εθνικά" υπουργεία. Ο Κύπριος Οσφυοκάμπτης προσπαθεί να μετατρέψει το Κράτος σε Έθνος σύμφωνα με τις επιταγές των Ιμπεριαλιστών πατρώνων του.

Επιτίθεται μάλιστα σε όλους εκείνους που αντιστέκονται στα σχέδια του. Αυτός δίνει τη γραμμή ενάντια σε όσους αγκαλιάζουν την Ελληνική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα. Αυτός τους βαφτίζει εθνικιστές, σοβινιστές, αυτός εξισώνει την ΤΜΤ με την ΕΟΚΑ, το έγκλημα της γενοκτονίας κατά των Ελλήνων της Κύπρου με το έγκλημα των άφρονων πραξικοπηματιών. Αυτός προσπαθεί να δώσει κύρος στον Κυπροεθνικισμό. Ο Καραθκιοζοπρόεδρος είναι Κυπραίος με τα ούλα του. Χωρίς οδοντικά εμφυτεύματα...

Οι κόλακες και οι ασπόνδυλοι

Ο Οσφυοκάμπτης είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς την κουστωδία του. Περιτριγυρίζεται από κόλακες και ασπόνδυλους οι οποίοι τον επικροτούν για κάθε του ενεργεια, ακόμη και όταν κάμνει μανακίες. Ουδείς του επισύρει την προσοχή στα λάθη του, ουδείς τον παροτρύνει σε διαφορετική πορεία. Οι μικροπρεπείς ναινέκοι του Οσφυοκάμπτη τρέφονται από τα ψίχουλα του τραπεζιού του αλλά και από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν από άλλα κέντρα τα οποία υποστηρίζουν τον Οσφυοκάμπτη.

Αυτό έχει δυστυχώς ως αποτέλεσμα μια υπερτροφοδότηση του ΕΓΩ του. Έτσι ο Καραθκιοζοπρόεδρος είναι απόλυτος. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να αλλάξει τίποτε από την πορεία του και να αμφισβητήσει οτιδήποτε απο τα όσα πράττει και λέει. Αισθάνεται και συμπεριφέρεται ως να κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Ο Οσφυοκάμπτης συμπεριφέρεται σαν να είναι αλάνθαστος. Δε θα ακούσετε ποτέ από το στόμα του "Έκανα λάθος".

Οι αυλοκόλακες και οι ασπόνδυλοι ακόλουθοί του βέβαια αμοίβονται πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες τους. Αρκεί να λένε "Ναι" και "Τι σπουδάιος που είσαι πρόεδρε". Αυτα είναι και τα μοναδικά προσόντα που κάποιος χρειάζεται για να ανελιχθεί στην κομματική πυραμίδα του Οσφυοκάμπτη και στην πυραμίδα του Κρατικού μηχανισμού.

Είναι γι αυτό που το Κράτος και η ηγεσία του Κόμματος του Εξαπατημένου Λαού στελεχώνονται πλέον από τα πλέον ανίκανα άβουλα άτομα. Τίποτε δεν μπορούν να πράξουν αυτόβουλα αφού κάθετι χρειάζεται να περνά από την έγκριση του Καραθκιοζοπρόεδρου.

Τα σύνδρομα καταδίωξης

Δυστυχώς όλα τα πιο πάνω έχουν και το κόστος τους. Η Οσφυοκαμπτική Κυπριακή Ευελιξία έχει κάποιες δραματικές παρενέργειες. Ο Οσφυοκάμπτης και οι γύρω του δεν μπορούν να δεχθούν καμία κριτική ακόμη και αν αυτή είναι καλοπροαίρετη. Έτσι μέσα τους τροφοδοτούνται παρανοϊκά σύνδρομα καταδίωξης. Παντού υπάρχουν "εχθροί" που επιθυμούν τη "φυσική εξόντωση" του, παντού υπάρχουν "αχάριστοι" που δεν λεν ούτε ένα ευχαριστώ.

Χαρακτηριστικό δείγμα μιας τέτοιας ασθένειας από την οποία πάσχει ο Οσφυοκάμπτης είναι και η Λυκογλιστροφοβία - Luposlipophobia. Ο Οσφυοκάμπτης ξυπνά καθημερινά λουσμένος στον ιδρώτα και φοβούμενος ότι ένας λύκος θα τον κυνηγήσει γύρω από το τραπέζι της κουζίνας του προεδρικού ενώ εκείνος είναι ολόγυμνος φορώντας μόνο τις χοντρές μάλλινες κάλτσες του που γλιστρούν στο φρεσκοστιλβωμένο ξύλινο πάτωμα...

Δυστυχώς για όλους εμάς οι μόνοι λύκοι που υπάρχουν και δρουν στην Κύπρο είναι Γκρίζοι. And he loves them or not...

Σόλων Αντάρτης - solon_antartis@yahoo.com

Ευχαριστίες: Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον φίλο Πέτρο Ευδόκα για τη δημιουργία του κινούμενου νευρόσπαστου του Οσφυοκάμπτη Καρακιοζοπρόεδρου.
--------------------

Αναγνώσματα

1. Κατηγορώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια του Σόλωνα Αντάρτη
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

2. Το νέο κωλόχαρτο του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια του Σόλωνα Αντάρτη
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/09/blog-post_22.html

3. Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι του Σόλωνα Αντάρτη
Από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/11/blog-post_21.html

22 comments:

  1. Αγαπητέ Σόλωνα,

    Τα συγχαρητήρια της Ε.Α.Δ.Κ. . Πολύ καλή η ανάρτησή σου. Κρίμα που δεν έχουμε παρόμοιες φωτογραφίες με αυτήν του Πάπα για να σου δώσουμε να τις βάλεις κι αυτές.

    ReplyDelete
  2. Αχού-ού-ού-ου-ου-ου-ου-ού!

    "You are unπαίκτable", που ελέ'αν και οι αρχαίοι.

    ReplyDelete
  3. Δος τους κομμουνιστές μεσ τ' αυκιά

    ReplyDelete
  4. Μπράβο Σόλωνα!
    Μου άρεσε η ευρηματικότητά σου.Κρίμα που είναι αληθινά όσα λές.
    Ανδρομάχη

    ReplyDelete
  5. Δεν είναι κομμουνιστές !

    Οι πράξεις και δηλώσεις αυτών των παληανθρώπων αντιβαίνουν σε κάθε αρχή και αξία του σοσιαλισμού, κομμουνισμού και αναρχισμού.

    Οι ψευδο-πατριώτες που νομίζουν (ή ισχυρίζονται) πως η προδοτική στάση της ψευδο-αριστερής ηγεσία έχει να κάμει οτιδηποτε τον αληθινό κομμουνισμό γελιούνται - η ψεύδωνται και δημαγωγούν συνειδητά.

    Ο στείρος αντικομμουνισμός ΔΕΝ οφελεί την πατρίδα. Διαβάστε Λένιν, Μάο, Τσε Γκεβάρα γιά να δείτε πως αγκαλιάζουν και έχουν στην ΚΟΡΥΦΗ των αξιών τους την προστασία της πατρίδος και των εθνικών-πολιτιστικών αξιών του κάθε λαού - και συγκρίνετε αυτή τη στάση με τους σκατάρχες που προσποιούνται πως είναι η ενσάρκωση του κομμουνισμού στην Κύπρο.

    Φεύ !

    ReplyDelete
  6. Ά Παναΐα μου!

    Εννοείτε ότι η ηγεσία του Ακελ τζιαι ο πρόεδρος:

    που διεξάγουν κρυφά τζιαι μακρυά που τον λαόν ούλες τες διαπραγατεύσεις είτε είναι για το Κυπριακόν είτε για τα πετρέλαια, είτε για την Eurocypria,

    που θέλουν να ξεπουλήσουν όσα όσα κρατικήν γην στο Κεφάλαιον που το Κατάρ,

    που στην εκπαιδευτικήν μεταρρύθμισην εν ιτζιήζουν της Εκκλησιάς - το μόνον μάθημαν που δεν ταράσσει εν τζιείνον των Θρησκευτικών,

    που εν δέχουνται να ελέγχουνται οι χρηματοδοτήσεις τους με διαφάνειαν άμπα τζιαι φανεί πκοιοι τους τα διούν που κάτω που το τραπέζιν,

    που έχουν τρίπατα σπίθκια τζιαι εξοχικά ή ενοικιάζουν σουίτες στα Hilton,

    που κανονίζουν τα παιθκιά τους τζιαι τους γαμπρούς τους σε καλές θέσεις στα Υπουργεία τζιαι στο Προεδρικόν,

    που φκάλλουν ρουσούδιν άμαν ακούουν Ελλάδαν,

    τζιαι που συναγλύφουνται με τους Κατακτητές τζιαι τους ιμπεριαλιστές τους οποίους προσφωνούν "ο καλός μου ο φίλος"...

    εννεν κομμουνιστές;

    Πέτρο, Σόλωνα
    αλώπως είσαστεν φασίστες. Πώς τολμάτε να λαλείτε έτσι πράματα για τον Πατερούλην μας που ούλλη μέρα λιώνει ο καημένος για το καλόν μας. Εθθωρείτε που έμεινεν ο μισός ο καημένος που τον σταυρόν που κουβαλά;

    Μπατ ντουόντ γουόρρυ. Χι λοβς γιου αίνυγουευ. Ορ νοτ...

    Μάριος Πούζας
    -------------

    ReplyDelete
  7. Μακάρι ναν καλά ο άδρωπος μας ο Χριστόφκιας που διεγείρει τις ανώτερες πνευματικές λειτουργίες των πλασμάτων όπως είναι το χιούμορ και η ευρηματικότητα.Σόλωνα το διασκέδασα πολύ και του οφείλεις χίλια ευχαριστώ. Ο άνθρωπος είναι ένας εμπνευστής που τους λλίους!

    ReplyDelete
  8. Τί είναι αυτό πάλι που είπε ο πρόεδρος της Συρίας, ότι ο Χριστόφιας του είπε πώς νοιώθουμε (εμείς οι Κύπριοι) πιο κοντά στην Συρία παρά στην Ελλάδα;

    Στον Χριστόφια αξίζει νόμπελ Χημείας. Διότι κατάφερε να μεταμορφώσει τον Αναστασιάδη από καμένο πολιτικό χαρτί σε εκλέξιμο υποψήφιο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Σχετικά με τα επεισόδια στην Λάρνακα, ηθικός αυτουργός είναι ο Τριμικλινιώτης που μετέφερε στην Λάρνακα εκδήλωση που θα γινόταν στην ΛΕΜΕΣΟ και μάλιστα την ίδια μέρα και ώρα και χώρο με προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΕΑ.

    Έβαψε τα χέρια του με ΑΙΜΑ ο Τριμικλινιώτης για να μπορεί πιο άνετα αυτός και η γυναίκα του να παίρνουν χρηματοδοτήσεις από το κράτος (το οποίο βρίζουν και κατηγορουν συστηματικά διεθνώς) και από ξένα κέντρα με πολύ ύποπτες διασυνδέσεις που φτάνουν μέχρι την Αμερικάνικη άκρα δεξιά και τις Αμερικάνικες κρατικές υπηρεσίες.

    Ηθικός αυτουργός είναι επίσης και ο Συλικιώτης, που άνοιξε τις πόρτες διάπλατα για να μπαίνουν στην Κύπρο οι πάντες, αποκαλώντας το "μεταναστευτική πολιτική."

    Ναι, κι'εμείς είμασταν μετανάστες, αλλά δεν είμασταν ποτέ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μετανάστες. Επίσης, στους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας που ήταν μετανάστες στην Βρεττανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, μέχρι και αναλύσεις κοπράνων τους έκαναν για να τους δώσουν άδειες παραμονής.

    ReplyDelete
  9. Nai stis analisis kopranon! nai stis eksetasis egkefalou ke IQ gia olous tous politikous ke ipsila istamenous ke astinomikous veveos veveos!

    ReplyDelete
  10. Φίλες και φίλοι

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

    Συμφωνώ απόλυτα με πολλά από τα σχόλια σας. Χρειάζεται να αναδείξουμε και να προωθήσουμε σε όλα τα επίπεδα τις αξίες του πατριωτισμού και του σεβασμού της εθνικής ταυτότητας τις οποίες αγκάλιασαν και για τις οποίες έχυσαν και χύνουν το αίμα τους εκατομμύρια αληθινοί αριστεροί, κομμουνιστές σοσιαλιστές.

    Και να ξεγυμνώσουμε τους ψεύτες της υποτιθέμενης αριστερής και ανεξάρτητης αριστερής διανόησης στον τόπο μας.

    Άλλο ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός και ο πατριωτισμός και άλλο η καπηλεία του από την ηγεσία των ψευδοκομμουνιστών της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και το ανάθεμα του από τους ψευδο πατριώτες της ηγεσίας του ΔΗΣΥ.

    Μόνον συνθήματα γνωρίζουν να αναμασούν οι οσφυοκάμπτες καρεκλοκένταυροι και τα ανδρείκελα τους.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  11. Σολων Αντάρτης ο Ηρακλής?

    ReplyDelete
  12. Έλα όμως που το Ακελ είναι πιο αριστερό από σας, έστω και αν δεν είναι πολύ αριστερό!Δεν χρειάζεται να κρύβετε τον εθνικισμό σας πίσω από αριστερό προσωπείο.

    ReplyDelete
  13. Οσφυοκάμπτης είσαι και φαίνεσαι

    ReplyDelete
  14. Πόθεν ως τα πόθεν έννεν ο Σόλωνας τζε ο Ευδόκας αριστερός αντιρατσιστής?

    Αφού
    - συνοδοιπορεί με ότι πιό αντιρατσιτικό και αριστερό έχει να επιδίξειι η Κύπρος: WC, Εμπροσθοφύλακα, offsite, μέτωπο, ποντίκι, σίγμα και αντένα

    - Αγωνίζεται μαζί τους για την εξόντωση όλων των Οσφυοκάμπτηδων ρατσιστών: χριστόφια, γρηγόρη, χόπλαρου, ευαγγελία, βασιλική, τριμικλινιώτη.

    the verdict

    ReplyDelete
  15. Όϊ κόρη μου, ακούσαμεν αλλό 'να

    Στη νέα δόση καταγγελίες 'που εξαπολύουν πιό πάνω τα παρακρατικά κομματόσκυλα εναντίον μας, έχουμε δύο μαργαριτάρια:

    ο- Κατηγορούν ιδρυτικό μέλος της ομάδας Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia ότι είναι ο "Ηρακλής", το άτομο δηλαδή που έδωσε πρόσφατα το πιό μεγάλο δώρο δημοσιότητος και συμπάθειας προς το καθεστώς σταλινικών, καιροσκόπων και πρωκτολείχων που μας κυβερνά σήμερα. Χα!

    o- Διαφημίζουν μιά ομάδα που δεν την ξανάκουσα πως είναι τάχα συνοδοιπόρος μας στην πολιτική. Ονομάζεται "offsite", λέει το δημοσίευμα. Υπόσχομαι θα τη ψάξω.

    Το ίδιο συνέβει και με την Επιτροπή γιά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο που δημοσιεύει στο Παρατηρητήριο για τη Διακυβέρνηση Χριστόφια εδώ:
    http://christofias-watch.blogspot.com

    Ακούσαμε γιά το Παρατηρητήριο γιά πρώτη φορά από τους ίδιους παρακρατικούς κομματοπαίδαρους, όταν μας κατηγόρησαν πως είμαστε "ίδιοι" μαζί με την Επιτροπή.

    Και σίγουρα μας έφεραν πιό κοντά. Η κοινή εμπειρία καταδίωξης, καταστολής και δαιμονοποίησης των αντιπολιτευόμενων δημιουργεί νέες συμμαχίες ανάμεσα μας και ευρύτερο φάσμα εναντίωσης στο άδικο: με ταξικές, φεμινιστικές, πατριωτικές, εθνικές και οικολογικές αποχρώσεις.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  16. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι το Κυπριακό Ενδομήδεια είναι πιο κοντα σε φασιστικές ομάδες παρά σε αριστερές έστω κι αν κάθε φορά αποφεύγουν να αγγίξουν αυτό το σημαντικό θέμα.

    ReplyDelete
  17. αΝΔΡΟΜΈΔΑ12 November 2010 at 15:44

    Το τι συμβαίνει σε ομάδες όπως οι ΕΔΕΚ και το Κυπριακό Ενδομήδεια οι οποίες αρχίζουν σε μια φάση να ασπάζονται εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες είναι μάλλον χαρακτηριστικό κάποιας εποχής και στην προκειμένη περίπτωση είναι η άρνηση τους να δεχτούν την ισότητα της Τουρκοκυπριακής κοινότητας

    ReplyDelete
  18. Πες τους τα ρε φίλε!!!! Σσσιύψε , σσιύψε τόσα χρόνια εξεχάσαμεν τι πάει να πεί όρθιος!!! Σε λίγο θα νομίζουμε ότι έτσι εγεννηθήκαμεν...... Αλλά έτσι λαός ..... έτσι ηγεσία του αξίζει!!!
    Μας έχουν μαντρίσει, μας ταίζουν κουραφέξαλα τόσα χρόνια....και εμείς τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά σαν μ......!!! Μαυρο που θα φάνε στις επόμενες εκλογές...... σύννεφο!!!!!
    Χριστόφιας , Αναστασιάδης τζαι πελλάρες!!!!! Όι λαομόν!!!! Πότε θα βάλει κανένας της προκοπής για πρόεδρος να δει και τούτος ο τόπος μιαν ασπρη μέρα???? Τουτοι εν ικανοι να μας τουρτζέψουν ούλλους!!!!
    Foinix1974

    ReplyDelete
  19. Φίλες και φίλοι ευχαριστώ πολύ για την ανάρτησή σας και για το αίσθημα υποστήριξης που μεταφέρει.

    Είναι φανερό πλέον ότι μπροστά στην αποτυχία του καθεστώτος να πείσει το λαό για τις καθημερινές μανακίες στις οποίες προβαίνει σε όλα τα επίπεδα προβάλλει ένας νέος αισχρός σχεδιασμός τον οποίον θα πρέπει συλλογικά να χειριστούμε.

    Η ηγεσία του ΑΚΕΛ το κράτος και οι χρηματοδοτούμενοι εν CIA/USAID "προοδευτικοί", σε συνεργασία με τα Μέσα πουελέγχουν,συνειδητά πλέον προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα εμφυλίου ανάμεσά μας στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τους διεθνείς αφέντες τους και τους ανίερους σχεδιασμούς τους.

    Βέβαια ο παππούς μας ο Θουκυδίδης τους ήξερε από παλιά. Γι αυτούς έγραψε:
    "Οι αρχηγοί των κομμάτων, στις διάφορες πολιτείες, πρόβαλλαν ωραία συνθήματα. Ισότητα των πολιτών από την μια μεριά, σωφροσύνη της αριστοκρατικής διοίκησης από την άλλη. Προσποιούνταν έτσι ότι υπηρετούν την πολιτεία, ενώ πραγματικά ήθελαν να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και αγωνίζονταν με κάθε τρόπο να νικήσουν τους αντιπάλους τους. Τούτο τους οδηγούσε να κάνουν τα φοβερώτερα πράγματα επιδιώκοντας να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους, όχι ως το σημείο που επιτρέπει η δικαιοσύνη ή το συμφέρον της πολιτείας, αλλά κάνοντας τις αγριότερες πράξεις, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση του κόμματός τους. "
    (Γ 82 μετάφραση Άγγελος Βλάχος)

    Τους γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε την έλλειψη ηθικής τους, την έλλειψη ορίων στη βωμολοχία και το ψέμα τους.
    Γνωρίζουμε τις διασυνδέσεις τους με το Τέρας του Ιμπεριαλισμού, γνωρίζουμε τις διασυνδέσεις τους με το τοπικό και διεθνές Κεφάλαιο.

    Γνωρίζουμε τις προσωπικές τους διαπλοκές και ατζέντες.

    Και θα αντισταθούμε.

    Σας ευχαριστώ ξανά

    Σόλων Αντάρτης
    -------------

    ReplyDelete
  20. Και στον κόσμο που ζούμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαχωρίζουμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ από τον κόσμο του.

    Στις μέρες μας απέχουν από τη γη ως τον ουρανό. Γι αυτό και τα κομματόσκυλα και οι προβοκάτορες έχουν λυσσάξει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκρατήσουν την αποστασιοποίηση των παραδοσιακών ΑΚΕΛικών πατριωτών.

    Και παίζουν το τελευταίο χαρτί τους: τον τρόμο της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας που οι ίδιοι δημιούργησαν.

    Έχετε δει ποτέ την ΠΕΟ στους δρόμους για να διεκδικήσει για όλους το δικαίωμα στην ισόμισθία των ανθρώπων -ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής- που προσφέρουν την ίδια εργασία;

    Θα μπορούσε μέσα σε μία ημέρα να το επιβάλει αν ήθελε καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνες για την ισομισθία.

    Πού είναι οι εργατοπατέρες για να προστατεύσουν τόσο τους ιθαγενείς όσο και τους αλλοδαπούς προλετάριους;

    Τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, του τοπικού και διεθνούς Κεφαλαίου είναι πιο σημαντικά από τον φτωχό εργαζόμενο Έλληνα Κύπριο ή αλλοδαπό.

    Και έτσι τα συντηρούν, προάγοντας την κοινωνική αδικία για να προσποιούνται μετα τους αντιρατσιστές.

    Αυτοί οι εργατοπατέρες είναι τα ίδια άτομα που αγκαλιάζουν το Διζωνικό ρατσιστικό απάρτθαϊντ για όλους εμάς.

    Και που χρηματοδοτούνται από τη CIA/USA, PRIO/NATO και λοιπές "απελευθερωτικές προοδευτικές" δυνάμεις.

    Σόλων Αντάρτης
    -------------

    ReplyDelete
  21. γιατί δηλαδή να τα παίρνετε μόνο εσείς;

    ReplyDelete