Tuesday 6 July 2010

Το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού: Η US AID και η εναλλακτική κοινότητα




Ο σχεδιασμός της νέας φάσης δραστηριοποίησης του ιμπεριαλισμού και της US AID στο νησί μας ξεκίνησε από το 1997 κιόλας με την συγκάλυψη των προσπαθειών τους μέσω των δομών και των δραστηριοτήτων του ΟΗΕ στην Κύπρο. Σε τηλεγράφημα του προς τη μόνιμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και με παραλήπτες και την US AID ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Brill τονίζει:

"Για πολιτικούς λόγους, που αφορούν αποκλειστικά την Κύπρο, το Δικοινοτικό Πρόγραμμα Βοηθείας (Bicommunal Aid Program) δεν μπορεί να υπάρξει εκτός της ομπρέλας του ΟΗΕ. Η μοναδική υπηρεσία του ΟΗΕ, ικανή να αναλάβει αυτό το έργο είναι το Γραφείο Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του γενικού γραμματέα στη Κύπρο, το οποίο δεν είναι διαπιστευμένο στην κυβέρνηση της Κύπρου και επομένως μπορεί να κινείται και να λειτουργεί ελεύθερα και στις δύο πλευρές του νησιού..."

Kαι
"Το Γραφείο της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών είναι ο μοναδικός οργανισμός που μπορεί να αναλάβει το Πρόγραμμα, δεδομένου ότι -όπως και η Υπατη Αρμοστεία στην Κύπρο- δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση της Κύπρου." από τη δημοσίευση του συμπατριώτη μας Μιχάλη Ιγνατίου "Τα μαύρα δολάρια" στην εφημερίδα "Έθνος":
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1370668

Η επιλογή της συγκεκριμένης οδού δεν ήταν καθόλου τυχαία. Οι οργανώσεις του ΟΗΕ στην Κύπρο - UNOPS και UNDP - ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική προέκταση της CIA, US AID να δίδουν άφοβα τα λεφτά τους χωρίς κανένα έλεγχο εκ μέρους της κυβέρνησης της δημοκρατίας.

Η διείσδυση της US AID σε κάθε τομέα της συμβατικής πραγματικότητας μέσα από τις δραστηριότητες των οργανώσεων του ΟΗΕ στην Κύπρο ήταν η προετοιμασία του εδάφους για το μέγιστο εγχείρημα του ιμπεριαλισμού, του σχεδίου Ανάν.

Το σχέδιο το οποίο ήταν και είναι μέχρι σήμερα η κορωνίδα των σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού προκάλεσε φρενίτιδα χρηματοδοτήσεων εκ μέρους της US AID αλλά και την άμεση εμπλοκή πραγματικών πρακτόρων στην όλη προσπάθεια όπως και ο πράκτορας Alexander Ernyey που ήρθε "ανιδιοτελώς" στην Κύπρο για να "διαφωτίσει" τον Κυπριακό λαό για το σχέδιο Ανάν. Διαβάστε ξανά τις στρατιωτικές τιμές του εν λόγω πράκτορα ο οποίος διαχειριζόταν την ουδέτερη "διαφώτιση" του σχεδίου.

"Alexander Ernyey’s Honors:
Military
U.S. Army Commendation Medal with Bronze Service Star (Desert Storm), U.S. Army Southwest Asia Service Medal, U.S. Army Service Ribbon, U.S. Army National Defense Service Medal, U.S. Army Good Conduct Medal, Expert Marksmanship Badge M16A1 Rifle, Israeli special medal for bravery during my foreign service in Southwest Asia defending Tel Aviv from SCUD attacks, PATRIOT operator/mechanic 24T MOS training (42 weeks) honor graduate."
http://www.linkedin.com/pub/alexander-ernyey/14/973/173
(Πηγή 1 στο τέλος του κειμένου.)

Μια ματιά στους πίνακες της US AID δείχνει ότι κατά το έτος 2004 η "αμερικανική βοήθεια" προς το νησί μας υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας τα 39,11 εκατομμύρια δολλάρια κατά το 2004.



Aπό:
http://www.state.gov/p/eur/rls/fs/104020.htm

Το μέγεθος της συνομωσίας και της υλοποίησής της καταδεικνύεται από το γεγονός΄ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί για το έτος 2004 αφορούσαν ένα ποσό μόλις 7,5 εκατομυρίων όπως αναφέρεται στην έκθεση δικαιολόγησης των επιχορηγήσεων για το Εξωτερικό του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών για το έτος 2004 (σελ.333). Εδώ φαίνεται επίσης ξανά ξεκάθαρα η άμεση σύνδεση της οργάνωσης US AID και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Η US AID είναι το κυριότερο όργανο εφαρμογής της πολιτικής των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον πλανήτη γι αυτό και τα κονδύλιά της υπόκεινται σε έγκριση από το κογκρέσο και λογοδοτεί σε αυτό. Aπό:
http://www.state.gov/s/d/rm/rls/cbj/2004/index.htm
στο αρχείο pdf
http://www.state.gov/documents/organization/17787.pdf

Μόλις όμως διεφάνη ότι οι υποχθόνιοι σχεδιασμοί πέτυχαν προς την κατεύθυνση της επιβολής του σχεδίου Ανάν και ο λαός της Κύπρου παγιδεύτηκε σε μια διαδικασία που οδηγούσε στο δημοψήφισμα η χρηματοδότηση πενταπλασιάστηκε.

Τα χρήματα αυτά σε μεγάλο βαθμό δόθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις σε όλα εκείνα τα άτομα και οργανώσεις τα οποία αγκάλιαζαν και υιοθετούσαν τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και γίνονταν τα φερέφωνά του στην προσπάθεια επιβολής της ρατσιστικής λύσης που το σχέδιο Ανάν προωθούσε.
Οι οργανώσεις αυτές περιλάμβαναν ένα συνονθύλευμα ανθρώπων του λαού μας. Από τη μια καλούς και αθώους ανθρώπους του λαού μας, γνήσιους επαναπροσεγγιστές, ανθρώπους της ειρήνης και από την άλλη καιροσκόπους, αυταρχικούς συμμάχους του ιμπεριαλισμού και Κυπροεθνικιστές.

Οι δεύτεροι αποτέλεσαν και τον κυριότερο μοχλό προσπάθειας ποδηγέτησης της κοινωνίας μας προς την κατεύθυνση του ΝΑΙ. Κατευθυνόμενοι από τις αισχρές πολιτικές και προσωπικές τους ατζέντες έκτισαν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στοχοποιώντας την αντίθετη άποψη ως φασιστική, σωβινιστική και ρατσιστική και προωθώντας το ΝΑΙ ως τη μόνη "προοδευτική" λύση αποκρύπτοντας συνειδητά τις διασυνδέσεις τους με τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού. Τα ίδια άτομα και οργανώσεις έχουν αποθρασυνθεί στις μέρες μας με τις ευλογίες της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης αναπαράγοντας το ίδιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα για να προωθήσουν τη νέα λύση ταυτιζόμενοι πλήρως με τα σχέδια των διεθνών αφεντικών τους όπως και το 2004.

Το μέγεθος της παρέμβασης της US AID το 2004 και της απέλπιδας προσπάθειάς της να προωθήσει με νύχια και με δόντια τη "λύση" Ανάν φαίνεται από την ανακοίνωση τύπου που η οργάνωση εξέδωσε δέκα μόλις μέρες πριν από το δημοψήφισμα.

Στην ανακοίνωση η οργάνωση υπόσχεται άμεση βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολλαρίων με τα 100 από αυτά άμεσα διαθέσιμα αν ο λαός της Κύπρου έλεγε Ναι στο δημοψήφισμα (2).

Ακόμη και μετά την απόρριψη του σχεδίου από τον Ελληνισμό της Κύπρου οι σχεδιασμοί του ιμπεριαλισμού και των εδώ αντιπροσώπων και συνεργατών του, συνεχίζονται με την ίδια μανία και λύσσα.

"Η διεθνής κοινότητα και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επαναβεβαιώσει τη θέση τους ότι το σχέδιο Ανάν παραμένει η κάλλιστη και μοναδική βάση για μια μόνιμη λύση και έχουν ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να εμπλακούν σε ένα δημιουργικό διάλογο για να πείσουν το Γενικό Γραμματέα να επαναρχίσει τις συνομιλίες βασισμένες στην επιθυμία για λύση και από τις δύο πλευρές" (3)

Ο ιμπεριαλισμός ουδέποτε εγκατέλειψε το σχέδιο Ανάν. Και με βάση αυτό διαπραγματεύεται ο πρόεδρος της δημοκρατίας όσο και αν προσποιείται το αντίθετο. Ο πρόεδρος προσπαθεί με τους συμβούλους και τους αυλικούς του να τσιμεντώσει το σχέδιο Ανάν στις πλάτες του λαού μας.

Η σημασία των επιχορηγήσεων της US AID αποκαλύπτεται και από το που, σε ποιους τομείς, και σε ποιους δόθηκαν τα χρήματα.

Από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από την USAID μεταξύ 1998-2005 ένα μεγάλο μέρος τους επενδύθηκε στην "Εκπαίδευση και Πολιτισμό" των Κυπρίων:
"EDUCATION AND CULTURE – Total $5,531,695"

Άλλο στην "Διακυβέρνηση και στην ανάπτυξη της Κοινωνίας":
VII. GOVERNANCE AND CIVIL SOCIETY DEVELOPMENT – Total $3,034,953
από:
http://mirror.undp.org/cyprus/projects/sectorsubsector.pdf

Ενδιαφέρουσες είναι οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε οργανώσεις διαμόρφωσης της Κοινής Γνώμης όπως ο ΟΠΕΚ (Όμιλος Προόδου και Εκσυγχρονισμού της Κοινωνίας) στον οποία συμμετέχει η γνωστή μας και από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) Ρένα Χόπλαρου:


[Η φωτογραφία είναι από άρθρο του Σκάϊ , εδώ:
http://folders.skai.gr/default.asp?pid=10&la=1&tID=192&tr=1 ]

Public Opinion and Public Information - $764,528

a) Open Public Panel Discussions on Cyprus
Association for Social Reform (OPEK) in association with a range of civil society organisations

Τα χρήματα ξοδεύτηκαν αφειδώς προς όλες εκείνες τις κατευθύνσεις που βόλευαν τους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια κατά την περίοδο 2003-2004 είχαν και εκείνες την τιμητική τους στις χρηματοδοτήσεις:
Community Centres and NGO Support - $1,273,918
c) Support Centres for NGOs including Training Programmes
Association of Management Studies, Cyprus Turkish Association of Managers, Management Centre, UNOPS Direct Execution

Μέχρι σήμερα τα άτομα που άνηκαν και ανήκουν στις οργανώσεις και τους κύκλους εκείνους που ταυτίστηκαν και ταυτίζονται με τη ρατσιστική λύση που ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να προωθεί στο νησί μας δηλώνουν αμετανόητοι για τις επιλογές τους, προσποιούνται τους κατατρεγμένους και τους αδικημένους και δικαιολογούν πλήρως τις δραστηριότητες του ιμπεριαλισμού, του Κυπροεθνικισμού και του ρατσιστικού ανθεληνισμού στην Κύπρο.

Θαυμάστε την τοποθέτηση του πολλάκις υποψήφιου Βουλευτή και υποψήφιου Ευρωβουλευτή και αρθρογράφου Γιάννη Ιωάννου που δημοσιεύει στο Διαδίκτυο με το ψευδώνυμο "Στροβολιώτης".


Σε δημοσίευμα με τίτλο "Μικρός επικήδειος για τα δολάρια (που δεν πήρα!)" προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία των χρημάτων που δόθηκαν υιοθετώντας πλήρως τη λογική και την επιχειρηματολογία του ιμπεριαλισμού:

"Τελειώνω εισηγούμενος το αυτονόητο: ουδέν μεμπτό υπάρχει ή υπήρχε στην προσπάθεια οποιωνδήποτε ξένων να αποφύγουν τα υπαρκτά πολιτικά εμπόδια του άλυτου Κυπριακού προβλήματος για να βοηθήσουν άτομα ή οργανώσεις με σκοπό την απάμβλυνση ποικίλων προβλημάτων, αλλά με κύριο στόχο την συνολική επίλυση."

Θαυμάστε επιχειρηματολογία υπέρ της δράσης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ μέσω των οργανώσεων του ΟΗΕ:
"Οι Αμερικάνοι ...ενώ γύρευαν τρόπο να κυκλοφορούν και να διοχετεύουν τα δολάρια τους πολιτικά ελεύθεροι στον βορρά και στον νότο, στην πραγματικότητα το έκαναν αυτό για να μην χρειάζεται να δίνουν λόγο στην Κυπριακή κυβέρνηση. Λαμπρά! Επειδή αυτό το σημείο έχει αναδειχθεί από την κατσουφιασμένη παρέα των εθνικιστών δημοσιογράφων και σχολιογράφων ως το βασικό του όλου εγγράφου, ερωτώ και πάλι: μπορεί κανένα έξυπνο μυαλό να μας εξηγήσει πως θα μπορούσαν ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ να έχουν σχετικά ελεύθερη πρόσβαση και στον βορρά και στον νότο, είτε για επίλυση προβλημάτων είτε για ξόδεμα δολαρίων, αν επέλεγαν για το σκοπό αυτό ένα δίκτυο ή μια οργάνωση διαπιστευμένη στην Κυπριακή κυβέρνηση, κάτι που αυτόματα θα έκανε αυτό το γεγονός απαράδεκτο από την άλλη πλευρά; Είναι φτηνή παλικαριά να πεις πως, ναι, να το έκαναν, και να αγνοούσαν τις αντιδράσεις, γιατί σίγουρα αντιλαμβάνεστε πως ο ΟΗΕ αναγκαστικά κρατεί μια σχετικά ουδέτερη – ή αν αγαπάτε Ποντιοπιλατική θέση. Όλοι γνωρίζουμε επίσης πως πράγματι ξοδεύτηκαν αρκετά αμερικάνικα χρήματα σε ολόκληρη την Κύπρο, για ζητήματα τόσο πλατιά που αφορούσαν από την προστασία των γαϊδουριών μέχρι και την οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού."
Από:
http://tinyurl.com/strovol
(Αν η σύνδεση πιο πάνω δεν οδηγεί στο άρθρο παρακαλώ δοκιμάστε τη σύνδεση που παρατίθεται πιο κάτω στις Πηγές.)

Τίποτε το επιλήψιμο λοιπόν δεν υπάρχει για τον "ανεξάρτητο προοδευτικό" κύριο Γιάννο Ιωάννου, άλλως Στροβολιώτη. Καλά έκαμε ο ιμπεριαλισμός να βοηθήσει τους Κύπριους να λύσουν τα άλυτά τους.

Ο κύριος Στροβολιώτης βέβαια διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας την προσφιλή του μέθοδο της ειρωνίας προσπαθεί να συγκαλύψει το μέγεθος της διείσδυσης των χρημάτων του Ιμπεριαλισμού για την υλοποίηση των στόχων του και κυρίως για την επιβολή στο λαό μας του σχεδίου Ανάν.

Και να στρώσει το έδαφος για τη νέα "λύση" που ο ιμπεριαλισμός και η Κυπροεθνικιστική μας κυβέρνηση μαγειρεύουν.

Η σημασία άλλωστε των όσων δικοινοτικών προγραμμάτων "επαναπροσέγγισης" σχετίζονται πολιτικο-οικονομικά με την US AID και την UNOPS έχει καταδειχθεί από τους ίδιους τους ηθικούς αυτουργούς των. Όπως μας θυμίζει ο Κερυνειώτης συμπατριώτης μας Κώστας Μαυρίδης:
"Επειδή κάποιος εύλογα δυνατόν να σκεφτεί ότι τα «δικοινοτικά προγράμματα» επικεντρώνονται και στις δύο κοινότητες, επαναφέρουμε τη δήλωση του Αξιωματούχου της Αμερ. Πρεσβείας T. Miller πριν από ακριβώς 2 χρόνια, η οποία διαλύει κάθε ψευδαίσθηση: «Αν δεν ήταν και τα δικοινοτικά προγράμματα, το αποτέλεσμα θα ήταν 90% υπέρ του ΟΧΙ»." από:
http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/277044

Οι Κυπροεθνικιστές βέβαια ανάμεσά μας που προωθούν το ιμπεριαλιστικό δημιούργημα του έθνους των Κυπραίων και το κράτος του έθνους των Κυπραίων, αγκάλιασαν το σχέδιο Ανάν και το προώθησαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο διότι οι ρατσιστικές του πρόνοιες θα τους παρείχαν επιτέλους το πεδίο δράσης εκείνο -και την κρατική εξουσία- ώστε να επιβάλουν το ρατσισμό και τον ανθελληνισμό τους. Και συνεχίζουν να λιγουρεύονται τη στιγμή που θα έχουν το δικό τους ρατσιστικό κράτος να διαφεντεύουν με το ρατσισμό και τον ανθελληνισμό τους. Είναι γι' αυτό που συνειδητά τάσσονται ως σύμμαχοι κάθε προσπάθειας που θα τους δώσει αυτή τη δυνατότητα. Και τις καρέκλες της Εξουσίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της προσπάθειας για το ΝΑΙ στην όποια λύση. Είναι γι αυτό που δημιουργούν συνειδητά μέσα από ψέματα και διαστρεβλώσεις ένα κλίμα διχόνοιας και εμφυλίου πολέμου. Γνωρίζουν ότι μόνο μέσα από την καταστροφολογία, την τρομολαγνεία και τις σχέσεις τους με το κράτος και το διεθνές και τοπικό παρακράτος μπορούν να επιβάλουν τη "λύση" εις βάρος της επιθυμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Οι αισχροί αυτοί άνθρωποι κινήθηκαν και κινούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της συμβατικής πραγματικότητας. Βοήθησαν συνειδητά την US AID να διεισδύσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας ως δήθεν αρωγός της προόδου και της επανένωσης. Βοήθησαν την US AID να ελέγξει και να κυριαρχήσει στο νευραλγικό τομέα της επαναπροσέγγισης με θεμέλιο τον Κυπροεθνικισμό και το ρατσισμό εις βάρος όσων από εμάς αυτοκαθοριζόμαστε ως εθνικά Έλληνες.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην εναλλακτική ριζοσπαστική κοινότητα. Η US AID σε συνεργασία με τη UNOPS και με την υποκίνηση αισχρών και καταχθόνιων ανθρώπων που έδρασαν και δρουν ακόμη μέσα στην εναλλακτική κοινότητα διάβρωσαν μέρος του χώρου.

Οι άνθρωποι αυτοί διείσδυσαν στο χώρο προσπαθώντας να επιβάλουν την ατζέντα του ιμπεριαλισμού και της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας της εκστρατείας του Ναι την οποία αγκάλιαζαν και προωθούσαν προσποιούμενοι τους εναλλακτικούς διανοητές.

Με το ποιόν, τη δράση και τις διασυνδέσεις κάποιων θα ασχοληθούμε στο επόμενο μέρος.
Σόλων Αντάρτης
~~~~~~~~~~~~~

Πρωτότυπα κείμενα - Πηγές

Οι Χρηματοδοτήσεις - Το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/06/blog-post_08.html

Μικρός επικήδειος για τα δολάρια (που δεν πήρα!)
http://strovoliotis.wordpress.com/2009/06/17/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4/

1. Spies, Murderers, and Creeps
Management of the "free dialogue" on the Annan plan
http://cyprusindymedia.org/spies-murderers-and-creeps.html

2. Μεταφρασθέν από:
FOR IMMEDIATE RELEASE
April 15, 2004

Contact: USAID Press Office

BRUSSELS, BELGIUM - The Administrator of the U.S. Agency for International Development (USAID), Andrew S. Natsios, pledged up to $400 million dollars, pending congressional authorization, to support peace and cooperation between Greek Cypriot and Turkish Cypriot communities. The pledge was made at the European Union (EU) sponsored Cyprus Pre-Donors Conference, and is contingent upon passage in both communities of the April 24 referendum. $100 million of that amount will be available immediately, and the additional $300 million will be requested in future budgets.

"By offering this concrete demonstration of support, the United States is signaling its commitment to the people of Cyprus," said Administrator Natsios in his official remarks at the conference in Brussels. "It is our sincere hope that working together with the international community the people of Cyprus can put the decades of frustration and pain behind them and move forward towards a united, prosperous, and peaceful country."

These funds will support the implementation of the United Nations Plan for Cyprus, through property restitution and compensation, relocation assistance, and support to institutions that will be created under the Plan. These institutions represent an investment in the stability of the region and will help provide the critical support needed to implement the plan effectively and ensure a permanent settlement.

Since 1975, the U.S. has given over $234 million dollars to Cyprus to support technical assistance, public infrastructure, environmental management, public health, urban renewal, and historic restoration. USAID will continue to fund its longstanding Bicommunal Development Program, as well as educational programs, currently totaling over $13 million in annual assistance.
from:
http://www.usaid.gov/press/releases/2004/pr040415.html

3. Μεταφρασθέν από:
"The international community, especially the United States, has reiterated its position that the Annan Plan remains the best and only basis for a permanent solution and has encouraged the two sides to engage in a productive dialogue to convince the Secretary General to resume negotiations based on the will for a solution on both sides."
από:
USAID Cyprus FY 2006, Complete Report
http://www.usaid.gov/policy/budget/cbj2006/ee/pdf/cy_complete05.pdf

15 comments:

  1. καταπιεσμένε Ελληνικέ ΙΝΤΥΜΗΔΙΕ
    Με λυπεί η κατάσταση σου γιατί όντος αυτοί οι ανόητοι Κυπροεθνικιστές ξημεροβραδιάζονται με μόνο σκοπό την καταστολή κάθε ελληνοπρεπούς φωνής σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπου που αγωνίζεται για τα ιδανικά της Σπάρτης και της Μάνης
    Μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα
    νά τανε το 21
    να ρθει μια βραδιά
    Να πολεμάω τις νύχτες με τα άστρα
    και το σπαθί μου να βγάζει φωτιά
    Μου φαίνεται εντούτοις παράξενο που οι Αμερικανοί υπήκοοι του ιντιμίντια

    ReplyDelete
  2. Παληά Καραβάνα

    Ο ρατσιστής που έγραψε το πιό πάνω δεν είναι μόνο ένας είρωνας που χλευάζει τον πονεμένο ελληνισμό της Κύπρου.

    Προφανώς είναι της γενιάς που όχι μόνο γνώριζε αλλά και παρέφθειρε το έργο της πολιτιστικής και πολιτικής Αντίστασης ενάντια στη Χούντα των Αθηνών.

    Όταν έγινε ξεκάθαρο πως η σταλινιστική Αριστερά δεν επρόκειτο να πάρει Αντιστασιακές πρωτοβουλίες επί Χούντας, άρχισε ο λαός από μόνος του, και με την βοήθεια της ανεξάρτητης και Αυτόνομης Αριστεράς να οργανώνεται, να εκφράζεται, να κινητοποιείται:

    Δημοκρατική αντίσταση μέσα από τον στρατό (Γεώργιος Καρούσου, αντιτορπιλλικό "Βελος"), αναρχική ένοπλη δράση (Παναγούλης), κινητοποιήσεις πολιτιστικά επαναστατημένης νεολαίας (POLL, Νοστράδαμος, Σαββόπουλος), φοιτητικές εξεγέρσεις (Πολυτεχνείο!), και πολλές άλλες εκφάνσεις της Αντίστασης σε μικρές και μεγάλες πράξεις μες την καθημερινότητα έφεραν τον λαό σύσσωμο μες τον αγώνα γιά Δημοκρατία και γιά Σοσιαλισμό.

    Μαζί τους - και ως κύριος φορέας όλων αυτών των ιδεών, αισθημάτων και πράξεων - η αυτόνομη ελληνική πατριωτική Αριστερά, που έπαιξε και τον πιό σημαντικό ρόλο στο να στρατευτεί το συναίσθημα, να οργανωθεί και να οπλιστεί με κάθε μέσο ο λαός μες την Αντίσταση: τραγούδι, ποίηση, θέατρο, αρθρογραφία, πειρατικό ραδιόφωνο, απηγορευμένες εκφράσεις παντός είδους ξεπήδησαν με πατριωτικό τόνο και με αριστερές αποχρώσεις - όπως και στην εποχή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ - και αγκαλιάστηκαν από όλο το λαό στις επάλξεις του αγώνα της ζωής και της ελευθερίας.

    (συνεχίζεται πιό κάτω)

    ReplyDelete
  3. (συνέχεια από πιό πάνω)

    Ανάμεσα τους ο Θεοδωράκης, η Τζένη Καρέζη (πόσες ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ έλληνες προσχώρησαν στην Αντίσταση από θαυμασμό και αγανάκτηση όταν η Χούντα συνέλαβε την Τζένη και την έριξε στα μπουντρούμια μόνο και μόνο επειδή μιλούσε και απήγγελλε στίχο στο "Μεγάλο μας Τσιρκο;), Νταλάρας, Ξυλούρης, Μαρκοπουλος, Μερκούρη, απειράριθμα τα ονόματα των υπέροχων και γνήσιων αγωνιστών εκείνης της εποχής.

    Το πατριωτικό τραγούδι που πλημμύρισε τον κόσμο εκείνη την εποχή σαν η πιό δημοφιλής μορφή αντίστασης - και το οποίον χλευάζει ο ρατστιστής σχολιαστής πιό πάνω - είχε στίχο, πάθος, εικόνα, ρυθμό, και συχνά μυστικά μηνύματα προς τον λαό που "ήξερε" πράματα που δεν λέγονταν λόγω Χούντας.

    Γιά παράδειγμα ακόμα και το ίδιο το τραγούδι που σαρδονικά αναφέρει ο ρατσιστής πιό πάνω, είχε την εξής ιστορία. Στην πρώτη του εκδοχή ο στίχος έγραφε:
    "και να κρατάω τις νύκτες με τ' άστρα
    μιά τουρκοπούλα αγκαλιά",

    το οποίον με τις εθνικιστικές σωβινιστικές της ιδεοληψίες η Χούντα έκρινε "ανατρεπτικό", και διέταξε μέσω του γραφείου λογοκρισίας να απηγορευθεί. Οπότε αμέσως μετά το ίδιο ακριβώς τραγούδι ξεπήδησε με το νέο στίχο:
    "μιά ομορφούλα αγκαλιά".

    Το οποίον και ο λαός αγκάλιασε και προώθησε σ' όλα τα μήκη και πλάτη.

    (συνεχίζεται πιό κάτω)

    ReplyDelete
  4. (συνέχεια από πιό πάνω)

    Η καιροσκοπική, ρατσιστική και ανθελληνική εκμετάλλευση όμως όλου αυτού του πολιτιστικού υλικού που παρήγαγε η ελληνική Αντίσταση, στην οποία επεδώθει η κυπραίϊκη εθνικιστική παράταξη και η σταλινική αριστερά, είναι το κάτι άλλο - και του αξίζει ολόκληρο κεφάλαιο.

    Να σκεφτήτε πως στο γνωστό τραγούδι με τον στίχο
    "αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας",
    ο ποιητής μιλά στους ζώντες γιά τους μάρτυρες που σκοτώθηκαν στην επανάσταση του 1944-49, ενώ στην Κύπρο οι ψευδο-σοσιαλιστές
    το τραγουδούσαν εννοώντας τους Τούρκους και τους Έλληνες:
    "αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας".

    Ο ρατσιστής που σχολιάζει πιό πάνω είναι εκείνης της γενεάς πολιτικής καιροσκοπίας, παληά καραβάνα στον εκφυλισμό και παραποίηση των πάντων ώστε να εξυπηρετούνται οι μηχανορραφίες της ηγεσίας του Κόμματος. Και κανενός άλλου.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  5. Sister of Antigonis7 July 2010 at 11:17

    Έχει ένα ενδιαφέρον που απ΄όλους διαλέγετε, αγόρια, τη Ρένα Χόπλαρου και τον Στροβολιώτη..... Περιμένω την αποκάλυψη της υποχθόνιας μυστικής σχέσης που συνδέει αυτούς τους δύο. Και παρακαλώ όχι προσωπικές ιστορίες και μαλακίες, ε; Που χοντρά κονδύλια 10 000 ευρώ και πάνω να μιλούμε έτσι;

    ReplyDelete
  6. Pos ta les vre Petro!

    Wow! Laografos tha eprepe na ginis more!

    Stis 13 grammes apantises me 4352453245 lexis.

    Entiposiako.

    Xaramizese

    ReplyDelete
  7. Ke gia osous agxononte poli, as pomparistoun me B6!

    http://pagingdrgupta.blogs.cnn.com/2010/06/15/vitamin-b6-may-play-anti-cancer-role/

    ReplyDelete
  8. Tze epidi fenete na ine tis modas to "aggaliasma".......

    Thelis na aggaliastoume?

    ReplyDelete
  9. κατάλαβα : μπορώ να έχω την Τουρκάλα αγκαλιά αλλά δεν μπορώ να μοιραστώ το χώμα μαζί της .
    εύκολο! πως δεν το σκέφτηκα μόνος ο μανοκυπροεθνικιστής.

    ReplyDelete
  10. Oxi sta diakosmitika epitheta parakalo!

    Hahahahahahahah

    ReplyDelete
  11. O yiannis Savva ekortose nouro.

    Kalinixta

    ReplyDelete
  12. O Megalos Peripatos TOU Petrou

    ReplyDelete
  13. Erkete I Ora sou.

    ReplyDelete
  14. I didn't find the contact, so i send it in that way . PlZ put in in proper place/way

    Here You can see the video: http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/07/greece-is-everywhere-video-from.html

    This is solidarity action(like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
    Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us ! Send it to Greece !!!

    ... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
    http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters

    Demonstration in solidarity to the Greek people and against the austerity measures in the Netherlands and all over Europe.

    Saturday – 17.07.2010,
    at 14:00,
    Spui, Amsterdam.

    It is not our crisis! We will not pay for it! Greece is everywhere!

    After the Greek government giving the signal, governments all over Europe are imposing ultra-neoliberal policies. 30€ billion of budget cuts in Greece, 29€ billion in the Netherlands, 45€ billion in France, 80€ billion in Germany…

    ReplyDelete