Friday 28 May 2010

Γάζα! ~ Εύγε στον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη του Ακελ

Αίσχος και Ντροπή στην Κυβέρνηση και ηγεσία του Κόμματος

Παρακαλούμε δώστε γενναιόδωρα στο λογαριασμό γιά συνεισφορές γιά την αποστολή του
Στόλου γιά την Ελευθερία της Γάζας
ΜΑΡΦΙΝ ΛΑΪΚΗΣ 114 – 08 – 44921

Μπράβο στον Ευρωβουλετή του Ακελ Κυριάκο Τριανταφυλλίδη γιά τις πολύχρονες του υπηρεσίες και αφοσίωση στον αγώνα αλληλεγγύης και συμπαράστασης με το λαό των Παλαιστινίων, και ιδιαίτερα Εύγε γιά τις πρωτοβουλίες του στο πλαίσιο οργάνωσης και δράσης με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Στόλου γιά την Ελευθερία της Γάζας, του οποίου και ονομάστηκε επικεφαλής.

Ανεξίτηλη ντροπή επέφερε στον εαυτό της η ηγεσία του Ακελ και η Κυβέρνηση του κόμματος με την χωρίς προηγούμενο ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα καθώς και την άφοιξη πλοίων από τη Γάζα, με συγκεκριμένο σκοπό να πληγεί και να παραλύση ο Στόλος γιά την Ελευθερία της Γάζας. Κουφό! Μας αφήνει άφωνους.

Η ξεδιάντροπη ανακοίνωση της Κυβέρνησης Ακέλ επικαλέστηκε «τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου» γιά να δικαιολογήσει τη συνεργασία της με τον Ιμπεριαλισμό, καθώς και συμφεροντολογικές εκλογικεύσεις τάχα «για ασφάλεια και προστασία των συμφερόντων της Δημοκρατίας».

Επιπλέον, οι τοπικές εξουσιαστικές αρχές επικαλέστηκαν την σοφιστεία πως τάχα "ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ζητήσει επίσημα από την Κύπρο την οποιαδήποτε ανθρωπιστικής βοήθεια τέτοιας μορφής." Αν είναι δυνατόν!

Τούτη η καταπρόδωση του αγώνα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Γάζα από την ηγεσία του Ακελ έρχεται σε μιά καίρια εποχή. Στα προηγούμενα χρόνια, οι προσπάθειες γιά να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας με τις αποστολές των Πλοίων γιά τη Γάζα, είχαν αξιοποιήσει την Κύπρο ως βάση γιά την εξόρμηση, ανεφοδιασμό, επισκευές, κλπ. γιά τα πλοία, αλλά ακόμα σημαντικότερο, λόγω της υποστήριξης του λαού μας γιά τις αποστολές, μέσα από αυτές τις εργασίες δημιουργήθηκε μιά πολιτική υποδομή και δίκτυο στήριξης που θα ήτο τέλειο γιά την παρούσα αποστολή γιά την Γάζα, την μεγαλύτερη μέχρι τώρα, που παίρνει σχήμα ολόκληρου Στόλου. Το πλήγμα που έφερε η Κυβέρνηση του Ακελ στην αποστολή ακριβώς σε αυτό στοχεύει: να του αφαιρέσει τη δυνατότητα στήριξης από το λαό της Κύπρου.

Είναι μεν άνευ προηγουμένου τούτη η κίνηση αλλά βρίσκεται και σε απόλυτη αρμονία με την πρωκτοληχιακή εξωτερική πολιτική της άρχουσας τάξης: μιλούμε γιά την ηγεσία ενός κόμματος που κατέχει και την εξουσία του Κράτους στα χέρια της που στην προσπάθεια της να γίνει ο καλύτερος φορέας και αντιπρόσωπος των συμφερόντων του τοπικού και διεθνούς Κεφαλαίου έχει ΗΔΗ ξεπουλήσει κάθε αντίληψη απελευθέρωσης του δικού μας λαού, του δικού μας τόπου. Πως θα ήτο δυνατόν να αγωνιστεί γιά την απελευθέρωση άλλων;

Τιμή και μπράβο στον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη που συνεχίζει να εκπροσωπεί τον γνήσιο κόσμο του Ακελ που παραμένει πιστός στις αρχές του Σοσιαλιστικού Διεθνισμού, καθώς και στις πατριωτικές αξίες με αφοσίωση στην ιδέα - και απόλυτη ανάγκη - απελευθέρωσης και του δικού μας λαού και τόπου, καθώς και των γειτόνων μας.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~

ΓΑΖΑ Επικεφαλής του «Στόλου Ελευθερίας» ο Κ. Τριανταφυλλίδης
27/05/2010 |


Ο Κύπριος ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της αντιπροσωπίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, είναι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Στόλος της Ελευθερίας», που έχει ως στόχο να σπάσει την πολιορκία της Γάζας από τους Ισραηλινούς.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην αποστολή «Στόλος της Ελευθερίας» συμμετέχουν η Κίνηση για την Ελευθερία της Γάζας (Free Gaza Movement), η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας (Εuropean Campaign to End the Siege of Gaza, ECESG), η τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση Insani Yardim Vakfi (IHH), η ελληνική «Ενα καράβι για τη Γάζα», η Σουηδική «Ship to Gaza Sweden», καθώς και η Διεθνής Επιτροπή για την άρση της Πολιορκίας της Γάζας (International Committee to Lift the Siege on Gaza), μαζί με εκατοντάδες ακόμη ομάδες και οργανώσεις ανά τον κόσμο που στηρίζουν την προσπάθεια.

Ο διεθνής ανθρωπιστικός στόλος απαρτίζεται από εννιά πλοία, με πάνω από 750 ανθρώπους προερχόμενους από περισσότερες των 60 χωρών και θα προσεγγίσει τις ακτές της Γάζας στις 27-28 Μαΐου.

Ο σκοπός του Στόλου της Ελευθερίας είναι διπλός», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης, σημειώνοντας πως ο πρώτος και σημαντικότερος είναι να στείλει ένα ισχυρό, συμβολικό και πολιτικό μήνυμα, το οποίο θα καλεί για την άρση της πολιορκίας της Γάζας από το Ισραήλ. «Ο δεύτερος είναι να ανακουφίσει τους δεινοπαθούντες κατοίκους της Γάζας, καθώς τα πλοία μεταφέρουν ουσιώδεις ιατροφαρμακευτικές προμήθειες και κατασκευαστικά υλικά», πρόσθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Τα πλοία μεταφέρουν συνολικά πάνω από 10.000 τόνους ιατρικού, εκπαιδευτικού και οικοδομικού υλικού, ξυλεία, 100 προκατασκευασμένα σπίτια τα οποία μπορούν να στεγάσουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Μεταφέρουν, επίσης, 500 ηλεκτρικά οχήματα για άτομα με αναπηρία, καθώς ο πρόσφατος πόλεμος στη Γάζα άφησε πίσω του περίπου 600 άτομα με αναπηρίες.

Απο την Σημερινή:
http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/270262

~~~~~~~~~~

Τον απόπλου πλοίων για μεταφορά βοήθειας στη Γάζα απαγόρευσε η Κυβέρνηση Κοινή απόφαση τεσσάρων Υπουργείων

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 9:44 πμ

Λευκωσία: Απόφαση για απαγόρευση του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα αλλά και του κατάπλου στην Κύπρο πλοίων που έχουν σαν τελικό προορισμό τη Γάζα, έλαβαν την περασμένη Παρασκευή οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ και η υπουργός Συγκοινωνιών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Σε δηλώσεις του ο Λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών, Βασίλης Δημητριάδης, υπογράμμισε πως η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και με στόχο την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και με το σκεπτικό ότι αφενός η Κύπρος στηρίζει πάγια του αγώνες του παλαιστινιακού λαού και αφετέρου ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από την Κύπρο ανθρωπιστική βοήθεια τέτοιας μορφής.

Οπως εξήγησε, η Κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για επιχείρηση ακτιβιστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν την Κύπρο ως διαμετακομιστικό σταθμό και ως σημείο συνάντησης στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν υλικά και ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

«Οι ίδιοι οι ακτιβιστές ενημέρωσαν προ δεκαπενθημέρου την Κυπριακή Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τους είχε αναφερθεί ξεκάθαρα ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν θα επιθυμούσε αυτή τη δεδομένη στιγμή την εμπλοκή της Κύπρου στην όλη επιχείρηση τους», σημείωσε και δήλωσε ακόμη πως υπογραμμίστηκε προς τους ακτιβιστές η πάγια θέση της Κύπρου να βρίσκεται δίπλα στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού και πως είναι ίσως το μοναδικό κράτος μέλος της ΕΕ που έχει σταθερή θέση υποστήριξης προς του αγώνες του παλαιστινιακού λαού.

Ο Λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών πρόσθεσε ότι αρχές της Δημοκρατίας ξεκαθάρισαν προς τους ακτιβιστές ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή θα ήταν καλύτερα να μην εμπλέξουν την Κύπρο στην όλη επιχείρηση λόγω του ότι η κυπριακή Κυβέρνηση κρίνει αυτή τη στιγμή ότι θα πρέπει να προστατεύσει δικά της ζωτικά συμφέροντα.

Εξήγησε ακόμη πως «ενεργώντας στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου για ασφάλεια και προστασία των συμφερόντων της Δημοκρατίας» την περασμένη Παρασκευή οι Γενικοί Διευθυντές των τεσσάρων εμπλεκομένων Υπουργείων Συγκοινωνιών και Εργων (Αρχή Λιμένων), Οικονομικών (Τμήμα Τελωνείων), Εξωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (Λιμενική Αστυνομία), πήραν απόφαση για απαγόρευση τόσο του απόπλου πλοίων από την Κύπρο με προορισμό τη Γάζα όσο και του κατάπλου πλοίων στην Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πάγια στήριξη της Κύπρου στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού.

Σημείωσε, τέλος, πως το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται ακόμη και στο γεγονός ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ζητήσει επίσημα από την Κύπρο την οποιαδήποτε ανθρωπιστικής βοήθεια τέτοιας μορφής.

Σύμφωνα με τις μέχρι χθες πληροφορίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών, δυο πλοία τα οποία απέπλευσαν από την Κρήτη την Πέμπτη, επρόκειτο να καταπλεύσουν στην Κύπρο την Παρασκευή το μεσημέρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ,
Από τον Φιλελεύθερο:
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,37816-.aspx
~~~~~~~~~~~~~

Γιά τον Στόλο γιά την Ελευθερία της Γάζας:

Free Gaza Movement
http://www.freegaza.org/

WitnessGaza
http://www.witnessgaza.com/

Launch of Palestine Film Festival 1 June 2010
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/launch-of-palestine-film-festival-1.html

Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
http://cyprusindymedia.blogspot.com/search/label/Palestine

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ~ SHIP TO GAZA
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/ship-to-gaza.html

Independent Palestinian News Sources
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/08/independent-palestine-news-resources.html

~~~~~~~~~

5 comments:

  1. το παρακάτω κυκλοφορεί από e-mail

    ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: ο γιος του Χριστόφια με παλαιστινιακές μαντήλες, την ώρα που ο μπαμπάς πουλά τους αβοήθητους Παλαιστίνιους στο Ισραήλ...

    http://img189.imageshack.us/img189/3568/xristosxristofias.jpg

    ReplyDelete
  2. Η ρατσιστική Κυπροεθνικιστική ηγεσία του ΑΚΕΛ που λυμαίνεται τον τόπο με ξεκάθαρους φασιστοειδείς προσανατολισμούς και η οποία θέλει να λύσει το Κυπριακό στη βάση του Εθνικοφυλετικού διαχωρισμού των ανθρώπων του λαού μας φαίνεται πως βρίσκει πλέον το φυσικό της σύμμαχο στην περιοχή στο κράτος άπαρτχάιντ του Ισραήλ.

    Μετά την επίσκεψη του φασίστα Υπουργου του Ισραήλ Λίμπερμαν με πρόσκληση της κυβέρνησης, μετά την σύναψη τουριστικής συμμαχίας με το Ισραήλ η κυβέρνησή της "επαναστατικής αριστεράς" επιτίθεται σε ολόκληρο το λαό της Παλαιστίνης.

    Μπράβο στον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη που αποδεικνύει έμπρακτα ότι μέσα στους κόλπους του ΑΚΕΛ υπάρχουν άνθρωποι με ήθος και αρχές.

    Η ηγεσία του κόμματος χρειάζεται τώρα απλά να αλλάξει το σύνθημα που δονεί της "αντι-ιμπεριαλιστικές πορείες" και να το μετατρέψει από "Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός" σε "Ένας είναι ο εχθρός, ο απελευθερωτισμός"

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  3. http://mihalismihail.blogspot.com/2010/05/blog-post_30.html

    ReplyDelete
  4. Χτυπηθηκε ο Στολος της Ελευθεριας απο σιωναζι κομαντος. Δε θα μπει στην κεντρικη σελιδα;

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1177477

    ReplyDelete