Sunday 9 May 2010

Υπόθεση Ξενή Ξενοφώντος, Μακάριου Δρουσιώτη και Ακελ

" «Από τη στιγμή που η Αστυνομία έχει ενώπιόν της γραπτή καταγγελία από πρόσωπο ότι απειλείται η ζωή του, έχει υποχρέωση να το διερευνήσει», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Αλλά δεν έκανε το ίδιο πριν από μερικές μέρες όταν μια εικοσάχρονη κατάγγειλε συγκεκριμένο πολίτη ότι απειλεί τη ζωή της. Ούτε καν απολογήθηκε για την απραξία της όταν η κοπέλα δέχτηκε επίθεση από το δράστη, που την περιέλουσε με βιτριόλι και κατάστρεψε τη ζωή της.
Αλλά και ένα μήνα προηγουμένως άλλη κοπέλα, οικιακή βοηθός μαζί με την εργοδότριά της παρουσίασε γραπτές απειλές κατά της ζωής της από παράνομο μετανάστη, με ονόματα και διευθύνσεις αλλά η Αστυνομία ούτε που ασχολήθηκε."
- απόσπασμα άρθρου του Διευθυντή Σύνταξης στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.
Ο σάλος και η κατακραυγή που δημιουργήθηκαν σε ράδια, τηλεοράσεις και μες την ίδια τη Βουλή με τις αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίνομες πράξεις της Αστυνομίας εναντίον του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος καθ' υπόδειξην της ηγεσίας του Ακέλ και με παρασκηνιακές κινήσεις ενός από τους κατά γενικήν ομολογίαν πιό αρρωστημένους νοσταλγούς της δικτατορίας του Μακαρίου - μιλούμε γιά τον δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη - μαρτυρεί το πόσο βαθιά έχει φτάσει η ηθική και πολιτική κρίση στους κόλπους και στα θεμέλια της κοινωνίας μας.

Ας μην ασχοληθούμε με το να δώσουμε το δικό μας στίγμα γιά την υπόθεση - σήμερα, τα λόγια, οι εικόνες και τα επιχειρήματα που εκτοξεύουν τα ίδια τα όργανα του Κατεστημένου αρκούν. Υπεραρκούν!

Γιά όσους συντρόφους και συναγωνιστές μας έχουν εντρίψει στο θέμα (ή υποστεί τρυφερές "εντρίψεις" από την) Αστυνομία Κύπρου, αρκεί η οπτική περίληψη από τον ΠΙΝ.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος το Σάββατο, 8 Μαίου 2010.

Γιά όσους προτιμούν να μελετήσουν λιγάκι, παραθέτουμε ένα σύντομο άρθρο από τον Άριστο Μιχαηλίδη, απόσπασμα του οποίου αποτελεί και η εισαγωγή του άρθρου μας πιό πάνω.

Επίσης παραθέτουμε τις λεγόμενες "απειλές" γιά τις οποίες παραπονέθηκε ο Μακάριος Δρουσιώτης στην Εισαγγελία και Αστυνομία, που έδωσαν το έναυσμα γιά την επιδρομή ενάντια στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος. Εδώ αναπαράγουμε επί λέξει τις αναφορές στον κύριο Δρουσιώτη ακριβώς όπως τις αναδημοσίευσε η καθεστωτική φιλο-ιμπεριαλιστική εφημερίδα Πολίτης, η οποία παραδόξως δεν διώκεται, δεν ενάγεται και ούτε υπέστη επιδρομή άνκαι δημοσίευσε ακριβώς τα ίδια λόγια γιά τα οποία παρηπονέθει ο κύριος Δρουσιώτης. Ορίστε οι επίμαχες λέξεις, δημοσιευμένες από τον Μανώλη Καλατζή στον Πολίτη (ναι, η λέξη "Μαγάριος" αντί "Μακάριος" είναι έτσι και στο πρωτότυπο):
«Αν ο Μαγάριος ζούσε στην Ιρλανδία και αντί σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων και Τούρκων εδώ, ήταν σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει από χρόνια τώρα και δεν θα τον ήξερε κανένας. Αν ο Μαγάριος ζούσε στην κατεχόμενη Ελλάδα του ΄40 και αντί σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων και Τούρκων εδώ, ήταν σφογγοκωλάριος των Γερμανών εκεί, θα τον είχαν καθαρίσει και δεν θα τον ήξερε κανένας. Συμπέρασμα: Μόνο στην Κύπρο μπορεί να ζήσει ο Μαγάριος. Που οι προδότες, οι δωσίλογοι, τα γιουσουφάκια, οι πουτάνες και οι σφογγοκωλάριοι του κατακτητή (και το συγκεκριμένο ανθρωπάκι της ντροπής τα συνδυάζει όλα) μπορούν και πουλάνε μούρη. Φωτιά και τσεκούρι στους προδότες. Λάκκος με ασβέστη στους δωσίλογους».
- εφημερίς Πολίτης, Κωδικός άρθρου: 944735, 08/05/2010, Σελίς 20
Αν με ρωτάτε "ταιριάζουν στον Μακάριο Δρουσιώτη αυτά που γράφτηκαν γιά κάποιο 'Μαγάριο'; " θα απαντούσα απερίφραστα και χωρίς ενδοιασμούς ΝΑΙ. Του ταιριάζουν. Αυτόν ζωγραφίζουν ξεκάθαρα. Θα το έλε'α βέβαια με φόβο, γιατί ήδη κινήθηκαν αρκετές φορές εναντίον μας Αστυνομικές δυνάμεις και τραμπούκοι της Κυπριοεθνικιστικής, ψευτο-σοσιαλιστικής και ψευδο-αναρχικής παράταξης με παράνομες και σκιώδεις μεθόδους γιά να μας αποσιωπήσουν και γιά να κλείσουν την Δικτυακή παρουσία της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia.
(Προς την Αστυνομία: αν θα ξανάρθετε με προθέσεις για παράνομες πράξεις και δήθεν "ερευνες" εναντίον μας πάλι, παρακαλώ δώστε μας χρόνο να τελειώσουμε την αντιγραφή και φύλαξη των ηλεκτρονικών μας αρχείων σε ασφαλές μέρος. Χρειαζόμαστε ακόμα τρείς μέρες. Επίσης θα ήθελα να δημοσιεύσω κάποια δήλωση σε σχέση με τις πολλές εικόνες και βίντεο γυμνής σάρκας ανδρών, γυναικών και εξωγήινων σε διάφορες πόζες τις οποίες εύκολα θά ΄βρετε στον υπολογιστή μου. )
Η εφημερίδα Χαραυγή, το επίσημο όργανο του κυβερνώντος κόμματος πανηγυρίζει την επιδρομή ξημερώματα στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος και την ανάκριση του με πρωτοσέλιδο τίτλο:
"Eφοδος στο christofias-watch" (Χαραυγή, 7 Μαϊου, 2010).

Και προχωρεί ανοικτά χωρίς προκάλυψη, χωρίς καν να τηρεί έστω και πρόσχημα πλέον δημοκρατίας, γιά να παραχωρήσει εξήγηση γιά την πολιτική δίωξη του Ξενοφώντος:
"Στο γραφείο του δικηγόρου η Αστυνομία εντόπισε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται υβριστικά σχόλια εναντίον του Προέδρου Χριστόφια και άλλων πολιτικών." (Χαραυγή, πρώτη σελίδα, 7 Μαϊου, 2010)

Αν συνυπολογίσουμε το άνω πρωτοσέλιδο της Χαραυγής με την χθεσινή αποκάλυψη που δημοσιεύτηκε ευραίως, του γεγονότος πως όταν ακόμα η υπόθεση διερευνήτο ο Γενικός Εισαγγελέας είχε πεί στον Μακάριο Δρουσιώτη ότι "δεν έχετε υπόθεση", γίνεται πασιφανές πως οι εντολές γιά την αντίνομη δράση της Αστυνομίας μπορούσαν πλέον να προέλθουν μόνο κατευθείαν από το Προεδρικό και από την ηγεσία του κόμματος.

Όσον αφορά εκείνη την ιστοσελίδα όπου αρχικά δημοσιεύτηκαν αυτά τα χαριτολογήματα - το "Παρατηρητήριο γιά την Διακυβέρνηση Χριστόφια" - θα σας έλε'α ότι αφ' ενός είναι μιά απαραίτητη φωνή αντιπολίτευσης σε μιά χώρα όπου δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση, ιδίως σε ό,τι αφορά το εθνικό μας θέμα. Αφ' εταίρου θα έλε'α πως ο αρρωστημένος και αντιδραστικός της αντικομμουνισμός εποχής και απόχρωσης Μακάρθυ αποτελεί ντροπή γιά οποιοδήποτε αγωνιστή της ελευθερίας. Οι άνθρωποι που αρθρογραφούν στο "Παρατηρητήριο γιά την Διακυβέρνηση Χριστόφια" είναι αναμφισβήτητα γνήσιοι πατριώτες, αλλά παρασυρμένοι σε ανεγκέφαλη και ρηχή αντίληψη γιά τις ταξικές και ουσιαστικές πολιτικές πραγματικότητες.

Το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί χωρίς Σοσιαλισμό. Γιά να ακριβολογήσουμε πέρα από τις λέξεις, τούτο συνεπάγεται Κοινοκτημοσύνη όλων των παραγωγικών και φυσικών πόρων, δομές άμεσης δημοκρατίας (λαϊκά συμβούλια) στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές, και λαϊκή εξουσία δομημένη ώστε η καθημερινή διακυβέρνηση, η άμυνα και επιβίωση μας να είναι θεμελιωμένες σε ένα Λαϊκό Στρατό, δηλαδή στο σύνολο του αυτο-οργανωμένου ένοπλου λαού που αυτοδιοικείται και πραγματώνεται πολιτικά και πολιτιστικά μέσα από την τοπική, περιφερειακή και πολιτειακή Εκκλησία του Δήμου ολόκληρης της χώρας.

Γιά μας η κριτική εις βάρος της διακυβέρνησης Χριστόφια είναι άτοπον και ανόητον να στηρίζεται στο ότι εκείνος και το κόμμα του είναι τάχα σοσιαλιστές ή κομμουνιστές. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: ο Πρόεδρος και το κόμμα του έχουν καταπροδώσει κάθε έννοια Σοσιαλισμού και Κομμουνισμού και γιά αυτό ακριβώς προδίδουν και τις πολιτιστικές-εθνικές κοινότητες της Κύπρου επιζητώντας απάρτθαϊντ, εθνοφυλετικές "λύσεις", ρατσιστική διζωνική νομιμοποίηση της κατοχής. Ο ανθελληνισμός που είναι εντοιχισμένος μες τους μηχανισμούς και ψυχισμούς του κόμματος περπατά χέρι-χέρι με την αντικομμουνιστική στάση της ηγεσίας του. Η συμμαχία τους με την τοπική και διεθνή άρχουσα τάξη είναι γιά σαρανταπέντε τόσα χρόνια τώρα η ιδεολογική και οργανωτική ημερήσια διάταξη που κατευθύνει τις πράξεις της ηγεσίας του κόμματος.

Οποιαδήποτε φωνή επικρίνει το Προεδρικό και την ηγεσία του κόμματος σήμερα, είτε προερχόμενη από την Σοσιαλιστική Αριστερά, είτε από την ανόητα αντικομμουνιστική καρικατούρα της Δεξιάς, όπως εκείνη που αντιπροσωπεύει η Σύνταξη γιά το "Παρατηρητήριο γιά την Διακυβέρνηση Χριστόφια", είναι αναγκαίο να εκφοβιστεί και να σιωπήσει. Μόνον η "γνήσια" Δεξιά ηγεσία ενθαρρύνεται να μιλά στην κοινωνία μας, γιατί αρθρώνει καθαρά το πολιτικό πρόγραμμα που στηρίζουν ο Πρόεδρος και το κόμμα του.

Σας προσκαλούμε να διαβάσετε το σύντομο άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη πιό κάτω.
Τι έμεινε να πούμε;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Αυτό κι αν είναι πολιτική δίωξη!
Του Άριστου Μιχαηλίδη
Παρασκευή 7 Μαϊου, 2010

ΝΕΑ ανδραγαθήματα πολιτικής τρομοκρατίας από την Αστυνομία. Στις 6:30 το πρωί έκανε έφοδο στο σπίτι του δικηγόρου και τακτικού αρθρογράφου Ξενή Ξενοφώντος γιατί διερευνά, λέει, «υπόθεση που αφορά διέγερση προς διάπραξη κακουργήματος και γραπτές απειλές για φόνο». Ποιο είναι το κακούργημα; Στη γνωστή αντιπολιτευτική ιστοσελίδα christofias-watch.blogspot.com αναρτήθηκε κείμενο υπό τον τίτλο «Ένας Μακάριος στην αυλή του Αρταξέρξη», που σχολίαζε την πρόσφατη επίσκεψη του Μακάριου Δρουσιώτη και άλλων στον Ταγίπ Ερντογάν. Όπως σε όλες τις ανάλογες ιστοσελίδες υπάρχει ειδικός χώρος όπου μπορούν να γράφουν σχόλια οι επισκέπτες. Κάποιος έγραψε την πολυχρησιμοποιημένη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «φωτιά και τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους». Ο Δρουσιώτης έκανε καταγγελία στην Αστυνομία ότι «οι συγκεκριμένες αναφορές στο διαδικτυακό χώρο αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του».

Είναι γνωστό ότι η φράση του Κολοκοτρώνη προκαλεί σήμερα αναστάτωση στις γαλήνιες ψυχές των νεοκυπρίων, αλλά αν αυτό αποτελεί απειλή για φόνο, σηκώνει συζήτηση. Η Αστυνομία δεν ξέρουμε με ποιους το συζήτησε, πάντως έθεσε υπό παρακολούθηση τα ίχνη ηλεκτρονικών υπολογιστών (φανταστείτε τι θα κάνει όταν τροποποιηθεί το Σύνταγμα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων!) και αφού εντόπισε ότι ο υπολογιστής του δικηγόρου είχε σχέση με το christofias-watch έκανε έφοδο στο σπίτι του τα ξημερώματα, να προλάβει μην τους ξεφύγει ο κακούργος.

Άρπαξε δυο προσωπικούς υπολογιστές και κάλεσε τον Ξενοφώντος για ανάκριση ως τον διαχειριστή της ιστοσελίδας και παρότι το «επίμαχο» σχόλιο το έγραψε άγνωστος, όπως άγνωστοι και ανεξέλεγκτοι γράφουν ένα σωρό ανοησίες σε χιλιάδες μπλογκ, χωρίς να απασχολούν ούτε την Αστυνομία, ούτε κανέναν άλλο. Σεβόμαστε φυσικά το φόβο του Δρουσιώτη για τη ζωή του, παρόλο που δεν πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη φράση αποτελεί απειλή. Όταν κινδυνεύει πραγματικά η ζωή κάποιου δεν του το λένε στο Διαδίκτυο. Αλλά το θέμα εδώ είναι άλλο. Η δράση της Αστυνομίας είναι απαράδεκτα πολιτική και δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για να τρομοκρατήσει ανθρώπους που θεωρούνται ενοχλητικοί για την Κυβέρνηση ή για τη γενική μακαριότητα που σκεπάζει τον τόπο.

«Από τη στιγμή που η Αστυνομία έχει ενώπιόν της γραπτή καταγγελία, από πρόσωπο ότι απειλείται η ζωή του, έχει υποχρέωση να το διερευνήσει», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Αλλά δεν έκανε το ίδιο πριν από μερικές μέρες όταν μια εικοσάχρονη κατάγγειλε συγκεκριμένο πολίτη ότι απειλεί τη ζωή της. Ούτε καν απολογήθηκε για την απραξία της όταν η κοπέλα δέχτηκε επίθεση από το δράστη, που την περιέλουσε με βιτριόλι και κατάστρεψε τη ζωή της. Αλλά και ένα μήνα προηγουμένως άλλη κοπέλα, οικιακή βοηθός μαζί με την εργοδότριά της παρουσίασε γραπτές απειλές κατά της ζωής της από παράνομο μετανάστη, με ονόματα και διευθύνσεις (κατέχουμε τα στοιχεία) αλλά η Αστυνομία ούτε που ασχολήθηκε. Ακριβώς επειδή αυτές οι υποθέσεις δεν ήταν πολιτικές. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αστείο να δηλώνει η Αστυνομία «θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν ενεργούμε στη βάση πολιτικών κινήτρων». Μόνο πολιτικά κίνητρα υπάρχουν εδώ. Τίποτε άλλο. Και αυτές οι σαρκαστικές διαβεβαιώσεις δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί, ούτε η Αστυνομία ούτε η πολιτική ηγεσία, ότι τέτοιες πολιτικές διώξεις δεν υποτάσσουν την όποια αντίδραση, την εξωθούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

aristosm@phileleftheros.com

~~~~~~~~~~~~

Πηγές, Σημειώσεις

Η Χαραυγή, 7 Μαϊου, 2010
http://www.haravgi.com.cy/uploads/upload/files/0705114459.pdf

Ο Φιλελεύθερος, 7 Μαϊου, 2010
http://www.philenews.com/Digital/Image.ashx?t=3&iid=536

Αχ αυτός ο Μαίανδρος της πολιτικής ζωής
Κάποτε ο Φιλελεύθερος ήταν η κατ' εξοχήν εφημερίδα της άρχουσας τάξης της Κύπρου, το κύριο θεμέλιο του καθεστώτος Μακαρίου. Από τις τάξεις των οπαδών της γεννήθηκε ιδεολογικά ο Μακάριος Δρουσιώτης, καθώς και το κόμμα ΔΗΚΟ. Επίσης, από την εφημερίδα Φιλελεύθερος είναι που εμβολιάστηκε ιδεολογικά το Ακελ όταν έκαμε την μεγάλη του στροφή και αγκάλιασε φανατικά τη δικτατορία της εκκλησίας, τον ανθελληνισμό και τον Κυπριο-εθνικισμό στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Η επέλαση της εφημερίδας Πολίτης και η επικυριαρχία της στο σύγχρονο κατεστημένο της Κύπρου την επέβαλε ως το "καλύτερο" φερέφωνο της άρχουσας τάξης στον 21ο αιώνα, ιδίως σε δραστηριότητες που αφορούν την ανθελληνική προπαγάνδα, τον Κυπριο-εθνικισμό, τον ιδεολογικό πόλεμο προς συμφέρον των δυνάμεων κατοχής και την ιδεολογική προώθηση των σχεδιασμών του διεθνούς Κεφαλαίου. Γι' αυτό και ο Μακάριος Δρουσιώτης έχει ταυτιστεί με την παράταξη του Πολίτη.

Οι τρείς αυτοί πυλώνες του κατεστημένου, Φιλελεύθερος, Χαραυγή και Πολίτης, συμφωνούν απόλυτα στο ταξικό θέμα: περιστρέφονται γύρω από το "Ζήτω το Διεθνές και Κυπριακό Κεφάλαιο!" Αλλά διαφωνούν στο εθνικό ζήτημα. Γιά μερικά χρόνια τώρα οι διαφωνίες τους είχαν χαρακτήρα "ευγενικό", αλλά τώρα που εμπλέκονται αντίνομες και παρακρατικές δυνάμεις στη ασυμφωνία τους που απειλεί την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, διαγράφεται σχήμα μιάς πιό βαθειάς κοινωνικής ρήξης που αγγίζει τα θεμέλια του κοινωνικού κατεστημένου. Στην απουσία μιάς ουσιαστικής ελληνόπνευστης επαναστατικής Σοσιαλιστικής Αριστεράς. πως θα εξελικτεί τούτη η ρήξη; Εμείς φοβούμαστε πως θα μεγεθύνει τις δυνάμεις του φασισμού. Ψηλαφούμε τούτες τις σκέψεις εδώ:

Σπρώχνουν το Λαό στο Φασισμό
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

και εδώ:
"Είναι ιστορικά και επιστημονικά αποδεδειγμένη αλήθεια το ότι παντού και πάντα όταν η Αριστερά - και δή η Σοσιαλιστική Αριστερά - εγκαταλείπει, αγνοεί ή εναντιώνεται στους εθνικούς πόθους και ανάγκες του λαού, αυτά γίνονται αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Φασισμό..."
Πως εδραιώνεται και θεριεύει ο Φασισμός
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html?showComment=1270887627169#c1587739940392200357

Πέτρος Ευδόκας
~~~~~~~~~~~~

52 comments:

  1. Μπράβο στην ΕΔΕΚ

    "Η ΕΔΕΚ στηρίζει τον δικηγόρο Ξενή Ξενοφώντος

    Το δικαίωμα στην διατύπωση διαφορετικού πολιτικού λόγου και το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας Θεματικής Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου, με αφορμή την υπόθεση “Christofias – watch” εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της ΕΔΕΚ στον φερόμενο ως διαχειριστή του ιστολογίου “Christofias – watch” Ξενή Ξενοφώντος.
    .../...
    ...«Για τους Σοσιαλιστές της Κύπρου οι οποίοι έχουν δώσει και αίμα και αγώνες για την προάσπιση της Δημοκρατίας» πρόσθεσε, «η ανεκτικότητα, η κατοχύρωση, και η ανάδειξη της αντίθετης άποψης είναι τα στοιχεία που διακρίνουν την έννοια της σοσιαλδημοκρατίας και της ελευθερίας από το φασισμό και το σταλινισμό, τις δύο όψεις του ιδίου αποκρουστικού νομίσματος». "

    Από:
    http://www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=78769&-V=ikypros&w=

    ReplyDelete
  2. Και το λαλίστατο ALERT/ KISA ακόμα σιωπά. Ούτε μία ανακοίνωση από τα ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ που τρέχουν για τα δικαιώματα του κάθε λαθρομετανάστη αλλά όχι για τα δικαιώματα των συμπατριωτών τους !

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. Sister of Antigonis10 May 2010 at 15:12

    Είπεν ο Πέτρος Ευδόκας:
    "Αν με ρωτάτε "ταιριάζουν στον Μακάριο Δρουσιώτη αυτά που γράφτηκαν γιά κάποιο 'Μαγάριο'; " θα απαντούσα απερίφραστα και χωρίς ενδοιασμούς ΝΑΙ. Του ταιριάζουν. Αυτόν ζωγραφίζουν ξεκάθαρα. Θα το έλε'α βέβαια με φόβο, γιατί ήδη κινήθηκαν αρκετές φορές εναντίον μας Αστυνομικές δυνάμεις και τραμπούκοι της Κυπριοεθνικιστικής, ψευτο-σοσιαλιστικής και ψευδο-αναρχικής παράταξης με παράνομες και σκιώδεις μεθόδους γιά να μας αποσιωπήσουν και γιά να κλείσουν την Δικτυακή παρουσία της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia."

    Τι λες αγόρι μου;
    Κι επειδή κινήθηκαν εναντίον σου αξίζουν του Δρουσιώτη τούτα ούλα τα αισχρά;
    Ξέχασες να προσέχεις αυτή τη φορά! Εδήλωσες δημόσια ότι αξίζουν τούτα ούλα να τα λένε κάποιου ανώνυμα στο διαδίκτυο..... Και πως φοβάσαι να το λες πως συμφωνείς πως του αξίζουν.
    Να σου πω κάτι; Καλά κάνεις και φοβάσαι... Έτσι φασίστας που είσαι και δίκαιο να έχεις πως εν παρατραβηγμένη η υπόθεση με τον υπολογιστή του Ξενή, εσύ φκαίνεις κρουσμένος αγόρι μου!

    ReplyDelete
  5. Twisted sister

    Χαίρομαι πολύ που όσο περνά ο καιρός παρουσιάζεται ολοένα και πιο καθαρά το πραγματικό πολιτικό προσωπό σου.

    Κρυμμένη πίσω από τις κατηγορίες που τεχνηέντως εκτοξεύεις αποφεύγεις για ακόμη μια φορά να καταδικάσεις απερίφραστα τη συμπεριφορά των "οργάνων της τάξης"

    Προφανώς αρέσκεσαι και αγκαλιάζεις στη δράση της όταν αφορά κάποια μερίδα του πληθυσμού.

    Η επιλεκτική αποφυγή καταδίκης τόσο εσένα όσο και άλλων που σφυρίζουν αδιάφορα στο παρόν ζωγραφίζουν πολύ καλά την πολιτική τους ταύτιση με το καθεστώς.

    Όσον αφορά τον Μακάριο Δρουσιώτη, παντιέρα της προοδευτικής διανόησης για πολλούς Κυπροεθνικιστές οι πράξεις του και οι ατεκμηρίωτες δημοσιεύσεις του τον έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα στα μάτια του λαού μας επισύροντας δίκαια την κριτική και την οργή εις βάρος του.

    Ακολουθείς την ίδια πολιτική μαζί του και εσύ με τα ψέματα που εκτόξευσες εις βάρος μου για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομική βία.

    Ακόμη δεν έχεις απολογηθεί για εκείνα.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  6. χαβιέδες του ενδομήδεια-ψευδοιντιμίντια σιγά να μην ασχοληθούμε με τα φασιστάκια του Christofias Watch και τις κόντρες του με το ακελ. ας φακούν.
    δεν θα με παραξένευκε αν είχατε και συνεργασία με τούτους το CW. το ίδιο πράμα είσαστε.απολογητές των εθνικιστών που εκαταστρέψαν και καταστρέφουν τον τόπο. καλή συνέχεια στο έργο σας . αλλά θα μας βρίσκετε απέναντι.

    ReplyDelete
  7. Σπολλάτη κοπέλλια

    Επιτέλους!

    Κουτσιά καθαρισμένα οι κουβέντες σας.

    Η ελευθερία του λόγου τζιαι της έκφρασης είναι για σας το κωλόχαρτο με το οποίον παρπατάτε απέναντι.

    Μαζί με την ΚΥΠ, την ηγεσία του ΑΚΕΛ, την ΥΚΑΝ τζιαι τον Κυπροεθνικισμό.

    Τον κύριον εθνικισμόν του τόπου μας.

    Ευκαριστώ σας πολλά που εφκάλετε τες μάσκες.

    Είσαστεν ούλλοι το ίδιον ψέμαν. Όπως τους σούπερ προοδευτικούς ακτιβιστές που όταν η αστυνομία έμπαινεν μες τα σπίθκια των μεταναστών τζιαι απέλαυνεν τους πριν λλία χρόνια εσιωπούσαν διότι ο Υπουργός των Εσωτερικών ήταν του κόμματος -έναν είναι το κόμμαν.

    Ναι ξέρουμεν τα εν τρώμεν κόνναρα. Ανεχτείκετε τους επειδή εν οι καλοί εξουσιαστές τζιαι τωρά συνεχίζετε να τους παρτάρετε. Κατά τα άλλα ενδιαφέρεστε για την ελευθερίαν. Μπουα χα χα χα χα.

    Έσιτε σε έναν πράμα δίκαιον όμως. Ότι ο εθνικισμός καταστρέφει τον τόπον μας.

    Δυστυχώς το δικό σας εθνικισμόν δε θα το δείτε στον αιώναν τον άπαντα.

    Μάριος
    ------

    ReplyDelete
  8. "Μπραβο στοην Λεβεντομανα ΕΔΕΚ...
    Μονο Εσυ κοντρα στον φασισμο και τον Σταλινισμο..."
    Petros Evdokas and Αιαντας of Christofias Watch
    GREAT MINDS THINK ALIKE!?
    http://christofias-watch.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html

    "Τι το κακο ειπε ο Ρηγας?????????....Σε συνθηκες καταπαυσης του πυρος και γενικα σε εμπολεμη κατασταση οι λιποτακτες και οι προδοτες δια νομου εκτελουνται επι τοπου χωρις δικαστηρια... Αυτο λενε οι κανονες και ενα σωστο κρατος ετσι πρεπει να χειριζεται αυτες τις καταστασης... Ελα ομως που δεν εχουμε κρατος αλλα παρακρατος.."

    Τα κατά Πέτρου xαριτολογήματα?

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. παιδιά του ενδομήδια μην πτοείστε. είσαστε μια παγκόσμια πρωτοπορία στους αγώνες του κίτρινου τύπου. και νεκρούς ανασταίνεται. είδη τα κείμενα σας μεταφράζονται και αποστέλλονται σε όλα τα ιντι του κόσμου για δημοσίευση .
    οι απόψεις σας για κυπροεθνικισμό έχουν πολλή βάθος .όπως και οι απόψεις σας για ακελοκρατούμενο χώρο. απλά θυμίζουμε ότι οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του χώρου έγιναν τα τελευταία χρόνια δηλαδή επί Ακελικής διακυβέρνησης .

    ReplyDelete
  14. Θα σας το πως και εγώ ανοικτά, γιά να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

    Μερικοί ψευτοεπαναστάτες που συνέχεια αντιδρούν με τα σχόλια τους εδώ καταθέτουν ξεκάθαρα πως:
    - συντάσσουνται ΜΑΖΙ με τον εθνικισμό του Κράτους εναντίον μας.
    - συντάσοουνται ΜΑΖΙ με τους Κυπροεθνικιστές εναντίον μας.
    - συντάσοουνται ΜΑΖΙ με τους βάνδαλους, τους φονιάδες με τες Μολότωφ και τα συνθήματα του τύπου "Μπουρλότο σ' αυτή την πόλη", κοκ.
    - συντάσσουνται ΜΑΖΙ με εκείνους που μας απειλούν και ανοικτά και υποχθόνια...

    Αφού διεγράφησαν γραμμές και διαλέξατε παράταξη, και αφού η απρόκλητη επιθετικότητα και απειλές σας δεν σταματούν, γράψετε το κάπου να το θυμάστε:
    Ο πόλεμος που θέλετε μαζί μας έρχεται.

    Ναι. Οι ξυλοδαρμοί και οι σκοτωμοί ανάμεσα μας, που τόσο καυτά ζητάτε, θα γίνουν.

    Ώσπου συνεχίζετε έτσι να το ξέρετε πως είναι πορεία αμετάκλητη και ζήτημα μόνον χρόνου το πότε και πως ακριβώς θα αρχίσουν οι σκοτωμοί ανάμεσα μας.

    Είναι ντροπή (σας) το ότι αναγκαστήκαμε μες τον Δεκέμβριο να σας απειλήσουμε με βίαια αντίποινα αν ετολμούσατε να διευρύνετε τις ανωμαλίες σας στην Εντός των Τειχών Λευκωσία. Είδαμε τώρα τα νέα και φρέσκα κατορθώματα των συναδέλφων σας με τους σκοτωμούς στην Αθήνα, ακούμε και διαβάζουμε τις απειλές σας εδώ, βλέπουμε τα έργα σας στους δρόμους... Ντροπή σας λοιπόν, τώρα, που θα ξαναναγκαστούμε να σας το πούμε:

    Αν οι απειλές σας συνεχίσουν, αν συνεχίσετε χέρι-χέρι μαζί με το παρακράτος να εξωθείτε ανοικτά και κρυφά πόλεμο εναντίον μας, η θύελλα που θα σας θερίσει θα είναι πέρα 'που τον χειρότερο σας εφιάλτη.

    Εγώ σας παρακαλώ γιά τελευταία φορά να σταματήσετε.

    Θα αιματοκυλίσετε τον τόπο μας με τη διχόνοια που σπέρνετε. Όλοι μας, και οι γενεές που ακόμα δεν γεννήθηκαν ακόμα, θα υποφέρουν από τούτο που πάτε να κάμετε.

    Η ομόνοια έχει αξία ακόμα και αν διαφωνούμε σε κάποια πράματα. Η διχόνοια που σπέρνετε είναι δηλητήριο. Και εκεί που οδηγείτε τον τόπο με τη διχόνοια είναι μιά καταστροφή τρομερών διαστάσεων.

    Συνέλθετε.

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. χα χα κανεί ρε μάγκες του ιντερνετ που μπορεί κάποιος να σας φοβηθεί .
    σιγά που σώσατε την πόλη επειδή γράψατε μια απειλή στο ίντερνετ η οποία έγινα το ανέκδοτο της Λευκωσίας :
    ο ΣΟΛΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ θα κατεβούν κάτω και θα μας δέρουν γιατί δεν εγκρίνουν την δράση μας ως κίνημα, χωστίτε .
    μα καλά εκτός από μανία καταδίωξης εκτός από χαφίεδες είσαστε και αφελείς ?.
    γράφετε και ξαναγράφεται τις ίδιες ιστορίες με μοναδικό σκοπό να αυτοπροβάλεστε ως εθνοσωτήρες και περιμένετε να σας πιστεύει και κανένας? .... νομίζω στο τέλος θα δερτίτε και μόνοι σας για να γίνετε ήρωες... άμα ήθελε κανένας να σας πειράξει είναι μικρή η Κύπρος. Αλλά ούλλοι γελούν και απαξιούνε μαζί σας για αυτό μην έχετε έτσι έγνοια...

    ReplyDelete
  17. έγινε αφαίρεση μιάς σειράς σχολίων που ήταν:
    - υβριστικά,
    - αφορούσαν τις σχέσεις του φασίστα ΛεΠεν με τα δικαστήρια,
    - προβοκάτσιες και προκλήσεις εναντίον Τούρκων και Ελλήνων εθνικιστών από Κυπριο-εθνικιστική προέλευση,
    - απειλές εναντίον μέλους της ευρύτερης κοινότητας.

    εθελοντής

    ReplyDelete
  18. Καλά τα λαλεί...

    Γράφει σε μιά καθημερινή εφημερίδα:

    "Επιτρέπεται η Ένωση Συντακτών να μην έχει αποφασίσει πολυήμερη παναπεργία σε όλα τα ΜΜΕ και μαζική πινακιδοφορία όλων των δημοσιογράφων στους δρόμους, απαιτώντας την αποτελεσματική αστυνομική φρουρά προστασίας της ζωής του απειληθέντος, διεθνώς γνωστού, VIP δημοσιογράφου της Κύπρου και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της διαδικτυακής απειλής;"

    Τέλειον!
    Η απάντηση δηλαδή - που δεν πρόκειται να δωθεί φυσικά - είναι πως οι πλείστοι δημοσιογράφοι θεωρούν μαλακίες τους ισχυρισμούς περί απειλής εναντίον του Κύπρου Μαγάριου, και θεωρούν έγκλημα την επιδρομή στο σπίτι του δικηγόρου που υποτίθεται είναι ο "εγκέφαλος" της διωκόμενης δημοσίευσης.


    Επίσης, οι δημοσιογράφοι θεωρούν ΕΓΚΛΗΜΑ το ότι παραβιάστηκε το απόρρητο της διαδικτυακής του επικοινωνίας, το ότι ο άνθρωπος ανακρίθηκε και οι υπολογιστές του κατασχέθηκαν και όλα τούτα σε σχέση με ένα θέμα που αφορά μιάν chοφτοειδώς εκπεφρασμένην άποψην. Μιάν ΑΠΟΨΗΝ!


    Θεά μου που εφτάσαμε....

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. Since Indymedia Κύπρου likes the political stance of the editor of Phileleftheros newspaper, Aristos Michailides, may I post one of his articles. It is about the 18year old who beat up a turkish cypriot student of English School. The beating seems to have been organised by EFEN after incitement through the blog APOELLAS. What I find astonishing is the sympathy and solidarity he shows to the racist attacker and his organisation EFEN.

    Ο 18χρονος, το τέρας!
    ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
    Του Άριστου Μιχαηλίδη
    Άκουγα τον διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνασίου να μιλά στο ΡΙΚ για τον μαθητή του, που συνελήφθη για το επεισόδιο της Αγγλικής Σχολής και, ομολογώ, τρομοκρατήθηκα. Γιατί συμπλήρωσε με τον πιο παραστατικό τρόπο την αποφασιστικότητα όλων των υπολοίπων να φορτώσουν στον 18χρονο την απελπισία τους. Έλεγε, ο διευθυντής, ότι επρόκειτο για ένα καλό παιδί, που δεν έδωσε ποτέ αφορμές... Αλλά, όταν η επίμονη Αιμιλία Κενεβέζου, του υπέβαλε ότι ένας καθηγητής δήλωσε ότι πέρσι αυτός ο μαθητής έψαχνε να διαβάσει κάποια ύποπτα βιβλία (υπάρχουν σήμερα ύποπτα βιβλία;) ο διευθυντής κόμπιασε, δεν τόλμησε να υποστηρίξει τον μαθητή του. Τώρα που τα μαθαίνουμε αυτά, είπε, θα το ψάξουμε... Την επομένη πληροφορήθηκα ότι ένας καθηγητής διέδιδε ότι ο μαθητής έγραφε συνθήματα στους τοίχους... Σήμερα κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι ο μαθητής κατασκεύαζε και βόμβες!
    Ρώτησα καθηγητές του. Μου είπαν ότι ο καθηγητής έλεγε ανοησίες, διότι όντως πρόκειται για ένα από τα καλά παιδιά του σχολείου, που δεν έχουν να πουν τίποτε σε βάρος του. Αλλά, ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις μέρες τα χυδαιότερα. Χτες βλέπαμε και ρεπορτάζ από τα γραφεία μιας μαθητικής οργάνωσης, στην οποία φέρονται να ανήκουν πέντε από τους είκοσι μαθητές, σαν να ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι τη γιάφκα της 17 Νοέμβρη, που έβγαλε παρακλάδια στην Κύπρο. Έχουν και ύμνο, έλεγαν, σε ρυθμό ραπ, ως να είναι αυτό το στοιχείο που τους ενοχοποιεί και ιδού, εδώ είναι οι εγκληματίες, να επιτεθούμε όλοι μαζί στη γιάφκα και να της βάλουμε φωτιά, μαζί με τους μαθητές.
    Όσοι έχουν ή είχαν, παιδιά 16 και 18 χρονών, ας σκεφτούν για δεύτερη φορά όσα ακούνε αυτές τις μέρες εναντίον των μαθητών, που προκάλεσαν τα επεισόδια. Ας το σκεφτούν βάζοντας το δικό τους παιδί στη θέση αυτού του 18χρονου, που βρίσκεται φυλακισμένος, επειδή μάλλον νόμιζε, όπως νομίζουν όλοι οι 18χρονοι, ότι ο κόσμος όλος είναι δικός του και μπορεί να τον ανατρέψει μαζί με την παρέα του, από τη μια στιγμή στην άλλη. Ίσως αυτοί, να αντιληφθούν περισσότερο από τους υπόλοιπους, τι κατάφερε η κοινωνία μας εναντίον των παιδιών της. Ίσως σκεφτούν, ότι αυτός ο 18χρονος δεν διαφέρει από τα δικά τους παιδιά, που κάποια στιγμή στη ζωή τους έκαναν μια μεγάλη ανοησία, παρασυρμένοι από την ανώριμη φύση τους. Ναι, αυτός έκανε κάτι πολύ κακό και έτυχε να είναι μερικούς μήνες μεγαλύτερος από τους άλλους, γι΄ αυτό θα πληρώσει μάλλον για όλους. Αλλά, δεν είναι αυτός το τέρας του εθνικισμού (ούτε καν ξέρουν τον όρο όσοι τον χρησιμοποιούν) για να του φορτώσουμε με τόση ευκολία όσες αμαρτίες κάναμε σ΄ αυτό τον τόπο τα τελευταία πενήντα χρόνια.
    Προς Θεού, ηρεμήστε, επαναλαμβάνουμε. Το πρόβλημα είναι αλλού.

    ReplyDelete
  21. The turkish cypriot student was 11years old

    ReplyDelete
  22. Αν σας ενδιαφέρει η διασπορά του φασισμού στα σχολεία, και ιδιαίτερα το περιστατικό στην Αγγλική Σχολή, παρακαλώ μελετήστε το καταπληκτικό κείμενο του Σόλωνα Αντάρτη με τίτλο:
    "Ο Κ. μια γροθιά στο στομάχι μου"
    http://web.archive.org/web/20071119044026/ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/316

    Γράφοντας γιά ένα συγκεκριμένο μαθητή που γλύστρησε κατηφορώντας προς τον υποχθόνιο δρόμο του φασισμού και ρατσισμού, και γιά τη συνειδητή καλλιέργεια των σωβινιστικών "αξιών" του μίσους μες στα σχολεία, είπε:

    "Τους ηθικούς αυτουργούς αυτου του εγκλήματος στο χώρο της Παιδείας ποιός θα τους δικάσει;
    Ποιος θα τιμωρήσει και θα δικάσει τους καθηγητές και δασκάλους του που τον περιέβαλαν με δηλητήριο εχίδνων για την προέλευσή του;

    Ποιός θα δικάσει και θα καταδικάσει τους ψευδο-ιερείς "δασκάλους - θεολόγους" που δραστηριοποιούνται στο δημοτικό και γυμνάσιο Φανερωμένης και σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας μετατρέποντας τα σχολεία σε κέντρα προσυλητισμού κατά παράβαση του συντάγματος της Δημοκρατίας, διδάσκοντας στα παιδιά, όχι την αγάπη και την αποδοχή του Ιησού αλλά την μισαλλοδοξία και την έχθρα προς τους Άλλους;"

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  23. I saw a reference somewhere that indymedia cyprus had a post about the above mentioned nationalist organisation EFENplease . Dear administrators, can you guide me to it?

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  26. Το περιεχόμενο της ανάρτησης στο Christofias watch που αφορούσε τον δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αγγίζει τα όρια του ανοικτού καλέσματος για δολοφονία του Μακάριου στο όνομα μάλιστα της σχεδόν φασιστικής ιδεολογίας που μας κληρονόμησε η δράση της ΕΟΚΑ Β και η δεκαετία του 1960.

    Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητη η στάση που τήρησαν πάνω στο ζήτημα διάφοροι πολιτικοί χώροι με πιο εκπληκτική την περίπτωση της ΕΔΕΚ που κύριος λόγος δημιουργίας της ήταν ο αντιχουντικός-αντιφασιστικός αγώνας. Είναι εκπληκτικό που δεν εντόπισαν την απειλή κατά της ζωής του Μακάριου και μαζί με αυτήν την ιδεολογία που εγκλημάτησε κατά της Κύπρου και του αριστερού κινήματος, αλλά θίχτηκαν οι ευαισθησίες τους για την απειλή κατά της ελευθερίας έκφρασης.

    Ο Μακάριος Δρουσιώτης δεν είναι ένας τυχαίος δημοσιογράφος και «επαναπροσεγγιστής». Στον Μακάριο Δρουσιώτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, μέσα από σκληρή δουλειά δεκαετιών, η αποκάλυψη της απάτης, της πλεκτάνης αλλά και της προδοσίας μεγάλου μέρους του πατριωτικού μετώπου που καταδυνάστευε την σκέψη, τις ψυχές των ανθρώπων, αλλά και την ίδια πορεία αυτού του τόπου για πάρα πολλά χρόνια. Έτσι η συγκεκριμένη ενέργεια, το κείμενο της ιστοσελίδας, στέλνει μήνυμα σε πάρα πολλούς άλλους ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι στον δρόμο που ακολουθεί ο Μακάριος Δρουσιώτης.

    Παρόλο όμως που ο Μακάριος Δρουσιώτης αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους της αναγέννησης του φασισμού που εντοπίζεται την τελευταία περίοδο μέσα και από την δράση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι αυτός ο κύριος στόχος. Τελικός στόχος τους είναι κάθε δημοκρατικός θεσμός, μαζική οργάνωση των εργαζομένων και ειδικά οι μαζικές οργανώσεις της Αριστεράς. Μέσα μάλιστα σε αυτή την Κυπριακή συγκυρία στόχος τους είναι η ίδια η λύση και η κυβέρνηση Χριστόφια.

    Τα δικαστικά εντάλματα και οι αστυνομικές έρευνες δεν μπορούν να είναι η γραμμή άμυνας απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Το φαινόμενο είναι πολιτικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί με άνοιγμα ξανά της συζήτησης για τον ρόλο που έπαιξε η ιδεολογία που στηρίζει το Christofias watch. Με αποκάλυψη ξανά των εγκλημάτων που έχουν διαπραχτεί απέναντι σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους στο όνομα αυτής της ιδεολογίας . Με την υιοθέτηση κύρια από την Αριστερά και την κυβέρνηση Χριστόφια μιας ξεκάθαρα ασυμβίβαστης στάσης απέναντι και στον πιο συγκαλυμμένο εθνικισμό και όσα όλα αυτός εκτρέφει. Ούτε στην προοπτική της λύσης, ούτε στο κίνημα ούτε στον ίδιο τον Χριστόφια θα χαριστούν ακόμα και αυτοί που μέσα από τους κύκλους της συγκυβέρνησης δεν χάνουν την ευκαιρία να υποσκάπτουν κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της λύσης.

    Το φαινόμενο τέλος πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι το κίνημα δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής σε πιθανή νέα δράση εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων.

    Αριστερή Πτέρυγα

    14 Μαΐου 2010

    ReplyDelete
  27. Τι να κάμουν τα καϋμένα τα παιδιά που υποστηρίζουν το ανθελληνικό περιοδικό Φάλιες τού'ν τους μήνες που κανένας πιά δεν τους υποστηρίζει, ούτε καν οι πρώην αναρχικοί τους συντροφοι;

    Όταν δεν μας βρίζουν ανώνυμα (και επώνυμα σε φίλους και γνωστούς) τρέχουν να πουλήσουν τη γραμμή τους: αναδημοσιεύουν τα άρθρα τους εδώ με την ελπίδα κάποιος να τους δώσει σημασία.

    Η πιό πάνω ανακοίνωση της Αριστερής Πτέρυγας είναι από τις Φάλιες, εδώ:
    http://falies.com/2010/05/15/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ae%cf%82-%cf%80%cf%84%ce%ad%cf%81%cf%85%ce%b3%ce%b1%cf%82/

    Υπενθυμίζουμε πως η Αριστερή Πτέρυγα απεβλήθει μαζικά απο την ΕΔΕΚ διότι απεδείχθει πως ήταν ανθελληνική κυπρο-εθνικιστική πλεκτάνη κάποιων που προσποιούμενοι τους Τροτσκιστές (δεν ήταν τότε, ούτε και είναι σήμερα) αντιταχθήκαν ανοικτά στην πατριωτική επαναστροφή της ΕΔΕΚ προς πιό καθαρά ελληνικούς προσανατολισμούς στην εποχή της Μεταπολίτευσης (στα χρόνια αμέσως μετά το 1974).

    Άτε κοπέλλια, πέτε μας τα ανοικτά επιτέλους - εν ανάγκη πάντα να σας ξετρυπώνουμε και να σας αποκαλύπτουμε;

    uzalistika!

    ReplyDelete
  28. Και να προσθέσουμε πως η Αριστερή Πτέρυγα ήταν μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του Χριστόφια:
    http://indy.gr/analysis/arister-pteryga-kyproy-tra-einai-i-ra-gia-aristero-proedro

    Εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε εξέδωσε η Αριστερή Πτέρυγα ανακοίνωση που να καταδικάζει την οπισθοδρόμηση του Πρόεδρου και της ηγεσίας του κόμματος σε ρατσιστικές θέσεις μέσω τον οποίων επιδιώκουν να θεμελιώσουν Φυλετικούς Νόμους και εθνοφυλετικά κριτήρια στο νέο κράτος που θέλουν να κτίσουν μετά τη "λύση".

    Δηλαδή αντί "αριστερό Πρόεδρος" που ψήφισε ο λαός που αγνά και ορθά ποθεί τον Σοσιαλισμό, τελικά λάβαμε ρατσισμό, κεφαλαιοκρατία, συμμαχία με τον ιμπεριαλισμό και ένα αγγούρι πράσινο.

    Απεναντίας, η Αριστερή Πτέρυγα γλύστρησε και εκείνη στο να υιοθετεί τα λόγια και συνθήματα της Προεδρίας και της πιό δεξιόστροφης, αντιδραστικής παράταξης της ηγεσίας του Ακελ: μιλά γιά "εχθρούς της λύσης" και άλλα ερυθροφασιστικά εφυιολογήματα, ξεθάβει το πτώμα της Εοκα Β γιά να μας τρομοκρατήσει, και τώρα υποστηρίζει το Μακάριο Δρουσιώτη.

    Ο Δρουσιώτης έλαβε βραβείο γιά τις υπηρεσίες του στον Ιμπεριαλισμό μέχρι και από την προέκταση της CIA που ονομάζεται "Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα" - οργάνωση που εχθρεύεται την Κούβα και την Κίνα επειδή είναι Σοσιαλιστικές:
    "...a group called the “Reporters without Borders” demanded a boycott of the Beijing Olympics in response to the actions taken by the Chinese authorities in Tibet. The group is reputed to have strong links with Western intelligence agencies and has focussed its energies on countries such as Cuba and Venezuela. Cuba has accused Robert Meynard, the head of the group, of having CIA links. Meynard has urged the “world’s big democracies to find the courage” to boycott the Olympics."
    http://www.flonnet.com/fl2507/stories/20080411250713100.htm


    Κρίμα γιά την Αριστερή Πτέρυγα.

    Κάποτε είχα κάμει την απίστευτη βλακεία να στείλω ένα συγχαρητήριο γράμμα πρός την εφημερίδα της, την "Σοσιαλιστική Έκφραση" γιά το ότι "κινείται προς Λενινιστικές κατευθύνσεις". Εξαπατηθήκαμε όλοι όμως από την Αριστερή Πτέρυγα.

    Σήμερα αλληλοκνίθεται με την ρατσιστική κυπροεθνικιστική δεξιά πτέρυγα της ηγεσίας του Ακέλ, παράσχει άκριτη κριτική σε όργανα της CIA στη χώρα μας, και ανέχεται να την προωθούν οι χαμερπείς τύποι και "τύπισσες" στις Φάλιες.

    Οπότε κάποιος ξενόγλωσσος μπορεί και να έλεγε: "they deserve each other". Δηλαδή ας κάμουν χωρκόν ανάμεσα τους.

    Και στον Μακαριότατο Δρουσιώτη ας υπενθυμίσουμε "ον γαρ αγαπά κύριος παιδεύει μαστιγοί δε πάντα υιόν ον παραδέχεται".

    ~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  29. κυρίες και κύριοι διαβάζετε christofias watch
    σε indymediacyprus έκδοση .

    ReplyDelete
  30. Δια βάζουμε Ενδο~Μήδεια/ Indymedia Κύπρου
    επειδή μας αρέσει η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση που παρέχει, με αίσθημα ευθύνης προς όλους εμάς που το στηρίζουμε, ενίοτε δε και αθρογραφούμε εν τω μέσω οχετών.

    Διαβάζουμε Ενδο~Μήδεια/Indymedia
    Κύπρου επιδή προσφέρει τη δυνατότητα πηγών στις οποίες προσωπικά μπορώ να ανατρέξω και να επιβεβαιώσω ιδίοις όμμασι αν όσα γράφονται έχουν κάποια σοβαρότητα -δες θέματα κάνναβης, εξεγέρσεων, US AID.
    Τα σχόλια σου είναι εκ του πονηρού και τηλεκατευθυνόμενα.

    Μένω άναυδος που άνθρωποι που προσποιούνται ότι έχουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης όπως οι "Φάλιες" υποστηρίζουν την πρακτική της αστυνομίας να μπουκάρει στα σπίτια του κοσμου.

    Έχει όμως δίκαιο ο Dersu.

    Αιτούνται γοερά σημασίας. Διότι πολλοί και πολλές πλέον επήραν τους χαμπάρι.

    Ζίζιρος
    -------

    ReplyDelete
  31. Arkisete na tous katalavete.
    Skata stin politikin tous. Prospoiountai oulloi tous anarhikous tziai tous eleftherous tziai tous dianooumenous pou katalavoun. Fenetai i eleftheria tous. Antropi pkion. Ti skata enallaktiki dhmosiefkoun enan arthro horis kamia katadiki tis astinomias pou mas dernei mes tous dromous. 8elei pollin noun na katalavoun oti tzieinoi pou mpainoun mes to spiti tou allou avrion enna mes to dikon mas.

    Skata...

    ReplyDelete
  32. O Πέτρος Ευδόκας, διαχειριστή του Cyprus Indymedia γράφει για την Αριστερή Πτέρυγa:

    "Σήμερα αλληλοκνίθεται με την ρατσιστική κυπροεθνικιστική δεξιά πτέρυγα της ηγεσίας του Ακέλ, παράσχει άκριτη κριτική σε όργανα της CIA στη χώρα μας, και ανέχεται να την προωθούν οι χαμερπείς τύποι και "τύπισσες" στις Φάλιες."

    Γράφει τζε ο / η κολαούζος (alter ego) του uzalistika!

    "Υπενθυμίζουμε πως η Αριστερή Πτέρυγα απεβλήθει μαζικά απο την ΕΔΕΚ διότι απεδείχθει πως ήταν ανθελληνική κυπρο-εθνικιστική πλεκτάνη κάποιων που προσποιούμενοι τους Τροτσκιστές (δεν ήταν τότε, ούτε και είναι σήμερα) αντιταχθήκαν ανοικτά στην πατριωτική επαναστροφή της ΕΔΕΚ προς πιό καθαρά ελληνικούς προσανατολισμούς"

    Γι'άυτό τζε εγώ παρόλο που είμαι καρακυπραία, δκιεβάζω Greek Indymedia που αναρτά τις ανακοινώσεις της Αριστερής Πτέρυγας (ενός ακόμα θανάσιμου εχθρού του Cyprus indymedia).
    http://indy.gr/analysis/arister-pteryga-kyproy-tra-einai-i-ra-gia-aristero-proedro


    ΚΑΡΑΚΥΠΡΑΙΑ

    ReplyDelete
  33. Greece indy vs Cyprus indymedia- spot the difference.

    The first one posts announcements of "Aristeri Pteriga" ("Left Wing") the second belches and taunts "Aristeri Pteriga" ("Left Wing")

    ReplyDelete
  34. ΄πε μου ρε καλόπαιδο, η λέξη "Aristeri Pteriga" σε ποιά γλώσσα είναι;

    τι σημαίνει;

    ReplyDelete
  35. I have written in English so that all cypriot readers of Cyprus Indymedia can understand what I refer to. Do you have a problem with this as well?

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  37. Xα χα άτε πάλαι Ευδόκα. Έκαμες την. Καλά τζι αντέχουν σε τα παιθκιά τζι εν σου τραβούν καμιά αγωγή για λίβελλο.
    Αρέσκει μου που ξέρεις πως εμείναν τζιαι μόνοι τους ρε! Αν εκατέβαινες τζιαι λλίον που το ρετιρέ σου ήταν να θωρείς πιος εν ο μόνος του. Καρβουνούθκια ο θησαυρός σου διότι η αριστερή πτέρυγα εκυκλοφόρησεν την ανακοίνωσην της στο διαδίκτυο μέσω ι μέιλ φίλε μου!!
    Α, τζιαι ο άλτερ έγκω σου ο Ζίζυρος :
    ξεκαθάρισε τι εννοείς "έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση που παρέχει, με αίσθημα ευθύνης προς όλους εμάς που το στηρίζουμε, ενίοτε δε και αθρογραφούμε εν τω μέσω οχετών." Ο οχετός που εξαπολύει ο Ευδόκας δαμαί τι εστί. Τζιαι τούτον αντικειμενικόν και έγκυρον;
    Επιπλέον, αντικειμενικόν και έγκυρον και οι απειλές για τη ζωή κάποιου;
    Θεμιτόν έστω;

    ReplyDelete
  38. "Indymedia is a collective of independent media organizations and hundreds of journalists offering grassroots, non-corporate coverage. Indymedia is a democratic media outlet for the creation of radical, accurate, and passionate tellings of truth." GLOBAL INDYMEDIA

    Deleting comments just because Evdokas does not like them is against Indymedia ethos.

    ReplyDelete
  39. Πέτρο, πάντως όντως χρειάζεται εδώ να απαντήσεις:
    Θεωρείς θεμιτές τις απειλές κα΄τα της ζωής κάποιου ατόμου από τα μπλοκ;
    Του έγινε καταγγελεία του Ξενή για απειλές κατά της ζωής συγκεκριμένου ατόμου και του πήραν τεκμήρια και τον ίδιο για άνάκριση στο κάτω κάτω.
    Αν, για παράδειγμα, η Θύρα 9 στο μπλοκ της έγραφε απειλές κατά της ζωής σου (κατ' επανάληψη) εσύ τι θα έκανες; Δε θα έκανες καταγγελία στην αστυνομία και δε θα έπαιρνε η αστυνομία τεκμήριο;
    Αν η απειλή κατά της ζωής σου γινόταν από οποιοδήποτε μπλοκ, εσύ δε θα το κατάγγελες;

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  42. Deleting as a way out from the difficulty of answering real questions from the progressive cypriot world....

    Deleting comments just because you cannot answer them, or you do not like them, is against Indymedia ethos. Not even Christofias watch has shown such a record in dissapearing the word that it disagrees with.

    ReplyDelete
  43. Δύο ανώνυμα σχόλια, Γκαιμπελίσκοι, Μαγάριος, Εμφύλιος πόλεμος και Εισβολή
    http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1405

    ReplyDelete
  44. Sister of Antigonis21 May 2010 at 14:50

    I love deleting. Comments for the moment. Everyone who is not Hellenic enough....those are for later.
    When I will be the kind alternative kind allmighty Leader..... Oh father Evdokas, where are thou... to see the glory of your son Evdokas junior
    Deleting is my other name

    ReplyDelete
  45. Καλά ρε παιδιά, δεν ντρέπονται καθόλου μα καθόλου τούτοι; Μέχρι και τον πατέρα σου να βρίζουν τώρα;

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  48. and my other name is Λογοκρινων...
    how many deleted by now in this post. Petros please give us an update. And a link to view what deserved to be εξαυλιστεί.
    ΄Αγραφοι κανόνες του μπλοκκιν - comments are not deleted except ρατσιστικού & υβριστικού περιεχομένου.

    Γεναίκα της Κύπρου

    ReplyDelete
  49. Καλά ρε παιδιά, δεν ντρέπεστε καθόλου μα καθόλου ρε τύποι; Μέχρι και τη φωτογραφία όσων αποφασίζετε να στοχοποιήσετε αναρτάτε τώρα σε άλλα άρθρα; Μέχρι και την εσχάτη των ποινών υποδικνύετε ότι αλλού θα την χρησιμοποιούσαν;

    Ποιος έβρισε τον πατέρα του κυρίου Πέτρου Ευδόκα; Ο κύριος Πέτρος Ευδόκας βρίζει τη μισή Κύπρο και κόπτεται για ελληνική εναλλακτικότητα.... Δύσκολη συνταγή κύριε Πέτρο για σένα, σου ξεφεύγουν γραφτά του συνεργάτη σου που μιλά για την εσχάτη των ποινών.... Αλήθκεια, ποια εν η εσχάτη των ποινών;

    ReplyDelete
  50. sygnomi,en indymedia touto i selida akrodexion kai fasististoidon stixion,fasistes koufales erhontai kremales!

    ReplyDelete