Monday 7 December 2009

Ευτυχώς Όχι Εντός των Τειχών

Συγκρούσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα - η Λευκωσία ανασαίνει
Η πρώτη επέτειος της έντιμης και υπέροχης Δεκεμβριανής Εξέγερσης μετά το φόνο του Αλέξη



Μάχες σώμα με σώμα σε πολλές Ελλαδικές πόλεις - ειρηνικές πορείες σε όλη τη χώρα υπόκεινται επιθέσεις από αστυνομικές δυνάμεις. Πολλά επισόδεια με ξυλοδαρμούς, φωτιές και χημικά όπλα πυροδοτούνται κατόπιν προκλήσεων από προβοκάτορες κουκουλοφόρους που δρούν μέσα από τις γραμμές των ειρηνικών διαδηλωτών ώστε να παρασύρονται τα πλήθη σε συγκρούσεις.

Παραθέτουμε
- σύνοψη των γεγονότων,
- το ποιοί ακριβώς είναι οι "γνωστοί άγνωστοι",
και
- το πως γλύτωσε η Εντός των Τειχών Λευκωσία από ακριβώς το ίδιο σενάριο βίας που ετοίμαζαν κάποιοι.



Σύνοψη των γεγονότων

Οι συνάδελφοι του ίντυ Αθηνών έχουν δημοσιεύσει μιά πολύ καλή σύνοψη των μέχρι τούδε κινητοποιήσεων σε πορείες, καταλήψεις και συγκεντρώσεις. Συμπεριλαμβάνουν αναφορές από τις πόλεις ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΞΑΝΘΗ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΒΟΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΛΑΜΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΤΡΑ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

"Συγκεντρωμένες οι ενημερώσεις από όλες τις πόλεις"
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1202275

Μιά καταπληκτική σειρά φωτογραφιών δείχνει την ποιότητα του μένους μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών (το όπλο που στις φωτογραφίες ονομάστηκε περίστροφο ίσως είναι αυτόματο πιστόλι):
"Περίστροφο κατά διαδηλωτών"
http://tinyurl.com/peristrofo

και εδώ:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1202245

"Φωτογραφίες από τις συγκρούσεις στην Αθήνα"
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1202181


Πως γλύτωσε η Εντός των Τειχών Λευκωσία

Κινητοποιήσεις, συνεργασία και αρθρογραφία από πολιτικοποιημένα άτομα της περιοχής Φανερωμένης στην Εντός των Τειχών Λευκωσία κατάφεραν να αφαιρέσουν τα προσχήματα από ύποπτα στοιχεία που είχαν παρησέλθει στον αντι-εξουσιαστικό χώρο και προσπάθησαν να μετατρέψουν ειρηνική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί εις μνήμη του Αλέξη στην Πλατεία Φανερωμένης, σε χώρο συγκρούσεων.

Η αρθρογραφία, επιχειρηματολογία και πολιτική ανάλυση των τελευταίων ημερών τα λέει όλα - οι προσωπικές ύβρεις, η λογοκρισία και οι ασχημονίες που εξαπελύθηκαν από ψεύδο-επαναστάτες που επιδώθηκαν στο να πολώσουν το διάλογο και να διχάσουν την ανατρεπτική~εναλλακτική κοινότητα προσπαθώντας να δημιουργήσουν συγκρουσιακό κλίμα είναι ενδεικτικές. Τελικά, η έντιμη στάση των κατοίκων και ακτιβιστών της γειτονιάς και μιά καλο-συγχρονισμένη βροχή δεν άφησαν τους "γνωστούς άγνωστους" να παρασύρουν την αθώα νεολαία σε συγκρούσεις:
"Eις Μνήμην του Αλέξη, Πλατεία Φανερωμένης"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/e.html


Ποιοί ακριβώς είναι οι "γνωστοί άγνωστοι"

Οι δίκαιες και υπέροχες εξεγέρσεις του λαού μας γιά δικαιοσύνη και ελευθερία υποσκάπτονται διαρκώς από προβοκάτορες, πράκτορες και συνεργάτες των διωκτικών αρχών, που με πανέξυπνη μεθόδευση, σε συνεργασία με το δημοσιογραφικό κατεστημένο των Μέσων έκφρασης της άρχουσας τάξης παραποιούν αφ' ενός την αλήθεια της επανάστασης, και - δυστυχώς, ντροπή μας - παρασύρουν ανώριμους και ανίδεους ψευδο-επαναστάτες στο να παίζουν το παιγνίδι τους.

Η άμυνα και προστασία του λαού μας στις διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις, με κάθε διαθέσιμο μέσο και μέθοδο - και με όπλα αν και όταν χρειάζεται - είναι δικαίωμα, καθήκον και αρχή αδιαμφισβήτητη. Όπως ακριβώς και το δικαίωμα το λαού μας γιά αυτοάμυνα και προστασία ενάντια στη γενοκτονία και κατοχή. Αλλά ...ποιοί στις διαδηλώσεις ρίχνουν βόμβες Μολότωφ απρόκλητα; Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούν εκείνοι που μετέτρεψαν την κουκούλα του αγωνιστή της ελευθερίας σε όπλο τρόμου που πυροδοτεί την βία της αστυνομίας ενάντια στο λαό μας;

"Η φώτο που ανεβάζουμε είναι από την ελευθεροτυπία για τη χτεσινή πορεία και απεικονίζει χρυσαυγίτες ανάμεσα από διμοιρία ματ και μπάτσους να κρατάνε αναμμένη μολοτωφ..."
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1055021
και στην Ελευθεροτυπία,
Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=61468

"Η πορεία... ξεκίνησε ειρηνικά από την Ομόνοια, αλλά κατέληξε σε βροχή χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Αφορμή ήταν ο εκσφενδονισμός μιας μολότοφ από πρόσωπο που κινούνταν πίσω και ανάμεσα από τα ΜΑΤ"
http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=188&m=24208

Απόσπασμα από κείμενο του Παναγιώτη Βήχου με τίτλο
"Τίποτα δεν τελείωσε! Τίποτα δεν είναι ίδιο πια!" που δημοσιεύτηκε ενώ εκτυλισσόταν η Δεκεμβριανή εξέγερση. Αποτελεί μιά από τις καλύτερες μαρτυρίες και ανάλυση του πόσο έχει διαβρωθεί το ελευθεριακό σκέλος του κινήματος - και ακριβώς από ποιούς και πως:
Βήχος Παναγιώτης 10:36μμ, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=939649

"Σύντροφοι το κράτος έχει μεγάλη πείρα και τρόπους ώστε να στρέψει την Κοινή Γνώμη εναντίον κάθε ανατρεπτικής και επαναστατικής δράσης. Όταν η κοινωνία ολόκληρη ξεσηκώθηκε αστραπιαία μετά και τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, έχοντας συσσωρευμένη οργή με τη φτώχεια και την ανασφάλεια, την ακρίβεια και τους μικρούς μισθούς και από την άλλη τα Βατοπέδια, τα Ομόλογα, το Χρηματιστήριο, τις λαμογιές και τη εναλλαγή δισεκατομμυρίων ευρώ σε χέρια απατεώνων της Εκκλησίας και των κεφαλαιοκρατών, μετά το απόλυτο αδιέξοδο και αηδία, το κράτος έβαλε μπροστά τις εφεδρείες του.

Πρώτα εξασφάλισε τη συναίνεση των 300 της Βουλής. Με μικρές παρεκκλίσεις κάποιων αριστερών κομμάτων. Ωστόσο η Παπαρήγα κάλεσε το λαό να αυτοοργανωθεί και να αντιμετωπίσει ο ίδιος τους «κουκουλοφόρους». Ποιους κουκουλοφόρους όμως. Εδώ θέλει πολύ προσοχή, γιατί θύματα της πανουργίας της εξουσίας έπεσαν και αρκετοί σύντροφοι.

Να τα πούμε λοιπόν με το όνομά τους. Προχθές κάποιοι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη! Όλοι οι άνθρωποι αγανάκτησαν. Ε, όχι και την Εθνική Βιβλιοθήκη, έλεος! Σωστά. Ποιος επαναστάτης, Αριστερός ή αναρχοαυτόνομος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Ήταν μπάχαλοι; Ήταν χούλιγκαν; Όχι! Τίποτα τέτοιο δεν ήταν. Ήταν ειδικευμένοι ασφαλίτες που φορώντας κουκούλες έβαλαν φωτιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη και εξαφανίστηκαν! Ποιος τους είδε και που το ξέρω; Τους είδαν οι ίδιοι οι αναρχοαυτόνομοι που έτρεξαν και έσβησαν τη φωτιά ενώ τα ΜΑΤ τους βομβάρδιζαν με χημικά και δακρυγόνα! Την ίδια ώρα ο «Ταρζάν» αναρτούσε την «είδηση» στην ιστοσελίδα του «Ζούγκλα». ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ! Ποιοι κουκουλοφόροι όμως κύριε Μάκη μου; Αυτοί που σου δίνουν τις πληροφορίες για τα ρεπορτάζ σου για να κάνεις τις «αποκαλύψεις σου»;

Ομάδες κουκουλοφόρων είχαν ξεχυθεί τέσσερες μέρες τώρα και κατέστρεφαν μικρά μαγαζάκια και δεκάδες ή εκατοντάδες φτηνά αυτοκίνητα. Προπηλάκιζαν απλούς πολίτες και καταστηματάρχες που αντιδρούσαν σ’ αυτές τους τις ενέργειες. Ήταν αναρχοαυτόνομοι αυτοί οι κουκουλοφόροι; Όχι σύντροφοι! Ασφαλίτες συνεπικουρούμενοι με χρυσαυγίτες ήταν. Το είχα καταγγείλει όταν πήγαν και έξω από το Πολυτεχνείο και με διέψευσαν λέγοντας ότι οι «πολίτες» ήταν αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής. Στο Indy media έσβησαν την καταγγελία μου. Σύντροφοι όμως που τους είδαν τους είχαν ξαναδεί σε πορείες πάλι πίσω από τα ΜΑΤ να πετροβολούν τους διαδηλωτές! Το σχέδιο πήγαινε περίφημα. Ο κόσμος που είχε εξαγριωθεί με τη δολοφονία του 15χρονου από το κτήνος που προφυλακίστηκε σήμερα Τετάρτη που γράφω αυτό το κείμενο, άρχισαν να δυσανασχετούν και στη συνέχεια να καταφέρονται κατά των βάνδαλων κουκουλοφόρων!"

- Το πρωτότυπο του ίδιου κειμένου στην ιστοσελίδα του συγγραφέα:
"Τίποτα δεν τελείωσε! Τίποτα δεν είναι ίδιο πια!"
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=128352#128352

Στην Εντός των Τειχών Λευκωσία, τρείς πολιτικές ομάδες του λεγόμενου αντι-εξουσιαστικού χώρου δημιούργησαν κλίμα μες το οποίο οι αυθόρμητες και όμορφες κινητοποιήσεις της νεολαίας σε Πάρτυ του Δρόμου - αυτόνομες πολιτιστικές δραστηριότητες έξω και μακρυά από τον εμπορισμό - έγιναν στόχος στρατολόγησης "γιά την Επανάσταση" και έχουν μετατραπεί σε δραστηριότητες βανδαλισμών και δημόσιας μέθης.

Η ίδια η νεολαία παραμένει - ή προσπαθεί να παραμείνη - αγνή και μακρυά από σκιώδεις επιδράσεις, και το δηλώνει καθαρά:
"Αφήστε τις ταμπέλες. Ελάτε στον Μανώλη"
http://voniati.blogspot.com/2009/10/blog-post_18.html

Το ποιά ακριβώς "επανάσταση" προσπάθησαν να εισάγουν στη νεολαία οι σκιώδεις στρατολόγοι φανερώθηκε όταν οι διοργανωτές της εκδήλωσης εις μνήμη του Αλέξη αρνήθηκαν να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς στην περιοχή, αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στο να αποβάλλονται οι ταραχοποιοι από τη συγκέντρωση, παραβίασαν συμφωνία που είχαν συνάψει με τους γειτόνους γιά τις ώρες της σύναξης, και τοιχοκόλλησαν ως "πρόσκληση" γιά την εκδήλωση αφίσες με εικόνα διαδηλωτών με μάσκες χημικού πολέμου να κρατούν Βόμβες Μολότωφ και να προχωρούν μέσα σε φλεγόμενο πεδίο ενάντια σε αστυνομικούς:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html

Εις εκ των "γνωστών άγνωστων" που χρησιμοποιεί το όνομα Νικόλας εξηγεί και δικαιολογεί το συγκρουσιακό κλίμα που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν οι διοργανωτές. Αναφέρεται στα εγκλήματα εις βάρος φτωχών και εργαζόμενων ανθρώπων και στους εμπρησμούς των καταστημάτων τους που έκαμαν κουκουλοφόροι πράκτορες της αστυνομίας στη Δεκεμβριανή Εξέγερση παρουσιάζοντας τες ως επαναστατικές πράξεις γράφοντας "ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΛΗ!!!!! ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html?showComment=1259932832053#c45597358991757347

Οι μεγαλύτεροι αριθμοί της νεολαίας που αποτελεί την εναλλακτική και ανατρεπτική κοινότητα έχει "σώας τας φρένας", υψηλή αίσθηση ηθικής και υπευθυνότητας αλλά παραμένει εύκολη λεία σε δήθεν επαναστατικές ομάδες που δεν έχουν απομακρυνθεί από την άμυαλη και απρόκλητη βία ή τους βανδαλισμούς που κάμνουν "εν ονόματι της επανάστασης" σε σπίτια και εργαστήρια των γέρων και μεταναστών της Εντός των Τειχών παληάς Λευκωσίας.

Οι πολιτικοποιημένοι φωστήρες που προσπαθούν να στρατολογήσουν τη νεολαία με αμφισβητήσημα πολιτικά μηνύματα πρόσκεινται στους χώρους της ομάδας Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών (ΑΔΑ), της ομάδας Βιβλιοθήκη - ΑΓράμματα και της ομάδας "Εναλλακτικά Media Φάλιες" που επίσημα ή ανεπίσημα συμμετέχουν στις παρασκηνιακές διεργασίες. Παρ' όλον που κλήθηκαν να λάβουν θέση επίσημα και υπεύθυνα, δεν τοποθετούνται επί των καταδικαστέων πράξεων και δηλώσεων από τους "γνωστούς άγνωστους":
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_03.html

Ευελπιστούμε ότι θα 'βρουν γόνιμο έδαφος οι ανησυχίες, αισθήματα και σκέψεις που εκφράζει ο Σόλων Αντάρτης απευθυνόμενος προς εκείνους που αναμίχθηκαν πρόσφατα στις κινητοποιήσεις στην περιοχή της Εντός των Τειχών Λευκωσίας: "...θα επιθυμούσα πραγματικά να σας δω να νοιάζεστε για το τόπο και τον πολιτισμό του και την επιβίωσή του αγωνιζόμενοι ενάντια στην Κατοχή του τόπου μας από τις δυνάμεις κατοχής στο βορρά και του Κεφαλαίου στο νότο, αγκαλιάζοντας ουσιαστικά την Ελευθερία και εννοώντας την μέσα από το προσωπικό αγκάλιασμα του καθενός σας της έννοιας με ότι αυτό συνεπάγεται."

* * *

Γιά την Εκδήλωση το Σάββατο Αφιερωμένη εις Μνήμην του Αλέξη
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_7360.html

Ναί στη Νεφέλη ~ Εντός των Τειχών Ανθίζει Ελπίς
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_19.html

~~~~~~~~~~

17 comments:

  1. Συγγνώμη Πέτρο αλλά είσαι λλίον αλλού τζιαι εν έσσιεις ιδέα για το τι γίνετε στην Φανερωμένη επειδή ποττέ εν ήρτες να κάτσεις να μιλήσεις με οποιονδήποτε που μας στην πλατεία, τουλάχιστον εν σε είδαμε τα τελευταία χρόνια που είμαστε στην πλατεία. Αντιεξουσιαστές υπήρχαν εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή, ακόμα και σε φάσεις όταν δεν έρχονταν κανένας, είμασταν εκεί.
    Ερώτησες τους "αθώους" που αποκαλείς για την γνώμη τους; Αρέσκει τους νομίζεις να τους παρουσιάζεις όπως τους παρουσιάζεις; Έχουν εμπιστοσύνη που λόου σου; ΌΪ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ, επειδή εν σε εγνωρίσαν. Νομίζεις εν γνωριζούμαστε ούλλοι μεταξύ μας; Νομίζεις ότι καθούμαστε τζιαι κάμνουμεν προπαγάνδα για να έρκετε ο κόσμος; Τζιαι ότι είμαστε πράκτορες..; Τζιαι παρασύρουμε τον κόσμο;
    Ο κόσμος που έρκετε, έρκετε επειδή μόνος του θέλει να έρτει, τζιαι μόνος του ήρτε.
    Τζιαι παίρνουν τζιαι μόνοι τους προτοβουλίες, ένεν βλάκες, καταλάβουν τι γίνετε.
    Επείραξε σε κανένας που μας..;
    Νομίζεις η πορεία εβασίστηκε πάνω στα λόγια σου...?:P Eχεις πολλήν αυτοπεποίθηση αν νομίζεις ότι ακούει σε κανένας. Όσοι εδιαβάσαν τζίνα που έγραψες εφρίξαν, γιατί γράφεις πολλές μαλακίες.

    ReplyDelete
  2. Tziai stin ellada oi parapanw en gia sygkrouseis pou epian an den to katalaves...kai ta mme propagandizoun oti eisxwrisan koukouloforoi...auto lene oi "syntrofoi" sou sto indymedia athens kai allou...

    ReplyDelete
  3. "για τον ευδόκα: Που τα τελευταία κείμενα τζαι σχόλια που έφκαλες ρε αμπάλατε, εναντιώνεσαι σε συγκεκριμένα άτομα, τζαι δυστυχώς, προσωπικά εντάσσεις με σε πολλά στερεότυπα τζαι κοσμιτικά επίθετα. Τα γραψίματα σου έν έχουν υπόσταση τζαι μόνο να σαλαβατάς ξέρεις που το κομπιουτερούι σου. Ζείς σε άλλη πραγματικότητα καθώς έν έσχεις καμία επαφή με τον χώρο τζιαμέ. Κάθεσαι τζαι ασχολείσαι για τα γκρικλισχ τζαι έν θωρείς τους άλλους παραβούς που τιμούν το "έθνος" τζαι την "γλώσσα" που τους εδώκαν, γράφοντας "η kypros en elliniki".
    Εγώ έλληνας έν είμαι, ούτε τους πάω, όπως τζαι οποιονδήποτε ηλίθιο εθνικιστή, τούρκο ή έλληνα.

    Αντί να συμμετάσχεις σε συνελέυσεις τζαι να πείς την άποψη σου, μάσχιεσαι να έβρεις τρόπο να διορθώσεις τες επιπτώσεις που τες ελλέιψεις τζιαμέ. Δηλαδή, αντί να μας τανίσεις να κουρτίσουμε τον δήμο να φέρουν καμία τουαλέτα, εσύ λαλέις ότι εννα μας σπάσεις την κκελέ.
    Ηθική υπάρχει που τα πλείστα άτομα που συχνάζουν τζιαμέ, απλά έν έχουν καμία σχέση με την δική σου. Εμέις έν είμαστε μπάτσοι, ούτε επιβαλλούμαστε. έν συχνάζουμε τζιαμέ ούτε σαν αδά, ούτε σαν φάλιες ούτε αγράμματα ούτε τίποτε. Τζιαμέ εν πλατεία, τζαι σε πλατείες συνάουνται ΠΛΑΣΜΑΤΑ, ευτυχώς με ίχνη αυτονομίας. Επίσης σχαίρουμαι που είδα την φάτσα σου..

    Συναίνεια...

    ReplyDelete
  4. Ώστε είμαι πράχτοραας α? Προβοκάτορας? Οξά πότης? Οξά πιωμένος αναρχικός μαυροντυμένος?
    Έν πρόκειται να σε τροφοδοτήσω άλλο για να λαλείς εσύ μαλακίες. Τζαι μάλιστα κάτω που το πρόσχηματου του ιντυμίντια.

    Εβαρέθηκα να ακούω παπαρίες ότι τα ριάλλια ξεσχειλίζουν που τα ποινάρκα μας. Κάποιοι ζούν διαφορετικά όντως, που έν τους κόφτει να φίουν που έσσο, ή να τζιλιούνται χαμέ, ή να ππέφτουν πας τα παγκούθκια. Τζαι επειδή ο τόπος εκατάντησε, ητε για κάποιους το δεύτερο σπίτι τους, υπάρχει σεβασμός τζιαμέ. Προς τα άτομα, όι σε τζίνους που μας γαμούν την ψυσχιή τζαι τες ζωές μας. Οι πολυεθνικές εννα μας φάν ρε. Τα μίντια ούλλη μέρα μουντάρουν μας, οι μπάτσοι ούλλη μέρα εποπτέυκουν μας. Εθνικιστές / φασίστες παραμονέυκουν. Έν μας κανούν τα άλλα ούλλα, έχουμε σε τζαι εσένα τον ππεζεβένκη να μάσχιεσαι για ότι σχιέσει ο νούς σου. Τζαι επειδή ακριβώς λαμβάνεις τον ίδιο ρόλο με τζίνους, να σύρνεις πυλά, μες τα μούτρα του κόσμου, να μάσχιεσαι να μας εκτοπίσεις, που μένα εννα έσχεις την ίδια μεταχείρηση ώς ακόμα ένας εχθρός. Νομίζω είσαι αρκετά κουρτισμένος τζαι πρέπει να πνάσεις.

    Άει σιχτίρ."


    Apo: islandanarchy.org

    ReplyDelete
  5. Διερωτούμαι καμιά φορά αν βλέπουμε και διαβάζουμε τα ίδια κείμενα με όλους που σας βρίζουν.

    Ή και αν βλέπουμε τις ίδιες εικόνες.

    Όταν η εικόνα δεν είναι ικανή να μιλήσει στο μάτι, όταν καθε λόγος διαστρευλώνεται το πλάσμαν χάνει το νου του.

    Παιδιά της σύνταξης συνεχίστε την καλή δουλειά.

    Πολλοί από εμάς που σας διαβάζουμε σε χώρους άσχετους και ανύποπτους, που σας γνωρίζουμε προσωπικά μέσα από τους συνεχείς αγώνες σας και μέσα από τη σταθερότητα της προσωπικής σας πορείας και την εντιμότητα που κουβαλείτε όπου σταθείτε απολαμβάνουμε την εργασία σας και μας δίνει θάρρος για πολλές και πολύπλοκες πτυχές της ζωής μας.

    Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων

    Ένας φίλος από τα παλιά

    Κ.

    ReplyDelete
  6. Σας ευχαριστώ

    Κάποια φίλη μου έδωσε τα άρθρα σας

    Γείτονας

    ReplyDelete
  7. Προσοχή ο ευδόκας όταν τα δει σκούρα γράφει με άλλα ονόματα και υποστιρίζει τον εαυτό του
    ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
    Δεν ξεγελάς κανένα Πέτρε.
    Δεν θα χάνουμε τον χρόνο μας μαζί σου .
    Mποϊκοτάρουμε το cyprus indymedia

    Freak OuT

    ReplyDelete
  8. Etsi mpravo, nai. Mpoykottaroume. Den diavazoume. Oute ti grafoun ekeinoi, oute ti grafoume emeis. Ase pou den yparxei kan tropos na ta katalavoume.

    ReplyDelete
  9. Καλά ούτε τ' όνομαν τους 'εν ηξέρουν να γράψουν τούτοι; Τι σημαίνει "anarcy"; Ούτε στες Falies ξέρουν να γράψουν πλέον;
    http://www.islandanarchy.org

    ReplyDelete
  10. ΑΙΣΙ ΘΑΑ ΣΟΣΙΣ ΤΟΙΣ ΓΛΟΣΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΜΟΥ ΜΑΙΓΑΛΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑΙ ΕΜΙΣ ΙΜΑΣΤΑΙ ΑΓΡΑΜΜΜΑΤΙ kai grafome oti mas kapnisi

    ReplyDelete
  11. Εγώ πάλε λαλώ να ξαναδείτε την ταινία των Monty Pythons "Life of brian".
    Αθυμίσετε μου το κομμάτο με τους "αριστεριστές" με την εστίαση /επίθεση που κάμνετε σε ανθρώπους τζε ομάδες.

    Είναι σε τεθκιες στιγμές που συνηδητοποιώ την χρησιμότητα της παλιομοδίτικης κατά πολλούς διαλεκτικής σκέψης τζε συζήτησης ως vehicle για να μας πέρνει παρακάτω. Δοκιμάστε την ....

    Ανορθόγραφη επαρχιώτισσα της παλιάς Λευκωσίας που σιέρετε άμα η κόρη της πάει στην Φανερωμένη

    ReplyDelete
  12. Που τα τελευταία κείμενα τζαι σχόλια που έφκαλες ρε αμπάλατε, εναντιώνεσαι σε συγκεκριμένα άτομα, τζαι δυστυχώς, προσωπικά εντάσσεις με σε πολλά στερεότυπα τζαι κοσμιτικά επίθετα. Τα γραψίματα σου έν έχουν υπόσταση τζαι μόνο να σαλαβατάς ξέρεις που το κομπιουτερούι σου. Ζείς σε άλλη πραγματικότητα καθώς έν έσχεις καμία επαφή με τον χώρο τζιαμέ. Κάθεσαι τζαι ασχολείσαι για τα γκρικλισχ τζαι έν θωρείς τους άλλους παραβούς που τιμούν το "έθνος" τζαι την "γλώσσα" που τους εδώκαν, γράφοντας "η kypros en elliniki".
    Εγώ έλληνας έν είμαι, ούτε τους πάω, όπως τζαι οποιονδήποτε ηλίθιο εθνικιστή, τούρκο ή έλληνα.

    Αντί να συμμετάσχεις σε συνελέυσεις τζαι να πείς την άποψη σου, μάσχιεσαι να έβρεις τρόπο να διορθώσεις τες επιπτώσεις που τες ελλέιψεις τζιαμέ. Δηλαδή, αντί να μας τανίσεις να κουρτίσουμε τον δήμο να φέρουν καμία τουαλέτα, εσύ λαλέις ότι εννα μας σπάσεις την κκελέ.
    Ηθική υπάρχει που τα πλείστα άτομα που συχνάζουν τζιαμέ, απλά έν έχουν καμία σχέση με την δική σου. Εμέις έν είμαστε μπάτσοι, ούτε επιβαλλούμαστε. έν συχνάζουμε τζιαμέ ούτε σαν αδά, ούτε σαν φάλιες ούτε αγράμματα ούτε τίποτε. Τζιαμέ εν πλατεία, τζαι σε πλατείες συνάουνται ΠΛΑΣΜΑΤΑ, ευτυχώς με ίχνη αυτονομίας. Επίσης σχαίρουμαι που είδα την φάτσα σου..

    Ώστε είμαι πράχτοραας α? Προβοκάτορας? Οξά πότης? Οξά πιωμένος αναρχικός μαυροντυμένος?
    Έν πρόκειται να σε τροφοδοτήσω άλλο για να λαλείς εσύ μαλακίες. Τζαι μάλιστα κάτω που το πρόσχηματου του ιντυμίντια.

    Εβαρέθηκα να ακούω παπαρίες ότι τα ριάλλια ξεσχειλίζουν που τα ποινάρκα μας. Κάποιοι ζούν διαφορετικά όντως, που έν τους κόφτει να φίουν που έσσο, ή να τζιλιούνται χαμέ, ή να ππέφτουν πας τα παγκούθκια. Τζαι επειδή ο τόπος εκατάντησε, ητε για κάποιους το δεύτερο σπίτι τους, υπάρχει σεβασμός τζιαμέ. Προς τα άτομα, όι σε τζίνους που μας γαμούν την ψυσχιή τζαι τες ζωές μας. Οι πολυεθνικές εννα μας φάν ρε. Τα μίντια ούλλη μέρα μουντάρουν μας, οι μπάτσοι ούλλη μέρα εποπτέυκουν μας. Εθνικιστές / φασίστες παραμονέυκουν. Έν μας κανούν τα άλλα ούλλα, έχουμε σε τζαι εσένα τον ππεζεβένκη να μάσχιεσαι για ότι σχιέσει ο νούς σου. Τζαι επειδή ακριβώς λαμβάνεις τον ίδιο ρόλο με τζίνους, να σύρνεις πυλά, μες τα μούτρα του κόσμου, να μάσχιεσαι να μας εκτοπίσεις, που μένα εννα έσχεις την ίδια μεταχείρηση ώς ακόμα ένας εχθρός. Νομίζω είσαι αρκετά κουρτισμένος τζαι πρέπει να πνάσεις.

    Άει σιχτίρ.

    -άλουτος αναρχοαυτόνομος

    ReplyDelete
  13. Που τα τελευταία κείμενα τζαι σχόλια που έφκαλες ρε αμπάλατε, εναντιώνεσαι σε συγκεκριμένα άτομα, τζαι δυστυχώς, προσωπικά εντάσσεις με σε πολλά στερεότυπα τζαι κοσμιτικά επίθετα. Τα γραψίματα σου έν έχουν υπόσταση τζαι μόνο να σαλαβατάς ξέρεις που το κομπιουτερούι σου. Ζείς σε άλλη πραγματικότητα καθώς έν έσχεις καμία επαφή με τον χώρο τζιαμέ. Κάθεσαι τζαι ασχολείσαι για τα γκρικλισχ τζαι έν θωρείς τους άλλους παραβούς που τιμούν το "έθνος" τζαι την "γλώσσα" που τους εδώκαν, γράφοντας "η kypros en elliniki".
    Εγώ έλληνας έν είμαι, ούτε τους πάω, όπως τζαι οποιονδήποτε ηλίθιο εθνικιστή, τούρκο ή έλληνα.

    Αντί να συμμετάσχεις σε συνελέυσεις τζαι να πείς την άποψη σου, μάσχιεσαι να έβρεις τρόπο να διορθώσεις τες επιπτώσεις που τες ελλέιψεις τζιαμέ. Δηλαδή, αντί να μας τανίσεις να κουρτίσουμε τον δήμο να φέρουν καμία τουαλέτα, εσύ λαλέις ότι εννα μας σπάσεις την κκελέ.
    Ηθική υπάρχει που τα πλείστα άτομα που συχνάζουν τζιαμέ, απλά έν έχουν καμία σχέση με την δική σου. Εμέις έν είμαστε μπάτσοι, ούτε επιβαλλούμαστε. έν συχνάζουμε τζιαμέ ούτε σαν αδά, ούτε σαν φάλιες ούτε αγράμματα ούτε τίποτε. Τζιαμέ εν πλατεία, τζαι σε πλατείες συνάουνται ΠΛΑΣΜΑΤΑ, ευτυχώς με ίχνη αυτονομίας. Επίσης σχαίρουμαι που είδα την φάτσα σου..

    Ώστε είμαι πράχτοραας α? Προβοκάτορας? Οξά πότης? Οξά πιωμένος αναρχικός μαυροντυμένος?
    Έν πρόκειται να σε τροφοδοτήσω άλλο για να λαλείς εσύ μαλακίες. Τζαι μάλιστα κάτω που το πρόσχηματου του ιντυμίντια.

    Εβαρέθηκα να ακούω παπαρίες ότι τα ριάλλια ξεσχειλίζουν που τα ποινάρκα μας. Κάποιοι ζούν διαφορετικά όντως, που έν τους κόφτει να φίουν που έσσο, ή να τζιλιούνται χαμέ, ή να ππέφτουν πας τα παγκούθκια. Τζαι επειδή ο τόπος εκατάντησε, ητε για κάποιους το δεύτερο σπίτι τους, υπάρχει σεβασμός τζιαμέ. Προς τα άτομα, όι σε τζίνους που μας γαμούν την ψυσχιή τζαι τες ζωές μας. Οι πολυεθνικές εννα μας φάν ρε. Τα μίντια ούλλη μέρα μουντάρουν μας, οι μπάτσοι ούλλη μέρα εποπτέυκουν μας. Εθνικιστές / φασίστες παραμονέυκουν. Έν μας κανούν τα άλλα ούλλα, έχουμε σε τζαι εσένα τον ππεζεβένκη να μάσχιεσαι για ότι σχιέσει ο νούς σου. Τζαι επειδή ακριβώς λαμβάνεις τον ίδιο ρόλο με τζίνους, να σύρνεις πυλά, μες τα μούτρα του κόσμου, να μάσχιεσαι να μας εκτοπίσεις, που μένα εννα έσχεις την ίδια μεταχείρηση ώς ακόμα ένας εχθρός. Νομίζω είσαι αρκετά κουρτισμένος τζαι πρέπει να πνάσεις.

    Άει σιχτίρ.

    -άλουτος αναρχοαυτόνομος

    ReplyDelete
  14. φανταζομαι ο λογος που εκαμετε 4 μερες να βαλεται νεο αποκαλυπτικο αρθρο με τα τεκτενομενα στη φανερωμενη ειναι επειδη φυλαεται δυναμεις για τις επικειμενες δρασηριοτητες που αναγγειλαν οι κουκουλοφοροι? οπως πχ αντικαταναλωτικες γιορτες? ή critical mass (ποδηλατες ταραχοποιοι που κατεκτησαν την τεχνη να πετουν μολοτοφ εν ωρα ποδηλασιας, αμα λαχει κατουρουν και ποδηλατωντας μεθυσμενοι)

    ReplyDelete
  15. Μπουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    Αντικαταναλωτικές γιορτές μπουα χα χα χα

    Παναία μου επιάστην η παίδα μου...

    Αντικαταναλωτές ντε γκωλ που όι μόνον είσαστε θύματα των μεγαλύτερων εταιριών κατανάλωσης (τσιάρα τζιαι αλκοόλ) αλλά καλλιείτε τζιαι πάρτυ μπριγκ γιουρ όουν μουζ χάρινε μου σας

    παρετάτε μας ρε τζιαι τυλίξετε τζιαι κανέναν αντικαταναλωτικόν τσιαρούδιν τζιαι πιέτε τζιαι καμιάν μπίρα. Άκουσα ότι άμαν πίνεις μπίρα Κεό δε βοηθάς το διεθνές κεφάλαιο.

    Άτε Κεο θεός μαζί σας

    ReplyDelete
  16. eklepsan ton TASSO kai sigoura en toutoi oi alites tis faneromenis Evdoka mou pou to kaman . Karfose tous kai ego THa kopso to alkool kai ta narkotika kai to tsigaro
    tha klisto sto diamerisma mou opos oi monaxoi sto keli tous kai tha anapso to internet .
    kai amartia ouk exo

    ReplyDelete