Monday 7 November 2022

🙏 Το Δώρο της Αποδήμησης



Ένα από τα δώρα που μας αφήνει τώρα με την αποδήμηση Του, είναι και η ευκαιρία για μιά νέα αντικειμενική μέτρηση της καταστροφής που έχουν επιφέρει οι παπάδες στη σχέση του λαού μας με τα της εκκλησίας.

Το γεγονός ότι για περισσότερο από εξήντα χρόνια τώρα αδιαλήπτως οι παπάδες αποδιώχνουν τον κόσμο από την εκκλησία και - συγκριτικά με την κοινωνία όλο και πιο οπισθοδρομικοί - συντάσσονται σε μια οργάνωση ολοένα και πιο έντονα αφοσιωμένη στο μίσος για τον Έρωτα, το οργανωμένο μίσος για την ηδονή, τα νιάτα και την απόλαυση της Ζωής• στρατευμένη σε πόλεμο ενάντια στις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, και όλες τις εναλλακτικές εκφάνσεις του Έρωτος• ενάντια στους ασθενείς και Φίλους της Κάνναβης• ενάντια σε ΚΑΘΕ προσπάθεια των ανθρώπων να βιώσουν άμεση, αδιαμεσολάβητη Αγία Κοινωνία με τα Θεία• ενάντια σε κάθε πράξη και κίνηση του Πνεύματος επί των υδάτων... έχει ευτυχώς απομακρύνει την πλειονότητα των ανθρώπων από τον ηθικό και πνευματικό βόθρο που αποτελεί η "θεία και αποστολική" τους οργάνωση.

Αν αναγνωρίσουμε πως πριν εβδομήντα χρόνια ο λαός συμμετείχε σχεδόν συνολικά 100% και σύσσωμος στα της εκκλησίας πρέπει σίγουρα να αναρωτηθούμε: γιατί και πως τα κατάφεραν οι παπάδες να εκδιώξουν την πλειονότητα του εκκλησιάσματος από κοντά τους;

Η πιο θετική πτυχή αυτής της εξέλιξης είναι το ότι σιγά-σιγά ο κόσμος ξεστραβώνεται, μετακινείται από τον σκοταδισμό, και αρχίζει να αναζητεί με πολλούς και διάφορους τρόπους πιο αυθεντικές πνευματικές εμπειρίες και βιώματα, πνευματική γνώση, και πνευματική ζωή. Αναζητεί, πάνω απ' όλα τον χάρτη που ζωγραφίζει τον δρόμο, την πνευματική ατραπό. Αυτά όμως που επιβάλλει η εκκλησία όχι μόνο δεν αρκούν μα και ΑΠΟΦΡΑΣΣΟΥΝ τον δρόμο προς τα Θεία. Αντί της ατραπού οι άνθρωποι εκεί συναντούν την άτροπο.  

Οι αρχιεπισκοπικές εκλογές ήταν για αιώνες μια δραστηριότητα στην οποία συμμετείχε ολόκληρος ο λαός. Μάλιστα οι προοδευτικοί Καθολικοί εξυμνούν αυτό το χαρακτηριστικό της Ορθόδοξης εκκλησίας ως θεσμό λαϊκής δημοκρατίας. Η απότομη όμως κατρακύλα της εκκλησίας προς τον βόθρο έγινε με τόσο μεγάλη επιτάχυνση που φτάσαμε στο σημείο να ΦΟΝΕΥΟΝΤΑΙ άνθρωποι για αυτές τις εκλογές - δεν ξεχνούμε πως ήταν με αφορμή τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 1973 που σκοτώθηκε ο Αριστοκλής Αυγουστή από παρακρατικούς φονιάδες για λογαριασμό του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, απλώς και μόνο επειδή εκείνος διαφωνούσε μαζί του. Και από εκεί, η ηθική της κατρακύλα συνέχισε ακόμη πιο αποτελεσματικά, ακόμη πιο κάθετα προς τα κάτω, αποδιώχνοντας όλο και πιο μαζικά τον κόσμο.

Ευτυχώς.

Ενώ τα ρεύματα του Λόγου διαπερνούν το Πάν και τίθενται σε δόνηση άρουρ, ύδωρ, πυρ, αήρ, αιθήρ... η Συνείδηση - ατομική και συλλογική - κλαίει και επιζητεί συνένωση με τις συχνότητες του χωρόχρονου που παλινδρομούν μεταξύ του Άλφα και του Ωμέγα μα οι παπάδες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ κάθε προσπάθεια της ψυχής να βρει τις ρίζες και τις καταβολές της, την υπόσταση της ως μεμονωμένη σταγόνα του Συμπαντικού Ωκεανού που αποκόπηκε προσωρινά από την Θεία Μήτρα και περιβλήθηκε από Ζώσα ύλη: γυρίζει τις κεραίες της προς κάθε τι που ίσως μοιάζει πνευματικό, ίσως μυρίζει Θείο... μα χωρίς καθοδήγηση πόσα να προλάβει; Το μόνο που συναντά σε κάθε στροφή είναι την καταδίκη, απόρριψη και εξοστρακισμό από τους παπάδες για την "αμαρτωλή" ροπή της προς τα Θεία.

Θα έλθουν οι εκλογές και θα καταμετρηθούν οι ολίγοι πλέον που συμμετέχουν λόγω μιας εμμονικής ψωροταύτισης με τα δαιμονικά που προσποιούνται Ορθήν Δόξαν, και μαζί τους οι κάπως περισσότεροι, οι καλοπροαίρετοι και αγαθοί άνθρωποι που τραβολογούνται και συμπαρασύρονται από τους δαιμονισμένους με ενοχές και χειραγώγηση, μήπως και υποστούν κατάρες ως "έκπτωτοι" αν δεν ψηφίσουν τον νέο Προκαθήμενο.

Θα γίνει η καταμέτρηση των όσων θα ψηφίσουν. Ο αριθμός θα μας δώσει μια νέα αντικειμενική αξιολόγηση του ποσοστού των ανθρώπων που έχουμε μείνει εκτός των θυρών.

Δώρο, ή Αντίδωρο;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
 


* * *

No comments:

Post a Comment