Sunday 7 July 2019

Νέα Αντι-Ρωσσική Εφεύρεση


Μελετώντας το νέο άρθρο αντι-ρωσσικής υστερίας στην εφημερίδα Πολίτης σήμερα, είδα και πάλιν την τραγική μικρότητα με την οποία ταυτίζεται και αυτοχρωματίζεται η Σύνταξη της εφημερίδας.

Το κείμενο δημοσιεύεται στην σελίδα 7 ως "ένθετο" ενός μεγαλύτερο άρθρου με αναφορά στα εκκλησιαστικά ζητήματα. Προσποιείται πως "κρούει τον κώδωνα" - τυπώνοντας με μεγάλα γράμματα - πως τάχα...
"η Μόσχα προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στην Κύπρο διεισδύοντας με διάφορους τρόπους στο νησί: με επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το Προεδρικό και άλλους μεγαλοπαράγοντες του τόπου, μέσω ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου και άλλως πως."

Η αντι-ρωσσική σταυροφορία της εφημερίδας πρόσφατα άρχισε να στοχεύει με πολύ αισχρούς τρόπους την πολιτική οργάνωση που ονομάζεται Εγώ ο Πολίτης (ΕΟΠ), που άρχισε πέρσι να συγκροτείται από κυπρίους που έχουν πολιτιστικούς και προσωπικούς δεσμούς με την Ρωσσία και που συμπεριλαμβάνουν άτομα που σπούδασαν εκεί ή μιλούν ρωσσικά, μέλη και φίλους της κοινότητας ρωσσοκύπριων, καθώς και κύπριους εντελώς άσχετους με την Ρωσσία που αναζητούν τρόπους να αρθρωθεί μια φρέσκα, νέα και αμόλυντη φωνή μες την πολιτική ζωή της Κύπρου. Το ΕΟΠ άρχισε να δραστηριοποιείται σιγά-σιγά και προσπαθεί να σφυρηλατήσει μια πολιτική εστιασμένη στην Πολυ-πολιτισμικότητα, την Καταπολέμηση της διαφθοράς, στην αναβάθμιση της Παιδείας και τεχνολογίας, και στην επανόρθωση και αποκατάσταση της Οικονομίας της Κύπρου.

Ειδικά με το θέμα Πολυπολιτισμικότητας, το ΕΟΠ κινείται δραστήρια κτίζοντας επαφές και σχέσεις με άτομα όλων των καταβολών, θρησκειών, γλώσσας, εθνικής και πολιτικής ταυτότητας που ζουν στην Κύπρο. Χαρακτηριστικά αυτής της κινητοποίησης είναι η υποστήριξη που παρείχε στον Σενέρ Λεβέντ και Γιασεμί, η υποστήριξη που παρέχει στο Γραφείο Ιατρικής Κάνναβης που λειτουργούν οι εθελοντές και μέλη του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης, και το ότι μέλη του στενού κύκλου του ΕΟΠ συμπεριλαμβάνουν θρήσκους, άθεους και αγνωστικιστές. Τα άτομα εντός και πέριξ του ΕΟΠ που δηλώνουν θρησκευτικές καταβολές συμπεριλαμβάνουν ορθόδοξους, έλληνες εθνικούς, μαρωνίτες, λατίνους, μουσουλμάνους, εβραίους, κ.α. Ο ισχυρισμός του Πολίτη πως τάχα η Ρωσσία ζητά να "επιβάλει" το δικό της στην Κύπρο μέσω του ΕΟΠ και της ρωσσικής ορθοδοξίας - ή όπως το γράφει, μέσω ναών "ρωσικής τεχνοτροπίας" - είναι τουλάχιστον ανόητος, αν όχι κακοήθης.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν πέρασαν δύο εβδομάδες από τότε που ο Πολίτης "απεκάλυψε" συνωμοσία να γίνει στρατιωτική κατάληψη της Κύπρου από την Ρωσσία μέσω της... μουσικής! - κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΕΟΠ Γιώργο Κουντούρη (που υπηρετεί ως Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου) ότι ήταν ο άνθρωπος-κλειδί μέσω της οποίας η Ρωσσική μουσική στρατιωτική ορχήστρα θα έκαμνε την κατάληψη της Κύπρου. Ευτυχώς που με τις αποκαλύψεις του Πολίτη σώθηκε η Κύπρος από την επίθεση της ορχήστρας!

Συνεχίζουν όμως τον χαβά τους ~ κύμβαλα αλαλάζοντα ~ η Σύνταξη και οι στρατευμένοι στην αντιρωσσική σταυροφορία δημοσιογράφοι του Πολίτη. Η δυσαρμονική τους χορωδία δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αλλάξει ο αέρας που πνέει από την Ουάσινγκτον. Εκεί εκτυλίσσεται ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ τεραστίων συμφερόντων παρατάξεων, που μεταξύ άλλων, έχει γεννήσει μια τεχνητή αντιπαράθεση σε σχέση με την συνεργασία με, ή την δαιμονοποίηση της Ρωσσίας. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε τις λεπτομέρειες του γιατί και πώς ο Πολίτης συντάχθηκε με μια από αυτές τις μεγάλες παρατάξεις της άρχουσας τάξης στις ΗΠΑ και προσπαθεί να "πιάσει γλύψιμο" πάνω της ενώ αυτή προσπαθεί να ξεσηκώσει ένα παγκόσμιο αντιρωσσικό μέτωπο για τα δικά της οικονομικά συμφέροντα:
"Μια ερπετοειδής επίθεση από την εφημερίδα Πολίτης"
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/06/blog-post.html
Στο πλαίσιο του γεωπολιτικού παιχνιδιού στην περιοχή μας, εδώ και μερικά χρόνια αυτή η παράταξη προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στην Κύπρο διεισδύοντας με διάφορους τρόπους στο νησί: με ξένους κρατικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το Προεδρικό και άλλους μεγαλοπαράγοντες του τόπου, μέσω κομμάτων και Πανεπιστημίων της Κύπρου και άλλως πως. Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν διάφοροι ‘εντεταλμένοι’ πολυεκατομμυριούχοι Αμερικανοί, Ισραηλίτες και άλλοι, οι οποίοι δίνουν μεγάλες δωρεές σε πολιτικές ομάδες (πχ. στους ρατσιστές διζωνιστές), ακαδημαϊκούς κύκλους, κόμματα και εφημερίδες, οργανώνουν ομάδες πολιτών με βιτρίνα πολιτιστικές / κοινωνικές δράσεις, δημιουργούν ιστοσελίδες, και άλλα πολλά.

Πιο κάτω ακολουθεί το σημερινό υστερικό κείμενο του Πολίτη. Όπως θα δείτε, κατηγορεί την Ρωσσία για αυτά που κάμνει ο ίδιος ο Πολίτης μαζί με την παράταξη στις ΗΠΑ με την οποία συστρατεύθηκε ο Πολίτης ενάντια στην Ρωσσία.

Μήπως δεν έχουμε ανάγκη σαν λαός τις καλές σχέσεις με τον λαό της Ρωσσίας, με εκείνη την χώρα ολόκληρη, με την κυβέρνηση της, καθώς και με την κοινότητα ρωσσοκυπρίων; Γιατί ανεχόμαστε ο Πολίτης να χύνει τόσο πολύ δηλητήριο στις σχέσεις μας;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~

Υπόθεση φοροδιαφυγής εκατομμυρίων παραμένει ατιμώρητη εδώ και 13 χρόνιαΣτη φυλακή οι βιοπαλαιστές – Στα “αζήτητα” οι μεγαλόφοροφυγάδες.
https://tanea-diaspora.net/2016/05/09/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF/

Ο φοροφυγάς Γιάννης Παπαδόπουλος
https://24h.com.cy/2014/12/mix-xasete-tin-24-o-forofygas-giannis-papadopoulos/


■ Παράλληλη Ρωσική Εκκλησία στην Κύπρο;
7 Ιουλίου, 2019

Μετά τη συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών που είχε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (1/7/2019) στη Μόσχα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Κύπριος πολιτικός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τους ανησυχεί (τους Ρώσους) το γεγονός ότι στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχει πολλή ένταση και ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία του στην περιοχή». Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ ανέφερε, ακόμα, ότι ο κ. Λαβρόφ του έθεσε και κάποια ζητήματα που αφορούν ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο, και συγκεκριμένα για κάποια ρωσικά κεφάλαια επενδυτών από τη Ρωσία «που τα είχαν βάλει στην FBME για να κτιστεί ένας ναός στη Λεμεσό», όπως σημείωσε. «Αυτά τα λεφτά χάθηκαν», και μου είπε πως «είχαν κάνει παραστάσεις στην κυβέρνηση στο παρελθόν και πως περιμένουν από την κυβέρνηση να κάνει ενέργειες για να δοθούν τα λεφτά», κατέληξε ο κ. Κυπριανού. Σημειώνεται ότι οι διεργασίες για την ανέγερση του ρωσικού ναού (ρωσικού ρυθμού) στη Λεμεσό έχουν αρχίσει – ο δεύτερος στην Κύπρο, ο πρώτος βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Ταμασού και έχει ανεγερθεί με χρήματα του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου Βιατσισλάβ Αντάμοβιτς Ζαρενκόβ.

Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θέτει δημόσια θέμα ανέγερσης ρωσικού ρυθμού ναού στην Κύπρο με ρωσικά κεφάλαια, κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο ούτε από την κυπριακή πολιτική ηγεσία ούτε από την εκκλησιαστική. Στο πλαίσιο του γεωπολιτικού παιχνιδιού στην περιοχή, εδώ και μερικά χρόνια η Μόσχα προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή της στην Κύπρο διεισδύοντας με διάφορους τρόπους στο νησί: με επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το Προεδρικό και άλλους μεγαλοπαράγοντες του τόπου, μέσω ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου και άλλως πως. «Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν διάφοροι ‘εντεταλμένοι’ πολυεκατομμυριούχοι Ρώσοι, οι οποίοι δίνουν μεγάλες δωρεές σε ιεράρχες και εκκλησιαστικούς κύκλους, οργανώνουν ομάδες πολιτών με βιτρίνα πολιτιστικές / κοινωνικές δράσεις, δημιουργούν ιστοσελίδες. Στόχος η δημιουργία μιας παράλληλης Ρωσικής Εκκλησίας στην Κύπρο (παράλληλο ποίμνιο που θα εκκλησιάζεται σε ρωσικής τεχνοτροπίας ναούς), ώστε η Μόσχα να μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάζει τις εξελίξεις στο νησί σε διάφορα επίπεδα: πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά, κοινωνικά κ.λπ.», ανέφερε εκκλησιαστική πηγή με πολιτικές διασυνδέσεις μιλώντας στον «Π» υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Πηγή:
https://politis.com.cy/politis-news/kypros/i-aktinografia-tis-ieras-synodoy/

* * *

No comments:

Post a Comment