Sunday 12 June 2016

Μόνον Πάνω από τα Σκυλεμένα μας Πτώματα





Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι από  άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας «Newsbomb» τους συντάκτες της οποίας θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την ευαισθησία και τη δημοκρατικότητα που τους διακρίνει.


Η είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη μέσα στον καραγκιόζ μπερντέ της κυπριακής πολιτικής σκηνής. Το θέατρο σκιών για την εκλογή του προέδρου της κυπριακής βουλής επισκίασε κάθε άλλη είδηση της επικαιρότητας. Ακόμη κι όταν η σημασιολογία της είδησης αυτής έχει τεράστιες προεκτάσεις για το πολιτικό μας μέλλον.

Στις 25 Μαΐου άγνωστοι κουκολοφόροι τραμπούκοι ξυλοκόπησαν τον ιατρό Χάρη Αριστείδου στη Λεμεσό. (1)



Ο Χάρης Αριστείδου είναι γνωστό μέλος της εθνικόφρονος παράταξης του νησιού. Έγινε ευρύτατα γνωστός για την αντίδραση του στην επίσκεψη της βασίλισσας της Αγγλίας στην Κύπρο τον Οκτώβρη του 1993.


«Ο 29χρονος τότε γιατρός, ο οποίος εργαζόταν στο Νοσοκομείο Λεμεσού, επιτέθηκε λεκτικά σε Άγγλο Αξιωματικό -ο οποίος επέβλεπε αιμοδοσία προς τιμήν της Βασίλισσας- για όλα αυτά που αντιπροσώπευε η στολή του.

«Κατέλαβε» το δημαρχείο Λεμεσού, ως αντίδραση στην πρόθεση των τοπικών αρχών να τιμήσουν την Βασίλισσα και τέλος, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, έσπασε τον ανεμοθώρακα της βασιλικής λιμουζίνας.» (2)


Πολλά είναι τα επίθετα που έχουν «κολληθεί» στον Χάρη Αριστείδου. Ριζοσπάστης, εθνικιστής, δωδεκαθεϊστής, ξενοφοβικός, ρατσιστής. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο έτσι δεν υιοθετώ κανένα από αυτά. Αξίζει όμως πραγματικά να διαβάσει κανείς την αποκλειστική του συνέντευξη στον εξαίρετο δημοσιογράφο Μάριο Δημητρίου 23 χρόνια πριν για να σχηματίσει τη δική του άποψη για την κοσμοθεωρία του. (3)

Όσα και αν έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί και εκστομιστεί εναντίον του το γεγονός είναι ότι ο Χάρης Αριστείδου δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Οι πληροφορίες μας μάλιστα από τη Λεμεσό είναι ότι ως ιατρός πρόσφερε τις υπηρεσίες του δωρέαν σε φτωχούς και ανήμπορους ασθενείς αποδεικνύοντας έμπρακτα έτσι την αφοσίωση του στον όρκο του Ιπποκράτη.

Τι άραγε σηματοδοτεί η επίθεση εναντίον του; Ποιά αισχρά μυαλά και ποια βδελυρά χέρια τον στοχοποίησαν; Τι σημαίνει αυτή η πράξη για το σύνολο της κοινωνίας γενικά και για την αντιδιζωνική παράταξη ειδικότερα; Γιατί η σιγή ιχθύος από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας;

Η ατυνομία μίλησε πεντακάθαρα για τα αίτια της επίθεσης:
«Πολιτικά, ή ακριβέστερα κομματικά, φαίνονται να είναι τα κίνητρα του άγριου ξυλοδαρμού του Χάρη Αριστείδου. Σ’ αυτή την κατ’ αρχήν εκτίμηση καταλήγουν οι αστυνομικοί-εξεταστές της υπόθεσης μετά την συγκέντρωση στοιχείων και μαρτυριών. Ο ίδιος από τα χτυπήματα, κυρίως στο πρόσωπο και το στόμα, δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λεμεσού, σε άσχημη κατάσταση.» (4)



Και όμως μετά παρά την ομολογία και παρά τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή εφημερίδα Newsbomb (5) δεν κινήθηκε ούτε φύλλο στη νήσο των λωτοφάγων. Καμία εκδήλωση διαμαρτυρίας, καμία συγκέντρωση, καμία δράση εκ μέρους του πολιτικού συστήματος και των υποτιθέμενων πατριωτικών δυνάμεων. Φαίνεται ότι η καρέκλα του προέδρου της βουλής ήταν πιο σημαντική από το ξυλοφόρτωμα ενός γνωστού μέλους της εθνικόφρονος-ενωτικής παράταξης. Το δε δίκτυο πλημμύρισε τις επόμενες μέρες από την υπόνοια ότι κάτι προσωπικό – «γαινεκοδουλειές» είπαν κάποιοι – κρυβόταν πίσω από το ξύλο, παρά το ότι η αστυνομία μίλησε ξεκάθαρα για «πολιτικά ή ακριβέστερα κομματικά κίνητρα».

Φανταστείτε τώρα αν στη θέση του Χάρη Αριστείδου βρισκόταν ένα σημαντικό πρόσωπο της διζωνικής παράταξης. Ο κόσμος θα χαλούσε με μια τέτοια επίθεση. Σύσσωμη η διζωνική νομενκλατούρα και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ θα μιλούσαν για «συνταγματική εκτροπή, φασιστικές νοοτροπίες, εκκόλαψη του αυγού του φιδιού, ναζισμό». Τώρα με τη σιωπή τους όλοι επικροτούν ουσιαστικά την επίθεση. Αυτό που δεν λέγεται αλλά που εννοείται από όλους τους διζωνιστές φασίστες αλλά και από τους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΑΚΕΛισμό είναι το:
«Καλά του εκάμαν!»

Οι εγκέφαλοι της επίθεσης και τα εκτελεστικά της όργανα είναι τα προεόρτια του φασισμού που έρχεται μέσα από το διζωνικό έκτρωμα. Το μήνυμα που δίδεται σε ολόκληρη την κοινωνία και όλα τα μέλη της αντιδιζωνικής παράταξης είναι ότι θα μας σπάσουν στο ξύλο. Οι επιθέσεις που ξεκίνησαν με τα γιαουρτώματα εναντίον του γράφοντος και του Πέτρου Ευδόκα, με υποκίνηση από τους αστέρες της διζωνικής «επανένωσης» πριν από πέντε χρόνια (6) παίρνουν νέα διάσταση με το ξυλοφόρτωμα του Χάρη Αριστείδου.

Η επίθεση φαίνεται να σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην πολιτική αντιπαράθεση. Η διζωνική παράταξη η οποία έχει απωλέσει κάθε ηθικό και πολιτικό επιχείρημα μέσα στην κοινωνία φαίνεται να οδηγεί τα πράγματα στο μοναδικό δρόμο που της έχει απομείνει για να επιβάλει το διζωνικό έκτρωμα. Στο δρόμο του αδηφάγου αδελφοκτόνου εμφυλίου. (7) Η απουσία οποιασδήποτε καταδίκης της επίθεσης εκ μέρους της διζωνικής παράταξης και της νομενκλατούρας της δείχνει ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι απλά ανεκτές αλλά επικροτούνται και χειροκροτούνται από τους διζωνιστές φασίστες. Και στο διαλυμένο πρόσωπο του Χάρη Αριστείδου κάποια αγαλιάζουν από φασιστική ικανοποίηση.



Προειδοποιήσαμε συχνά από τη σελίδα μας για όλα όσα έρχονταν στον τόπο. Οι προειδοποιήσεις μας δεν βρήκαν αυτιά για να ακούσουν και να αφουγκραστούν τα δεινά που αντιπροσώπευαν και αντιπροσωπεύουν οι δυνάμεις του διζωνικού φασισμού ανάμεσα στις ηγεσίες του ΔΗΣΑΚΕΛ και στους χρηματοδοτούμενους αστέρες της διζωνικής «επανένωσης». Μιλήσαμε πολλάκις για τη φασιστική νοοτροπία που διέπει τη φιλοσοφία και την πολιτική πρακτική των ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν να μετατρέψουν το νησί μας σε ένα χώρο θεσμοθετημένου ρατσισμού όπου η εθνική ταυτότητα και η θρησκεία θα είναι παράγοντες που θα διαχωρίζουν τους ανθρώπους μας. Μιλήσαμε με επιχειρήματα για το ότι η διζωνική είναι η επιστροφή της ανθρωπότητας στο Μεσαίωνα όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είχαν καμία απολύτως αξία και όπου το δικαίωμα του ισχυρού αποτελούσε και το μοναδικό είδος δικαίου. Η φασιστική διζωνική παράταξη επιθυμεί την επιβολή του ρατσισμού και το ξέπλυμα της εισβολής, της κατοχής, των βιασμών και των σφαγών των ανθρώπων μας. Επιθυμεί να δημιουργήσει δίκαιο πάνω στην αδικία που υπέστηκε το νησί και ο λαός μας. Θέλει να μας επιστρέψει στην εποχή του Αττίλα και των κατακτήσεων του. Μόνον φασίστες έχουν αυτή τη νοοτροπία. Μόνον φασίστες μπορούν να βλέπουν το ξυλοκοπημένο πρόσωπο ενός πολιτικού τους αντιπάλου και να χειροκροτούν σιωπηλα.

Η προειδοποίηση λοιπόν του γράφοντος είναι προς όλους αυτούς τους φασίστες και τη νοοτροπία τους.

Ο φασισμός τους δεν θα περάσει! Η πραγματικότητα είναι ότι η διζωνική δεν περνά από το λαό. Ο φασισμός της διζωνικής παράταξης και των συμμάχων τους μεσα στον ιμπεριαλισμό και το νεο-οθωμανισμό δεν είναι αποδεκτός από το λαό.

Χρειάζεται λοιπόν να γνωρίζουν ότι κάποιοι – όσοι λίγοι και αν είμαστε – θα αντισταθούμε στη διζωνική μέχρι τέλους. Και ότι ο μοναδικός τρόπος να περάσει και να επιβληθεί είναι μόνον πάνω από τα σκυλεμένα μας πτώματα. Εάν αυτό επιθυμούν οι κυβερνώντες και η φασιστική διζωνική νομενκλατούρα ας το πουν καθαρά αντί να κρύβονται πίσω από τις κουκούλες και τα ρόπαλα «αγνώστων».

Εμείς θα σας αντισταθούμε. Και είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και αν τα σκυλεμένα μας πτώματα κείτονται στην διζωνική φασιστική έρημο που θέλετε να επιβάλετε πάνω στον τόπο και το λαό μας θα βρεθούν χιλιάδες Αντιγόνες να τα ξεπλύνουν και να τα τιμήσουν όπως αρμόζει στους άγραφους νόμους του πολιτισμού μας.

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~







Πηγές-Σημειώσεις

-----------------------
                                                                                                                                           

1. Έστησαν ενέδρα λίγο έξω από το σπίτι του Χάρη Αριστείδου – Στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια

2. Ποιος είναι τελικά ο γιατρός Χάρης Αριστείδου;

3. Η συνέντευξη έχει αναδημοσιευθεί εδώ ολόκληρη μετά από τον ξυλοδαρμό του Χάρη Αριστείδου:
Ποιος είναι τελικά ο γιατρός Χάρης Αριστείδου;

4. Ξυλοκόπησαν άγρια τον γιατρό Χάρη Αριστείδου

5. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ: Έτσι κατάντησαν το Δρ Χάρη Αριστείδου οι τραμπούκοι

6. Θρασύδειλη Επίθεση Τραμπούκων
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2011/02/blog-post_3686.html

7. Το Σχέδιο Β’ του Προέδρου είναι ο Εμφύλιος

No comments:

Post a Comment