Thursday, 24 December 2015

Και πάλιν η ξεδιάντροπη Δαιμονοποίηση της Κάνναβης

► Όλες οι αλήθειες για την Κάνναβη που δεν θέλουν οι εξουσιαστές να γνωρίζετε - και οι επιστημονικές παραπομπές για όλα


Δεν πρόλαβε καλά-καλά να αρχίσει το ταξίδι της εντός Κύπρου η νέα διαδικτυακή εφημερίδα NewsBomb και βομβαρδίστηκε αμέσως από τους επαγγελματίες "σταυροφόρους" που είναι ταγμένοι στη σπορά διαστρεβλώσεων και παραπληροφόρησης για την Κάνναβη σερβιρισμένα μαζί με άγνοια για το θέμα, συν απαξίωση, προσβολές και εξευτελισμό των φίλων της Κάνναβης. Λαμπρό παράδειγμα εδώ η συνέντευξη του ψυχολόγου Δρος Μάρκου Γιώργατσου:
Πώς επηρεάζει η κάνναβη τη ζωή του ανθρώπου

Έχουμε όμως λάβει πολλαπλές διαβεβαιώσεις ότι η εφημερίδα είναι ταγμένη στην υπηρεσία της Αλήθειας και ότι η Σύνταξη της γνήσια και ειλικρινά αναζητεί να παρουσιάσει την Αλήθεια για το θέμα - για αυτό εδώ θα παραθέσουμε σύντομα κάποιες πηγές ενημέρωσης και γνώσης με βάση τις οποίες όσοι δεν γνωρίζουν ήδη την επιστημονική πραγματικότητα για την Κάνναβη μπορούν να πληροφορηθούν και να σχηματίσουν τη δική τους γνώμη.


Η Ορθή Χρήση της Κάνναβης

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: όταν ένας επιστήμονας ΔΕΝ έχει την ικανότητα να διαχωρίσει μεταξύ Ορθής Χρήσης, λάθος χρήσης και κατάχρησης της Κάνναβης, είναι αμφίβολο αν έχει οποιαδήποτε αξιοπιστία να καταθέσει και οτιδήποτε άλλο για την Κάνναβη. Αυτό είναι και η αφετηρία του: "η χρήση της ουσίας είναι από μόνη της κατάχρηση" (επί λέξει δήλωση από το πιο πάνω άρθρο).

Εμείς αντιπαραθέτουμε το ότι η γνώση για Ορθή Χρήση είναι η βάση και για την Ιατρική χρήση της Κάνναβης, καθώς και για την Ιερατική χρήση (δηλαδή την Πνευματική ~ Θρησκευτική οδό που υπηρετεί το φυτό). Επίσης, η Ορθή Χρήση είναι αποκλειστικά και η μόνη εφικτή βάση για την Ψυχαγωγική χρήση της Κάνναβης: η ψυχαγωγία - που είναι στην κυριολεξία η Αγωγή της Ψυχής - δεν μπορεί να βιωθεί ορθά με τρόπο που να ανανεώνει και αναζωογονεί παρά μόνο με την Ορθή χρήση.

Επιπλέον, η άγνοια της Ορθής Χρήσης είναι μέρος του τι οδηγεί τους ανθρώπους στην λάθος χρήση και την κατάχρηση.

Ας συγκρίνουμε την αυταρχικά απαγορευτική δήλωση που λέει πως "κάθε χρήση είναι κατάχρηση", με την δήλωση που μας χάρισε ο ομότιμος καθηγητής ψυχιατρικής στο Χάρβαρντ και συγγραφέας πολλών βιβλίων Lester Grinspoon, ερευνητής και θεραπευτής που έχει δημοσιεύσει πολύτομη επιστημονική πραγματεία για τα ψυχικά και ιατρικά οφέλη της Κάνναβης. Με αφετηρία την ψυχιατρική αλλά και δικές του προσωπικές του εμπειρίες με την Κάνναβη, δήλωσε τα εξής:
"...Μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν την Κάνναβη μπορούν να μας διδάξουν πόσο χρήσιμη είναι". ("...Only those who actually use cannabis can teach us how useful it is").
Από το κείμενο του με τίτλο,
A Cannabis Odyssey: To Smoke or Not To Smoke
by Lester Grinspoon

Με άλλα λόγια, η προσέγγιση που λέει πως η χρήση της Κάνναβης "είναι από μόνη της κατάχρηση" είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια συγκάλυψης της άγνοιας του ομιλητή για το θέμα. Ή και της προκατάληψης του.

Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι Κρατικοί και Εταιρικοί θεσμοί που δαιμονοποιούν την Κάνναβη και τους φίλους της Κάνναβης περιστρέφονται γύρω από αυτό το ιδεολόγημα: κάθε χρήση είναι τάχα "κατάχρηση". Από τον Πρόεδρο και τους Υπουργούς του στο Αντι-Ναρκωτικό Συμβούλιο και την ΥΚΑΝ, και σε όλες τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και "επαγγελματίες υγείας" που επικεντρώνονται στην δίωξη, καταδίωξη και οικονομική ή πολιτική εκμετάλλευση των φίλων της Κάνναβης βρίσκουμε αυτή την εξουσιαστική και αυταρχική δογματολογία που δεν είναι μια απλή άγνοια της επιστήμης, αλλά και το σύνθημα με βάση το οποίο κινούνται όλοι τους: να παταχθεί κάθε χρήση της Κάνναβης.

Η σεμνή μας προσφορά σε αυτή την σύγκρουση είναι η τοποθέτηση πως εφ' όσον η καταδίωξη και πάταξη της κάθε χρήσης ΔΕΝ απέδωσε τίποτα άλλο μέχρι τώρα εκτός από δισεκατομμύρια ευρώ σε κέρδη για την Μαφία, δεκαετίες άδικων και αχρείαστων φυλακίσεων αθώων ανθρώπων και μια συνεχόμενη Κρατική τρομοκρατία που διατηρεί ανοικτή μια κοινωνική πληγή, τότε μόνο η Ορθή Χρήση της Κάνναβης μπορεί να μας σώσει. Η Ορθή Χρήση πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, στις ένοπλες δυνάμεις και τα πανεπιστήμια, ώστε οι άνθρωποι να ξέρουν πως να αποφεύγουν την λάθος χρήση και κατάχρηση, και να αξιοποιούν αυτό το θαυμαστό φυτό χωρίς σπατάλη, αντλώντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη:
Η Ορθή χρήση της Κάνναβης
Μικρό Εγχειρίδιο


Μα είναι πράγματι "αρρωστημένη" συμπεριφορά η χρήση της Κάνναβης;

Αυτό είναι το υπονοούμενο σε κάθε δήλωση από τους "επαγγελματίες υγείας" που αφ' ενός δεν έχουν ιδέα για το τι λεν, αφ' εταίρου παρουσιάζονται αδιάβαστοι και χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για το τι πράγματι λεν οι επιστήμες της βιολογίας, ιατρικής και ψυχολογίας για την Κάνναβη.  Όταν ένας "επιστήμονας" παρουσιάζει τα δικά του δόγματα, είναι "επιστημονική αλήθεια" αυτό που ακούμε;

Το θέμα είναι ότι η διώκτες των φίλων της Κάνναβης ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός θα πιάσει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας των χρηματοδοτήσεων, και έτσι προωθείται τώρα η νοοτροπία που λέει πως η χρήση της Κάνναβης είναι τάχα "αρρώστια": αυτή η θέση άρχισε να απειλεί τα συμφέροντα που μέχρι τώρα κατέχει η άλλη παρτίδα από διώκτες, εκείνη που θέλει την καταδίωξη των φίλων της Κάνναβης να είναι ποινική, αστυνομική, δικαστική υπόθεση.

Με τον πόλεμο μεταξύ τους, φτάσαμε στο σημείο που η νοοτροπία που λέει πως είναι τάχα "αρρώστια" η χρήση της Κάνναβης κερδίζει έδαφος, και υπάρχει ήδη υπό θεώρηση νομοσχέδιο που θα επιβάλλει "θεραπεία" στους φίλους της Κάνναβης μέσω Δικαστηρίων. Με αυτό τον τρόπο, οι ψυχολόγοι, ψυχίατροι και κοινωνικοί λειτουργοί που επένδυσαν τις καριέρες τους στην καταδίωξη και καταστολή των φίλων της Κάνναβης, θα δουν πιο πολλά λεφτά και επενδύσεις να ρέουν στον τομέα τους.

Έχει όμως επιστημονική βάση αυτός ο ισχυρισμός; Είναι πράγματι "αρρωστημένη" συμπεριφορά η χρήση της Κάνναβης;

Παρακαλούμε μελετήστε το πιο κάτω άρθρο. Περιέχει όλες τις επιστημονικές παραπομπές που δείχνουν ότι όλη αυτή η θεωρία είναι ακόμα μια δογματική αγκύλωση των "σταυροφόρων" ενάντια στην Κάνναβη, ένας αυθαίρετος ισχυρισμός χωρίς ΚΑΝΕΝΑ επιστημονικό αντίκρισμα.

Μεταξύ άλλων στο άρθρο θα δείτε τα εξής θαυμαστά:

o- Δεν υπάρχει πουθενά κανένα επίσημο ιατρικό εγχειρίδιο σε καμμία χώρα του κόσμου στο οποίο η χρήση της Κάνναβης να θεωρείται πάθηση. Απεναντίας, υπάρχει πολύ μεγάλη επιστημονική βιβλιογραφία για τα σωματικά και ψυχικά οφέλη που παρέχει η Ορθή Χρήση της Κάνναβης.

o- Σε κανένα ιατρικό σύστημα δεν υπάρχει θεραπευτικό πρωτόκολλο για την "απεξάρτηση" από την Κάνναβη.

ο- Η επιστήμη λέει ξεκάθαρα ότι η Κάνναβις δεν προκαλεί εξάρτηση. Επίσης, ότι η χρήση της δεν προκαλεί θανάτους ή ασθένειες, ούτε και οδηγεί σε εξάρτηση από άλλες ουσίες.

ο- Αναγνωρίζουμε- όπως και η ιατρική - ότι κάποια άτομα υποφέρουν από κατάχρηση Κάνναβης, ή και από ψυχική εξάρτηση. Αυτά τα άτομα χρειάζονται θεραπεία και φροντίδα. Η επιστήμη λέει ξεκάθαρα ότι η Κάνναβις δεν προκαλεί αυτές τις ψυχικές εξαρτήσεις, αλλά ότι υφίστανται σε ένα προσωπικό ψυχολογικό υπόστρωμα το οποίο ΠΡΟΫΠΑΡΧΕΙ στην ψυχική δομή του ατόμου, δηλ. η πάθηση εμφανίζεται στην ζωή του ατόμου ΠΡΙΝ από την Κάνναβη. Επίσης, ότι το αντικείμενο της ψυχικής εξάρτησης μπορεί να είναι το κοτόπουλο, το γάλα, το ψώνισμα, τα χαρτοπαίγνια, η γυμναστική, το επικίνδυνο οδήγημα, ή και πολύ συχνά κάποιο κοντινό τους άτομο.

ο- Υπάρχουν αρκετές επιστημονικές μελέτες που αναγνωρίζουν ότι με την ορθή χρήση της Κάνναβης σε θεραπευτικό πλαίσιο, η Κάνναβις αξιοποιείται ως εξαίρετο και αποτελεσματικό φάρμακο για την απεξάρτηση ασθενών από δηλητήρια όπως το αλκοόλ, ταμπάκο, τα παράνομα φάρμακα (κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη, ηρωίνη) και από τα νόμιμα εξαρτησιογόνα όπως είναι τα πλείστα ψυχοφάρμακα.

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης: για το νομοσχέδιο που θα επιβάλλει "θεραπεία" μέσω Δικαστηρίων


Μα... δεν προκαλεί ψυχικές ασθένειες η Κάνναβις; Δεν προκαλεί ψύχωση και σχιζοφρένεια;

Μια νέα ψευδο-επιστημονική μορφή τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε πρόσφατα ενάντια στους φίλους της Κάνναβης είναι ο ισχυρισμός ότι τάχα το φυτό "προκαλεί ψύχωση".

Έχοντας μυριστεί λεφτά και προαγωγές λοιπόν με το σύνθημα "Η Κάνναβις προκαλεί ψύχωση", διάφοροι καθηγητές και ερευνητές μπήκαν και αυτοί μες στη νέα βάρκα και κάθε τόσο δημοσιεύουν μελέτες που τάχα "επιβεβαιώνουν" αυτόν τον ισχυρισμό. Οι υπόλοιποι τους συνάδελφοι - δεν έχει διαβρωθεί εντελώς ακόμα ο χώρος της Επιστήμης, υπάρχουν ακόμα επιστήμονες που όχι μόνο μελετούν αλλά και ξέρουν να ασκούν κριτική σκέψη - δημοσιεύουν σωρηδόν αντικρούσεις που αποδεικνύουν πως όλες αυτές οι "μελέτες" και "έρευνες" είναι μόνο προπαγάνδα ΧΩΡΙΣ αληθινή επιστημονική βάση. Πολύ συχνά, οι Ομάδες Σύνταξης των επιστημονικών περιοδικών καθώς και οι επιτροπές επιστημονικής έρευνας στα πανεπιστήμια,  αναγκάζονται να δημοσιεύουν αναιρέσεις αυτών των άρθρων προπαγάνδας γιατί είναι τόσο υπερβολικοί και παράλογοι οι ισχυρισμοί των, ή τόσον μακράν της επιστημονικής μεθόδου, που γίνονται ρεζίλι και τα περιοδικά και οι επιτροπές όταν δεν  απομακρύνονται έγκαιρα από κάθε τέτοια ανοησία.

Πιο κάτω παραθέτουμε δύο άρθρα που ψηλαφούν αυτούς τους ισχυρισμούς και προσφέρουν τα νοητικά εργαλεία με βάση τα οποία μπορεί ο καθείς να αρχίσει να βλέπει διαμέσου αυτών των ψεμμάτων. Η επιστήμη το έχει ήδη πει πολλαπλές φορές ότι "νίπτει τας χείρας" από αυτούς τους ισχυρισμούς, διότι:

ο- ουδείς ακόμα γνωρίζει ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ προκαλεί την ψύχωση, ούτε ποιος ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο βιοχημικός της μηχανισμός (ούτε καν αν υπάρχει, στα σίγουρα).
ο- αυτοί που κάμνουν τους ισχυρισμούς για την Κάνναβη και την ψύχωση παίζουν με τις στατιστικές και παρουσιάζουν ως "ευρήματα" πράγματα που ΔΕΝ μπορούν να τεκμηριωθούν με την επιστημονική μέθοδο.
ο- οι ψευδο-επιστήμονες που αναμεταδίδουν αυτή την προπαγάνδα δεν κατέχουν ούτε τη στοιχειώδη αντίληψη ώστε οι έρευνες τους να διαχωρίσουν το πιο απλό πράμα: την αιτία από το αποτέλεσμα (που είναι μια θεμελιακή έννοια στην επιστήμη).

Στα δύο πιο κάτω άρθρα θα δείτε τι πραγματικά λέει η επιστήμη, και πως ακριβώς αντικρούει τα ψέμματα των προπαγανδιστών.

Επίσης, θα δείτε και τις παραπομπές που αποδεικνύουν αυτό που οι εχθροί της Κάνναβης κρύβουν επιμελώς: ότι η Κάνναβις είναι φάρμακο χρήσιμο για την θεραπεία στην ψύχωση!

Κάνναβις και Ψύχωση: η νέα Δαιμονοποίηση του Ιερού Φυτού

Διαβάστε τα νέα ψέμματα... ΕΔΩ!

Ο αγώνας για την Νομιμοποίηση της Κάνναβης στην Κύπρο δυστυχώς δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την Κρατική τρομοκρατία και αδιάβαστους ή προκατειλημμένους νομοθέτες. Έχουμε, πάνω απ' όλα, να αντιμετωπίσουμε την εξουσιαστική προπαγάνδα και την μικρόψυχη απαξίωση και εξευτελισμό που κάποιοι εξακοντίζουν - είτε απερίσκεπτα, είτε με κακία - ενάντια στους φίλους της Κάνναβης.

Τουλάχιστον όμως τα ψέμματα που στηρίζονται σε ψευδο-επιστημονικούς όρους άρχισαν να καταρρέουν. Τα συνθήματα όλων αυτών που κρύβονται πίσω από ένα "επιστημονικό" προσωπείο αποδομούνται, χάνουν την μαγεία τους όταν οι άνθρωποι μαθαίνουν να σκέφτονται για τον εαυτό τους: και μαζί με αυτό καταρρέει και η παράλογη αποδοχή μιας εξουσιαστικής απαγόρευσης.

Ακόμα και χωρίς να πάρετε Κάνναβη, αν σταματήσετε για μερικά δευτερόλεπτα και αφήσετε ήσυχα να σας πλημμυρίσουν οι ήχοι από γύρω, θα ακούσετε από μακριά τον αχό να αυξομειώνεται: είναι ο τρομερός ήχος που παράγει η εξουσιαστική απαγόρευση όταν καταρρέει...

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

* * *

 Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτα στην Newsbomb Cyprus

Αρθρογραφία Πέτρου Ευδόκα:
Και πάλιν η ξεδιάντροπη Δαιμονοποίηση της Κάνναβης
http://www.newsbomb.com.cy/apopseis/story/635978/arthrografia-petroy-eydoka-kai-palin-i-xediantropi-daimonopoiisi-tis-kannavis


Επίσης αναδημοσιεύτηκε στον ιστιότοπο "Αγορά - Διάλογος":

http://agora-dialogue.com/2015/12/21/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CE%B4%CF%8C%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BD-%CE%B7

 
* * *

1 comment:

  1. Και φούμα-φούμα στα βοτσαλάκια, αγίους έβλεπα και αγγελάκια....... Να κι άλλοι που έχουν πατήσει τη φλούδα ότι "χασίσι ήπιε κι' ο Θεός'

    ReplyDelete