Thursday 3 December 2015

Κύπρος: Οι Δίκες για την Ιατρική Κάνναβη




ο- Οι τρέχουσες δίκες από το Καλοκαίρι μέχρι σήμερα
ο- Ο ρόλος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης στις δίκες

Σύνοψη
Οι τρέχουσες δίκες για την Ιατρική Κάνναβη από το Καλοκαίρι μέχρι σήμερα ανάγονται σε δύο δέσμες:
Α. Προσφυγή καρκινοπαθούς στο Ανώτατο Δικαστήριο για την Ιατρική Κάνναβη
Β. Πέτρος Ευδόκας, Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης και Ενδο~Μήδεια




Α.
Προσφυγή καρκινοπαθούς στο Ανώτατο Δικαστήριο για την Ιατρική Κάνναβη

Είναι μια ιστορία που εικονογραφεί με τα πιο τραγικά χρώματα την απάνθρωπη κακία του Κράτους που αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν - συχνά με φοβερούς πόνους και φρικτά συμπτώματα - χωρίς καν να απαντά στις αιτήσεις των ασθενών.

Ο άτυχος Γιώργος Μ., έφηβος αθλητής που προσβλήθηκε από καρκίνο στον εγκέφαλο σε ηλικία 17 ετών, αναγκάστηκε να προσφύγει στο Ανώτατο δικαστήριο γιατί μετά από τρεις αιτήσεις που υπέβαλε προς το Υπουργείο Υγείας για άδεια χρήσης της Ιατρικής Κάνναβης για την θεραπεία του, δεν έλαβε καμία απάντηση για διάστημα σχεδόν ενός έτους. Όλες οι Κρατικές υπηρεσίες έχουν νομική υποχρέωση να απαντούν γραπτώς στα αιτήματα των πολιτών εντός 30 ημερών, και το δικαίωμα των πολιτών για αυτή την απάντηση είναι εντοιχισμένο στο Σύνταγμα. Οι δύο από τις αιτήσεις απευθύνθηκαν ειδικά στον Υπουργό Υγείας διότι αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος που κατέχει την εξουσία να υπογράψει μια τέτοια άδεια.

Η αίτηση του Γιώργου στηρίχτηκε στις επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη χημειοθεραπεία που λάμβανε τότε, η φαρμακευτική δράση της Κάνναβης δρα ως πολλαπλασιαστής ισχύος στην αντικαρκινική θεραπεία. Επιπλέον, στηρίχτηκε στην επιστημονικά αναγνωρισμένη φαρμακευτική αξία της Κάνναβης για την ανακούφιση των καρκινοπαθών σε πολλαπλές πτυχές της πάθησης (ψυχική και σωματική ανακούφιση, μείωση παρενέργειας φαρμάκων, κλπ). Η αίτηση του συνοδεύεται από συνταγή ιατρού, και πληροί όλες τις ιατρικές και νομικές προϋποθέσεις για έγκριση.

Ο Γιώργος έκαμε όλες τις ενδεικνυόμενες θεραπείες που υπέδειξαν οι γιατροί του, αλλά η ασθένεια προχώρησε. Όταν άρχισε τις αιτήσεις για την Ιατρική Κάνναβη ο οργανισμός του αντιστεκόταν αρκετά δυνατά, αλλά μέχρι να φθάσει η προσφυγή του στο Ανώτατο, ήταν ήδη σχεδόν τελείως παράλυτος, τυφλός, και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Η προσφυγή του Γιώργου - που έγινε με πρωτοβουλία του πατέρα του - είναι αρχικά για την ΜΗ απάντηση του Κράτους στα έννομα και δίκαια του αιτήματα. Κατατέθηκε όμως ολόκληρο το υλικό της υπόθεσης σε βάθος, συμπεριλαμβανόμενης και της ιατρικής πορείας του ασθενούς, σε περίπτωση που το Δικαστήριο θα χρειαστεί να ασχοληθεί και με την ουσία της υπόθεσης. Δικηγόρος του Γιώργου είναι η Εύη Τουλέκκη, που πρόσφερε τις υπηρεσίες της για την υπόθεση εντελώς εθελοντικά και αφιλοκερδώς (pro bono), τόσον για τις ανάγκες του πελάτη της όσον και προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας.

Το Δικαστήριο, αναγνωρίζοντας την επείγουσα φύση της υπόθεσης - δεδομένου ότι η κατάσταση ήταν θέμα ζωής ή θανάτου - έδωσε ημερομηνία για ακρόαση στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Ορίστηκε για τις αρχές Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας κος Πατσαλής, που επέδειξε καταπληκτικό πείσμα και αναίδεια στο να μην απαντά στις αιτήσεις των ασθενών για Ιατρική Κάνναβη, αναγκάστηκε σε παραίτηση τον Ιούλιο του 2015. Ο νέος Υπουργός, κος Παμπορίδης, που παρέλαβε ένα στάβλο χάους και παρακρατικής δυσωδίας από τον προκάτοχο του, άργησε μεν, αλλά προσπάθησε να κάμει το δίκαιο και ορθό: έδωσε γραπτή εντολή στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να εκδώσουν άδεια Ιατρικής Κάνναβης για τον Γιώργο. Ενώ υπέγραφε την εντολή του όμως, ο Γιώργος είχε ήδη αρχίσει το μακρύ του ταξίδι για πέρα από τα εγκόσμια: απέθανε πριν λάβει οποιαδήποτε απάντηση από το Κράτος - ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη. Και σίγουρα χωρίς να λάβει ούτε μία σταγόνα από το φάρμακο που δικαιωματικά ζήτησε για να ανακουφιστεί έστω και για λίγο από την ασθένεια που μας τον πήρε τόσο νωρίς, στον ανθό της νιότης.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεν έκαμαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ με τις εντολές του Υπουργού. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο συνεχίζει να αρνείται να δώσει επίσημη απάντηση - ούτε καν απόρριψη - στην αίτηση του ασθενούς: ούτε στην δικηγόρο του Εύη Τουλέκκη έδωσε γραπτή απάντηση, ούτε προς τον ίδιο τον ασθενή, ούτε προς τον πατέρα του που κινητοποίησε την προσφυγή στο Δικαστήριο, ούτε καν προς το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει δώσει απάντηση, ή κάποια εξήγηση για την παράνομη και απάνθρωπη του στάση.

Στην πιο πρόσφατη εμφάνιση, το Δικαστήριο - όπου βεβαίως ακόμα εκκρεμεί η υπόθεση της εγκληματικής και αντισυνταγματικής ΜΗ απάντησης του Υπουργείου προς την αίτηση του Γιώργου - αφού ενημερώθηκε για τον θάνατο του, έδωσε χρόνο να διευθετηθούν τα θέματα με τους κληρονόμους του Γιώργου ώστε να διευκρινιστούν τα επόμενα νομικά βήματα.

Οι εξελίξεις που αναμένονται με την δίκη είναι σε δύο επίπεδα:
α. Θα φανερωθεί αν η ασυδοσία κάποιων συγκεκριμένων Κρατικών λειτουργών θα φτάσει στο σημείο να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο του Γιώργου στο Δικαστήριο ώστε να αποποιηθούν τις νομικές και ηθικές των ευθύνες για τον βασανισμό του ασθενούς μέσω αποστέρησης της θεραπείας που αιτήθηκε, και για την ασέβεια τους προς τα Συνταγματικά του δικαιώματα.

Σημειώνουμε πως αν το Δικαστήριο επιτρέψει ή εγκρίνει μια τέτοια πορεία "υπεράσπισης" του Κράτους στην δίκη, δηλαδή αν το Δικαστήριο νομιμοποιήσει την στάση του Κράτους για ΜΗ απάντηση μέχρι να πεθάνουν οι ασθενείς ή όποιοι άλλοι αιτητές, θα καταστεί συνυπεύθυνο για μια από τις πιο κατάφορες παραβιάσεις όλων όσων σήμερα θεωρούμε καλά και ηθικά• πρωτίστως, το καθήκον όλων μας για την προστασία της ζωής και της ευημερίας των ανθρώπων, και τον σεβασμό στα πιο βασικά Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

β. Οι συγκεκριμένοι "κάποιοι" μες το Υπουργείο Υγείας που έχουν την δύναμη να αντιστέκονται ακόμα και σε εντολή του Υπουργού, αν και αντιπροσωπεύουν σκοτεινές δυνάμεις, δεν είναι παντελώς ανώνυμοι και άγνωστοι. Εκτός από τον πρώην Υπουργό κο Πατσαλή, ένας εκ των κορυφαίων εχθρών της Ιατρικής Κάνναβης, είναι ο κος Λούης Παναγή, Διευθυντής των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών. Γνωρίζουμε πάρα πολλά για τον προσωπικό ρόλο που παίζει αυτός ο κύριος ως οργανικό στέλεχος της αντίδρασης ενάντια στην Ιατρική Κάνναβη καθώς και σε άλλες προοδευτικές προσπάθειες βελτίωσης του ιατρικού συστήματος γενικά. Όσα από αυτά δεν αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της δίκης, θα τα φανερώσουμε εμείς στη συνέχεια από τις σελίδες μας.

Το Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης τέθηκε από την αρχή σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη με τον Γιώργο και την οικογένεια του. Έχουμε βοηθήσει έμπρακτα με διάφορους τρόπους, και θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθεί ο Γιώργος και η παρακαταθήκη αυτού του αγώνα.

Η υπόθεση του Γιώργου έχει συγκινήσει τον κόσμο και ανακινήσει το δημόσιο αίσθημα. Έχουν ήδη δημοσιευτεί διάφορα άρθρα για την υπόθεση του, και μέρος της τραγικής αλλά και ηρωικής του ιστορίας ήταν το ότι η υπόθεση του έφτασε και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παύλου Μυλωνά στο κανάλι Μέγα (3 Νοεμβρίου 2015, με φιλοξενούμενους τον Πέτρο Ευδόκα και Μάριο Κληρίδη, ιατρό, επίσημο αντιπρόσωπο του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου {ΠΙΣ}), όπου ο ΠΙΣ αναγκάστηκε να ομολογήσει για πρώτη φορά δημοσίως ότι η Κάνναβις παρέχει ιατρικό όφελος για τους καρκινοπαθείς, ιδίως σε ό,τι αφορά ανακούφιση των πόνων και παρενεργειών που προκαλούν οι ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες.

Η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Γιώργος - να αξιοποιήσουμε αυτά που κερδήθηκαν μέχρι τώρα στον αγώνα που διεξάγεται στο όνομα του, και να συνεχίσουμε τον αγώνα για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται την Ιατρική Κάνναβη - δεν θα ξεχαστεί και δεν θα παραμεριστεί εύκολα. Παρακαλούμε διαβάστε το σύντομο άρθρο του Σόλωνα Αντάρτη εδώ για την υπόθεση του Γιώργου, καθώς και τα άλλα άρθρα που συγκαταλέγονται στις παραπομπές στο τέλος του κειμένου μας:
Και Νεκρός Ενίκα ~ Ευχαριστούμε Γιώργο!


Πέτρος Ευδόκας, Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης και Ενδο~Μήδεια
Παράνομη κατάσχεση υπολογιστών και άνομες πράξεις Αστυνομίας - Εισαγγελίας - Επαρχιακού Δικαστηρίου

Η υπόθεση άρχισε όταν στα πλαίσια των αγώνων για την Ιατρική Κάνναβη, ο Πέτρος Ευδόκας δημοσίευσε άρθρο σατυρίζοντας τον τότε Υπουργό Υγείας κο Πατσαλή για την απεχθή και απάνθρωπη του στάση προς τους ασθενείς που αιτούνται Ιατρική χρήση της Κάνναβης. Ο συγγραφέας είναι ιδρυτικό στέλεχος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης, και μέλος της Ομάδας Σύνταξης της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia. Το άρθρο παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό ως ένα τάχα "ανθρωπιστή" που δεν αντέχει πλέον να συμμετέχει στην απάνθρωπη πολιτική του Κράτους που βασανίζει τους ασθενείς αποστερώντας τους την θεραπεία που αιτούνται.

Το Κράτος αμέσως κινήθηκε εκδικητικά και τιμωρητικά, αρχικά τρομοκρατώντας τις οικογένειες του Σόλωνα Αντάρτη (επίσης μέλους των δύο ομάδων) και Πέτρου Ευδόκα ειδοποιώντας τους ότι η Αστυνομία "καταζητεί" τα παιδιά τους "για ποινικό έγκλημα", και μετά προβαίνοντας σε παράνομη έρευνα στα γραφεία και σε  κατάσχεση δύο υπολογιστών του συγγραφέα στις 15 Ιουλίου με την πρόφαση ότι "διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας", κατονομάζοντας το σατυρικό άρθρο ως "πλαστό έγγραφο". Η πράξη της Αστυνομίας, που υποτίθεται έγινε κατόπιν παραπόνου του Υπουργού, γέννησε σωρεία δικών οι οποίες ακόμα εκτυλίσσονται στα Δικαστήρια, τόσον στο Επαρχιακό Λευκωσίας όσον και στο Ανώτατο, με προοπτική η υπόθεση να φθάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό είναι το επίμαχο άρθρο:
Παραιτείται ο Υπουργός Υγείας λόγω της Κάνναβης

Η υπόθεση πυροδότησε ένα σωρό αντιδράσεις στην ευρύτερη κοινωνία. Τρία κόμματα εξέδωσαν δηλώσεις συμπαράστασης, και όλες οι μεγάλες εφημερίδες ασχολήθηκαν με το θέμα - παραθέτουμε ένα δείγμα των δημοσιεύσεων στο τέλος του παρόντος άρθρου υπό τον τίτλο "Κείμενα ~ Παραπομπές".

Πιο κάτω περιγράφουμε εν συντομία τις διάφορες δίκες που ξεφύτρωσαν από αυτή την συμπλοκή μεταξύ του Κινήματος για την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης και των αντιπάλων μας. Με την παράνομη πράξη των αρχών παραβιάστηκε μια δέσμη από συγκεκριμένα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα, και αυτό είναι που αποτελεί την ουσία όλων των υποθέσεων που τώρα εκκρεμούν ενώπιον των Δικαστηρίων. Μεταξύ άλλων και τα εξής:
ο- Παραβίαση του Συνταγματικού άρθρου που προστατεύει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.
ο- Παραβίαση του Συνταγματικού άρθρου που προστατεύει το απόρρητον της αλληλογραφίας.
ο- Παραβίαση του Συνταγματικού άρθρου που προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.
ο- Παραβίαση του Συνταγματικού άρθρου που προστατεύει το δικαίωμα κάθε ατόμου για κατοχή και απόλαυση της δικής του περιουσίας.

Παράλληλα, η έκδοση του Διατάγματος Κατάσχεσης έγινε με παράνομες διαδικασίες αφού:
ο- Η Αστυνομία ΔΕΝ στοιχειοθέτησε οποιαδήποτε εύλογη υποψία για έγκλημα, και ούτε καν κατέθεσε στο Δικαστήριο το επίμαχο σατυρικό άρθρο που ισχυρίστηκε ότι αποτελεί "πλαστογραφία".
ο- Απέκρυψε ουσιαστικά γεγονότα από την Δικαστή κα Καπετάνιου, όπως πχ. το ότι ο συγγραφέας του άρθρου επικοινώνησε ο ίδιος με την Αστυνομία ενημερώνοντας την ότι είναι πράγματι ο συγγραφέας, πράγμα που  έγινε προτού απευθυνθεί η Αστυνομία στο Δικαστήριο για ένταλμα. Ούτε το ότι ο συγγραφέας του επίμαχου άρθρου επιβεβαίωσε στην Αστυνομία την ηλεκτρονική του υπογραφή στο άρθρο (αυτή διασφαλίζεται με προσωπικό κωδικό που μόνο αυτός κατέχει). Το μόνο πράγμα που κατέθεσε η Αστυνομία ήταν τον ισχυρισμό ότι έγινε ένα παράπονο από τον πρώην Υπουργό, και το ένταλμα εκδόθηκε με βάση μόνο αυτό το παράπονο. Η δε κα Δικαστής ΔΕΝ απαίτησε από την Αστυνομία - ως όφειλε - να στοιχειοθετήσει οτιδήποτε, ούτε καν να καταθέσει τα γεγονότα για την υπόθεση που βρίσκονταν σημειωμένα στα αρχεία της Αστυνομίας (ο φάκελος της Αστυνομίας για την υπόθεση έχει ήδη πάνω από 5 εκατοστά πάχος).

Στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν οι εξής έξι δίκες! - την πλευρά μας αντιπροσωπεύει το γραφείο Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, που διαπρέπει σε θέματα και υποθέσεις που αφορούν Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα:

1. Έφεση στο Διάταγμα Έρευνας και Κατάσχεσης - Επαρχιακό Δικαστήριο
Το αρχικό Διάταγμα εκδόθηκε από την Δικαστή κα Καπετάνιου. Η υπόθεση εκκρεμεί.

2. Αίτηση για επιστροφή υπολογιστών
Κατά την διάρκεια αυτής της δίκης έγιναν τέσσερεις συναντήσεις διαπραγματεύσεων με την Αστυνομία, δύο συμφωνίες με την Εισαγγελία (που παραβιάστηκαν), και τελικά η Αστυνομία αναγκάστηκε στα εξής:
ο- δήλωσε ότι ο ένας από τους δύο υπολογιστές είναι "αθώος" (δεν περιέχει τεκμήρια εγκλήματος), και τον επέστρεψε στον ιδιοκτήτη,
ο- δήλωσε ότι ο άλλος υπολογιστής είναι "ένοχος" (περιέχει τεκμήρια εγκλήματος) και αφαίρεσε τον σκληρό του δίσκο (που είναι ο πυρήνας ύπαρξης του υπολογιστή). Παρέδωσε στον ιδιοκτήτη το περίβλημα του υπολογιστή (πληκτρολόγιο, οθόνη, μπαταρία, κλπ.) και αντίγραφο του σκληρού δίσκου.

Εις ανταπόκριση προς την ένδειξη "καλής θέλησης" των αντιδίκων, η πλευρά μας απέσυρε την αίτηση, επενδύοντας περισσότερο χρόνο στις υπόλοιπες υποθέσεις. Πιο σημαντική από όλες είναι εκείνη στο Ανώτατο Δικαστήριο, που περιγράφεται πιο κάτω.

3. Ανανέωση Διατάγματος Κατακράτησης - Επαρχιακό
Η δίκη διεξήχθει διαδοχικά ενώπιον τριών διαφορετικών Δικαστών. Μέσα από διάφορες παρατάσεις, "απώλεια του φακέλου της υπόθεσης από το Πρωτοκολλητείο", κοκ. εκδόθηκε τελικά απόφαση που:
 ο- δεσμεύει την Αστυνομία ή να προχωρήσει σε κατηγορίες εναντίον του Πέτρου Ευδόκα εντός 30 ημερών, ή να επιστρέψει τον σκληρό δίσκο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης, η Δημόσια Κατήγορος κα Στέλλα Ναθαναήλ ανακοίνωσε στο Δικαστήριο την πρόθεση της Εισαγγελίας να απαγγείλει κατηγορίες ενάντια στον Πέτρο Ευδόκα για τα ποινικά εγκλήματα που διερευνούσε. Επίσης, σε απάντηση ερώτησης της Δικαστού ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι η υπόθεση στάλθηκε δύο φορές στον Γενικό Εισαγγελέα και "ανέμεναν οδηγίες". Η ίδια ανακοίνωση έγινε και στην επόμενη εμφάνιση (που ήταν η τελευταία αυτής της δίκης).

4. Έφεση εναντίον Απόφασης για ανανέωση Διατάγματος Κατακράτησης - Επαρχιακό
Η πλευρά μας υπέβαλε Έφεση για την απόφαση ανανέωσης. Η υπόθεση εκκρεμεί.

5. Προσφυγή Certiorari - Ανώτατο Δικαστήριο
Η πλευρά μας προσέφυγε στο Ανώτατο με αίτηση για Certiorari, που ουσιαστικά είναι αίτηση να εξεταστούν οι αποφάσεις και πράξεις του Επαρχιακού και να αναγνωριστεί η παρατυπία ή ανομία των διαδικασιών που ακολούθησε, ακυρώνοντας τες.

Δόθηκε απόφαση εναντίον μας. Ο Δικαστής κος Ναθαναήλ απεφάσισε ότι η Δικαστής κα Καπετάνιου που εξέδωσε το αρχικό ένταλμα "έπραξε ορθώς". Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, και είναι προσβάσιμη από τις Παραπομπές, στο τέλος αυτού του άρθρου.

6. Έφεση εναντίον Απόφασης για την Προσφυγή Certiorari - 5μελές Ανώτατο
Υποβάλαμε Έφεση στην πιο πάνω απόφαση. Η υπόθεση τώρα θα πάει ενώπιον πενταμελούς Δικαστηρίου, που είναι το Ανώτατο και τελευταίο πιθανό διάβημα εντός Κύπρου. Αν χάσουμε, η υπόθεση μας θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι εξελίξεις τρέχουν και σύντομα θα δημοσιεύσουμε νέες ενημερώσεις!

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~

Κείμενα ~ Παραπομπές

Α.
Για την υπόθεση:
Προσφυγή καρκινοπαθούς στο Ανώτατο Δικαστήριο για την Ιατρική Κάνναβη

Η ιατρική κάνναβη και ο... περαστικός δικηγόρος
του Μάριου Δημητρίου:

Προσφυγή Καρκινοπαθούς στο Ανώτατο Δικαστήριο για Ιατρική Κάνναβη
Άρθρο στον Πολίτη, της Σόφης Ορφανίδου. Σάββατο, 31 Οκτωβρίου:

Η ιατρική κάνναβη και η έκκληση του καρκινοπαθούς
του Μάριου Δημητρίου:

«Έφυγε» ο 19χρονος καρκινοπαθής που υπέβαλε αίτημα για ιατρική κάνναβη
Στα Ανώτατο είχε φτάσει η υπόθεση, ενώ ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε


Β.
Για την υπόθεση:
Πέτρος Ευδόκας, Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης και Ενδο~Μήδεια

Δημοσιεύτηκαν πάρα πολλά άρθρα για τα συμβάντα, τόσο στον τοπικό Τύπο όσο και στον διεθνή - παρουσιάζουμε κάποια από τα άρθρα στα ελληνικά - που ζωγραφίζουν τον κοινωνικό αντίκτυπο της υπόθεσης - και ακολουθούν κείμενα στα αγγλικά.

Αστυνομική Επέμβαση για Καταστολή Δημοσίευσης του Άρθρου μας

Παραιτείται ο Υπουργός Υγείας λόγω της Κάνναβης
(πάνω από 24.000 προβολές του άρθρου)

Κατάσχεση των Υπολογιστών μας ~ Μιάμιση Ωρα Ανάκριση!

Οι Επίορκοι Κυβερνώντες και η Ουσία της Επίθεσης Εναντίον μας

Ποιά είναι η αλήθεια κε Υπουργέ; Τι λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας;

Η παράνομη κατάσχεση και κατακράτηση των υπολογιστών μας συνεχίζεται


Κόμματα καταδικάζουν την «φίμωση» Ευδόκα
Καταγγελία του ίδιου του πρώην Υπουργού στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης

Απαράδεκτη η δίωξη του Πέτρου Ευδόκα
Γραφείο Τύπου ΕΔΕΚ

Το καπνιστό φάρμακο του Moshe Rute
18 Ιούλιος 2015,  Με τον Μάριο Δημητρίου
"Καθώς ο Βιολόγος-Φυσικός Θεραπευτής Πέτρος Ευδόκας μου δίνει να διαβάσω τη γραπτή ειδοποίηση του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, για να παρουσιαστεί να δώσει κατάθεση... "

Δεν... αστειεύονται
19 Ιούλιος 2015, Του Μάριου Δημητρίου
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ
"Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργεί έρευνα σε βάρος του Πέτρου Ευδόκα για πλαστογραφία και κατέσχε δύο υπολογιστές του..."


Κυνηγούν τον Ευδόκα για «σατιρικό» κείμενο για την παραίτηση Πατσαλή
Σύλληψη πολίτη για «σατιρικό» κείμενο για την παραίτηση Πατσαλή

Πολίτης Βρήκε Τον Μπελά του
Απέστειλε επιστολή σε ιστοσελίδα σατιρίζοντας τη δέσμευση Αναστασιάδη για την κάνναβη

Κυπριακη κυβερνηση: να σταματηση η διωξη της ομαδας του Cyprus IndyMedia και του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης

Το μήνυμα ότι έσπασε το ταμπού

ΘΕΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΟΥ
Κατάσχεσαν τους υπολογιστές του και τον ανέκριναν γιατί σατίρισε τον πρώην Υπ. Υγείας

Το κυνήγι ενός πολίτη για μια φανταστική επιστολή
Άριστος Μιχαηλίδης, aristosm@phileleftheros.com

Συμμαχία Πολιτών: «Καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Η σάτιρα και η άσκηση κριτικής αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα της δημοκρατίας

Μαρία Α. Ιατρική Κάνναβη

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Οικολόγοι: Απαράδεκτη η παρέμβαση της αστυνομίας για σατυρική επιστολή

Συνελήφθη ο «σατυρικός συγγραφέας» της δήθεν επιστολής Πατσαλή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κάνναβη


Για τον Πέτρο Ευδόκα και την άθλια δίωξη φρονημάτων του – reload
Μπήκαμε στον κατάμαυρο υδροχόο με όξινη βροχή - Κυνήγι μαγισσών διώξεις φρονημάτων
"Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο τούτου του άθλιου τόπου.
Κάποιες επισημάνσεις:  Το άρθρο ήταν δημόσιο και επώνυμο και ως εκ τούτου η κατάσχεση των υπολογιστών δεν έχει απολύτως καμιά λογική και προφανώς και νομική βάση και φανερώνει το επίπεδο των δικαστών που εκδίδουν τέτοια εντάλματα.
Το άρθρο ήταν προφανέστατα σατιρικό και μόνο αν είσαι ηλίθιος ή εκτός τόπου και χρόνου δεν μπορούσες να το αντιληφθείς αυτό το πράγμα."

"Μπορεί να μην έχει τεθεί κάποια συγκεκριμένη εξαίρεση ή περιορισμός από το εκδώσαν το ένταλμα έρευνας Δικαστήριο, όπως θα ήταν  ορθότερο, αλλά είναι αυτονόητο ότι το ένταλμα που εκδόθηκε δεν επεδίωκε, ούτε ζητούσε από την αστυνομία την  ανεύρεση οποιουδήποτε άλλου πληροφοριακού υλικού αποθηκευμένου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή άλλες βάσεις δεδομένων έξω από εκείνα τα δεδομένα που συναρτώντο προς τα υπό διερεύνηση αδικήματα και βεβαίως οτιδήποτε άλλο είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αναζητηθεί ή να κρατηθεί." - κος ΝΑΘΑΝΑΗΛ, Δικαστής του Ανωτάτου
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΔΟΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΛΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ CERTIORARI Α Π Ο Φ Α Σ Η (Ex-tempore)

Palestine IndyMedia:
Stop illegal actions against IndyMedia
"We express our solidarity in depth to our great friend Petros Evdokas, Solon Antartis, their families and the Editorial Collective of CyprusIndyMedia for the harrassment and the illegal abuses received by
Cyprus authorities."

Cyprus IndyMedia computers seized illegally by Police; members interrogated and harassed
"Following the online publication of an article satyrizing the Minister of Health Philippos Patsalis on July 11, the Cyprus IndyMedia Editorial Collective has been subjected to a series of illegal abuses by State authorities which, so far, have also been shamefully condoned by the lower Courts. We are fighting the case at the Supreme Court and preparing, if need be, to take it to the European Court of Human Rights.
    o- Editorial Collective founding members Solon Antartis and Petros Evdokas targeted again; family members harassed;
    o- Three Parliamentary Parties and the major Press enter the fray;
    o- Three separate trials in Court;
    o- Constitutional Rights to Freedom of Speech and protection from illegal Search and Seizures are now endangered and pending.

Blogger’s computers seized over spoof Patsalis resignation letter
The offending letter spoofed that Patsalis quit because he was being stopped from legalising medical marijuana
By Elias Hazou

Police arrest writer of mock minister letter

Tales from the Coffeeshop: The halloumification of the Cyprob
By Patroclos
"THERE are times you wonder whether there is anyone with a brain employed at the police force. The issuing of a search warrant for the house of Petros Evdokas and the confiscation of his PCs because he had posted a spoof resignation letter, supposedly by the former health minister Philippos Patsalis, on his Indymedia web-site, would suggest the lack of a brain is the main requirement to become a cop..."


* * *


No comments:

Post a Comment