Wednesday 11 November 2015

Καλά το είπε ο "Αξιωματούχος": «Ουδεμία αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κύπρου»







ο- Οι ΗΠΑ όπλισαν τον Τουρκικό στρατό που εισέβαλε το 1974, και συνεχίζουν να τον οπλίζουν μέχρι σήμερα.
ο- Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στην Κύπρο να αγοράσει όπλα από τις νόμιμες διεθνείς αγορές οπλισμών για την προστασία και άμυνα του πληθυσμού μας.

Και μετά από το φιάσκο της δεξίωσης που διοργάνωσε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο με φιλοξενούμενους τον διοικητή και υποδιοικητή των κατοχικών δυνάμεων... τι μας λέν;

Μόνο οι πλέον αναιδέστατοι από τους αναιδέστατους αλαζόνες, οι πάτρωνες της κάθε παρακρατικής ανωμαλίας και ανθρωποσφαγής που τελείται επί της υφηλίου θα είχαν το θράσος να μας κοροϊδεύουν με τέτοιες δηλώσεις:
"Αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως για αρκετό καιρό η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο φιλοξενεί ετήσια δεξίωση για τις επαφές στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

«Αυτό περιλαμβάνει Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατά κανόνα συμμετέχουν με πολιτική περιβολή. Φέτος μερικοί Τούρκοι αξιωματικοί επέλεξαν να συμμετάσχουν στην δεξίωση με στολή. Η ενδυμασία αυτών των αξιωματικών δεν αντανακλά κάποια αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κύπρου."
Εξηγήσεις για τους Τούρκους ένστολους στη δεξίωση
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ενδυμασία δεν αντανακλά αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ


Άλλαξαν, λέει, τα ρούχα τους, αλλά αυτό τάχα δεν αλλάζει την πολιτική! Μάλιστα. Αυταπόδεικτο μεν - και θα έπρεπε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας να το καταλάβουν επιτέλους - αλλά είναι και απαράδεκτο.

Και δεν μας έφτανε αυτό, ο "Αξιωματούχος" τους μας έμπηξε και ένα κερασάκι στην τούρτα:
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία διευθέτησης, που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», ανέφερε."

Αν υπάρχει άνθρωπος που ακόμα δεν κατάλαβε τον απόλυτα καθοριστικό ρόλο των ΗΠΑ στην εισβολή, στην συνεχιζόμενη κατοχή και στην προσπάθεια επιβολής της ρατσιστικής Διζωνικής "τελικής λύσης" στην Κύπρο, τότε είναι άξιο απορίας το σε ποιόν πλανήτη διαμορφώθηκε η νοημοσύνη του. Αλλά τι θα κάμουμε που ο Τέως και ο Νυν Πρόεδρος τραγουδούν ως κορυφαίοι της χορωδίας το "δεν καταλαβαίνω τίποτα, τίποτα, τίποτα...";




Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment