Tuesday 11 October 2011

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε

του Αντρέα Μεσαρίτη, info@mesarites.com


Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Σου οφείλουμε τόσα πολλά. Χάρη σε σένα η κοινωνία μας ετοιμάζεται να κλείσει το οδυνηρά επιμορφωτικό κεφάλαιο που ξεκίνησε το 1960. Βλέπεις, η ζωή μας αλλάζει. Το ίδιο χρειάζεται και οι νοοτροπίες μας. Όπως και οι ηγέτες μας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Μας υπενθύμισες ότι τα παιδιά μας, όπως και οι πολίτες αυτού τόπου, ακούνε τα λόγια μας αλλά μαθαίνουν από τα έργα μας και ατσαλώνονται με την ακεραιότητα μας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Μας δείχνεις ότι ο δρόμος προς την Αναρχία δεν ξεκινά μόνο από τους περιθωριακούς της κοινωνίας μας αλλά και από ηγέτες όταν αυτοί αναδεικνύονται σε εξουσιαστές.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Έτυχε στους δικούς σου ώμους να φανερωθεί η σωρευμένη ασχήμια της ανοχής μας προς όλους τους εξουσιαστές από ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τώρα είναι πια σαφές ότι το “Κυπριακό” είναι το διαχρονικό, βολικό ελαφρυντικό του κάθε επαγγελματία πολιτικού για να μην έχει να ασχοληθεί σοβαρά με καθημερινά θέματα όπως η Παιδεία και η Ασφάλεια των Παιδιών μας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Χάρη σε σένα επιτέλους συνειδητοποίησα ότι η σιωπή μου, όταν καταλύονται αξίες, είναι πολυτέλεια που η ευημερία της κοινωνίας μας δεν αντέχει. Βλέπεις όταν χάθηκε, ατιμώρητα, ο φάκελος των 18 εμφυτευμάτων σιώπησα. Ακολούθησε το Μαρί.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Με διδάσκεις ότι τα προβλήματα δεν λύονται με ευχολόγια και επικοινωνιακά παιγνίδια αλλά με αποφασιστικότητα και οργανωμένη δράση. Κοίταξε σε τρία μόνο χρόνια πού βυθίστηκε η οικονομία μας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Ξαναθυμηθήκαμε ότι η δημοκρατία δεν καταλύεται μόνο από πραξικοπήματα αλλά και από την πεισματική αποποίηση κάθε ευθύνης και άρνηση λογοδοσίας από τον κύριο εκφραστή της πολιτείας μας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τώρα είναι ακόμα πιο ορατή η γύμνια μας ως κοινωνία της αρπακτής και του βολέματος. Και αν «τα ίδια έκαναν οι προηγούμενοι» μπορεί να κλείνει τα στόματα των πολιτικών αντιπάλων αλλά η πληγή στην κοινωνία μένει ανοικτή και κακοφορμίζει.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Φοβάμαι ότι το προδομένο αίσθημα Δικαίου όταν άγεται και φέρεται στα καφενεία και στους δρόμους από οργισμένους πολίτες είναι σαν αναμμένο σπίρτο σε μπαρουτοθήκη. Αντίθετα αν το υπηρετούσε ο πρώτος πολίτης θα ήταν φάρος σε λιμάνι για την κοινωνία μας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τώρα αναγνωρίζω με πόσα λίγα αρκείται ένας απλός πολίτης. Το μόνο που ζητά είναι να ακουστεί η φωνή του πόνου του από την καρδιά του ηγέτη του. Και όταν αυτό δεν γίνεται, θυμώνει γιατί αντιλαμβάνεται ότι στο μυαλό του εξουσιαστή του ήταν μια ψήφος και μια κορώνα σε ομιλίες της δεκάρας.

Σε Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Πραγματικά με συνθλίβει που η λέξη «δολοφόνε» στο τοίχο τόσα χρόνια δεν κόλλησε σε κάποιο πραξικοπηματία ή ένα κοινό εγκληματία. Και κόλλησε σε ένα Αριστερό Δημοκράτη; Βλέπεις, όσο μεγαλύτερες οι προσδοκίες από ένα ηγέτη τόσο μεγαλύτερη και η οργή.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τώρα καταλαβαίνω ότι η “συγνώμη” χρειάζεται τόλμη και γενναιότητα.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Μας θύμησες ότι ο φασισμός προτού ενηλικιωθεί σε καθεστώς παίζει με την ποινικοποίηση της διαφορετικότητας.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Το κόμμα του Λαού θα ξαναθυμηθεί ότι αυτό που το ανέβασε εκεί ψηλά ήταν οι αγώνες του για Δικαιοσύνη και όχι αυθάδεις δικολαβισμοί.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τα δικαστήρια χρειάζονται τεκμήρια για να αποδώσουν ευθύνες. Ο Ηγέτης συνείδηση και εμείς, ο “κυρίαρχος λαός” διαίσθηση. Εμείς το πόρισμα το νοιώθουμε στο μεδούλι μας. Και την ευθύνη στη γλώσσα μας τη λέμε «τσίπα».

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Από εδώ και πέρα, εμείς οι απλοί πολίτες θα κοιμόμαστε με το ένα μάτι ανοικτό μιας και οι εξουσιαστές μας δηλώνουν ανεύθυνοι για την ασφάλεια και την ευημερία μας.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τελικά ξεκαθάρισε ότι ο “πολιτικός μας πολιτισμός” είναι στραγγισμένος από διαλεκτική αλλά εξαιρετικά πλούσιος σε καρφώματα μονολόγων από τον ένα καταφερτζή στον άλλο. Α! Και η επίκληση «τραγικών νεκρών» στις συζητήσεις μας είναι μια τακτική που ανάχθηκε σε τέχνη, πενήντα χρόνια τώρα, προκειμένου να δολοφονείται η επικαιρότητα και να απαλλάσσονται οι εκφραστές της να δώσουν έγκυρες λύσεις τώρα. Μας προσβάλλει όλους μας.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Επί ημερών σου μάθαμε ότι η διχόνοια και ο στιγματισμός ξεκινούν από ένα τόσο εύηχο στίχο όπως το “Έχοντες και Κατέχοντες.”

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Και με στεναχωρεί που η διαφωνία μου με τον τρόπο άσκησης της εξουσίας ισοδυναμεί με πολιτικό πραξικόπημα. Θα πρέπει είτε να ξαναγράψουμε τον ορισμό της Δημοκρατίας ή να ξεγράψουμε τους δικτάτορες της σκέψης μας.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Γιατί μας υπενθύμισες ότι σε αυτό τον τόπο από καιρό έπαψε να μετρά ο “Λος του Αδρώπου”.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Την επόμενη φορά που θα διοριστεί ερευνητική επιτροπή θα βεβαιωνόμαστε η σύνθεσή της να εξασφαλίζει ότι τα ευρήματα της θα έχουν αντίκρισμα. Τουλάχιστον από αυτούς που τη διόρισαν.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Επί ημερών σου είδαμε καθαρά ότι η αγανάκτηση των νέων μας δεν προέρχεται από τα γονίδια ή τις ορμόνες τους αλλά από την παντελή ασέβεια των εξουσιαστών τους προς τους θεσμούς.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τώρα που ξέρουμε καλύτερα, θα ρωτούμε τους μελλοντικούς υποψήφιους προέδρους αν θα είναι υπεύθυνοι για τη διακυβέρνησή τους. Και τουλάχιστον για τους υπουργούς τους.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα ψάξω να βρω τον υποψήφιο που θα μου πει το όραμα του για τον τόπο μας σε τρεις γραμμές και τις αξίες του σε τρείς λέξεις. Βλέπεις τα πολυσέλιδα εκλογικά προγράμματα έχουν τόση αξία όσο και η μελάνη της σουπιάς.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Από εδώ και στο εξής οι υπουργοί δεν θα “σούζουν” κεφαλή άσκεφτα στις προσταγές του πολιτικού τους προϊστάμενου. Γιατί δεν θα ξέρουν ποτέ αν αυτός αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής του ή όχι.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Από εδώ και πέρα σε όλες τις σχολές ηγεσίας του κόσμου θα υπογραμμίζεται σε ειδικό κεφάλαιο ότι η άγνοια είναι ένα από τα προνόμια που δεν μπορεί να επικαλείται ένας Ηγέτης.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Τώρα όλοι οι σκεφτόμενοι άνθρωποι αυτού του τόπου, συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται να πάψουν να μεμψιμοιρούν και να δράσουν ήρεμα και αποφασιστικά προκειμένου να λυτρώσουν την Προεδρία από το υπόγειο της ανυποληψίας.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Μας διδάσκεις ότι η εμμονή μας σε ιδέες που πέρασε η εποχή τους μας δίνει διαζύγιο από τη σημερινή πραγματικότητα. Και αυτό κοστίζει σε καταρράκωση αλλά και απώλεια ζωών.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Με υπενθυμίζεις να είμαι πιο κατανοητικός σε όσους κάνουν λάθη. Βλέπεις ήμουν ένας από τους πολλούς που ήθελαν εσένα και την παράταξη να πετύχετε. Ξέρω ότι σου ακούγεται παράδοξο αλλά όλοι μας, ανεξάρτητα από πολιτικό προσανατολισμό, ποθούμε ένα λεβέντη για ηγέτη.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Ξέρω ότι “μπούχτισες” με την κριτική αλλά και εμείς μπουχτίσαμε να είμαστε θεατές του παραλόγου. Θέτουμε ο καθένας τα όριά του και αυτό είναι υγείες σε σχέσεις αγάπης.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Χάρη σε σένα από εδώ και πέρα όλοι μας θα έχουμε τη προσοχή μας στα κόμματα του τόπου μας. Θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στη διαιώνιση μιας εξουσίας που δεν σέβεται θεσμούς;

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Θέλω να ζήσεις χρόνια πολλά με υγεία παρέα με τη σύντροφο, τα παιδιά, τα εγγόνια και τους φίλους σου και όχι στην καταφρόνηση της κοινωνίας. Μπορείς να είσαι ο πρώτος πρόεδρος που σπάζει την αλυσίδα η οποία μας κρατεί δέσμιους στο 1960.

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Για δες πόσα πολλά σου οφείλει η Κύπρος. Σου εύχομαι να βρεις τη δύναμη να προχωρήσεις στην ύστατη γενναιοδωρία σου προς τη Δημοκρατία που τόσα χρόνια υπερασπίστηκες. Ησύχασε για λίγο και άκου τη συνείδησή σου. Άκου καλά!

Σ'Αγαπώ Κύριε Πρόεδρε. Αντίο!


Αντρέας Μεσαρίτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.facebook.com/andreas.mesarites

11 comments:

  1. Και γω σε αγαπώ πρόεδρε γι΄αυτό παρακαλώ τον αρχάγγελο μέρα νύχτα να έρτει να σε πάρει στον παράδεισο!

    ReplyDelete
  2. Και γω σε αγαπώ πρόεδρε γι΄αυτό παρακαλώ μέρα νύχτα τον Θεό να επαναλάβει το θαύμα της ΄΄επιφύτευσης΄΄ του Αγίου Πνεύματος στο άδειο κεφαλάκι σου!

    ReplyDelete
  3. Και εγώ σε αγαπώ πρόεδρε που παραμένεις πρόεδρος στη συνείδηση μόνο μερικών ηλιθίων.

    ReplyDelete
  4. Και εγώ σε αγαπώ Πρόεδρε, που έδωσες ευκαιρίες στο λαό μας να ξανάβρει τρόπο να ενσαρκώσει το τι σημαίνει οργή Θεού, θύελλα μήνιδος και επιθυμία ισοπέδωσης σύμπασας της άνομης και ανήθικης εξουσίας, ξερίζωμα εκ θεμελίων και ανασύσταση Πολιτείας και ανθρώπων σε νέα αρμονία.

    ReplyDelete
  5. Βάλτε τον φυλακή να τον ...αγαπήσουν και οι κρατούμενοι.

    ReplyDelete
  6. και εγω σ'αγαπώ βαθιά γιατί αυτό που υποψιαζόμασταν χρόνια ότι εσύ και η συμμορία σου είστε φασίστες το απέδειξες πέρα από κάθε τρελλή μας φαντασία. Σ αγαπώ γιατί αυταπόδεικτα φασίστας είσαι και φαίνεσαι!!!

    ReplyDelete
  7. και γω σε αγαπώ διότι βοηθάς να βγαίνει από τον καθένα μας ποίηση και λογοτεχνία!

    ReplyDelete
  8. και σε αγαπώ γιατί εκτός του ότι εξύπνησες μέσα μας τα ισχυρά συναισθήματα θυμού και αγανάκτησης εκατάφερεν η μορφή σου να μας πέμπει που το κλάμα στο γέλιο και τανάπαλιν!

    ReplyDelete
  9. Σε αγαπώ, κύριε Πρόεδρε

    γιατί με την μικρόψυχη σου, κακόπιστη και απελπιστικά αηδιαστική συμπεριφορά πυροδότησες ξανά το μεγαλείο του λαού μας. Έδωσες ευκαιρίες να φανεί ξανά η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η αγωνιστικότητα για τα δίκαια και τα ωραία, τα σωστά και τα αληθινά.

    Και τι κρίμα που αμαυρώνεις την παράταξη του Σοσιαλισμού, τους αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων, με την μικρότητα σου και την τιποτένια σου εμμονή στην εξουσία. Σε αγαπώ όμως και για τούτο: που μας θυμίζεις να λέμε "κρίμα", και πως ξανά "θά'ρθει άσπρη μέρα και για μας".

    ReplyDelete
  10. Εγώ αγαπώ σε που είσαι όμορφος!

    ReplyDelete
  11. ..και που είσαι κλαμούρης τζιαι συνεπής σε εκείνα που λαλείς! ΄΄Θα κροστώ του πορίσματος΄΄

    ReplyDelete