Thursday 8 September 2011

Η Αμείλικτη Συγκυρία των Λέξεων

Ο Πρόεδρος στα Γαλλικά



Ξέρετε πως ονομάζεται ο Απατημένος Σύζυγος στα γαλλικά; Μαρί κοκού: Mari cocu.

Είναι όπως που ρωτά η εξάδελφη σε μιά στιγμή αφηρημάδας:
«Μα που ε’ν ο σταθμός της ΑΗΚ πάλε;»
«Στο Μαρί, Κοκού, στο Μαρί.»

Δείτε και εδώ κάποια σχετικά με τη λέξη:
http://www.lexipedia.com/french/mari+cocu
και
http://www.pafpaf.com/mari-cocu.html


Χριστόφιας: ''Νιώθω σαν απατημένος σύζυγος που τα μαθαίνει τελευταίος''
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=56703

Ο απατημένος και οι συνεργάτες του
του Άριστου Μιχαηλίδη
http://www.philenews.com/el-gr/Apopsi-ston-F/5510/78658

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η καταπληκτική εικόνα του Απατημένου Σύζυγου που ρωτά να μάθει για το Μαρί κυκλοφορεί στο δίκτυο από άγνωστο δημιουργό. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν μπορείτε να μας βοηθήσετε να αποδώσουμε τα εύσημα όπου οφείλουμε.

~~~~~~~~~~~~~~~~

11 Σεπτεμβρίου, 2011
Μιά Πρώτη Επαφή με τον Δημιουργό της Γελοιογραφίας
Δηλώνει "ωραίος Έλλην" και "Αγανακτισμένος"

Είχαμε ευτυχώς την χαρά και την τύχη να έλθουμε σε επαφή με τον δημιουργό της τέλειας εικόνας που δημοσιεύσαμε πιο πάνω πριν λίγες μέρες. Θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας σύντομο απόσπασμα του διαλόγου μας, γιατί από μέσα του αναδύεται το υπέροχον ήθος και η μετριοφροσύνη του συναγωνιστή, στοιχεία που πάντα χαρακτήριζαν το λαό μας όταν εμπλέκεται σε αγώνες και αντιλαμβάνεται τη σημασία των περιστάσεων.

"Μέλος της Ομάδας Σύνταξης:
Γειά σου Σ., χαίρουμαι που επικοινώνησες μαζί μου. Ψάχνουμε δύο μέρες να 'βρουμε ποιός είναι ο δημιουργός εκείνης της εικόνας γιά να πάρουμε άδεια δημοσίευσης. Πιστεύω είδες την έκκληση και στο άρθρο μας. Είσαι εσύ ο δημιουργός; Αν ναι (και συγχαρητήρια γιά την έμπνευση!), θέλεις να βάλουμε το όνομα σου (ή κάποιο ψευδώνυμο γιά προστασία) στην αναδημοσίευση μας;

Σ:
Ελεύθερα ρε φίλε....λυπούμαι ειλικρινά που σπαταλώ το χιούμορ και τη δημιουργικότητα μου σε τέτοια θέματα αλλά και το χιούμορ είναι μια μέθοδος άμυνας....Δεν διεκδικώ δάφνες ούτε φοβάμαι (εξάλλου είμαι στους φακέλους της Επαγρύπνησης απο το 1996 και η συγκεκριμένη φωτογραφία μαζί με άλλες δημιουργίες μου είναι στον τοίχο μου εδώ και πολύ καιρό)...

Σύνταξη:
Η καταπληκτικά δημιουργική σου γελοιογραφία κάμνει το γύρο του δίκτυου - όσοι την βλέπουν ενθουσιάζουνται και την στέλλουν παρακάτω. Αν κατάλαβα καλά από το γράμμα σου, είσαι άνετος να σε ονομάσουμε ως τον δημιουργό;

Σ:
Δεν έφτιαξα τη γελοιογραφία για να αποκτήσω δοξα....γράψε εκεί ένα ψευδώνυμο..."ωραίος Ελλην" ας πούμε....ή "αγανακτισμένος" ξερω γω...."


Και ο Αγών Συνεχίζεται...

Πορεία και Συλλαλητήριο ~ Έρχεται η 12η Σεπτεμβρίου http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/09/12.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

55 comments:

  1. A Παν-αιγίδα μου

    Επκιάστην η παίδα μου που το γέλιον.

    Μάριος
    ------

    ReplyDelete
  2. προς τον εμπνευστή, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Προτείνω στο κρεβάτι να βάλεις Παπακώστα και Κυπριανού, αυτές υπονόησε ως άπιστες. Το δε κερατούκλη βάλτου μια κκελλέ σαν του αγρινού, με κέρατα παρακαλώ, και να κρατά μιαν υδρόγειο να γυρεύκει το Μαρἰ. Χαχαχα. Αν μη τι αλλο μας εμπνέουν πλέον καλλιτεχνικά.Να δούμε πιο πόσο ρόμπα μπορεί να γίνει για χάρη του ΑΚΕΛ. αξιολύπητοι.

    ReplyDelete
  3. Για την εκδήλωση διαμαρτηρίας εναντίων του κρασιού (μα έν μουσουλμάνικο τούτο το έθιμο) εν μας εγράψετε.
    Είσαστε πουτζείνους που διαφωνούν με την εκδήλωση?

    Secular τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  4. Κυρία Τουρκοκύπρια
    Γίνονται όργια σε αυτή την εκδήλωση και κάθε ηθικός άνθρωπος πρέπει να εναντιώνεται. Εμείς οι αγανακτισμένοι, ως Έλληνες Ορθόδοξοι και οπαδοί της αληθινής θρησκείας θα βάλουμε φραγμό σε οτιδήποτε έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδανικά μας. Και παρεπιπτόντως εσύ δεν πρέπει να γράφεις εδώ γιατί είναι μόνο για Έλληνες.

    Θρησκευόμενη Αγανακτισμένη Ελληνοκύπρια

    ReplyDelete
  5. Τα ύπουλα υπονοούμενα από «εξυπνάκηδες» που παν να μας ταυτίσουν με τον αυταρχισμό της ορθοδοξίας δυστυχώς, σκοντάφτουν σε ύφαλο: και υπογραμμίζουν πόσο φτηνά είναι τα «επιχειρήματα» και οι χειραγωγήσεις των αδιάβαστων που έρχονται εδώ να πουλήσουν «επαναστατική» πόζα.

    Παρακαλώ μελετήστε τα εξής:

    «Ο κατ' εξοχήν εχθρός του ελληνισμού ήταν και είναι πάντα πρώτος και καλύτερος ο ψευτο-χριστιανισμός της εκκλησίας. Πάνω 'που χίλια χρόνια διωγμούς εναντίον μας και ακόμα δεν σταμάτησε το θηρίο.

    Και το αισχρότερον του αίσχους στην Κύπρο ανέτειλε όταν οι σοσιαλιστικές δυνάμεις συμμάχησαν μαζί του. Και αντί να ηγηθούν του αγώνος γιά χειραφέτηση του ελληνισμού από το θηρίο, στήριξαν την εκκλησιαστική δικτατορία. Ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν με το φετίχ της εξουσίας και ξερογλύφονται μαζί της (ναι ειδικά και συγκεκριμένα με το Μετόχι του Κύκκου). Δεν σταματούν.

    Όλα με κύριο φορέα το ανθελληνικό μίσος.

    Οι συμμαχίες του ψευδο-σοσιαλιστικού ηγετισμού (όπως κατέντησε σήμερα) με την εκκλησία δεν σταμάτησαν εκεί - άνοιξαν και διαπλατύνθηκαν ως πλατειές και απελπιστικά εγκληματικές συνεργασίες με τον διεθνή ιμπεριαλισμό, όχι μόνο πλέον εναντίον του ελληνισμού, αλλά και εναντίον των ταλαίπωρων γειτόνων μας στις χώρες της Μέσης Ανατολής που βομβαρδίζονται και σφάζονται καθημερινά από τα αεροπλάνα των "συμμάχων" που φιλοξενούνται στην Κύπρο 'που τούτους.»
    Από:
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_14.html?showComment=1268588679221#c3044557793433761956


    Και το εξαιρετικό:
    "Η φίμωση του Έρωτα είναι το θεμέλιο κάθε Εξουσίας"
    του Σόλωνα Αντάρτη
    http://web.archive.org/web/20060216164053/ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/34/index.php

    Πέτρος Ευδόκας petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  6. Αγαπητέ Πέτρο,

    νομίζω μιαν secular τουρκοκύπριαν ολίγον την ενδιαφέρει με πιόν που τα ράσα συντάσσεστε τζαι πια ράσα σας χαλούν (με το κριτήριο του ποιός υποστηρίζει / προσπαθεί να επιβάλει την ουτοπική πλέον ιδεοληψία του "Cyprus is Greek").

    Γιατί δεν απαντάτε στο ερώτημά:

    "Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίων του κρασιού (μα έν μουσουλμάνικο τούτο το έθιμο) εν μας εγράψετε.
    Είσαστε πουτζείνους που διαφωνούν με την εκδήλωση?"

    ReplyDelete
  7. Επροσέξατε πως οι προβοκάτορες αφφαλοκοπήκασιν για τη γιορτή του κρασιου; Μήπως ανησυχούσιν αν θα πάτε; Μηπως ανησυχούν αν θα 'ναι και ανεξάρτητοι αριστεροί εκεί; Μήπως ανυσηχούσιν για το γόητρο του δημάρχου Λεμεσού;

    ReplyDelete
  8. Δηλαδή πιό πάνω ανώνυμε έσιει σχέση η εκδήλωσή ενατίων της γιορτής του κρασιού με το γεγονός ότι η Λεμεσσός έσιει αριστερό Δήμαρχο?

    ReplyDelete
  9. ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΑΓΝΟΩ.
    θεωρητικά όμως και ιστορικά οι σέκιουλαρ( κοσμικοί) ιμις τ/κ είναι απλά εξισλαμισμένοι δια πυρός και σιδήρου. Αλλως γεννίτσαροι εξού και φανατικοί,και δεν είναι ούτε χριστιανοί ούτε μωαμεθανοί. Απλά λινοβάμβακοι είναι πότε έτσι και πότε αλλοιώς.Και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πατήσουν πάνω μας για να γίνουν ευρωπαίοι πολίτες και μάλιστα με το εσιέκκιπι.Κατανοητές οι επιδιώξεις τους πλην όμως καθόλου ιδιοτελείς και καταπιεστικά εκφραζόμενες.Έτσι, ποτέ δεν θα πείσουν να υπογράψουμε κάτι που θα μας κατατρέχει και θα μας υποδουλώνει στην αρχιφασιστική Τουρκία. Τουλάχιστον αυτό θάπρεπε να το καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι εντεταλμένοι σέκιουλαρ δήθεν Τκ. Και δεν θα δεχτούμε ποτέ μα ποτέ να καταδιώκουν λεκτικά τον οποιοδήποτε έλληνα ορθόδοξο ακόμα κι αν πολλοί από εμάς πιστεύουμε στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα και όχι στον χριστιανισμό.Και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δικαίωμα της πλειοψηφίας στο θεό του και στην όποια εκκλησία του. Είναι θέμα ύψιστο ελευθερίας και ειρωνίες απλά δείχνουν το πρόσωπο πολλών εκ των μελλοντικών "συναιτέρων" μας. Εδώ δεν είναι Εταιρεία, εχουμε κάνει αγώνες αιώνες ολόκληρους, έχουμε υποστεί τις ορδές του οθωμανισμού και ακόμα αγωνιζόμαστε για ελευθερία πολιτική και χειραφέτηση κοινωνική, είμαστε πολύ περήφανοι και ελέυθεροι για να υποταχτούμε σε Ανανάδες και όργανα τους που ψάχνουν στην πλάτη τη δική μας να γίνουν Ευρωπαίοι.Κουβαδάκια τους και σ'άλλη παραλία !!

    ReplyDelete
  10. Αγωνιστή του θεού τζαι της εκκλησίας της "πλειοψηφίας".

    Έτο πάλε το πρόβλημα σας να μειραστήτε με τους άλλους ακόμα τζαι τες παραλίες. Καταλάβεις ιντα μπου το μας είπες τωά?


    "Τζείνοι ποτζεί τζαι εσείς ποδά" με πιό πολλά λόγια. (τζαι με την ελλνική σημαία στο Προεδρικό)
    ...παραλίες έσιει πολλές ποτζεί.....

    ReplyDelete
  11. ΣΕ ΑΓΝΟΩ ..
    ΤΖΑΙ ΟΙ ΠΟΤΖΕΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ. 400 ΧΡΌΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΕΧΌΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΟΣΑ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.ΑΘΕΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ.

    ReplyDelete
  12. Εννεν οι κατακτητές που τα αφήσαν. Εν οι Έλληνες.

    ReplyDelete
  13. Εν γιαυτόν που εγινήκαν τούρτσικα άραγες? Επειδή κάποιοι εθέλαν (θέλουν) τα μόνο ελληνικά...?

    Τουρκοκύπρια που μπλέει μες τες θάλασσες τις Κύπρου

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. αγνοω την τ/κ που μμμπλέει ιμις μες τες θάλασσες μας. Αφού μπλέεει δεν θα ξέρει κολύμπι. Κανείς δεν ήθελε τα μέρη μας μόνο ελληνικά. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΚΚΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΟΡΤΟ ΠΟΤΖΕΊ ΤΖΑΙ ΠΟΔΑ. ως ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ ΑΝΕΧΟΎΜΑΣΤΕ ΣΑς ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΠΡΟΝΌΜΙΑ ΤΖΑΙ ΜΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑς ΤΖΑΙ ΠΟΔΑ ΜΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ μΑΣ. Ενα όμως πράγμα δεν θα παρετε ποττέ, Ευρωπαική υπηκοοότητα. Αυτό είναι το βασικό ατού μας, χωρίς το δικό μας ΝΑΙ πάντα θα είσαστε εκτός Ευρώπης. Αυτο είν και το μεγάλο σας κόμπλεξ. Οτι εκαταστρέψατε την Κύπρο αλλά εμείς πάλαι εκαταφέραμεν τα εμπήκαμε στην Ευρώπη. Εσείς ανήκετε ακόμα στην Τουρκιγιε , τον ζαπτιέ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, των όπλων, του φασισμού του αναλφαβητισμού, της μπούργκας και της υπανάπτυξης και της Μογγολίας, παρά τα ριάλλια με τα οποία σας΄αγόρασαν .Θκιάβασε λίον Ορχαν Παμούκ να δείς τί είναι η τουρτζιά και γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρκό. ......

    ReplyDelete
  16. Μα καλά, υποχρεώσαν σε να γίνεις έτσι ηλίθιος ή έγινες εθελοντικά?

    ReplyDelete
  17. Αν σου περνά τόλμα να δοκιμάσεις να φκάλεις τους Τουρκοκύπριους έξω που την Κύπρο Ελληνικό τσιογλάνι τζιαι να σου δείξω εγώ.

    ReplyDelete
  18. ελληνικό τσογλάνι είμαι ρε.... τζαί εν καλλύττερο που σένα ρε ΠΟΥ τζυνηάς τους ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕς ΣΟΥ επειδή το ΑΚΕΛ ΕΣΙΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΆ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΈΓΛΥΦΕ ΑΠΟ ΕΓΓΛΈΖΟΥς ΜΈΧΡΙ ΤΟΥΡΚΟΥς(ΟΧΙ ΤΚ), ΜΈΧΡΙ ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝΟΥς ΤΖΑΙ ΟΎΛΛΟΥς ΤΟΥς ΦΑΣΙΣΤΕς ΣΑς. ΤΖΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΟΚΑ ΈΚΑΜΕ ΜΙΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΥΚΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΣΕΊΤΕ ΜΑς. ΔΕΙΛΟΙ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΧΩΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣ ΤΕς ΠΡΕΣΒΕΙΕς ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΎ ΜΠΛΟΚ, ΤΖΑΙ ΙΜΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟς. δεν θα ξεπεράσετε ποττέ το ότι τα ελληνόπουλα της Κύπρου έδωσαν τη ζωή τους για την Κύπρο όταν οι δικοί σας εκνίθουνταν. προτιμάτε να τουρτζέψετε παρά να παραδεχτείτε ότι το 90% του λαού αυτού δηλώνουν ελληνες.Να τουρτζέψετε ρε να τελειώνουμε, εμάς, μάς είσαστε άχρηστοι κουφάες δικέφαλες στον κόρφο μας. Κάμνετε μας πόλεμο 40 χρόνια τώρα για την ταυτότητα μας.Αλλά ετελειώσατε. Περιμένω τις εκλογές να δω το ποσοστό της ράτσας των νεοκυπρίων του αγγλοτουρκικού προτεκτοράτου σας .ο κόσμος είδε πιο το αληθινό σας πρόσωπο τζαι αντί να συνέλθετε λυσσάτε γιατί ξέρετε το .ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΑΥΡΙ ΣΑς. ΕΚΑΜΑΤΕ ΤΑ ΛΙΛΛΙΤΖΙΑ ΤΖΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΣΑς ΜΑΛΙΣΤΑ.

    ReplyDelete
  19. Λαλείς ο Γρίβας ναν τούτον που ενόμιζεν, ότι δηλαδή οι τουρκοκύπριοι ενηξέρουν να κολυμπούν (γιατί το μπλέω σαν κυπριακή λέξη απαγορεύετε να σημαίνει τίποτε - εν ένα βρώμικο μολυσμένο nonword, που μόνο πέη με πύο φέρνουν στον νού των αγωνιζόμενων εθελοντών) άμα ελάλεν "θα τους ρύξουμε στην θάλασσα"

    Για όσους θυμούντε ή τους το εμαρτήρησαν μακαρίτες γονίοι.....:
    "glu glu glu....σας μιλώ από τον βυθό της θαλάσσης".

    τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  20. ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

    Προς φίλους

    Αν δεν το καταλάβατε ως τώρα, ίσως τώρα να το ξανασκεφτήτε. Διαβάστε το "σχόλιο" πιό πάνω. Είναι μιά πράξη προβοκάτορος. Γδέρνει ταυτόχρονα το εμφυλιοπολεμικό μίσος ΚΑΙ την πληγή φυλετικού μίσους.

    Το αφήνουμε εδώ μόνο γιά το δείτε, και γιά να εκπαιδευόμαστε όλοι, ΟΧΙ γιά να του απαντήσετε.

    Εκείνο που ζητά ο προβοκάτορας είναι να απαντήσουν ρατσιστές, ή πονεμένοι άνθρωποι που με πάθος τυχόν γλυστρήσουν στη χρήση εθνικιστικού λόγου, ώστε να υπάρχει "απόδειξη" πως οι θέσεις μας είναι τάχα καταδικαστέες. Μην τους δίδετε προσχήματα. Αγνοήστε τους.

    Προς προβοκάτορες

    Κανεί ρε. Το παιγνίδι σας ετέλειωσεν.


    Εθελοντής

    ReplyDelete
  21. Οι "πονεμένοι άνθρωποι που με πάθος τυχόν γλυστρήσουν στη χρήση εθνικιστικού λόγου"
    εν οι φίλοι των εθελοντών του Indymedia
    τζαι γώ που προβάλλω οπτικές μη κυρίαρχης εθνικής ομάδας είμαι προβοκάτορας?

    Το ότι ζητάται να μεν μου απαντούν εν σοβαρή υπόσκαψη των βασικών αρχών του indymedia ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ χώρου ανταλλαγής ιδεών.

    Όμως το ότι εσταματήσετε να διαγράφετε αντιεθνιιστικά σχόλια εν μια μικρή αλλά ουσιαστική πρόοδος....tesiekir rederim

    τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  22. 'Η μήπως όι....?
    έσιει ένα διαγραμμένο σχόλιο (17:29) που εν το έχω δκιεβάσει.

    Τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  23. προς τουτην την δηθεν τ/κ. Δεν μπορείτε καν να κρύψετε τη χαρά σας που υπήρξε τζείνος ο πραπάππος ο Γρίβας τζαι η ΕΟΚΑ Β που σας έδωσαν την αφορμή να μπείτε με τ άρβυλα μεσ την Κύπρο.Που ήταν να την εύρετε ούτως ή άλλως μιαν αφορμη--εσείς και η ΤΝΤ ΣΑς ακόμα θυμούμαστεν εμείς με τα 40000 όπλα από την Τουρτζιά ,μάλλον για να παν στο κυνήγι της πέρδικας.
    'Ειστε τόσο ευτυχισμένοι για το πραξικόπημα του 74 που θάπρεπε να κάμετε μνημείο στο Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β. Εβασιστήκετε πάνω τους για να μάς πατήσετε ούλλους. Ειστε οι μεγαλύτεροι θαυμαστές τους ένναι?? αλόπως δοξάζετε τους μέρα νύκτα διότι αν δεν ήταν τζείνοι δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας?? Αλλά το πουλίν επέτασεν για σας!! Εξού και ο κτηνώδης πανικός σας.

    ReplyDelete
  24. (σχεδόν) σωστά τα λαλείς φίλε των εθελοντών του indymedia:

    εν " ο πραπάππος ο Γρίβας τζαι η ΕΟΚΑ Β που ..έδωσαν την αφορμή να μπ(ουν) με τ άρβυλα μεσ την Κύπρο."

    Τωρά προσπάθησε να πάεις λλίο πιό βαθκιά..

    Τζαι τζείνοι πουδώκαν την αφορμή τζαι τζείνοι που την αρπάξαν έχουν ένα κοινό - την απέχθειά τους για τους εθνικά άλλους τζαι την άρνηση / αδυναμία τους να μοιραστούν μαζί τους.

    Εγώ όπως θα κατάλαβες έν ανοίκω στους πιό πάνω.
    εγώ είμαι με τον Μάτση: Δεν με νοιάζει ποίοι κατοικούν τον ρότσο μας - φτάνει να τον εποτίσαν με τον ιδρώτα τους.

    φιλέλλην τουρκύπρια

    ReplyDelete
  25. Τζαι ώσπου να ξεκαθαρίσεις εσύ με ποιούς είσε τζαι να μας πεις τζαι μας, δε το ακόλουθο ...

    http://video.google.com/videoplay?docid=-7695688617775364591#

    Σε παρακαλώ σεβάστου την Selden τζαι μεν ξαναγράψεις:

    "'Ειστε τόσο ευτυχισμένοι για το πραξικόπημα του 74 που θάπρεπε να κάμετε μνημείο στο Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β."

    τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  26. Προς εξυπνάκηδες:

    Η "κυρίαρχη εθνική ομάδα" στην οποία αναφέρεται ο προβοκάτορας πιό πάνω είναι εκείνη την οποία έβαλε κυρίαρχη ο στρατός κατοχής με τη δύναμη των όπλων. Εμείς οι υπόλοιποι, Τ/Κύπριοι και Ε/Κύπριοι που ΔΕΝ έχουμε κυριαρχία στην ίδια μας τη χώρα, τελουμε υπό το καθεστώς αυτής της κατοχής, καθώς και της γενοκτονίας και εθνικού ξεκαθαρίσματος που μας επέβαλε ο στρατός κατοχής.

    Όλα τα άλλα είναι ψέμματα και προκλήσεις.

    ReplyDelete
  27. Γιά το βίντεο

    Ο δημιουργός του, Τόνυ Αγκαστινιώτης, προσποιείται πως είναι έλληνας και μιλώντας ελληνικά προσπαθεί να δώσε εγκυρότητα στους ισχυρισμούς του. Αλλά έχει απαρνηθεί τον ελληνισμό.

    Τώρα ονομάζεται Tony Night Eagle

    Λέει πως είναι μέλος της διεθνούς Γερουσίας Ιθαγενών, και ότι είναι πλέον Τσέροκι!

    Διαβάστε τα στην ιστοσελίδα του:

    "Tony Night Eagle ...National and International Tribal Elder- The United Indian Nation (UIN) Ambassador To Europe for (UIN) and (UCIN)International Principal Tribal Chief Of Europe (UIN) & (UCIN)

    One of the founding elders of “The International Human Rights Tribunal into Genocide in Canada” (IHRTGC). His spiritual believes are rooted in the Cherokee spiritual ways known as the White Path.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=4991224755

    ReplyDelete
  28. Και προς τους οπαδούης της "τουρκοκύπριας":

    Είναι δυνατόν τουρκοκύπρια να μήν ξέρει να γράψει το "ευχαριστώ" στα τούρκικα; Στα τούρκικα γράφεται "teşekkür ederim".

    Αλλά πιό πάνω γράφτηκε ως "tesiekir rederim".
    (Άλλα λόγια θκειέ παπά...)

    Στους επιστημονικούς κύκλους μελετών της πολιτικής ζωής το είδος της προβοκάτσιας που χρησιμοποιείται εδώ ονομάζεται "playing the race card". Δηλαδή στην αντιπαράθεση των δυνάμεων που θεωρείται ως "χαρτοπαίγνιο", το "φυλετικό χαρτί" είναι ένα από τα πιό ισχυρά. "Παίζω το φυλετικό χαρτί" θεωρείται μιά από τις κινήσεις που έχει σχεδόν πάντα άμεσο όφελος γιά τον προβοκάτορα.

    Φυσικά ξεχνούν πως εδώ είμαστε κάθετα ενάντιοι σε ΚΑΘΕ φυλετικό διαχωρισμό και ιδίως στην "νομιμοποίηση" του μέσω της ρατσιστικής Διζωνικής που υποστηρίζουν οι γνωστοί προβοκάτορες.

    ReplyDelete
  29. Ε όι ρε Πέτρο κανεί τζαι πραγματικά εν κρίμα.

    Έννεν ανάγκη να προσπαθείς να ακυρώσεις την ιστορία της Selden, σε μιαν ανέλπιδη προσπάθεια να αποδείξεις ότι εγώ απλώς ΠΑΙΖΩ την τουρκοκύπρια. εΠΑΙΖΑΝ τα τουρκοκύπρια μωρά στην Αλοα φίλε τζαι ξέρεις το ( οξά αμφισβητάς το τζαι τούτον τωρά?) τζαι ο Αγκαστινιώτης έκαμε μια σημαντική δουλειά.΄'Αφηστον καθένα να κρίνει που μόνος του.

    Εν θλιβερό να πετάσσεσε κάθε λλίον προσπαθώντας να ακυρώσεις τον λόγο των ειρηνιστών, ενώ αφήνονται οι ρατσιστές σχεδόν μονίμως στο απυρόβλητο

    ReplyDelete
  30. Αγαπητέ Πέτρο
    Πολύ συστηματικά σε αυτή την ανάρτηση αποφεύγεις να απαντήσεις και το πείσμα σου και το γινάτι σου μας εκθέτουν όλους. Βέβαια, η ανάρτηση σου είναι αρκετά προβληματική και δεν βοηθάς τον σκοπό τον οποίο θέλεις να εξυπηρετήσεις. Μάζεψε λοιπόν το μυαλό σου γιατί το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει. Ή κάνε καλά τη δουλειά σου ή παράτα τα. και μην χρησιμοποιάς τη λογική του ότι ξέρεις καλύτερα γιατί τουλάχιστο σε αυτή την ανάρτηση παρουσιάζεις προβλήματα.

    ReplyDelete
  31. ΕΣΎ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ, ΔΗΘΕΝ ΤΚ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΙΡΗΝΙΣΤΗΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ Ο ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ.ΕΧΩ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ. ΕΠΗΡΑΝ ΣΑΣ ΟΥΛΛΟΙ ΕΙΔΗΣΗ, ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΩΡΑ?? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ?? ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΑΚΕΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΆΜΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ. ΓΕΛΟΙΑ !!ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΛΕΙΣ ΤΟΣΕς ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΖΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΟΜΠΑ ΟΞΆ ΑΠΌ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΡΕΖΙΛΕΥΚΕΣΑΙ.

    ReplyDelete
  32. Κατ'ακρίβειαν εν για τον Αγκαστινιώτη που αναφέρουμουν σε μιαν προσπάθεια να τον υπερασπιστώ μετά τα κακόβουλα του Ευδόκα.

    Τωρά αν θεωρείς τζαι τον εαυτό σου ειρηνιστή, εγώ εν έχω κανένα πρόβλημα. Ξέρεις το όμως ότι κανένας εν μπορεί να επιβάλει στον άλλο να τον θεωρεί / αποκαλεί ειιρηνιστή. Εν οι πράξεις μας τζαι ο λόγος μας που το κερδίζουν.

    Ο Ορχάν Παμούκ ναι εν τέθκιος τζαι ετζηνιήσαν τον τζαι εφυλακίσαν τον στην Τουρκία για τούτο. Ελα πέ μου να δούμε - ποιός εν πιό κοντά στον νομπελίστα συγραφέα? Ο Αγκαστηνιώτης οξά εσύ?

    είδες το video?

    τουρκοκύπρια που έχασεν την κούκλα της στον πόλεμο

    ReplyDelete
  33. κα δηθεν τουρκοκύπρια συνέχεια καταφεύγεις στην κλάψα και αναφέρεσαι στις ενδοκοινοτικές ταραχές του 63 και 67.Ως γνήσια κλαψούρα ανατολίτισσα. Αν πιάσουμε κι εμείς τις κλάψες από το 1453 που κάποιοι ήρθαν από την Μογγολία και από τότε σφάζουν λαούς(πχ Κούρδους)θα γεμίζαμε ένα ωκεανό δακρύων. Ειδικά που η κάθοδος των ορδών κατέστρεψε την ιστορία της Μεσογείου και μας πήγε αιώνες πίσω.Δεν θα γίνουμε σαχλοί όπως εσύ, όλοι έχουν ένα δράμα, όλοι έχουμε μια θλιβερή ιστορία και εμείς έχουμε χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους από το 74, συν οι ελληνες της Κωνσταντινούπολής η μικρασιατική καταστροφή η γενοκτονία των ποντίων, κάποια εκατομμύρια σφαγιασμένους ααα συν το παιδομάζωμα αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιώ το συναίσθημα για να επιχειρηματολογήσω.Και είσαι πολύ λλίη και αμόρφωτη για να πιάνεις τον Παμούκ στο στόμα σου γιατί τίποτα δεν εκατάλαβες που τζείνα που λαλεί. Αυτός είναι ειρηνιστής και κάποιοι από εμάς ,και όταν εσύ επήαινες εμείς ερκούμασταν!

    ReplyDelete
  34. "Και είσαι πολύ λλίη και αμόρφωτη για να πιάνεις τον Παμούκ στο στόμα σου γιατί τίποτα δεν εκατάλαβες που τζείνα που λαλεί. Αυτός είναι ειρηνιστής και κάποιοι από εμάς ,και όταν εσύ επήαινες εμείς ερκούμασταν!"

    Τι εννοείς με το "εμείς"? Θά με ενδιέφερεν να δω με ποιούς θεωρείς ότι ανοίκεις. Για τον Παμούκ ας πούμε - νοιώθεις fratenrity με τους προοδευτικούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία?

    Τουρκοκύπρια υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τζαι των άλλων

    ReplyDelete
  35. Αγαπητέ Πέτρο
    Σταμάτα να κάνεις ρατσιστικές δηλώσεις εναντίον ατόμων όπως έκανες πριν λίγο με τον Αντώνη Αγκαστινιώτη. Αν είναι Τσέροκι σημαίνει ότι δεν δικαιούται να κάνει ένα ντοκυμαντέρ για μια δολοφονημένη Τουρκοκύπρια? Αυτά λέτε και μετά κακοχαρακτηριζόμαστε όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες.

    ReplyDelete
  36. προς τ/κ ΑΝ ΕΣΥ ΕΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΑΜΟΥΚ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΙΣ ΤΗ ΜΥΤΗ- ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΛΕΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΖΑΙ ΟΥΣΣΟΥ .ΑΑΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΛΕΩ Ή ΕΠΙΠΛΕΩ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΚΚΑΤΕ ΠΆΝΩ ΣΑΣ-- ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ 5 ΑΓΓΛΙΚΆ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΛΕΝ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ This is a lemon tree and this is e lemon.

    ReplyDelete
  37. Πολύ σχετικό με τα σχόλια το ο σημερινό άρθρο της Σεβκιούλ στον πολίτη σελίδα 76

    http://pdf.politis-news.com/pdffiles/20110911/1315729862-18658.pdf

    ReplyDelete
  38. Πρέπει να καταλάβουν οι Κυπραίοι ότι η μόρφωση εδώ είναι Ελληνική και όποιος δεν είναι Έλληνας, μένει αμόρφωτος.

    ReplyDelete
  39. ……Τζαι όποιος κυπραίος δεν δηλώνει έλληνας (ή τούρκος)δεν πρέπει να βλέπουμε τες ταινίες του.

    ……τζαι αν τες βλέπουμε να μεν τες πιστεύκουμε.

    ……Τζαι άμα μπαίνει στα τταράφκια τζαι τα μπλόκια μας (ήτε τα δικά μας ήτε τζείνα που οικιοπηθήκαμε)τζαι παει να ανοίξει κουβέντα μαζί μας πρέπει να προσπαθούμε να τον δκιώξουμε τζαι ταυτόχονα να τον κατατροπώνει ο εθελοντής του indymedia με το απαραίτητο name calling:

    ύπουλα υπονοούμενα
    «εξυπνάκηδες»
    αδιάβαστοι
    έρχονται εδώ να πουλήσουν «επαναστατική» πόζα.
    φτηνός και ανόητος, αγράμματος και άκομψος
    ρατσιστούθκια
    ρατσιστές κυπριο-εθνικιστές
    τσιράκκιν του Γρηγόρη Ιωάννου
    αντιπρόσωπος του κρατούντος κυβερνητικού κόμματος και εξουσίας
    ανώνυμον τσιράκκιν
    προβοκάτορες

    ……τζαι να ακολουθούν οι «φίλοι» του:

    Απίστευτα ελειενή
    Τσιβίτζια
    Τα κουβαδάκια σας και σ'άλλη παραλία
    έχει ήδη υποστεί λοβοτομή από την κομματική τους διαστροφή
    μέσα στην κολόκα τους
    κοπάδι
    αππωμένες αγλικούρες
    αλαμπουρνέζικά
    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΩΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ
    γεννίτσαροι εξού και φανατικοί
    ΔΕΙΛΟΙ,
    άχρηστοι
    κουφάες δικέφαλες
    ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΑΚΕΛΙΚΙΑ
    ΓΕΛΟΙΑ
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΛΕΙΣ ΤΟΣΕς ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΖΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΟΜΠΑ
    Σαχλοί
    κλαψούρα ανατολίτισσα
    είσαι πολύ λλίη και αμόρφωτη

    ReplyDelete
  40. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΛΗ Η ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ. και εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα κατάλογο με τα επίθετα που μάς απονέμετε. Αλλά βλέπεις δεν έχουν ούτε χιούμορ ούτε φαντασία ούτε λογοτεχνικό ενδιαφέρον. Ενα χαρακτηρισμό έχετε για όλους συλλήβδην που διαφωνούν μαζί σας. Το "φασιστες" τίποτα άλλο δεν ξέρετε, τστστσ κρίμα βρείτε και τίποτα άλλο, εμπαγιάτεψε το φασίστες αλλά φαίνεται σας είναι πολύ οικείο.

    ReplyDelete
  41. Ανώνυμε 16.46
    Απ' ότι είδα και πιο πάνω τα σχόλια σου έχουν μια εξυπνάδα και λεπτότητα. Με κάνουν να σκέφτομαι κάποια ζητήματα. Παρόλο που ο Πέτρος είναι παλιός μου φίλος, οφείλω να σου πω ότι ο τρόπος που σου απάντησε ήταν κακός και θα παρακαλούσα και τον ίδιο να αλλάξει στάση.

    ReplyDelete
  42. Ε/Κ δικηγόρος12 September 2011 at 08:59

    Από την ίδια έκδοση του Πολίτη πιο πάνω πολύ ενδιαφέρον το άρθρο της Ρένας Χόπλαρου για τα "επαναστατημένα νιάτα" της σκαπούλας.

    Γρηγορούδιν και λοιποί επήραν σας ούλοι χαμπάριν

    ReplyDelete
  43. προς ε/κ και τ/κ που δεν θέλουν την κατοχή και τον ζαπτιέ Τουρκία που τώρα περιφέρεται και νότια της Κύπρου για τρομοκράτησή μας. Η ψήφος μας σε σχέδια άνομα, ακόμα κι αν υπολογίσουμε το 100 % των νόμιμων κατοίκων συμπεριλαμβανομένων και κάποιου ποσοστού προσγειωμένων τκ θα ανέρχεται στο 65%. ΑΚΕΛ και Τ/Κ που θέλουν λύση που θα μας υποτάσσει σε φονταμελιστές+ βαθύ κράτος Τουρκίας, και εποίκους πολλαπλασιαζόμενους θα ανέρχεται σε 15% τκ + 20% (ΑΚΕΛ κλπ +Πραξούλλα), σύνολο 35%. Πάλαι είμαστε πλειοψηφία, κερδίζουμε.Το ξέρουν γι αυτό είναι απονενοημένοι δεν έχουν άλλο τρόπο παρά την επίθεση.εχουν καταρρεύσει όλες τους οι ελπίδες , βλέπουν την Τουρκία ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ, το ΑΚΕΛ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΊΖΕΤΑΙ. Μην ασχολείστε μαζί τους , ειδικά τώρα είναι σε έξαρση, ψάχνουν το Μαρί στο χάρτη και είνα και η αποψινή παλλαική συγκέντρωση, από την οποία θα απουσιάζει μόνο ο κόκκινο-πράσινος λαός. Αντιλμβάνεστε πως νοιώθουν ?? ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥς ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ-- ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

    ReplyDelete
  44. Δικηγόρε,

    Όντως ενδιαφέρων το έρθρο της Χόπλαρου.

    Ενδιαφέρον επίσης ο τρόπος των "εθελοντών" του Indymedia που αναλύουν τον λόγο τζαι το έργο της. Που κατά την άποψή μου ξεφεύγει από τα όρια της κριτικής τζαι εισέρχετε στην σφαίρα της στοχοποίησης. Τα πιο κάτω εν απόσπασμα που ανάρτηση του Σόλωνα κάτω που φωτογραφία της Χόπλαρου:



    "Η συνάδελφος Ρένα Χόπλαρου, που θέλει να γράψει ιστορία "αμερόληπτα και μακρυά από πολιτικές ατζέντες και ιδεολογίες" , αγκαλιάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό την πολιτική του ιμπεριαλισμού που μέχρι σήμερα κυκλοφορεί με φανέλα με το πρόσωπο του νυν "ειρηνιστή" προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Είναι δυνατή μια αμερόληπτη ιστορική αφήγηση χωρίς την κριτική των απεχθών πράξεων των εκφραστών και εκτελεστικών οργάνων του ιμπεριαλισμού και της Κεφαλαιοκρατίας;

    Στα σεμινάρια του Ομίλου μέλη επεμβαίνουν ώστε να "διορθώσουν" τους παριστάμενους όταν χρησιμοποιήσουν "φορτισμένες" λέξεις όπως η λέξη κατεχόμενα.

    Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει ποσώς κάποιος από τους ιδίους να δημοσιεύουν ατεκμηρίωτες πληροφορίες γύρω από τα πλέον φορτισμένα θέματα της ιστορίας του τόπου μας και μάλιστα με τρόπο που να προωθεί τη διχόνοια και το μίσος. Έχουν μάλιστα την αλαζονεία να παραδέχονται ότι ιστορίες είναι ατεκμηρίωτες αλλά τις δημοσιεύουν ούτως η άλλως. Δείτε την επιλεκτική μνήμη και την ιστορική επιστημονικότητα της Ρένας Χοπλαρου στο δημοσίευμα της με τίτλο "Μονοπάτια της μνήμης: το δικό μας βίαιο παρελθόν":

    "Οι ιστορίες που ακολουθούν στηρίζονται σε μια σειρά συνεντεύξεων που πήρα πρόσφατα. Ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και δεν έχουν διασταυρωθεί με άλλες πηγές της ίδιας εποχής. Αποτελούν ωστόσο ενδείξεις για το κλίμα που επικρατούσε τότε, από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 μέχρι και το 1974..."
    από:
    http://www.opek.org.cy/dimosieuseis_tools/dimosieuseis080524a.htm

    Η ιστορικός δεν έχει καν αίσθηση του μεγέθους της άγνοιας της. Στην πιό πάνω ιστορική της αφήγηση υπό τον τίτλο Βία εναντίον Τουρκοκυπρίων, "τεκμηριώνει" τάχα ότι μέσα στην περίοδο της ανταρσίας του 1963/64, κάποιοι Ελληνοκύπριοι επιτεθήκαν σε ένα "Τούρκο" γιά να του κλέψουν ένα φορτηγό αναψυκτικά!

    Γράφει:
    "Έστησαν ένα μπλόκο στο δρόμο Λευκωσίας – Αμμοχώστου και σταμάτησαν ένα Τούρκο που μετάφερε αναψυκτικά Percola. Εμείς βγάζαμε την Coca–Cola και οι Τούρκοι την Percola. Τον πυροβόλησαν, πήραν το φορτηγό με τα αναψυκτικά και κέρασαν όλο το χωριό."

    Το εν λόγω αναψυκτικό είναι η Bell Cola. Αλλά ο συνομιλητής της - ή πιθανόν και να είναι απλώς καταγραφή από μαγνητοφώνηση - είναι σαφώς κάποιος που ούτε καν είδε ποτέ γραμμένη τη λέξη Bell Cola, ούτε πιθανόν ήξερε τι ήταν, αλλά μετέφερε την ιστορία όπως την άκουσε από άλλο Κυπραίο, μπορεί και από ΤουρκοΚύπριο . Επρόφερε την λέξη με την αρχαία σοφία των Εταιοκυπρίων, ώς "Πέρκολα". Τούτο λέει και πόσο ακριβής ήταν και η πηγή της αφήγησης. Η δε "ιστορικός" είναι διπλά ένοχη γιατί και επαναλαμβάνει πράματα που είναι ανεξακρίβωτα, και δεν ξέρει καν το αντικείμενο της. Είναι επιτρεπτόν να μην ερώτησε καν ένα άτομο να της πεί τι είναι η Πέρκολα; Προχωρεί δε και λατινικοποιεί τη λέξη προσδίδοντάς της και "ακαδημαϊκή εγκυρότητα". Με την αλαζονεία της νομίζει πως γράφει Ιστορία. Εύχομαι ειλικρινά να αναγνωρίσει τα σφάλματά της και να επανατοποθετηθεί."


    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/h-us-aid.html

    ReplyDelete
  45. Ε/Κ δικηγόρος12 September 2011 at 11:15

    Φαίνεται ότι η κριτική με επιχειρήματα της έκανε καλό. Ενώ εσένα όχι.

    Σκαπούλαρε λοιπόν Γληορούδιν και συνέχισε να γράφεις αλλού τα εκτρώματα σου.

    ReplyDelete
  46. Πραγματικά εν μπορώ να καταλάβω τούτην την ψύχωσή σας με τον Γρηγόρη. Ευτυχώς που γράφω δηλαδή, γιατί μπορεί τζαι γω να σας επίστευκα ότι οι ανώνυμοι εν ο Γρηγόρης ή τα "τσιράκια του Γρηγόρη" κατά τον Πέτρος.

    Είσαι τζαι δικηγόρος - εξήγα μου σε παρακαλώ πως εν δυνατόν κάθε λλίο που γράφει ένας ανώνυμος να τον αποκαλείτε Γρηγόρη τζαι να τον ιξιτημάζετε πουπάνω (αναφέρουμε στα εκτρώματα που λαλείς - θα ήθελα πραγματικά να μου υποδείξεις τι θεωρείς έκτρωμα πουτζείνα που έγραψα).

    Τέλος εν έπίσης άκομψο, να δκιώχνετε που το indymedia τους ανώνυμους, οι οποίοι που τα σχόλια τους φαίνετε ότι εν απαγγέλλουν εθνικά ποιήματα.

    ReplyDelete
  47. Μπράβο, πολύ καλό το απόσπασμα για την κα Χόπλαρου! Πως και δεν το είδα πιο πρίν;

    Κάμνει μια σωστή αποδόμηση της ψευδοεπιστημονικής της προσέγγισης στην ιστορία, και την αποκαλύπτει ως ρηχή προπαγάνδα.

    Αλλά το ωραίον είναι που τώρα εκείνη εστράφει εναντίον των γνωστών και "ωραίων καλόπαιδων" που καννιβαλλιστικά προσπαθούν να φαν τη νεολαία ποζάροντας ως τάχατες "αναρχικοί" (ενώ ελέγχουνται 'που το κυβερνών κόμμα), ή ως "αντιεξουσιαστές" (ενώ ο αυταρχισμός τους καβαλλά τα επουράνια - έλεος πλέον!).

    Τελικά ούλλοι τούτοι οι εγωμανείς τρώ'νται μεταξύ τους. Χα!

    ReplyDelete
  48. Ανώνυμε 11 September 2011 21:21

    ευχαριστώ

    Τουρκοκύπρια

    ReplyDelete
  49. Πέτρο γιατί δεν σου απαντούν οι ψεύτες γιά το ψέμμα τους που επισήμανες, το κάλπικο "teşekkür ederim" πιό πάνω;

    Αρέσκει τους να ποζάρουν ως τουρκοκύπριοι, αλλά άμαν τους υποδείξεις τα τεκμήρια ποζάρουν ως πάπιες, α;

    ReplyDelete
  50. > τουρκοκύπρια που έχασεν την κούκλα της
    > στον πόλεμο

    Χαα, χα, χα, χααχα, χαχα, χα, χα, χααααα....

    Δόξα σοι ο θεός, εγελάσαμεν τζαι σήμερα, τζαι μάλιστα πολλά καλά.

    Τούτη τη κουβέντα πρέπει να τη λογαριάσουμε μέσα στες κορυφές της μετακατοχικής αλλοτρίωσης και μιζέριας. Ο ένας συγχυσμένος πάει και ...γίνεται Τσερόκι (!!;;;), η άλλη φαντασιώνεται ότι ε'ν' τουρκοκύπρια τζαι έχασε τη κούκλα της... Η προηγούμενη γενιά έκρινε ότι δεν μπορούσε να γίνει αντίσταση στη κατοχή, και εφτάσαμε στη σημερινή εθνική αλλοτρίωση. Κοπέλια, εγιώ νομίζω πως ο πόλεμος που δεν εκάμαμε εστοίχισε μας πολλά ακριβά.
    -.

    ReplyDelete
  51. Δηλαδής..., πως γίνεσαι Τσερόκι; Γίνεται κάποια τελετή; Βάφουν σε; Και ποια η απόδειξη ότι επέτυχε το βάψιμο τζαι εγίνηκες Τσερόκι; Ρωτώ, διότι άκουσα που λαλούν ότι τον νούρο του σύλλου εβάλαν τον 40 χρόνια μεσ'το πουμπούρι, τζαι πάλε 'εν ίσιωσε. Τούτος, πως εκατάφερε να γινεί Τσερόκι; Ή μήπως τούτοι που του είπαν ότι εγίνηκε Τσερόκι είναι τίποτε έξυπνοι που πουλούν ...ιδιότητα μέλους των τσερόκι;

    Και προσέξετε τζαι την απαίτηση του άλλου, ε; Δεν επήε να γίνει μαύρος, τσιγγάνος ή πορτορικανός. Εθελε να γινεί Τσερόκι. Θυμίζει μου τον εαυτό μου, τωρά που γυρεύκω να 'γοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, τζαι μια φορά ερώτησα την τιμή ακόμα τζαι για ένα τζιπ 40 αλόγων, ξέροντας πως μόνον η άδεια του εν' 800 ευρώ.
    -.

    ReplyDelete
  52. Προς Ιθαγενείς

    Ας υπενθυμίσουμε και κάτι σημαντικό.

    Οι Ιθαγενείς της Αμερικής (Χελώνεια Νήσος, κατά τους ντόπιους, πριν την εισβολή κατοχή), και οι Έλληνες, είναι οι μόνοι λαοί της γής - εξ' όσων γνωρίζω - που καθορίζουν την εθνότητα με βάση τον πολιτισμό.

    Λέμε καθαρά - και οι δύο λαοί - πως η εθνική μας ταυτότητα είναι νοοτροπία και στάση ζωής, και ΟΧΙ γονίδια. Λέμε "οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες".

    Έχουν αξία τούτα, αφ' ενός για να διαβάζουν οι φασίστες και να θυμούνται πως οι ανοησίες γιά "καθαρότητα αίματος και φυλής" είναι ιδεολογήματα των ναζί, άσχετα και εχθρικά προς τον ελληνισμό, αφ' εταίρου να διαβάζουν και οι ψευδο-επαναστάτες και να θυμούνται τι σημαίνει έθνος μέσα σε ΤΟΥΤΕΣ τις δικές μας συνθήκες, γεωγραφίες και πολιστικές παραδόσεις.

    Τα άλλα... αλλού.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  53. Προς Κωνσταντάς,

    ξέρεις ότι ο Γιλμάζ Γκιουνέι, ήρτεν στην Ποταμιά τέλος της δεκαετίας του 80. Έδειξεν μου η Φατμά μιαν φωτογραφία της αγκαλιασμένη μαζί του. Νομίζω έδωκεν μου την τζαι εκαταχώνιασα την στα "important documents".
    'Αμαν έμαθεν ότι επέθανε έκλαψεν τον πολλά.

    Τουρκοκύπρια που έχασεν τζαι την Φατμά της.

    ReplyDelete