Sunday 11 September 2011

Πορεία και Συλλαλητήριο ~ Έρχεται η 12η Σεπτεμβρίου


8μμ, Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

8:30, Ειρηνική Πορεία προς το Προεδρικό

9μμ. Παγκύπριο Συλλαλητήριο στο Προεδρικό
Αγνοείστε κάθε ανακοίνωση «ακύρωσης»!
Το κάλεσμα σε βίντεο:
Δευτέρα 12 Σεπτ. - Όλοι έξω από το Προεδρικό

{κλικ}

{κλικ}

Δευτέρα 12 Σεπτ. - Όλοι έξω από το Προεδρικό
http://www.youtube.com/watch?v=Zq6xnV8hx6o

Το βίντεο είναι παραγωγή της Γροθιάς TV, αδελφής οργάνωσης της ομάδας Εμπροσθοφύλακας.

Τελευταίες Ειδήσεις:

ο- Στην ιστοσελίδα που έφτιαξαν οι συναγωνιστές μας γιά την 12 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 7,500 άτομα δηλώνουν ότι θα θα έλθουν στη διαδήλωση!
http://www.facebook.com/event.php?eid=188373421228139

ο- Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και αναφέρεται στις "αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν τον Πρόεδρο Χριστόφια", και τον καλεί "να παραιτηθεί για την ανικανότητα και τους εγκληματικούς χειρισμούς του είτε ήξερε, είτε δεν ήξερε τι έκανε":
http://www.pofen.net/articles/view/marikatathesixristofia

ο- Διάφορες φοιτητικές ομάδες εξέδωσαν κάλεσμα γιά Αποχή από τα μαθήματα τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, και καλούν τον κόσμο στην Πορεία και Συλλαλητήριο τη Δευτέρα νύκτα.

o- Κυκλοφορεί πλατειά η πληροφορία πως τα πιο πολλά κόμματα έχουν εκδώσει ανεπίσημο κάλεσμα προς τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της 12ης Σεπτεμβρίου.

ο- Ήδη γίνονται διευθετήσεις με την Αστυνομία για την ομαλή εξέλιξη της ειρηνικής Πορείας και για την καλή διαχείριση θεμάτων που τυχόν προκύψουν όπως τροχαία κίνηση, προβοκάτορες, κλπ.

ο- Είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ διαφόρων πτερύγων των διαδηλωτών για πολλά και διάφορα, και ότι η συνεργασία μας σε κάποιους τομείς πάει πολύ καλά ενώ σε άλλους χωλαίνει. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει καθαρή συμφωνία μεταξύ όλων των κύριων συντελεστών για Πορεία και Συλλαλητήριο την 12η Σεπτεμβρίου - γι' αυτό και κάθε ανακοίνωση ή φήμη «ακύρωσης» πρέπει να αγνοηθεί!


Θα σας δούμε στους δρόμους.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

13 comments:

  1. " Ειναι επισης φανερο πως η πραγματικη τους εγνοια δεν ειναι η αποδοση της δικαιοσυνης αλλα της δικαιοσυνης που εκεινοι θεωρουν οτι ειναι η σωστη και αποφασισαν οτι σωστη δικαιοσυνη ειναι να εξευτελισουν εναν ανθρωπο που δεν ειναι ο οποιοσδηποτε, αλλα ο αρχηγος του κρατους.

    Εχουν μετατρεψει την υποθεση μας σε δικη τους προσωπικη πολιτικη και κομματικη υποθεση. Θελουν να εκμεταλευτουν τον πονο μας για να κανουν πολιτικα παιχνιδια.."

    Ροδουλα, αδελφη του νεκρου ναυτη Αντωνη Χαραλαμπους.

    ReplyDelete
  2. Ο καυμένος ο κύριος Πρόεδρος...

    αυτο-εξευτελίζεται διαρκώς.

    Τα ανέκδοτα στην Κύπρο αναβίωσαν σε βαθμό που ουδείς μας περίμενε - και όλα τροφοδοτούνται από τις ατάκες του κου Χριστόφια. Τι "Μαρί", τι "απατημένο σύζυγο" και άλλες κουβέντες του καφενέ μας έχει σερβίρει ο ανάξιος...

    Το "δεν γνώριζα" έχει γίνει από μόνο του ανέκδοτο παντού: στους χώρους εργασίας, στο σχολείο... ρωτά ο δάσκαλος "γιατί δεν έκαμες την κατοίκον εργασία σου Ελένη;" και η Ελένη λέει "κύριε είπεν μου η μάμμα μου να σας πω πως δεν γνώριζα, και αν γνώριζα, πάλι δεν έχω ευθύνη".

    Που να σταθεί πλέον αυτός ο λαός όταν ο κορυφαίος και Πρώτος Πολίτης μετέτρεψε τον εαυτό του σε περίγελο των πάντων;

    Ας παραιτηθεί, να κερδίσει κάποιο μικρό βαθμό αξιοπρέπειας.

    ReplyDelete
  3. Πέτρο,

    τούτη εν η απάντησή σου στην παρέμβαση της αδελφής του Αντωνη Χαραλαμπους:

    "Εχουν μετατρεψει την υποθεση μας σε δικη τους προσωπικη πολιτικη και κομματικη υποθεση. Θελουν να εκμεταλευτουν τον πονο μας για να κανουν πολιτικα παιχνιδια.."

    ...με ανέκδοτα τζαι περίγελα?
    Τουλάχιστο σεβάστου το πένθος της.
    Εχτός αν ο δικός της πόνος εν μετρά γιατί εν επεριέλαβεν στην δήλωσή της, πίστην στο στρατό την πατρίδα τζαι την θρησκεία.

    ReplyDelete
  4. Ε/Κ δικηγόρος12 September 2011 at 08:55

    "Αγανακτήστε!"

    Τάδε έφη
    Νικόλας Ιωαννίδης.

    Και ο πρόεδρος μας που μιλά για ενότητα διέταξε να τον συλλάβουν.

    Η αιδώς δεν είναι χωριό κοντά στο Μαρί.

    ReplyDelete
  5. Κωνσταντάς12 September 2011 at 12:22

    Τα συναισθήματα των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης είναι σεβαστά. Δεν μπορούμε ωστόσο να συμφωνήσουμε με την πιο πάνω επιστολή ενός από τους συγγενείς, διότι το θέμα και τα θέματα που δημιούργησε η έκρηξη δεν είναι δικό τους (των συγγενών) μα αφορά όλη τη Κύπρο.

    Από την άλλη, αυτές τις μέρες η Άγκυρα αμφισβητεί τα δικαιώματα μας στην εκμετάλλευση της θάλασσας, απειλεί τους σιωνιστές με πόλεμο, και προκαλεί κρίση σε όλη τη περιοχή. Προτείνω το αυτονόητο, ότι δηλαδή το αίτημα για παραίτηση Χριστόφια πρέπει να αναβληθεί.
    -.

    ReplyDelete
  6. Απεναντίας. Αν πράγματι προκύψει πόλεμος, ή έστω άλλη κοινωνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η Κυβέρνηση Χριστόφια είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ που θα έπρεπε να είναι στην εξουσία αν υλοποιηθούν τέτοια σενάρια.

    Και μόνον αν κρίνουμε 'που τον βαθμό επένδυσης του κου Χριστόφια και του κόμματος του στη ΔΙΧΟΝΟΙΑ, εκεί παίζονται όλα: ακατάλληλος γιά κάθε είδος κρίσης. Η ενότητα του λαού είναι το μόνο στήριγμα που μας έμεινε (ένεκεν του ότι οικονομία και στρατός γιόκ), και η ενότητα δεμ μπορεί να θεμελιωθεί όταν ο κόσμος καθημερινά βομβαρδίζεται με μίσος και ψέμματα.

    Διαβάστε μόνο για μερικά λεπτά το τι γράφουν στην εφημερίδα Χαραυγή κάθε μέρα - πιστεύετε πως μια τέτοια προσέγγιση ενώνει το λαό;

    Μία παραίτηση δεν είναι αρκετή!
    Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή.

    ReplyDelete
  7. Πέστα Πέτρο
    Η κυβέρνηση Χριστόφια είναι κυβέρνηση διχόνιας γιατί διαιρεί τον Ελληνισμό ενάντια στον ιστορικό μας εχθρό. Εαν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα τότε πως θα πολεμήσουμε τους Τούρκους. Μπορούμε να πολεμήσουμε αυτούς του μισητούς εχθρούς που βίασαν τις γυναίκες μας χωρίς να έχουμε το εθνικό μας λάβαρο μπροστά το οποίο ο Χριστόφιας δεν μπορεί να σηκώσει στα χέρια του?

    Θάρρος Σόλωνα και Πέτρο, νυν υπέρ πάνρων ο αγών.

    ReplyDelete
  8. " ...πως θα πολεμήσουμε τους Τούρκους. Μπορούμε να πολεμήσουμε αυτούς του μισητούς εχθρούς που βίασαν τις γυναίκες μας χωρίς να έχουμε το εθνικό μας λάβαρο μπροστά το οποίο ο Χριστόφιας δεν μπορεί να σηκώσει στα χέρια του?"

    Μπορεί κάποιος να μου πει για πιό σκοπό έν το σημερινό συλλαλητήριο? Εδώσετε του συγκεκριμένο τίτλο?

    Τουρκοκύπρια χωρίς μισητούς εχθρούς

    ReplyDelete
  9. Διόρθωση:

    Τουρκοκύπρια που ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να μεν έσιει μισητούς εχθρούς

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. οκ...
    Τζαι πόσο αντιπροσωπευτική νομίζεις εν η θέση σου μέσα στο σύνολο των "αγανακτισμένων"?

    Τουρκοκύπρια που εν φοάται τους δράκους....

    ReplyDelete
  12. Περί Εχθρών και Φίλων

    Όταν ο πικραμένος και απογοητευμένος λαός ονομάζει μισητούς εχθρούς "τους Τούρκους" εκφράζει άκομψα τον πόνο του για την κατοχή, τη βάρβαρη διαίρεση της χώρας μας, το εθνικό ξεκαθάρισμα και την γενοκτονία που μας επέβαλε ο Στρατός Κατοχής από την Τουρκία. Εκείνος είναι ο εχθρός.

    Όχι βέβαια "οι Τούρκοι" ως άτομα και ως συνάνθρωποι μας. Όσοι μάλιστα διατηρούμε φιλίες, ερωτικές σχέσεις και εργασιακές σχέσεις που δρασκελίζουν την τεχνητή και βίαιη διαίρεση των κοινοτήτων μας το γνωρίζουν καλά.

    Και οι φιλίες με τους συμμάχους μας Τ/Κύπριους και Τούρκους που αντιστρατεύονται στον μιλιταρισμό και τον Στρατό Κατοχής είναι οι πιο πολύτιμες - εκείνοι δε, οι πιο άξιοι μας φίλοι. Είναι εκείνοι που μαλακώνουν την πίκρα και το δηλητήριο που έφερε ο πόλεμος και η βίαιη διαίρεση των κοινοτήτων.

    Δεν ξεχνούμε πως όταν ο Ραούφ Ντεκτάς ανακοίνωσε την παράνομη ίδρυση του Κατοχικού Κράτους, οι πρώτες αντιδράσεις ήταν από περισσότερες από 50 αντι-καθεστωτικές και επαναστατικές οργανώσεις Τούρκων που όχι μόνο αντέδρασαν φραστικά στην διακήρυξη, αλλά κτύπησαν και ένοπλα τον εχθρό. Εκεί διαφαίνεται καλύτερα το ποιός είναι φίλος και σύμμαχος.

    Ας μην γλιστρούμε εύκολα σε ρατσιστική τοποθέτηση για "τους Τούρκους". Μερικοί από τους πιο αποφασισμένους αγωνιστές γιά την ελευθερία της Κύπρου είναι Τούρκοι. Θυμάστε την έκκληση του υπέροχου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ όταν άρχισε ο αγώνας της ΕΟΚΑ; Είχε παροτρύνει τους Τ/Κύπριους να ενωθούν με τους Ε/Κύπριους στον δίκαιο εκείνο αγώνα γιά την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

    Άλλωστε γι αυτά και άλλα πολλά υπέστει διώξεις και εξορίες ο Ναζίμ Χικμέτ. Θα προτιμούσα δέκα χιλιάδες Τούρκους Ναζίμ Χικμέτ δίπλα μου παρά ένα ανάξιο ελληνόφωνο ανδρείκελο και ρατσιστή ανθέλληνα όπως τον Χριστόφια.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  13. Χίλες φορές δίπλα μου ένας φιλελεύθερος Τούρκος (της Κύπρου ή της Τουρκίας), παρά ένα έκφυλο γιουσουφάκι των Εγγλέζων και των Αμερικάνων, cheerleader ολοκληρωτικών καθεστώτων, απροσδιορίστου εθνικότητας και καταγωγής και υπόπτων διασυνδέσεων ακελικός πρόεδρος με τα χέρια του βαμμένα με ΑΙΜΑ!

    ΤΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΗ ΣΑΣ
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ReplyDelete