Wednesday, 6 October 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ~ Από το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου


Ετεροπροσδιορισμός και κατάχρηση του ονόματος του ΜΕΤΩΠΟΥ από το ΕΛΑΜ
Λονδίνο, 05 Οκτωβρίου 2010

Με έκπληξη παρατηρήσαμε, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ότι επίκειται σύσταση φοιτητικής παράταξης στην Αθήνα με το όνομα «Φ.Κ.Κ. Μέτωπο Αθήνας». Όπως συνάγεται από τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, η νεοσύστατη αυτή παράταξη αποτελεί φοιτητικό παρακλάδι του κυπριακού πολιτικού κόμματος ΕΛΑΜ, το οποίο συνδέεται με την «Χρυσή Αυγή».

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης ή και μελλοντικού ετεροπροσδιορισμού του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου με το νεοφανές «Φ.Κ.Κ. Μέτωπο Αθήνας», ξεκαθαρίζουμε ότι ουδεμία οργανωτική, ιδεολογική ή οποιουδήποτε είδους άλλη σχέση, διασύνδεση, συγγένεια ή εξάρτηση έχουμε με την εν λόγω οργάνωση ή τη μητρική της. Η χρήση από το κόμμα «ΕΛΑΜ» και το φοιτητικό παρακλάδι του της λέξης «Μέτωπο» δεν έχει να κάνει με εμάς, καθώς το υπερκομματικό και αυτόνομο ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. έχει ιδρυθεί το 2006, πολύ πριν, τόσο από το ΕΛΑΜ, όσο και από οποιοδήποτε άλλο παρακλάδι του. Αντιθέτως, διαβλέπουμε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποκόμισης ωφελημάτων, αφού ως γνωστό η μόνη φοιτητική παράταξη Κυπρίων την τελευταία μισή δεκαετία με αυτή την επωνυμία είναι το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β., το οποίο έχει να επιδείξει πολυσχιδή και συστηματική δημόσια δραστηριότητα, συνεχή θετική προβολή από το σύνολο των ΜΜΕ, και σταθερή λαϊκή, δημοκρατική παρουσία στον φοιτητικό σύλλογο της ΕΦΕΚ Η.Β. τα τελευταία δύο χρόνια.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. πορεύεται και πολιτεύεται με βάση ξεκάθαρες πολιτικές και ιδεολογικές αρχές και αξίες, όπως αυτές εκφράζονται διαχρονικά από
το Καταστατικό, http://www.metopo.org.uk/katastatiko.html
τις Θέσεις http://www.metopo.org.uk/theseis.html
και
τα επίσημα Δελτία Τύπου http://www.metopo.org.uk/anakoinoseis.html
του.


Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. αντιτάσσεται σθεναρά στην υποχωρητική πολιτική των κυπριακών κυβερνήσεων στο Κυπριακό, διαφωνεί σφόδρα με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και απαιτεί επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει να επιδείξει αξιοζήλευτη και ουσιώδη δραστηριότητα, όπως η ακύρωση κτηματομεσιτικών εκθέσεων στην Βρετανία, όπου ξεπουλιόνταν περιουσίες προσφύγων, μέχρι και απευθείας σύγκρουση με τον τέως πολιτικό αττιλάρχη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία, την Εθνική Φρουρά και τα Σώματα Ασφαλείας της ως την ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη των προγόνων του. Αντιστέκεται στον αφελληνισμό της παιδείας, στον κρατικό ρατσισμό κατά της ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας του νησιού και στην αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης της ελληνοκυπριακής κοινωνίας μέσω της αθρόας εισροής και νομιμοποίησης λαθρομεταναστών. Για όλα τα πιο πάνω, βέβαια, το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. θεωρεί ως πυλώνες του αγώνα του την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Αυτονομία, αξίες βγαλμένες από τα σπλάχνα του Ελληνισμού, αξίες οι οποίες ενέπνευσαν τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού-ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, των προασπιστών της νομιμότητας το 1963-64, και των προδομένων από την Χούντα παλληκαριών που θυσιάστηκαν αντιστεκόμενοι στον Αττίλα.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. απορρίπτει ξενόφερτες, απολυταρχικές και ολοκληρωτικές ιδεολογίες, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, ενώ νοθεύουν τον σημερινό δίκαιο αντικατοχικό αγώνα μας και μολύνουν την εθνική μας ταυτότητα ως Ελλήνων Κυπρίων. Επιπλέον, οι Μετωπίτες δεν ντρέπονται για την αυτόνομη ιδεολογία, τις δημοκρατικές αρχές και την ελληνική ψυχή τους, και γι' αυτό όλες μας οι δραστηριότητες, πράξεις και τοποθετήσεις γίνονται επωνύμως και δημόσια, με τα πρόσωπα μας να ατενίζουν τον Ήλιο κατάματα.

Δεν νομίζουμε πως το ΕΛΑΜ θέλει με αυτή του την πράξη να λειτουργήσει ως προβοκάτορας και να δώσει συνειδητά τροφή για λάσπη, προπαγάνδα και ετεροπροσδιορισμό στην κυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και την φιλοδιζωνική αντιπολίτευση ΔΗΣΥ, οι οποίες έχουν ως διαχρονικό στόχο και εχθρό τους το σύνολο του αντικατοχικού κινήματος. Συνεπώς, και αφού δεν τίθεται θέμα ιδεολογικής ή άλλης σύμπλευσης, ζητούμε από το ΕΛΑΜ να άρει την παρεξήγηση και να ακυρώσει την χρήση και κατάχρηση του ονόματος του Κινήματός μας, από το φοιτητικό παρακλάδι του στην Αθήνα. Καθώς η ίδια η ηγεσία του προφανώς δεν έχει τις ίδιες ιδεολογικές αρχές με εμάς, θεωρούμε ότι θα ήταν και προς το δικό του συμφέρον να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, με την επιλογή ενός άλλου ονόματος, το οποίο δεν θα προκαλεί σύγχυση στους πολλούς φίλους και υποστηρικτές του ΜΕΤΩΠΟΥ Κ.Φ.Η.Β. σε Κύπρο, Ελλάδα και Διασπορά, αλλά κυρίως δεν θα πλήττει καίρια το αντικατοχικό, αντιομοσπονδιακό κίνημα.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

press@metopo.org.uk
http://www.metopo.org.uk
~~~~~~~~~~~~~~~

Προτάσεις από την Ομάδα Σύνταξης:
Σχετικά Αναγνώσματα

Σπρώχνουν το Λαό στο Φασισμό
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

Πως εδραιώνεται και θεριεύει ο Φασισμός
Μέρος Α:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html?showComment=1270887627169#c1587739940392200357
Μέρος Β:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_28.html?showComment=1270903625972#c3858726480429476524


Μελανοχίτωνες ~ Ερυθροφασίστες: τα Ναρκοπέδια της Επερχόμενης Σύγκρουσης
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

Ορθοδοξία, Μοναρχισμός, Βυζαντινισμός, Χειραγώγηση, Λογοκρισία και Αποσιώπηση
http://web.archive.org/web/20071130023737/http://ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/342/index.php

Ο Κ. μια γροθιά στο στομάχι μου
http://web.archive.org/web/20071119044026/ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/316

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


3 comments:

 1. Φοιτητάκος11 October 2010 at 03:22

  Μα τωρά θέλετε να πιστέψουμε πως το Ψευδομέτωπο Αθήνας που οργάνωσε το ΕΛΑΜ δεν είναι απευθείας προβοκάτσια της επαγρύπνησης;;;

  Τόσα ονόματα εθκιαλέξαν "Μέτωπο"; Την στιγμή μάλιστα που το Μέτωπο υπάρχει 5 χρόνια τώρα στην Αγγλία;;;

  Κάτι βρωμεί με την απόφαση του ΕΛΑΜ..... Το Ψευδομέτωπο τους θέλει να καπηλευτεί τον αγώνα των κοπελλουθκιών του Μετώπου στην Αγγλία, αλλά εν τους κάθετε καλά που εν δημοκράτες...

  Εκτός βέβαια τζιαι αν το ΕΛΑΜ εσυμφώνησε ήδη με την Προοδευτική τζιαι την Πρωτοπορία για τούντην προβοκάτσια...

  ReplyDelete
 2. Ιδρύθηκε με τις ευλογίες της Επαγρύπνησης, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής το προβοκατορικό Ψευδομέτωπο Αθήνας, με σκοπό να τρομοκρατήσει με τα άρβυλα, τα ρόπαλα και τα SS του τους δημοκράτες του αντικατοχικού, αντιομοσπονδιακού κινήματος.

  Φασίστες του ΕΛΑΜ και προβοκάτορες του Ψευδομετώπου Αθήνας: Κάτω τα χέρια από την Αδούλωτη Κερύνεια, τον ΕΦΑΕΦΠ, το Μέτωπο, την ΕΦΕΝ, την ΕΔΕΚ, το Κυπριακό Indymedia, την Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

  ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

  ΕΞΩ ΤΟ ΕΛΑΜ, ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΟΨΕΥΔΟΜΕΤΩΠΙΤΕΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ.

  ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

  ReplyDelete
 3. Δημοκράτης ΚΑΙ Πατριώτης28 October 2010 at 09:03

  Το ΕΛΑΜ είναι μια οργάνωση η οποία λέει στον πρόσφυγα "υποστηρίζουμε τον αγώνα σας για δικαίωση". Αν όμως ο πρόσφυγα τολμήσει ποτέ να σας πει "δεν συμφωνώ μαζί σας", δεν θα διστάσετε να του τινάξετε τα μυαλά στον αέρα." Αυτό το σχόλιο το διάβασα στο μπλογκ του Κυπρολέοντα για το ΕΛΑΜ ( http://gaycypriot.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html)

  Αυτό είναι και το πιο σωστό σχόλιο νομίζω.

  Έτσι κάνει το ΕΛΑΜ με όλους τους υπόλοιπους αντιομοσπονδιακούς. Ενώ *θεωρητικά* το ΕΛΑΜ είναι κατά της διζωνική και αντιομοσπονδιακό, τα έχει με όλους τους άλλους που αντιτίθενται σε αύτη την πολιτική απλώς διότι είναι δημοκράτες!

  Αν είναι να αντικαταστήσω την τουρκική κατοχή, την δικτατορία του τουρκικού στρατού και τον φασισμό του Ερντογάν με την ελληνοκάπηλη δικτατορία και τον εθνοκάπηλο φασισμό του ΕΛΑΜ, αν είναι να αντικαταστήσουμε την βία των Μεχμετζίκ με την βία των Νεοναζί, αν είναι να φύγουν τα άρβυλα και οι υποκόπανοι του Αττίλα για αντικατασταθούν από τα άρβυλα και τα ρόπαλα του ΕΛΑΜ, ε τότε να χέσω τέτοια "απελευθέρωση"...

  ReplyDelete