Thursday 24 June 2010

Η Παράνομη Δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος Συνεχίζεται


Πενήντα μέρες μετά την παράνομη επιδρομή της Αστυνομίας στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος και την κατάσχεση των προσωπικών υπολογιστών του ιδίου και της συζύγου του, το καθεστώς συνεχίζει να αρνείται να επιστρέψει τους υπολογιστές, και συνεχίζει να διερευνεί τρόπους να του προσάψει κατηγορίες γιά ανύπαρκτα εγκλήματα. Διασύρει το όνομα του δημοσίως και διατείνεται πως ο Ξενοφώντος είναι ο "ύποπτος δράστης" γιά το εξής έγκλημα: την διαχείρηση μιάς ιστοσελίδας όπου κάποιοι αρθρογραφούν με ψευδώνυμα εναντίον του Προέδρου Χριστόφια και του πολλοπάητου κυρίου Μακάριου Δρουσιώτη.

Ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζοντας τη νομιμότητα του εντάλματος έρευνας στο σπίτι του Ξενοφώντος και την κατάσχεση των υπολογιστών, αποφάσισε ότι υπάρχει συζητήσιμη νομική υπόθεση για πιθανή παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα του άρθρου 17, το οποίο κατοχυρώνει το απόρρητο της επικοινωνίας. Επί λέξει η απόφαση του Ανωτάτου αναφέρει ότι "...δημιουργείται συζητήσιμη, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση, ότι το Δικαστήριο που εξέδωσε το σχετικό διάταγμα ερεύνης στηρίχθηκε σε παράνομη και/ή αντισυνταγματικά ληφθείσα μαρτυρία...".

Η δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα που φανερώνει - ξανά! - την παράνομη δράση των διεφθαρμένων τάξεων της Αστυνομίας και την άνομη τους σχέση τους με το μέρος εκείνο του Κράτους που έχει αλωθεί από τον Κυπριο-εθνικισμό και από το διεθνές παρακράτος των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού.

Η παράνομη διώξη του Ξενή Ξενοφώντος απειλεί όλους μας: εκείνο που διώκεται είναι το δικαίωμα εις την ελεύθερη έκφραση του λόγου και της σκέψης.

Διανύουμε μιά περίοδο τώρα όπου στην απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης, κινητοποιούνται, συσπειρώνονται και αυτοοργανώνονται ομάδες πολιτών γύρω από τα πιό καυτά θέματα της κοινωνίας, κορυφαίο δε ανάμεσα τους το θέμα ασφάλειας και επιβίωσης του λαού μας, απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας. Το Κράτος και το παρακράτος έχουν μετατραπεί σε μιά μηχανή αντίδρασης: κυνηγούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να 'βρουν και να αποπνίξουν την κάθε φωνή που τους αντιστέκεται.

Ως ομάδα που έχει από πρώτο χέρι γευθεί την ασυδοσία των "δυνάμεων ασφαλείας" που αντί να προστατεύουν το Σύνταγμα και τον λαό επιτίθενται στους αντιφρονούντες, εκφράζουμε αμέριστα τη συμπαράστασή μας στο Ξενή Ξενοφώντος και τους οικείους του.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η παράνομη και αντισυνταγματική δίωξη εναντίον του.
Ζητούμε επίσης να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα μέλη εκείνα του κρατικού μηχανισμού, της Αστυνομίας και του Δικαστικού σώματος που εμπλέκονται στην υπόθεση και να αποκαλυφθούν τα ονόματα και οι διασυνδέσεις ανάμεσά τους.
Με βάση ποιά, ακριβώς νομικά κριτήρια, τεκμήρια, μαρτυρίες, επείσθη ο Δικαστής που υπέγραψε το ένταλμα παρακολούθησης και επιδρομής ότι πράγματι ο δικηγόρος Ξενοφώντος μπορεί να είναι ύποπτος γιά τα εγκλήματα που του καταλογίζουν;

Και ποιά είναι αυτά τα φοβερά εγκλήματα που δικαιολογούν την επιδρομή και παραβίαση της οικογενειακής εστίας και κατάσχεση των υπολογιστών του; Μέχρι στιγμής η μόνη "κατηγορία" που εκτοξεύεται διαρκώς εναντίον του είναι από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, που τον κατηγορεί ότι διαχειρίζεται μιά ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αντιπολίτευσης:
http://www.haravgi.com.cy/site-article-40465-gr.php


Οι Θέσεις και Ανησυχίες μας

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φίλους και συναγωνιστές της Ομάδας Σύνταξης της Σοσιαλιστικής έπαλξης "Εμπροσθοφύλακας" για την πρωτοβουλία τους γιά μιά διαδικτυακή εκστρατεία αλληλεγγύης στο Ξενή Ξενοφώντος:
"Αλληλεγγύη στον Ξενή Ξενοφώντος: Γιατί αύριο μπορεί να είναι η σειρά σας!"
http://www.efylakas.com/archives/6829


Ζητούμε τη βοήθειά σας

Επιπρόσθετα, ζητούμε την βοήθεια σας για την εξιχνίαση της υπόθεσης της παράνομης Αστυνομικής έρευνας εις βάρος της ομάδας μας, Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia, και του ιδρυτικού μας μέλους Πέτρου Ευδόκα κατ' εντολή της Πρεσβείας των ΗΠΑ η οποία εκκρεμεί από το 2004.

Συγκεκριμένα ζητούμε:
ο- Να μας δωθεί από την Αστυνομία και από το γραφείο της Επιτρόπου Διοίκησης ο φάκελος της υπόθεσης. Ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης απεφάνθει ότι το περιστατικό ΔΕΝ αποτελεί Αστυνομική υπόθεση, αλλά δεν απελευθερώνουν σε μας τους φακέλους και το υλικό άνκαι μας αφορά άμεσα. Ο φάκελος περιέχει τα συγκεκριμένα ονόματα και τις υπηρεσιακές διαδικασίες των ατόμων που κινήθηκαν παράνομα εναντίον μας, κατά παράβαση των όρων εντολής της Αστυνομικής ιδιότητας και με υπέρβαση εξουσίας.

ο- Να αποκαλυφθούν τα μέλη της Αστυνομικής δύναμης τα οποία υπακούοντας στις εντολές μιάς ξένης Κυβέρνησης και όχι του λαού της Κύπρου, διέταξαν την έρευνα εναντίον μας κατά παράβαση των νόμων. Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να οπλίζουν τον στρατό κατοχής. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα ανώτεροι Αξιωματικοί της Αστυνομίας που υπακούουν εκείνη την Κυβέρνηση και όχι τους νόμους της χώρας μας;

ο- Να αποκαλυφθούν τα ονόματα και οι διασυνδέσεις των μελών της Αστυνομίας που απέκρυψαν και συνέχισαν την παράνομη έρευνα εις βάρος μας και εις βάρος του Πέτρου Ευδόκα ακόμα και μετά την δημόσια παραδοχή του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης ότι η έρευνα ήταν παράνομη.

ο- Να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Η Μέθοδος Σκευωρίας Παραμένει η Ίδια

Όπως θα δείτε και πιό κάτω στις "Πηγές - Παραπομπές", η μέθοδος που ακολούθησε το καθεστώς εναντίον του Ξενή Ξενοφώντος είναι ακριβώς ή ίδια που χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας.

Απόσπασμα από την προσφυγή μας στην Επίτροπο Διοίκησης:
"...ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας Cyprus Weekly (εβδ. της 30 Ιουλ. - 5 Αυγ. 2004) που επισυνάπτουμε με την προσφυγή μας, τα λέει όλα: "Διερευνείται Απειλή Θανάτου, Επιβεβαιώνει ο Υπουργός". Γιά ποιόν άλλο πολιτικοποιημένο άνθρωπο ανάμεσα μας ισχύει τούτο, το να προβάλλεται ή δημοσίευση της άποψης του ως "Απειλή Θανάτου"; "
http://cyprusindymedia.org/pros_Epitropon_TT.pdf

Θέσεις και Ενημερώσεις για την Υπόθεση Ξενοφώντος

1. Η Αστυνομία παρακολουθούσε τον Ξενοφώντος παράνομα, πρίν να λάβει Δικαστικό ένταλμα
"Την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Ξενή Ξενοφώντος πριν από την άρση που ενέκρινε το Δικαστήριο, κατήγγειλε στη «Σ» ο δικηγόρος του, Χρίστος Κληρίδης. Όπως διαφαίνεται από τις ημερομηνίες, η Αστυνομία με κάποιον τρόπο παρακολουθούσε τον κ. Ξενοφώντος πριν από τη σχετική δικαστική άδεια, καθώς:
1. Ο κ. Δρουσιώτης έκανε την καταγγελία του στις 16/03.
2. Το επίμαχο σχόλιο έγινε στο christofias-watch στις 4/03.
3. Η σύνδεση με τα ηλεκτρονικά δεδομένα του κ. Ξενοφώντος έγινε στις 12/03, δηλαδή πριν καν καταγγείλει την υπόθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης!
4. Το δικαστήριο ήρε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του κ. Ξενοφώντος στις 28/03, οπότε και θα έπρεπε να ξεκινήσει η παρακολούθηση...."
http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/266460
Αυτό το γεγονός - και μόνον! - όπως αποκαλύφθηκε από την δημοσιογράφο Μικαέλλα Λοίζου, αρκεί γιά να στοιχειοθετηθεί το ότι όλα στην υπόθεση αποτελούν μιά παράνομη σκευωρία εις βάρος ενός πολιτικοποιημένου ατόμου με στόχο την πολιτική δίωξη και αποσιώπηση του. Όπως θα δείτε πιό κάτω, ο Ξενής Ξενοφώντος έχει θέσεις, τις αρθρώνει καθαρά και επώνυμα στον ημερήσιο Τύπο και στο Δίκτυο, και άρα δεν έχει ανάγκη να προσφεύγει σε ανώνυμες δημοσιεύσεις. Ενώ η όλη υπόθεση εναντίον του που πραγματώνεται από το παρακράτος ξεκινά από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και το Προεδρικό.


2. Περί του διωκόμενου

Δείγμα γραφής του Ξενή Ξενοφώντος, απόψεις που εκφράζει επώνυμα, με διαφάνεια και σαφήνεια. Στα κείμενα του διακρίνεται ο φιλολαϊκός του προσανατολισμός, ο πατριωτισμός και η προσέγγιση στην πολιτική:
"Το θράσος της πολιτικής «μας» ηγεσίας, ανάγεται σε δική μας υπαιτιότητα. Καθότι, όταν έχουμε την ευκαιρία για να στείλουμε κάποιο μήνυμα με την ψήφο μας, επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη.
.../...
Είναι δυστυχώς, μία μόνιμη διαπίστωση: η πολιτική μας ηγεσία, είναι αποκομμένη από τη δική μας βούληση. Ο λαός στην Κύπρο, δεν μπορεί,σχεδόν ποτέ, να έχει το λόγο σε σχέση με το εθνικό του ζήτημα.
.../...
Για παράδειγμα...
Να θυμηθούμε την αθέμιτη και παραπλανητική επέμβαση της «υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας» στην τρίτη και πολύ καλά οργανωμένη πορεία των μοτοσικλετιστών, που είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυσή της, τον αποσυντονισμό της και το θάνατο του Τάσου Ισαάκ στη Δερύνεια (κάτι που πολύ πιθανό να αποφευγόταν, εάν η πορεία αφηνόταν να διεξαχθεί οργανωμένα και κανονικά, με ξένους μοτοσικλετιστές να προπορεύονται).
.../...
Για παράδειγμα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτό καταγράφεται συνεχώς, σε δημοσκοπήσεις, σε έρευνες, στον καθημερινό διάλογο. Παρ’όλ’αυτά, δεν υπάρχει έστω και μία οργανωμένη πολιτική δύναμη σήμερα στην Κύπρο που να τολμά να εκφράσει
αυτή τη θέση."
Αποσπάσματα από το άρθρο του με τίτλο
Το απύθμενο θράσος της «υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας»
του ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
http://xenisxenofontos.blogspot.com/2010/03/blog-post_28.html

3. Το Προεδρικό πιέζει τη Γενική Εισαγγελία
Ανυπόστατες οι κατηγορίες εις βάρος του Ξενή Ξενοφώντος
"Σε χθεσινές δηλώσεις του, πάντως, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης εξέφρασε την αμφιβολία του, κατά πόσον η Αστυνομία μπορεί να στοιχειοθετήσει υπόθεση κατά του κ. Ξενοφώντος..."
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/264768
Οι πληροφορίες και τα συμπεράσματα μας είναι ότι ο εγκάθετος του Προεδρικού στο Γραφείο του Γενικής Εισαγγελίας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάββας είναι το όργανο μέσω του οποίου διαιωνίζεται τώρα η παράνομη κράτηση των υπολογιστών του Ξενοφώντος και διά του οποίου σκόπιμα συντηρείται η εκκρεμότητα, ώστε να μεγιστοποιείται η ταλαιπωρία του διωκόμενου δικηγόρου.

Έχει ήδη δημοσιευτεί ευραίως ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης γνωμάτευσε ότι δεν μπορεί να στηθεί νομική υπόθεση στο προκείμενο περιστατικό. Άρα, ποιός στο Γραφείο Εισαγγελίας συνεχίζει να κινεί (ή να παραλύει) τα νήματα;

Ο κος Παπασάββας ήδη εκίνησε αγωγή ενάντια στην εφημερίδα Φιλελεύθερος και του Διευθυντή της Τάκη Κουνναφή διότι έγραψε ως σχόλιο επί των γεγονότων αυτό ακριβώς το πράμα - περίεργο πως στην χώρα μας οι ένοχοι κραυγάζουν πιό δυνατά από τα αθώα των θύματα:
"...ούτε (και) ο Β.Γ. Εισαγγελέας (όπως ισχυρίστηκε) χειρίζεται το θέμα, θεωρώντας μάλιστα «δυσφήμιση και/ή λίβελλο» ότι επιχειρείται ποινικοποίηση του διαδικτυακού μπλογκ «Χριστόφιας watch», με (ήδη) γνωστή τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα, τότε ποιος… εξωγήινος («UFΟ», κατά την προσφιλή ορολογία του Α. Παπασσάβα) συντηρεί για έκτη εβδομάδα ένα ανύπαρκτο θέμα, ενώ πρόκειται για μια (καθαρά) πολιτική δίωξη; (όπως όλοι οι κομματικοί χώροι, πλην του κυβερνώντος κόμματος, αποφαίνονται).
Ήδη, ενώπιον της Βουλής (3/6/2010) ο εμπειρογνώμονας επί ηλεκτρονικών εγκλημάτων Αλέξης Μαύρος ανέφερε ότι «ο διαχειριστής ενός μπλογκ δεν μπορεί να ελέγχει τι γράφει ο κάθε ένας». "
Από το άρθρο:
"Ποιος… εξωγήινος συντηρεί ανύπαρκτο θέμα;"
http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=25060&
και εδώ:
http://www.efylakas.com/archives/6829
Προσκαλούμε τον κύριο Παπασάββα να κινήσει και σε μάς αγωγή, γιατί πιστεύουμε το ίδιο. Και το δημοσιεύουμε. Ας αποδείξει ο κύριος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάββας ότι δεν είναι όργανο της ηγεσίας του Κόμματος, και ότι πράγματι προσασπίζεται τα δικαιώματα μας στην ελευθερία της έκφρασης.


4. Η εφημερίδα Χαραυγή καταμαρτυρεί ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης

Ορίστε:
Το επίσημο όργανο του κυβερνώντος κόμματος πανηγυρίζει την επιδρομή ξημερώματα στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος και την ανάκριση του με πρωτοσέλιδο τίτλο ΑΜΕΣΩΣ μόλις ετελέσθει:
"Eφοδος στο christofias-watch" (Χαραυγή, πρώτη σελίδα, 7 Μαϊου, 2010).

Και προχωρεί ανοικτά χωρίς προκάλυψη, χωρίς καν να τηρεί έστω και πρόσχημα πλέον δημοκρατίας και με λόγια που δεν χωρούν καμμιά αμφισβήτηση ότι πρόκειται γιά πολιτική δίωξη:
"Στο γραφείο του δικηγόρου η Αστυνομία εντόπισε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται υβριστικά σχόλια εναντίον του Προέδρου Χριστόφια και άλλων πολιτικών."
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

και εδώ:
Η Χαραυγή, 7 Μαϊου, 2010
http://www.haravgi.com.cy/uploads/upload/files/0705114459.pdf


5. Γιατί χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει η εφημερίδα Πολίτης την επιδρομή ενάντια στο σπίτι ενός αρθρογράφου;
"Κάποτε ο Φιλελεύθερος ήταν η κατ' εξοχήν εφημερίδα της άρχουσας τάξης της Κύπρου, το κύριο θεμέλιο του καθεστώτος Μακαρίου. Από τις τάξεις των οπαδών της γεννήθηκε ιδεολογικά ο Μακάριος Δρουσιώτης, καθώς και το κόμμα ΔΗΚΟ. Επίσης, από την εφημερίδα Φιλελεύθερος είναι που εμβολιάστηκε ιδεολογικά το Ακελ όταν έκαμε την μεγάλη του στροφή και αγκάλιασε φανατικά τη δικτατορία της εκκλησίας, τον ανθελληνισμό και τον Κυπριο-εθνικισμό στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Η επέλαση της εφημερίδας Πολίτης και η επικυριαρχία της στο σύγχρονο κατεστημένο της Κύπρου την επέβαλε ως το "καλύτερο" φερέφωνο της άρχουσας τάξης στον 21ο αιώνα, ιδίως σε δραστηριότητες που αφορούν την ανθελληνική προπαγάνδα, τον Κυπριο-εθνικισμό, τον ιδεολογικό πόλεμο προς συμφέρον των δυνάμεων κατοχής και την ιδεολογική προώθηση των σχεδιασμών του διεθνούς Κεφαλαίου. Γι' αυτό και ο Μακάριος Δρουσιώτης έχει ταυτιστεί με την παράταξη του Πολίτη.

Οι τρείς αυτοί πυλώνες του κατεστημένου, Φιλελεύθερος, Χαραυγή και Πολίτης, συμφωνούν απόλυτα στο ταξικό θέμα: περιστρέφονται γύρω από το "Ζήτω το Διεθνές και Κυπριακό Κεφάλαιο!" Αλλά διαφωνούν στο εθνικό ζήτημα. Γιά μερικά χρόνια τώρα οι διαφωνίες τους είχαν χαρακτήρα "ευγενικό", αλλά τώρα που εμπλέκονται αντίνομες και παρακρατικές δυνάμεις στη ασυμφωνία τους που απειλεί την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, διαγράφεται σχήμα μιάς πιό βαθειάς κοινωνικής ρήξης που αγγίζει τα θεμέλια του κοινωνικού κατεστημένου."
Απόσπασμα από:
"Υπόθεση Ξενή Ξενοφώντος, Μακάριου Δρουσιώτη και Ακελ"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

7. Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: "Καταστρατήγηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση Ξενοφώντος"

" '...η είσοδος στην οικία του Δικηγόρου κ. Ξενή Ξενοφώντος και μάλιστα σε ώρα που έδινε υποψίες ότι διάπραττε το μεγαλύτερο έγκλημα και η λήψη του υπολογιστή του, η οποία περιέχει στοιχεία που αφορούν σε αλληλογραφία του με πελάτες, υποθέσεις, εμπιστευτικούς φακέλους και άλλα στοιχεία που καλύπτονται από το δικηγορικό απόρρητο, καταστρατηγεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, καταργεί το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και κλυδωνίζει την εμπιστοσύνη του κοινού απέναντι στο σύστημα'.

Προκαλεί, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος, έκπληξη για το πώς ενήργησε η Αστυνομία και πώς αξιολόγησε την όλη υπόθεση..."
http://www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=80507&-V=ikypros&w=


8. Το Ανώτατο Δικαστήριο...
"...ενέκρινε χθες αίτημα για καταχώρηση αίτησης τύπου certiorari, μέσα στο πλαίσιο της οποίας θα εξετάσει τη νομιμότητα του εντάλματος έρευνας στην οικία του δικηγόρου κ. Ξενή Ξενοφώντος, ως και την κατάσχεση των υπολογιστών του ιδίου και της συζύγου του. Στο στάδιο αυτό, το Δικαστήριο πείσθηκε ότι υπάρχει συζητήσιμη, εκ πρώτης όψης υπόθεση, για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των αιτητών και συγκεκριμένα του άρθρου 17, το οποίο κατοχυρώνει το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το Δικαστήριο, στην Απόφασή του αναφέρει:
'...μελέτησα με προσοχή την αίτηση και τα τεκμήρια που τη συνοδεύουν υπό το φως της ικανής αγόρευση του συνηγόρου και έχω πεισθεί ότι δημιουργείται συζητήσιμη, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση, ότι το Δικαστήριο που εξέδωσε το σχετικό διάταγμα ερεύνης στηρίχθηκε σε παράνομη και/ή αντισυνταγματικά ληφθείσα μαρτυρία... ' ":
http://www.sigmalive.com/files/filefield/8/4/0/simerini%2003062010.pdf

9. Η Εταιρεία Primetel ονομάζεται ως Συμμέτοχη - και άρα Συνένοχη - στο Κόλπο
"Με την επίδικη αίτηση ζητείται η έκδοση προνομιακού διατάγματος με το οποίο να ακυρώνεται το διάταγμα της Αστυνομίας προς την εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου «Ρrimetel» να της δώσει στοιχεία για το όνομα και τη διεύθυνση του κατόχου, τη διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) η οποία είχε επικοινωνία στις 12 Μαρτίου 2010 με το «christofiaswatch.blogspot.com». "
http://www.philenews.com/digital/PrintForm.aspx?nid=2011555
Με άλλα λόγια, εφ' όσον όπως απεδείχθη στα τεκμήρια που προσκόμισε στο Δικαστηρίου η Αστυνομία, η σύνδεση με τα ηλεκτρονικά δεδομένα του κ. Ξενοφώντος έγινε στις 12 Μαρτίου, δηλαδή πριν καν καταγγείλει την υπόθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης, και πρίν εκδωθεί το Δικαστικό διάταγμα, τότε έπεται πως συνένοχη είναι και η εταιρεία Primetel που έδωσε παράνομη πρόσβαση σε επίορκους Αστυνομικούς να πραγματώσουν την ηλεκτρονική παρακολούθηση του Ξενή Ξενοφώντος παραβιάζοντας το Σύνταγμα και καταλύοντας την ελευθερία της έκφρασης στον τόπο μας.

Σε ποιούς θα λογοδοτήσει η εταιρεία Primetel; Τι λέν γι' αυτά οι κύριοι Περικλής Μαγκλής (Διευθύνων και Πρόεδρος), Φραγκούδης και Στεφάνου, ο κύριος Τσεριώτης και Αντώνης Λουκά που μαζί με κάποια ξένα κεφάλαια είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας "TeleDev East" η οποία κατέχει την Primetel ως θυγατρική;

Πόσο ψηλά στην ανίερη ιεραρχία του Κεφαλαίου πρέπει να ψάξουμε γιά τους ένοχους;


10. "Η ανθυπολεπτομέρεια μετατρέπεται σε πρωτοσέλιδο"

Σε ένα πολύ καλό άρθρο της Ομάδας Σύνταξης του Εμπροσθοφύλακα, διευκρινίζεται ο ρόλος της αγραμματοσύνης των πρωταγωνιστών της πολιτικής δίωξης του Ξενοφώντος. Διαφαίνεται καθαρά πως η ταύτιση τους με την εξουσία και η παραζαλίζουσα αλαζονία που τους διακατέχει τους οδηγεί σ' εκείνο που ο λαός μας περιγράφει με τη φράση "ό,τι τους έρτει λαλούσιν".
"Ο δικηγόρος του Μακάριου Δρουσιώτη, και πολιτευτής των εξωκοινοβουλευτικών ΕΔΗ, Μιχάλης Παπαπέτρου, στην εκπομπή ‘Επωνύμως’ δήλωσε πως δήθεν το ανώνυμο σχόλιο είχε διαγραφεί, μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, και πως αυτό έδειχνε μάλιστα πως πηγές εντός της Αστυνομίας… ειδοποίησαν τους διαχειριστές του ‘Χριστόφιας-Watch’ να το πράξουν ['ΡΙΚ1' «Επωνύμως» 11/05/2010]! Το ίδιο πράγμα είχε δηλώσει και ίδιος ο Μακάριος Δρουσιώτης με στόμφο στο ραδιόφωνο του ‘Τρίτου’ στο ‘ΡΙΚ’ την επομένη της φασιστικής «εφόδου» στο σπίτι του Ξενοφώντος. Και λίγες μέρες μετά, ο ‘Πολίτης’ γράφει πως «η απειλητική ανάρτηση για τον Μακάριο Δρουσιώτη στο “christofias watch.blogspot”, αν και είχε αφαιρεθεί μετά την καταγγελία που έγινε στον γενικό εισαγγελέα τον περασμένο Μάρτιο, χθες αναρτήθηκε και πάλι» ['Πολίτης' 14/05/2010 σελ. 12]. Αυτό μάλιστα το ονομάζει και «ασυλία στις απειλές»!
.../...
Δεν τους έχει πει κάποιος πως είναι αδύνατον, λόγω του τρόπου λειτουργίας των συστημάτων της Blogspot, να σβήσει ένας διαχειριστής σχόλιο άλλου εγγεγραμένου αρθρογράφου (στην προκειμένη περίπτωση του ανώνυμου με το ψευδώνυμο «Ρήγας») και να το επαναφέρει στην ίδια θέση μετά από καιρό (αφού έχει σβηστεί), και με τρόπο που να φαίνεται πως είναι το ίδιο ψευδώνυμο;"
http://www.efylakas.com/archives/6501

11. Τα καλόπαιδα της "ανεξάρτητης Αριστεράς" αφρίζουν από λύσσα

Εμείς ήδη τοποθετηθήκαμε από νωρίς ως αλληλέγγυοι στον Ξενή Ξενοφώντος με άρθρο του Πέτρου Ευδόκα που δημοσιεύτηκε στις σελίδες μας την 9η Μαίου. Αλλά το άρθρο φαίνεται αποτέλεσε αλεξικέραυνο που ήλκυσε το μένος και το μίσος των ατόμων και οργανώσεων του καθεστώτος που έχουν εισχωρήσει στην ανατρεπτική και εναλλακτική κοινότητα - στον λεγόμενο "χώρο" - όπου και βρίσκονται οι πιό πολλοί από τους υποστηρικτές, μέλη, και αναγνώστες της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia.

Προσποιούμενοι τους δήθεν αναρχικούς, ή πως τάχα είναι "ακροαριστεροί", οι ιδεολογικοί τραμπούκοι του καθεστώτος γεμίζουν τις σελίδες μας με σχόλια που δείχνουν πόσο μίσος έχει ήδη χύσει το Προεδρικό και η ηγεσία του Κόμματος ενάντια στον Ξενή Ξενοφώντος και όσους τον υποστηρίζουν. Απολαύστε τους:

Σχόλια στο άρθρο
"Υπόθεση Ξενή Ξενοφώντος, Μακάριου Δρουσιώτη και Ακελ"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
"χαβιέδες του ενδομήδεια-ψευδοιντιμίντια σιγά να μην ασχοληθούμε με τα φασιστάκια του Christofias Watch..."
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post.html?showComment=1273514836573#c6603137227312060491

" κυρίες και κύριοι διαβάζετε christofias watch
σε indymediacyprus έκδοση "
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post.html?showComment=1274009946410#c7280174621639553723


" When I will be the kind alternative kind allmighty Leader..... Oh father Evdokas, where are thou... to see the glory of your son Evdokas junior"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post.html?showComment=1274442603823#c2779132156370243803

12. Το υπόβαθρο της υπόθεσης με βάση το διεθνές νομικό κεκτημένο

Α. Δικαιοδοσία των Κυπριακών Δικαστηρίων
Ό,τι και να λέει το Προεδρικό, μα όσο και αν κτυπιέται πάνω κάτω και να αφρίζει στο στόμα ο κύριος Άντρος Κυπριανού - "Θέλω να γίνω χαλίφης!!!" - ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ως δια μαγείας να αποκτήσουν τα Δικαστήρια Κύπρου δικαιδοσία ώστε να επιδικάζουν τις ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις που γίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εταιρείες Google και Blogspot, στων οποίων τους υπολογιστές έχουν καταχωρηθεί οι δημοσιεύσεις της Επιτροπής γιά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, εδράζουν εκείνους τους υπολογιστές (διαδικτυακούς servers) σε μιά μακρυνή ήπειρο. Όχι στην Κύπρο. Το μακρύ και λερωμένο χέρι του Κεφαλαίου, του Κράτους και του Κόμματος Κύπρου (ή Κυπριανού - είδατε τα πέντε κεφαλαία Κάππα σε σειρά; - "Θέλω και εγώ να γίνω χαλίφης!!!") ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα αποκτήσει δικαιοδοσία στο εξωτερικό. Αυτή είναι η μαγεία του Δικτύου.

Και εμείς αναγκαζόμαστε να δημοσιεύουμε στο εξωτερικό, καθώς και άλλες φωνές της αυτόνομης, εναλλακτικής ή ανατρεπτικής κοινοτητας, διότι το καθεστώς των Πέντε Κάππα - "Θέλω να γίνω χαλίφης!!!" - όχι μόνο δεν προστατεύει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στη χώρα μας, αλλά αντίθετα κάμνει το παν γιά το καταλύσει.

Τη νομική ευθύνη γιά την ΕΙΣΑΓΩΓΗ και ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ στην Κύπρο των κειμένων, άρθρων και δημοσιευμάτων που ενοχλούν το Προεδρικό, έχει - αν θέλετε το πιστεύετε - η ημικρατική εταιρεία "Cytanet". Η Cytanet είναι που μέσω των τηλεφωνικών γραμμών και υπολογιστών της επιτρέπει την δημοσίευση όλων αυτών που ενοχλούν το καθεστώς. Αν θέλει το καθεστώς, δύναται με Προεδρικό ή Δικαστικό διάταγμα - ή με όποια άλλη αντισυνταγματική "ρύθμιση" - να πεί στην Cytanet απλώς να πατήσει ένα κουμπί και να συμπληρώσει μιά ηλεκτρονική φόρμα (δεν χρειάζεται περισσότερο) και η εισαγωγή και διακίνηση αυτών των επικίνδυνων ιδεών στην Κύπρο σταματά αμέσως. Ήδη πολλές χώρες αποκλείουν δημοσιεύσεις του διεθνούς Δικτύου από το να εισαχθούν στο τοπικό τους Δίκτυο. Όπως γιά παράδειγμα η περίφημη γιά την δημοκρατία της γειτονική Σαουδική Αραβία, όπου απαγορεύεται στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα.

Β. Υπευθυνότητα διαχειριστών ιστοσελίδων
Ως διεθνής οργάνωση μάχιμης δημοσιογραφίας έχουμε ήδη καταπιαστεί με πολλούς νομικούς και δικαστικούς αγώνες γιά την ελευθερία της έκφρασης σε πολλές χώρες όπου η IndyMedia έχει υποστεί διώξεις γιά τις δημοσιεύσεις στις σελίδες μας. Έχουμε κερδίσει όλες τις δίκες και υποθέσεις που αφορούν το Συνταγματικό δικαίωμα στην έκφραση.

Αλλά και γιά το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή γιά το κατά πόσον οι διαχειριστές μιάς ιστοσελίδας έχουν νομική ευθύνη γιά τις αναρτήσεις από επισκέπτες ή αναγνώστες, έχουμε ήδη πολλή τριβή με το θέμα. Γνωρίζουμε πως το διεθνές νομικό κεκτημένο - και ιδιαίτερα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ - είναι ξεκάθαρο. Λέει πως οι διαχειριστές ιστοσελίδων δεν έχουν νομική ευθύνη γιά τις αναρτήσεις ή σχόλια (δημοσιεύσεις) που γίνονται από άλλους. Ακόμα και στην Κύπρο έχει διευκρινιστεί τούτο στην Βουλή από τον εμπειρογνώμονα της Αστυνομίας Αλέξη Μαύρο.

Επίσης, το νομικό κεκτημένο λέει πως αν ένα δημοσίευμα αποδειχθεί στο Δικαστήριο να είναι παράνομο (όχι "ενοχλητικό", αλλά που να παραβιάζει γιά παράδειγμα τον περί προστασίας προσωπικών δεδομένων νόμο, ή πνευματικής ιδιοκτησίας, κλπ.) τότε μπορεί να διαταχθούν οι διαχειριστές να το σβήσουν. Μόνο αν αρνηθούν Δικαστικό Διάταγμα να σβήσουν αποδεδειγμένα παράνομη δημοσίευση μπορούν να θεωρηθούν νομικά υπεύθυνοι, αλλά ακόμα και γιά κείνο θα πρέπει πρώτα να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν γιά ασέβεια προς το Δικαστήριο ή γιά ανυπακοή σε Δικαστικό Διάταγμα.

Στην περίπτωση του Ξενή Ξενοφώντος ΟΥΔΕΝ από τα πιό πάνω ισχύει. Και ΟΥΔΕΝ από τα ορθά βήματα έχει γίνει από τις αρχές.

Επίσης, ο άνθρωπος δηλώνει καθαρά πως δεν είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας γιά την οποία κατηγορείται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Και παρ' όλες τις άνομες και "έννομες" παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, ανακρίσεις και έρευνες δεν έχει αποδειχθεί το αντίθετο.


Η προάσπιση της ελευθερίας στην έκφραση του λόγου και της σκέψης είναι ευθύνη όλων μας. Βαρετή. Και η απελευθέρωση των κατεχομένων του βορρά ξεκινά από την απελευθέρωση στον νότο.

Ομάδα Σύνταξης,
Ενδο~Μήδεια / Cyprus Indymedia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πηγές - Παραπομπές:

o- "Κράτος και Βία, για σας
η προσταγή του Δία…" - Αισχύλος, "Προμηθεύς Δεσμώτης"

Προς: Υπουργόν Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κο Δώρο Θεοδώρου
Κοινοποίηση: Έντιμο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Νομική Υπηρεσία

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ..."
http://cyprusindymedia.org/pros_Ypourgon.pdf

o- Υπόθεση Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia ~ Αρ. Φακ 2229/ 2005
Προς: Αξιότιμη Επίτροπο Διοίκησης της Δημοκρατίας

"...πως έγινε να προβλήθηκαν τόσον πλατειά στην κοινωνία
μας ως έγκλημα τα λόγια και οι σκέψεις ενός απλού ανθρώπου; Και όμως, ο
τίτλος του άρθρου της εφημερίδας Cyprus Weekly (εβδ. της 30 Ιουλ. - 5 Αυγ.
2004) που επισυνάπτουμε με την προσφυγή μας, τα λέει όλα: "Διερευνείται
Απειλή Θανάτου, Επιβεβαιώνει ο Υπουργός". Γιά ποιόν άλλο
πολιτικοποιημένο άνθρωπο ανάμεσα μας ισχύει τούτο, το να προβάλλεται ή
δημοσίευση της άποψης του ως "Απειλή Θανάτου"; "
http://cyprusindymedia.org/pros_Epitropon_TT.pdf

Government Admits Investigation Against Indymedia and Petros Evdokas Initiated by US Intelligence
http://www.indymedia.org/pt/2004/07/111547.shtml
και
http://www.indymedia.org/or/2004/07/111480.shtml

[Imc-cyprus] Some of the basic materials of "The Case", collected
http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-cyprus/2005-August/0831-ni.html

[Imc-communication] IMC Cyprus: Update on the Political/ Legal situations
http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-communication/2005-September/0907-cd.html


Legal Liability for Bloggers / Section 230 Protections
http://www.eff.org/issues/bloggers/legal/liability/230

Barrett v. Rosenthal
" We conclude that section 230 prohibits 'distributor' liability for Internet publications. We further hold that section 230(c)(1) immunizes individual 'users' of interactive computer services, and that no practical or principled distinction can be drawn between active and passive use."
http://www.eff.org/cases/barrett-v-rosenthal/

PrimeTel / Corporate Facts
"Ownership: PrimeTel belongs to the TeleDev East Group of Companies."
http://www.prime-tel.com/main/main.aspx?id=252

TeleDev East - Shareholders
http://www.teledev.net/main/main.asp?gmid=1607

Η Χαραυγή συνεχίζει ακάθεκτη την παραποίηση και διαστρέβλωση των γεγονότων:
"Νόμιμα ενήργησε η Αστυνομία
Στη διερεύνηση των καταγγελιών Δρουσιώτη εναντίον christofias-watch"
http://www.haravgi.com.cy/site-article-40465-gr.php

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

27 comments:

  1. Μά...
    ακόμα έν σας εκάμασιν επιδρομή;

    ReplyDelete
  2. Σωτήρης24 June 2010 at 15:26

    Έγινε μια καταγγελία, έγινε μια έρευνα κι εσείς όλα τα φερέφωνα της αντιπολίτευσης, για να συγκαλύψετε κάποιον δικό σας, το κάνατε τόσο μεγάλο θέμα.

    Στόχος σας είναι να μην αφήσετε την έρευνα να ολοκληρωθεί.Επίσης να πω, ότι το να ρίχνετε τέτοια λάσπη στον κ. Α.Παπασάββα, έγκριτο νομικό και αγωνιστή της δημοκρατίας, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής σε δύσκολους καιρούς, είναι ανήθικο και χυδαίο.

    Όπως έγραφε ο Γ.Κουμάντος:

    "Το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημοκρατίας είναι η άμυνα κατά των εχθρών της χωρίς υιοθέτηση των μεθόδων τους."

    Τι έπρεπε να κάνουμε μπροστά στο ιστολόγιο που καθημερινά υβρίζει τον εκλελεγμένο Πρόεδρο του κράτους; Να συνεχίσουμε να αφήνουμε την προπαγάνδα και το μίσος, τις συνεχείς προτροπές για εξόντωση προσώπων, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, να ακούγονται καθημερινά, χωρίς συνέπειες;

    Έπρεπε να αγνοήσουμε μία καταγγελία για σοβαρά αδικήματα;

    Ή μήπως νόμιζαν οι συντελεστές του εν λόγω Blog, ότι θα μπορούσαν να συνεχίζουν το μασκοφόρο αγώνα τους για δήθεν αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χωρίς συνέπειες;

    ReplyDelete
  3. Κάμε κουμάντο!24 June 2010 at 16:40

    Ήρεμα ρε πιο πάνω. Ο Κουμάντος γράφει ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να υιοθετεί τις μεθόδους των εχθρών της.

    Εσείς υιοθετήσατε φασιστικές μεθόδους. Κατασκευάσατε αδίκημα, στραφήκατε κατά ατόμου χωρίς συμμετοχή, παρακολουθήσατε επικοινωνίες παράνομα χωρίς διάταγμα δικαστηρίου, κρατάτε ζωντανή μια ανύπαρκτη υπόθεση για 50 μέρες τώρα. Οπότε αλλού αυτά.

    Τουλάχιστον ομολογείς ότι ο στόχος σας ήταν να τιμωρηθεί το Christofias-Watch.

    Επίσης να πω, ότι δεν ξέρω περισσότερο από 1 άτομο στην Κύπρο που να έχει τη γνώμη για τον Παπασάββα ότι είναι "έγκριτος νομικός και αγωνιστής της δημοκρατίας, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής σε δύσκολους καιρούς.". 1 μόνο στην Κύπρο μπορεί να έχει τέτοια άποψη.

    ReplyDelete
  4. Διαβάστε εδώ:

    "ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ
    Κάποτε ήσουν δικός μας άνθρωπος. Κάποτε αγωνιζόσουν κι εσύ για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα..."
    http://edekitika.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

    και εδώ:

    Αστυνομικοί χωρίς ντροπή πάνω τους!
    http://edekitika.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html

    ~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  5. Πού είναι η ALERT να διαμαρτυρηθεί γιά την υπέρβαση εξουσίας;

    Πού είναι η Κίνηση Ενάντια στην Κρατική Καταστολή;
    http://www.youtube.com/watch?v=Up3JU5ovAIQ

    http://www.youtube.com/watch?v=0a6Ht66zggw

    Γιατί σιωπούν; Τους καπέλωσε το Κόμμα;

    ReplyDelete
  6. Αυτές οι κινήσεις δεν είναι πραγματικά αριστερές και αντιεξουσιαστικές. Είναι κολαούζοι του Χριστόφια και των παρατρεχάμενών του.

    Συγχαρητήρια στο indymedia, που δείχνει ότι υπάρχει ακόμη μαχόμενη κυπριακή αριστερά.

    ReplyDelete
  7. Γράφετε:
    "Με άλλα λόγια, εφ' όσον όπως απεδείχθη στα τεκμήρια που προσκόμισε στο Δικαστηρίου η Αστυνομία, η σύνδεση με τα ηλεκτρονικά δεδομένα του κ. Ξενοφώντος έγινε στις 12 Μαρτίου, δηλαδή πριν καν καταγγείλει την υπόθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης, και πρίν εκδωθεί το Δικαστικό διάταγμα, τότε έπεται πως συνένοχη είναι και η εταιρεία Primetel που έδωσε παράνομη πρόσβαση σε επίορκους Αστυνομικούς"

    Αλλά αν διαβάσετε καλύτερα το άρθρο του φιλελεύθερου το οποίο παρουσιάζετε ως "τεκμήριο" για τον ισχυρισμό σας πέρι συνομωσίας Κυβέρνηση-Primetel, γράφει μόνο για
    "το διάταγμα της Αστυνομίας προς την εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου «Ρrimetel» να της δώσει στοιχεία για το όνομα και τη διεύθυνση του κατόχου, τη διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) η οποία είχε επικοινωνία στις 12 Μαρτίου 2010 με το «christofiaswatch.blogspot.com». " -

    (Σαν να υπάρχει συνταχτικό λάθος & το σωστό μάλλον είναι "το όνομα και τη διεύθυνση του κατόχου ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ διαδικτυακού πρωτοκόλλου IP")

    Δηλαδή στις 12 Μαρτίου 2010 δεν έγινε "σύνδεση με τα ηλεκτρονικά δεδομένα του κ. Ξενοφώντος" από την Αστυνομία με την Primetel. Η 12 Μαρτίου είναι απλώς η μέρα που έγινε το σχόλιο το οποίο διερευνάτε.

    Δηλαδή η παραχώρηση προσωπικών δεδομένων από τον παροχέα στην Αστυνομία έγιναν μετά το Δικαστικό διάταγμα - το οποίο η Primetel είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να υπακούσει - και φυσικά μετά την καταγγελία του Δρουσιώτη.

    Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον Ξενή.

    Το συμβάν είναι αρκετά ανησυχητικό από μόνο του χωρίς να είναι ανάγκη να προσθέτουμε ανακρίβειες και θεωρίες συνομωσίας εκεί που δεν υπάρχουν.

    ReplyDelete
  8. Η Μικαέλλα Λοίζου γράφοντας στη Σημερινή γιά την παρακολούθηση του Ξενή εκ μέρους της Αστυνομίας αναφέρει:

    "Η σύνδεση με τα ηλεκτρονικά δεδομένα του κ. Ξενοφώντος έγινε στις 12/03, δηλαδή πριν καν καταγγείλει την υπόθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης".
    http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/266460

    Η Αστυνομία δεν διαθέτει τρόπο να "συνδεθεί" με τα ηλεκτρονική δεδομένα οποιουδήποτε παρά μόνο εκτός αν δράσει μέσω των τεχνικών εγκαταστάσεων (υπολογιστών και καλωδίων) της εταιρείας Primetel, ή της εταιρείας Cytanet. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

    Αυτά είναι τα συμπεράσματα με βάση την λογική, και τις δημοσιεύσεις των υλικών όπως παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο.

    Εάν θέλουν οι εταιρείες, οι ιδιοκτήτες τους, ή η Αστυνομία να το αρνηθούν, ας το πράξουν.

    Είμαι σίγουρος πως η Ομάδα Σύνταξης θα ήταν πολύ ανοικτή στο να δημοσιεύσει διόρθωση αν αποδεικτεί πως τα πράματα στον τόπο μας είναι πιό αθώα από ότι νομίσαμε.

    Μακάρι!
    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  9. Όσο γιά της Θεωρίες Συνομωσίας...

    ...ουδεμία αμφιβολία υπάρχει γιά το ότι στην υπόθεση Ξενή Ξενοφώντος εμπλέκονται πολύπλοκες, τρικούβερτες, αλληλοεπικαλυπτόμενες και ανώμαλες συνομωσίες από ολόκληρο το φάσμα της δυσωδίας μιάς άνομης εξουσίας: από το Προεδρικό (την κεφαλή του ψαριού) ως και τον τελευταίο βρωμερό ζαπτιέ των δύο μικρογραμμαρίων εξουσίας την οποίαν και διαρκώς ο κακόμοιρος υπερβαίνει με κάθε δικαιολογία.

    Και τι πιό ωραία και τρανή δικαιολογία μπορεί να προκύψει γιά τον ανερχόμενο επίορκο ένστολο τραμπούκο από μιά "ανεπίσημη διαταγή που τους δικούς μας να κάμουμεν ό,τι μας περνά";

    Ο όρος "Θεωρίες Συνομωσίας" χρησιμοποιείται γιά να χλευάζονται αυτοί που ισχυρίζονται την ύπαρξη μιάς συνωμοσίας.

    Αλλά μπορούν να εξηγηθούν όλα τούτα τα γεγονότα και εγκλήματα εις βάρος της ελευθερίας του λόγου χωρίς να έχει γίνει συνωμοσία μεταξύ αυτών που εγκλημάτησαν; Καθόλου.

    Η δυσοσμία από την συνομωσία των επίορκων που τσαλαπάτησαν το Σύνταγμα χωρίς καν πραξικόπημα, αναδύει από την κεφαλή του ψαριού ως και το τελευταίο πτερύγιο της ουράς των μικρόψυχων αυτών αλαζόνων.

    "Θεωρίες Συνομωσίας"; Χα!

    ReplyDelete
  10. Αν μου επιτρέπετε, να εξηγήσω, γιατί ξέρω την υπόθεση σε κάποιο βαθμό.

    Η καταγγελία έγινε 16/3/2010. Αυτό είπε η Αστυνομία στο Δικαστήριο.

    Το σχόλιο έγινε 4/3/2010. Όχι στις 12/3/2010.

    Η Αστυνομία όμως, ζήτησε και πήρε τα στοιχεία του κατόχου ενός Ip για τις 12/3/2010 (πριν την καταγγελία), γιατί είπε ότι στις 12/3/2010, ένα ip επικοινωνούσε με το christofias-watch.

    Ερώτημα: πως ήξερε η αστυνομία ότι ένα Ip επικοινωνούσε με το christofias-watch στις 12/3/2010. Που βρήκε εκείνο το ip;

    Δικαιούται να πάρει ένα Ip χωρίς διάταγμα; Όχι βέβαια.

    Άρα παρακολουθούσε. Και πριν την καταγγελία.

    ReplyDelete
  11. Ακριβώς!

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπήρχε η ευχέρεια να αναλύσει η Αστυνομία τα αρχεία των επισκεπτών της "ύποπτης" ιστοσελίδας του
    http://christofias-watch.blogspot.com/
    ώστε να δεί ποιός ήταν εκεί και έγραφε εκείνη την δεδομένη στιγμή που δημοσιεύτηκε το επίμαχο "χάδι" προς τον κο Μακάριο Δρουσιώτη.


    Ο μόνος τρόπος να ανιχνεύσουν τη διασύνδεση είναι να κινηθούν αντίστροφα. Δηλαδή παίρνοντας από τα αρχεία που διατηρούν οι εταιρείες Primetel και Cytanet αναφορά γιά τις δραστηριότητες ενός ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ "ύποπτου".

    Γιά αυτό και η Ομάδα Σύνταξης ερωτά στο πιό πάνω άρθρο:
    "Με βάση ποιά, ακριβώς νομικά κριτήρια, τεκμήρια, μαρτυρίες, επείσθη ο Δικαστής που υπέγραψε το ένταλμα παρακολούθησης και επιδρομής ότι πράγματι ο δικηγόρος Ξενοφώντος μπορεί να είναι ύποπτος γιά τα εγκλήματα που του καταλογίζουν;"

    Η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει η Αστυνομία είναι αυτή "μα ήδη παρακολουθούσαμε την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπολογιστή του [τον αριθμό IP] και έτσι ξέρουμε πως ο ύποπτος είναι αναγνώστης της
    http://christofias-watch.blogspot.com".

    Αλλά μόνο παραβιάζοντας το Σύνταγμα μπορούσαν να γνωρίζουν τον αριθμό IP του Ξενή Ξενοφώντος (με παράνομη βοήθεια από τις εταιρείες) και μόνο με πρότερη παρακολούθηση του αριθμού πριν το Δικαστικό ένταλμα μπορούσαν να ξέρουν αν εκείνος είναι επισκέπτης σε μιά σελίδα ή όχι.

    ReplyDelete
  12. 1974:
    Έχεις δίκιο για τις ημερομηνίες, στις 4/3 έγινε το σχόλιο όχι στις 12/3 όπως έγραψα πριν.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για πιο λόγο η αστυνομία ζήτησε στοιχεία για τις 12/3; Πως το δικαιολόγησαν;

    Πέτρος:
    "μόνο με πρότερη παρακολούθηση του αριθμού πριν το Δικαστικό ένταλμα μπορούσαν να ξέρουν αν εκείνος είναι επισκέπτης σε μιά σελίδα ή όχι."

    Όχι μόνο. Μπορούν και από τον υπολογιστή του να βρουν σε ποιες ιστοσελίδες έμπαινε & γι'αυτό οι μπάτσοι το θεωρούν τεκμήριο.

    ReplyDelete
  13. Βεβαίως και μπορεί η Αστυνομία ΜΕΤΑ που θα κάμει κατάσχεση τον υπολογιστή, να 'βρει στο αρχείο του τις σελίδες που επισκέφτηκε.

    Το θέμα μας είναι ότι είναι τεχνικώς ΑΔΥΝΑΤΟ να γίνει αυτή η ανίχνευση χωρίς παράνομη παραβιάση των προσωπικών δεδομένων του Ξενή Ξενοφώντος και παρακολούθηση ΠΡΙΝ το Δικαστικό ένταλμα.

    Οι αριθμοί τηλεφώνου (οι πιό πολλοί τελοσπάντων) δημοσιεύονται και γι' αυτό δεν θεωρείται παραβίαση το να γνωρίζει η Αστυνομία τον αριθμό κάποιου ατόμου. Ο αριθμός IP του κάθε ενός μας όμως, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ μυστικός. Τον γνωρίζουν μόνο:
    ο- ο ιδιοκτήτης του αριθμού,
    ο- οι εταιρείες που παρέχουν την τεχνική υπηρεσία (Primetel και Cytanet),
    ο- οι διαχειριστές ιστοσελίδων όπου κάποιος επισκέπτεται,
    και, σε κάποιες περιπτώσεις,
    ο- άτομα με τα οποία έχουμε ηλεκτρονική αλληλογραφία (email).

    Αν θέλετε να δείτε τον δικό σας αριθμό IP και κάποιες πληροφορίες γιά τον αριθμό μπορείτε να επισκεφτήτε εδώ:
    http://whatismyipaddress.com/

    Ο κάθε ένας υπολογιστής και κάθε τοποθεσία έχουν ένα αποκλειστικά δικό τους αριθμό.

    Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει η Αστυνομία τον αριθμό IP οποιουδήποτε ΠΡΙΝ ένα Δικαστικό διάταγμα χωρίς να έχει ήδη παραβιάσει το Σύνταγμα.

    Εξ' όσων γνωρίζουμε από το υλικό που κατετέθει στο Δικαστήριο (και δημοσιεύτηκε στον Τύπο) η Αστυνομία ΗΔΗ γνώριζε τον αριθμό IP του Ξενή Ξενοφώντος. Πώς; Και πως εξήγησε ή δικαιολόγησε η Αστυνομία αυτή την παράνομη κατοχή πληροφορίας που κατήχε γιά το άτομο;

    Πως και γιατί δέκτηκε ο Δικαστής να προχωρήσει σε έγκριση του Διατάγματος αφού στηριζόταν σε πληροφορίες που κατέχοντο παράνομα;

    Ατράντακτη απόδειξη είναι και το τι ΔΕΝ ζήτησε η Αστυνομία από τον Δικαστήριο:
    δεν ζήτησε να πληροφορηθεί το αριθμό IP από τις εταιρείες που παρέχουν συνδρομή στο Διαδύκτιο στον Ξενή Ξενοφώντος - ήδη τον γνώριζε! Απλώς ζήτησε να αρθεί η προστασία του απόρρητου γιά εκείνον τον αριθμό.

    Οι εταιρείες έχουν υποχρέωση να αποκαλύψουν αυτό τον αριθμό (και αρκετά άλλα δεδομένα, αλλά όχι τα πάντα, ακόμα και εκεί υπάρχουν όρια) αν και όταν λάβουν Δικαστικό Διάταγμα γιά αρση του απόρρητου. Αλλά πως και γιατί έδωσαν τον αριθμό στην Αστυνομία ΠΡΙΝ να εκδωθεί το Διάταγμα, ΠΡΙΝ καν να παραπονεθεί ο Μακάριος Δρουσιώτης στην Εισαγγελία;

    Ας το ξαναπούμε:
    Πως και γιατί η Primetel (ή η Cytanet) έδωσαν τον αριθμό IP του Ξενή Ξενοφώντος στην Αστυνομία ΠΡΙΝ να εκδωθεί το Διάταγμα, και ΠΡΙΝ καν να παραπονεθεί ο Μακάριος Δρουσιώτης στην Εισαγγελία;

    Υπάρχει περίπτωση γιά μιά κάποια τελείως αθώα εξήγηση γιά τα γεγονότα; Ουδεμία.

    ReplyDelete
  14. Αρχίσαν οι βάνδαλοι

    "Σχόλιο" που αφαιρέθηκε από τους εθελοντές της ομάδας:
    http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1460

    Υποθέτω ισχύουν τα ίδια όπως δημοσιεύσαμε και εδώ:
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/06/blog-post.html#alalazoun

    ReplyDelete
  15. Πέτρο:

    Ευχαριστώ για το χρήσιμο link.

    Για να εξηγούμαστε, και γω το θεωρώ δεδομένο ότι η αστυνομία κάνει παράνομες παρακολουθήσεις, και δεν τις δικαιολογώ σε καμία περίπτωση.

    Με ποιο τρόπο γίνεται αυτή η διαδικασία, γιαυτό δεν είμαι σίγουρος. Θα ενδιαφερόμουν να μάθω περισσότερα, ας πούμε αυτούς που συλλαβάνουν για παιδική πορνογραφία πως τους βρίσκουν;

    Επίσης γράφεις Οι εταιρείες έχουν υποχρέωση να αποκαλύψουν αυτό τον αριθμό (και αρκετά άλλα δεδομένα, αλλά όχι τα πάντα, ακόμα και εκεί υπάρχουν όρια) - Ενδιαφέρον. Ποια είναι αυτά τα όρια;

    Κάνεις και συ κάποιες σημαντικές ερωτήσεις:
    "Εξ' όσων γνωρίζουμε από το υλικό που κατετέθει στο Δικαστήριο (και δημοσιεύτηκε στον Τύπο) η Αστυνομία ΗΔΗ γνώριζε τον αριθμό IP του Ξενή Ξενοφώντος. Πώς; Και πως εξήγησε ή δικαιολόγησε η Αστυνομία αυτή την παράνομη κατοχή πληροφορίας που κατήχε γιά το άτομο;

    Δεν μπορώ ούτε εγώ να απαντήσω αλλά μερικές σκέψεις:

    (1) Δεν έχω πειστεί 100% ότι η αστυνομία ήδη γνώριζε τον αριθμό IP του Ξενή. Η πηγή γιαυτή την πληροφορία είναι το άρθρο της Σημερινής 14/05/2010 το οποίο λέει "Η σύνδεση με τα ηλεκτρονικά δεδομένα του κ. Ξενοφώντος έγινε στις 12/03"... Τωρά τι σκατά σημαίνει αυτό "η σύνδεση με τα ηλεκρτονικά δεδομένα", θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα, η δημοσιογράφος δεν το διευκρινίζει, σαν να μην ξέρουν να γράφουν για αυτά τα θέματα.

    (2) Επίσης από το ίδιο άρθρο: "Την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Ξενή Ξενοφώντος πριν από την άρση που ενέκρινε το Δικαστήριο, κατήγγειλε στη «Σ» ο δικηγόρος του, Χρίστος Κληρίδης." Άρα ο δικηγόρος του κατάγγειλε ότι τον παρακολουθούσαν από πρίν. Αλλά που - στη «Σ» (στο δικαστήριο το έχει καταγγείλει;)... και με ποιά στοιχεία, δεν έχουν δημοσιευτεί.
    Είμαι αντίθετος με την δίωξη του Ξενή και γενικά με την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ αλλά αυτό δεν σημαίνει κατανάγκη ότι θα πιστέψω ότι πει ο Χρίστος ο Κληρίδης ή η Σημερινή οι οποίοι θεωρώ ότι λειτουργούν με ξεκάθαρη πολιτική ατζέντα παρά από ειλικρίνια.

    Επίσης ο γιος του Παπαδόπουλου κατάγγειλε "ενόψει των καταγγελιών του δικηγόρου του Ξενή Ξενοφώντος, Χρίστου Κληρίδη, ότι από τα στοιχεία που έχει καταθέσει η Αστυνομία στο Δικαστήριο, προκύπτει εκ πρώτης όψεως υπόνοια ότι η Αστυνομία παρακολουθούσε τις ιδιωτικές τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες του πελάτη του, πριν από την έκδοση οποιουδήποτε διατάγματος Δικαστηρίου για την παροχή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων'', εγείρει σειρά ερωτημάτων προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας." (http://www.sigmalive.com/news/politics/266697)
    Αλλά πρόσεξε "προκύπτει εκ πρώτης όψεως υπόνοια" λέει, δηλαδή δεν είναι βέβαιος, και το λέει έτσι για να καλύψει τον κώλο του σε περίπτωση που κάνει λάθος - ειδικά τούτον τον άνθρωπο προσωπικά δεν τον εμπιστεύομαι είναι πολιτικάντης και βρομιάρης, αηδιάζω όποτε τον βλέπω.

    (3) Για το πως βρήκαν τον Ξενή... Δεν ξέρω αν όντως έχει σχέση με το christofias-watch ή σε πιο βαθμό. Αν υποθέσουμε όμως ότι πράγματι είναι/ήταν διαχειριστής, τότε η αστυνομία μπορεί να το έμαθε με την παλιά μέθοδο του προφορικού ρουφιάνου και όχι κατανάγκη με ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. Στην Κύπρο είμαστε και αυτά τα πράγματα μαθαίνονται εύκολα.

    (4) Ένα ενδεχόμενο είναι η αστυνομία να συνεργάζεται με ξένες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες να τους δίνουν στοιχεία ολόισια από την Google για το ποιος κάνει τι. Σίγουρα δεν το αποκλείω αφού σε μερικές χώρες το επιτρέπει και ο νόμος (αφού είναι μέρος του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας"!)

    ReplyDelete
  16. Πέτρο, είναι πανεύκολο να βρείς το IP και την διεύθυνση κάποιου.

    http://www.dnsstuff.com/

    Ο νοον νοειτω.

    Όλα μπορούν να γίνουν στο τσακ μπάμ.

    ReplyDelete
  17. Σιγά το κατόρθωμα δηλαδή να εντοπίσεις κάποιον.

    Είμαστε στο 2010!

    ReplyDelete
  18. Και όμως, δοκιμάστε με όποια εργαλεία που υπάρχουν στο Δίκτυο θέλετε.

    Ποιός από όσους ΔΕΝ έχουν λάβει email από μένα, και ΔΕΝ είναι διαχειριστής ιστοσελίδας που επισκέφτηκα μπορεί να 'βρει τον αριθμό IP του υπολογιστή μου;

    Δοκιμάστε. Δημοσιεύσετε τον εδώ αν τον εύρετε.

    Ψάξτε. Θα δείτε ότι μόνο από τούτες τις δύο ανωτέρω πηγές (email ή server ιστοσελίδας) ή από παράνομη υποκλοπή μπορεί να βρεθεί.

    Πέτρος
    _______

    ReplyDelete
  19. Περί "προφορικού ρουφιάνου"

    Είναι πράγματι ανησυχητικό ότι υπάρχει μιά τέτοια πιθανότητα. Ας μην ξεχνούμε πως η παράνομη οργάνωση που ονομαζόταν "Εθνικό Μέτωπο" είχε στηθεί εξ' ολοκλήρου από τις ίδιες τις δυνάμεις ασφαλείας του Μακαρίου γιά να καταγράψουν, να συγκεντρώσουν και να εξουδετερώσουν όσους μπορούσαν από μιά παράταξη της αντιπολίτευσης.

    Και βέβαια, ο πιθανός ρουφιάνος στην περίπτωση που αφορά το άρθρο μας, μπορεί να έχει πρόσβαση σε μιά ή και τις δύο από τις πηγές του αριθμού IP που αναφέραμε πιό πάνω.

    Να υπογραμμίσουμε όμως ότι:
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το ποιά είναι η πηγή, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η παραβίαση προσωπικών δεδομένων χωρίς Δικαστικό ένταλμα.

    Αν πράγματι είχε αυτό τον αριθμό στην κατοχή της η Αστυνομία ΠΡΙΝ από την έκδοση του Διατάγματος υπάρχει παραβίαση του απόρρητου ΠΡΙΝ το Διάταγμα. Όποια και αν ήταν η πηγή της, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

    Πέτρος
    _______

    ReplyDelete
  20. Received: from demokritos4.cytanet.com.cy (demokritos4.cytanet.com.cy [195.14.130.207])
    by mx.google.com with ESMTP id u53si10831902weq.80.2010.06.19.02.58.59;


    Don't push your luck. Iparxoun ke alles efkoles plirofories.

    Pareta ta conspiracy theories.

    ReplyDelete
  21. Iparxoun ke kapia kalitera pragmata pou legonte "Mac".

    Pernoun ke to sxima diefthinsis ke to sxima ipologisti.

    ReplyDelete
  22. Βεβαίως και μπορεί η Αστυνομία ΜΕΤΑ που θα κάμει κατάσχεση τον υπολογιστή, να 'βρει στο αρχείο του τις σελίδες που επισκέφτηκε.


    Pellares!

    Aman katalavis, en vriski kanenas tipote.

    Katharos ouranos, astrapes den fovate.

    ReplyDelete
  23. Opotan kataligoume ke pali sto simperasma...

    Opios nekatonni ta pitoura, tronton i kotes.

    Kala kamni opios theli na nekatosi opoudipote, na forisi tze ena "ganti" prin na arkepsi.

    ReplyDelete
  24. Ena mikro doraki se ekinous pou nomizoun oti to na kanoun post anonima glitoni tous pou otidipote.

    http://www.world-check.com/

    I "magges" exoun tze username tze password.

    ReplyDelete
  25. Και όμως, το ερώτημα παραμένει:
    Μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει τον αριθμό IP του υπολογιστή μου:

    ΧΩΡΙς να έχει λάβει email από μένα,
    και
    ΧΩΡΙς να ειναι διαχειριστής ιστοσελίδας που επισκέφτηκα;

    Εξ' όσον γνωρίζω, συμπεριλαμβανομένων και όλων των πληροφοριών στα ανωτέρω σχόλια, δεν υπάρχει εργαλείο που να προμηθεύει τον αριθμό.

    ReplyDelete
  26. Δηλαδή εννοείς ότι αν δεν μου δώσεις τον αριθμό σου, μόνο με υποκλοπή μπορώ να τον έβρω. Έννεν;

    ReplyDelete
  27. Μπράβο.

    Και να ξεκαθαρίσουμε: άλλον το τι είναι τεχνικά εφικτό και άλλον το τι είναι
    Ν Ο Μ Ι Μ Ο.

    Η κατοχή προσωπικών δεδομένων γιά κάποιον χωρίς την άδεια του προσώπου, ή χωρίς Δικαστικό διάταγμα, είναι παράνομη.

    Είναι πανεύκολο να με παρακολουθήσει κάποιος 'που τα παράθυρα της κρεββατοκάμαρας και να μάθει πολλά και ζουμερά - αλλά είναι παράνομο.

    ReplyDelete