Monday 7 June 2010

Οι θλιβερές καρικατούρες Αριστεράς στην Κύπρο




Στις 4 Ιουνίου του 2010 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανερυθρίαστα τοποθετήθηκε μπροστά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και δήλωσε τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για διερεύνηση τρόπων αύξησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Για το σκοπό αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάρκος Κυπριανού, ως απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας, άρχισε σήμερα σειρά διερευνητικών επαφών σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο Ισραήλ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Avigdor Lieberman και τον Υπουργό Άμυνας κ. Ehud Barak. Ο κ. Κυπριανού θα έχει, επίσης, συναντήσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή. Ήδη, έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας και εντός ολίγου θα συναντηθεί και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό».
από:
http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/32A9AF81C6E25AEFC2257738003C463E?OpenDocument&highlight=%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82%20%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D

Ο εκρόσωπος συνειδητού ψεύδους της "επαναστατικής" κυβέρνησης παρουσίασε για μια ακόμη φορά το άσπρο-μαύρο προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την Ελληνοκυπριακή και διεθνή κοινότητα για τις βαρύτατες ευθύνες της καρικατούρας αριστερής κυβέρνησης στη οποία ανήκει.

Η "αριστερή" κυβέρνηση της Κύπρου είχε προηγουμένως κτυπήσει ανεπανόρθωτα το Στόλο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ τον απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα καθώς και την άφιξη πλοίων από τη Γάζα με συγκεκριμένο σκοπό να πληγεί και να παραλύσει ο Στόλος για την Ελευθερία της Γάζας.

Συμμαχώντας συνειδητά με τις δυνάμεις του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού η κυβέρνηση καρικατούρα κτύπησε πολιτικά το Στόλο Ελευθερίας για τη Γάζα δίνοντας έτσι το πράσινο φως στην στρατοκρατική κυβέρνηση του Ισραήλ να δράσει και στρατιωτικά.

Το μέγεθος του "αριστερού" αίσχους είναι δυσθεώρητο. Με το πολιτικό της έγκλημα η "αριστερή" κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια απεκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο για ακόμη μια φορά τοποθετώντας την δίπλα στους αιμοσταγείς βιαστές της διεθνούς νομιμότητας.

Στη συνέχεια αντί να πράξει το αυτονότητο και να διαπράξει ένα πολιτικό "χαρακίρι" συνέχισε την κατάπτυστη πολιτική του κατευνασμού των εγκληματιών στέλλοντας τον Υπουργό Εξωτερικών της να διαπραγματευτεί με τους εγληματίες για να ανοίξει δίοδος ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Η πολιτική της πρωκτολειχίας σε όλο της το μεγαλείο! Νομίζουν ότι γλείφοντας τους σφαγείς θα τους πείσουν να πράξουν το δίκαιο;

Η καρικατούρα αριστερής κυβέρνησης που μας κυβερνά κατάφερε με τις πράξεις της να αποξενώσει το φίλιο λαό της Παλαιστίνης και να διασαλεύσει τις συμμαχικές σχέσεις τόσο με τον λαό της Παλαιστίνης όσο και με κάθε προοδευτικό αγωνιστή της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Τα κατορθώματα της "αριστερής" μας κυβέρνησης ανάγκασαν τον Ελληνικό Τύπο να παραδεχθεί πλέον το αυτονόητο για όλους εμάς που ζούμε τα πράγματα άμεσα στο νησί.
Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στην εφημερίδα "Έθνος":

Όργανο του Ισραήλ ο Χριστόφιας!

"Ο Δ. Χριστόφιας υιοθέτησε κατάπτυστη στάση, αποφασίζοντας να απαγορεύσει την επιβίβαση σε πλοίο ακτιβιστών που κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας μιας ομάδας Ελλήνων και ξένων βουλευτών που βρίσκονταν στην Κύπρο ακριβώς για να επιβιβαστούν στο πλοίο, το οποίο συμμετέχει σε στολίσκο που μεταφέρει ανθρωπιστικό υλικό στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους..."
Από:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=13834979

Το μέγεθος της ταύτισης των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν έχει πλέον αποκαλυφθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Το αίσχος τους είναι πλέον αδύνατο να συγκαλυφθεί.

Βέβαια η αισχρή ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος άρχισε άμεσα να δημιουργεί την πολιτική ομίχλη γύρω από τις πράξεις της. Χρησιμοποιώντας τις προσφιλείς της μεθόδους του ψιθύρου και των "κουβέντων του καφενέ" άρχισε αμέσως να θολώνει τα νερά παρουσιάζοντας πολιτικά επιχειρήματα πίσω από τις πράξεις της.

Τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου, προβλήθηκαν ως η δικαιολογία για την απεχθή πράξη της κυβέρνησης. Τη δικαιολογία αναπαράγουν τόσο τα επίσημα στελέχη της κυβέρνησης όσο και η προδοτική ηγεσία του ΑΚΕΛ συνεπικουρούμενη και από διάφορα ανδρείκελα και φερέφωνα στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Διαβάστε όσα καταγγέλει στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κωσταντακόπουλος στο άρθρο του:

"Χριστόφειον άγος"

"Παρασκηνιακά, οι Κύπριοι διπλωμάτες ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ τους απείλησε με δρομολόγηση κρουαζιερόπλοιου μεταξύ Χάιφας και κατεχομένων. Αν υπήρξε, αυτή ήταν μια απειλή για ηλίθιους, προορισμένη μάλλον να προσφέρει ένα πρόσχημα σε όσους θέλουν να υποταγούν."
από:
http://konstantakopoulos.blogspot.com/2010/06/blog-post_04.html

Αν και δε συμφωνώ με όλο το περιεχόμενο της δημοσίευσής του και βρίσκω μέσα στοιχεία τα οποία ίσως είναι προϊόν παραπληροφόρησης του συγγραφέα για το οποίο δεν έχει ο ίδιος ευθύνη, το μέγεθος των καταγγελιών του και των γεγονότων που περιγράφει με αφήνει άναυδο.



Ο αγώνας βέβαια του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και επιβίωση είναι πέρα από κάθε πρωκτολειχικό συμφέρον της καρικατούρας αριστεράς που μας κυβερνά.

Υπάρχει αληθινά καλύτερος τρόπος να αγωνιστούμε για τα δικά μας δίκαια από την αλλυλεγγύη και βοήθεια προς όλους τους κατατρεγμένους; Υπάρχουν αληθινά καλύτεροι σύμμαχοι για το δικό μας αγώνα για ελευθερία, δικαίωση και επιστροφή, από τους λαούς που υποφέρουν και επιθυμούν και αγωνίζονται για τις ίδιες αξίες και ιδανικά;

Για τους κυβερνώντες προφανώς τα πιο πάνω είναι λόγια του αέρα. Με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζονται το Κυπριακό γλείφοντας τον ιμπεριαλισμό και τον κατακτητή επιθυμούν να πορευτούν και διεθνώς. Η χαμερπής πρωκτολειχία είναι η μοναδική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης καρικατούρας και της Κυπροεθνικιστικής πτέρυγας της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Αντί η κυβέρνηση και η "Αριστερά" να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξει το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού προτίμησε το γλείψιμο του τοπικού τοποτηρητή του ιμπεριαλισμού Ισραήλ.

Τα επιχειρήματα του καφενέ βέβαια δεν σταματούν εκεί. Αναπαράγοντας τη σιωνιστική προπαγάνδα η "αριστερή" προπαγάνδα των καφενείων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς βοά υποστηρίζοντας τις ανεπαίσχυντες πράξεις της κυβέρνησης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Η δικαιολογία ότι υπήρχαν πράκτορες της ΜΙΤ στα πλοία, ότι στην ιστορία εμπλέκεται το στρατιωτικό παρακράτος της Άγκυρας χρησιμοποιείται σκιωδώς από τους κυβερνώντες για να δικαιολογήσει την αισχρή πολιτική της κυβέρνησης.

Πλάθεται έτσι ο μύθος του σοφού Κυπριακού κράτους και της ηγεσίας του που γνωρίζει τάχαμου πρόσωπα και καταστάσεις.

Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα

"Η Σιωνιστική προπαγάνδα μαζί με την "αριστερή" προπαγάνδα του καφενέ και όσων άλλων τις αναπαράγουν επικεντρώνεται στις εικασίες ότι ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου "Mavi Marmara" που δέχθηκε την επίθεση, υπήρχαν πράκτορες των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ακόμη και πράκτορες των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών επισκιάζοντας έτσι το δικαίωμα των επιβατών στην αυτοάμυνα.

Οι επιβάτες του πλοίου είχαν κάθε δικαίωμα με βάση τόσο το διεθνές όσο και το τοπικό δίκαιο να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους. Οι πράξεις τους ήταν απόλυτα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ. Ακόμη και αν έπαιρναν τα όπλα των Ισραηλινών καταδρομέων και τους σκότωναν, ακόμη και αν είχαν φέρει μαζί τους τους δικούς τους εκτοξευτήρες ρουκετών και βύθιζαν τα Ισραηλινά πλοία.

Ανεξαρτήτως του αν ήταν απλά αποφασισμένοι επιβάτες και εθελοντές αφοσιωμένοι στην ανθρωπιστική βοήθεια ή πράκτορες οποιασδήποτε υπηρεσίας."(1)

Η στρατιωτική πράξη του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ με τις πολιτικές ευλογίες της καρικατούρας αριστερής κυβέρνησης της Κύπρου αποτελεί πειρατεία σε διεθνή χωρικά ύδατα και ως τέτοια δίνει το δικαίωμα στους επιβάτες των πλοίων που την υπόκεινται να αντιδράσουν ανάλογα και με ανάλογη Βία.

Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα ενάντια στην άδικη, ωμή και βίαιη επιθετικότητα είναι ιερό και απαράβατο σε όλες τις εκφάνσεις της ύπαρξης! Δικαιολογεί τόσο τις ατομικές εφράσεις αυτοάμυνας όσο και τις συλλογικές δράσεις ομάδων, κοινοτήτων και ολόκληρων λαών, κρατών και εθνών.

Ακόμη και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ο οποίος συχνά χρησιμοποιείται από τη Νέα Τάξη για να δικαιολογεί τις πράξεις επιθετικότητας των δυνατών της γης και να παραλύει τις πράξεις αυτοάμυνας των αδυνάτων δηλώνει στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ότι:
"Τίποτε στον παρών χάρτη δεν θα ακυρώσει το κληρονομημένο δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάμυνας αν μια ένοπλη επίθεση προκύψει ενάντια σε ένα μέλος..."(2)

Η προσπάθεια του κράτους του Ισραήλ, της Σιωνιστικής προπαγάνδας και της "αριστερής" προπαγάνδας της θλιβερής κυβέρνησης καρικατούρας και των εξωκοινοβουλευτικών ανδρείκελων και φερέφωνών τους στην Κύπρο να δικαιολογήσουν μια πράξη πειρατείας είναι απαράδεκτη!

Οι τεράστιες ευθύνες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Κύπρο

Μαζί με την κυβέρνηση καρικατούρα υπάρχουν δυστυχώς στο νησί μας και πολλές οργανώσεις καρικατούρες Αριστεράς. Οι οργανώσεις αυτές εδώ και δύο χρόνια -από την άνοδο της "Αριστεράς" στην εξουσία- μας έχουν κουφάνει με τη σιωπή τους.

Μέσα από την ανυπαρξία οποιασδήποτε κριτικής για τις πράξεις αίσχους τις κυβέρνησης και μέσα από την πλήρη συμπόρευση με τα επιχειρήματα και τις πράξεις των κυβερνώντων έχουν δώσει συνειδητά το πράσινο φως στους κυβερνώντες να παραβιάζουν κάθε άισθηση δημοκρατίας και ελευθερίας.

Είναι η δική τους απουσία κριτικής που έχει δώσει στην κυβέρνηση καρικατούρας το πράσινο φως για την αισχρή της ασυδοσία τόσο σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου όσο και σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και των γειτονικών μας λαών που σφάζονται καθημερινά από τα όπλα του Ιμπέριουμ.

Μέλη των οργανώσεων αναπαράγουν τα επιχειρήματα της Κυπροεθνικιστικής ηγεσίας του ΑΚΕΛ σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού βίου στοχοθετώντας όλους τους αγωνιζόμενους πατριώτες ως εθνικιστές και σωβινιστές. Οι πράξεις τους διέπονται από την ανωνυμία και την αδιαφάνεια και μέσα το πλαίσιο των "κουβέντων του καφενέ". Οι σχέσεις τους με την Κυπροεθνικιστική ηγεσία του ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση είναι τόσο στενές που λειτουργούν απλώς ως ανδρείκελα και φερέφωνα των κυβερνώντων.

Η ανεξαρτησία τους εξαντλείται τα τελευταία δύο χρόνια στη σιωπή και την υποστήριξη του καθεστώτος χωρίς καμία απολύτως κριτική.

Ακομη και όταν βγαίνουν στους δρόμους ούτε ένα σύνθημα δεν αρθρώνουν εις βάρος των κυβερνώντων τους οποίους δε χάνουν ευκαιρία να γλείφουν. Έτσι η ηγεσία της επίσημης καρικατούρας αριστεράς γλείφει τα αφεντικά και τον ιμπεριαλισμό διεθνώς και η εξωκοινοβουλευτική καρικατούρα αριστεράς γλείφει τα αφεντικά της τοπικά.

Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και στις ενέργειες της κυβέρνησης εις βάρος του Στόλου για την Ελευθερία για τη Γάζα.

Ουδεμία απολύτως κριτική για τις πράξεις της κυβέρνησης δεν προέκυψε από τις οργανώσεις ΚΙΣΑ, Εργατική Δημοκρατία, ALERT, Αγράμματα, Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών στις ιστοσελίδες που διατηρούν.

Η οργάνωση μάλιστα Αγράμματα προβάλλει με το ίδιο ακριβώς βαθμό τις αναλύσεις της οργάνωσης Φάλιες ενάντια στην κυβέρνηση καρικατούρα και τη σιωνιστική προπαγάνδα στη σελίδα της εδώ:
http://agrammata.wordpress.com/

Οι οργανώσεις που λυμαίνονται το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του προοδευτικού χώρου εκουφάναν μας... με την ένοχη σιωπή τους.

Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να βρεθούν στην πορεία ενάντια στην Ισραηλινή πρεσβεία και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τη διαδήλωση. Τοποθετήθηκαν στρατηγικά στην πορεία της διαδήλωσης και προσπάθησαν να "μαντρώσουν" τους διαδηλωτές στο χώρο που επέλεξαν για να παρουσιάσουν την εκδήλωση ως δική τους.

Προσπάθησαν να ρίξουν την εκδήλωση στα μαλακά. Ούτε ένα σύνθημα δεν άρθρωσαν ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με την οποία σφικταγκαλιάζονται, με τον ίδιο τρόπο που εναγκαλίζονταν με τους "προοδευτικούς" Τάκη Χατζηγεωργίου και Μιχάλη Παπαπέτρου που βρέθηκαν στο χώρο. Η οικειότητα αναμεσά τους δεν τηρούσε ούτε καν τα προσχήματα.

Δυστυχώς για τους ιδίους το συναίσθημα του Παλαιστινιακού λαού όπως και το συναίσθημα κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει στα καλούπια καρικατούρας αριστεράς που έχουν φτιάξει.

Ο Παλαιστινικός λαός και οι υπόλοιποι διαδηλωτές τους προσπέρασαν καθιστώντας τους ουραγούς στην πορεία. Μάταιες οι προσπάθειές τους να συγκεντρώσουν το πλήθος. Τα λόγια ενός διαδηλωτή σε έναν από τους "ηγέτες" της εξωκοινοβουλευτικής καρικατούρας αριστεράς ήταν ένα συλλογικό ράπισμα για την πολιτική τους:

"Εσύ ποιός είσαι; Πάμε στην πρεσβεία!"

Και ο αγωνιζόμενος λαός, ο λαός που έχει υποστεί την εισβολή, την εθνοκάθαρση, τη σφαγή, το βιασμό, την προσφυγιά, τον εποικισμό, ο αδελφός λαός της Παλαιστίνης προσπέρασε τις καρικατουρίστικες πολιτικές σας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σας έχει πλέον προσπεράσει και ο δικός μας λαός του οποίου τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τους ποθους έχετε θυσιάσει στο βωμό της πρωκτολειχίας του κυβερνώντος κόμματος.

Τι διαφορά αλήθεια έχει η εισβολή, η εθνοκάθαρση, η σφαγή, ο βιασμός, η προσφυγιά και ο εποικισμός που υπέστη και υπόκειται ο λαός μας από όσα υπόκειται ο λαός της Παλαιστίνης;

Όλοι εμείς που αισθανόμαστε και είμαστε Παλαιστίνιοι, όλοι εμείς που αισθανόμαστε και είμαστε ιθαγενεις της Βόρειας Αμερικής, όλοι εμείς οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί, οι Έλληνες της Κύπρου σας έχουμε αφησει πίσω, ουραγούς στο θλιβερό εναγκαλισμό σας με την εξουσία της καρικατούρας αριστεράς που μας κυβερνά.

Και θα αγωνιστούμε για τα δίκαιά μας ενάντια στους σχεδιασμούς των τοπικών και διεθνών αρχόντων.

Όταν αποφασίσετε να πορευτείτε αριστερά και πατριωτικά μακριά από τους Κυπροεθνικιστές σας συντρόφους που καταπροδίδουν κάθε έννοια αριστεράς, πατριωτισμού και διεθνούς αλληλεγγύης γνωρίζετε που να μας βρείτε.

Σόλων Αντάρτης
Ακολουθεί Σχόλιο από την Ομάδα Σύνταξης

~~~~~~~~~~~~
Πρωτότυπα κείμενα - Πηγές

1. Μεταφρασθέν από:
"Regardless of whether these people were agents or simply determined passengers and
volunteers devoted to the humanitarian aid mission, even if they had taken the Israeli commandos weapons and killed them, even if they had brought their own rocket launchers and had used them to sink Israeli boats, they were JUSTIFIED, both by international and local country laws, and my moral and political considerations."
Από γράμμα του Πέτρου Ευδόκα εδώ:
http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-cyprus/2010-June/0604-xl.html

2. Μεταφρασθέν από:
Article 51:
"Nothing in the present Charter shall impair the inherent right of individual or collective self-defence if an armed attack occurs against a Member of the United Nations, until the Security Council has taken measures necessary to maintain international peace and security."
Από:
http://www.un.org/en/documents/charter/chapter7.shtml

Επιπρόθετα για το δικαίωμα προστασίας ατόμων, συνόλων, κοινοτήτων, κρατών και εθνών από τις επιθετικές πράξεις όπως αυτές που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ με την ευλογία της κυβέρνησης καρικατούρας της Κύπρου:

Η Οικουμενική διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Άρθρο 30
"Τίποτε σε αυτή τη Διακήρυξη δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως υπονοούμενο για οποιοδήποτε Κράτος, ομάδα ή άτομο ως το δικαιωμα για να εμπλακεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πράξη που να στοχεύει στην κατάργηση οποιονδήποτε δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχουν τεθεί από την παρούσα Διακήρυξη."
Μεταφρασθέν από:
http://www.un.org/en/documents/udhr/index.shtml

Γάζα! ~ Εύγε στον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη του Ακελ Αίσχος και Ντροπή στην Κυβέρνηση και ηγεσία του Κόμματος

Ανεξίτηλη ντροπή επέφερε στον εαυτό της η ηγεσία του ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση του κόμματος με την χωρίς προηγούμενο ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του απόπλου πλοίων από την Κύπρο προς τη Γάζα καθώς και την άφιξη πλοίων από τη Γάζα, με συγκεκριμένο σκοπό να πληγεί και να παραλύσει ο Στόλος γιά την Ελευθερία της Γάζας. Κουφό! Μας αφήνει άφωνους.
από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html
~~~~~~~~~

Οι Μετανοούντες Σιωπούν
Οι Αλάζονες Ένοχοι Αλαλάζουν

Από την Ομάδα Σύνταξης

Αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε το πιό πάνω άρθρο του Σόλωνα Αντάρτη, ξεχύθηκε ένας συρφετός με στόχο να καταπνιγεί ο λόγος που αρθρώνει ο συγγραφέας, να διαστρεβλωθεί, να βληθεί και να αποσιωπηθεί το μήνυμα του.

Τα δυσμενή και προκλητικά Σχόλια άρχισαν αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε. Τρείς μόνο μέρες αργότερα τα Σχόλια ξεπέρασαν τα 80, πράμα που δεν έχει συμβεί στις σελίδες μας γιά πολλά χρόνια.

Προσκαλούμε τους αναγνώστες μας να περιδιαβάσουν τις σοφίες και σοφιστίες που εκτοξεύονται πιό κάτω. Θα δείτε προκλητικές "εξυπνάδες", εθνικο-κυπριωτισμούς και κόντρα-κυπριωτισμούς, παραλογισμούς, ένοχες και συνένοχες φωνές να διαμαρτύρονται, να βρίζουν, να απειλούν, να χλευάζουν - και μεγάλο αριθμό προϊόντων διαδικτυακού βανδαλισμού.

Δεν είναι τυχαίος ο βανδαλισμός στις σελίδες μας: είναι πράξη και θεωρία μιάς μερίδας "επαναστατών" που πραγματικά πιστεύουν πως ο βανδαλισμός στους τοίχους των φτωχών και στα ανοικτά Μέσα δημοσίευσης της αντιπολίτευσης είναι επαναστατική πράξη. Με την πολιτική τους, προσπαθούν να πνίξουν το νόημα του άρθρου και των λιγοστών Σχολίων που δημοσιεύτηκαν εδώ με καλή πίστη από μερικούς αναγνώστες που ήλπισαν σε πολιτικό διάλογο.

Μπορείτε να δείτε την "επίσημη" κατάθεση αυτής της θεωρίας εδώ:
"Ο ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΌΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_19.html?showComment=1258249031013#c565733179362097966

Κρίμα. Αληθινά πιστεύουν πως με τον βανδαλισμό, με τις βρισιές, απειλές, παραχάραξη τοποθετήσεων και διαστρέβλωση της ιστορίας θα αποπνίξουν και αποσιωπήσουν την κριτική μας ενάντια σε εκείνους που ενώ προσποιούνται πως είναι "πυρήνες" της επαναστατικής Αριστεράς (με μανδύες αναρχισμού, σοσιαλισμού, κομμουνισμού και βάλε...) στην πραγματικότητα είναι οι ιδεολογικοί και φυσικοί τραμπούκοι του καθεστώτος Κεφαλαίου και Κράτους έξυπνα ντυμένου στα ΕρυθΡόζ.

Είναι οι πιό δηλητηριώδεις και χυδαίοι προστάτες του κατεστημένου. Έχουν διεισδύσει στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και στην ευαίσθητη ανατρεπτική~εναλλακτική κοινότητα, και τις σέρνουν σχεδόν όπου θέλουν. Κυρίως προς τον ηθικό και πολιτικό βόθρο όπου και οι ίδιοι στεγάζονται.

Απολαύστε τους.

Ομάς Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia

7 Ιουνίου, 2010
~~~~~~~~~~~~~~~~~

57 comments:

  1. Αντάρτη Σόλωνα,
    Αλήθεια επειδή εγώ είμαι και ολίγο τι diesel [βραδύκαυστος] και δεν τα περνώ από την πρώτη [και δη τες μουσικές που παίζονται σε ψηλές συχνότητες], μπορείς,
    1. Πρώτον, να ΜΑΣ αναλύσεις και να ΜΑΣ επεξηγήσεις [μακράν συνθηματολογιών κι αφορισμών] σε τι συνίσταται αυτή η «εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης»; Όταν μιλάς για πολιτική υποθέτω έχεις υπ’ όψη σου μια σειρά από [συνειδητές] ενέργειες και πράξεις κι όχι απλώς την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης ...
    2. Δεύτερον, πότε η σημερινή κυβέρνηση αυτοπαρουσιάστηκε ως «“επαναστατική” κυβέρνηση»;
    3. Τρίτον, σε τι συνίστανται οι “… συμμαχικές σχέσεις ... [μας] ... τόσο με τον λαό της Παλαιστίνης όσο και με κάθε προοδευτικό αγωνιστή της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο...”, που έχουν διασαλευτεί; Οι συμμαχίες εξυπακούουν αμοιβαίες συμφωνίες, συνεργασίες και τα τοιαύτα ...
    4. Τέταρτον, πως πιστεύεις πως έπρεπε να δράσει η αριστερή, ή αριστερίζουσα ή ψευδοαριστερή κυβέρνηση μας ή η «καρικατούρα αριστερής κυβέρνησης» [όπως την λες]; Τώρα έγινε «καρικατούρα» ή την θεωρούσες τέτοια από πριν; Κι αν την θεωρούσες τέτοια, γιατί εκπλάγηκες;
    5. Κι ΕΣΥ πως αντιδράς σ’ αυτές τες «καρικατούρες» - την «αριστερή κυβέρνηση» και την «εξωκοινοβουλευτική Αριστερά». Με το να κάμνεις συλλογή από “αντικαρικατουρίστικα” άρθρα [όπως του Δελαστίκ και του Κωνσταντακόπουλου]; Παρεμπιπτόντως μπορεί να ΜΕ επεξηγήσεις το περιεχόμενο του διεθνισμού αυτών των δύο [που δεν τους κάμνει «κυπροεθνικιστές» ή ελληνοεθνικιστες;

    Πολλές οι απορίες μου, αλλά έχω την αίσθηση ότι προσπαθείς να κάμεις κριτική εξ αριστερών με δεξιά επιχειρήματα!!!
    Πάντως ΣΕ και για τη λεξιπλασία ΣΟΥ, όπως «χαμερπής πρωκτολειχία»!!!

    ReplyDelete
  2. Πρός κύριον "Anef Oriwn"

    Ο συγγραφέας του άρθρου, κύριε "Anef Oriwn", ήδη τοποθετήθηκε. Και στα πράματα γιά τα οποία γράφει, και στα πράματα γιά τα οποία τον προκαλείς. Απλώς άνοιξε κανά φύλλο (έστω ιστοσελίδα) και μελέτα πρίν μιλάς.

    Αλλά ΕΣΥ, φώς μου λατρεία μου, γιατί δεν τοποθετήσαι;

    ΕΣΥ, φωστήρα μου, που άλλη δουλειά δεν κάμνεις που το να τυρρανείς με τη φλυαρία σου τους αρθρογράφους της αντιπολίτευσης γιατί δεν τοποθετήσαι; Πες μας, μάνα μου, ΕΣΥ τι αισθάνεσαι, τι κρίνεις γιά το πολιτικό κτύπημα της Κυβέρνησης Ακέλ ενάντια στο διεθνιστικό κίνημα υποστήριξης των Παλαιστινίων;

    Πες μας, φως μου, και θα σε ακούσουμε.
    Θα σε πιστέψουμε.

    uzalistika

    ReplyDelete
  3. "...ανάγκασαν τον Ελληνικό Τύπο να παραδεχθεί πλέον το αυτονόητο..."
    Μα από πότε ο Δελαστίκ εκπροσωπεί τον Ελληνικό Τύπο;

    ReplyDelete
  4. Προς Dersu Uzala:

    Uzalisμένε,

    Επειδή ΔΕΝ είσαι σ’ ΕΣΕΝΑ που απηύθυνα τα ερωτήματα ΜΟΥ, αλλά στον συγγραφέα του άρθρο, τον κον Σόλωνα τον Αντάρτη, θα ΣΕ παρακαλούσα να μεν πετάσσεσαι στην κουβέντα όπως στον πόρτον μέσ’ το βρατζιήν! Οκέι; Ούτως ή άλλως ΔΕΝ θα ασχοληθώ ούτε μ’ αυτά που “μημουτουςκυκλουςτάρραττε” λαλείς ΜΟΥ ... Γι’ αυτό ΔΕΝ θα ΣΟΥ πω τίποτις [για να ΜΗΝ δεις ούτε το φως το αληθινό – εγώ πάντως ΔΕΝ είμαι ΦΩΣ!] ...
    [Απλώς να επαναλάβω ότι λόγω του ότι είμαι diesel ζήτησα κάποιες επεξηγήσεις ... Τι αριστερή προσέγγιση είν’ αυτή στην οποία ο οποιοσδήποτε αναμασά ότι γράφουν τ’ άλλα φύλλα ή άλλες ιστοσελίδες και δεν μπαίνει καν σε διάλογο; Μήπως κατέχει την απόλυτη αλήθεια ή είναι προφεσόρος και μιλά από καθέδρας [και τα λεγόμενα του ΔΕΝ σηκώνουν αμφισβήτηση ούτε καν διευκρινίσεις];
    Ε, τζιαι χάι ρε κοπέλλιν!!!

    ReplyDelete
  5. Αγαπητέ Σόλωνα Αντάρτη,

    η αλήθεια είναι ότι δεν σε γνωρίζω καθόλου. φατσικώς όσον τζαι... Παρόλ' αυτά, αν δεν κάνω λάθος, σαν να τζαι πήρε σε το μάτι μου στο σημείο, όπου "τοποθετήθηκαν στρατηγικά στην πορεία της διαδήλωσης και προσπάθησαν να "μαντρώσουν" τους διαδηλωτές στο χώρο που επέλεξαν για να παρουσιάσουν την εκδήλωση ως δική τους";
    Γιατί δεν πήγες με τους πραγματικούς αγωνιστές, τη Θέκλα και το Λάμπρο στην πλατεία Ελευθερίας; Τι έκανες μ' αυτούς τους "χαμερπείς" και πουλημένους και γλύφτες; Νομίζω θα πρέπει να είσαι ακόμη πιο προσεκτικός στις επαναστατικές εξορμήσεις σου.
    Και όχι μόνο αυτό. Δεν ήσουν απλώς εκεί, αλλά μιλούσες και χαριεντιζόσουν με κάποιους από αυτούς τους γλύφτες. Ντροπή σου, πάντως. Πάει το κύρος και το δικό σου και του Indymedia Cyprus. Τι θα πουν οι σύντροφοί σου από τα άλλα Indymedia; Ή μήπως σας έχουν κλάσει ήδη;

    Καληνύχτα

    ReplyDelete
  6. "Γιατί δεν πήγες με τους πραγματικούς αγωνιστές, τη Θέκλα και το Λάμπρο στην πλατεία Ελευθερίας; Τι έκανες μ' αυτούς τους "χαμερπείς" και πουλημένους και γλύφτες;"

    επειδή
    α) ήρτεν να ρουφκιανέψει
    β) η εξωκοινοβουλευτική αριστερά διά του λόγον ύπαρξης (έστω για να της επιτίθεται)
    γ) κατά βάθος αγαπά τους τζιαι εν μπορεί δίχα τους

    να ψηφίσει το κοινό

    ReplyDelete
  7. για αποκατάσταση της αλήθειας η ανακοίνωση των οργανώσεων η οποία χωρίς περιστροφές καταδικάζει την κυβερνητική στάση .




    Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη επιδρομή του Ισραήλ ενάντια στο «Στόλο της Ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ενεργώντας σαν κράτος πειρατής το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ επιτέθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα στα καράβια που μετέφεραν τη διεθνή αποστολή και δολοφόνησαν 16 άτομα, τραυμάτισαν δεκάδες άλλους, και συνέλαβαν όλους τους ακτιβιστές που συνόδευαν την ανθρωπιστική βοήθεια.

    Το κράτος του Ισραήλ δείχνει για άλλη μια φορά ότι αγνοεί όλους τους διεθνείς κανόνες και επιβάλλει τη τρομοκρατία όχι μόνο στους Παλαιστίνιους που κρατά σε ομηρία εδώ και δυο χρόνια στη Γάζα αλλά και όσους τολμούν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους σε αυτούς.

    Η ανοχή και η στήριξη που τους δίνει η «πολιτισμένη» Δύση έχει αποθρασύνει τους σιωνιστές για να φτάνουν σήμερα να κτυπούν μια διεθνή αποστολή από Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων που κουβαλούσαν αναπηρικά καθίσματα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

    Δυστυχώς σε αυτή τη γραμμή σύμπλευσης με το Ισραήλ ήταν και η απόφαση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας που απαγόρευσε στα καράβια να προσεγγίσουν τη Κύπρο. Είναι μια θέση που τους καθιστά όπως και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συνένοχους σε αυτό το απάνθρωπο έγκλημα, από το οποίο δεν απαλλάσσονται, όσες δικαιολογίες και αν χρησιμοποιούν περί εθνικού συμφέροντος.

    Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να μείνει και πάλι ατιμώρητο

    Καλούμε όλους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 5:30 μμ στη διασταύρωση Debenhams και αστυνομικού σταθμού Λυκαβητού και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ για να καταδικάσουμε τη δολοφονικής επίθεση των σιωνιστών και για να απαιτήσουμε:

    - Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι όλοι οι ακτιβιστές και τα καράβια του «Στόλου της Ελευθερίας»

    - Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας

    - Να κλείσει η πρεσβεία των σιωνιστών δολοφόνων

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

    Την εκδήλωση καλούν η ΚΙΣΑ, η Εργατική Δημοκρατία, η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό, το περιοδικό Ανατροπή, ο Σύνδεσμος Κυπροκουρδικής φιλίας, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή κοινότητα Κύπρου και τουρκοκυπριακές οργανώσεις

    ReplyDelete
  8. μιας τζιαι μιλούμεν για θλιβερές καρικατούρες, έχω να πω ότι εσύ Σόλωνα ντήαρ δεν είσαι ούτε καρικατούρα ούτε θλιβερός, είσαι ένας γελοίος καραγκιόζης

    ReplyDelete
  9. αγαπητέ αποπάνω ανώνυμε
    εδω μεσα μονο οι ιδιοκτήτες μπορουν να βριζουν τους άλλους . το αντίστροφο κατακρίνεται λογοκρίνεται Και ετσι φανταζομαι οτι το σχολιο σου συντομα θα εξαφανιστει
    Η καρικατουρα της αριστερας

    ReplyDelete
  10. Αγαπητοί,

    Δεν νοείται να υπάρχουν οπουδήποτε ΑΝΘΡΩΠΟΙ που να πεινούν , να υποφέρουν να μην κνούμε Ο,ΤΙ περνά από το χέρι μας, έστω και με πολιτικό κόστος για να βοηθήσουμε. Πάνω από οτιδήποτε είναι η ανθρώπινη ζωή ! Είμαι σίγουρη ότι εάν στη θέση αυτών των ανθρώπων (στη Γάζα) ήταν σκύλοι ή άλλα ζώα , δεν θα υπήρχε η παραμικρή συζήτηση για το εάν και πώς θα φθάσει βοήθεια κοντά τους.
    Σε ευχαριστούμε Σόλωνα.

    Στάλω

    ReplyDelete
  11. stalo do you speek greek ? που κολλά το σχόλιο σου

    ReplyDelete
  12. Θα με εδιέφερε ιδιαίτερα να δω που μπορώ να βρω την ανακοίνωση των οργανώσεων πιο πάνω.

    Η ανακοίνωση δεν κυκλοφόρησε βέβαια στο δίκτυο, ούτε ως πρόσκληση, ούτε ως ανακοίνωση ούτε και δόθηκε στους παρευρισκόμενους στην πορεία.

    Προφανώς λειτουργεί σαν άλλοθι για τους αναφερόμενους στο άρθρο αλλά γιατί άραγε επέλεξαν να την αποσιωπήσουν και να την κυκλοφορούν μόνο ανάμεσα στους ημέτερους.

    Μήπως ξεσκεπάζεται έτσι ακόμη καθαρότερα ο βυζαντινισμός των πιο πάνω διοργανωτών;

    Όταν θέλουν πραγματικά να είναι δημόσιο κάτι πλυμηρίζουν το δίκτυο με τις διάφορες ανακοινώσεις σε διάφορα δίκτυα επικοινωνίας και στις ιστοσελίδες των ομάδων τους.

    Γιατί αυτή τη φορά η ανακοίνωση είναι θαμμένη;

    Μήπως δεν επιθυμούν να καταλάβουν οι σύντροφοί τους στην εξουσία ότι το παίζουν διπλοπόρτιν;

    Ζίζιρος
    -------

    ReplyDelete
  13. ζιζιρε
    η ανακοίνωση έπαιξεν στο μπλογκ της Νεολαίας ενάντια στον εθνικισμό, στες Φάλιες, στην Πλατφόρμα Ενωμένη Κύπρος, στο φέης μπουκ κλπ. θαμμένος εν ο νους σου...

    ReplyDelete
  14. Αγαπητέ νεκροθάφτη

    Διαβάζοντας προσεκτικά το άρθρο θα δεις ότι ο συγγραφέας, ο οποίος είναι μελετημένος και ξύπνιος, δεν αναφέρει καμία από τις πιο πάνω οργανώσεις στο άρθρο του. Μάλιστα αναφέρει ότι οι Φάλιες έκδωσαν καταδίκη της κυβέρνησης καρικατούρας.

    Τωρά αν εσύ έχεις μούγια δικαιούσαι να μουγιάζεσαι. Ή αν ανήκεις σε κάποια ή σε κάποιες από τις εμπλεκόμενες ομάδες.

    Επίσης νεκροθάφτη ελπίζω να γνωρίζεις ότι όλοι οι υπόλοιποι εδώ γνωρίζουμε τις διάφορες διασυνδέσεις διάφορων οργανώσεων ανάμεσά τους που δίνουν τη δυνατότητα των επιχειρήσεων μέσα σε επιχειρήσεις.

    Μέλη διάφορων από τις οργανώσεις που αναφέρεις και από τις οργανώσεις που αναφέρει ο συγγραφέας σχετίζονται μεταξύ τους με πολλούς και διάφορους τρόπους.

    Και οι λυκοφιλίες τους είναι παροιμιώδεις. Από τη μια κατηγορούν ο ένας τον άλλο, πάντοτε εν κρυπτώ και συγκαλυμμένα, από την άλλη προσποιούνται τους αγαπημένους στην κοινή θέα.

    Μήν ανησυχείς όμως, υπάρχουν και γραπτά κείμενά τους ευτυχώς που αποδεικνύουν την τόση αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλο.

    Και κάτι μου λέει ότι ένα από εκείνα τα κείμενα είναι δικό σου. Μήν εκπλαγείς λοιπόν αν δεις τα λόγια σου γραμμένα σύντομα πιο κάτω.

    Τζίλα λοιπόν το αμαξούδιν σου πάρακατω.

    Ζίζιρος
    -------

    ReplyDelete
  15. "από την άλλη προσποιούνται τους αγαπημένους στην κοινή θέα."

    τα δικά μας του γειτόνου μας...

    ReplyDelete
  16. σε τι διαφερει ο Σολωνας και οι σθν αυτω δηλαδη με το τι περιγραφει στο κειμενο;

    τζιαι του ανεφ ακόμα να του απαντήσεις σολωνα

    ReplyDelete
  17. διαφέρει γιατί τζείνος εν θλιβερή καρικατούρα της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς που μάσιεται απεγνωσμένα να κάμει κριτική που τα αριστερά τζιαι εν του φκαίννει, όπως σωστά επισημαίνει τζιαι ο άνεφ.

    ReplyDelete
  18. Άσσιοηλε...

    Όι Σόλωνα μεγάλη σου τιμή. Ασχολείται πκιον μαζίν σου τζιαι ο Δίχα Όρια.

    Εντα εφκάλλαν πέρα τα τσιρακκούθκια εμπήκεν το βαρύν πυροβολικόν στη φόραν.

    Σόλωνα αλήθκεια πρέπει να απολογηθείς.

    Ιντα τολμάς να κριτικάρεις τα κοππέλλια της ποξωκοινοβουλευτικής αριστεράς; Αμαρτία σκάπουλλε μου.

    Τζιαι λαλείς ότι δεν εκάμαν τζιαι κριτικήν της κυβέρνησης θκυο χρόνια.

    Εν είδες ρε Σόλωνα την ανακοίνωσην πιο πάνω. Ολόκληρη πρόταση γιε μου, μαζί με την άλλην όταν ήρτεν ο Λίμπερμαν θκυο! Εν σου κανούν θκυο προτάσεις κριτικής σε θκυο χρόνια; Α;

    Να απολογηθείς αμέσως.

    Βέβαια χρειάζεται τζείνοι οι ασυγχόμπατοι να δουν τα μούτρα τους μες τον καθρέφτην τζιαι να σταματήσουν να μας περιπαίζουν.

    Εννεν τζείνοι που υποστηρίξαν αννοικτά Χριστόφκιαν, τον αριστερόν διακηρύσσωντας αριστερά τζιαι αριστερά (εν λαλω την τρικατάρτην τη λέξην)
    ότι θα ασκούν κριτικήν.

    Τόσην πολλήν κριτικήν πκιον δεν την αντέχω.

    Αλώπως ζω μες τον σοσιαλιστικόν παράδεισον τζιαι δεν το επήρα είδησην.

    Μάριος
    ------

    ΥΓ. Άσχετον αλλά επίκαιρον:

    Τούτα τα θκυο χρόνια σοσιαλιστικού παραδείσου πόσους νόμους ανάπεμπψεν ο εύλικτος;
    Θαθελα να μάθω αν ιξέρετε.

    Διότι τόση πολλή κοινωνική δικαιοσύνη λόγω οικονομικής κρίσης έκατσεν μου μες το στομάσιην.

    Η καρικατούρα της αριστεράς προάγει τάχα μου την οικονομικήν κρίσην για την αναπομπήν του νόμου για τους πρόσφυγες που μάναν χώνοντας θκυο πράματα:

    Το πρώτον ενι η άκρατη φαλλοκρατία τζιαι αντρικός σωβινισμός της ηγεσίας της χώρας τζιαι του κομματος. Έναν είναι το κόμμαν των αδρώπων.

    Το δεύτερον ενι ότι "αν πολλήνουν οι πρόσφυγες" έννα δυσκολευτούμεν να πουλήσουμεν τον τόπον.

    Ανάθθεμαν τους ψεύτες

    ReplyDelete
  19. "αν πολλήνουν οι πρόσφυγες" έννα δυσκολευτούμεν να πουλήσουμεν τον τόπον.

    τι ΕΔΑΔ τζιαι μαλακίες; βιομηχανία παραγωγής προσφύγων. έτσι πολεμούμεν την προοπτική της λύσης. με κρατικά τσιεκούθκια τζιαι αντικατοχικούς πόρτους.

    το "Ανάθθεμαν τους ψεύτες" πιάννει σε πρώτο πρώτο ρε πουζιασμένε

    ReplyDelete
  20. Shερετούμεν!
    Εδώ παπάς [ή και πάπας] εκεί παπάς, [ή και πάπας], που είναι ο παπάς [ή ο πάπας – ααα, “τούτος” έφυεν για το Βατικανό του]... Έτσι επάθαμεν τζιαι με τον Σόλωνα τον Αντάρτη ... Υποβάλλουμε ερωτήματα τζι’ απορίες, αλλά αντι να βκει ο ίδιος να μας απαντήσει, αριβάρουν [μια ο ένας τζιαι μια ο άλλος] διάφοροι παρέες, όπως ο Uzalisμενος, αλλά τζιαι μια Στάλω, ένας Zizipos/Ζίζιρος τζι’ ένας Marios Pouzas [Πούζας ή Πουζάς – εν εκατάλαβα]. Ο ίδιος μάλλον θα συγγράφει το νέο πόνημα του στη γιάφκα του, εκτός πάλι κι οι πιο πάνω σχολιογράφοι αποτελούν κλώνους του ... Αλλά ότι τζιαι να ‘ναι «τούτοι», ΚΑΝΕΝΑΣ τους ΔΕΝ άγγιξε την ουσία των ερωτημάτων ΜΟΥ!!! Απαξιούν; Μα τι ελιτισμός είν’ αυτός από μέρους αριστερών [όπως παρουσιάζονται] - να σνομπάρουν το διάλογο;

    ****************************
    Προς Mario Pouza,
    Σ’ ευχαριστώ τα μάλα γα την αναγνώριση των ικανοτήτων μου – δεν είναι λίγο να ΜΕ λαλείς «βαρύν πυροβολικόν»!
    Όμως είπα ΕΓΩ πως πρέπει ν’ απολογηθεί ο Σόλωνας ο Αντάρτης. Και παρεμπιπτόντως γιατί τον λαλείς «σκάπουλλον» - αν επιτρέπεται δηλαδίς ...
    Και τι θέλεις να πεις με το ρητό «Το πρώτον ενι η άκρατη φαλλοκρατία τζιαι αντρικός σωβινισμός της ηγεσίας της χώρας τζιαι του κομματος»; [Ε, ρε λεξιλόγιο!]
    Τζιαι ποιος είπε ότι έχουμε «σοσιαλιστικόν παράδεισον»;

    ReplyDelete
  21. ΖΙΖΙΡΟΣ:
    Μήν ανησυχείς όμως, υπάρχουν και γραπτά κείμενά τους ευτυχώς που αποδεικνύουν την τόση αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλο.
    τζαι ουαου ρε Ζιζιρε που ανακαλυψες την ταχινοπιτα
    οι τροσκιστες εχουν διαφορες μεταξυ τους και φυσικα εχουν διαφορες με τους αναρχικους που τον τζαιρο του προπαππου μου .
    τωρα που το ανακαλυψες τζαι συ μπορουμε να μιλήσουμε και για το πως ο πελαργος φέρνει τα μωρά και αλλες αποκλειστικες πληροφορίες που μονο στο ιντιμιντια κυπρου υπαρχουν.

    ReplyDelete
  22. Πρός Anef Oriwn:
    Γιατί τόσο Εριστικό Ύφος σε μιά πρώτη Γνωριμία;


    Εμφανίστηκες ξαφνικά να σχολιάζεις στις εδώ σελίδες με εχθρικότατο ύφος χωρίς ούτε μία προηγούμενη προσπάθεια επαφής μαζί μας, ή επικοινωνίας, συνδυαλλαγής, ανταλλαγής απόψεων με οποιοδήποτε από εκείνα τα μέλη της Ομάδας Σύνταξης που είναι δημοσίως γνωστά και διαθέσιμα γιά επαφές.

    Εκτός από το εριστικό ύφος, το περιεχόμενο των σχολίων σου κυμαίνεται από σοφιστίες ενηλίκων σε καμώματα παιδιών του δημοτικού. Γιατί τόση ανωριμότητα σε θέματα τόσο καυτά; Αναλώνεις ενέργεια να κτυπάς ανθρώπους, εργασίες και τοποθετήσεις που (τουλάχιστον φαινομενικά) δεν διαφέρουν και πολύ από τις δικές σου.

    Και είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσες να συμβάλεις εδώ με θετικό τρόπο.

    Εδώ γιά παράδειγμα,
    http://aneforiwn.blogspot.com/2010/06/422010.html
    κάμνεις πως είσαι Μαρξιστής. Μακάρι να είναι αλήθεια! Δεν θα έπρεπε σαν Μαρξιστής να αφιερώσεις έστω δύο λεπτά σε μιά προσπάθεια προσωπικής επαφής με άλλα άτομα στον ίδιο πολιτικό χώρο πρίν αρχίσεις τις επιθέσεις; Ή έστω (αν δεν σε ελκύουν οι προσωπικές πολιτικές επαφές) να γράψεις δύο λόγια εδώ γιά την δική σου προσέγγιση, τον προσανατολισμό σου στα επίμαχα θέματα, κοκ., να δώσεις ευκαιρία στον διάλογο και ΕΑΝ αποδειχθεί μάταιος τότε να αρχίσεις καυγάδες;

    Γιατί όμως Εριστικός από την πρώτη στιγμή;

    Άλλωστε και εσύ έγραψες ακριβώς τα ίδια πράματα όπως ο συγγραφέας του άρθρου εδώ - τα οποία εσύ χλευάζεις και ειρωνεύεσαι. Μήπως δεν τα εννοείς όταν τα γράφεις;

    Έγραψες:

    "...προσωπικά νοιώθω την ανάγκη [ως Αριστερίζων] να το πράξω αυτό [δηλ. να γράψω δυο λόγια για τα απαγορευτικά διατάγματα, που εκδόθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση, για τον απόπλου και κατάπλου των πλοίων από και προς τα κυπριακά λιμάνια] πρώτα και κύρια ως ένδειξη συνέπειας προς τον Εαυτό ΜΟΥ και τες διαχρονικές μου θέσεις κι απόψεις πάνω σε ζητήματα αλληλεγγύης προς λαούς που υποφέρουν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, όπως στη προκειμένη περίπτωση ο παλαιστινιακός [αλλά όχι μόνο αυτός]...

    ...Διότι πέραν από τους προβληματισμούς και την ανατάραξη της Αριστερής ΜΑΣ συνείδησης από την απόφαση αυτή της αριστερίζουσας κυπριακής Κυβέρνησης [η οποία σίγουρα προσμέτρησε κι άλλα πράγματα για να το πράξει...], διερωτούμαι.. [χωρίς καμία πρόθεση να βρω ελαφρυντικά είτε στην Κυβέρνηση είτε στο ΑΚΕΛ]:

    ...για να μην προκύπτουν τέτοιες ιδεολογικές ασυνέπειες από πλευράς της όποιας κυβερνώσας Αριστεράς κι απογοητεύσεις μέσα στον κόσμο της Αριστεράς δεν θα ‘πρεπε να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη Αριστερή πολιτική όχι μόνο για την Κύπρο αλλά για την ευρύτερη περιοχή; Και μήπως αποδεικνύεται τελικά λάθος [χρονικά] η διεκδίκηση και η ανάληψη της εξουσίας από την Αριστερά στην Κύπρο, σε μια εποχή που οι πάντες παίζουν πελλόν [της Ευρωπαϊκής Ένωσης μη εξαιρούμενης] για τη περιοχή; Και πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράματα στους τομείς που κάμνεις αναφορά στο κείμενο ΣΟΥ [και σ’ άλλους που δεν κάμνεις], όπως η Υγεία, το Περιβάλλον, η Παιδεία, οι Τέχνες, οι Συγκοινωνίες, όταν ΔΕΝ έχεις κοινωνικούς και πολιτικούς σύμμαχους [γιατί άλλα υπαγορεύουν τα δικά τους συμφέροντα];"
    http://politispittas.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html


    Άρα εσύ ήδη έχεις άποψη - παρόμοια με εκείνη του Σόλωνα Αντάρτη πιό πάνω - την οποία και δημοσιεύεις. Γιατί τότε παίζεις πελλόν όταν έρχεσαι εδώ και καταθέτεις προκλητικά επιχειρήματα που αρμόζουν αλλού;

    Γιατί δεν κτυπάς την πόρτα του κόμματος να τους πείς "σύντροφοι, έχω κάποιες ανησυχίες γιά το που πάμε σαν Αριστερά...", αλλά αντ' αυτού έρχεσαι εδώ και επιζητείς σύγκρουση;

    Σε παρακαλώ αναθεώρησε την στάση σου. Υπάρχει πιθανότητα να συνεννοηθούμε πιό αρμονικά; Ή είσαι ήδη αμετάκλητος στην απόφαση σου γιά συγκρουσιακή επαφή μαζί μας από την αρχή;

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  23. Reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

    I alithina skeptomeni anthropi den krivonte piso apo tapelles.

    An thelete na sas pistepsi ke na sas pari kapios sta sovara, na dimosievete tis skepsis sas, xoris na xriazete na tis ipostirixete me ta legomena allon anthropon ke na ine panta me to alithino sas onoma.

    Isaste pionia ton fovon sas.

    ReplyDelete
  24. "Υπάρχει πιθανότητα να συνεννοηθούμε πιό αρμονικά; Ή είσαι ήδη αμετάκλητος στην απόφαση σου γιά συγκρουσιακή επαφή μαζί μας από την αρχή;"

    Εν τόσο πολλά "τα δικά μας του γειτόνου μας" ρε Ευδόκα. Εν αφηκετε ομάδα αριστερή / προοδευτική (που να μεν ασπάζετε τα εθνικοσοσιαλιστικά σας) τζε να μεν την διαβάλετε. Ακόμα τζε δαμαί.....

    Γεναίκα της Κύπρου

    ReplyDelete
  25. Σόλωνας: "Ουδεμία απολύτως κριτική για τις πράξεις της κυβέρνησης δεν προέκυψε από τις οργανώσεις ΚΙΣΑ, Εργατική Δημοκρατία, ALERT, Αγράμματα, Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών στις ιστοσελίδες που διατηρούν."

    "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
    Την εκδήλωση καλούν η ΚΙΣΑ, η Εργατική Δημοκρατία, η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό, το περιοδικό Ανατροπή, ο Σύνδεσμος Κυπροκουρδικής φιλίας, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή κοινότητα Κύπρου και τουρκοκυπριακές οργανώσεις".

    Ο Σόλωνας πρέπει να τοποθετηθεί για την παραπληροφόρηση τζε να απολογηθεί στες οργανώσεις ΚΙΣΑ & Εργατική Δημοκρατία.

    ReplyDelete
  26. Σόλων Αντάρτη, ποιό είναι το όνομα σου;

    Γιατί είσαι ακόμα στην Κύπρο;

    Ποιός είναι θεμιτός τρόπος να αντιμετωπίζεις την καθημερινή απρόβλεπτη πραγματικότητα;

    Ευχαριστώ
    Ιωάννης Μούρος

    ReplyDelete
  27. "Υπάρχει πιθανότητα να συνεννοηθούμε πιό αρμονικά; Ή είσαι ήδη αμετάκλητος στην απόφαση σου γιά συγκρουσιακή επαφή μαζί μας από την αρχή;"

    ίντα άμαν δει τζιαι τες προηγούμενες δημοσιεύσεις σας εννά γίνει πιο αρμονική η επαφή σας με τον άνεφ. γιου νόου ότι η διζωνική εν ρατσιστική, ότι ο Γρίβας είσιεν ήθος, η ΕΟΚΑ Β ήταν ένοπλη αυτοάμυνα, ότι ο Χριστόφιας εν προδότης του ελληνισμού κλπ

    ReplyDelete
  28. Καισαρίων

    Εν μέρει για να εξακριβώσω μια εποχή,
    εν μέρει και την ώρα να περάσω,
    την νύχτα χθες πήρα μια συλλογή
    επιγραφών των Πτολεμαίων να διαβάσω.
    Οι άφθονοι έπαινοι κ’ η κολακείες
    εις όλους μοιάζουν. Όλοι είναι λαμπροί,
    ένδοξοι, κραταιοί, αγαθοεργοί·
    κάθ’ επιχείρησίς των σοφοτάτη.
    Aν πεις για τες γυναίκες της γενιάς, κι αυτές,
    όλες η Βερενίκες κ’ η Κλεοπάτρες θαυμαστές.

    Όταν κατόρθωσα την εποχή να εξακριβώσω
    θάφινα το βιβλίο αν μια μνεία μικρή,
    κι ασήμαντη, του βασιλέως Καισαρίωνος
    δεν είλκυε την προσοχή μου αμέσως.....


    A, να, ήρθες συ με την αόριστη
    γοητεία σου. Στην ιστορία λίγες
    γραμμές μονάχα βρίσκονται για σένα,
    κ’ έτσι πιο ελεύθερα σ’ έπλασα μες στον νου μου.
    Σ’ έπλασα ωραίο κ’ αισθηματικό.
    Η τέχνη μου στο πρόσωπό σου δίνει
    μιαν ονειρώδη συμπαθητική εμορφιά.
    Και τόσο πλήρως σε φαντάσθηκα,
    που χθες την νύχτα αργά, σαν έσβυνεν
    η λάμπα μου —άφισα επίτηδες να σβύνει—
    εθάρρεψα που μπήκες μες στην κάμαρά μου,
    με φάνηκε που εμπρός μου στάθηκες· ως θα ήσουν
    μες στην κατακτημένην Aλεξάνδρεια,
    χλωμός και κουρασμένος, ιδεώδης εν τη λύπη σου,
    ελπίζοντας ακόμη να σε σπλαχνισθούν
    οι φαύλοι —που ψιθύριζαν το «Πολυκαισαρίη».

    ReplyDelete
  29. παρά τες διαφορές τους όμως οι τροτσκιστές τζιαι οι αντιεξουσιαστές βρίσκουνται στο ίδιο στρατόπεδο ενάντια στο αστικό κράτος, την διχοτόμηση τζιαι τον εθνικισμό. εσύ Ευδοκοσόλωνα τζιαι συνοδοιπόροι είσαστεν απέναντι.

    ReplyDelete
  30. "Εμφανίστηκες ξαφνικά να σχολιάζεις στις εδώ σελίδες με εχθρικότατο ύφος χωρίς ούτε μία προηγούμενη προσπάθεια επαφής μαζί μας, ή επικοινωνίας, συνδυαλλαγής, ανταλλαγής απόψεων με οποιοδήποτε από εκείνα τα μέλη της Ομάδας Σύνταξης που είναι δημοσίως γνωστά και διαθέσιμα γιά επαφές."

    ρεεεε, εν τζιαι εν δημόσιες σχέσεις, εν δημόσιος πολιτικός διάλογος.
    οι Ευδόκας-Σόλωνας ακόμα εν εκαταλάβαν την διαφορά της πολιτικής κριτικής τζιαι αντιπαράθεσης που την προσωπική σχέση τζιαι έτσι ούτε μπορούν να πάρουν καθαρή πολιτική θέση ούτε να απαντήσουν στες πολιτικές θέσεις άλλων χωρίς να προσωποποιήσουν τα ζήτημα.
    τζιαι κατά τα άλλα θέλουν να το παίξουν τζιαι πυρήνας του χώρου κολλώντας σαν το τσιβίτζι πάνω στην ταμπέλλα ιντυμήντια. ρε ακόμα τζιαι να επιπιλλίζατε αριστερά (αντί αριστεροφανή) επιχειρήματα τζιαι ρητορικές, πάλε σιόνιν ήταν να τα εκάμνετε.
    η φάση έσιει πλάκαν.

    ReplyDelete
  31. Σόλων Αντάρτη, ποιό είναι το όνομα σου;

    Γιατί είσαι ακόμα στην Κύπρο;

    Ποιός είναι θεμιτός τρόπος να αντιμετωπίζεις την καθημερινή απρόβλεπτη πραγματικότητα;

    Ευχαριστώ
    Ιωάννης Μούρος
    --------------

    Ιωάννη

    Θέλω με ευγένεια να απευθυνθώ στο ερώτημά σου.

    Το όνομά μου είναι Σόλων και το επίθετό μου, το όποίο εδώ μέσα έχει συχνά γίνει αντικείμενο χλευασμού είναι Αντάρτης. Είναι το επίθετο της οικογένειάς μου ως συνειδητή επιλογή της ιστορίας της οικογένειας.

    Είναι ένα από εκείνα τα επίθετα που αποκτήθηκαν μέσα από την ιστορική δράση των ανθρώπων μου ως παρατσούκλι στην αρχή και που η οικογένειά μου επέλεξε να τηρήσει μετά την ανεξαρτησία τιμώντας τους αγώνες των ανθρώπων μας.

    Η ερώτησή σου γιατί είμαι ακόμη στην Κύπρο εύστοχη και αβάσταχτη.

    Είμαι εδώ γιατί αγαπώ τον τόπο μου και τους αμθρώπους του και γιατί καθημερινά μέσα από τη συναναστροφή μου και τον αγώνα μαζί τους και μαζί με τα παιδιά που φροντίζω τόσο στο επάγγελμά μου -δάσκαλος- όσο και στην προσωπική μου ζωή βιώνω αρκετές εμπειρίες μέσα από τις οποίες πολλά από τα αβάστακτα της ζωής στο νησί μας γαληνεύουν και αντλώ δύναμη για τη συνέχεια.

    Για την τελευταία σου ερώτηση δεν έχω καμία απολύτως συνταγή να δώσω.

    Η συνειδητή προεία -όσο αυτό είναι δυνατό- ειναι το μόνο εργαλείο που προσπαθώ να χρησιμοποιώ στη δική μου πορεία μέσα στον τόπο μας, το Γκουαντανάμο του Έρωτα όπως το έχω ονομάσει.

    Αυτό συμπεριλαμβάνει όλα τα βιώματα:
    Του αβάσταχτου πόνου όλης μας της ύπαρξης μπροστά στην ανυπαρξία Ουσίας σε πολλές από τις δραστηριότητές μας στο νησί αλλά και της Υπεροχότητας του Είναι μας στην συνειδητή πορεία, πάλη, Αγώνα για τα όμορφα και τα ωραία.

    Η προσωπική μου διεύθυσνη είναι solon_antartis@yahoo.com
    και με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα αντάλλασσα και άλλες σκέψεις μαζί σου στο βαθμό που μπορώ -συχνά αργώ να απαντήσω αλλά το πράτω όποτε είναι δυνατό- για τα θέματα τούτα αν το επιθυμείς.

    Σόλων
    -----

    ReplyDelete
  32. Anonymous said...

    Σόλωνας: "Ουδεμία απολύτως κριτική για τις πράξεις της κυβέρνησης δεν προέκυψε από τις οργανώσεις ΚΙΣΑ, Εργατική Δημοκρατία, ALERT, Αγράμματα, Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών στις ιστοσελίδες που διατηρούν."

    Ο Σόλωνας πρέπει να τοποθετηθεί για την παραπληροφόρηση τζε να απολογηθεί στες οργανώσεις ΚΙΣΑ & Εργατική Δημοκρατία.
    -------

    Όπως ο ανώνυμος αναγνώστης από την Ελλάδα σας έγραψε πριαν από λίγο καιρό, δεν ευθύνομαι αν δεν γνωρίζετα να διαβάζετε, να κατανοείτε ή αν το μίσος σας σας τυφλώνει.

    Σου ξαναγράφω λοιπόν:
    Ουδεμία απολύτως κριτική για τις πράξεις της κυβέρνησης δεν προέκυψε από τις οργανώσεις ΚΙΣΑ, Εργατική Δημοκρατία, ALERT, Αγράμματα, Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών στις ιστοσελίδες που διατηρούν.

    ελπίζω τονίζοντας πιο πάνω να βοηθήσω στην κατανόησή σου.

    Ουδεμία απολογία χρωστώ στις οργανώσεις και τη συνειδητή πολιτική απόκρυψης, βυζαντινισμού και διαπλοκής που συντηρούν.

    Και τα άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτές, όσο καλά και αν είναι, πράγμα που αναγνωρίζω, για κάποιους/κάποιες οι οποίοι/ες γνωρίζουν και προσωπικά τα αισθήματά μου για αυτούς/αυτές, έχουν τεράστια ευθύνη τόσο για τις πολιτικές τους πράξεις όσο και για την πολιτική τους απραξία.

    Αν δεν αντέχετε την κριτική ίσως θα έπρεπε να σταματήσετε να ασχολείστε με την πολιτική κονίστρα.

    Η συνειδητή αποχή εκ μέρους τους σε οποιανδήποτε κριτική του καθεστώτος για τις ανίερες πράξεις του είναι συμπαιγνία. Είναι και οι ίδιοι ηθικοί και πολιτικοί συνεργοί στα εγκλήματα εις βάρος τόσο του λαού μας όσο και των γειτονικών λαών και έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης τα τελευταία δύο χρόνια με την κυβέρνηση της ψευδοαριστεράς.

    Η επιλογή εκ μέρους των μόνο στοχευμένων κριτικών τα τελευταία χρόνια, πάντα αποστασιοποιούμενοι από την τεράστια ευθύνη της επίσημης "αριστεράς" δείχει και το μέγεθος ανεξαρτησίας τους. Μία πρόταση καταδίκης δυστυχώς δεν ισοδυναμεί με το αίμα ολόκληρου λαού. Ούτε και το περπάτημα δύο φορές το χρόνο με την συνειδητή προδοσία κάθε αριστερής αρχής.

    Ξαφνικά σταμάτησαν τα άρθρα και οι αγώνες εις βάρος του ιμπεριαλισμού και η επίσημη ενημέρωση μέσα από τα δίκτυα επικοινωνίας που διατηρούν και οι συγκεντρώσεις καλούνται μέσω άλλων οδών, γιατί άραγε;

    Σε οποιανδήποτε επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις προαναφερόμενες οργανώσεις -μπορείτε να ρωτήσετε τους ενδιαφερόμενους αν το επιθυμείτε-εισέπραξαν όλοι ευγένεια, ανθρωπιά και εντιμότητα εκ μέρους μου. Σεβάστηκα επίσης τις επιθυμίες διαφόρων εκ των εμπλεκομένων να τηρούν προσωπικές επικοινωνίες μαζί μου και όχι δημόσιες, όπως θα έπερεπε να πράττουν μέσα στα πλαίσια μιας διαφανούς δημοκρατικότητας. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι η επιμονή τους στον προσωπικό διάλογο μακρυά από τη δημοσιότητα έκρύβε αλλότρια κίνητρα.

    Παρά τις αλεπάλληλες προσκλησεις μου και της ομάδας μας -η άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε συντρόφους δεν μπορεί να αντικατασταθεί αλίμονο από τα πλήκτρα ενός μηχανήματος- να τοποθετηθούν, να συνεργαστούν και να έχουν και τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουν ό,τι επιθυμούν χωρίς καμία λογοκρισία στις ιστοσελίδες μας οι "σύντροφοι" επέλεξαν να στρίψουν ευέλικτα και ταυτόχρονα να διασύρουν τόσο το προσωπικό μου όνομα όσο και της ομάδας μας γνωρίζοντας ότι ψεύδονται.

    Η αντροπή ανήκει στους ψεύτες.

    Ουδεμία πλέον ανοχή δεν υπάρχει εκ μέρους μου στα ψέματα και τις διαβολές τους.

    Και δεν πρόκειται να έχεουν κανένα άλλοθι ενώπιον του λαού μας και των συμμάχων μας διεθνώς για τις αισχρές συμμαχίες τους.

    Οι άνθρωποι ειδικά που έχουν κοιμηθεί με το ιμπεριαλισμό, λαμβάνοντας γενναιόδωρα τα χρήματα της CIA/USAID και που συνεχίζουν να καμώνονται τους προοδευτικούς αριστερούς καθοδηγητές έχουν να ακούσουν πολλά και να εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα μάτια ολόκληρου του λαού.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  33. "Οι άνθρωποι ειδικά που έχουν κοιμηθεί με το ιμπεριαλισμό"
    εν σοβαρή η κατάσταση σου εσέναν μάνα μου. ίντα που ενόμισες ότι εν ο ιμπεριαλισμός ρε; γκόμενα οξά γκόμενος;

    ReplyDelete
  34. Σόλωνα, δκιέβασε τα ελληνικά σου. Το νόημα της ανάρτησής σου, ένι ότι οι προοδευτικές / αριστερές ομάδες (που εν μπορώ να καταλάβω γιατί εν ο μόνιμος στόχος σου σε αντίθεση με τον εναγκαλιασμό των παντώς είδους αστών ακροκεντραίων εθνικιστών), περιορίζουντε στην:

    "υποστήριξη του καθεστώτος χωρίς καμία απολύτως κριτική...Είναι η δική τους απουσία κριτικής που έχει δώσει στην κυβέρνηση καρικατούρας το πράσινο φως για την αισχρή της ασυδοσία τόσο σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου όσο και σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και των γειτονικών μας λαών που σφάζονται καθημερινά από τα όπλα του Ιμπέριουμ..."

    απόσπασμα από την αλήθκεια της δράσης τούτων των ομάδων:

    "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
    Την εκδήλωση καλούν η ΚΙΣΑ, η Εργατική Δημοκρατία, η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό, το περιοδικό Ανατροπή, ο Σύνδεσμος Κυπροκουρδικής φιλίας, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή κοινότητα Κύπρου και τουρκοκυπριακές οργανώσεις".

    Ξαναπροσπάθησε.

    Γεναίκα του κόσμου

    ReplyDelete
  35. Υστερόγραφον προς Ιωάννη
    ------------------------

    Βεβαίως -και για να προλάβω τους κακεντρχείς ανάμεσά μας- αν επιθυμείς ο διάλογός μας να είναι στο δημόσιο βλέμμα γύρω από διάφορα φορτισμένα θέματα γεμάτα πόνο και δάκρυ, όπως ο ερωτισμός, η ομοφυλοφιλία, η φαλλοκρατία, οι εργασιακές σχέσεις, οι πονεμένες σχέσεις με τους οικείους και αγαπημένους και την οικογένεια είμαι ανοικτός και θα συνεισφέρω με όποιο τρόπο μπορώ και σώνω...

    Αγκαλιάζω ακράδαντα τις θέσεις της νέας Αριστεράς όπως τέθηκαν μέσα στα πλαίσια του επαναστατημένου πλανήτη στις δεκαετίες του 50 και 60. Αγκαλιάζω επίσης την εργασία του Wilhelm Reich για τη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης και της βιολογικής μας δομής σε σχέση με την τριβή μας με την κοινωνία και το περιβάλλον.

    Το προσωπικό βίωμα της ύπαρξης μέσα στις τρεις διαστάσεις, οι ανάγκες και οι επιθυμίες του ατόμου καθώς και όλα από όσα υποφέρει είναι απαραίτητα στοιχεία της πολιτικής!

    Οι οργανώσεις της "αριστεράς" και τα κόμματα του κατεστημένου σε όλο το πολιτικό φάσμα που παραμένουν στο ξύλινο πλαίσο των συνθηματων και των "κουβέντων του καφενέ" έχουν αποτύχει να αγγίξουν τον άνθρωπο και έχουν καταντήσει κύμβαλα αλαλάζοντα.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  36. Προς Πέτρο Ευδόκα:
    Ολίγα τινά περί της εριστικότητας κι άλλων φαινομένων ...

    Και μπαίνω αμέσως στο ψητό ξεκινώντας με την παροιμία «Στο σπίτι του κρεμμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί»!
    Κι εξηγούμαι: Το ύφος της γραφίδας μου μπορεί όντως να εκληφθεί ως εριστικό [αλλά κι ως ειρωνικό], αν το πάρει κάποιος προσωπικά [και δεν το δει πολιτικά], όμως το ίδιο [και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό δεν συμβαίνει μ’ ολόκληρο το κείμενο του Σόλωνα του Αντάρτη; Τα όσα γράφει ο εκ των συν-διαχειριστών του Blog ετούτου Σόλωνας, δεν διαπνέονται από μια έντονη εριστικότητα και συγκρουσιακή διάθεση; Ακόμα το ίδιο [συγκρουσιακό] ύφος και στυλ δεν είχαν και τα σχόλια [προς εμέ κι όχι μόνο] και του Dersu Uzala, Ζίζιρου [συναγωνιστή του Σόλωνα] και του Marioυ του Pouza] ... [Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι η δική ΣΟΥ γραφίδα είναι διαφορετική – εκείνοι είναι οι κακοί κι ΕΣΥ ο καλός;] Ήδη αυτά τα 4-5(;) άτομα [που ανάφερα πιο πάνω - ένα –δυο μάλιστα και εκ των Blogοδεσποτών] προσπαθήσατε να ΜΕ βάλετε στη θέση μου [Ο ίδιος ο κος Σόλωνας ο Αντάρτης αν και έκαμε την εμφάνιση του ΔΕΝ δεήθηκε να καταπιαστεί μαζί μου – άφησε τους πληβείους να καθαρίσουν!]. Όμως όλοι ασχοληθήκατε κατα βάση με τα διαδικαστικά [με το ύφος μου] κι όχι με την ουσία. Άραγε ποιος εκ των συντελεστών του Blog παίρνει σειρά για να ΜΟΥ απαντήσει, ο/η SueS, ή η κυρά-Maro [που λέει κι ένα τραγούδι του Νιόνιου]; Εκτός κι αν κάμνει προετοιμασία ο Σόλωνας ...
    Γι’ αυτό λοιπόν όλ’ αυτά που λαλείς σ’ ΕΜΕΝΑ [δίκην συμβουλών και «σοφιστιών ενηλίκων» για “… συμβολή [ΜΟΥ] με θετικό τρόπο…” στο Blog, αλλά και για αποφυγή συγκρουσιακών καταστάσεων, θα ‘πρεπε να είχαν ως πρώτους τους συναγωνιστές ΣΟΥ, προεξάρχοντος του Σόλωνος! Γιατί, τι άλλο από εριστικότητα εμπεριέχουν οι χαρακτηρισμοί και οι αφορισμοί που χρησιμοποιεί όπως «θλιβερές καρικατούρες Αριστεράς», «χαμερπής πρωκτολειχία» κι ένα σωρό άλλα; Ή μήπως αυτός ως ένας εκ των εδώ Blogοδεσποτών, χαίρει ασυλίας και δικαιούται να εκφράζεται όπως αισθάνεται κι όπως γουστάρει κι ΕΜΕΙΣ οι υπόλοιποι [οι επισκέπτες του Blog] να πισκαλίζουμεν [από κάτω] και να μην αντιδρούμε καθόλου; Και που είδες ότι οι δικές μου απόψεις [αλλά και το ύφος μου] πάνω στο ζήτημα των απαγορευτικών κυβερνητικών διαταγμάτων που εξέφρασα [και στο δικό ΜΟΥ Blog, αλλά και στο Blog “Στήλη Άλατος” του PolitisPittas απ’ όπου παράθεσες και σχετικά αποσπάσματα – που δεν δίνουν όμως ολοκληρωμένη εικόνα για τες απόψεις μου] είναι παρόμοιες μ’ εκείνες του συναγωνιστή ΣΟΥ [του Σόλωνα]; Εγώ στις παρεμβάσεις ΜΟΥ κατάθεσα τους προβληματισμούς και τες ανησυχίες μου. Ο Σόλωνας όμως ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙ [δυστυχώς]!!! Άσε που η αναφορά του σε “… αισχρή της ασυδοσία [σημ. της Κυβέρνησης] ... σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου ...”, όζει εθνικισμού. Όπως εθνικισμό όζει και η αναφορά του σχολιογράφου Pouza ότι “… "αν πολλήνουν οι πρόσφυγες" έννα δυσκολευτούμεν να πουλήσουμεν τον τόπον …”, λες τζιαι πέραν που το περιουσιακό νοιάζει τζιαι τίποτε άλλο την πλειοψηφία των νεότευκτων [ελέω αποφάσεων της Βουλής] προσφύγων! Μάλλον τείνω να πιστέψω [χωρίς να τα έχω δει και διαβάσει] ότι σάμπου να έχει δίκιο ο Anonymous [9 JUNE 2010 10:55] όταν λαλεί πως έχετε γράψει ότι “… η διζωνική εν ρατσιστική, ότι ο Γρίβας είσιεν ήθος, η ΕΟΚΑ Β ήταν ένοπλη αυτοάμυνα, ότι ο Χριστόφιας εν προδότης του ελληνισμού …”

    Αυτά [για την ώρα] ...
    Τζιαι αναμένω να δω ποιον Κοπέλλιν εν ννα μου απαντήσει τούτην την βολάν ...

    ReplyDelete
  37. * θα ‘πρεπε να είχαν ως πρώτους *ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

    ReplyDelete
  38. Ena apo ta kala quotes:

    It is no measure of good health to be well-adjusted to a profoundly sick society.
    - J. Krishnamurti

    ReplyDelete
  39. O kathenas na kamni tin doulia tou oso pio kala mpori.

    Mono etsi ginounte kala pramata.

    Mono touto xero.

    ReplyDelete
  40. ke ena Haiku gia tin peristasi

    Recycling my thoughts
    Better than going to the gym
    Can wait for ever

    ReplyDelete
  41. Hahahahahahahahah. Oreos

    ReplyDelete
  42. Pou ise Petro Evdoka?

    Oeo

    ReplyDelete
  43. Parte to apofasi entometaxi.

    Oles i aneptigmenes kinonies litourgoun me mathimatika montella.

    Oso parapano ta katalavis, toso pio efkola tha siniparxis armonika me to perivallon sou.

    Tze polla pou ta montella ine vasismena stin politia tou Platona.

    Food for thought...

    ReplyDelete
  44. Evil isn’t doing bad things, it’s feeling bad about them afterward.

    Gute nacht

    ReplyDelete
  45. Oli filame thermopiles.

    O kathenas exi ipoxreosi na antexi.

    Psishi tze nevro.

    ReplyDelete
  46. Χαχαχα.

    Επλάκωσε ο Anef_Oriwn, η γνωστή τσατσά του Χριστοφασισμού.

    Τι ασχολείσαι και προσπαθείς να βρεις λογική με ένα γνωστό ηλικιακό ρατσιστή, ο οποίος έβριζε τον Βάσο Λυσσαρίδη όχι στην βάση στοιχείων και πολιτικού διαλόγου, αλλά επειδή απλώς είναι "κάττος που εγέρασε".

    Ο δειλός! Που γράφει και ανώνυμα!

    ReplyDelete
  47. Solona

    Toulaxiston dose to paron sou.

    Exi polli kosmo pou sindeete xoris na iparxi "pragmatiki" epafi.

    Apotheses olo sou to ine se afto arthro ke den katafere na pi kanenas tipote.

    Den se ekrine kapios.

    Iparxi "geniki" apodoxi.

    Efxaristo
    Ioannis Mouros

    ReplyDelete
  48. O perissoteros kosmos exidion krini ta alotria.

    Kapioi dimosievoun kapies genikes paradoxes stis opies pistevoun.

    Den exi kanenas dikeoma na xalasi tin pragmatikotita tou allou.

    Kapies sxesis xekinoun apo to 0% ke kapies apo to 100%. "Apla" psaxnoume na vroume to epipedo sto opio prepi mporoume na siniparxoume.

    Tis perissoteres fores o nouros tou shillou den ishioni. Alla an ton shioumalizis kamposo gia kamposo tzero mpori tze na gini kati, elpizontas na min tou mini kanena kousouri :)

    Efxaristo
    Ioannis Mouros

    ReplyDelete
  49. Eshi chance na pethani potte o Lyssaridis?

    Xaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  50. Gia to Guantanamo tou Erota re gamoto!

    ReplyDelete
  51. A!

    Telefteo post prin tin exartisi.

    Eshi tze kosmo pou den mpori na "di" tipote pou den exi pari sxima logou.

    Nomizo oti esi mporis.

    ReplyDelete
  52. Ke gia osous theloun na "katalavoun", na mathoun pos doulevi ena computer "server".

    Poli empnevsmeno ergalio.

    I politiki ine ergalia. Ine gia na mas exipiretoun. Oxi gia na tous exipiretoume.

    ReplyDelete
  53. Η Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών έν υπάρχει πλέον πόσες φορές να το πει κάποιος. Η ιστοσελίδα διατηρείτε για το αρχείο.

    Θέλω να βάλω κείμενο, ειδήσεις κλπ στο ιντυμήντια αλλά εν μπορώ! Σόρρυ, αλλά ένεν ιντυμήντια τούντο πράμαν αλλά μπλόγκ. Τζιαί μεν μου πείτε να το στείλω διότι εν πρέπει να δώσω λόγο σε οποιονδήποτε για να βάλω ένα κείμενο, ιδικά στο ιντυμήντια! Που εν η χρησιμότητα του; Μπορώ να χρησιμοποιήσω το facebook που εν πιο εύκολο τζιαι διαδίδετε πιο γρήγορα. Απομονωθήκετε μόνοι σας τζιαι τούτον εν ήττα για σας.

    Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα της ιστοσελίδας όσπου να γίνει(αν γίνει) κανονικό τουλάχιστον;
    Λλίον έλεος τζιαί λιο σεβασμό. Άλλα ιντυμήντια εκλείσαν τα άμαν εν εδούλευκεν τον πράμα. Νομίζω ήρτεν ο τζιαιρός ένε;

    Αν συνεχίσετε έτσι, απλά δουλεύκετε ενάντια στη εναλλακτική κοινότητα της κύπρου τζιαι εν να συνεχίσει ο κόσμος να σας αυτοαποκαλεί εθνίκια τζιαι να σας περιπέζει, λογικά έννεν;

    Τζιαι όι εν είμαι εθνικιστής, ούτε αριστερός, ούτε κάποιος που θέλει να κάμει ζημιά, ούτε έχω συμφέροντα κλπ, ούτε ξέρω τζιαιγιό τι είμαι παραπάνω που μιαν μάζα ενέργειες που ταξιδεύκει κάπου, ένιξερω που, ούτε χρειάζεται να μάθω, ούτε χρειάζεται να μάθεις.


    Αυτόνομος Χαοτικός τζιαι χίππης ταυτόχρονα που μάσσιεται να εν όσον ειλικρινείς γίνετε.

    ReplyDelete