Friday 4 December 2009

Γιά την Εκδήλωση το Σάββατο Αφιερωμένη εις Μνήμην του Αλέξη



Πλατεία Φανερωμένης
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 6μμ.
Φεστιβάλ και Προβολή
* * *

Γιά την Εκδήλωση το Σάββατο Αφιερωμένη εις Μνήμην του Αλέξη

του Σόλωνα Αντάρτη,
μέλους της Ομάδας Σύνταξης
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia


Πρός τους Διοργανωτές της εκδήλωσης και τους υποστηρικτές των:

Χαίρομαι πάντοτε να γίνομαι μέτοχος της αγάπης και της αφοσίωσης ανάμεσα στους συνάνθρωπους και τους συμπολίτες μας.

Επιθυμώ να δω την αγάπη σας να προεκτείνεται και στη γειτονιά και την κοινότητα.

Επιθυμώ να δω να νοιάζεστε με τον ίδιο τρόπο και για όλους που κατοικούν στην πόλη, τη χώρα και τον κόσμο με τρόπο που να ενώνει αντί να διχάζει.

Επιθυμώ να δω να σέβεστε την ανάγκη του μεροκαματιάρη που δουλεύει την Κυριακή και να σεβαστείτε τον ύπνο του κλείνοντας τη μουσική αρκετά νωρίς ώστε να του δώσετε χρόνο να ξεκουραστεί.

Επιθυμώ να δω να καθοδηγείτε όσους έρχονται στις δραστηριότητές σας να σέβονται τους κόπους και τους μόχθους των αλλων διδοντας οδηγίες για το που είναι τα δημόσια αποχωρητήρια ή και βρίσκοντας τρόπους να φέρετε φορητά.

Επιθυμώ να δω να καλλιεργήσετε ανάμεσά σας μέσα από τις προσκλήσεις και τα καλέσματά σας το ίδιο κλίμα αγάπης και προσοχής ενθαρρύνοντας τους συνανθρώπους σας να νοιάζονται για τους άλλους αντί να τους ενθαρρύνετε να φορέσουν κουκούλες και να πάουν μολότοφ. Η αφίσα του καλέσματός σας αυτό προβάλλει.

Έχουν και εκείνα τη θέση τους όταν υπάρχει ανάγκη αλλά αλήθεια ποια ανάγκη υπάρχει εδώ και τώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιθυμώ να σας δω να επισκέπτεστε και να νοιάζεστε για την πόλη και όταν δεν παρτάρετε συμμετέχοντες σε αγώνες και δραστηριότητες για την καθαριότητά της, τον αγώνα ενάντια στο Κεφάλαιο που ετοιμάζεται με τη δική σας άθελη συμβολή να την κατασπαράξει.

Μελετήστε, δέστε λίγη ιστορία και θα δείτε ότι παντού στον κόσμο έχει γίνει το ίδιο.

Τα ιστορικά κέντρα των πόλεων με την συνενοχή του Κεφαλαίου και του Κράτους έγιναν γκέτο με την εκμετάλλευση των μεταναστών. Στη συνέχεια η αισχρότητα της αστυνομίας, του παρακράτους και του υπόκοσμου βασισμένες στην ανεγκέφαλη δραση του ψευδοαναρχισμού προκάλεσαν ταραχές, καταστροφές, συγκρούσεις με τελευταίο κερασάκι στην τούρτα την πρόσκληση των φασιστών για να βάλουν ταφόπλακα στην πόλη.

Οι τιμές έπεσαν και το Κεφάλαιο όρμησε μετατρέποντας τα κέντρα των πόλεων σε ένα απέραντο mall.

Αυτά επιθυμείτε για την πόλη μας;

Ξέρω ότι δεν επιθυμείτε τα πιο πάνω αλλά προς εκεί μας οδηγείτε. Έχετε ήδη αποξενώσει μεγάλο μέρος της γειτονιάς με τη συμπεριφορά σας διότι κάποιοι από εσάς δεν ακούν και δεν αφουγκράζονται τις ανάγκες των συνανθρώπων σας. Η αγωνιώδης κραυγή της γηραιάς γειτόνισσας που κάποιοι της κατουρούν στην πόρτα δε φτάνει στα αυτιά σας! Αυτή δεν αξίζει την αγάπη σας;

Ο φτωχός μετανάστης που δεν μπορεί να κοιμηθεί;

Επιθυμώ να σας δω να οργανώνεστε καλύτερα από τις αδηφάγες ορδές του Κράτους και του Κεφαλαίου. Εκείνοι δουλεύουν με μεθοδικότητα και πρόγραμμα για να διαλύσουν την πόλη μας και να την ξεπουλήσουν. Δεν αξίζει εμείς να οργανωθούμε καλυτερα από εκείνους;

Δεν αξίζει η αγάπη μας να μετατραπεί σε έργο;

Επιθυμώ να δω να καταδικάζετε τους βανδαλισμούς και τις ασχημονίες από όπου και αν προέρχονται. Αυτό μας ξεχωρίζει από την αισχρότητα της ψευδοπολιτικής και όχι οι ψευδολεονταρισμοί κτηνών ανάμεσά μας.

Επιθυμώ να αγκαλιάσετε την πραγματική έννοια της αναρχίας καταργώντας οριστικά τις αρχές εξουσίας ανάμεσα σας και τις παλιοσυμπεριφορές που καθόλου δεν αρμόζουν σε πλάσματα που αγκαλιάζουν την Ελευθερία. Δεν είμαστε κτήνη για να περιφέρουμε το πέος μας στις πορτες του κόσμου.

Θα έπρεπε ολόκληρη η κοινωνία να σας δείχνει και να καμαρώνει για τον τρόπο που πορεύεστε διότι οι πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι είναι έντιμοι και δίκαιοι προς όλους ακόμη και προς τους εχθρούς τους και δεν αγκαλιάζουν τις μεθόδους των.

Τέλος θα επιθυμούσα πραγματικά να σας δω να νοιάζεστε για το τόπο και τον πολιτισμό του και την επιβίωσή του αγωνιζόμενοι ενάντια στην Κατοχή του τόπου μας από τις δυνάμεις κατοχής στο βορρά και του Κεφαλαίου στο νότο, αγκαλιάζοντας ουσιαστικά την Ελευθερία και εννοώντας την μέσα από το προσωπικό αγκάλιασμα του καθενός σας της έννοιας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σόλων Αντάρτης
solon_antartis at yahoo.com
--------------

6 comments:

  1. Πές τα φίλε μου!

    ReplyDelete
  2. Kopiase kai voi8a gia na ginoun auta ta pragmata. O pio syniditopoiimenos kosmos prospa8ei alla osa perissotera myala toso to kalytero. Enen osoi pernoun I osoi ka8ounte stin plateia “syniditopoiimenoi” I enallaktiki/anatreptikoi an8rwpoi.
    Gnwrizoume gia ta oikonomika symferonta pou paizonte stin perioxi. Den ta goustaroume kai nomizw to 3ereis. Sta sxedia tous en yparxoume oute emeis oute oi metanastes. Ti mporoume na kanoume giauto? Den nomizw na ftaiei ena party pou ginete ka8e 2-3 vdomades stin perioxi.
    Elipi8ika polla me jina pou egrapsen o eudokas dioti polla en stekoun kan jie apla syrnoun laspi se kati pou dimiourgi8ike tziai einai se ekseliksi. Gia na alla3oun oi tropoi tou kosmou xreiazete ligi ka8odigisi, nomizw gnwrizeis. En mporeis na elegxeis pioi pernoun pou tin perioxi tziai ti kamnoun ka8e mera, elpizw na katanoiisis.
    Oso afora tin afisa 8a diafwnisw. En apla mia eikona me mia stigmi pou oulles pou eginan meta tin dolofonia. I provoli en na edeixne arketes fantazoume. I afissa edimiourgi8ike gia tin provoli tziai tin mousiki mono tzai oi gia tin poreia. En eixame pei gia poreia prin gini I afissa. Pws ginete na kaleis gia mia provoli tziai na protrepeis na xrisimopoii8ei via? En lion adynato, en stekei. Tziai epareksigisete ta lio nomizw anyway..
    Telika logo vroxis 8a ginei mono eiriniki poreia I wra 7.

    Feelix

    ReplyDelete
  3. periferoume to peo mas girw pou tin ekklisia j eimaste amartwloi...xcaxaxaxa kalo!

    j kanei na mas to paizeis swstos ithikos dikaios sinama anarxikos j epanastatis...piennai grapse kamia ekthesi gia ta xristougenna j pareta mas olan!

    gmt xenerwte!

    ReplyDelete
  4. τελικά τί έγινε,
    πως πήγε η εκδηλωση?
    ας μας ενημερώσει κάποιος,
    να μάθουμε κι εμείς που είμαστε
    σε άλλες χώρες...
    (αμάν πια η ομφαλοσκόπηση του "χώρου",
    είναι ανιαρές αυτές οι κοκορομαχιες).
    Και αν θέλετε και μια άποψη ενός που είναι εκτός τώρα αλλά ξέρει και τα εντός, αν το "κίνημα" στο νησί δεν ήταν τόσο ακίνητο και θύμα της κυπριακής καβάντζας και ανώριμης νοοτροπίας παιδικού και χαμηλού επιπέδου που εξαντλείται σε συνθήματα και κραυγές, ο Ευδόκας δεν θα ασχολιότανε καθόλου με το indymedia με τον εργολαβικό αυτό τρόπο. Να τα λέμε τα πράματα όπως είναι παιδιά. Είστε για τα μπάζα οι περισσότεροι-ιδεολογικά. Έχετε μπλέξει την Πούτσα με τη Βούρτσα... Νομίζετε ότι φοράτε μαύρα και κάτι κάνετε - αναλώνει ο καθένας την εικόνα του.Ο καθένας σας όμως μόνο τον κώλο του φυλάει.Τη θεσούλα του και το μισθούλη του και μη του φάει τη θέση κάνας άλλος. Από προσωπικές επιλογές ΜΗΔΕΝ.Από θεωρία έχει χορτάσει ο τόπος παίδες. Κι αν είχατε εκτεθεί στη ζωή σας από τις προσωπικές σας επιλογες όσο ο Ευδόκας(ή έστω το μισό), θα του αναγνωρίζατε το δικαίωμα να υπερβάλλει στις απόψεις του-όπως κι έκανε στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κρύβεστε στο πορτοφόλι του μπαμπά/του κόμματος/στην καβάντζα του αιρκοντίσιον σας, και είστε η κουραδοΚύπριακή νεολαία όπως σας λένε στην ελλάδα, γιατί είστε από έξω εμφάνιση και από μέσα εξαφάνιση.Ότι σκατά κι άν σας δώσουνε θα τα φάτε.Ζείτε μέσα σε ένα σουπερμάρκετ και είστε ανύπαρκτοι.Ούτε γούστο έχετε,ούτε Λόγο , ούτε φωνή.Μόνο αφίσες κολλάτε...Φιλικά - και με κρυφή αγάπη, Φ.

    ReplyDelete
  5. www.islandanarchy.org

    ReplyDelete
  6. είσαστε τέλλια, πιάστον ένα φάκκα τον πάς τον άλλον. Τί ωραία ρε σόλωνα, νά σαι έσσο σου τζαι να προστάζεις τις επιθυμίες σου τζαι να καρτεράς που άλλους να τες εκπλήρώσουν..

    ReplyDelete