Thursday 3 December 2009

Γιατί έπνιξαν τον διάλογο;

Οι διαχειριστές της σελίδας που είναι αφιερωμένη στη διοργάνωση γιά την Εκδήλωση το Σάββατο Αφιερωμένη εις Μνήμην του Αλέξη, εδώ
http://www.facebook.com/event.php?eid=217472072315
διέγραψαν όλες τις αναρτήσεις (links) γιά άρθρα μας που αφορούν την εκδήλωση.

Τι είδους μικρόψυχη λογοκρισία είναι τούτη; Και από άνθρωπους που κάμνουν τους επαναστάτες και αναρχικούς; Ουδείς σεβασμός στην ελευθερία έκφρασης και διαλόγου πλέον;

Επίσης, έβαλαν ηλεκτρονικό φράγμα έτσι ώστε εγώ (προσωπικά) να μην επιτρέπεται να αναρτήσω κείμενα γιά δημοσίευση στο χώρο της ιστοσελίδας που ονομάζεται Ο Τοίχος (The Wall).

Ορίστε η λίστα με τα άρθρα που έσβυσαν:

Γιά την Εκδήλωση το Σάββατο Αφιερωμένη εις Μνήμην του Αλέξη
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_7360.html

Γιατί Βόμβες Μολότωφ; Γιατί Ψέμματα;
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html

Ποιών τα κεφάλια θα σπάσουν;
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

Ναί στη Νεφέλη ~ Εντός των Τειχών Ανθίζει Ελπίς
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_19.html

Η Αστυνομία Κτύπησε την Κόρη Μου
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_17.html

Ο Μανώλης Ζεί - και μας Καθοδηγεί
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_26.html

Οι σελίδες της Ενδο~Μήδεια βέβαια συνεχίζουν (και θα συνεχίσουν) να φιλοξενούν όλους εκείνους γιά να εκφράζονται με όποιο τρόπο θέλουν - άμα διαβάσετε τα κείμενα τους όπου μας βρίζουν ασύστολα, και το συνδυάσετε με το ότι εκείνοι διαγράφουν τα δικά μας ενώ επιπλέον μας αποφράσσουν και μας αποκλείουν δείχνοντας το πως διαχειρίζονται εκείνο το ένα γραμμάριο εξουσίας που έχουν τώρα, μπορείτε να αντιληφθείτε τον ΑΚΡΑΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ που κρύβουν αυτοί οι ξεδιάντροποι "αγωνιστές" της ελευθερίας.

Είναι φανερό και το τι ακριβώς θα γίνει αν ο αυταρχισμός τους οπλιστεί με αληθινά όπλα και με ουσιαστική κοινωνική δύναμη. Η αποσιώπηση των διαφωνούντων - την οποία τώρα επιτυγχάνουν με ένα κουμπί - θα ακολουθήσει την ίδια πορεία που ακολούθησε και η καλλιέργεια "καλών σχέσεων" με την περιοχή Φανερωμένης. Αφού οι κάτοικοι δεν δέχουνται να κατουρούν οι μεθυσμένοι επαναστάτες στις εξώπορτες τους, τώρα απειλούμαστε με τοιχοκολλημένες εικόνες από Βόμβες Μολότωφ σε αφίσες. Και πάμε στον κατήφορο: αυταρχισμός, λογοκρισία και βανδαλισμός να μας επιβάλλονται με μιά δήθεν επαναστατική "αναρχική" ενδυμασία .

Οι ομάδες Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών (ΑΔΑ), η Βιβλιοθήκη - ΑΓράμματα και η ομάδα "Εναλλακτικά Media Φάλιες" που επίσημα ή ανεπίσημα συμμετέχουν στις παρασκηνιακές διεργασίες με τους διοργανωτές, έτσι αντιλαμβάνονται την επανάσταση;
Λογοκρισία με όποιον διαφωνούν, βρισίδι, και απειλές γιά βία;

Τι απαντούν; Αν διαφωνούν ας τοποθετηθούν.

Πέτρος Ευδόκας,
petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~

1πμ. Σάββατο 5 Δεκ. 2009
Αναχρονισμένο γιά να διατηρηθεί η σειρά άρθρων ως έχει.

3 comments:

  1. REEEEEE
    TO INDYMEDIA EKATANTISETE TO BLOG SAS!!!! TI ENALLAKTIKO MEDIA EISTE RE? 8ELW NA ANARTISW KATI STO INDYMEDIA ALLA DEN YPARXEI TROPOS! MONO ESEIS GRAFETE! KAI MILATE GIA LOGOKRISIA KAI MALAKIES? AFOU OULLOI ENEVRIASAN MAZI SAS, EN NA ME SAS TA SVISOUN...!

    EN ESHETE ALLES ASXOLIES? ASXOLISTE ME MITSIOUS POU AKOUN MOUSIKI KAI ATOMA POU 8ELOUN NA KAMOUN POREIA GIA TIN EKSEGERSI??
    GIATI EN ASXOLEISTE ME PIO SIMANTIKA PRAMATA? 4 AR8RA, KAI TA 4 ENANTIA STIS EKDILWSEIS GIA TON DEKEMVRI. PARETATE KALLITTERA! EN SAS THELOUME!

    ReplyDelete
  2. Είναι όμως προφανές ότι ακόμα και όταν υπάρχει συνομιλία/διάλογος, δεν υπάρχει διάθεση για επικοινωνία. Είναι μεγάλη η μάζα των ανθρώπων που ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ μέσα στις ομάδες, τις κλίκες, τους φίλους και τον μικρόκοσμο τους και συγχρόνως διατυμπανίζουν τον δήθεν φιλελευθερισμό τους, αντιρατσισμό τους, αντισυντηριτισμό τους κλπ.

    Είναι η νέα τάξη των νεο-Κυπρίων γιάπηδων βασικά, που ντύνονται 'εναλλακτικά' για να νοιώθουν ότι διαφέρουν.

    Δεν χειρίζομαι τη σελίδα σας σαν blog για κουβέντα, αλλά για όσους καταλαβαίνουν, παραθέτω μια άποψη για τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα του τόπου. Δυστυχώς, αυτού του είδους οι 'φιλευλέθεροι', βρίσκονται παντού: στους δήθεν αναρχικούς, δήθεν ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, ότι δηλαδή θά'πρεπε να ήταν ότι πραγματικά πιο προοδευτικό σε μια κοινωνία.

    ReplyDelete
  3. Α; Θέλετε να συμμετέχετε;

    Πολύ ωραία - η συμμετοχή νέων ανθρώπων χαροποιεί όλους μας.

    Να οι λεπτομέρειες - και η πρόσκληση μας:

    Cyprus IMC / Invitation
    http://www.cyprusindymedia.org/cyprus-indymedia-Invitation-english.htm

    Why a Temporary Page?
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/08/why-temporary-page.html

    Language Selection / Translations
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/08/language-selection-translations.html

    Αρχεία ~ Επαφές-Επικοινωνία
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

    ReplyDelete