Monday 19 October 2009

Ναί στη Νεφέλη ~ Εντός των Τειχών Ανθίζει Ελπίς

Πηγή έμπνευσης του πιό κάτω κείμενου και έρευνας είναι το άρθρο της Χριστιάνας Βωνιάτη με τίτλο
"Αφήστε τις ταμπέλες. Ελάτε στον Μανώλη"
http://voniati.blogspot.com/2009/10/blog-post_18.html

στο οποίο μιλούν η Νεφέλη, η Κατερίνα, οι Παναγιώτης, Φάνος και Ελένη - νεολαίοι της Πλατείας Φανερωμένης - δίνοντας συνέντευξη στην Χριστιάνα γιά τις αξίες, το πνεύμα, τα υπέροχα κοινωνικά ιδανικά και πρακτικές που συνδέουν τα παιδιά με το χώρο.

* * *

Ναί στη Νεφέλη, την Κατερίνα, τους Παναγιώτη, Φάνο και Ελένη!

Όχι! ...στην απρόκλητη βία ενάντια στην κοινότητα μας από σαδιστές Αστυνομικούς και παρακρατικούς τραμπούκους, χαφιέδες και προβοκάτορες.

Και Όχι! ...στους διάφορους υποχθόνιους ηγέτες που αδιαλείπτως προσπαθούν να παρασύρουν τους νέους σε συγκρουσιακές πρακτικές υπό το πρόσχημα μιάς δήθεν "επανάστασης" που τροφοδοτείται μόνο 'που την εξάρτηση στο δολοφονικό τσιγάρο, την πολιτική τους κενότητα, και την καταπίεση του αυθόρμητου ερωτισμού γιά χάρη κούφιων και εισαγώμενων συνθημάτων.

Θερμές ευχαριστίες στη Χριστιάνα γιά το κείμενο

Οι απόψεις και το πνεύμα των νέων που παρουσιάζονται εδώ, καθώς και ο λόγος που αρθρώνουν, σίγουρα μεταδίδουν μιά πολύ πιό ορθή εικόνα γιά το ποιά είναι η καρδιά, ο πυρήνας της νεολαίας της Πλατείας Φανερωμένης. Γιά τους όσους συμπολίτες μας που η μόνη τους πηγή ενημέρωσης είναι τα Μέσα και ο Τύπος του κατεστημένου, η λανθασμένη και παραποιημένη εικόνα που έχει φυτευτεί μέσα τους γιά τη νεολαία της γειτονιάς δύσκολα διορθώνεται - άρθρα όμως όπως τούτο σαφέστατα βοηθούν να αποδωθεί το βάθος και το περιεχόμενο των πολύ καλλιεργημένων αυτών παιδιών.

Ας μην ξεχνούμε πως ο κόσμος του μεθαύριο θα είναι στα χέρια τους - αν οι ιδέες, το πνεύμα και οι προσανατολισμοί που αρθρώνουν διατηρηθούν γνήσιοι και βρεθούν τρόποι και πολιτικές δυνάμεις ώστε να ΠΡΑΓΜΑΤΩΘΟΥΝ, η κοινωνία μας θα ανεβεί πολύ πιό ψηλά από τον βόθρο όπου βρίσκεται σήμερα.

Αλλά γιά μας που ξέρουμε και λίγα παραπάνω γιά τους εναλλακτικούς ~ ανατρεπτικούς κύκλους του "χώρου", είναι χρήσιμο - και είναι καθήκον μας - μαζί με τα ορθά και όμορφα να αναγνωρίζουμε και τα σάπια, τα αρρωστημένα, τα ανεγκέφαλα στοιχεία εκείνων των δυνάμεων που επιβουλεύονται να κερδίσουν την αφοσίωση των νέων.

Ναί, είναι κίνδυνος οι σαδιστές Αστυνομικοί, ένστολοι και μή, και οι συν αυτούς τραμπούκοι, χαφιέδες και προβοκάτορες του παρακράτους, όποιαν ιδεολογία κι' αν προσποιούνται. Χέρι με χέρι με το οργανωμένο έγκλημα, ταγμένοι στην υπηρεσία του διπλοκέφαλου τέρατος που λέγεται Κεφαλαιϊκό Κράτος στοχεύουν να διαλύσουν την Εντός των Τειχών κοινότητα γιά το όφελος του Μεγάλου Κεφαλαίου. Στόχος είναι να δημιουργηθούν δύο κοινωνικοί πόλοι που θα ζούν παράλληλα και θα αλληλοτροφοδοτούνται: ο πόλος της "υψηλής γκλαμουριάς" και ο πόλος της άθλιας και αβιώτης φτώχειας.

Το Μεγάλο Κεφάλαιο θέλει να αυξήσει την εκμετάλλευση των μεταναστών στην παληά πόλη και θα συνεχίσει να τους στοιβάζει πέντε-πέντε, δέκα και είκοσι σε κάθε δωμάτιο και διαμέρισμα σε πανάθλια λερωμένα και ανθυγιεινά χαλαμάντουρα, να τους εργοδοτεί με ψίχουλα και να τους στραγγίζει τη ζωτικότητα στην υπηρεσία του άλλου κλάδου, εκείνου των "ευγενών" της νεοκυπριακής γκλαμουριάς όπου οι κυνηγοί του status θα ψωνίζουν σε λαμπερά και καθάρια ακριβά καταστήματα, θα "εμφανίζονται" και θα "βλέπονται" σε χώρους κοινωνικοποίησης περιβαλλόμενοι εν το θεαθήναι από τους ιδιωτικούς ασφαλίτες και face controllers.

Θα συνεχίσει αυτή η πορεία. Διεφθαρμένοι Αστυνομικοί θα βοηθήσουν να αυξάνεται το αληθινό έγκλημα σε κάποιες γειτονιές ώστε το αβίωτον των καταστάσεων να διώξει και τους τελευταίους λαϊκούς ένοικους και ιδιοκτήτες κτιρίων και καταστημάτων. Οι χώροι, αφού πρώτα καταστρέφεται συστηματικά και μεθοδευμένα η κοινωνική και οικονομική τους αξία, θα συνεχίσουν να αγοράζονται από το Μεγάλο Κεφάλαιο. Ακριβώς όπως πράττει τώρα συστηματικά το σύμπλεγμα συμφερόντων της πολυθυγατρικής εταιρείας Sharelink (SFS) ~ White Knight Holdings ~ Investwise με κορυφαίο τον σκιώδη και πολλοπάητο κύριο Κώστα Κίρκο ο οποίος εμφανίζεται αντιπροσωπεύοντας τού'ν τα εταιρειακά συμφέροντα σε ημι-νόμιμες και "κάπως νόμιμες" διαπλοκές αγοραπωλησίας ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ μέρους της παληάς πόλης, το οποίον και επεξεργάζονται άμεσα γιά τα συμφέροντα τους.

Το Δημαρχείον (ακούεις κυρία Μαύρου;) και η Αρχή Πολεοδομίας Λευκωσίας γνωρίζουν με πάσα λεπτομέρεια πως ο κύριος Κίρκος κτίζει χωρίς άδειες, κάμνει παραβιάσεις Πολεοδομικών κανόνων, εργοδοτεί παράνομους μετανάστες με ψίχουλα στις οικοδομές του, και ότι στεγάζει ανθρώπους σε ανθυγιεινά και μη ασφαλή κτίρια. (Ακούεις κύριε Επιθεωρητά της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης;)

Το Μεγάλο Κεφάλαιο σε συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα και διεφθαρμένους Αστυνομικούς θα συνεχίσουν να φθείρουν την Εντός των Τειχών κοινότητα με δημιουργία βίαιων επεισοδίων, την προώθηση πορνείας στα πεζοδρόμια, τη συνειδητή μή-αστυνόμευση των πεζόδρομων ώστε να ενθαρρύνονται οι αλητείες, οι θορυβώδεις και επικίνδυνες μοτοσυκλέττες, οι φωνασκίες και μικροληστείες, το ποτό στα πεζοδρόμια, τα μαχαιρώματα μεταξύ ομάδων μεταναστών, οι καυγάδες αντρογύνων, ο αλκοολισμός και οικογενειακή βία μες τα φτωχόσπιτα. Μαζί τους, βασικοί συνεργάτες της διαφθοράς είναι οι προβοκάτορες που παρασύρουν μέρος της πολιτικοποιημένης νεολαίας σε βανδαλισμούς και ανόητες πράξεις με τη συνθηματολογία ενός ψεύτικου "επαναστατισμού" μιάς δήθεν αναρχίας.

Μακάρι να ήταν αληθινοί αναρχικοί! Ή και όποιας απόχρωσης επαναστάτες. Μα είναι προβοκάτορες, συνειδητοί και ασυνείδητοι παληάνθρωποι και επικίνδυνοι που κάμνουν τεράστια ζημιά πρώτα-πρώτα στο ίδιο απελευθερωτικό και ελευθεριακό κίνημα και στις προσπάθειες κοινωνικής αυτοργάνωσης στον πολιτικοποιημένο χώρο.

Είναι εκείνοι που τη νύκτα των συγκρούσεων στην Πλατεία Φανερωμένης έσπασαν τα παράθυρα μιάς τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Η δασκάλα - άτομο που στηρίζει την εναλλακτική κοινότητα και μετέχει σε δραστηριότητες της - είδε και έπαθε να προστατέψει τα παιδάκια την άλλη μέρα στο σχολείο από τα σπασμένα γυαλιά. Είναι εκείνοι οι ίδιοι επιτήδειοι που παρέσυραν μιά κοπέλλα πρίν μερικούς μήνες σε μεσονύκτια έφοδο γιά να προσπαθήσει να πυρπολήσει περιπολικό της Αστυνομίας έτσι, χωρίς αφορμή, χωρίς να γίνονται εκείνη την περίοδο συγκρούσεις ή άδικες συλλήψεις που να εξηγούν ή να νομιμοποιούν μιά "τιμωριτική επίθεση", ας την πούμε, εις βάρος της Αστυνομίας από την κοινότητα. Η απόπειρα εμπρησμού έγινε απλώς και μόνο επειδή κάποιοι "επαναστάτες" καλλιεργούν ένα συγκρουσιακό κλίμα μες το οποίο η διαρκής συμπλοκή με σύμβολα και φορείς του κατεστημένου θεωρείται ηρωισμός, η δε παντελής απουσία πολιτικού περιεχομένου, η παντελής απουσία κοινωνικής αγάπης, πολιτικής ανάλυσης, η παντελής απουσία θετικής και δημιουργικής πολιτικής πράξης συγκαλύπτονται με την ανεγκέφαλη σύγκρουση και βανδαλισμό.

Όλα τούτα - η συνδιασμένη δράση ψευτο-επαναστατών, προβοκάτορων, διεφθαρμένων Αστυνομικών και οργανωμένου εγκλήματος - ρίχνουν την τιμή των κτιρίων, το Κεφάλαιο τα αγοράζει φτηνά, τα "διορθώνει" χωρίς άδειες, έτσι επιφανειακά όπως-όπως, και σύντομα εμφανίζονται γκλαμουράτα κέντρα όπως η νέα ψευδο-Στοά στην πλατεία του παληού Δημαρχείου όπου τώρα οι ιδιωτικοί σεκουριτάδες δημιουργούν κλίμα αφόρητο γιά τους απλούς ανθρώπους που οδηγούν ή περπατούν στο χώρο - εκεί, η απλή πράξη του να κάτσεις να φάεις στο διπλανό λαϊκό μαγειρείον "Άγιος Γεώργιος" σε εκθέτει σε κατόπτευση και στραβοκοιτάγματα των face controllers και ιδιωτικών μπάτσων.

Ναι μέν οι συμπραξία ψευτο-επαναστατών, προβοκάτορων, διεφθαρμένων Αστυνομικών και οργανωμένου εγκλήματος οδηγεί τους κατοίκους και εργαζόμενους στην περιοχή σε απόγνωση, αλλά εκείνο που τροφοδοτεί την μηχανή και δεν σταματά τούτη η πορεία είναι το Κέρδος. Συμπεπυκνωμένη Υπεραξία. Το Μεγάλο Κεφάλαιο που βρίσκεται πανταχού παρόν σε όλα τούτα έχει δεκάδες εκατομμυρίων σε επενδύσεις στην περιοχή. Οι πηγές και αναφορές πιό κάτω μπορούν να δώσουν μιά ιδέα του τι ποσά παίζονται. Εκείνος που ασχημονεί στην πλατεία και τον πεζόδρομο δεν είναι μόνο ένας γάδαρος - που είναι, αδιαμφισβήτητα - είναι και ακόμα ένας από τους αυτουργούς της κατάλυσης της κοινότητας μας ώστε να ισοπεδωθούν όλα γιά το Κέρδος.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
μελος της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~

Ενδιαφέρουσες Πηγές - να ο Βόθρος

"Ο 'Πολίτης' γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο 'Αγοράζουν την παλιά Λευκωσία' ότι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα της Παλιάς Λευκωσίας έχουν περάσει στα χέρια συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία στοχεύει μέσα από μεγαλόπνοα σχέδια να τα αξιοποιήσει τουριστικά και άλλως πως. Πρόκειται για την εταιρία ΙNVESTWISE J.E LTD, η οποία έχει διαθέσει μέχρι στιγμής δέκα εκατομμύρια λίρες για αγορά οικοδομών και καταστημάτων."
http://www.hri.org/news/cyprus/kyptypgr/2001/01-06-09.kyptypgr.html

"The total property portfolio (as re-valued at end of 2004 ) is around £41M (€71M) and represents over 32% of SFS Group's total assets."
http://www.sfsnet.com/assetholdings.aspx

Κώστας Κίρκος "...Ναι, εμείς ως εταιρεία έχουμε συμφέρον, αλλά και όραμα να αναβαθμιστεί η πόλη, γι’ αυτό και αγοράσαμε μέχρι τώρα περίπου 130 παλιά ακίνητα, τα επιδιορθώνουμε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς περί διατηρητέων και τα παραχωρούμε προς ενοικίαση σε καλό κόσμο..."
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=44146804
και
http://www.sigmalive.com/simerini/news/social/190614

"XAK: Πρόστιμο ύψους £25.000 στον κ. Κώστα Κίρκο
...Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε το πρόστιμο στον κ. Κώστα Κίρκο διότι δεν προσκόμισε στοιχεία τα οποία του ζητήθηκαν μέσα στα πλαίσια έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η εν λόγω έρευνα αφορούσε διερεύνηση ενδεχόμενων παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας από την SFS Group Public Company Ltd σχετικά με την παραχώρηση δανείου ύψους Λ.Κ. 7.676.622 στον κ. Κώστα Κίρκο, το οποίο είναι [μόνο] μερικώς εξασφαλισμένο.
Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Κίρκος δεν προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το πως χρησιμοποίησε τα Λ.Κ. 7.676.622."
http://www.xak.com/gmain/newsshow.asp?id=39699

"Πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αφορά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στις 20.9.2006 στην προσφυγή 194/2005 (Κώστας Κίρκος–vs- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κ. Κώστα Κίρκου που καταχωρήθηκε εναντίον απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να του επιβάλει διοικητικό πρόστιμο ύψους £25,000 [ίσων 40,000 Ευρώ!], για παράβαση του άρθρου 33(5) των περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Σύσταση και Αρμοδιότητες) Νόμων του 2001 έως 2004 (‘ο Νόμος’) - το οποίο αναφέρεται στην παράλειψη παροχής πληροφοριών σε στην Επιτροπή μετά από σχετικό αίτημα της."
http://tinyurl.com/kirkos-fine

Το εν λόγω ποσόν που ο κύριος Κώστας Κίρκος κακο-διαχειρίστηκε μη προσκομίζοντας εξηγήσεις γιά το πως χρησιμοποιήθηκε και γιά το οποίον του επεβλήθει πρόστιμο, είναι 7.676.622 Λίρες Κύπρου! Δηλαδή 12 εκατομμύρια Ευρώ.
http://www.cysec.gov.cy/Downloads/Greek/Announcements/General/Announcement_13_12_2004_Mr_Kirko_Larko.pdf

"... - Ο Χριστόδουλος Έλληνας [Πρόεδρος της εταιρείας Sharelink (SFS)], όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε ατομικό ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσε και το οποίο αποστάληκε στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου από τη Universal Bank, «έχει καταδικαστεί για αδίκημα που ενέχει δόλο ή έλλειψη τιμιότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία ή άλλού». Συγκεκριμένα, το Γ’ τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον έκρινε τον Ιούλιο του 2007 με απόφασή του υπ’ αριθμό 3102 / 16,7,2007 (υπόθεση Αστραία) ένοχο απλής συνέργιας στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας για καθένα από τα οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών (το Εφετείο στην απόφασή του κάνει λόγο για ανοχή και έγκριση ακόμη και ενθάρρυνση εκ μέρους του κ. Έλληνα, υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας που διενεργήθηκε από συγκατηγορούμενούς του).

- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόσφατα στην εταιρεία E&G Electricplus, της οποίας ο κ. Έλληνας είναι σύμβουλος, διοικητικό πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ και ημερήσιο πρόστιμο 800 ευρώ μέχρι τη συμμόρφωσή της. Το πιο πάνω πρόστιμο επιβλήθηκε για το λόγο ότι η εταιρεία αρνήθηκε την υποβολή των λεπτομερειών και των απαραίτητων δικαιολογητικών σχετικά με την εξόφληση/ χρηματοδότηση της εκ μέρους της E&G Electricplus απόκτησης μετοχών της Universal Bank από τη Commercial Value AAE.

- Στην ενδιάμεση απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην αίτηση ημερομηνίας 14 Νοεμβρίου 2002 μεταξύ Sharelink Financial Services (στην οποία ο κ. Έλληνας ήταν εκτελεστικός πρόεδρος) και Εφημερίδας Πολίτη και Γιώργου Λόρδου, το Δικαστήριο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία που είχαν παρατεθεί στην ένορκη δήλωση του Χριστόδουλου Έλληνα ήταν και παραπλανητικά. Το Δικαστήριο στην απόφασή του, αναφερόμενο στην ένορκο δήλωσή του κ. Έλληνα, αναφέρει ακόμη ότι «η όλη επιχειρηματολογία είναι επίσης παραπλανητική και σκόπιμα γίνεται προσπάθεια να παρασυρθεί το δικαστήριο σε λανθασμένα συμπεράσματα»."
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=812709&-V=archivearticles&-p

Εάν η πιό πάνω διεύθυνση
http://tinyurl.com/kirkos-fine
δεν λειτουργεί, παρακαλούμε επισκεφτείτε την σελίδα εδώ:
http://www.cysec.gov.cy/Downloads/Greek/Announcements/2006/Various/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%2010.05.2006%20%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%20(10).pdf

~~~~~~~~~~~~~~

9 comments:

  1. Α, μπράβο!

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/10/blog-post_18.html

    ReplyDelete
  2. παρολο που μπορει να μην ειμαι "αναρχοαυτονομος", αυτο δεν σας δινει το δικαιωμα να λετε πως οι αναρχικοι καπηλευονται το χωρο και προκαλουν επεισοδια. αν εισασταν εκει το σαββατο των επεισοδιων θα καταλαμβαινατε τι εννοοω. Σε αυτον τον χωρο χωρανε ολοι. επισης προβοκατορες και ξευδοεπαναστατες υπαρχουν πολλοι αλλα παλι αυτο δεν σας σινει το δικαιωμα να ταμπελωνεται ενα ολοκληρο ιδεολογικο χωρο με τους οπους αυτους. Με το να ριχνετε ολο το φταιξιμο στους αναρχικους για τα αναιτια σπασιματα (οντως ειναι κατακριτεες αυτες οι πραξεις) γινεστε το ιδιο με τα ΜΜΕ. Μην μας χρησιμοποιητε για να δικαιολογησετε η να αποδειξετε τις πολιτικες σας ιδεες.

    παναγιωτης απο το ρεπορταζ

    ReplyDelete
  3. Nai...ta syn8imata stous toixous ftaine?
    Diafwnw me ta peri provokatorika pou lete.. Kai eleos pion me tis efimerides na lene pws na ise alitis i anarxikos einai kako pragma!!
    Ston manoli eimaste mia oikogenia megali, eite eisai anarxikos, eite aristeros, antie3ousiastis, eite xippis, eite xasiklis, eite apolitic, i xazoxaroumeno, eite 3wtiko eite ola mazi! Kaneis den prospa8ei na travi3ei kapion me to meros tou! Den eimaste kommatoskyla kai exoume plirws gnwsi tou oti o ka8enas dialegei apo monos tou ton dromo pou 8eli na akolou8isei. Kai me to na les auto ginese o idios provokatoras kai dimiourgas ais8imata diaxwrismou pou den xwrane stin plateia! Kai seis oi "megaloi enallaktikoi" lete kapies fores kapia pragmata pou aplos den stekoun. Kalytera na katsete stin parea mas anti na vgazete apo monoi sas symperasmata. Nai, xwrane kai oi 30xronoi kai oi 50xronoi kai panw..!

    Kapios pou goustarei vafi, kai 8a vafei toixous

    ReplyDelete
  4. ΠΕΤΡΟ ΣΚΑΣΕ

    Εσύ τους ονομαζεις "καλλιεργημένους". Λέεις πως οι ιδέες τους θα ανυψώσουν την κοινωνία 'που τον βόθρο. Λέεις "μακάρι να ήταν αληθινοί αναρχικοί. Ή και όποιας απόχρωσης επαναστάτες."

    Τι λέει όμως ο Παναγιώτης; Λέει πως ρίχνεις "όλο το φταίξιμο στους αναρχικούς γιά τα αναίτια σπασίματα." Εκατάλαβεν τι έγραψες;

    Ο άλλος που γράφει "γκρήκλιsh" τι λέει; Πως αν προσπαθείς να διαχωρίσεις την ανεγκέφαλη συγκρουσιακή καταστροφικότητα και τους βάνδαλους από τον αναρχισμό, "με το να λες αυτό γίνεσαι ο ίδιος προβοκάτορας". Εκατάλαβεν τίποτα 'που τούτα που έγραψες;

    Τι εκατάλαβεν; Πως έχει το δικαίωμα να σε κατηγορεί ανωνύμως πως είσαι προβοκάτορας. Μπράβο.

    Η μόνη μου συμβουλή είναι ΠΕΤΡΟ ΣΚΑΣΕ.
    Να θυμάσαι τα λόγια του αείμνηστου Πάρη Κων/νου που έλεγε να φοβάσαι την εκδίκηση εκείνων που ωφελήθηκαν από σένα. Πέτρο σύνελθε.

    Τι παίρνεις ρίσκα να γράφεις επωνύμως και δημόσια γιά τους προστατέψεις, γιά να εξυμνήσεις τις ιδέες και ιδανικά τους, όταν τούτοι την ίδια στιγμή θέλουν να σε βρίζουν;

    Πέτρο ΣΚΑΣΕ και σύνελθε.

    * * *

    ReplyDelete
  5. Η αυτοοργάνωση απαιτεί και υπευθυνότητα

    Διαβάζοντας κάποια από τα πιο πάνω σχόλια έμεινα με μια πικρή γεύση. Η αναγνώριση για ακόμη μια φορά ότι καλοί άνθρωποι με αγνές προθέσεις δεν καταλάβουν τι διαβάζουν με οδηγεί στην απόγνωση.

    Πώς είναι δυνατό να διαβάζουμε ένα ολόκληρο κείμενο μεστό πολιτικής και κοινωνικής ανάλυσης και να καταλαβαίνουμε άλλαντάλλων;

    Όλοι μας που έχουμε αντιπαρατεθεί στην κτηνωδία των ροπαλοφόρων σαδιστών φαλλοκρατών αγκαλιάζουμε και χαιρόμαστε τη γνήσια επαναστατικότητα από όπου και αν προέρχεται. Και είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε στην άλογη σαδιστική βία ανεπαρκών σεξουαλικά "οργάνων της τάξης".

    Αλλά χρειάζεται και ουσιαστική αυτοοργάνωση που να σέβεται και να αναγνωρίζει τις ανάγκες τόσο των νέων όσο και της κοινότητας. Που να προστατεύει το περιβάλλον και να δίδει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν συνειδητά με όσο περισσότερο από τον εαυτό τους γίνεται με γνώση του που βαδίζουν και προς ποια κατεύθυνση. Δεν πιστεύω ότι το αλκοόλ και το τσιγάρο οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

    Δυστυχώς η οργάνωση είναι μια λέξη κόλαφος για τους περισσότερους που συμμετέχουν στις δραστηριοποιήσεις.

    Έχει παράπονο ο Παναγιώτης ότι τάχα μου τους χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε τις πολικές μας ιδέες.

    Διερωτούμαι αν έχει το ίδιο παράπονο από τους παριστάμενους εις τα πάρτι που χρησιμοποιούν τις εκδηλώσεις ως μια ευκαιρία για να ασχημονήσουν εις βάρος ολόκληρης της γειτονιάς κατουρώντας στις εισόδους των σπιτιών των κατοίκων της γειτονιάς και σπάζοντας τις βιτρίνες φίλων και συμμάχων των δραστηριοτήτων. Διερωτούμαι αν έχει το ίδιο παράπονο με όσους BYOB σιωνώνουν τις μπίρες τους στα σκαλιά του σχολείου και σβήνουν τα τσιγάρα τους όπου φτάσουν.

    Ή με όσους όταν περίοικοι της γειτονιάς παρατηρούν για το ότι σιωνώνουν την μπίρα τους απαντούν: "Ξέρεις ποιος εν ο παπάς μου;"

    Πώς θα αγκαλιάσει ο κόσμος τη χάρη με την οποία πορεύεστε όταν η συμπεριφορά ορισμένων από εσάς αποξενώνει τους ίδιους τους συμμάχους σας;

    Ανανγνωρίζω ότι οι πιο πάνω περιπτώσεις είναι η μειονότητα των παρισταμένων. Αποτελούν όμως μια θλιβερή μειοψηφία που αμαυρώνει τις εκδηλώσεις και που οδηγεί την κοινότητα μακρυά όσον οι ίδιες οι κινητοποιήσεις τους δίνουν πράσινο φως για τις ανωμαλίες τους.

    Έχετε ευθύνη αφού αυτοοργανώνεστε να προστατεύσετε και τους εαυτούς σας αλλά και την κοινότητα και τη γειτονιά από τους τραμπουκισμούς των ελαχίστων.

    Επίσης μεγαλύτερη ευθύνη έχετε να προστατεύσετε όλους όσους αγκαλιάζουν τις προσπάθειές σας και έρχονται στα πάρτι από τους τραμπουκισμούς και τις παλιοσυμπεριφορές όσων επίτηδες οδηγούν τους φίλους σας ως πρόβατα επί σφαγή στα χέρια των ανθρωπόμορφων τεράτων που προσποιούνται τους αστυνομικούς.

    Σας βεβαιώνωνω ότι όλη η κοινότητα θα σταθεί στο πλευρό σας όταν αισθανθεί ότι και εσείς με τη σειρά σας τη σέβεστε και αναλαμβάνετε με υπευθυνότητα τα καθήκοντα που εμπεριέχει η αυτοοργάνωση.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  6. http://voniati.blogspot.com/2009/10/blog-post_26.html

    ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΚΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ

    Υ.Γ. Πέτρο και Σόλωνα, σας ευχαριστώ θερμά γι' αυτά που γράψατε. Ελπίζω ο Παναγιώτης -τον οποίο εκτιμώ πολύ και το ξέρει- να ξαναδιάβασε το κείμενο του Πέτρου και να το κατανόησε αυτή τη φορά (χωρίς να θέλω να τον πατρονάρω).

    ReplyDelete
  7. έν έσχιετε υπόθεση. Έν καλά να είσαστε έσσο σας τζαι να μιληατε για ένα τόπο, μέσω της όθονούας του κομπιούτερ σας.

    Πίε τζαι κανένα τσιάρο να πνάσετε.
    που εννα μας πεις τζαι προβοκατορες.
    Ποιά κοινωνική οργάνωση το ότι κάμνουν πάρτυ ούλλη μερα?

    Που εννα μας φταίξεις ότι προωθούμε τα συμφέροντα για τους ντεβελοπερς.

    Η αντιδραστικότητα, εν μέρος της επαναστατικότητας που διακατέχει τον καθένα, μόλις αισθανθεί αδικημένος, ή καταπιεσμένος.
    Έσύ νομίζεις σαν καλός ΚΚΕτζιης, ότι εν προβοκάτορες οι αναρχικοι, όπωσ έγινε τζαι στες 17 του νιόβρη.

    Ό ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΌΣ ΚΆΠΟΙΕΣ ΦΟΡΈΣ ΑΠΟΡΕΛΕΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΆΞΗ.

    Έν έσχειτε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να υιόθετάτε το πρόσχημα του indymedia για τες αναρτήσεις σας.

    Να το ονομάσετε "κύπρος- kipris- cyprus- μαλαππαππιες τζαι αναρτουμε ότιδήποτε μαλακία που έννε αντικειμέννική, αλλά βολέυκει μας να έσχει πέραση η άποψη μας"

    έννα επιστρέψω με περαιτέτω ανάλυση της αμπελοφιλοσοφίας σου, μόλις ξεσουρώσούμε.

    -ήρωικός τσιαρτζής αλκολικός ΚΑΦΡΟγάρος κλαμπ

    ΠΕΤΡΟ ΣΚΑΣΕ, ΦΚΑΛΕ ΦΑΟΥΣΑ, ΨΟΦΑ, ΝΑ ΠΝΑΣΟΥΜΕ.
    ΕΙΣΑΙ ΣΧΟΙΡΟΤΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ.

    ReplyDelete
  8. Έν καλά που σου λάλει!

    ReplyDelete