Sunday 14 April 2024

🔴 Προς Ιράν: Ξεχάσατε να βομβαρδίσετε το Προεδρικό στη Λευκωσία

 


Μετά από την απρόκλητη πράξη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ επιθετικότητας του Προέδρου Χριστοδουλίδη εναντίον του Ιράν, που έφτασε στο σημείο να διεξάγει ασκήσεις αεροπορικών επιθέσεων ενάντια στη Τεχεράνη μαζί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο όλο τον λαό σε Κύπρο και Ιράν, δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε τα εξής:

Οι λαοί μας σε Ιράν και Κύπρο απολαμβάνουν ειρηνικών και καλών σχέσεων ανάμεσα μας, με εμπορικές, πολιτιστικές, και οικονομικές συναλλαγές για περισσότερο από 2,000 χρόνια. Μέχρι στιγμής κανείς δεν βρέθηκε να κατέχει την δολιότητα, τον εγωκεντρισμό και την ανηθικότητα να καταφέρει να διατάραξει αυτές τις καλές σχέσεις. Εκτός από τον Πρόεδρο Χριστoδουλίδη, που με τους απειλητικούς στρατιωτικούς του ελιγμούς και συμμαχίες έχει θέσει σε κίνδυνο τους λαούς μας σε ολόκληρη την περιοχή [1].

■ Με αυτές τις πολεμοχαρείς του πράξεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει θέσει τον εαυτό του έξω από την καλώς νοούμενη διπλωματία και σχέσεις καλής γειτονίας. Η απρόκλητη του επιθετικότητα ενάντια στον λαό του Ιράν μας άφησε άναυδους: έχει άραγε μεθύσει τόσο πολύ με το αθάνατο κρασί του αυταρχισμού που συμβαδίζοντας με τους συμμάχους του σιωναζιστές σφαγείς των Παλαιστινίων στο Ισραήλ, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) και την ΕΕ δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίζει το ορθό από το λάθος - ούτε για τους άλλους, ούτε καν για τον ίδιο του τον λαό;

Και πως θα απαντήσει ο κος Χριστοδουλίδης αν αύριο το Ιράν ΟΡΘΩΣ εξαπολύσει αντίποινα ενάντια στην Κύπρο; Σε ποιούς θα λογοδοτήσει και πως, για το ότι μας εμπλέκει σ' ένα πόλεμο εναντίων φίλων, χωρίς την συγκατάθεση μας;

Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύουμε να "ξέχασε" η Τεχεράνη να βομβαρδίσει την Κύπρο. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι η Κυβέρνηση του Ιράν μας εξαίρεσε από την στόχευση λόγω φιλευσπλαχνίας, λόγω ανθρωπιάς, και λόγω θρησκευτικής ηθικότητας.

■ Είναι φανερό πως ο Πρόεδρος ηδονίζεται βλέποντας παραισθησιακά τον εαυτό του τάχα να "παίζει με τα μεγάλα παιδιά" στο γεωπολιτικό προσκήνιο. Με την πολιτική του ανοησία όμως, και τον εγωκεντρισμό του, δεν είναι μόνο τον εαυτό του που παρασύρει ακροβατώντας στο χείλος του γκρεμμού - μαζί του τραβά και εμάς, όλους μας. Πως θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα;

■ Δεν τον έφτανε που συμμάχησε με την σφαγή των Ρώσσων και Ρωσσόγλωσσων της Ουκρανίας από φασίστες και με τον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσσία, δεν τον έφτανε που συμμάχησε με τον σφαγέα Νετανιάχου και όλους τους σιωνοφασίστες που πίνουν το αίμα των Παλαιστινίων, τώρα ο ευφυέστατος Πρόεδρος απειλεί το Ιράν με στρατιωτικές ασκήσεις αεροπορικών επιθέσεων - και μετά έχει την αναίδεια να συγκαλεί το φαντασιακό "Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας" για να τον ξεμπλέξει από το βούρκο όπου μας έχει ρίξει με τις ανευθυνότητες του [2].

Η Εθνική Φρουρά και οι άλλες ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι ιδιωτικά κτήματα για τα μωρίσιμα παιγνίδια του κου Χριστοδουλίδη. Υφίστανται - τις κρατούμε ζωντανές με νύχια και με δόντια - για την προστασία του λαού μας από τον πραγματικό κατοχικό εχθρό, και για το ενδεχόμενο μιας κάποτε μελλοντικής Απελευθέρωσης μας από την κατοχή. Είναι εντελώς απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται για να στοχεύεται ένας ειρηνικός γειτονικός μας λαός που δεν μας έβλαψε ποτέ και με κανένα τρόπο, απλώς και μόνο για να προωθείται η "διεθνής καριέρα" ενός Δυτικόδουλου που δεν έχει καμία δικαιολογία για την εχθρότητα που επέδειξε ενάντια στο Ιράν.

■ Για όλους τους πιο πάνω λόγους:

α. Απαιτούμε η Εθνική Φρουρά και οι άλλες δυνάμεις ασφαλείας να αφεθούν ελεύθερες στο έργο τους που αφορά τις άμεσες ανάγκες της πατρίδας, και όχι τις ιδιωτικές ανάγκες και φιλοδοξίες του Προέδρου.

β. Απαιτούμε από τον Πρόεδρο να κηρύξει την Κύπρο ουδέτερη και να μας αποσύρει από τις συγκρούσεις όπου μας ενέπλεξε. Να αντιστρέψει πορεία, και να επιζητήσει καλές σχέσεις με όλους του γείτονες λαούς, καθώς και με τις Μεγάλες Δυνάμεις της Κίνας και Ρωσσίας, με τις οποίες επιθυμούμε - και πρέπει - να έχουμε καλές σχέσεις, τόσον καλές όσον με τις ΗΠΑ, ΗΒ και ΕΕ.


γ. Ζητούμε από την Κυβέρνηση του Ιράν να αντιληφθεί ότι ο Πρόεδρος μας ΔΕΝ αντιπροσωπεύει τον λαό μας με τις εχθρικές του πράξεις ενάντια στον λαό του Ιράν. Εμείς πάντα επιζητούσαμε ειρηνικές σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους λαούς της περιοχής. Ο Πρόεδρος μας έχει θέσει τον εαυτό του έξω από από διαδικασία διαφύλαξης και επιδίωξης της Ειρήνης.


δ. Εισηγούμαστε στην Κυβέρνηση και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού του Ιράν να στοχεύσει το Προεδρικό στη Λευκωσία, κάμνοντας όλους τους μαθηματικούς και άλλους υπολογισμούς που απαιτούνται για την βολή. Και να το ανακοινώσει διεθνώς. Ο ένοικος του εκεί στον λόφο του Προεδρικού είναι εχθρός της Ειρήνης, εχθρός των λαών της ευρύτερης πολιτικής περιφέρειας, και δεν μας αντιπροσωπεύει.


Δεν χρειάζεται να το κτυπήσει, και μόνο η ανακοίνωση αρκεί. Δεν πιστεύουμε πως ο ένοικος θα συναιτιστεί τόσο εύκολα, βέβαια, γιατί "τα μάγια" με τα οποία έχει επιλέξει να μεθύσει κρατούν γερά. Μπορεί όμως να έλθει κάποια στιγμή που αυτή η πράξη στόχευσης και άλλες παρόμοιες στο μέλλον, ίσως συναθροιστούν και αγγίξουν τον μεθυσμένο εγκέφαλο του κου Δυτικοδουλίδη.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

[1].
■ Άσκηση προσομοίωσης σε Κύπρο για ιρανικό κτύπημα
https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1458883/askisi-prosomiosis-se-kipro-gia-endechomeno-iraniko-ktipima

[2].
■ Συνέρχεται εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό το βάρος των εξελίξεων
https://www.philenews.com/politiki/article/1459322/sinerchete-ektaktos-to-simvoulio-ethnikis-asfalias-ipo-to-varos-ton-exelixeon


■ Άσκηση προσομοίωσης σε Κύπρο για ιρανικό κτύπημα
13 Απριλίου 2024, Φάνης Μακρίδης
https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1458883/askisi-prosomiosis-se-kipro-gia-endechomeno-iraniko-ktipima

Το υπαρκτό σενάριο αντιποίνων του Ιράν σε βάρος ισραηλινών στόχων, προκαλεί εκ νέου ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και εμπλέκει άμεσα και σε μεγάλο βαθμό την Κύπρο.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από προχθές Πέμπτη αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε σε κοινή άσκηση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ στο νησί μας, για αντιμετώπιση ενδεχόμενου ιρανικού κτυπήματος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που χθες συνεκλήθη εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Από προχθές, διεθνή δίκτυα αναμετάδοσης πληροφοριών με εξειδίκευση, αλλά και παραδοσιακά ΜΜΕ, όπως η βρετανική «Telegraph», ασχολούνται με κοινή άσκηση στην οποία παρουσιάζεται να έχει ενεργό συμμετοχή η Κύπρος.

Είναι ενδεικτική η προχθεσινή αναφορά του «OSINT defender» το οποίο αποτελεί παρατηρητήριο και ανοικτή πηγή πληροφοριών για θέματα ασφάλειας. Επικεντρώνεται σε θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη, ενώ ασχολείται και με ένοπλες συγκρούσεις παγκοσμίως, έχοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα «Χ».περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα «Χ».

Το OSINT defender επεξεργαζόμενο επίσημες πληροφορίες, αναμεταδίδει ότι «η Αεροπορία του Ισραήλ φέρεται να πραγματοποίησε εκπαιδευτική άσκηση αυτή την εβδομάδα σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό και την Εθνική Φρουρά της Κύπρου πάνω από το νησί, η οποία προσομοίωσε μια αεροπορική επιχείρηση εναντίον του Ιράν σε ενδεχόμενο η χώρα αυτή ή ομάδες που υποστηρίζει να διεξάγουν μια μεγάλη επίθεση εναντίον της ισραηλινής επικράτειας. Στην άσκηση συμμετείχε τουλάχιστον ένα σμήνος ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών με την υποστήριξη αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού που απογειώθηκαν από το Ισραήλ, πραγματοποιώντας κτυπήματα με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο εναντίον στρατηγικών στόχων». Η ανάμειξη της Κύπρου, εννοείται πως είναι υποστηρικτικού χαρακτήρα.

Εξάλλου, ο ισραηλινός δημοσιογράφος, Ντορόν Καντός, ο οποίος είναι στρατιωτικός ανταποκριτής, αναμεταδίδει πανομοιότυπες πληροφορίες, πάντα με αναφορά σε ενεργό ρόλο της Κύπρου, επικαλούμενος και δήλωση αξιωματικού του ισραηλινού στρατού. «Γνωρίζουμε και είμαστε προετοιμασμένοι να ενεργήσουμε σε οποιαδήποτε αρένα, διατηρώντας τις ικανότητες μας να δράσουμε ανεξάρτητα. Δεν βασιζόμαστε σε κανέναν», φέρεται να του δήλωσε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

Σε προηγούμενη δημοσίευσή του, ο Ντορόν Καντός σημειώνει ότι τους τελευταίους έξι μήνες η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ασχολείτο μόνο με επιχειρήσεις. Εξηγεί ότι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε άσκηση, αναφερόμενος σ’ αυτήν στην Κύπρο που αφορούσε ενδεχόμενο κτύπημα από Ιράν, θέλοντας να δείξει πόσο σοβαρά λαμβάνεται πλέον υπόψιν ένα ιρανικό πλήγμα κατά ισραηλινών συμφερόντων.

Επιπρόσθετα, πανομοιότυπα στοιχεία παρατίθενται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Kikar HaShabbat (απευθύνεται σε υποστηρικτές του ορθόδοξου Ιουδαϊσμού, προσηλωμένους στις παραδόσεις), υπό τον τίτλο «Ο φόβος για ιρανικό κτύπημα, η Πολεμική Αεροπορία έκανε άσκηση στην Κύπρο».

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και πληροφορίες του «Φ» από καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο για έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία και σε συναγωγές παγκυπρίως κατά το τελευταίο 10ήμερο. Κι αυτό για να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενα ιρανικά αντίποινα για το πλήγμα σε βάρος του Ιράν στη Δαμασκό.

Προχθές οι ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες των ΗΠΑ που διαμένουν στο Ισραήλ προκειμένου να μην ταξιδέψουν σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ και Μπερ Σέβα. Οι Αμερικανοί, εξάλλου, φέρονται να ειδοποίησαν επίσημα τις Αρχές του Ισραήλ για αναμενόμενη ιρανική επίθεση εντός των επόμενων 24-48 ωρών.

Χθες το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο διοικητής της ΚΥΠ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ερώτημα είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για κτύπημα στην Κύπρο. Σε νέο ερώτημα κατά πόσον απειλείται το νησί μας, απάντησε ως ακολούθως: «Απειλείται ολόκληρη η περιοχή».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, έχει διαμηνύσει πως το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί» για την επίθεση της 1ης Απριλίου στη συριακή πρωτεύουσα. Όπως είναι γνωστό, ο βομβαρδισμός του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους και επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του επίλεκτου σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

* * *

 

 

No comments:

Post a Comment