Monday, 26 April 2021

🟢 "Χρειάζομαι βοήθεια για τα εμβόλια!"

Πέτρος Ευδόκας, Sue Scandale, και συνεργάτες


🟢 "Να βάλω το εμβόλιο;"
🟢 "Ποιό εμβόλιο να διαλέξω;"
🟢 "Χρειάζομαι βοήθεια για τις παρενέργειες!"

Καθημερινά επικοινωνούν μαζί μας άτομα με μεγάλη αγωνία που ζητούν τη βοήθεια μας με τα πιο πάνω ερωτήματα.

Οι θέσεις μας είναι οι εξής:

1. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση σε ΑΣΦΑΛΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ εμβόλια, και αυτά να είναι δωρεάν.

2. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων να ΑΡΝΗΘΟΥΝ τα εμβόλια. Για οποιοδήποτε λόγο.

3. Για τα συγκεκριμένα εμβόλια για τον κορωνοϊό που κυκλοφορούν τώρα, δεδομένου ότι είναι όλα ανεξαιρέτως ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ (δεν έχουν καν την συνήθη άδεια κυκλοφορίας) και του ότι χρειάζονται ακόμη 10 χρόνια δοκιμών και παρατήρησης, θα αναμένουμε μέχρι να έλθει εκείνη η στιγμή που θα πιστοποιηθούν ασφαλή και αποτελεσματικά. Και μετά θα αποφασίσουμε.

Ως έχουν τώρα στο πειραματικό στάδιο, θα ήταν ανήθικο και αντιεπιστημονικό εκ μέρους μας να τα επικυρώσουμε ως ασφαλή και αποτελεσματικά δεδομένου ότι:
α. Έχουν ήδη καταγραφεί θάνατοι και σοβαρές παρενέργειες από ΟΛΑ τα εμβόλια κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών που κυκλοφορούν στην Δύση μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν κάποιο είναι πιο ασφαλές από τα άλλα. Για εκείνα που κυκλοφορούν σε Κίνα και Ρωσσία δεν γνωρίζουμε τίποτα.

β. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Καταπολέμησης Ασθενειών λέει καθαρά πως ΔΕΝ κατέχει επιστημονικά τεκμήρια για τον ισχυρισμό πως τάχα "τα εμβόλια σταματούν τη μετάδοση του κορωνοϊού". Η ΕΠΙΣΗΜΗ θέση της Αρχής είναι ότι "χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες". Παρακαλούμε δείτε την ανακοίνωση της Αρχής εδώ [1]:
■ Questions and answers on COVID-19: Vaccines
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/questions-answers/questions-and-answers-vaccines

γ. Η επιβολή οποιασδήποτε ιατρικής πράξης (εμβόλια, εξετάσεις, θεραπείες, κοκ.) χωρίς συναίνεση αποτελεί παραβίαση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Σύνταγμα, ΚΑΙ από τα θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα που αναγνωρίζονται στις διεθνείς μας συμβάσεις με την ΕΕ. Πιο σημαντικά, απαγορεύεται από την ολότητα του νομικού κεκτημένου που εκπηγάζει από τις δίκες της Νυρεμβέργης [2].

Με βάση τα πιο πάνω είναι φανερό πως κάθε επιβολή του εμβολίου με άμεσους ή έμμεσους τρόπους (εκβιασμούς, διατάγματα, στέρηση ελευθεριών, εισοδήματος, κλπ.) είναι παράνομη και ανήθικη, γεγονός που μας βρίσκει κάθετα ενάντιους. Είναι πράξη που καθίσταται ιδιαίτερα αποκρουστική δοθησομένου ότι δεν υπάρχει καν επιστημονική τεκμηρίωση για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυτών.

4. Για τα άτομα που είναι στη φροντίδα μας: παρέχουμε όση υποστήριξη μπορούμε και σε άτομα με κόβιντ, και σε άτομα που υποφέρουν από τα εμβόλια.

5. Την ευθύνη για την διαχείριση των πιθανών παρενεργειών από τα εμβόλια πρέπει να την επωμιστούν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οι γιατροί και το ιατρικό σύστημα. Ειδ' αλλιώς το να πιέζουν και να εκβιάζουν τον κόσμο να τα βάλει αλλά χωρίς να επωμίζονται και την ευθύνη φροντίδας των ασθενών τους είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, αντιδεοντολογικό και ανήθικο.

Η ΠΡΩΤΗ γραμμή φροντίδας και υποστήριξης για πιθανές ενοχλήσεις από το εμβόλιο - μόλις εκδηλωθούν - πρέπει να είναι ο γιατρός σας. Η μορφή και φύση της παρέμβασης στο αμυντικό (ανοσοποιητικό) σύστημα που προκαλείται από το εμβόλιο είναι τέτοια που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τα μέσα στήριξης που κατέχει η φυσική ιατρική. Σχεδόν όλα τα μέσα που διαθέτουμε για ανακούφιση ή και διάσωση από τις παρενέργειες του εμβολίου στηρίζονται στο ανοσοποιητικό σύστημα, και η διαχείριση του ενώπιον αγνώστων παραγόντων μπορεί να αποβεί από ανεπαρκής ως μοιραία.

Τα άτομα που ήδη λαμβάνουν εδώ και καιρό Βιταμίνες Γ και Δ, εκτός του ότι έχουν κάποια επιπρόσθετη προστασία από τον κορωνοϊό, θα έχουν και προστασία από τα εμβόλια. Διότι η πρώτη συμβάλλει στην ελάττωση φλεγμονών και εμβάθυνση της κυτταρικής άμυνας, και η δεύτερη στην στην διαχείριση του ανοσοποιητικού.

Τα άτομα που ήδη λαμβάνουν Κανναβινοειδή φάρμακα (ιατρικές εφαρμογές της Κάνναβης) επίσης θα έχουν προστασία από τις παρενέργειες του εμβολίου διότι αυτά τα φυσικά φάρμακα μετριάζουν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και περιορίζουν τις ανοσοθύελλες ενώ ταυτόχρονα στηρίζουν την απόκτηση ανοσίας.

Υπάρχουν και συγκεκριμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην διαχείριση των παρενεργειών του εμβολίου, αλλά αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο σε εξατομικευμένες θεραπείες με βάση συγκεκριμένα συμπτώματα (αφού αυτά εκδηλωθούν).

Οι ελαφριές παρενέργειες από τα εμβόλια (τοπικός πόνος, ελαφρύς πυρετός) μπορούν να τύχουν διαχείρισης και με πολύ απλά μέσα όπως κρύες κομπρέσσες, ξεκούραση, ελαφριά κίνηση. Δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα.

🟢 Εάν προτίθεστε να βάλετε το εμβόλιο:
🟢 ΠΡΙΝ να το βάλετε, συζητείστε με τον γιατρό σας. Τα άτομα που έχουν στο ιστορικό τους περιστατικά αναφυλαξίας, αλλεργίας, θρόμβωσης, χρόνιες παθήσεις που απειλούν καρδία ή πνεύμονες, πιο γενικά το κυκλοφοριακό και αναπνευστικό σύστημα, άτομα που υποφέρουν από αυτοάνοσες παθήσεις μπορεί να έχουν ευπάθεια στα εμβόλια και δεν πρέπει να κάμουν την απόφαση από μόνα τους. Μιλήστε με τον γιατρό σας.

🟢 Μετά από το εμβόλιο - μέχρι ένα μήνα μετά:
🟢 Ζητείστε ΑΜΕΣΩΣ βοήθεια από τον γιατρό σας εάν μετά το εμβόλιο προκύψουν τα εξής [3]:
• Πυρετός που διαρκεί περισσότερο από 2 μέρες.
• Πονοκέφαλος που δεν ανακουφίζεται με παυσίπονα, ή που χειροτερεύει.
• Πονοκέφαλος που χειροτερεύει όταν ξαπλώσετε ή γύρετε το κεφάλι μπροστά.
• Ασυνήθιστος πονοκέφαλος που συνοδεύεται από θολωμένη όραση, ναυτία, δυσκολία στην ομιλία, αδυναμία, λήθαργο ή σπασμούς.
• Δύσπνοια, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια, ή πόνο στη κοιλιά.
• Δερματικό εξάνθημα ή ερεθισμός του δέρματος που μοιάζει σαν μικροί μώλωπες ή σαν αιμορραγία κάτω από το δέρμα.

Πέτρος Ευδόκας, Sue Scandale, και συνεργάτες
petros@cyprus-org.net | sue.scandale@cyprus-org.net

Σημειώσεις ~ Παραπομπές

[1].

Δείτε και φωτογραφία μέρους της επίσημης θέσης, πιό κάτω:
■ Questions and answers on COVID-19: Vaccines
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/questions-answers/questions-and-answers-vaccines

[2].
Ο Χρίστος Κληρίδης είναι νομικός, καθηγητής πανεπιστημίου, πολιτικός, και Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Ως Βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το άρθρο πιο κάτω, μετά τις Σημειώσεις:
■ Χ. Κληρίδης: Αντισυνταγματικός ο έμμεσος υποχρεωτικός εμβολιασμός
https://www.sigmalive.com/news/dimosia-igeia/774131/x-kliridis-antisyntagmatikos-o-emmesos-ypoxreotikos-emvoliasmos

[3].
Από την επίσημη σελίδα του Ηνωμένου Βασιλείου για τα εμβόλια κορωνοϊού:
■ Coronavirus (COVID-19) vaccine
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/coronavirus-vaccination/coronavirus-vaccine
 

* * *

■ Χ. Κληρίδης: Αντισυνταγματικός ο έμμεσος υποχρεωτικός εμβολιασμός


Εφ' όσον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός, εξ ίσου αντισυνταγματικός είναι και ο εμβολιασμός ο οποίος καθίσταται υποχρεωτικός εμμέσως, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστος Κληρίδης, σχολιάζοντας την αναφορά του Υπουργού Υγείας, ο οποίος κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης του νέου lockdown, ανέφερε πως με την άρση τους στις 10 Μαΐου  «σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1 η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες».
 
Μιλώντας στο SigmaLive, ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε πως ο Υπουργός διατύπωσε μια πρόθεση χωρίς να υπάρχει κάτι δεσμευτικό επί του παρόντος, καθώς δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο σχετικό διάταγμα που εκδόθηκε για τα νέα μέτρα.
 
Όπως εξήγησε, η μεταφορά του συστήματος της «πράσινης κάρτας» για την καθημερινότητα δεν ενδείκνυται.
 
Η «πράσινη κάρτα» λέει ότι για να ταξιδέψεις είναι απαραίτητο είτε rapid τεστ είτε PCR τεστ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, η μεταφορά αυτού του συστήματος για την καθημερινότητα, είναι ένα δυσανάλογο μέτρο, σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Είναι άλλο να πρέπει κάποιος είτε να υποβληθεί σε τεστ είτε να είναι εμβολιασμένος για να ταξιδέψει και άλλο για να μεταβεί για ψώνια ή σε χώρους εστίασης.
 
Πρόκειται, τόνισε, για μια κάκιστη μεταφορά ενός μέτρου για άλλες καταστάσεις στην καθημερινότητά και παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής διότι υπερβαίνει το μέτρο της αναλογικότητας.
 
Ο κ. Κληρίδης ανέφερε πως εάν βάσει διατάγματος ισχύσει το εν λόγω μέτρο, τότε θα υπάρξει σωρεία αγωγών από πολίτες.

* * *

Μέρος της επίσημης θέσης της Ευρωπαϊκής Αρχής Καταπολέμησης Ασθενειών - διαβάζεται καλύτερα με "κλίκ" επί της εικόνος:~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment