Tuesday 14 July 2020

Για την Διάσωση της Άμυνας από την καταρράκωση


• "...Αν η ΚΔ αξιοποιούσε ορθά τα κονδύλια του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης σήμερα θα είχε ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα πολεμικά πλοία και πολεμική αεροπορία, κάτι που στο πλαίσιο ενός ισχύοντος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου θα ανέτρεπε εις βάρος της Τουρκίας το ισχύον ισοζύγιο δυνάμεων, που σήμερα, σύμφωνα με ψυχρούς υπολογισμούς, είναι υπέρ της και μάλιστα με μια Κυπρ. Δημοκρατία έρμαιο στις ορέξεις της." - Άντης Λοΐζου.


Ο Άντης Λοΐζου είναι Συνταγματάρχης ε/α, λέκτορας στο κολλέγιο “Λήδρα”, και μελετητής της Ιστορίας• είναι γνωστό ότι πριν μερικά χρόνια είχε δώσει την παραίτηση του από το στράτευμα σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατατεμάχιση και εγκατάλειψη της Άμυνας από τους πολιτικούς καθώς και από ανώτερους στρατιωτικούς που συγκαλύπτουν την προδοσία. Με πολλά άρθρα τεκμηριώνει την άθλια κατάσταση στην οποία η πολιτική ηγεσία έχει καταντήσει την ΕθνοΦρουρά, αλλά και παρέχει συγκεκριμένες προτάσεις για την διάσωση και επανόρθωση της Άμυνας.

Το πιό κάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στον Τύπο, αλλά δεδομένου του ότι ο Τύπος πλέον δεν είναι μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων κρίνουμε πως χρειάζεται η αναδημοσίευση και διασπορά αυτού του κειμένου. Υπάρχουν λύσεις για την διάσωση της Άμυνας - και είναι εφικτές!

Ακόμα και ο Τκύπριος αντιστασιακός Σενέρ Λεβέντ υποστηρίζει το δικαίωμα στην Άμυνα. Γράφοντας προχθές, και απευθυνόμενος προς την κατοχική κυβέρνηση στην κατεχόμενη Κύπρο, αφού επισημαίνει για χιλιοστή φορά το ότι είναι υποτελής στην Τουρκία, τους λέει:
"Ο Ταγίπ Ερντογάν ψάχνει αφορμή για να ανάψει το φιτίλι. Και εσείς σηκώνεστε και παραπονιέστε για τα ελληνοκυπριακά πολυβολεία που στήθηκαν κοντά σε πύλες. Αφού υπάρχει ο κίνδυνος πολέμου, αφού μπορεί να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με μια επίθεση, να μην υπερασπιστούν τον εαυτό τους; Είμαι πολύ περίεργος. Ανάμεσά μας δεν θα βγει κανείς που έχει το μυαλό του στο κεφάλι του;"
Το έγραψε εδώ:
■ Να το λύσουμε μέσω διαλόγου σημαίνει αποδέξου τους όρους μας
ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 13/07/2020
https://politis.com.cy/apopseis/na-to-lysoyme-meso-dialogoy-simainei-apodexoy-toys-oroys-mas
Σε όσα γράφει πιο κάτω ο Άντης Λοΐζου εμείς προσθέτουμε και την αναγκαιότητα δημιουργίας Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, με στρατηγική βασισμένη στην τέχνη του μακροχρόνιου λαϊκού πολέμου σε συνδυασμό συμβατικών, ανορθόδοξων και ασύμμετρων σχηματισμών και μεθόδων - περιγράφονται εν συντομία στα επιπρόσθετα αναγνώσματα στο τέλος της σελίδας.


■ Ευθύνες για τα χάλια της κυπριακής άμυνας
του Άντη Λοΐζου, Συνταγματάρχη εν αποστρατία

Δεν θα αρχίσω το άρθρο μου με ένα από τα χιλιάδες γνωμικά που έχουν διατυπωθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για την ανάγκη της Άμυνας. Εκείνο το οποίο πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι η ουσιαστική και αποτελεσματική άμυνα της πατρίδας μου και η προς πόλεμο προπαρασκευή της. Έχει επαρκείς στρατιωτικές δυνάμεις αποτροπής η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ); Αν, ναι, προς τι οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη περί του «τέλους του Κυπριακού Ελληνισμού»; Αν, όχι; Τις πταίει;

Με το πρώτο ερώτημα, εάν έχει η ΚΔ επαρκείς στρατιωτικές δυνάμεις, γιατί ο Πρόεδρος έκαμε την τραγική δήλωση για το τέλος του Ελληνισμού στην Κύπρο; Δήλωση η οποία αποθαρρύνει τους Έλληνες και ενθαρρύνει τους εχθρούς μας. Εάν οι δυνάμεις της ΕΦ δεν είναι επαρκείς, τι έκανε από την εκλογή του στη θέση του ΠτΔ για να αλλάξει την τραγική αυτή κατάσταση;

Χάριν του άρθρου θεωρώ ότι ο ΠτΔ αγνοεί τα θέματα της άμυνας ή δεν πιστεύει στην άμυνα, τι έκαναν οι διάφοροι αρχηγοί, υπαρχηγοί του ΓΕΕΦ και οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΦ; Αν διαφωνούσαν, γιατί δεν κατήγγειλαν την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση της άμυνας, γιατί συνηγορούσαν στη μείωση των Μονάδων, στην κατάργηση μεγάλου αριθμού φυλακίων και, το αισχρότερο, στη μείωση του χρόνου υπηρεσίας της στρατιωτικής θητείας; Αυτοί λοιπόν οι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί είναι οι τεχνοκράτες της άμυνας που γνωρίζουν τον εχθρό και τις δυνατότητές του.

Από το 2004 και εντεύθεν ο κυπριακός Ελληνισμός έχει κουραστεί ν’ ακούει ότι η Κύπρος ως χώρα μέλος της ΕΕ είναι ισχυρή, ότι ο «ευρωστρατός» (ανύπαρκτος για όσους γνωρίζουν) είναι στο πλευρό μας, ότι η Κύπρος είναι το ΝΑ σύνορο της ΕΕ, ότι η ΑΟΖ της ΚΔ είναι ΑΟΖ της ΕΕ και διάφορα άλλα ψέματα και φαιδρότητες, που ηχούσαν εύηχα στ’ αφτιά του λαού, που τα ερμήνευε όπως ήθελε. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Η Κύπρος αυτήν τη στιγμή κινδυνεύει να βλέπει και να θρηνεί αδύναμη τον βιασμό της ΑΟΖ της από τα κατοχικά γεωτρύπανα, όπως το 1974 οι βάρβαροι Τούρκοι εισβολείς βίαζαν και σκότωναν γυναίκες, άνδρες και μωρά. Το 1974 υπήρχε το στοιχείο της προδοσίας, που εξ όσων είδαμε στη συνέχεια δεν είχε προδότη, γιατί κανένας δεν καταδικάστηκε. Υπενθυμίζω ότι το έγκλημα της προδοσίας είναι απαράγραπτο και πρέπει να το έχουν υπόψη τους όλοι.

Ομοίως, οι σημερινοί εταίροι μας, οι Ευρωπαίοι, όπως το 1974, παρακολουθούσαν απαθείς και ενίοτε χαιρεκακούντες και εκ των υστέρων επισκέπτονταν το θύμα προσπαθώντας να δείξουν μια επιδερμική υποκριτική ευαισθησία, έτσι και σήμερα θα ενεργήσουν κατά τρόπον ανάλογο.

Αυτήν τη φορά δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία, γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν στη διάθεσή τους τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης (ΤΑΘ), των οποίων -εν τη σοφία τους- οι «βολευτές» ενέκριναν τη δυνατότητα διάθεσης για άλλους σκοπούς. Δυστυχώς, το θέμα των κονδυλίων του ΤΑΘ και της οικοδόμησης ικανών δυνάμεων αποτροπής στην ΚΔ κανένα πολιτικό κόμμα δεν το χειρίστηκε με σοβαρότητα, ούτε πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής ή μέλη της εν λόγω Επιτροπής το κατήγγειλαν στον ΚΥΡΙΑΡΧΟ κυπριακό λαό. Σύμφωνα με άρθρα και εισηγήσεις σε ημερίδες, από άριστους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΚΔ αν αξιοποιούσε ορθά τα κονδύλια του ΤΑΘ σήμερα θα είχε ισχυρότερες ΕΔ και μάλιστα πολεμικά πλοία και πολεμική αεροπορία, κάτι που στο πλαίσιο ενός ισχύοντος ΔΕΑΧ θα ανέτρεπε εις βάρος της Τουρκίας το ισχύον ισοζύγιο δυνάμεων, που σήμερα, σύμφωνα με ψυχρούς υπολογισμούς, είναι υπέρ της και μάλιστα με μια ΚΔ έρμαιο στις ορέξεις της.

Έστω και τώρα, εφόσον ο ΠτΔ έχει συνειδητοποιήσει την τραγική στρατιωτική κατάσταση, για την οποία φέρει μεγάλη ευθύνη, ας προχωρήσει τάχιστα σε εξοπλισμούς και συνομολόγηση στρατιωτικών συμμαχιών πρώτα με την Ελλάδα και με το Ισραήλ, χώρες με τις οποίες έχουμε κοινά συμφέροντα.

Άντης Λοΐζου

Δημοσιεύτηκε εδώ:
https://simerini.sigmalive.com/article/2020/7/9/euthunes-gia-ta-khalia-tes-kupriakes-amunas

Περισσότερα άρθρα του ιδίου:
https://simerini.sigmalive.com/views/%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%90%CE%B6%CE%BF%CF%85

Επιπρόσθετα αναγνώσματα και βίντεο:

■ Ο Σχης ε.α. Άντυ Λοΐζου για την αόρατη κατοχή της Κύπρου και τις βρεττανικές βάσεις (βίντεο)
Στην εκπομπή Σόλωνα και Γόμορρα:
https://infognomonpolitics.gr/2020/05/o-schis-e-a-anty-loizou-gia-tin-aorati-katochi-tis-kyprou-ke-tis-vrettanikes-vasis-vinteo/

■ Εργασίες ~ Φιλική Εταιρεία
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

■ Αρχές και Αξίες
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf* * *

No comments:

Post a Comment