Thursday 10 October 2019

Η Γιαγιά με τα σάνταλα και το Καλάσνικοφ


{Η εικόνες μεγεθύνονται με κλικ}


■ Τώρα μιλούν τα όπλα. Η άμυνα είναι στα χέρια του αυτο-οργανωμένου ένοπλου λαού. Γιαγιάδες, μανάδες, κόρες, εγγονές στα όπλα για να υπερασπίσουν την πατρίδα και τον λαό τους.
■ Στρατηγός ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος: «Απεριόριστος θαυμασμός. Αυτοί οι Λαοί θα νικήσουν. Οι εν Αθήναις και Λευκωσία τουρκολάγνοι τι έχουν να πουν με τους φίλους τους τουρκους;;;;;;»

Η πιο πάνω δήλωση δημοσιεύτηκε ως σχόλιο στην πιο κάτω φωτογραφία και το άρθρο που την συνοδεύει:


“Εμείς νικήσαμε το ISIS εμείς θα πολεμήσουμε τους Τούρκους”! Μια γυναίκα καλεί σε αντίσταση
https://www.militaire.gr/quot-emeis-nikisame-to-isis-emeis-tha-polemisoyme-toys-toyrkoys-quot-mia-gynaika-kalei-se-antistasi




■ Η επίθεση του ισλαμοφασισμού στην Ροζάβα είναι επίθεση ενάντια σε κάθε Ελεύθερο άνθρωπο.

Στην Ροζάβα υλοποιείται η Άμεση Δημοκρατία διαφορετικών κοινοτήτων από διαφορετικά έθνη, θρησκείες και φύλα. Άραβες, Ασσύριοι και Κούρδοι αγωνίζονται μαζί, ως αδέλφια και αδελφές στα όπλα ενάντια στην γενοκτονική πολιτική του τουρκικού κράτους, το οποίο σχεδιάζει την εθνοκάθαρση τους και την αλλοίωση της δημογραφίας της περιοχής με την μετακίνηση πληθυσμών άσχετων με την ιστορία της περιοχής.

Ως Κύπριοι πολίτες και φίλοι του Κουρδικού κινήματος δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι η πολιτική του Τουρκικού κράτους ενάντια στους λαούς της περιοχής έχει μείνει αναλλοίωτη εδώ και πέραν του ενός αιώνα και ότι είναι η ίδια και απαράλλακτη πολιτική που εφαρμόζεται τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ροζάβα.

Η φραστική καταδίκη του φασισμού δεν είναι αρκετή.

Ας πιέσουμε την πολιτική μας ηγεσία να δράσει ως ανάχωμα στους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Η μικρή Κύπρος μπορεί να προκαλέσει τεράστιο κόστος στο Τουρκικό κράτος μέσα από την συμμετοχή της στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καιρός να αρχίσει να το πράττει.

Η αλληλεγγύη στους μαχητές της Ροζάβα πρέπει να είναι έμπρακτη.

Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάνhttps://www.facebook.com/Syndesmos.me.to.Kourdistan/photos/a.361020951409580/495074841337523



■ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Μας γεμίζει θλίψη η επίγνωση των εξελίξεων• ήδη άρχισε η καταμέτρηση νεκρών, οι πομπές των αμάχων και προσφύγων που τρέχουν για να γλυτώσουν με κάθε μέσο και όχημα φορτωμένοι τα στρώματα τους, λίγα τρόφιμα, το βιός τους... βιώματα που είναι ταυτόχρονα και δικά μας: Κυρήνεια, Αμμόχωστος, Μόρφου, Μεσαορία. Και ο Πενταδάκτυλος σπαρμένος αίματα και πτώματα.

Η εισβολή της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία και Κουρδιστάν κατέχει τα πρωτεία, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και σε περιφερειακό: πρωτού καν αρχίσει η εισβολή ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενες Μεγάλες Δυνάμεις - ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσσική Ομοσπονδία - ζήτησαν από τον Ερντογάν να σταματήσει τις στρατιωτικές κινήσεις. Ακόμα και η "μακρινή" Κίνα συνεχίζει διαχρονικά να καταδικάζει κάθε στρατιωτική παρέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας. Και ενώ όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις από την Ανατολή μέχρι την Δύση καταδίκασαν την εισβολή, ο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα κινείται σφάζοντας, προκαλώντας και αψηφώντας τους πάντες.

Και εμείς καταδικάζουμε την εισβολή. Θέλουμε να δούμε τον λαό της Συρίας ενωμένο, σε καθεστώς ελευθερίας, ειρήνης και δικαιοσύνης, και με όλες τις κοινότητες της Βόρειας Συρίας σε αρμονία: ήδη οι πλείστες εθνοθρησκευτικές ομάδες της περιοχής συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, των Αράβων, των Ασσυρίων, Γιαζίντι, Ασσύριων και Αρμενίων, Ζωροάστρων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων έχουν δημιουργήσει μια Ομοσπονδία Κοινοτήτων που αφ' ενός θεωρεί τον εαυτό της ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ τμήμα της Συρίας, αφ' εταίρου έχει βρει μια φόρμουλα ειρηνικής συνύπαρξης την οποία η Τουρκική εισβολή έρχεται σήμερα να διαλύσει.

Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την εισβολή. Να φύγει και από την Συρία, και από την Κύπρο. Το αντιπολεμικό Κίνημα στην Τουρκία και στην κατεχόμενη Κύπρο αντιτίθεται στην εισβολή• οι αντιστασιακοί ΤΚύπριοι έχουν εκδόσει καταδίκη και της προηγούμενης Τουρκικής εισβολής στην Αφρίν, και της σημερινής στα βόρεια σύνορα της Συρίας, αλλά πάνω απ' όλα έχουν ζωγραφίσει την διασύνδεση μεταξύ της εισβολής-κατοχής της Κύπρου και της εισβολής-κατοχής της Συρίας. Δεν είναι σύμπτωση το ότι ο αντιστασιακός ΤΚύπριος Σενέρ Λεβέντ έγραψε ότι "Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν χορταίνει εισβολές" και ότι "Συναγωνίζονται η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με τη γεώτρηση στην Κύπρο."

Αυτά μας δίνουν ελπίδα. Και οι ειδήσεις που έρχονται από το μέτωπο, όπου οι Κούρδοι και οι άλλες κοινότητες ήδη αντιστέκονται ένοπλα στην χερσαία διάσταση της εισβολής. Πάνω από όλα προέχει η Ειρήνη, αλλά όταν οι λαοί αδικούνται με τη βία, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος προς την πολυπόθητη Ειρήνη.

10 Οκτ. 2019
Πολιτικό Γραφείο ΕΟΠ
https://www.facebook.com/EOP.Cyprus/photos/a.467138760336748/905362369847716

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment