Saturday 31 August 2019

Έρχονται κι' άλλοι θάνατοιΓειά σου Πάμπο,

Θέλω να αναφερθώ στο νέο σου άρθρο για τον θάνατο της 34χρονης, εδώ,
"Εξαχνισμός ψυχής με ναρκωτικά"
Εκτιμώ πολύ το ότι έδειξες ενδιαφέρον για το θέμα, πάνω απ' όλα γιατί όσοι από μας ανήκουμε στην κοινότητα Φίλων της Κάνναβης και των λοιπών Ψυχοδηλωτικών ουσιών, ανακουφιζόμαστε όταν ανάμεσα στους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα θέματα μας κάπου-κάπου προκύπτει και κάποιος νούσιμος και ηθικός άνθρωπος όπως εσένα. Οι πλείστοι από τους συναδέλφους σας που ασχολούνται με το θέμα μας είναι είτε απληροφόρητοι (και αρνούνται να ενημερωθούν, ή να μελετήσουν ώστε να ξέρουν το αντικείμενο για το οποίο γράφουν, ή να μιλήσουν με ανθρώπους που κατέχουν άμεση γνώση για το θέμα, όπως μέλη του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης, ή της Ομάδας Ψ). Ή χειρότερα, είναι βαλτοί, στρατευμένοι σ' ένα πόλεμο με ψέμματα, προπαγάνδα και αντιπληροφόρηση που κοστίζει ζωές αθώων ανθρώπων.

Για το συγκεκριμένο άρθρο:
♦ Εκτιμώ το λογοπαίγνιο (αν ήταν ηθελημένο) όπου εναλλάσεται η φράση "εξαχνισμός ψυχής" με την φράση "εξαγνισμός ψυχής".

♦ Το όνομα της ουσίας γράφεται με ιώτα και όχι με ήτα (διότι αναφέρεται σε "διπλή" μεθυλίωση της Τρυπταμίνης): Διμεθυλοτρυπταμίνη.

♦ Η ουσία ΔΕΝ είναι ούτε ναρκωτικό, ούτε δηλητήριο, ούτε θανατηφόρα. Άρα, οι Αστυνομικές αρχές που σε ενημερώνουν, είτε σε παραπληροφορούν και σε χρησιμοποιούν άτιμα, είτε κάτι άλλο συμβαίνει. Δεδομένου ότι είναι θέμα ζωής ή θανάτου, πιστεύω πως ο έντιμος δημοσιογράφος ΠΡΕΠΕΙ να φτάσει στον πάτο αυτού του θέματος.

♦ Η Διμεθυλοτρυπταμίνη (διεθνώς DMT) δεν είναι παραισθησιογόνος ουσία. Είναι ψυχοδηλωτική. Όπως αυτά που βλέπουμε με το μικροσκόπιο ή το τηλεσκόπιο ΔΕΝ είναι παραισθήσεις, το ίδιο και αυτά που βλέπουμε με την Ορθή Χρήση των ψυχοδηλωτικών δεν είναι ούτε αυτά παραισθήσεις: είναι αντιληπτικά βιώματα σ' ένα άλλο επίπεδο της ύπαρξης.

♦ Η Διμεθυλοτρυπταμίνη ΔΕΝ είναι ενεργός με την λήψη από το στόμα. Χρειάζεται να συνδυαστεί με μια ουσία που την ενεργοποιεί. Αυτή μπορεί να είναι είτε φυσική είτε χημική ουσία που να ανήκει στην οικογένεια των ουσιών που ονομάζονται "αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης" (ΜΑΟ). Μόνο σε αυτή την μορφή του μείγματος έχει νόημα η λήψη της Διμεθυλοτρυπταμίνης. Δεν έχει νόημα το να χορηγήσει κάποιος σκέτη Διμεθυλοτρυπταμίνη από το στόμα - εκτός αν πρόκειται είτε για άγνοια, είτε για απάτη.

♦ Τα φυτικά σκευάσματα από τον Αμαζόνιο που παρέχουν αυτό το μείγμα γενικά ονομάζονται Αγία Χουάσκα (Αγιαχουάσκα). Τα μείγματα από άλλες ανάλογες ουσίες που συνδυάζουν αυτές τις δύο ιδιότητες, Διμεθυλοτρυπταμίνη συν κάποιο αναστολέα της ΜΑΟ, ονομάζονται "Αναχουάσκα" (από το πρώτο συνθετικό της λέξης "ανάλογος"). Συνήθως αυτά που είναι μείγματα από φυτά του βορείου ημισφαιρίου ονομάζονται "Χουάσκα Βορεάλις". Αυτά που είναι μείγματα από χημικές ουσίες ονομάζονται "Φαρμαχουάσκα". Όλα αυτά τα μείγματα έχουν ανάλογες και παρόμοιες ψυχοδηλωτικές ιδιότητες.

♦ Η Διμεθυλοτρυπταμίνη είναι φυσική ουσία που παράγεται μέσα μας. Υπάρχει στον εγκέφαλο μας και στο μητρικό γάλα. Μπορεί να παραχθεί και χημικά σε εργαστήριο.

♦ Μέχρι στιγμής όλα τα πιο πάνω - που είναι η επιστημονικά έγκυρη πραγματικότητα - μαρτυρούν ότι η 34χρονη ΔΕΝ πέθανε ούτε από την λήψη Αγιαχουάσκας, ούτε από την Ορθή Χρήση χημικής Διμεθυλοτρυπταμίνης. Άρα όλες οι πληροφορίες που έχουν δωθεί στην δημοσιότητα μέχρι στιγμής αποτελούν παραπληροφόρηση.

♦ Αν ο θάνατος της 34χρονης συνέπεσε με την λήψη κάποιας μορφής Αγιαχουάσκας υπάρχουν τα εξής πιθανά σενάρια, εκ των οποίων ΟΛΑ συνηγορούν στο ότι η κοπέλα δεν πέθανε από την Ορθή Χρήση της ουσίας:

ο- Μπορεί να έλαβε νοθευμένο μείγμα. Με άλλα λόγια μπορεί να δηλητηριάστηκε από ΑΛΛΗ ουσία.

ο- Μπορεί να λάμβανε φάρμακα που αντιδρούν αρνητικά με την Αγιαχουάσκα - με άλλα λόγια πέθανε από λανθασμένη χρήση των φαρμάκων της, συν από άγνοια και λάθος χρήση της Αγιαχουάσκας.

ο- Μπορεί να έλαβε ΤΕΡΑΣΤΙΑ (υπερβολική) δόση. Με άλλα λόγια πέθανε από λανθασμένη χρήση.

ο- Μπορεί να προϋπήρχε κάποιο πρόβλημα υγείας που ούτε η ίδια ούτε το χορηγόν άτομο έλαβε υπ' όψην: με άλλα λόγια μπορεί να πέθανε από ατύχημα.


Μέχρι στιγμής όλα τα σενάρια που έχουν δημοσιευτεί κυμαίνονται από γελοία... μέχρι και σε εγκληματική παραπληροφόρηση που θα οδηγήσει σε νέους θάνατους.

♦ ΜΟΝΟ η γνήσια ενημέρωση και εκπαίδευση για την Ορθή Χρήση και λήψη των ουσιών διασφαλίζει το ότι θα αποφεύγονται και προλαμβάνονται τέτοιοι θάνατοι και δυστυχήματα. Επίσης, η νομιμοποίηση αυτών των ουσιών είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να διασφαλίσουμε ότι θα γίνονται χημικοί έλεγχοι για την ποιότητα και ασφάλεια τους, και ταυτόχρονα ότι θα αποφεύγονται είτε τα λάθη είτε οι απάτες που προκύπτουν στην παρανομία.

Εν περιλήψει:
ο- Η Διμεθυλοτρυπταμίνη ΔΕΝ χορηγείται μόνη της.
ο- Η Διμεθυλοτρυπταμίνη και η Αγιαχουάσκα ΔΕΝ είναι ούτε δηλητήρια, ούτε ναρκωτικά, ούτε παραισθησιογόνες ουσίες. Με την Ορθή Χρήση είναι αβλαβείς και ασφαλείς ουσίες: τις χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ανά τον πλανήτη.
ο- Ο τραγικός θάνατος της 34χρονης ΔΕΝ έχει εξιχνιαστεί ακόμη, και αυτά τα ψέμματα και προπαγάνδα που δημοσιεύονται εξυπηρετούν μόνο τις καριέρες κάποιων ηθικά διεφθαρμένων ηγετικών στελεχών της ΥΚΑΝ και του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου (νυν Αρχή Κατά των Εξαρτήσεων) που έχουν στήσει χορό επί ψεμμάτων και πτωμάτων.
ο- Το γεγονός ότι ο θάνατος ΔΕΝ έχει εξιχνιαστεί εγγυείται ότι θα πεθάνουν και άλλα άτομα από τις ίδιες άγνωστες αιτίες - αν δεν γίνει ειλικρινής αποκάλυψη και εκστρατεία γνήσιας πληροφόρησης του κοινού ώστε να διασφαλιστεί το κοινωνικό συμφέρον. Τα ψέμματα και η προπαγάνδα, μαζί με την συγκάλυψη της αλήθειας πάντα οδηγεί σε θανάτους.
ο- Το γεγονός ότι το έγκλημα ή δυστύχημα δεν αποκαλύπτεται αλλά συγκαλύπτεται με σκόπιμη προπαγάνδα και ψέμματα για "ναρκωτικά", "ειδωλολατρεία" και "σατανισμό" τεκμηριώνει το ότι η εκμετάλλευση του θανάτου αυτής της κοπέλας είναι το πιο δυνατό κίνητρο για κάποιους.

Αυτοί πρέπει να σιγήσουν. Και να τιμωρηθούν. Προέχει το να σώσουμε ζωές με την αλήθεια.
 
Ευχαριστώ,
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

~~~~~~~~~~~~~~~~

Αθηνά Αντωνιάδου:
"Από το Μαγικό Μανιτάρι στον Μαϊντανό"
Εκδήλωση του
Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης στην Γκαλλερύ Αργώ
(ο ήχος βελτιώνεται κατά πολύ! - μετά από το λεπτό 2.40')

* * *

No comments:

Post a Comment