Wednesday 22 May 2019

Φίλοι της Κάνναβης: Στις Ευρωεκλογές Τιμωρήστε την Δίωξη. Ψηφίστε Ένα Λουλούδι!


Φίλες και φίλοι.

Οι αγώνες του κινήματός μας, οι θυσίες των ανθρώπων μας και οι μικρές και μεγάλες νίκες μας έχουν πλέον καταστήσει το θέμα της αποποινικοποίησης της κάνναβης ως ένα από τα θέματα για τα οποία καλούνται οι υποψήφιοι εκπρόσωποι μας να τοποθετηθούν. Από την κατάρα και το ανάθεμα της Δίωξης στο παρελθόν στην κατευθείαν ερώτηση των υποψηφίων σε βουλευτικές και ευρωεκλογές για το πώς αυτές και αυτοί τοποθετούνται στο ζήτημα της αποποινικοποίησης έχουμε περάσει έναν τιτάνιο αγώνα.

Ο αγώνας μας έχει νεκρούς, ασθενείς, έγκλειστους στις φυλακές, έγκλειστους σε μονάδες «αποτοξίνωσης», σε ψυχιατρεία, διωκόμενους και στιγματισμένους κοινωνικά για το «έγκλημα» μας να θέλουμε να έχουμε και να διατηρούμε μία σχέση με ένα Ιερό Φυτό το οποίο όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά ευεργετεί την καθεμιά και τον καθένα από εμάς. Εμείς που δεν βλάπτουμε κανένα με τις πράξεις μας διωκόμαστε ανελέητα από την Δίωξη και τα τσιράκια της την ίδια στιγμή που όλοι όσοι εγκλημάτησαν εις βάρος του λαού κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η αστυνομία που αρνείτο να διερευνήσει υποθέσεις εξαφανίσεων, με τα φρικτά αποτελέσματα που όλοι είδαμε, συνεχίζει να κυνηγά και να διώκει μέλη της κοινότητας μας για την κατοχή 3 εκατοστών του γραμμαρίου!!! (1)

Οι αγαπημένοι μας συλλαμβάνονται, δικάζονται και διασύρονται κοινωνικά για ένα «έγκλημα» χωρίς θύμα. Αυτή είναι η αδυσώπητη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να συμβάλουμε σε μία ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού η οποία μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα στην Δίωξη και τα τσιράκια της παντού στο κράτος.

Μέσα από τις ερωτήσεις που έθεσε η εφημερίδα «Πολίτης» στα σχήματα και τους διάφορους υποψηφίους έχουμε καθαρά ενώπιον μας τους πολιτικούς εκπροσώπους της Δίωξης. Πρόκειται για το τρικέφαλο τέρας ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ τα οποία σύσσωμα και χωρίς καμία διαφοροποίηση οποιουδήποτε από τους υποψηφίους τους τάσσονται ενάντια στην αποποινικοποίηση και υπέρ της συνέχισης της Δίωξης των ανθρώπων μας.


Η κυβερνητική παράταξη με τον πρώην και νυν υπουργό Δικαιοσύνης της Ιωνά Νικολάου έχει την κύρια ευθύνη για την συνεχιζόμενη καταπίεση της κοινότητάς μας. Μαζί της κινείται χέρι με χέρι και η συντηρητική και οπισθοδρομική πολιτική της ηγεσίας του ΑΚΕΛ η οποία μάλιστα έχει επιλέξει ως υποψήφιο Ευρωβουλευτή και τον πολιτικό προϊστάμενο της Δίωξης, ηγέτη του πρώην Αντιναρκωτικού Συμβουλίου και νυν Αρχής κατά των Εξαρτήσεων Χρύσανθο Γεωργίου, επιβραβεύοντας τον για την δράση του. Τα δύο μεγάλα κόμματα συνεργάζονται πλήρως στην συνέχιση των εκστρατειών ενάντια στους ανθρώπους μας. Δίπλα τους στέκεται και το κόμμα του ΕΛΑΜ.


Είναι πραγματικά προσβολή για την δημοκρατία η κομματική απάντηση των ερωτημάτων και η απουσία των θέσεων των υποψηφίων τους. Ζωγραφίζει όμως την στυγνή πραγματικότητα στα τρία αυτά κόμματα και την ταύτιση τους με ολοκληρωτικές και αυταρχικές δομές. Αυτό τον αυταρχισμό και την ιδεοληψία πληρώνει η κοινότητά μας η πλέον διωκόμενη κοινότητα στο νησί μας. ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις άδικες διώξεις των ανθρώπων μας. Αντιθέτως τις αγκαλιάζουν και τις ενισχύουν!

Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να τους τιμωρήσουμε!

Οι υπολογισμοί του κράτους για το μέγεθος της κοινότητάς μας είναι ότι αγγίζει το 12% του πληθυσμού! (2) 

Παραδέχονται ουσιαστικά ότι Διώκουν 101.796 πολίτες! (3)


Ο αριθμός αυτός έχει τεράστια σημασία σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Εάν συλλογικά αποφασίσουμε να συμμετέχουμε στις εκλογές ψηφίζοντας ενάντια στην Δίωξη και όσους συνεχίζουν να την εκπροσωπούν έχουμε την δυνατότητα να καθορίσουμε πλήρως το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ποιος λοιπόν αξίζει την ψήφο μας;

Η προσωπική μου άποψή είναι ότι την ψήφο μας αξίζουν μόνον όσοι τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της αποποινικοποίησης και του τερματισμού της άδικης Δίωξης των ανθρώπων μας. Τέτοιοι υποψήφιοι βέβαια δεν μπορούν να είναι όσοι και όσες μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές θυμούνται να αλιεύσουν τις ψήφους μας με μία ανέξοδη δήλωση «υπέρ της αποποινικοποίησης» ενώ για τόσα χρόνια σφυρίζουν αδιάφορα για τα έργα και τις ημέρες των Διωκτών μας. Έτσι αποκλείω προσωπικά κάθε υποψήφιο οποιοδήποτε κόμματος ο οποίος ουδέποτε δημόσια πήρε θέση για το θέμα ή η θέση του/της ήταν νερόβραστη του τύπου: «ναι μεν αλλά…»

Σε αντίθεση με όλους τους πιο πάνω υπάρχει ένας υποψήφιος ο οποίος όχι τώρα αλλά πριν πέντε χρόνια τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα όχι μόνον υπέρ της αποποινικοποίησης αλλά υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης στο Ολλανδικό πρότυπο.

Ο υποψήφιος αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί και να δεχτεί τις ειρωνείες του τύπου και των πολιτικών του αντιπάλων. Ως ένας αγωνιστής ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνει Δίωξη, καθώς την έχει υποστεί ουκ ολίγες φορές στην ζωή του έθεσε το ζήτημα στην ορθή του διάσταση πέντε χρόνια πριν και πολύ πριν το ζήτημα της κάνναβης γίνει της μόδας για τους υπολοίπους.

Ο υποψήφιος αυτός είναι ο Τουρκοκύπριος συμπολίτης μας Σενέρ Λεβέντ του κινήματος «Γιασεμί».


Φανταστείτε φίλες και φίλοι με τις ψήφους των ανθρώπων μας να στείλουμε ένα τέτοιο άνθρωπο στην Ευρωβουλή ή να του δώσουμε τόσους πολλούς ψήφους που να μην μπορεί πλέον να αγνοηθεί ούτε ο ίδιος ούτε ο αγώνας μας.

Πιστεύω αληθινά ότι ο Σενέρ αξίζει την ψήφο μας. Αυτή είναι η προσωπική μου τοποθέτηση.

Σας προσκαλώ λοιπόν την Κυριακή να τιμωρήσουμε την Δίωξη συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές. Σας προσκαλώ να ψηφίσουμε ένα λουλούδι.Εγώ θα ψηφίσω Σενέρ Λεβέντ και "Γιασεμί".

Μέχρι την τελική απελευθέρωση όλων των Λουλουδιών του τόπου…

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~



Πηγές
-------
1. Στη χώρα της Κόκκινης Λίμνης: συνελήφθει και δικάστηκε για κατοχή 3 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟΥ Κάνναβης!
■ Ορθά διαβάσατε: δικάστηκε για ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟΥ
■ Μαζί με τα πτώματα από την Κόκκινη Λίμνη: διασυνδέσεις με την υπόθεση του στραγγαλιστή
■ Έργα, Λόγια και Ημέραι της Δικαστού κας Νάτιας Μαθηκολώνη.
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/05/3.html

2.  "Η κάνναβη παραμένει η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία χρήσης στο γενικό πληθυσμό (περίπου 12%, έστω και μια φορά στη ζωή), ενώ η τάση για δοκιμή κάνναβης, είναι εντονότερη στις ηλικίες 18-22 ετών."
Από την επίσημη έκθεση της Αρής Κατά των Εξερτήσεων του 2017, σελ. 18
https://www.naac.org.cy/uploads/82c6618cd0.pdf

3. "Ο πληθυσμός στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου υπολογίζεται σε 848,3 χιλιάδες στο τέλος του 2015"
Από:
http://www.sigmalive.com/news/local/384200/afti-einai-i-synthesi-tou-plithysmou-tis-kyprou

No comments:

Post a Comment