Saturday 30 September 2017

Εθελοντές



Έχουμε εν ενεργεία πάρα πολλές εργασίες σε φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες που μόνο με την βοήθεια σας μπορούν να πραγματωθούν. Χωρίς εθελοντική εργασία δεν θα φτάσουν σε πέρας.

Παρακαλούμε δείτε τις διάφορες επιλογές πιο κάτω και επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ελκύει κάποια από αυτές τις προοπτικές.

Οι εργασίες μας δεν πληρώνουν απολύτως τίποτε! Η αμοιβή είναι μόνον ηθική και πνευματική - είναι η επίγνωση του ότι βοηθούμε να υλοποιηθούν προγράμματα και δραστηριότητες που ωφελούν τους συνανθρώπους μας και την ευρύτερη κοινωνία. Είμαστε όμως αφοσιωμένοι στην συνεργασία με βάση την άμεση δημοκρατία: αυτό συνεπάγεται πως όλες οι γνώσεις και δεξιότητες που ήδη "κατοικούν" ανάμεσα μας, γίνονται κοινό κτήμα όλων - άρα θα εκπαιδευτείτε σε πολλά και διάφορα στην πορεία της συνεργασίας μας. Αρκετές από αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες είναι εξειδικευμένες και μπορούν να σας εξυπηρετήσουν και στη δική σας προσωπική ζωή, αλλά ίσως και για να εργοδοτοθείτε μελλοντικά σε θέσεις που να αποδίδουν εισόδημα. Συμπεριλαμβάνουν:
► Διαπροσωπικές σχέσεις και επικοινωνίες, τεχνικά θέματα (υπολογιστές, διακομιστές), διαχείριση προσωπικών επαφών και συναντήσεων σε ομάδες, δεξιότητες που αφορούν κινητοποιήσεις, επαφές με τον Τύπο /ΜΜΕ, πρακτικές εφαρμογές σε θέματα υγείας και θεραπείας, γραμματειακές εργασίες, δημοσιεύσεις, έρευνα, αρθρογραφία, εμπλοκή σε νομικές μάχες, διαλέξεις και παρουσιάσεις, δικτύωση ανθρώπων... συν θεωρητική κατάρτηση και μελέτη για όσους το θέλουν. Μαζί με όλα αυτά υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για ανέμελη εργασία όπως καθάρισμα, διαλογή και συλλογή βοτάνων, προετοιμασία σκευασμάτων, παραδόσεις μηνυμάτων και υλικών σε σπίτια και γραφεία, επιδιορθώσεις, καθώς και για δημιουργικές εργασίες όπως γραφικές τέχνες, κοκ.

Εργασίες:
• Συλλογή, διαλογή και διανομή ρούχων και άλλων χρήσιμων ειδών σε άπορες οικογένειες
• Θεμελίωση και διεύρυνση του Προγράμματος Ιατρικής Κάνναβης (υποστήριξη ασθενών, νομικές εργασίες, ενημέρωση Βουλευτών και πολιτικών, κοκ.)
Πολιτικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες με ελευθεριακό προσανατολισμό - φεμινισμός, οικολογία, άμεση δημοκρατία, ισότητα, ελληνισμός, διεθνισμός και ελευθερία σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι οι αξίες που μας καθοδηγούν.
Ποιοί είμαστε:

Άτομα, κύκλοι και δίκτυα φίλων και υποστηρικτών που δραστηριοποιούμαστε στο κέντρο και στον κοινωνικό περίγυρο της Φιλικής Εταιρείας Κύπρου, της Ενδο~Μήδεια /Cyprus IndyMedia, του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης, της Σοσιαλιστικής και ελευθεριακής Πτέρυγας της Παράταξης του ΟΧΙ, της Κίνησης Στήριξης Σενέρ Λεβέντ, καθώς και ανεξάρτητα-αυτόνομα άτομα που δεν συνδέονται με κανένα από τα πιο πάνω.

Αν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εδώ:
E8elontes@cyprus-org.net
 
Ή τηλεφωνικώς, παρακαλούμε μιλήστε με τον Σόλωνα:
96-89-71-99 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  

No comments:

Post a Comment