Thursday, 25 October 2018

Θάνατο στις ορδές των εισβολέων ~ Έχουν φτάσει μέχρι και στις περιμέτρους των χωριών



Πληροφορούμαστε ότι αυτήν ταύτην την στιγμήν μονάδες της ΕθνοΦρουράς κινούνται προς τις ορεινές περιοχές για κατάληψη προκεχωρημένων θέσεων ώστε να ελαττωθούν οι διαρκείς καταστροφές και δολιοφθορές που προκαλούν στην τοπική οικονομία τα αγρινά. Η αντιμετώπιση των αγρινών με άρματα μάχης, άν και αποτελεί δύσκολο εγχείρημα σε ορεινές περιοχές, κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη προσέγγιση.

Τα άρματα μάχης θα επιχειρούν ενάντια στα αγρινά μέσα στα πλαίσια του σχεδίου δράσης των ενόπλων δυνάμεων, αλλά θα συνεπικουρούνται και από τα εξής:

• Άρχισε ήδη η διανομή όλμων μεσαίου διαμετρήματος, καθώς και μικρών ορεινών πυροβόλων στις ορεινές αγροτικές κοινότητες. Με αυτά, οι κάτοικοι θα μπορούν να κτυπούν τα αγρινά από μακριά, προτού καταφέρουν να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν οι ορδές των βάρβαρων αγρινών ώστε να επιτεθούν στα χωριά.

• Έχουν επίσης διανεμηθεί στους αγρότες πολυβόλα των 50 χιλιοστών (τα μεγαλύτερα και φονικότερα που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις), για αντιμετώπιση των αγρινών που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις και είναι πλέον ορατά με γυμνό μάτι.

• Έχουν γίνει διευθετήσεις ώστε, αν αυτά τα οπλικά συστήματα κριθούν ανεπαρκή, θα προστεθούν και αντιαεροπορικά όπλα στις επιχειρήσεις. Αυτά  θα προσαρμοστούν καταλλήλως για βολές εδάφους-εδάφους.

Επιπρόσθετα σε αυτά τα επαυξημένα μέτρα προστασίας του τοπικού πληθυσμού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε και τα εξής μέτρα:

• Εμπλοκή των γυναικών στις μάχες ενάντια στα αγρινά. Κρίνεται ότι η κατ' αρχάς εθελοντική (και ίσως αργότερα επιβεβλημένη δια νόμου) εκπαίδευση των γυναικών στα όπλα και την στρατιωτική οργάνωση, θα αυξήσει την δυνατότητα των ορεινών κατοίκων να μπορούν να αντισταθούν στα αγρινά.

• Σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα, δημιουργούνται νομικές δομές για τα ένοπλα σώματα πολιτών που θα οπλιστούν και θα αναλάβουν αυτές τις επιχειρήσεις, ώστε όλα να γίνονται έννομα και εντός των πλαισίων του συντάγματος.

• Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ώστε να καλλιεργηθεί από νωρίς για τα παιδιά στα σχολεία η απαραίτητη συνείδηση που θα πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά (κατ' ευχήν από τις ηλικίες του δημοτικού σχολείου), ώστε να αντιληφθούν την σημασία και την αναγκαιότητα της ένοπλης αντιπαράθεσης με τα αγρινά.

• Δημιουργούνται Ομάδες Κρούσεως στελεχωμένες από κυνηγούς (όλων των περιοχών της Κύπρου όχι μόνο των ορεινών) που τα ΣαββατοΚυρίακα θα μεταφέρονται μαζικώς με κρατικά έξοδα στις ορεινές περιοχές για συμμετοχή στις επιχειρήσεις. Σε συνεργασία με το Κόμμα Κυνηγών και το Ταμείο Θήρας, αναλαμβάνεται εκστρατεία δημοσίων σχέσεων προς αλλαγή του συνθήματος "Σκοτώνω για διασκέδαση ~ Είμαι κυνηγός", σε "Πολεμώ τα αγρινά ~ Προστατεύω την Οικονομία". Κρίνεται ότι αυτό το εγχείρημα θα είναι σχετικά εύκολο γιατί οι κυνηγοί είναι ήδη πρόθυμοι να προβάλουν ως σύνθημα οτιδήποτε θα βοηθήσει τον δίκαιο τους αγώνα.

Τα δύο άρθρα-ειδήσεις πιο κάτω περιγράφουν μέρος της κρατικής κινητοποίησης για προστασία των πληθυσμών και της οικονομίας από τα αγρινά. Παραδόξως όμως, όπως θα δείτε στο τρίτο πιο κάτω άρθρο, ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει αφ' ότου οι αρμόδιες αρχές με βάση επιστημονικές μετρήσεις των πληθυσμών των αγρινών και των γεωργικών δραστηριοτήτων, διαπιστώνουν ότι ΔΕΝ υφίσταται κανένα πρόβλημα και κανένας κίνδυνος από τα αγρινά.

• Μήπως αυτή η διαφορά φανερώνει πως άλλα βλέπουν και εισηγούνται οι εμπειρογνώμονες και άλλα πράττουν οι πολιτικοί; Προς ποιού το συμφέρον;

• Μήπως, το ότι ο Τύπος και τα ΜΜΕ μεταδίδουν την μια τοποθέτηση άκριτα, και την ακριβώς αντίθετη είδηση επίσης άκριτα, παρουσιάζοντας και τις δύο ως απόλυτα έγκυρες χωρίς καμία αμφισβήτηση ή διερεύνηση, εμπίπτει και αυτό στις νέες μεθόδους χειραγώγησης και αποβλάκωσης του λαού μας;


Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html
~~~~~~~~~~~~~~~~

Ενισχύσεις για προστασία από αγρινά
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/600046/enischyseis-ga-prostasia-apo-agina
25 Οκτωβρίου 2018

Δύο σχέδια για προστασία των γεωργικών καλλιεργειών από τα αγρινά ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για σχέδιο κρατικών ενισχύσεων για περίφραξη των γεωργικών καλλιεργειών, με σκοπό την προστασία τους από ζημιές που προκαλούνται από τα αγρινά, καθώς και σχέδιο αποζημιώσεων για ζημιές που προκαλούν τα αγρινά στις καλλιέργειες, με στόχο την προστασία των καλλιεργειών και την αναπλήρωση του εισοδήματος των γεωργών.

Τα εν λόγω σχέδια, συνολικού ύψους €1 εκατ. για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, προβλέπουν επιδότηση μέχρι και 70% του κόστους δημιουργίας προστατευτικής περίφραξης για τις γεωργικές καλλιέργειες και αποζημίωση μέχρι το 80% των ζημιών και της απώλειας εισοδήματος των επηρεαζόμενων παραγωγών.

Στόχοι του μέτρου είναι η βελτίωση των συνολικών επιδόσεων και της βιωσιμότητας των επιδοτούμενων γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της δημιουργίας κατάλληλων υποδομών για την προστασία του φυτικού κεφαλαίου και της γεωργικής παραγωγής από τα αγρινά.

Ανταποκρινόμενο σε ένα διαχρονικό αίτημα των γεωργών στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα αγρινά, το υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε ευρεία διαβούλευση τόσο με τις αγροτικές οργανώσεις όσο και με εκπροσώπους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων πριν την οριστικοποίηση των δύο σχεδίων, τα οποία έτυχαν ευρείας αποδοχής. Την πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο κατέθεσε ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.

Το επόμενο διάστημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των δύο σχεδίων, ώστε οι επηρεαζόμενοι γεωργοί να μπορούν να υποβάλουν για αξιολόγηση τις αιτήσεις τους και να δρομολογηθεί η διαδικασία καταβολής των ενδεδειγμένων ενισχύσεων.

Άγγελος Νικολάου

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σχέδιο για προστασία καλλιεργειών από τα αγρινά
http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/599860/schedio-ga-prostasia-kalliergion-apo-ta-agina
24 Οκτωβρίου 2018

Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων για περίφραξη των γεωργικών καλλιεργειών, με σκοπό την προστασία τους από ζημιές που προκαλούνται από τα αγρινά, καθώς και Σχέδιο αποζημιώσεων για ζημιές που προκαλούν τα αγρινά στις καλλιέργειες, ενέκρινε σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2018, το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο την προστασία των καλλιεργειών και την αναπλήρωση του εισοδήματος των γεωργών.

Τα εν λόγω Σχέδια, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, προβλέπουν επιδότηση μέχρι και 70% του κόστους δημιουργίας προστατευτικής περίφραξης για τις γεωργικές καλλιέργειες και αποζημίωση μέχρι το 80% των ζημιών και της απώλειας εισοδήματος των επηρεαζόμενων παραγωγών.

Ανταποκρινόμενο σε ένα διαχρονικό αίτημα των γεωργών στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα αγρινά, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε ευρεία διαβούλευση τόσο με τις αγροτικές οργανώσεις όσο και με εκπροσώπους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων πριν την οριστικοποίηση των δύο Σχεδίων, τα οποία έτυχαν ευρείας αποδοχής.

Το επόμενο διάστημα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των δύο Σχεδίων, ώστε οι επηρεαζόμενοι γεωργοί να μπορούν να υποβάλουν για αξιολόγηση τις αιτήσεις τους και να δρομολογηθεί η διαδικασία καταβολής των ενδεδειγμένων ενισχύσεων.

Πηγή: philenews

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κανένα πρόβλημα με τα αγρινά
http://www.philenews.com/eidiseis/topika/article/586593/kanena-problima-me-ta-agina
26 Σεπτεμβρίου 2018

Ο αριθμός των αγρινών δεν έχει αυξηθεί και δεν δημιουργούνται προβλήματα και ζημιές σε καλλιέργειες εξαιτίας ενός τέτοιου γεγονότος, απαντούν οι αρμόδιες κρατικές Αρχές με αφορμή το πρόσφατο διάβημα έντεκα κοινοτικών Αρχών που γειτνιάζουν με το Δάσος Πάφου. Εκπρόσωποι των τμημάτων αυτών επισημαίνουν, ότι το πρόβλημα μπορεί να εντοπίστηκε πρόσκαιρα, εξαιτίας της μετακίνησης πληθυσμών του προστατευόμενου ζώου έξω από τη συνήθη ακτίνα διαβίωσής τους εντός του Δάσους Πάφου, προκειμένου να εξεύρουν ευκολότερα φαγητό κατά τις περιόδους ξηρασίας.

Ωστόσο, διευκρινίζουν, ότι τα αγρινά δεν έχουν αυξηθεί ώστε να δικαιολογούνται οι παραστάσεις των Τοπικών Αρχών για επέμβαση των αρμοδίων. Οι έντεκα κοινότητες που βρίσκονται περιμετρικά του Δάσους Πάφου, με την κοινή παρέμβασή τους προς το Κράτος έθεταν θέμα επιπτώσεων που υφίστανται από τα προστατευόμενα αγρινά. Επικαλούνταν πρωτίστως ζημιές που προκαλούν, όπως υποστηρίζουν, σε δημόσιους χώρους και καλλιέργειες τα προστατευόμενα αγρινά, ζητώντας οικονομικές αποζημιώσεις και αντισταθμιστικά μέτρα.

Οι κοινότητες αυτές υποστηρίζουν ότι από τις συχνές επισκέψεις των αγρινών σε περιοχές των κοινοτήτων προκαλούνται σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες και σε άλλες περιοχές με έργα των κοινοτήτων, για τις οποίες δεν έχουν ευχέρεια παρέμβασης λόγω της προστασίας του είδους. Για τον λόγο αυτό, οι 11 κοινότητες ζητούσαν την αποζημίωσή τους από το Κράτος.

Ντόρα Χριστοδούλου




* * *

No comments:

Post a Comment