Tuesday 21 June 2011

Φωνή Ειρήνης από την Τουρκία



Δηλώνω αντιρρησίας συνείδησης



Δεν μπορώ να αντέξω τα βασανιστήρια που ασκεί ο άνθρωπος - αυτό το τρομακτικό πλάσμα - στα υπόλοιπα όντα, δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή σε αυτά που κάνει στο δικό του είδος.

Όλα τα ζωντανά όντα είναι αδέλφια μου.

Είμαι κατά των πολέμων που είναι μια εφεύρεση του ανθρώπου. Είμαι κατά του μιλιταρισμού. Είμαι ενάντια σε κάθε μέρος όπου ο ισχυρός πιέζει τον αδύναμο. Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ενάντια στο στρατό που στέλνει όλους τους άντρες στον πόλεμο για το καθήκον τους προς την πατρίδα, ενώ αδιαφορεί για τις γυναίκες, χωρίς όμως να παραμελεί να εισπράξει τους φόρους. Και είμαι ενάντια σε κάθε είδος στρατιωτικής θητείας.

Η ύπαρξη μου, η οποία μόλις γεννήθηκα χαρίστηκε αναγκαστικά στην ιερή πατρίδα, επαναστατεί πλέον. Δεν αντέχει την αδυναμία και τη λογική του "οφθαλμόν αντί οφθαλμού, αίμα για αίμα".

Αρνούμαι να προστατεύω ή να υποχρεώνω άλλους να προστατεύουν με την ψυχή τους και το αίμα τους, νόμιμα ή μη, περιοχές οι οποίες είναι ζωγραφισμένες πάνω σε χαρτί.

Δηλώνω ανιθαγενής και αντιρρησίας συνείδησης για να αισθάνονται την αλληλεγγύη μου και την υποστήριξή μου ο Ινάν Σουβέρ, τον οποίο το Τουρκικό Κράτος κρατάει σε άθλιες συνθήκες επειδή αρνείται να σκοτώνει, η Ρεμζιγέ Σουβέρ, η γυναίκα του, η οποία ζεί αυτόν τον πόνο που της προκάλεσε το κράτος, η Γιεμλιχάν Σουβέρ, η μητέρα του, η οποία είναι απελπισμένη που το παιδί της λιώνει μπροστά στα μάτια της και τα παιδιά του.

Lale Alatli

Θεσσαλονίκη - 09.06.2011
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

8 comments:

  1. Και εμείς στην Κύπρο πρέπει να γίνουμε αντιρησίες σηνείδησης ενάντια στους μιζαδόρους της Εθνικής Φθοράς.

    ReplyDelete
  2. Έχεις δίκαιο
    Είναι καιρός να καταργήσουμε αυτό το έκτρωμα το οποίο βοηθά στην συντήρηση του εθνικισμού και κλέβει τα λεφτά των εργαζομένων.

    ReplyDelete
  3. Η πολιτική και ιδεολογία που ορθά ταιριάζει στις μιλιταριστικές και ιμπεριαλιστικές χώρες - αντίθεση στον μιλιταρισμό και εθνικισμό, αντίσταση στους άδικους πολέμους - είναι πέρα γιά πέρα ανόητο να εισάγεται στην Κύπρο σαν να είναι ακόμα μιά μόδα (και όντως έτσι είναι γιά τους ψευτο-επαναστάτες της πόζας, μιά μόδα).

    Σε μιά χώρα κατεχόμενη και λαό που είναι θύμα εθνοκάθαρσης, χρειαζόμαστε ακριβώς το αντίθετο: όπλα στα χέρια του λαού, λαϊκή στρατιωτική αυτο-οργάνωση παράλληλη με την την Κρατική στρατιωτική δομή, και σωστές αντιλήψεις γιά το πως ακριβώς θα αντισταθούμε ΕΝΟΠΛΑ, αν χρειαστεί ξανά, στον μιλιταρισμό και ιμπεριαλισμό που επιβουλεύεται την ίδια μας την ύπαρξη.

    Ορθά οι συνάδελφοι και συναγωνιστές μας στην Τουρκία, ΗΠΑ και Ισραήλ ζητούν να καταργηθούν οι στρατοί των χωρών τους. Και εμείς ορθά ζητούμε να προστατεύσουμε με ΚΑΘΕ διαθέσιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των όπλων, τις οικογένειες και κοινότητες μας όταν οι ειρηνιστές σε εκείνες τις χώρες αποτυγχάνουν.

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Η εθνική μας φρουρά είναι ότι μας απομένει για να πολεμήσουμε ενάντια στον βάρβαρο Τούρκο εισβολέα και σωστά τους τα λέτε κύριε Ευδόκα. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν από τις θυσίες των ηρώων μας και τις υπέροχες μάχες που έχει δώσει ο Ελληνισμός. Ούτε και καταλαβαίνουν τις αδικίες που έχει υποστεί ο Ελληνισμός από τους κάθε λογής δυνατούς.

    ReplyDelete
  6. Ο λόγος ε'ν απλός:

    Μιλούν και γράφουν ελληνικά (το "γράφουν", σημαίνει "γράφουν κάπου κάπου"), αλλά δεν είναι έλληνες.

    Άλλωστε το λέν καθαρά οι ίδιοι. Ισχυρίζονται πως αποτελούν ένα άλλο "έθνος", το κυπραίϊκο.

    Εμένα δεν με πειράζει καθόλου αν καταλήξουν καρφωμένοι στις ξιφολόγχες του στρατού κατοχής (εκείνος ο στρατός τους θεωρεί έλληνες, και άρα στόχους γιά εξολόθρευση).

    Αλλά εμείς που αναγνωρίζουμεν εαυτούς ως έλληνες, που αγωνιούμε γιά το ότι η εθνοφρουρά δεν είναι ούτε αξιόμαχη ούτε ικανή γιά την αποστολή της (όσο και αν το θέλει να είναι), τι θα κάμουμε γιά την επιβίωση ή και την απελευθέρωση του λαού μας;

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  7. Οι Τούρκοι ήταν εχθροί μας από την πρώτη μέρα που κατοίκησαν τη χώρα μας και μας έκαναν να καταλάβουμε ότι πρέπει να αγρυπνούμε και να μην επαναπανευόμαστε. Αυτοί της επαναπροσέγγισης προσπαθούν να μας εκτουρκίσουν και το πρώτο τους βήμα είναι η ΄φιλική συνύπαρξη με τους εχθρούς μας. Καιρός είναι να ξεσκεπάσουμε την προπαγάνδα τους για τον αφελλησνισμό αλλά και τον αθεϊσμό που προσπαθούν να επιβάλουν στην πατρίδα μας.

    ReplyDelete
  8. Εχθρός μας είναι ο Τουρκικός στρατός κατοχής, και οι ελληνόφωνοι πράκτορες του στο νότο που διοικούν τα κόμματα και βρίσκουνται μες τους μηχανισμούς προπαγάνδας που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και φθείρουν το ηθικό του λαού.

    Δεν είναι εχθροί μας οι Τούρκοι της Κύπρου. Αν ήταν σύσσωμοι, ως κοινότητα, εντεταγμένοι όλοι σε δομές εχθρικές προς εμάς, ναι. Αλλά όπως βλέπουμε καθημερινά πολλοί Τ/Κύπριοι διαφωνούν, αντιστέκονται με διάφορους τρόπους στο μιλιταρισμό και στην κατοχή. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι συμμάχοι, αν όχι σε υλικό επίπεδο, τουλάχιστον σε ηθικό.

    Δεν θα πρέπει να στηρικτούμε βέβαια στην μικρή τους ή μεγάλη μελλοντική απόρριψη του στρατού κατοχής. Η απελευθέρωση είναι δικό μας έργο.

    Αλλά να μην παρασυρόμαστε από ρατσιστικά μίση και εχθρευόμαστε τους ανθρώπους μόνο και μόνο γιά αν είναι Τούρκοι ή ΤουρκοΚύπριοι. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η τοποθέτηση και δράση τους έναντι (ή υπέρ) της κατοχής.

    uzalistika

    ReplyDelete