Wednesday 2 March 2022

🔵 Για τους μελετητές μεθόδων του σύγχρονου πολέμου... και προπαγάνδας


🔵 Είναι πιθανόν οι Ρωσσικές δυνάμεις να έχουν πρωτοπορήσει στην δημιουργία νέας στρατηγικής αντίληψης για την διεξαγωγή του πολέμου;

 🔵 Απορούν και εξίστανται οι Δυτικοί για την συγκρατημένη και σχεδόν μηδαμινή εμπλοκή της Ρωσσικής Αεροπορίας μέχρι τώρα: ανέμεναν ότι στην Ουκρανία η Ρωσσία θα ακολουθούσε την πεπατημένη οδό, το ίδιο κουρασμένο σενάριο όπου οι αντίπαλοι επενδύουν τα πάντα στην διεκδίκηση αεροπορικής υπεροχής με τεράστιες και αναρίθμητες επιχειρήσεις βομβαρδισμών για να καταστρέψουν τον εχθρό, ενώ... τίποτα τέτοιο δεν έγινε ακόμη στην Ουκρανία (και ευχόμαστε βέβαια να μην γίνει). Η Ρωσσική αεροπορία τελεί σε μυστηριώδη ετοιμότητα έχοντας εμπλακεί μόνο σε πολύ λίγες επιχειρήσεις με ολιγάριθμα μόνο σκάφη. Τι συμβαίνει; Μήπως οι Ρώσσοι στρατηγοί ετοιμάζουν εκπλήξεις;

Μήπως αυτός ο συγκεκριμένος πόλεμος διεξάγεται ΠΟΛΥ πιο συγκρατημένα από όσο περίμεναν οι αντίπαλοι, συνδυάζοντας έξυπνα τις στρατιωτικές κινήσεις με πολιτικές και επικοινωνιακές κινήσεις; Αν και ο κάθε πόλεμος δυστυχώς πάντα σημαίνει θάνατο και όλεθρο, η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα οι αριθμοί θυμάτων (στρατιωτών και αμάχων) στην Ουκρανία είναι εκπληκτικά μικροί - μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται και στην πολύ συγκρατημένη, σχεδόν απούσα, Ρωσσική αεροπορία. Ενώ σε αντίθεση, ας μην ξεχνούμε πως η ίδια αυτή πολεμική αεροπορία εξαφάνισε και κατέστρεψε ολοσχερώς τους δυτικότροφους και τουρκότροφους στρατούς του Ισλαμικού Κράτους μέσα σε μόνο μερικές μέρες επιχειρήσεων σε Κουρδιστάν και Συρία.

🔵 Το αίνιγμα της φαινομενικής "αδράνειας" ή "αποχής" της Ρωσσικής αεροπορίας - και της πολύ ρεαλιστικής πιθανότητας αυτή να αποτελεί μια μυστηριώδη καινοτομία στην στρατηγική - έχει αναστατώσει τον κόσμο των μελετητών πολέμου. Η Δυτική Ιμπεριαλιστική δεξαμενή σκέψης που ονομάζεται Royal United Services Institute (RUSI) που υπηρετεί την συμπραξία ΗΒ/ΗΠΑ/ΝΑΤΟ έχει δημοσιεύσει μια μελέτη επί του φαινομένου, εκφράζοντας το ότι οι Δυτικοί στρατιωτικοί μελετητές της Ρωσσίας έχουν μείνει χάσκοντας με το στόμα ανοικτό:

■ The Mysterious Case of the Missing Russian Air Force
https://rusi.org/explore-our-research/publications/commentary/mysterious-case-missing-russian-air-force

🔵 Η υπόθεση έχει επίσης αναστατώσει τον κόσμο των Δυτικών προπαγανδιστών που δυσκολεύονται να διεξάγουν τον ψυχολογικό πόλεμο και πόλεμο προπαγάνδας που θα ήθελαν... στην απουσία πολλαπλών επιδρομών από την Ρωσσική αεροπορία. Η απουσία μαζικών βομβαρδισμών από αέρος, σφαγών αμάχων και στρατιωτών, καταστροφή πολιτικής υποδομής κοκ. - όλα αυτά δηλαδή που ΔΕΝ έκαμε η Ρωσσία μέχρι τώρα (και ελπίζουμε να μην κάμει) - τους ενοχλεί. Η απουσία σφαγών τους ενοχλεί• χαλά την σούπα.

Η μελέτη από πλευράς του ινστιτούτου στρατηγικών μελετών RUSI έχει τροφοδοτήσει εικασίες, καθώς και απελπισία στους προπαγανδιστές γιατί δεν ξέρουν τι να κάμουν με την τεκμηριωμένα πολύ συντηρητική και συγκρατημένη σχεδόν μη-εμπλοκή της Ρωσσικής αεροπορίας μέχρι τώρα στον πόλεμο.

Το πιο κάτω άρθρο είναι ένα δείγμα από τα πάμπολλα που δημοσιεύτηκαν - όλα σχεδόν ταυτόχρονα - για το στρατηγικό "αίνιγμα¨:

■ What happened to Russia's Air Force? U.S. officials, experts stumped
https://www.reuters.com/world/europe/what-happened-russias-air-force-us-officials-experts-stumped-2022-03-01/





■ Ο χείμαρρος ταυτόχρονης δημοσίευσης άρθρων με παρόμοιους τίτλους από τους προπαγανδιστές φανερώνει και την φτώχεια σκέψης και απουσία ικανότητος για ανεξάρτητη κριτική διανόηση έξω από τους διαύλους προπαγάνδας του Δυτικού Ιμπεριαλισμού. Ενώ το ινστιτούτο RUSI αποδεικνύει και τεκμηριώνει ότι η νέα αυτή στάση της Ρωσσικής αεροπορίας είναι αποτέλεσμα επιλογής και όχι αδυναμίας, τα καθεστωτικά ΜΜΕ/Τύπος προσπαθούν να εκμαιεύσουν λογής-λογής εικονικά πλήγματα ενάντια στη Ρωσσία, ζωγραφίζοντας την ως "αδύναμη", ή 'τεχνολογικά ανίκανη" και τους πιλότους της "ανεκπαίδευτους":

https://news.google.com/stories/CAAqNggKIjBDQklTSGpvSmMzUnZjbmt0TXpZd1NoRUtEd2lkOWNfMUJCSGlRaG11eGJSa21DZ0FQAQ?hl=en-US&gl=US&ceid=US%3Aen

Ευχόμαστε να επέλθει Ειρήνη μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας - και σύντομα!

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org. net

Παραπομπές, Αναγνώσματα

■ Ο Πόλεμος ως η Κυρίαρχη Ιμπεριαλιστική Πραγματικότητα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2016/08/blog-post_29.html

🔵 Αν κατανοείς τον εχθρό, και κατέχεις Αυτογνωσία...
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2021/07/blog-post.html

■ Εάν μας Επιβληθεί Ξανά ο Πόλεμος
"Συν Παναγία Καλασνίκοβα και χείρα κίνει…"
https://web.archive.org/web/20180206222849/http://cyprus.indymedia.org/node/5154

🟢 Δύναμην γιε μου, δύναμην, να πεθάνεις λεβέντης
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/11/blog-post_30.html

■ Εργασίες ~ Φιλική Εταιρεία
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

■  Η Πολεμική Μέθοδος του Τουρκικού Επεκτατισμού και η Αντιμετώπισή της
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/11/blog-post.html   

🟪 Μια μικρή διόρθωση της μικρής μας ιστορίας....
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/09/blog-post_6.html

■ Νέα Αντι-Ρωσσική Εφεύρεση
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/07/blog-post_7.html

■ Μια ερπετοειδής επίθεση από την εφημερίδα Πολίτης
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/06/blog-post.html

■  Τι σημαίνει Γιασεμί, Σενέρ και... Ομοσπονδία;
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/03/blog-post_14.html
 
■ Αόρατοι μες τις ραδιενεργές σήραγγες και η Βόμβα Νετρονίων
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2017/07/blog-post_28.html

■ Η Κουρτίνα, η Αγχόνη, το Δένδρο
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/06/blog-post.html

■ Τα Διαστημόπλοια της ΕΟΚΑ ~ Άντη Ροδίτη: Τέσσερα Διηγήματα
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2016/05/blog-post_4.html

■ Γάζα! ~ Εύγε στον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη του Ακελ
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html

■ Η στρατιωτική διάσταση των καθηκόντων της Παράταξης του ΟΧΙ
Το σύντομο βίντεο που ακολουθεί είναι από μια παρουσίαση μου σε πολύωρο συνέδριο του ΕΠΑΜ στην Αθήνα. Είναι μια κατάθεση και περιγραφή την τραγικής στρατιωτικής και πολιτικής πραγματικότητας που δυστυχώς καθορίζει το αν θα επιβιώσει ο Ελληνισμός στην Κύπρο για ακόμα μια γενεά ή όχι. Διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η κριτική πολύ ευπρόσδεκτη.
"Ημερίδα για «Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη» στο Royal Olympic - 22 Ιαν 2017"
https://www.youtube.com/watch?v=hrdwUZaaFG8&t=0s&list=FLpLLh7KYMIH6FbSIWyQrVcA&index=2#t=6600

* * *


No comments:

Post a Comment