Monday 30 November 2020

🟢 Δύναμην γιε μου, δύναμην, να πεθάνεις λεβέντης

 


🟢 Για όσους θέλουν να κατανοήσουν τον εχθρό
🟢 Η τακτική του βρικόλακα.

 

🟢 Το πιο κάτω σύντομο κείμενο του Γιάννη Σπανού παρέχει όλα όσα χρειάζεται ο σημερινός (ττοππουζο-) κυπραίος, ελλαδίτης ή ε/κύπριος για να κατανοήσει το κατακτητικό θηρίο, τον εχθρό που στέκεται ενώπιον μας με τα άρματα μάχης μπροστά και με το πυροβολικό του στην γραμμή αντιπαράταξης, έτοιμος για να προχωρήσει και να κάμει κατάληψη της υπόλοιπης χώρας. Ολόκληρο το τόξο Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος απειλείται από τον ίδιο εχθρό, καθώς και το ευρύτερο τόξο Αρμενίας, Κουρδιστάν, Ιράκ, Συρίας, Κύπρου, Λιβύης.

Πολλοί δυστυχώς πιστεύουν πως αν το αγνοήσουμε, αν το εξευμενίσουμε με την καλοσύνη μας, αν το ντροπιάσουμε στα μάτια της διεθνούς κοινότητος με την "έξυπνη" (τάχα) διπλωματία μας, αν το "εξαγοράσουμε" με την εμπορική μας (τάχα) ευφυία, το θηρίο θα αποκοιμηθεί. Το θηρίο ΔΕΝ πρόκειται να αποκοιμηθεί.

Εδώ και 14 αιώνες το θηρίο ΔΕΝ έχει σταματήσει παρά μόνο όταν καρφώθηκε πάνω σε λόγχες. Ξεκίνησε από την Μογγολία τον 6ο αιώνα και συνεχίζει μια επιθετική πορεία κατάκτησης και σφαγών προς Δυσμάς που δεν σταματά. Μόλις εδραιώσει τις βάσεις του, μόλις εκτουρκίσει δια της βίας και προπαγάνδας αρκετό πληθυσμό ξαναξεκινά. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως σταματά μόνο όταν βρίσκει αντίσταση: συνειδητή και μελετημένη ένοπλη αντίσταση.

Το θηρίο ΔΕΝ κινείται τυφλά. Ούτε ανόητα. Μελετά την κάθε του κίνηση, και κινείται μόνο όταν αυτή είναι εφικτή. Όταν η ηγεσία του κάμνει λάθη - σπανίως συμβαίνει αυτό, αλλά συμβαίνει - η Ιστορία μας διδάσκει πως ΜΟΝΟ αν οι αντίπαλοι του θηρίου έχουν προβλέψει το λάθος και έχουν προετοιμαστεί για αυτό, μπορούν να το αξιοποιήσουν.

Το θηρίο δεν σταματά ούτε και όταν οι φιλειρηνικοί και προοδευτικοί Τούρκοι και άλλοι λαοί που είναι εγκλωβισμένοι εντός των ορίων του διαμαρτύρονται, ή απέχουν με απεργίες, ή ακόμα και με εξεγέρσεις. Συνεχίζει, αδιάφορο για τις απώλειες.

ΚΑΝΕΝΑ νόημα δεν θα καταγραφεί από τον μελετητή αν δεν λάβει ως αφετηρία αυτό: η Τουρκία διενεργεί ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ πόλεμο, και όχι συμβατικό. Οι πληθυσμοί - για την άρχουσα τάξη της Τουρκίας - αποτελούν στόχο κατάκτησης• αποτελούν μέσον εξάπλωσης και δημογραφικής υπεροχής• αποτελούν στρατηγικό εργαλείο ως όμηροι, ως μοχλοί πίεσης, και πάνω απ' όλα ως παραγωγική δύναμις. Τα συμβατικά όπλα απλώς συμπληρώνουν ή και διεκπεραιώνουν τον πληθυσμιακό πόλεμο.

Περιγράφοντας αυτή την τεχνική, την μέθοδο πληθυσμιακού πολέμου, ο Σόλων Αντάρτης έγραψε το εξής:

Το "modus operandi του είναι η εξαπόλυση της ισχύος αυτού του στρατού επί του συνόλου του αμυνόμενου πληθυσμού, μάχιμου  και μη χωρίς καμία απολύτως έγνοια για το τι θα πει η διεθνής κοινή γνώμη. Οι βομβαρδισμοί αμάχων, υποδομών ακόμη και στόχων που θεωρούνται απαραβίαστοι, όπως νοσοκομεία και σχολεία είναι ο κανόνας για τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι η Βία αυτής της προσέγγισης εξαπολύεται στους ίδιους τους πολίτες του Τουρκικού κράτους. Δεν έχει κανένα απόλύτως ενδοιασμό. Πόσο μάλλον για γκιαούρηδες όπως εμείς."
Εδώ:
■ Η Πολεμική Μέθοδος του Τουρκικού Επεκτατισμού και η Αντιμετώπισή της
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

Ο αφανισμός μας είναι σίγουρος αν οι ηγεσίες μας συνεχίσουν να υιοθετούν και να θεσπίζουν το άκρον άωτον της βλακείας και της άγνοιας, αγνοώντας την ιστορικοπολιτική και στρατιωτική πραγματικότητα. Το πιο κάτω άρθρο θέτει αυτήν την πραγματικότητα συνοπτικά ενώπιον μας.

"Όταν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου,
μπορείς να δώσεις εκατό μάχες με ασφάλεια."
- Η Τέχνη του Πολέμου, Σουν Τζού, 500πΧ.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net


🟢 Η τακτική του βρικόλακα
Του Γιάννη Σπανού | 29 Νοεμβρίου 2020

Οι διαφορές μας με τους Τούρκους είναι διαιώνιες, από της εφορμήσεως των Τούρκων στη Μικρά Ασία. Είναι αποκαλυπτικές για τους τρόπους σκέψεως και ενέργειας από το Μαντζικέρτ (1071(Αρπ Ασλάν -Ρωμανός Λεκαπηνός).  Ο Νεοέλληνας ζει το σήμερα αφήνοντας το αύριο στις αόρατες δυνάμεις των φαντασιώσεων, ενώ ο Τούρκος ακολουθεί την πονηριά του. Σχεδιάζει τη ζωή δημιουργώντας τις δυνατότητες που θα του εξασφαλίσουν το άμεσο και το απώτερο μέλλον. Εμείς υφιστάμεθα την προοπτική μιας πολιτικής θητείας, ενώ ο Τούρκος δρα στην προοπτική μισού αιώνα.

Ιδού ιστορικά παραδείγματα: Σχεδίαζε την άλωση από το 1439 και την αποτόλμησε το 1453. Την Μικρασιατική Καταστροφή από το 1908 και την επέβαλε το 1922. Την κατάληψη της Κύπρου από το 1959 και την κατόρθωσε το 1974. Το δικό του «κράτος» από το  1974 και το επιχείρησε το 1983. Ο Χίτλερ σχεδίαζε το Leberstraum τη δεκαετία πριν το 1938. Στον χρόνο μεταξύ σχεδίου και ενέργειας, ο Τούρκος προπαρασκεύαζε τη δυναμική του με τη διπλωματία, την πολεμική προπαρασκευή και την «παιδεία». Προετοίμαζε την απόπειρα  μιμούμενος συγκεκριμένα πρότυπα. Οι Τούρκοι πολιτικοί επέλεγαν το πρότυπό τους και το προωθούσαν. Για παράδειγμα το φυλετικό μίσος και την καταστροφή του καθορισμένου εχθρού. Αν περάσει ο ερευνητής από ένα δημοτικό σχολείο στην Πόλη, θ’ ακούσει κανιβαλικά τραγούδια που υποβάλλουν στα τουρκόπουλα πώς να σφάξουν με τα νύχια τους τους Έλληνες. Στο Αφιόν θα δει τη μακάβρια παράσταση του Τούρκου που πατά στο στήθος τον Έλληνα, έτοιμος να τον κατασπαράξει. Παρατηρώντας τις οχλαγωγικές εξάρσεις των μαζών στην Πόλη, θα διαπιστώσει τις ίδιες εξοντωτικές μανίες του εξαγριωμένου πλήθους. Και ευχερώς μπορεί να συμπεράνει ο παρατηρητής την μίμηση του Χίτλερ, όπως την υπογράμμισε ο Μπ. Λιούϊς σαν σύνθημα και προσταγή: «Σκοτώστε χωρίς οίκτο» ( “The emergence of Modern Turkey”, London 1968, sel. 218). Το εφάρμοσαν ο καθοδηγητής του σφαγέα Νουρεττίν, Λίμαν Φον Σάντερς, τον Αύγουστο του 1927 στη Σμύρνη, οι εισβολείς του ’74 στην Κύπρο.

Στα ίδια χρονικά διαστήματα οι πολιτικοί Αθήνας-Λευκωσίας, περί άλλα ετύρβαζαν. Έγνοια τους ήταν   η θητεία τους. Μάλιστα, ενεργούσαν μαζοχιστικά, όπως το 1920, όταν δεν έβγαλαν ούτε βουλευτή τον Βενιζέλο, αρχιτέκτονα των « Δύο Ηπείρων και των 5 Θαλασσών». Το 1959 ούτε που σκέφτηκαν τις θυσίες του Λαού, ούτε τον ρώτησαν.   Υπέγραψαν τη Ζυρίχη ενώ οι απόηχοι της Αυγορίτισσας μάνας αντηχούσαν ακόμα. ΄Ακουε τον ορυμαγδό της μάχης στον Αχυρώνα (2 Σεπτεμβρίου 1958) κι υψώνοντας τα χέρια  στον ουρανό ευχόταν «δύναμην γιε μου, δύναμην, να πεθάνεις λεβέντης», για τον γιο της, τον Ανδρέα Κάρυο, που έπεσε με τον Φώτη, τον Χρίστο και τον Ηλία, στην έξοδο του θανάτου. Η μάνα κατ’ αντιπαραβολή με την Σπαρτιάτισσα μάνα των αρχαίων χρόνων, «ή ταν η επί τας», τη Δαμάτρα, που «έκτανε τον υιόν» της  όταν πληροφορήθηκε πως δείλιασε…

Ο Ερντογάν  μιμείται τον Χίτλερ στην προώθηση των σχεδίων του, με την ανάλογη εκπαίδευση. Το ναζιστικό καθεστώς μάθαινε τα παιδιά πώς να χειρίζονται τα όπλα, με ομοιώματα, αναπτύσσοντας τον στρατιώτη της «Βέρμαχτ». Εκείνα τα παιδιά «θεοποίησαν τον φύρερ» και πολεμούσαν ακόμα στα χαλάσματα του Βερολίνου. Τώρα τα τουρκόπουλα του Ερντογάν όπως και οι όχλοι, εμβολιάζονται με ανθελληνική μανία. Η τουρκική  οχλοκρατία αφηνιάζει με αβυσσαλέο πάθος, αποζητώντας τη σφαγή μας.

Ο σουλτάνος χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο για να μεταδώσει φιλοτουρκικά αισθήματα. Ψεύδη, συκοφαντικές δυσφημήσεις, κακολογίες, δωροδοκίες, εξαγοράζοντας ή εξαπατώντας διπλωμάτες και κυβερνήσεις. Βλπ. Χίτλερ- Τσιάμπερλεν- Νταλαντιέ στο Μόναχο το 1938. Ο προκλητικός φιλοτουρκισμός του μέχρι πρότινος πλανητάρχη δεν ήταν εξαγορασμένος με ανταλλάγματα; Η παραδοσιακή συμμαχία των Βρετανών δεν είναι τεκμήριο συνδιαλλαγής;( Ρωσοτουρκικοί πόλεμοι 1568,1763,1828,1877, 1878).

Οι συνθήκες προβάλλουν ως αναπότρεπτη λύση τον πόλεμο. Ο πόλεμος, η σιδερένια γροθιά της διπλωματίας, (Κλαούζεβιτς), είναι η δύναμη που παρακάμπτουν Αθήνα και Λευκωσία. Αν οι διπλωμάτες μας έκαναν τον κόπο να εντρυφήσουν στα παρασκήνια, θα γίνονταν σοφότεροι στις επιλογές τους, διακρίνοντας τις σάπιες ρίζες της άρρωστης φιλίας με τους εκάστοτε σκηνοθέτες της Άγκυρας. Κι αν διάβαζαν Αχμέτ Νταβούτογλου ( Το στρατηγικό βάθος), θα μάθαιναν ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν νέα τουρκοκρατία, από Υπερκαυκασίας μέχρι βάθους Μέσης Ανατολής και Αφρικής έως Ατλαντικού. Περαιτέρω: Φραγκούλη Σ. Φράγκου, «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι» κεφ. «Βαριοπούλα» από σελ. 472 και εξής. Σκηνοθετούν παράδοση ή πόλεμο . Οι μαινόμενοι όχλοι από το ‘55 βρυχόνταν  από παρορμήσεις πολεμικής αγριότητας, όταν οι δικοί μας έβλεπαν απαθείς τις λαθραίες μεταφορές οπλισμών («Ντενίζ» 18 Οκτωβρίου 1959), προσαράξεις στην Πλατανησό, Γαληνόπορνη κ.α. Οι Τούρκοι μας ξεκούφαιναν με τα ουρλιακτά της πολεμικής προπαρασκευής το ’74, αλλά οι ιδιοφυίες μας «δεν περίμεναν εισβολή».  Πληροφορούνταν το προωθούμενο ψευδοκράτος μα δεν ίδρωνε το αυτί τους. Πατούσε την Κύπρο ο Αττίλας και αναμασούσαν τα περί ασκήσεων του ΝΑΤΟ. Και τώρα η απειλή βοά. Και η ευθύνη ερωτά: Πώς αντιμετωπίζουμε τα σχέδια του βρικόλακα; Αντί πολυδάπανων αναπτυξιακών σχεδίων θα επιβαλλόταν από τη λογική η ένταξη των κονδυλίων  σε ταμείο  εξοπλισμού…

Γιάννης Σπανός    
https://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/1070775/i-taktiki-toy-brikolaka

~~~~~~~~~~~~~

Παραπομπές ~ Αναγνώσματα

■ Τι εννοεί "πρέπει να πείσουμε πως θέλουμε λύση";
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/11/blog-post_25.html

■ Για την Διάσωση της Άμυνας από την καταρράκωση
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2020/07/blog-post_14.html

■ Απέκλεισαν την Ελλάδα από την Άμυνα ~ Διαλύουν την ΕθνοΦρουρά
https://web.archive.org/web/20160403093533/http://cyprus.indymedia.org/node/4852

■ Η Πολεμική Μέθοδος του Τουρκικού Επεκτατισμού και η Αντιμετώπισή της
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

■ Εργασίες ~ Φιλική Εταιρεία
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

■ Αρχές και Αξίες
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf

■ Δεν υπάρχει κατοχή
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2018/11/blog-post_79.html

■ Γιατί, γιατί, γιατί...;
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2018/10/blog-post.html

■ Οδικός Χάρτης για μια Δίκαιη, Λειτουργική και Βιώσιμη Λύση του Κυπριακού
του Σόλωνα Αντάρτη
https://web.archive.org/web/20180908174856/http://cyprus.indymedia.org/node/4988

■ Θέσεις για μια Βιώσιμη Λύση
Η σύγκλιση προτάσεων κατόπιν συλλογικού διαλόγου που διήρκεσε για μερικούς μήνες ανάμεσα σε πέραν των εβδομήντα ενεργών στελεχών της Παράταξης του ΟΧΙ:
http://cyprus-org.net/Biosimi.Lysi.final.document.pdf

■ Ένα Σχέδιο Β’ για τη Λύση
https://web.archive.org/web/20180908174044/http://cyprus.indymedia.org/node/132

■ Το Σχέδιο Β’ Είναι Μία Αληθινή Κυπριακή Δημοκρατία
https://web.archive.org/web/20180908174906/http://cyprus.indymedia.org/node/5087

■ Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ
https://web.archive.org/web/20170610181817/http://cyprus.indymedia.org/node/4916

■ Ποιές Λύσεις Προτείνουμε

http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#proteinoume

■ Γιατί Στηρίζουμε τον Υποψήφιο Σενέρ Λεβέντ
http://sener-levent-2014.cyprus-org.net/Kinisi.Stiri3is.Sener.Levent.pdf

■ Εάν Όμως... Μια «Συμμαχία» για τις Κατεχόμενες Περιουσίες
https://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html


Ο λαός που υπέστει εισβολή, κατοχή, εθνοκάθαρση,
πράξεις γενοκτονίας, βιασμούς και σφαγές αμάχων, 
προσφυγοποίηση και παράνομο εποικισμό
επί 46 
συνεχόμενα χρόνια "πρέπει να πείσει" ότι θέλει λύση; 

* * * 

No comments:

Post a Comment