Wednesday 28 October 2020

Ο Σόλων Αντάρτης στην ΕΡΤ, στο πρόγραμα "Έλληνες Παντού" με τον Θανάση Χούπη


Η συνέντευξη μεταδόθηκε στο κανάλι της ΕΡΤ "Η Φωνή της Ελλάδας".
Μπορείτε να την ακούσετε εδώ:
https://youtu.be/nak8-ASQ3PU

Ο Σόλων Αντάρτης είναι:

🔷 Μέλος της Ομάδας Σύνταξης της Ενδο~Μήδεια (που είναι ο κυπριακός κλάδος της διεθνούς συσπείρωσης ανεξάρτητης δημοσιογραφίας IndyMedia)
https://cyprusindymedia.blogspot.com
🔷 Μέλος της συσπείρωσης Φιλική Εταιρεία Κύπρου
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html
🔷 Μέλος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis
🔷 Μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν
https://www.facebook.com/Syndesmos.me.to.Kourdistan


🔷 ΣΟΛΩΝ ΑΝΤΑΡΤΗΣ: ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
του Θανάση Χούπη
https://www.facebook.com/thanoschoupis/posts/407863780230286

Αγαπητοί μου, Φίλες και Φίλοι, 

τελικά "ούτε το άλας εμωράνθη", όπως λυσσαλέα επιχειρούν κάποιοι, εδώ και πολλές δεκαετίες, ούτε κι εξαφανίστηκε "η μαγιά", επειδή υπάρχουν αυτοί "τρώνε από μας", όπως σοφά έλεγε ο Μακρυγιάννης!!! Τρανή απόδειξη, όσα κατέθεσε σήμερα, ο κ. Σόλων Αντάρτης, στην εκπομπή "Έλληνες παντού", από το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ¨Η Φωνή της Ελλάδας". Ένας μαχόμενος Δάσκαλος, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου, ένας ενεργός πολίτης, με  θαρραλέες, δημόσιες παρεμβάσεις, στο μείζον εθνικό θέμα του Ελληνισμού, με τόλμη, με παρρησία και χωρίς μισόλογα, "έθεσε τον δάχτυλον επί τον τύπον των ήλων"!!!... 

Σας προτρέπω να τον ακούσετε με ιδιαίτερη προσοχή!!! Θα αντιληφθείτε ότι, το Γένος μας δεν έπαψε ποτέ να διαθέτει, εκείνες τις πολύτιμες εφεδρείες, που είναι ικανές να χαράξουν και να νοηματοδοτήσουν την απαραίτητη, αντεπιθετική πορεία του Ελληνισμού!!! Να εμπνεύσουν, εκείνη τη μάχη χαρακωμάτων, που είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, για να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς το πλήθος των κινδύνων και των προκλήσεων που μας περιβάλλουν!!! στη "Μητέρα Πατρίδα", στη "Θυγατέρα Κύπρο", σε κάθε σημείο του κόσμου όπου ζουν και μεγαλουργούν των Ελλήνων οι Κοινότητες!!!... 

Χρόνια Πολλά!!! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!!! Ζήτω η Ελλάδα που τιμά την Ιστορία και την Κληρονομιά της!!! Η Ελλάδα που αντιστέκεται, που αρνείται να υποταχτεί, που είναι αποφασισμένη να μην παραδοθεί ποτέ, σε ιταμές, φασιστικές αξιώσεις αρπακτικών γειτόνων, που επιδιώκουν την ισοπέδωση και την εξαφάνισή της!!!


🔷 Σχόλιο από τον Στρατηγό ε.α. κο Δημήτρη Αλευρομάγειρο:

"Μία αφοπλιστική κατάθεση ψυχής από έναν Ελληνα δημοκρατη Πατριωτη της μεγαλονήσου Κύπρου. Στα 55 λεπτά ξεδιπλωνει την ανθρωπινη πίστη για αγωνιστικότητα χωρις φτιασιδώματα σε ολη τη διαρκεια της διαδρομης της ιστορίας και αναλύει τη ζημια του Εθναρχου της Ζυριχης και Λονδίνου και του "Η Κύπρος κείται μακράν " μεχρι των σημερινων λαθρεπιβατών της εξουσίας του υπηρετη του Λαου που θεωρει εθνικισμό [!!!!] το δικαίωμα επέκτασης στα 12 νμ της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Ο δάσκαλος Σόλων Ανταρτης εκφράζει απόλυτα την ψυχή του κάθε Ελληνα ως πολιτη όλου του κόσμου.

Θα ηταν ευχης έργον να ακουσουν την καταθεσή του οχι βεβαια οι λαθρεπιβατες της εξουσιας που έτσι και αλλοιώς ακουνε μονο - ως δουλοι - την φωνη των αφεντικών τους διαχρονικα, αλλά οι όπου γης δημοκρατες και Ελληνες.

Αγαπητέ Σόλωνα:

Είμαι πολύ περήφανος πού έχω την τύχη να σε γνωρίζω δεν έχω ξανακούσει πιο αφοπλιστική ακτινογραφία του Ελληνικού και όταν λέω Ελληνικού ενώω και κυπριακού προβλήματος.

Η εκπομπή αυτή η καταπληκτική, αυτή η κατάθεση, πρέπει να βρεθεί τρόπος να την ακούσει η πολιτική ελίτ της Ελλάδος - του ελλαδικού κράτους εννοώ, γιατί στην Κύπρο είμαι βέβαιος ότι θα την ακούσουν. Για να καταλάβουνε αυτοί - όπως ο αξιότιμος κύριος υπουργός που είπε ότι «είναι εθνικισμός τα 12 μίλια» - ποιος είναι ο παλμός του αγνού λαού. Και εν προκειμένω, όπως θαυμάσια είπες για το λαό της μεγαλονήσου, και εδώ υπάρχει λαός έστω και αν νομίζει η ελίτ ότι μπορεί να τον τιθασεύσει και να λέει αυτές τις αρλούμπες που είπε ο αξιότιμος υπουργός για τα 12 μίλια. Αγαπητέ Σόλωνα, πρέπει να βρεις τρόπο αυτή την εκπομπή να έρθει σε κάθε έναν από τους βουλευτές του ελλαδικού κοινοβουλίου και τους ευρωβουλευτές: μόνο κέρδος θα υπάρχει. 

(Εν παρένθεσει αλλά κ πολύ τιμητικό για μενα ευχαριστώ και για τις προσωπικές ευχές που είχες την καλοσύνη να αναφέρεις για μενα, είναι μεγάλη μου τιμή που μου έχεις χαρίσει τη φιλία σου, ευχαριστώ)."

Δημοσιεύτηκε εδώ,

https://www.facebook.com/aleyromageiros/posts/10157773179805897
και εδώ,
https://www.facebook.com/solon.antartis/posts/10158745215676678

 

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

No comments:

Post a Comment