Monday 27 May 2019

Ο εκλογικός συνδυασμός Σενέρ Λεβέντ ~ Γιασεμί σχεδόν διπλασίασε του ψήφους του!


• Αύξηση των ψήφων μας κατά 76%
• Πάλιν ΠΡΩΤΟΙ από όλους τους ανεξάρτητους συνδυασμούς και κόμματα!
• Παντελής αποτυχία της συνεργασίας του κατοχικού καθεστώτος με το ΑΚΕΛ
• Νίκη και στους Σταυρούς Προτίμησης




Τώρα που άρχισε να κάθεται η σκόνη από τη φρενίτιδα και την προπαγάνδα των εκλογών, αρχίζει να μιλά και η αλήθεια των αριθμών.

■ Ο εκλογικός συνδυασμός Σενέρ Λεβέντ ~ Γιασεμί σχεδόν διπλασίασε του ψήφους του! Στις προηγούμενες εκλογές του έτους 2014 μας ψήφισαν 2.718  ενώ φέτος μας ψήφισαν 4.786. Δηλαδή ο συνδυασμός μας κέρδισε αύξηση 2.068 ψηφοφόρων. Αυτό αναλογεί σε αύξηση κατά 76%.

Οι αριθμοί αυτοί βρίσκονται στις επίσημες σελίδες που δημοσίευσε το Κράτος με τα αποτελέσματα των εκλογών:
• 2014:
http://results.elections.moi.gov.cy/Greek/EUROPEAN_ELECTIONS_2014/Islandwide
• 2019:
http://live.elections.moi.gov.cy

Η ποσοστιαία αύξηση των ψήφων για το Γιασεμί~Σενέρ Λεβέντ είναι παρόμοια. Στις εκλογές του 2014 λάβαμε 1,05% των ψήφων, ενώ φέτος 1,70%.


■ Πάλιν ΠΡΩΤΟΙ από όλους τους ανεξάρτητους συνδυασμούς και κόμματα!

Μπορείτε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες και να μελετήσετε τους πίνακες αποτελεσμάτων με "κλικ" στην κάθε εικόνα πιο κάτω.





■ Παντελής αποτυχία της συνεργασίας του κατοχικού καθεστώτος με το ΑΚΕΛ

Παρ' όλην την προβολή του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ από τον κατοχικό τηλεοπτικό σταθμό Μπαϊράκ, τις προβληθήσες συναντήσεις του με τον κατοχικό πρόεδρο Ακιντζί και τον κατοχικό τέως πρόεδρο Ταλάτ• παρ' όλη την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού του ΑΚΕΛ για να φέρει κουβαλητούς Τκύπριους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Νιαζί• οι ρατσιστές-εθνικιστές-διζωνιστές κατάφεραν να φέρουν μόνο περίπου 4.000 Τκύπριους. Αυτοί είναι κατά πολύ λιγότεροι από τους μεικτούς ψήφους Εκυπρίων και Τκυπρίων που έλαβε ο συνδυασμός Σενέρ~Γιασεμί.

Οι αριθμοί επακριβώς:
• "Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής... Στους 5.604 οι Τουρκοκύπριοι που έχουν ψηφίσει."
https://www.documentonews.gr/article/kypros-eyrwekloges-2019-ta-prwta-apotelesmata
• "Η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων έφτασε στις 5.604 σε σύγκριση με μόλις 1.856 ψηφοφόρους πριν από πέντε χρόνια. Οι Τουρκοκύπριοι αποτέλεσαν το 2% των ψηφοφόρων που πήγαν χθες στις κάλπες για να ψηφίσουν τους έξι νέους ευρωβουλευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γύρω στο 75% των Τουρκοκύπριων ψήφισε το ΑΚΕΛ, το 24% το κίνημα Γιασεμί και 3% άλλα κόμματα."
http://www.philenews.com/european-union/euroekloges-2019/article/709449/pos-psifisan-oi-toyrkokyprioi


■ Νίκη και στους Σταυρούς Προτίμησης

Ο Σενέρ Λεβέντ έλαβε 3.980 σταυρούς. Αυτός ο αριθμός φανερώνει και κάποια πράγματα που δεν διακρίνονται εύκολα μες το κλίμα εντυπωσιασμού που επιβάλλουν τα ΜΜΕ.

Αν εξαιρέσουμε την κατεστημένη κομματική υπερδύναμη τουΔΗΣΑΚΕΛ, θα δούμε πως οι σταυροί προτίμησης για Σενέρ ΣΑΡΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον υπόλοιπο εκλογικό χώρο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Σενέρ έλαβε πιο πολλούς σταυρούς προτίμησης ακόμα και από υποψήφιους κατεστημένων κομμάτων όπως ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Συγκεκριμένα, ο Σενέρ έλαβε ασύγκριτα πιο πολλούς σταυρούς από όλους τους υποψήφιους στο:
• Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα,
• Κόμμα για τα Ζώα,
• Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης,
• Πατριωτικό Κίνημα,
• Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου.

Επίσης έλαβε:
• πιο πολλούς από όλους τους υποψήφιους στο νέο κόμμα του Κάρογιαν που ονομάζεται Δημοκρατική Παράταξη, ακόμα και από πασίγνωστους υποψήφιους του όπως την κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου και τον Γιάννο Λακκοτρύπη,
• πιο πολλούς σταυρούς από όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού Συμμαχία~Οικολόγοι εκτός από τον Χ.Θεοπέμπτου,
• πιο πολλούς από όλους τους υποψήφιους του ΕΛΑΜ εκτός από Γ.Γεάδη και Μ. Βασιλείου, 
• πιο πολλούς σταυρούς από τους υποψηφίους της ΕΔΕΚ Θέα Νικολάου και Διομήδης Διομήδους, και,
• πιο πολλούς από τον Άριστο Βασιλειάδη του ΔΗΚΟ.

Τα στοιχεία για όλα αυτά έχουν δημοσιευτεί εδώ:
Ευρωεκλογές 2019: Αυτοί είναι οι σταυροί προτίμησης
http://www.philenews.com/european-union/euroekloges-2019/article/709466/evroeklogs-2019-aftoi-einai-oi-stavroi-protimisis

■ Εν κατακλείδι

Η αύξηση της δύναμης του εκλογικού συνδυασμού Γιασεμί~Σενέρ Λεβέντ φανερώνει πως η προοπτική για ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ μεταξύ Τκυπρίων και Εκυπρίων διευρύνεται σε όλο και πιο πολλά μέτωπα.

Είναι η δεύτερη φορά που εμφανιστήκαμε μαζί στις εκλογές και ο πρωτοποριακός αυτός εκλογικός χώρος που διανοίξαμε μαζί για πρώτη φορά το 2014, μεγαλώνει.

Το γεγονός ότι η σταλινική ψευδοαριστερά αναγκάστηκε να συνεργαστεί με το κατοχικό καθεστώς κινητοποιώντας απίστευτο προσωπικό και πολιτικό μίσος και συκοφαντίες εναντίον μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για να καπελώσει και να καταλάβει αυτόν τον χώρο, δείχνει ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ είναι. Η ΝΑΤΟϊκή "αριστερά" και η κατοχική δύναμη ΤΡΕΜΟΥΝ την πιθανότητα συνένωσης αληθινών αριστερών και πατριωτών Τκυπρίων και Εκυπρίων ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατοχή και ΕΝΑΝΤΙΑ στο ενδεχόμενο επιβολής της ρατσιστικής διζωνικής "τελικής λύσης" στην Κύπρο.

Όλα αυτά σημαίνουν πως για μας σήμερα, η πολιτική και η ιστορία επιβάλλουν πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά επιμονή στα εξής:
• συνέχιση της αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης της ΑΝΤΙ-ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙ-ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ Παράταξης μέσα στην κάθε κοινότητα ένθεν και ένθεν της γραμμής αντιπαράταξης,
και,
• συνεργασία των ΑΝΤΙ-ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΑΝΤΙ-ΔΙΖΩΝΙΣΤΩΝ δυνάμεων Τκυπρίων και Εκυπρίων με κάθε τρόπο και σε κάθε μέτωπο. Χρειάζεται να βρεθούν τρόποι ώστε η πολιτική μας συνεργασία να λάβει και άλλες διαστάσεις: επικοινωνιακές, πολιτιστικές, εργασιακές, οικονομικές, παραγωγικές και προσωπικές.

Το όραμα παραμένει το ίδιο: τερματισμός της κατοχής, αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων, επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στις εστίες τους, επανένταξη των Τκυπρίων στην Κυπρ. Δημοκρατία, συμφιλίωση του λαού μας, και αυτό που ο Σενέρ Λεβέντ περιγράφει ως επανένωση των κοινοτήτων μας ξανά για από κοινού απόλαυση της ζωής "μαζί, στην ίδια πολιτική βεράντα" - η συνύπαρξη μας στις ίδιες γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στην αγορά, στους πολιτικούς θεσμούς. Σε κλίμα δικαιοσύνης, και όχι μόνο ανοχής, αλλά και απόλαυσης της διαφορετικότητας ανάμεσα στα άτομα και τις κοινότητες του τόπου μας.

Πολλοί από μας πιστεύουμε πως χωρίς Σοσιαλισμό το πιο πάνω όραμα είναι ανέφικτο. Γι αυτό και οι αξίες της Αριστεράς έχουν σημασία στην πορεία μας.

Η διαχρονική σταθερότητα αυτού το οράματος διαφαίνεται καθαρά και στις δηλώσεις μας από τις προηγούμενες ΕυρωΕκλογές του 2014, εδώ:
"Στην ίδια πολιτική βεράντα"
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/117023/stin-idia-politiki-veranta

Η Απελευθέρωση είναι η μόνη Λύση.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
 • Μέλος της Κίνησης Στήριξης Σενέρ Λεβέντ ~ Γιασεμί

Ιδρυτικό στέλεχος:
• Φιλική Εταιρεία Κύπρου
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf 
Ομάδα Σύνταξης, ΕνδοΜήδεια Κύπρου / Cyprus IndyMedia
https://cyprusindymedia.blogspot.com
και, https://web.archive.org/web/*/https://cyprus.indymedia.org
• Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης
https://www.facebook.com/FiloiTisKannabis

* * *

Επιπρόσθετες πηγές

■ Από το προεκλογικό μανιφέστο που δημοσίευσε το Κίνημα Γιασεμί ~ Σενέρ Λεβέντ στις 13 Μαρτίου, μαζί με το σύνθημα "Ενωμένοι-Δυνατοί, ενάντια στην κατοχή":
• "Τασσόμαστε υπέρ μιας Κύπρου ολικής και αδιάσπαστης και όχι απλώς ενωμένης. Θέλουμε μία Κύπρο χωρίς σύνορα, που δεν θα χωρίζεται σε τουρκική και ελληνική περιοχή. Υποστηρίζουμε λύση που αποκλείει τα δύο κράτη, τη διχοτόμηση. Δεν είμαστε αντίθετοι με μια ομοσπονδιακή λύση, αλλά βλέπουμε την ομοσπονδία ως μέσο δημιουργίας μιας ενιαίας Κύπρου και όχι ως εφαλτήριο για χωριστά κράτη. Και η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά αντίθετα με αυτό που συζητείται τώρα, ήταν μία περιφέρεια και όχι διζωνική. Η Κύπρος είναι μία και αδιαχώριστη. Είναι παραλογισμός να ζητείται η δημιουργία δύο χωριστών χωρών σε ένα νησί. Όσοι υποστηρίζουν την ομοσπονδιακή λύση και στις δύο πλευρές του νησιού, πρέπει να διευκρινίσουν το περιεχόμενό της και να μιλήσουν ξεκάθαρα, ειδικά για το θέμα του τερματισμού των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων."

• Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Σενέρ κατέθεσε τις εξής επιπρόσθετες θέσεις για την λύση:
    • Επιστροφή όλων των προσφύγων.
    • Πρώτο λόγο για τις κατεχόμενες περιουσίες να έχει ο αληθινός ιδιοκτήτης.
    • Όσοι πρόσφυγες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιστρέψουν να λάβουν αποζημιώσεις.

■ Μπορείτε να μελετήσετε το πλήρες κείμενο εδώ:
ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΣΕΜΙ» ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
https://the.cypriots.org/13/03/2019/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81-%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%85


■ Το κυπριακό είναι ο κύριος άξονας που καθορίζει τα πάντα σε αυτή την διερεύνηση. Ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και ο εκλεκτός του Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ υποστηρίζουν την ρατσιστική διζωνική "λύση". Χωρίς καμία υπερβολή, να τι είναι αυτό το σχήμα:
• Σε μια τόσο μικρή χώρα το Κράτος θα έχει 3 Κυβερνήσεις, 4 Βουλές, 3 Αστυνομίες, 3 δημόσιες υπηρεσίες, διπλούς ημικρατικούς οργανισμούς, διαρχία αξιωματούχων, πλήρη κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, και εισαγωγή αναρίθμητων VETO στη λειτουργία κάθε εξουσίας του κεντρικού κράτους, KAI σύνορο μεταξύ των δύο κρατιδίων, ΚΑΙ δια νόμου όλα τα αξιώματα και δικαιώματα θα κατανέμονται στο λαό με βάση Εθνοφυλετικά κριτήρια. Ο Εθνοφυλετικός Νόμος θα είναι ο ύψιστος νομικός θεσμός του διζωνικού κράτους. Όπως σε όλες τις χώρες όπου επικράτησε ο χιτλερισμός, καθώς και στο Απάρταϊντ της Νοτίου Αφρικής και στο σιωνιστικό Ισραήλ. Αυτό δεν είναι λύση, αλλά συνταγή για αιώνιο πόλεμο.

Γι αυτούς τους λόγους δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά:
♦ Κοινός αγώνας με Τκύπριους που είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στην ρατσιστική διζωνική "λύση"
♦ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
♦ ΕΝΑΝΤΙΑ στον πολιτικό Ισλαμισμό και την ισλαμοποίηση των κατεχομένων
♦ Υποστηρίζουμε το Κίνημα Γιασεμί~Σενέρ Λεβέντ:
https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%A3%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%AF-%CE%A3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81-%CE%9B%CE%B5%CE%B2%CE%AD%CE%BD%CF%84-287685221396468

~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment