Thursday 16 July 2020

46 Χρόνια Μετά η Προδοσία Συνεχίζεται




Σε όσες και όσους δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια του καλοκαιριού γνωρίζοντας ότι οι Εφιάλτες είναι ακόμη ανάμεσά μας.

Εισαγωγή: Μελετώ τα ζητήματα του πραξικοπήματος και της εισβολής τα τελευταία 25 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα που είναι και η πολιτική μου άποψη για τα γεγονότα:

Αντικειμενικός σκοπός του πραξικοπήματος ήταν η αποδυνάμωση της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς να αντισταθεί στην εισβολή.

Χωρίς το πραξικόπημα και χωρίς την συναίνεση επίορκων αξιωματικών με την συνειδητή ή/και ασυνείδητη αδράνειά τους η εισβολή θα αποτύγχανε. Αξίζει μόνο να μελετήσετε στις πηγές την καταγραφή του ημερολογίου του στρατηγού της εισβολής Μπεντρετίν Ντεμιρέλ την 22α Ιουλίου 1974 για να κατανοήσετε τι θα είχε συμβεί εάν η Εθνική Φρουρά και οι μονάδες της δεν είχαν εμποδιστεί από την αποστολή τους από προδότες ή/και αν οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εμπλακεί. (1) Όσοι εμπόδισαν τις μονάδες από του να εκτελέσουν τα σχέδια αμύνης, όσοι έστελναν τις μονάδες σε αποστολές αυτοκτονίας είναι ένοχοι έσχατης προδοσίας. Μίας προδοσίας χωρίς προδότες αφού ελάχιστοι τιμωρήθηκαν, κάποιοι δεν εκ των πρωταγωνιστών συνέχισαν τις «λαμπρές» τους καριέρες μέσα στο στράτευμα και μετά την μεταπολίτευση.

46 χρόνια μετά η ίδια προδοσία συνεχίζεται. Και εάν για την περίοδο του 1974 χρησιμοποιούμε την δικαιολογία της ανομιμοποίητης πολιτικά Χούντας των Αθηνών, ποιά δικαιολογία υπάρχει σήμερα;

Η προδοσία σήμερα


Την προδοσία της χούντας συνεχίζουν σήμερα νομιμοποιημένοι πωλητικοί σχηματισμοί οι οποίοι με την δράση ή/και την αδράνειά τους δρουν ακριβώς όπως οι προδότες το 1974. Κατ’ ακρίβεια είναι χειρότεροι από τους χουντικούς, ακριβώς επειδή δρουν με την νομιμοποίηση που αντλούν από τον λαό, αντίθετα με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Αυτό που τους νοιάζει είναι το μάντρισμα των ψηφοφόρων τους και η αρπαγή των καρέκλων της συστημικής εξουσίας. Με κάθε κόστος! Ακόμη και αν το κόστος είναι η διάλυση της δυνατότητας άμυνας του Λαού.



Συγκεκριμένα το ΔΗΣΑΚΕΛικό δίπολο το οποίο κυβερνά τον τόπο εδώ και 12 χρόνια έχει υποβαθίσει την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς σε τέτοιο βαθμό που μόνον με την περίοδο των ημερών προ της εισβολής μπορεί να συγκριθεί.

Άμοιροι ευθυνών βέβαια δεν είναι και οι υπόλοιποι. Με την σιωπηλή τους συνενοχή προετοιμάζουν θελημένα ή/και αθελα το πεδίο για ένα ακόμη περίπατο του Τουρκικού στρατού, όταν και όποτε το αποφασίσει. Επί πτωμάτων.

Η πωλητική μας ηγεσία αποτελείται από άτομα που δεν έχουν υπηρετήσει εδώ και δεκαετίες, που έχουν αλλεργία με το στράτευμα και που εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν τα συναισθήματα των ψηφοφόρων τους για να κυβερνούν προδίδοντας την αποστολή τους και όλους εμάς. Ψευδοκομμουνιστές και εθνικά άφρονες, συνεπικουρούμενοι από επιτήδειους ουδετέρους μας οδηγούν με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την καταστροφή και την οριστική υποταγή. Έχουν όλοι τους ανάξει την προσωπική τους αδυναμία και οσφυοκαμψία σε τρόπο ζωής. Μαζί τους συμπορεύονται και επίορκοι αξιωματικοί της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι και νομιμοποιούν με την αφωνία τους τις επαίσχυνες πράξεις των πωλητικών τους προϊσταμένων.

Το περίφημο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης

Τα λόγια του έντιμου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς συνταγματάρχη εν αποστρατεία  Άντη Λοΐζου για το ταμείο είναι και τα μοναδικά που χρειάζεται να διαβάσετε για να κατανοήσετε το μέγεθος της συνεχιζόμενης προδοσίας. Ο Άντης προς τιμήν του είναι ένας πατριώτης αξιωματικός που εξέφρασε εμπράκτως την διαφωνία του με την συνεχιζόμενη προδοσία με την παραίτησή του. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα του πως απονομιμοποιείται η προδοσία. Γράφει λοιπόν:

«Αυτήν τη φορά δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία, γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν στη διάθεσή τους τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης (ΤΑΘ), των οποίων -εν τη σοφία τους- οι «βολευτές» ενέκριναν τη δυνατότητα διάθεσης για άλλους σκοπούς. Δυστυχώς, το θέμα των κονδυλίων του ΤΑΘ και της οικοδόμησης ικανών δυνάμεων αποτροπής στην ΚΔ κανένα πολιτικό κόμμα δεν το χειρίστηκε με σοβαρότητα, ούτε πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής ή μέλη της εν λόγω Επιτροπής το κατήγγειλαν στον ΚΥΡΙΑΡΧΟ κυπριακό λαό. Σύμφωνα με άρθρα και εισηγήσεις σε ημερίδες, από άριστους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΚΔ αν αξιοποιούσε ορθά τα κονδύλια του ΤΑΘ σήμερα θα είχε ισχυρότερες ΕΔ και μάλιστα πολεμικά πλοία και πολεμική αεροπορία, κάτι που στο πλαίσιο ενός ισχύοντος ΔΕΑΧ θα ανέτρεπε εις βάρος της Τουρκίας το ισχύον ισοζύγιο δυνάμεων, που σήμερα, σύμφωνα με ψυχρούς υπολογισμούς, είναι υπέρ της και μάλιστα με μια ΚΔ έρμαιο στις ορέξεις της.» (2)

Όσες και όσοι έβαλαν το χέρι τους στο Ταμείο, όσες και όσοι σιώπησαν μπροστά στην καταλήστευσή του για άλλους λόγους από την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας του κράτους μας να προστατεύσει τον λαό του είναι προδότες χειρότεροι από τους Χουντικούς. Διότι είναι αδύνατον να πορεύονται ως κάτι διαφορετικό με 40.000 Τούρκους στρατιώτες σε επιθετική διάταξη. Δεν μπορούν να προσποιηθούν ότι δεν γνωρίζουν. Όσοι γνωρίζουν και συνειδητά επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά είναι προδότες! Η λέξη και η κατηγορία είναι φοβερή αλλά πώς αλλιώς να ονομάσουμε όσες και όσους υποβαθμίζουν την άμυνα και το ηθικό του λαού γνωρίζοντας συνειδητά τους κινδύνους;

Η πραγματικότητα επί του εδάφους

Στο έδαφος της πατρίδας μας βρίσκονται πλήρως επανδρωμένες μονάδες του τακτικού Τουρκικού στρατού με όλα τα υλικά που χρειάζονται για να εξαπολύσουν ανά πάσα στιγμή μία νέα επίθεση εις βάρος μας. Η βεβαιότητα τους για την προδοσία είναι τόση που οι μονάδες πυροβολικού τους βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από την γραμμή κατάπαυσης του πυρός,  σε πλήρη αντίθεση με κάθε αίσθηση στρατιωτικής δεοντολογίας που θέλει το πυροβολικό ταγμένο στα μετόπισθεν, για την προστασία του. Ο στρατός κατοχής δείχνει τόση αλαζονία με την διάταξη του, διότι  τμήματα της πωλητικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας του φωνάζουν και του δείχνουν εμπράκτως ότι ΔΕΝ επιθυμούν να υπερασπιστούν τον τόπο.

Οι μονάδες του Τουρκικού στρατού με λίγη προειδοποίηση μπορούν είτε αποσπασματικά, είτε εν συνόλω να κινηθούν, χωρίς την καθυστέρηση της πρόσκλησης εφέδρων.

Σε αυτή την βάρβαρη επιθετικά διατεταγμένη δύναμη θα αντισταθούμε – ναι θα αντισταθούμε! – κληρωτοί, έφεδροι και εθνοφύλακες με κύριο όπλο την Αγάπη μας για τον τόπο και την αίσθηση καθήκοντός μας. Για να το πράξουμε θα χρειαστεί χρόνος επιστράτευσης.  Όπως ακριβώς οι πατεράδες και οι παππούδες μας το 1974 είμαστε προδομένοι.

Η μείωση της θητείας

Εδώ και τέσσερα χρόνια με απόφαση της εθνικά άφρονος κυβέρνησης Αναστασιάδη, την υποστήριξη της πωλητικής ηγεσίας και της υποτιθέμενης «αντιπολίτευσης» αλλά και με την ένοχη σιωπή της στρατιωτικής ηγεσίας η δύναμη της Εθνικής Φρουράς έχει μειωθεί στο μισό. Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι τραγικά για την άμυνα του τόπου, αλλά παραμένουν κρυφά και αποσιωπούνται.

Για να καταφέρει η κυβέρνηση να υλοποιήσει την δέσμευσή της στην διάλυση του στρατεύματος μειώθηκαν δραστικά τα φυλάκια στην γραμμή αντιπαράταξης. Καταγράφηκαν φαιδρές δηλώσεις για την χρήση καμερών – τις έχετε δει; - και ακόμη φαιδρότερες πρακτικές ομοιωμάτων στρατιωτών σε σκοπιές!

Η γραμμή αντιπαράταξης είναι γυμνή και ώριμη για στρατιωτική και άλλη εκμετάλλευση. Μέσω τις διακινούνται άνθρωποι και αγαθά, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο. Έγκυρες πληροφορίες μας έχουν αναφέρει ότι οι στρατιώτες και το προσωπικό που διαμαρτύρεται για την κατάσταση μετακινούνται ή/και αποσιωπούνται, όπως ακριβώς και οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί τις μέρες πριν από την εισβολή. 

Το μέγεθος της προδοσίας είναι ασύλληπτο.

Είναι αυτή την προδοσία που δικαιολογεί ο πρόεδρος της δεινοκρατίας με τις περίφημες δηλώσεις του για «εξαφάνιση του Κυπριακού Ελληνισμού σε περίπτωση «στρατικοποίησης», είναι αυτή την προδοσία που δικαιολογεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ με τις δηλώσεις αξιωματούχων του ότι «δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς διότι στρατικοποιούμε το Κυπριακό». Δίδουν στους εαυτούς τους εκ των προτέρων άλλοθι διότι γνωρίζουν. Και είναι ίδιοι και χειρότεροι από τους Χουντικούς.

Η ευθύνη της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς

Τίποτε από τα πιο πάνω δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την σιωπηλή συναίνεση και ανοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς. Είναι φανερό ότι κάποιοι προτιμούν την ασφάλεια των μισθών και των θέσεων τους αντί των όρκων που έχουν δώσει. Οι λίγοι επίορκοι αυτοί ανώτεροι αξιωματικοί δυστυχώς αμαυρώνουν το στράτευμα καθώς γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους πωλητικούς τα αποτελέσματα της μειοδοσίας τους. Αποτελούν μία θλιβερή μειοψηφία αλλά με την τάυτιση τους με την πωλητική ηγεσία διασφαλίζουν ότι η προδοσία συνεχίζεται. Ενόσω επικρατεί η ομερτά που έχει επιβληθεί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο «Αττίλα». Και δεν υπάρχει τόπος πλέον να οπισθοχωρήσουμε. Όσοι γνωρίζουν την πραγματικότητα και σιωπούν είναι και οι ίδιοι συνένοχοι της. Εφιάλτες ανάμεσά μας.

Υπάρχει ελπίδα;

Ολόκληρη η άμυνα του τόπου βασίζεται στο συναίσθημα ευθύνης των όσων εξ ημών θα πολεμήσουμε. Και στα Μέσα τα οποία διεθέτουμε και την εκπαίδευση μας σε αυτά.

Ως Οπλίτης που Υπηρετώ για τρεις δεκαετίες της ζωής μου γνωρίζω από πρώτο χέρι  το Φρόνημα, το Ήθος και την Επιθυμία πολλών από εμάς να προστατεύσουμε τον τόπο και τους αγαπημένους μας. Αυτή η Στάσις είναι ο μεγαλύτερος συντελεστής ισχύος της πατρίδας μας. Στην Κύπρο υπηρετούμε μαζί παππούδες, γιαγιάδες, κόρες, γιοι και εγγόνια. Αυτός ο συνδυασμός ανδρών και γυναικών είναι δυνατόν να είναι ένα αξεπέραστο εμπόδιο στην επιβουλή της βαρβαρότητας που μας απειλεί, με τον ορθό εξοπλισμό και εκπαίδευση. Είναι όμως αδύνατη η εκμετάλλευση αυτού του συντελεστή ισχύος χωρίς εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Εμείς – οι όσες και όσοι εμείς - θα πολεμήσουμε για το Δικαίωμα μας να Υπάρχουμε. Θα πολεμήσουμε για όσες και όσους είναι πίσω μας.

Δώστε μας τα Εφόδια και σας εγγυώμαι ότι όλοι μας θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Με τα εκατομμύρια που δίδονται κάθε χρόνο στα κόμματα θα μπορούσαν για παράδειγμα να αγοραστούν καινούρια τυφέκια για την Εθνική Φρουρά και ατομικός εξοπλισμός προστασίας για κάθε πολίτη-οπλίτη σε πολύ μικρό χρονικό διαστήμα. Είναι ζήτημα προτεραιοτητων. Εκτός εάν θέλετε να πολεμήσουμε με τα κράνη του πολέμου του Βιετνάμ και με τους χάρτινους στρατιώτες ...

Όπως άρθρωσε και ο Συρακούσιος εκείνος:

«Δώστε μας τόπο να σταθούμε και θα ταράξουμε την Γη.» (3)

Ή αν μη τι άλλο δώστε μας την δυνατότητα να μην πάμε σαν πρόβατα στην σφαγή ενώ κάποιοι θα κρύβονται στα μετόπισθεν, ώστε μετά να καπηλεύονται τα πτώματά μας, όπως ακριβώς πράττουν τώρα με τα πτώματα των πατεράδων και των παππούδων μας.

Δώστε τέλος στην Προδοσία!

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~



Πηγές

-------

1. «Ο Tuncer ήταν άγρυπνος και κουρασμένος. Είπε ότι οι μονάδες ανακατεύθηκαν
μεταξύ τους και συμπτύχθηκαν σ’ ένα μέτωπο 250μ. H κατάσταση θύμιζε Δουνκέρκη. H μόνη λύση ήταν άμεση επίθεση. O ταξίαρχος Boratas επικεφαλής 150 ανδρών των ειδικών δυνάμεων επιτέθηκε στις 10.45π.μ. με κατεύθυνση από Πενταμίλι προς το χωριό Αγιος Γεώργιος. Εγώ ακολούθησα με τα άρματα και διέταξα το πεζικό να μας ακολουθήσει. Οι πεζοί θ’ ανέβαιναν στα τανκ. H διαταγή όμως αυτή ήταν αδύνατο να φθάσει παντού. Πώς, με ποια μέσα και σε ποιους μπορούσε να φθάσει η διαταγή; Κάτω από ποια δένδρα βρίσκονταν οι διοικητές των μονάδων; H απόφαση για κατάπαυση του πυρός στις 17.00 μπορούσε να οδηγήσει στην ήττα. Οι μονάδες που αποβιβάστηκαν στις 20 Ιουλίου κατανάλωσαν τα τρόφιμα και τα πυρομαχικά τους και ήταν άγρυπνες. Οι μονάδες μας έπρεπε να απελευθερωθούν από τον κλοιό.»
Αξίζει να διαβάσετε όλο το άρθρο και τις σημειώσεις του εδώ:
Από το αρχείο Π&Δ: H τουρκική εισβολή στη Κύπρο, το απόρρητο ημερολόγιο του στρατηγού Μπεντρετίν Ντεμιρέλ



3. «Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω»
Ρητό που αποδίδεται στον Αρχιμήδη

1 comment:

  1. Η δήλωση του εισβολέα Τούρκου στρατηγού Μπ. Ντεμιρέλ έγινε για την 22α Ιουλίου 1974. Η κατάσταση που περιγράφει, ότι δηλαδή οι μονάδες των εισβολέων "ανακατεύθηκαν μεταξύ τους και συμπτύχθηκαν σ’ ένα μέτωπο 250 μέτρα" και ότι η "κατάσταση θύμιζε Δουνκέρκη", ήταν την ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ της εισβολής, μετά από τρεις μέρες αδιάκοπων βομβαρδισμών και κανονιοβολισμών εις βάρος της "διαλυμένης" ΕθνοΦρουράς, η οποία είχε παρασυρθεί εκτός αποστολής από την ηγεσία των χουντικών αξιωματικών.

    Παρ' όλο που η κάθε της μονάδα είχε διασπαρεί σε σημεία μακριά από τις αρχικές της θέσεις μάχης, και είχε εμπλακεί σε μάχες με το Εφεδρικό και τους παρακρατικούς του Μακαρίου, και παρ' όλο που είχε υποστεί προδοσία εκ των έσω ΚΑΙ ανηλεή βομβαρδισμό για τρείς μέρες η ΕθνοΦρουρά είχε καταφέρει να περιορίσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον στρατό εισβολής σε μια ακτή μήκους 250 μέτρων! Αυτή είναι το μήκος που περπατά κάποιος άνετα σε τρία ως πέντε λεπτά.

    Ακόμα και με τα αρχαία της όπλα, με την ανύπαρκτη (διαλυμένη και αποπροσανατολισμένη) στρατιωτική ηγεσία) η ΕθνοΦρουρά μας κατάφερε να γονατίσει τους εισβολείς πολεμώντας με την ΨΥΧΗ της, με την αυτοθυσία και το γιγάντιο θάρρος των υπερασπιστών μας.

    Η στρατιωτική μας νίκη ήταν ΣΙΓΟΥΡΗ - για ΑΥΤΟ επενέβηκαν σε πολλαπλά περιστατικά υψηλά ιστάμενοι αξιωματικοί ώστε να περιορίσουν την δράση του στρατού μας, διασφαλίζοντας έτσι με την ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ και αδιαμφισβήτητη ΠΡΟΔΟΣΙΑ εις βάρος του αγωνιζόμενου λαού ότι οι εισβολείς θα καταφέρουν να προχωρήσουν.

    Χωρίς προδοσία ο στρατός εισβολής δεν θα προχωρούσε. Θα βίωνε πραγματικά αυτό που είχε διαγνώσει ο στρατηγός Ντεμιρέλ: μια πανωλεθρία τύπου Δουνκέρκης.

    Αυτά αποδεικνύουν το πόσο σοβαρά είναι τα θέματα που θέτει πιο πάνω ο Σόλων.

    ReplyDelete