Monday 25 February 2019

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ... EN TAXEI



του Πέτρου Πέτρου




• Οι ΗΠΑ έχουν μπλοκαρισμένα 30 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία ανήκουν στην Βενεζουέλα, ποσότητες χρυσού και άλλες αξίες, με τις οποίες η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας μπορεί να αγοράσει ΄ο.τι θέλει και να καλύψει ανάγκες του λαού της χωρίς καμιά ανάγκη από τη λεγόμενη «ανθρωπιστική» βοήθεια των ΗΠΑ, μεγάλο μέρος της οποίας είναι ληγμένα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.

• Η λεγόμενη βοήθεια αρκεί για 15000 άτομα, ενώ οι Επιτροπές της Βενεζουέλας [αυτο-οργανωμένοι θεσμοί λαϊκής εξουσίας] καθημερινά μοιράζουν πάνω από 6 εκατομμύρια γεύματα. Παρά τα προβλήματα δεν έκλεισε κανένα νοσοκομείο, κανένα σχολείο, κανένα πανεπιστήμιο.

• "Αν η χώρα μας παρήγαγε πατάτες και σιτάρι", λέει ο Μαδούρο, "καθόλου δεν θα ενδιέφερε τους αμερικανούς. Ενδιαφέρονται όμως για τα πετρέλαια μας, τον χρυσό μας"(είναι η 6η χώρα παγκόσμια σε αποθέματα), "τον βωξίτη και όλο τον φυσικό μας πλούτο και δεν θέλουν μια επανάσταση στο «προσαύλι» τους".

• Την περασμένη Πέμπτη ρωσικά αεροπλάνα μετάφεραν 7,5 τόνους φαρμάκων στην Βενεζουέλα, όμως λέξη δεν είπε το EURONEWS και τα δυτικά ΜΜΕ.

• Βοήθεια σε φάρμακα έστειλε επίσης η Κούβα.

• Ο Μαδούρο εδώ και μέρες δήλωσε: "Αφήστε να έρθει κρέας από την Βραζιλία και το αγοράζω αμέσως, αφήστε να έρθει ζάχαρη και την αγοράζω αμέσως όπως και πολλά άλλα τρόφιμα. Εμείς δεν είμαστε ζητιάνοι κανενός. Ελευθερώστε όμως τα λεφτά μας. Είμαστε δεχτοί να δώσουμε λίστα στην ΕΕ με τις ανάγκες μας και να έρθει νόμιμη βοήθεια με βάση τους διεθνούς κανόνες".

• Τα δυτικά ΜΜΕ με ναυαρχίδα το ΕURONEWS μεταδίδουν συνεχώς ψέματα. Λένε ότι αυτομόλησαν 60 στρατιώτες, δεν λένε όμως ότι 900 χιλιάδες στρατού παραμένουν πιστοί στον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο Μαδούρο.

• Η Βενεζουέλα έχει ένα άρτια εκπαιδευμένο στρατό από το 2002 από τους Ρώσους και οπλικά συστήματα που δεν διαθέτει κανένας στην Λατινική Αμερική. Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence απειλεί τους στρατιωτικούς της Βενεζουέλας ότι "θα λογοδοτήσουν" για τη στήριξη που παρέχουν στον Μαδούρο και ότι θα τα χάσουν όλα (!!!)

Πέτρος Πέτρου, 25 Φεβ. 2019

* Ο Πέτρος Πέτρου είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής με παρουσία στον Σοσιαλιστικό χώρο για πολλές δεκαετίες, πολυμαθής και πολυταξιδευμένος• κατέχει ιδιαίτερη οικειότητα με θέματα που αφορούν τη Ρωσσία, Κούβα και την ευρύτερη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το πιο πάνω δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ:

https://www.facebook.com/Petros.Venue/posts/948323822040543


ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Περαιτέρω ανάλυση για το παρασκήνιο της υπόθεσης Βενεζουέλα:

■ How Much of Venezuela’s Crisis is Really Maduro’s Fault?
by Prof. Steve Ellner
• "There are several factors for Venezuela’s economic crisis, but you wouldn’t know it by listening to U.S. leaders or following corporate media"
https://consortiumnews.com/2019/02/15/how-much-of-venezuelas-crisis-is-really-maduros-fault
Εναλλακτική διεύθυνση:
https://venezuelanalysis.com/analysis/14334

■ The War on Venezuela Is Built on Lies
by John Pilger 
• "A war has been declared on Venezuela, of which the truth is 'too difficult' to report"
http://johnpilger.com/articles/the-war-on-venezuela-is-built-on-lies
Εναλλακτική διεύθυνση:
https://venezuelanalysis.com/analysis/14348

~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment