Friday 8 February 2019

Πέρα από 90 μέρες απεργία πείνας: Λεϊλά Γκιουβέν!



Δηλώνουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη μας με τους απεργούς πείνας και πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Τουρκίας, οι οποίοι απεργούν για να αρθεί η απομόνωση του ηγέτη του Κουρδικού Κινήματος και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, γνωστού και ως Άπο. Ο Άπο βρίσκεται φυλακισμένος και απομονωμένος σε ένα κελλί για 20 χρόνια.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επιτελέσει άμεσα το καθήκον της και να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νησί Ιμραλί όπου κρατείται ο Οτσαλάν με σκοπό την διαπίστωση των συνθηκών κράτησης του. 

Η Βουλευτής Λεϊλά Γκιουβέν έχει συμπληρώσει τώρα πέραν από 90 μέρες σε απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τον Οτσαλάν. Είναι μέλος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και έχει ήδη περάσει πολλά χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας λόγω της αφοσίωσης της στον Κουρδικό αγώνα.

Η Λεϊλά έχει αρχίσει να εμφανίζει σοβαρές κλινικές ενδείξεις δυσλειτουργίας του οργανισμού της - πιστεύουμε ότι κινδυνεύει η ζωή της. Έχει ήδη χάσει πολύ βάρος, υποφέρει από κράμπες, αδυναμία, υπερευαισθησία σε οσμές και φώς, υπερβολικά χαμηλή πίεση του αίματος και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πιθανώς επίκειται ραγδαία κατάρρευση. Ανησυχούμε για την έκβαση των εξελίξεων.

Καλούμε την Κυπριακή Κυβέρνηση, την Βουλή και τους ΕυρωΒουλευτές μας να εκφράσουν την ανησυχία μας για την κατάσταση της Βουλευτού Λεϊλά Γκιουβέν σε όλους τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, και να τους πιέσουν να πάρουν πρωτοβουλίες για διάσωση της ζωής της και άρση της απομόνωσης του Α. Οτσαλάν.

Φιλική Εταιρεία
http://filiki.etaireia.org

Περισσότερες πληροφορίες:

■ Τουρκία: Χιλιάδες στο δρόμο για τη Λεϊλά Γκιουβέν που κάνει απεργία πείνας
https://www.news247.gr/kosmos/toyrkia-chiliades-sto-dromo-gia-ti-leila-gkioyven-poy-kanei-apergia-peinas.6690909.html

■ Open letter to the women of the world from Leyla Güven
7 February 2019
https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/leyla-g-ven/open-letter-to-women-of-world-from-leyla-g-ven

■ Leyla Guven’s health critical
https://anfenglishmobile.com/news/leyla-guven-s-health-critical-32667

~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment