Tuesday 27 November 2018

Πιστοί στο όραμα Μακαρίου και Ντενκτάς




Μπορείτε να απολαύσετε την εικόνα στο φυσικό της μέγεθος εδώ {κλικ}:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhwA8MgSVnZNaUd8IFWSlzIJbKmDIBFizpJsd72gI5gXx0GxUinLH7KjjuYBkYUq6Hnez2Ddu_JTH51azhDPgSd-_BuvxlJEQFW1XhyphenhyphenGznJcM4X_oeHklGFCfuOpjvE5bxd48lqBNoviU1/s1600/Averoff.Neofytou.Mehmet.Ali.Talat.banner.Makarios.Denktas.png

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~

1η Οκτωβρίου: Επέτειος η Υπαίτιος;
http://cyprus.indymedia.org/node/5169

Οι Εργασίες μας
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

Αρχές, Αξίες, Στόχοι
http://filiki.etaireia.org/Filiki-Arxes-A3ies.pdf

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ
http://cyprus.indymedia.org/node/4916

Οδικός Χάρτης για μια Δίκαιη, Λειτουργική και Βιώσιμη Λύση του Κυπριακούτου Σόλωνα Αντάρτη
http://cyprus.indymedia.org/node/4988

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 


2 comments:

  1. Σχόλιο από τον Άντη Ροδίτη, συγγραφέα του καταπληκτικού βιβλίου με τίτλο "Κουράγιο Πηνελόπη", και της συλλογής με τίτλο "4 Διηγήματα", που είχαμε ευκαιρία να παρουσιάσουμε εδώ:
    "Τα Διαστημόπλοια της ΕΟΚΑ ~ Άντη Ροδίτη: Τέσσερα Διηγήματα"
    "http://cyprusindymedia.blogspot.com/2016/05/blog-post_4.html

    Ακολουθεί το σχόλιο του συγγραφέα.


    "Αγαπητέ Πέτρο,

    Από την άλλη δεν μπορώ να αρνηθώ τη λογική, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δεν ανεχόμουν την παραφροσύνη τού να κυβερνά την Κύπρο ένας ιερωμένος και να την κρατά με χίλια κόλπα μακριά από την Ελλάδα. Η επικράτηση εκείνης της παραφροσύνης ως ηρωισμού και… αντίστασης, έφερε τη σημερινή λογική της ομοσπονδίας.

    Εγώ λέω είμαστε σε αδιέξοδο και δεν είναι με κανέναν ενθουσιασμό που προσβλέπω στην προοπτική της ομοσπονδιακής λύσης που θα μας έδινε εδάφη πίσω και ασφάλεια.

    Αλλά εσύ, τι θέλεις;

    Ξέρεις, αλλά δεν τολμάς να το πείς; Και γιατί δεν τολμάς, επειδή υποψιάζεσαι πόσο ανέφικτο και επικίνδυνο είναι;

    Πραγματικά, ενδιαφέρομαι να καταλάβω.

    Ή, μήπως, είναι ένα τυφλό μίσος για άλλους λόγους που επιδιώκει την πτώση της παρούσας κυβέρνησης με τον μανδύα του (άνευ αληθινού στόχου) πατριωτισμού;

    Αν δεν μπορείς εσύ, μπορεί άλλος να δώσει καθαρές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και όχι γενικολογίες;

    Μπορείς να το αναρτήσεις αυτό ή μπορείς εσύ να το απαντήσεις ή οποιοσδήποτε άλλος.

    ΑΡ"

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο.

    Το θεμελιώδες πρόβλημα με την ρατσιστική Διζωνική "λύση" που ζητούν να μας επιβάλουν οι Δυτικές δυνάμεις, ο Τουρκικός μιλιταρισμός και οι ντόπιοι άρχοντες του ΔΗΣΑΚΕΛ, ακόμα και αν μπορούσαμε να παραβλέψουμε όλες τις ηθικές και πολιτικές ανομίες που αυτή αποτελεί, αποστάσσεται σε ένα και μόνο:
    Είναι σίγουρη εγγύηση για αιώνιο πόλεμο.

    Λόγω της αδικίας που εμπερικλείει, η ρατσιστική Διζωνική μόνο δια της βίας μπορεί να επιβληθεί. Αλλά ακόμα και αν όλος μας ο πληθυσμός μπορούσε να μαγευτεί και σε μια νύκτα να πει "εντάξει, δέχομαι", αμέσως από την επομένη μέρα της εφαρμογής της, ανοίγουν οι πύλες της Κόλασης. Ποιός και πως θα σταματήσει τους Κερυνειώτες από το να παν και αυτοί στα σπίτια τους; Ποιός και πως θα στραγγαλίσει τους λίγους πρόσφυγες που θα επιστρέψουν με βάση τη λύση, όταν αυτοί θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται για το ότι τα συνταγματικά και νομικά δικαιώματα διανέμονται με φυλετικά κριτήρια; Ποιός και πως θα επιβάλει την ομαλότητα και "τάξη" όταν οι αποσχιστικές δυνάμεις παραλύσουν την λειτουργία του Κράτους με βέτο και άλλα τεχνάσματα;

    Οι Γκρίζοι Λύκοι, το Ισλαμικό Κράτος και τα κατάλοιπα της ΤΜΤ αγωνιούν, ξεροσιαλιαρίζονται για την αγία εκείνη μέρα που θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι γκιαούρηδες μες τις γειτονιές τους.

    Ο γενικευμένος πόλεμος που θα ξεσπάσει - που ταιριάζει απόλυτα με το πολιτικοστρατιωτικό όραμα των ΗΠΑ όπως το κατέθεσε ο Τζιώρτζ Μπούς, τον Αιώνιο Πόλεμο - θα αποτελείται από εχθροπραξίες "χωρίς διακρίσεις": πόλεμος όπου είναι όλοι εναντίον όλων. Αριστεροί εναντίον δεξιών, ψευδο-αριστεροί εναντίον ψευδοδεξιών, τούρκοι εναντίον ελλήνων, χριστιανοί εναντίον μουσουλμάνων, εθνικά κυπραίο εναντίον ελληνων της Κύπρου, ελληνοκύπριοι εναντίον τουρκοκυπρίων, έποικοι εναντίον ιθαγενών, κοκ.

    Το βίντεο που ακολουθεί είναι από μια παρουσίαση μου στο συνέδριο του ΕΠΑΜ στην Αθήνα. Είναι μια κατάθεση και περιγραφή την τραγικής στρατιωτικής και πολιτικής πραγματικότητας που δυστυχώς καθορίζει το αν θα επιβιώσει ο Ελληνισμός στην Κύπρο για ακόμα μια γενεά ή όχι. Διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η κριτική πολύ ευπρόσδεκτη.
    "Ημερίδα για «Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη» στο Royal Olympic - 22 Ιαν 2017"
    https://www.youtube.com/watch?v=hrdwUZaaFG8&t=0s&list=FLpLLh7KYMIH6FbSIWyQrVcA&index=2#t=6600

    Τώρα όσον αφορά το ποιά είναι η ορθή λύση, αυτό περιγράφεται με πολλαπλές έννοιες στις παραπομπές που ακολουθούν την γελοιογραφία.

    Ζούμε σε μια εποχή όπου ακόμα και οι αντιστασιακοί ΤΚύπριοι όπως ο Σενέρ Λεβέντ, ο Ιμπραχήμ Αζίζ, το γνωστό ζεύγος αγωνιστών Τσινέλ και Κοράϋ (Cinel Senem Husseyin και Koray Basdogrultmaci) από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, καθώς και πολλοί άλλοι, διακηρήττουν επανειλημμένα πως η μόνη ελπίδα που απέμεινε για την επιβίωση των ΤΚυπρίων είναι η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ σε αυτήν της ΤΚυπριακής κοινότητας. Αυτό θέλουμε και εμείς. Και να επιτευχθεί σε καθεστώς δικαίου και ισότητος όπως ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.

    ReplyDelete