Saturday 21 May 2016

Ύπουλη προσπάθεια εξουδετέρωσης υποψηφίου που υποστηρίζει την Κάνναβη



Ύπουλη προσπάθεια εξουδετέρωσης υποψηφίου που υποστηρίζει την Κάνναβη

Την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές, μία μέρα πριν την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, ο υποψήφιος Γιώργος Χριστοφόρου υπέστει μια αισχρή και ύπουλη επίθεση από την εφημερίδα Reporter.com.cy που μας άφησε άναυδους: η εφημερίδα (που αυτο-αποκαλείται και "ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online") ενεπλάκη σε προσπάθεια να αποκλειστεί από τις εκλογές ο υποψήφιος.

Τα βήματα της εφημερίδας εναντίον του υποψηφίου αρθρώνονται καθαρά σε άρθρο της Μαρίας Στυλιανού, που τεκμηριώνει ότι η εφημερίδα έφτασε μέχρι και στον Έφορο Εκλογών στην προσπάθεια αυτή, συγκαλύπτοντας την παρέμβαση της ως "ερωτήσεις σε αρμόδιους". Το άρθρο συμπεριλαμβάνει τελείως ανήθικους συσχετισμούς και υπονοούμενα εναντίον του υποψηφίου, όπως για παράδειγμα συσχέτιση του Γ. Χριστοφόρου με τον Ούτοπο, ισχυρισμούς ότι τάχα το παρελθόν του υποψηφίου συμπεριλαμβάνει αδικήματα «ατιμωτικά ή ηθικής αισχρότητας» και προβολή της Κάνναβης ως "ναρκωτικό". Το άρθρο ζωγραφίζει τον υποψήφιο ως εγκληματία ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι ο ίδιος νόμος με βάση τον οποίο φυλακίστηκε ο Γ. Χριστοφόρου ήταν παράνομος και αντισυνταγματικός - άλλωστε για αυτό κατέρχεται στις εκλογές ο άνθρωπος, για να αλλάξει τους νόμους.

Στο επαίσχυντο άρθρο της Μαρίας Στυλιανού τεκμηριώνονται τα βήματα που έλαβε η εφημερίδα εναντίον του υποψηφίου, βήματα που είναι πραγματικά πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο στην Κύπρο: προσποιούμενη ότι τάχα διερευνά "προβληματισμό ανάμεσα σε νομικούς και όχι μόνο, κύκλους" - άτομα και κύκλους που δεν ονομάζει, αλλά που επικαλείται επανειλημμένα - η εφημερίδα απευθύνθηκε για βοήθεια εναντίον του υποψηφίου σε δημόσια και επώνυμα άτομα στην προσπάθεια της να τον διαβάλει. Μεταξύ άλλων ενέπλεξε και τους εξής:
ο- Έφορος Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου
ο- Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης
ο- Πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Λουκής Λουκαΐδης
ο- Ανδρέας Αγγελίδης, νομικός, πρώην Βουλευτής, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος Κύπρου του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας ΔΗΚΟ. 

Από τους πιο πάνω μόνο ο Έφορος Εκλογών είχε την εντιμότητα να διευκρινίσει προς την "ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online" ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Χριστοφόρου είναι καθ' όλα έννομη και σύμφωνη με το Σύνταγμα.

Η εφημερίδα καταθέτει ανοικτά ότι ο λόγος για την επίθεση της είναι η Κάνναβις και τίποτε άλλο. Στην εισαγωγή του άρθρου της η Μαρία Στυλιανού τα λέει όλα, και με μεγάλες δόσεις θράσους και αλαζονείας. Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:
"Προβληματισμό ανάμεσα σε νομικούς και όχι μόνο, κύκλους προκαλεί το γεγονός ότι υποψήφιος βουλευτής, δηλώνει ξεκάθαρα ότι κάνει χρήση κάνναβης για 40 χρόνια και πως έχει καταδικαστεί τρεις φορές σε φυλάκιση για υπόθεση χρήσης ναρκωτικών. Την ίδια ώρα, εναντίον του εκκρεμούν άλλες τέσσερις υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίου για χρήση και κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης.

Ο λόγος για τον ανεξάρτητο υποψήφιο βουλευτή στην επαρχία Λευκωσίας, Γιώργο Χριστοφόρου, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πολίτης 107.6», δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο μόνος λόγος, για τον οποίον κατέρχεται στις εκλογές και διεκδικεί μια έδρα στο κοινοβούλιο, είναι  για να παλέψει για την αποποινικοποίηση της κάνναβης."
Υποψήφιος Βουλευτής με τρείς καταδίκες για χρήση κάνναβης
Μαρία Στυλιανού  19/05/2016

Απορούμε αν ο επικεφαλής της Σύνταξης, Τζον Βίκερς /John Vickers, ο άνθρωπος που στα νιάτα του έκαμε τόσα πολλά για να εμπλουτιστεί η Κύπρος πολιτιστικά και που βοήθησε έμπρακτα τον λαό μας να εξέλθει από τον φρικτό Μεσαίωνα της δεκαετίας του 60/70 εγκρίνει αυτή την δόλια και ύπουλη μορφή πολιτικής επίθεσης που κρύβεται πίσω από τον μανδύα της "δημοσιογραφίας". Οι ιδιοκτήτες και κεφαλαιοκράτες που κρύβονται πίσω από την εφημερίδα τι λεν;

Το Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης σε επίσημη ανακοίνωση δήλωσε ότι δεν θα δώσει υποστήριξη για τις Βουλευτικές εκλογές σε κανένα μεμονωμένο κόμμα ή υποψήφιο. Επίσης ότι " ότι το κίνημα Νομιμοποίησης ακόμα ΔΕΝ κατέχει αρκετούς πόρους, οργάνωση και δυνατότητες να διεξαγάγει μια αποτελεσματική προεκλογική εκστρατεία". Και ότι "δεν είναι ορθό σε μια σύγχρονη κοινωνία συνειδητοί άνθρωποι να διεξάγουν μια τέτοια εκστρατεία αποκλειστικά και μόνο για την Κάνναβη", όπως είναι η εκστρατεία του Γιώργου Χριστοφόρου. Τα πρόσφατα συμβάντα δεν αλλάζουν τη θέση μας.

Παρ' όλα αυτά, είμαστε άνθρωποι με συνείδηση και μας εξαγριώνει αυτή η άδικη συμπεριφορά εναντίον του συγκεκριμένου υποψηφίου καθώς και η προσπάθεια εξοστρακισμού του από τις εκλογές - κινήσεις που σαφώς γίνονται λόγω της υποστήριξης του για την Κάνναβη. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι εύκολα, και δεν θα το ξεχάσουμε.

Γνωρίζουμε ότι το Κίνημα μας θα νικήσει. Γνωρίζουμε ότι θα έρθει μια μέρα που τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών των αισχρών ανθρώπων, εξουσιαστών και αυταρχικών δυνάμεων που μας αντιπαλεύονται σήμερα θα μπορούν στο μέλλον να απολαμβάνουν ΝΟΜΙΜΑ και ασφάλεια την Θρησκευτική - Πνευματική χρήση της Κάνναβης, την Ιατρική της χρήση, την Βιομηχανική και Προσωπική της χρήση για λόγους πνευματικής ανέλιξης, εξισορρόπησης, ίασης και αναψυχής. Θα ωφεληθούν τα παιδιά σας, παρ' όλον που εσείς μας πολεμάτε με τόσην αισχρότητα. Θα ωφεληθούν λόγω των αγώνων μας.

Λόγω του ότι κάποιοι αντέχουν και συνεχίζουν αυτό τον αγώνα υπομένοντας το κόστος και τα πλήγματα των συλλήψεων, φυλακίσεων, βασανισμών, εκβιασμών, παρακολουθήσεων, δημόσιας δαιμονοποίησης, καρφωμάτων, κατασχέσεων, εξορίας, εξοστρακισμού, διαπόμπευσης και εξευτελισμού που εξακοντίζονται εναντίον μας.

Χαλάλι.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΙΣ
Σωματείο Φίλοι Κάνναβης: Δεν στηρίζει υποψήφιο - Ποια η επίσημη θέση

~~~~~~~~~~~~~~~~~ 



No comments:

Post a Comment