Wednesday 14 June 2023

🔵 Μας απειλούν ακόμη και μες το Δικαστήριο - ενώ ΕΚΕΙΝΟΙ δικάζονται!

 

του Πέτρου Ευδόκα, petros@cyprus-org.net

 


 

🌿 Το τι φοβούμαι

🌿 Πόσο μακριά έχει φτάσει η υπέρβαση εξουσίας;

Τελειώνει και ο έβδομος χρόνος από την παράνομη επιδρομή και κατάσχεση των υπολογιστών μας του 2015 με αφορμή κάποια "ενοχλητικά" άρθρα που δημοσιεύσαμε ενάντια σε Κρατικούς και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους. Η κρατική τρομοκρατία και προσπάθεια φίμωσης μας επαναλήφθηκε το 2018 με νέα επιδρομή και κατάσχεση - επίσης παράνομη. Είμαστε ακόμη στα Δικαστήρια, και τώρα μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο.

Όπως θα δείτε πιο κάτω, η προσπάθεια για φίμωση και εκφοβισμό με την οποία οι επιδρομές έχουν στοχεύσει τους ασθενείς και Φίλους της Κάνναβης τους οποίους συχνά αντιπροσωπεύουμε και υπερασπιζόμαστε, καθώς και την Ομάδα Σύνταξης της Ενδο~Μήδεια /Cyprus Indymedia συνεχίζεται. Τώρα, ο εκφοβισμός προωθείται μέσω του Δικαστηρίου.

Μέχρι στιγμής το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάσισε πως το Κράτος παρανόμησε στην πρώτη κατάσχεση, και έχουμε κινήσει αγωγή για τιμωρία των ενόχων και αποζημιώσεις [1].

Όσοι θυμούνται ή έχουν μελετήσει την υπόθεση, γνωρίζουν πως η επιχείρηση φίμωσης άρχισε όταν η Αστυνομία στόχευσε αρχικά τις οικογένειες μας - τους γονείς του Σόλωνα Αντάρτη και Πέτρου Ευδόκα - με απειλές και εκβιασμούς για να διαγράψουμε τα άρθα που "ενόχλησαν". Όταν αρνηθήκαμε και τους είπαμε αν ενοχλούνται από τα άρθρα ας μας κινήσουν αγωγή, προχώρησαν σε κατάσχεση των υπολογιστών του γράφοντος.

Με άλλα λόγια ξέσχισαν το Άρθρο του Συντάγματος που μας εγγυείται δικαίωμα ελευθερίας του λόγου (είναι το Άρθρο 19).

Η ταλαιπωρία, ενόχληση και ζημιές που μου έχουν προκαλέσει - κυρίως στη δυνατότητα εξυπηρέτησης των ασθενών μας - παραμένει δυσβάστακτη. Ο κύριος λόγος είναι γιατί στην προσπάθεια διάσωσης και προφύλαξης των αρχείων και της αλληλογραφίας μας από τυχόν κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης που μπορούσε να εμφυτεύσει παράνομα στους υπολογιστές που μας επέστρεψε η Αστυνομία, το υλικό υπέστηκε διάσπαση, ζημιές και απώλειες. Τώρα απαιτείται ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών συσκευές φύλαξης του ηλεκτρονικού υλικού για ακόμη και την πιο απλή πράξη όπως την αποστολή ενός γράμματος.

Για αυτό, και για άλλους πολλούς λόγους που αφορούν την Δικαιοσύνη και τα Συνταγματικά μας δικαιώματα που παραβιάστηκαν κατάφορα, ζητούμε από το Δικαστήριο να απονέμει αποζημιώσεις.

Μεταξύ άλλων, στην Έκθεση Απαίτησης που υποβάλαμε στο Δικαστήριο ενάντια στο Κράτος αναφέραμε ότι με τις παράνομες ενέργειες του Κράτους εναντίον μου, το Κράτος κατέφερε να εμφυτεύσει μέσα μου την βεβαιότητα μιας απειλής που επικρέμμεται πάνω από την κεφαλή μου, με την οποία απειλούμαι πως όποτε γράφω κάτι το "ενοχλητικό" θα υπόκειμαι παράνομες επιδρομές που θα μου επιβάλλουν τιμωρητικά στέρηση των υπολογιστών και κατατεμάχιση των αρχείων μου.  

Δηλαδή η απειλή είναι πως θα τιμωρούμαι για τα άρθρα μου με παράνομες επιδρομές και κατασχέσεις.

Η δεύτερη παράνομη επιδρομή και κατάσχεση που έγινε το 2018 με αφορμή νέο μου άρθρο επιβεβαίωσε πως αυτή η απειλή είναι πραγματική.

Δεν μπορώ να προσποιηθώ πως είμαι ατρόμητος. Φοβούμαι το τι άλλο θα γεννήσει ο νούς και η κακόβουλη πρόθεση των κρατικών και παρακρατικών λειτουργών που γεννούν αυτά τα εγκλήματα. Θα συνεχίσω όμως να υπηρετώ το Κίνημα, τους ανθρώπους μας, και τους ασθενείς μας όσο πιο καλά μπορώ, παρ΄ όλο που φοβούμαι τις ασύμμετρες πράξεις εκδίκησης από το Κράτος και παρακράτος.

Αλλά... δείτε και τι έγινε στη συνέχεια.

Η Νομική Υπηρεσία - που τώρα βρίσκεται υπό την χρηστή διοίκηση του αδιάφθορου κου Γιώργου Λ. Σαββίδη, που όλοι γνωρίζουν πως είναι υπόδειγμα δικαίου ανδρός - απάντησε σε αυτούς μου τους φόβους. Δηλαδή απάντησε για τους φόβους που εξήγησα στο Δικαστήριο, απορρίπτοντας τους. Απάντησε γραπτώς. Έγραψε πως λόγω "της συμπεριφοράς" μου κωλύομαι "να εγείρω τέτοιους ισχυρισμούς". Και πως το εξηγεί; Διότι, λέει, ο Πέτρος Ευδόκας "με δική του πρωτοβουλία" προβαίνει "επανειλημμένως σε δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις για την όλη εξέλιξη της υπόθεσης".

Αν τυχόν υπάρχει κάποιος αναγνώστης που δεν κατάλαβε το νόημα, θα το γράψω εδώ με δικά μου λόγια, πιο απλά, ώστε να μην χάνεται το νόημα ανάμεσα στις "νομικίστικες" φράσεις: Σε ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ συνεχώς, Πέτρο Ευδόκα. Διαβάζουμε τι γράφεις, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΧΕ, όπως σε προσέχουμε και εμείς.

Το μήνυμα λοιπόν αυτής της απειλής δεν ήταν απλώς η αναίδεια μιας κουβέντας που εκστομίστηκε αλόγιστα σε στιγμή αναστάτωσης. Η απειλή είναι γραπτή. Και υποβλήθηκε στο Δικαστήριο μετά από νομική προετοιμασία και περίσκεψη δεκατριών μηνών!

Υπογράφηκε από την Δικηγόρο της Δημοκρατίας Στέλλα Διαμιανού.

Έχουμε όμως τις αμφιβολίες μας για το αν αυτή η ίδια συνέταξε το έγγραφο. Διότι το εριστικό και απειλητικό ύφος του εγγράφου που κατέθεσε η Νομική Υπηρεσία απαντώντας σε μας - η Υπεράσπιση τους στην αγωγή μας - φέρει το ψυχικό άρωμα και λεκτικό αποτύπωμα μιας προϊστάμενης: της Ανωτέρας Δικηγόρου της Δημοκρατίας κας Θεανώς Μαυρομουστάκη. Η κα Μαυρομουστάκη είναι πασίγνωστη για την χολή και το όξος που εκτοξεύει με κάθε ευκαιρία ενάντια σε ασθενείς και Φίλους της Κάνναβης, όχι μόνο σε Δικαστικές υποθέσεις, μα και σε Γνωματεύσεις και σε άτυπες συμβουλές που εκδίδει προς διάφορα τμήματα και κλάδους του Κράτους.

Η κα Μαυρομουστάκη επέδειξε ολοφάνερα δημοσίως την περιφρόνηση και απαξίωση της εναντίον μας όταν το 2013 ήταν φιλοξενούμενη μας σε μια δημόσια συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που αποτελούσε σειρά διαλέξεων με θέμα την Ιατρική χρήση της Κάνναβης. Εκεί, νευρίασε φανερά - σχεδόν ντροπιάζοντας τον εαυτό της - όταν πιέστηκε να παραδεκτεί πως ΔΕΝ παρανομούσαν οι γιατροί που έγραφαν συνταγές για Κάνναβη. Ήταν η πρώτη φορά που νομική Αξιωματούχος του Κράτους προέβαινε σε τέτοια δημόσια παραδοχή. Εκείνη η παραδοχή (ενώ οι Νομικές Υπηρεσίες και η Αστυνομίας μας έλεγαν ψέμματα ως εκείνη την ημέρα, επί δεκαετίες), άνοιξε τον δρόμο για να αρχίσουμε να υποστηρίζουμε τους γιατρούς να γράφουν τέτοιες συνταγές για τους ασθενείς μας που τις χρειάζονται. Οι φλόγες, όμως, και καπνοί που έβγαιναν από τα αυτιά της  κυρίας από τα νεύρα της την έθεσαν σε μια πορεία διαρκούς αντεκδίκησης μαζί μας [2].

Είναι επίσης γνωστή η κα Μαυρομουστάκη για το προσωπικό μένος το οποίο έχει επενδύσει στις διάφορες Δικαστικές υποθέσεις που αφορούν την πρόσφατη Υγειονομική Δικτατορία που μας είχε επιβληθεί με την δικαιολογία του κορωνοϊού.  Η κυρία "διαπρέπει" στο να επιστρατεύει ψευδο-επιστημονικά επιχειρήματα και σοφιστίες στην απέλπιδη προσπάθεια  να αποδείξει πως η παράνομη κατάργηση των Συνταγματικών Δικαιωμάτων που μας είχει επιβληθεί - δηλαδή το να διοικούμαστε επί χρόνινα με κατά συρροήν Διατάγματα - ήταν τάχα έννομη. Και πως τάχα η δίκαια και έντιμη, ειρηνική αντίσταση μας σε αυτά είναι παράνομη.

Αυτή λοιπόν η προσωπική της εμπάθεια είναι και ο λόγος που το έγγραφο που κατέθεσε η Νομική Υπηρεσία στο Δικαστήριο ως "Υπεράσπιση" ενάντια στην αγωγή μας είναι γεμάτο ψέμματα, ειρωνίες, παραπλάνηση και απειλές.

Η μέθη με την εξουσία δεν φεύγει εύκολα. Ακόμη και όταν εκείνοι δικάζονται ως κατηγορούμενοι ή εναγόμενοι, δεν μπορούν νά'βρουν τη απαιτούμενη νηφαλιότητα για να βάλουν κατά μέρος την προσωπική τους εμπάθεια εναντίον μας. Μας απειλούν γραπτώς ακόμη και μέσω Δικαστηρίου. Θα ήταν τραγικοί... αν δεν ήταν τόσο γελοίοι.

Βέβαια, ασχέτως του αν η ίδια η κα Δαμιανού συνέταξε το κείμενο, ή αν το συνέταξε η κα Μαυρομουστάκη, ή και ίσως κάποια άλλη προϊσταμένη, η κα Δαμιανού έχει ηθική ευθύνη για το περιεχόμενο και το ύφος του κειμένου γιατί το εκείνη το υπέγραψε. Θα επανέλθουμε σε ακόμη μερικά σημεία επ' αυτού σύντομα, με προσεχείς δημοσιεύσεις.

Και τώρα υπάρχει νέα Δικηγόρος που αντιπροσωπεύει το Κράτος στο Δικαστήριο. Προσπαθεί να αντιτάξει κάποια Υπεράσπιση στο δίκαιο μας αίτημα για τιμωρία αυτών που παρανόμησαν, και αποζημιώσεις.

Η νέα Δικηγόρος ακόμη ΔΕΝ μας έχει απαντήσει αν και εκείνη αγκαλιάζει τα ψέμματα, το περιεχόμενο και το ύφος του εγγράφου που υπέβαλε η Νομική Υπηρεσία. Μας έχει όμως προσφέρει λεφτά για να σιωπήσουμε. Και να "κλείσει η υπόθεση" της Κρατικής παρανομίας.

Να τα δεκτούμε;

Εκείνο που εμείς έχουμε ζητήσει πριν από οποιεσδήποτε αποζημιώσεις, είναι να υπογραφεί ένα χαρτί με το οποίο κάποιος Αξιωματούχος εκ μέρους του Κράτους ή της Κυβερνησης να παραδέχεται τις ανομίες της εναντίον μας, και να απολογείται. Ή κάποια ανάλογη Δήλωση για αυτές τις παρανομίες από το ίδιο το Δικαστήριο.

Μεταξύ άλλων με τις παράνομες τους επιδρομές και κατασχέσεις παραβιάστηκε το Συνταγματικό μας δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, το δικαίωμα προστασίας της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, το δικαίωμα του απόρρητου στην αλληλογραφία και το δικαίωμα κατοχής σε κινητή περιουσία.

Αυτή όμως η απαίτηση μας αγνοήθηκε από τους εγκληματίες και τους δικηγόρους των. Θέλουν μόνο να μας δώσουν λεφτά για να σιωπήσουμε.

Τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί άτομο με αίσθηση δικαίου μες την Νομκή Υπηρεσία;

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

🔵 Σημειώσεις ~ Παραπομπές

[1].
■ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Απόφαση, 14 Νοεμβρίου, 2018
Πολιτική Έφεση Αρ. 51/2017

http://www.cylaw.org/cgi-bin/open.pl?file=apofaseis/aad/meros_1/2018/1-201811-51-17PolEf.htm&qstring=%E5%F5%E4%EF%EA%2A

■ Κατέρρευσε ακόμα μια υπόθεση της Αστυνομίας εναντίον μας
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2018/11/blog-post.html

■ Κατάσχεση
https://friendsofcannabis.blogspot.com/search?q=%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B7

■ Προσωπική Ευθύνη
https://friendsofcannabis.blogspot.com/2018/12/blog-post_7.html

[2].
Θεανώ Μαυρομουστάκη | Ασθενείς Ζητούν Κανναβινούχα
https://cyprus-org.net/Theano.Mavromoustaki.Simerini.25.12.2014.Selis.13.Zetoun.Cannavinouxa.pdf

ΚΥΠΡΟΣ ~ KIBRIS ~ CYPRUS IndyMedia: Μαυρομουστάκη
http://cyprusindymedia.blogspot.com/search?q=%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7

* * *

 

No comments:

Post a Comment