Monday 4 May 2020

O Κορωνοϊός στην Κύπρο της ‘Αρσης των Μέτρων




Εισαγωγή: Αρχίζω το παρόν με μία απολογία προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχασαν δικούς τους την παρούσα περίοδο – είτε από κορωνοϊό είτε από άλλες παθήσεις - και που οι θάνατοι των αγαπημένων τους έχουν καταντήσει μία στατιστική αναφορά στα άρθρα όλων μας. Αναγνωρίζω ότι οι χαμοί τους δεν έχουν τύχει του σεβασμού μας, και στον βαθμό που το παρόν συμβάλει έστω και κατά το ελάχιστο σε αυτή την άχαρη πραγματικότητα απολογούμαι ειλικρινά. Αξίζει σε όλες και όλους μας περισσότερη χάρη στον Αποχαιρετισμό των Αγαπημένων μας.

Δεν είμαι ιολόγος, ούτε λοιμωξιολόγος, ούτε κατέχω κάποια παρεμφερή ειδικότητα. Είμαι ένας κριτικά σκεπτόμενος άνθρωπος, πολιτικά ενεργός τα τελευταία 25 χρόνια. Μελετώ καθημερινά από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού και έχω τοποθετηθεί δημόσια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το φιάσκο το οποίο ζούμε και την τρομολαγνεία που έχει διασπαρεί στον τόπο μας.

Το παρόν άρθρο ασχολείται με την πραγματικότητα στο νησί μας σήμερα, πρώτη μέρα άρσης των μέτρων. Μέσω του επιθυμώ να θέσω  κάποιες απορίες δημόσια, τις οποίες γνωρίζω ότι έχουν και άλλοι ανάμεσά μας. Είναι απορίες που προκύπτουν από την «επίσημη αφήγηση» για τον ιό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τις οποίες αναμένω κάποιοι δημοσιογράφοι να θέσουν στους αρμοδίους που ορίζουν την τύχη μας. Για τις ανάγκες του παρόντος θα χρησιμοποιηθούν η στατιστική και τα επιχειρήματα της επίσημης πλευράς που έχουν κατακλύσει τις οθόνες και τα ραδιόφωνά μας.

***

Ποιά είναι η Πραγματικότητα στην Κύπρο Σήμερα;

Χρησιμοποιώντας την κρατική στατιστική είχαμε στην Κύπρο 847 κρούσματα κορωνοϊού, μέχρι την 1η Μαΐου 2020. Υπήρχαν ακόμη 10 κρούσματα στις Βάσεις της 2ης Κατοχής – της Εγγλέζικης - τα οποία δεν υπολογίζω εφόσον δεν γνωρίζω πόσο είναι το προσωπικό των Βάσεων, ώστε να το συμπεριλάβω στους υπολογισμούς.

Αυτά τα 847 κρούσματα επί συνόλου 875.900 πολιτών της δημοκρατίας δείχνουν μία διείσδυση του ιού της τάξης του 0,000967. Ο ιός δηλαδή έχει μετάδοση του επιπέδου 9 πολιτών κάθε 10.000. (1)

Ακόμη και εάν δεχτούμε ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι της τάξης του 85 φορές περισσότερα - του μέγιστου αριθμού που προτείνει η έρευνα του Stanford - αγγίζουμε το ποσοστό του 0,082 , αυτό σημαίνει ότι στην Κύπρο ο ιός έχει διασπαρεί στον πληθυσμό σε επίπεδο 8 πολιτών κάθε 100. (2)

Δεχόμενος τα επιχειρήματα των «αρμοδίων» ότι πρόκειται για ένα ιό με «φονική μεταδοτικότητα» καθίσταται πασιφανές ότι είτε αυτή η μεταδοτικότητα δεν υφίσταται, είτε τα μέτρα της καραντίνας έχουν αποδόσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που ανέκοψαν την διάδοση του ιού.

Εάν ισχύει το πρώτο έχουμε την μεγαλύτερη εξαπάτηση του λαού μας από τους «αρμοδίους» για την οποία κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν, καθώς τα μέτρα που έχουν πάρει έχουν ουσιαστικά διαλύσει την οικονομία του τόπου σε βαθμό που πολύ σύντομα θα βιώσουμε όλοι.

Για τις ανάγκες του παρόντος δέχομαι τον δεύτερο ισχυρισμό ότι η καραντίνα έχει ανακόψει την διάδοση του ιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε στην ουσία έναν «παρθένο» στον ιό πληθυσμό ο οποίος από σήμερα θα κληθεί να επιστρέψει σταδιακά στην ζωή του.

Εδώ προκύπτουν οι εξής απορίες:

Με βάση ποιό ακριβώς επιστημονικό σκεπτικό αίρονται τα μέτρα που αφορούν έναν «παρθένο» πληθυσμό ο οποιος δεν έχει αποκτήσει συλλογική ανοσία στον ιό, που κατά τα λεγόμενα έχει «φονική μεταδοτικότητα»;

Ο ιός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας όπως καταδεικνύει η συνεχιζόμενη ανίχνευση θετικών φορέων του.

Δεν θα εκθέσει τον πληθυσμό στην «φονική μεταδοτικότητα» του, η άρση των μέτρων;

Μήπως τα επιχειρήματα των αρμοδίων είναι ασύμβατα με την «επίσημή τους αφήγηση»;

Μήπως οι αρμόδιοι γνωρίζουν κάτι το οποίο δεν μοιράζονται μαζί μας;

Οι απαντήσεις στα πιο πάνω θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες και βασισμένες στην Επιστήμη. Προς το παρόν αυτό που έχουμε από την «επιστημονική επιτροπή» είναι Δελφικοί χρησμοί και προβλέψεις οι οποίες έχουν πλήρως αποδομηθεί από την πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας εκ των «σοφών» της «επιστημονικής επιτροπής» ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος άλλα ελεγε στις 9 Απριλίου, για την άρση των μέτρων και άλλα λέει σήμερα . Τι άλλαξε τους ισχυρισμούς του ότι: «πρέπει να καταγράψουμε μηδενικά ποσοστά για τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο και να υπάρξει και μία περίοδος μιας βδομάδας, δύο βδομάδων ίσως, διατήρησης των κρουσμάτων αυτών και σταθεροποίησης της κατάστασης» ώστε να άρουμε τα μέτρα;

http://www.omegatv.com.cy/cgibin/hweb?-A=161636&-V=megatvvodvideos
{  Οι δηλώσεις του για το τι χρειάζεται να γίνει για να αρθούν τα μέτρα στο 2:10:40 της εκπομπής}

Στην ίδια «επιστημονική επιτροπή» η επίκουρη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας δρ. Μαρία Κολιού, μιλά για σταδιακή έκθεση στον ιό η οποία είναι απαραίτητη για το κτίσιμο της ανοσίας και η οποία θα γίνει με την άρση των μέτρων. Τελικά τα μέλη της περίφημης «επιστημονικής επιτροπής» συνεννοούνται μεταξύ των; Ακούγοντας τους πάντως είναι φανερό ότι η μέθοδος που ακολουθείται είναι η μέθοδος του «Βλέποντας και κάνοντας». Η μέθοδος της «Δοκιμής και Πλάνης»

Όλον δε το ζουμί της τοποθέτησης της κ. Κολιού είναι στο 5.53 του ακόλουθου βίντεο:
«Δεν είναι λύση το να κρατήσεις τον πληθυσμό σου επίνοσο, δηλαδή κρυμμένο στα σπίτια και να μην έχει κάμει αντισώματα γιατί δεν εκτέθηκε ποτέ. Γιατί κάποια στιγμή θα καταργηθεί, θα υποχρεωθούμε να βγούμε έξω δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς κρυμμένοι.

Επομένως εκείνο που είναι μια έξυπνη κίνηση είναι να ανοσοποιήσεις τον πληθυσμό σιγά σιγά και ξεκινώντας από τις ομάδες οι οποίες κινδυνεύουν λιγότερο. Δηλαδή το ζητούμενο θα είναι να φυλάξουμε τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους για όλη αυτή την φάση της αποκλιμάκωσης μέχρι να δούμε προς τα πού θα πάει η κατάσταση.

Ο βασικός στόχος αυτής της περιόδου θα είναι η προστασία αυτών των ευάλωτων ομάδων και να αφήσουμε τον υπόλοιπο πληθυσμό σιγά σιγά να ανοσοποιηθεί»

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=spt5vl-9Vvo&feature=emb_logo

Η απορία βέβαια είναι γιατί δεν ακολούθησαν αυτή την σοφή συμβουλή από την αρχή και περίμεναν δύο μηνες, διαλύοντας στην πορεία την οικονομία του τόπου.

Ποιός από τους αρμοδίους θα μας απαντήσει;

Σε ποιόν να απευθύνουμε τις απορίες μας;

***

Επίλογος: Υπάρχει ο επιστημονικός τρόπος όλα τα ανωτέρω να απαντηθούν με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια από την Δελφική ασάφεια των «σοφών». Είναι ο έλεγχος του πληθυσμού για αντισώματα στον ιό, ο οποίος ήδη ακολουθείται σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως τις ΗΠΑ, Ισλανδία, Γερμανία και σύμφωνα με πληροφορίες και στην Ελλάδα στοχευμένα.

Γιατί δεν επιχειρείται και στην Κύπρο ένας παρόμοιος έλεγχος;

Μήπως οι αρμόδιοι φοβούνται τι θα καταδείξει;

Διότι εάν ο έλεγχος αντισωμάτων αποδείξει ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ήδη περάσει την νόσο καταρρέει αμέσως το αφήγημα του βαθμού επικινδυνότητας της νόσου.

Εάν δε καταδείξει το αντίθετο, καταρρέει το αφήγημα της «φονικής μεταδοτικότητας».

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους σωτήρες μας.

Σόλων Αντάρτης ~ solon_antartis@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~


Πηγές – Σημειώσεις

-----------------------

1. «O πληθυσμός στις περιοχές που ελέγχει το Κράτος υπολογίζεται σε 875.900 στο τέλος του 2018...»
Από την επίσημη σελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας:

2. Προδημοσίευση της έρευνας στη οποία πρωτοστατεί ο καταξιωμένος επιδημιολόγος και καθηγητής ιατρικής καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης εδώ:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.14.20062463v2

1 comment: