Wednesday 18 September 2019

Ιδού ο δρόμος προς την Ελευθερία



Η απόγνωση που μου προκάλεσε η νέα κατάσταση όπου τώρα έχουμε ΕΚύπριους να καταδίδουν στις κατοχικές δυνάμεις ένα έφηβο αγωνιστή και να "νίπτουν τας χείρας" για "ξεπλύνουν την ντροπή τους" από την συμβολική του καταδρομική πράξη υποστολής της κατοχικής σημαίας με έφερε - απροσδόκητα - σε μια κατάσταση αηδίας που ομολογώ, μόνο τα λόγια του Κολοκοτρώνη με συγκράτησαν να μην μετατραπεί σε απελπισία. Ναι, υπάρχει δρόμος, και ο δρόμος είναι αυτό που είπε ο αρχηγός: "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".

Ακόμα δεν έχει φτάσει η ώρα να υλοποιηθεί η προσταγή. Αλλά πλησιάζει. Η ρατσιστική διζωνική "λύση" τύπου Απάρταϊντ που μηχανεύονται να μας επιβάλουν θα μας οδηγήσει σε πόλεμο. Και στον πόλεμο, κάποιες από τις απελευθερωτικές δυνάμεις είτε θα εύρουν το θάρρος, είτε θα αναγκαστούν να υλοποιήσουν την προσταγή του Κολοκοτρώνη. Γιατί ένας λαός που επέτρεψε τον εαυτό του να μολυνθεί σε βάθος και πλάτος από προδοτικά μυαλά δεν πρόκειται να απελευθερωθεί - δεν πρόκειται καν να επιβιώσει! - αν δεν εξαγνιστεί από τους προσκυνημένους.

Η επίγνωση όλων αυτών είναι φοβερή. Η επίγνωση της αναγκαιότητας φόνων και εκτελέσεων... είναι δηλητήριο. Ευτυχώς, ευτυχώς, ευτυχώς.. βρέθηκε ένας "Τούρκος" να μας σώσει από το δηλητήριο. Ο οποίος και φανέρωσε ξανά ότι προς το παρόν υπάρχει και άλλος δρόμος. Στο άρθρο του πιο κάτω, απευθύνεται προς τους Τούρκους κατακτητές, τους έποικους, και στους ΤΚύπριους που ταυτίστηκαν με την κατοχή: ζωγραφίζει τις πράξεις και νοοτροπίες τους και τεκμηριώνει το ότι δεν αποτελούν τίποτ' άλλο παρά ένα δρόμο προς την κόλαση. Μα ταυτόχρονα ανοίγει πιο διάπλατα και το νέο δρόμο που μέχρι τώρα παραμένει στενός, ανηφορικός και δύσκολος: αυτόν της αντικατοχικής συνεργασίας ΤΚυπρίων και ΕΚυπρίων. Εδώ που φτάσαμε, μόνο οι αντιστασιακοί ΤΚύπριοι μας καταλαβαίνουν.

Φίλε Σενέρ σου είμαι ευγνώμων. Σήμερα με το άρθρο σου με γλύτωσες από τη διάπραξη φόνων. Και έσωσες τις ζωές των νενέκων και ναιναίκων που γλύφουν τον κατακτητή. Προς το παρόν.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net


■ Στρώνετε δρόμο για την κόλαση;
του Σενέρ Λεβέντ

Ένας Ελληνοκύπριος νέος, 16 χρόνων, έκλεψε μιαν σημαία από το τουρκικό σχολείο κατά τη διάρκεια τελετής στην εκκλησία που άνοιξε για λειτουργία μετά από 45 χρόνια στην Λύση. Τουρκική σημαία! Και μια φωτογραφία του Ντενκτάς. Τη σημαία το καταλαβαίνω, τη φωτογραφία του Ντενκτάς δεν το καταλαβαίνω. Τι θα κάνει τη φωτογραφία του Ντενκτάς; Τη θεωρεί μεγάλης αξίας; Τέλος πάντων. Μήπως είναι πολύ σημαντικά τέτοια πράγματα; Κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Αν ήμουν αρμόδιος, θα καλούσα αυτό το παιδί στον βορρά και θα μιλούσα μαζί του. «Γιατί το έκανες», θα τον ρωτούσα. Θα προσπαθούσα να ικανοποιήσω την περιέργειά μου. Και ύστερα θα του έλεγα: «Αν ήθελες σημαία και την φωτογραφία του Ντενκτάς, γιατί δεν μας το είπες; Δεν θα σου δίναμε;» Ύστερα θα έπαιρνα μιαν σημαία και μιαν φωτογραφία του Ντενκτάς και θα του τη χάριζα. Τι θα χάναμε απ’ αυτό; Θα αμαυρωνόταν η τιμή μας; Θα πληττόταν η αξιοπρέπειά μας; Θα θιγόταν η περηφάνια μας; Αν ένας Ελληνοκύπριος φίλος σας ζητήσει να του δώσετε μια σημαία, δεν θα του δώσετε; Ο γιος του Νίκου Σαμψών φυλάει τόσα χρόνια την τουρκική σημαία που έκλεψε ο πατέρας του το 1963 από ένα τουρκικό σπίτι στην Ομορφίτα. Ο πατέρας του ποζάρει με περηφάνια κρατώντας αυτήν τη σημαία μπροστά σε οικογένειες Τουρκοκυπρίων. Με τη σημαία στο ένα χέρι και το όπλο στο άλλο. Ο Σωτήρης Σαμψώνθέλει να μου δώσει αυτήν τη σημαία την οποία φυλάει χρόνια. Και εγώ θα τη δώσω στον ιδιοκτήτη της. Το υποσχέθηκα. Ιδού, αυτό είναι χέρι ειρήνης.

Προκαλέσατε χαλασμό κόσμου επειδή έκλεψε τη σημαία ο Ελληνοκύπριος νέος. Εκδόσατε ένταλμα σύλληψης για το παιδί. Ξεσηκώσατε ακόμα και τα Ηνωμένα Έθνη. Μόνο πόλεμο έμεινε να κηρύξετε. Κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να το μετατρέψετε σε πολιτικό πλεονέκτημα. Ο πατέρας του νεαρού έγραψε μιαν επιστολή στον Μουσταφά Ακιντζί και ζήτησε συγνώμη, λέει. Και ιδού που τώρα σας επιστρέφεται η σημαία. Είστε ευτυχισμένοι; Τον συγχωρέσατε; Σας πέρασε ο θυμός; Ή μήπως ακόμα είστε θυμωμένοι και σε αυτόν όπως στον Σολωμού; Εγώ δεν επικρίνω τον Σολωμού. Αυτό που έκανε ήταν μια ηρωική τρέλα. Γιατί να τον επικρίνω; Ο άνθρωπος ρίσκαρε τον θάνατο για να κατεβάσει τη σημαία του κατακτητή στη χώρα του. Και πλήρωσε το τίμημα αυτού του ηρωισμού με τη ζωή του. Τι πιο φυσιολογικό πράγμα υπάρχει από το να θέλει ένας πατριώτης να κατεβάσει τη σημαία του κατακτητή; Είστε κατακτητές. Και τον σκοτώσατε πυροβολώντας τον για να προστατεύσετε τα εδάφη που κατακτήσατε. Η ιστορία θα γράψει ότι είστε ένοχοι. Και εκείνος ήρωας! Ένας τρελός ήρωας!

Όμως, άστε τα αυτά τώρα, άστε τα. Κοιτάξτε, μπροστά μας έχουμε κάτι πολύ πιο σοβαρό απ’ αυτό. Συλλάβατε δύο Ελληνοκύπριες. Μάνα και κόρη. Γιατί; Επειδή φωτογράφισαν και τράβηξαν βίντεο του σπιτιού τους στη Μόρφου. Ναι, είναι πολύ πιο σοβαρό από την κλοπή σημαίας. Το σπίτι που φωτογράφισαν είναι το δικό τους σπίτι. Το σπίτι στο οποίο έμεναν κάποτε. Τους διώξατε απ’ εκεί με τη βία των όπλων. Δεν εγκατέλειψαν οικειοθελώς το σπίτι τους. Το εγκατέλειψαν για να σώσουν τη ζωή τους. Και εσείς καθίσατε σε αυτό το σπίτι ως λάφυρο. Δικαιούστε εσείς το λάφυρο! Η δε δική τους περιουσία είναι απαγορευμένη για εκείνους! Δεν μπορούν καν να την φωτογραφίσουν, έτσι δεν είναι; Ό,τι και να σας πω είναι άδικος κόπος. Ό,τι και να γράψω, ό,τι και να πω. Δεν καταλαβαίνετε. Είστε φετιχιστές της σημαίας εσείς. Και αγαπάτε το πλιάτσικο. Συλλάβατε αμέσως τη μάνα και την κόρη και τις βάλατε στο κελί. Πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτό. Ντραπείτε. Είστε έτοιμοι να ζητήσετε συγνώμη και εσείς, όπως ο πατέρας που απολογήθηκε προς εσάς, επειδή ο γιος του έκλεψε τη σημαία; Συνελήφθησαν επειδή φωτογράφισαν το σπίτι τους. Σε ποιον να το εξηγήσω τώρα αυτό; Ούτε εσείς μπορείτε να το εξηγήσετε. Πήρατε το θέμα της σημαίας που κλάπηκε στα Ηνωμένα Έθνη. Πάρτε το και αυτό να δούμε. Πέστε ότι: «Τώρα τη συλλάβαμε επειδή φωτογράφισε το σπίτι της που είναι λάφυρο. Είναι απαγορευμένη περιοχή εκείνο το μέρος! Κανείς δεν μπορεί να βγάζει φωτογραφίες!» Να δούμε, θα υπάρξει κανείς που θα πει ότι έχετε δίκαιο;

Θυμώνετε επειδή σας αποκαλώ κατακτητές. Ιδού, είστε κατακτητές. Τι χρειάζεται να το γράψω εγώ; Το αποδεικνύετε μόνοι σας ότι είστε κατακτητές. Απαγορεύσατε στους ανθρώπους ακόμα και να φωτογραφίζουν το σπίτι τους, που τους αρπάχθηκε με τη βία των όπλων. Αυτό δεν λέγεται μόνο κατακτητής, αλλά διπλός κατακτητής. Και ύστερα χαλάτε τον κόσμο, όταν ένας νέος που μεγάλωσε με αυτές σας τις προκλήσεις έρχεται και κλέβει τη σημαία σας. Δεν αναζητείτε ειρήνη. Θέλετε σύγκρουση πιστεύοντας στην δύναμή σας. Αλλά ξεχνάτε. Αυτός ο δρόμος στο νησί του μαστροπού οδηγεί στην κόλαση!

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 17/09/2019
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ενημερωτικές Παραπομπές

Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους



~~~~~~~~~~~~~~

2 comments:

  1. Κύριε Σενέρ ΣΑΣ ΒΓΆΖΩ ΤΟ ΚΑΠΈΛΟ. ΜΠΡΆΒΟ ΣΑΣ.

    ReplyDelete
  2. Ναι είμαι Έλληνας.

    Αγαπώ την πατρίδα μου με πάθος, δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ και δεν συμβιβάζομαι με την εισβολή και την κατοχή.

    Με όλο το σεβασμό

    Ούτε σπιθαμή Ελληνικού Κυπριακού εδάφους στην Τουρκία
    Οι προτάσεις για ενίσχυση στρατιωτικά της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1964 είναι τελείως ανεδαφικές για απλούς λόγους

    1- Ο πρόεδρος που έγινε Ικέτης πλευράς Πρέπει να επαναφέρει την ΚΔ που εξαφάνισε

    2- Από 1960 μέχρι 2019 αποδείχθηκε η ανικανότητα μας για χειρισμό τέτοιων θεμάτων

    2- Εδώ δεν μπορούν να χειριστούν τα εύκολα

    3- Είναι βέβαιο ότι οι πολιτικοί μας μόνοι να κάνουν παιχνίδι πάλι θα χάσουν

    Σχεδόν ΟΛΟΙ από εμάς δεν θέλουν να γίνουν Τούρκοι

    Ποιος από τους τουρκότερους από τούρκο πολιτικούς μας ηγέτες στην Ελλάδα και στην εκλιπούσα μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων το άχυρο για να κάνει πολιτική.

    Οι πολιτικοί μας είναι βέβαιο ότι κ
    παιχνίδι να κάνουν μόνοι του ΠΑΛΙΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ

    Δημοψήφισμα τώρα – με ΝΑΙ σε ένα από τα δυο ερωτήματα

    • ΝΑΙ – ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ του 1964 ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΔΔΟ – εξαφάνιση ΚΔ - παραχώρηση 28,2% ελληνικά εδάφη κ 3/5 ακτογραμμές της ΚΔ – εγκατάσταση αναγνώριση ΤουρκοΙσλαμικού συνιστώντος κράτους TRNC – Χάρισμα όλων των περιουσιών των γηγενών Ελλήνων – αποδοχή εκτουρκισμού και εξισλαμισμού των κατεχομένων, εξάλειψη του σταυρού κ 2000 χριστιανικής πίστης, αποδοχή 80 εκ Τούρκων ως εποίκων και αποδοχή τούρκου προέδρου μας κλπ. μια ολόκληρη λίστα σε 10,000 σελίδων αποδεχθέντων προσφερθέντων στην κατοχική Τουρκιά

    https://www.facebook.com/cyprusrepublic/

    https://www.facebook.com/CyprusIslamTourkoKratos/

    4- ΝΑΙ – ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΔ του 1964 ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΑ

    Η ΚΔ – 51Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

    « η ένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1964 με ΗΠΑ ως η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών»
    Το έδαφος, η θάλασσα, ο αέρας θα είναι ΗΠΑ και όποιον αρέσει.


    https://www.facebook.com/groups/359388877796011/

    Ανδρέας Ευθυμίου 11/07/2004 – 11/07/2019

    Κωστή Παλαμά 40, Άγιος Μάμας Μόρφου

    Μέλος της Ιδρυτικής Συνέλευσης ΔΗΣΥ – 1976

    Γενικός Οργανωτικός ΔΗΣΥ Στροβόλου 1976 – 1980

    Ιδρυτικό Στέλεχος Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) 1960

    Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας 1961-64

    Ειδικός Χειριστής Κρίσεων περίοδος ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Κυπριακής Δημοκρατίας


    ReplyDelete