Wednesday 23 March 2016

Νέες αποκαλύψεις για τον ψεύτη Πρόεδρο ~ είναι τελικά αυτόφωτος ή όργανο άλλων δυνάμεων;




Ποιός δεν θυμάται αυτό το συμπαθέστατο ζεύγος; Είναι η Τσινέλ και ο Κοράϋ (Cinel Senem Husseyin και Koray Basdogrultmaci): κατοικούν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, μιλούν τουρκικά και αυτοκαθορίζονται ως Κύπριοι. Μες τα πρόσφατα χρόνια αναδείχθηκαν ως γνήσιοι αντιστασιακοί αγωνιστές μέσα από διαδηλώσεις ενάντια στον Ερντογάν και την κατοχή, με συμμετοχή στην αντιστασιακή ομάδα "Γιασεμί", και με την θρυλική πολιτική δίκη την οποία υπέστηκαν με κατηγορίες από το κατοχικό καθεστώς για "προσβολή των αρχών" διότι ανέμισαν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας έξω από το σπίτι τους... όπου και νίκησαν!

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους υπέστηκαν επιπρόσθετες διώξεις, εκβιασμούς, προσπάθειες χειραγώγησης από το κατοχικό κράτος, απειλές και επιθέσεις από το παρακράτος και τους Γκρίζους Λύκους, ρεζίλεμα και προσβολές από τον κατοχικό Τύπο, καθώς και εξοστρακισμό από τον κύριο ρουν της "καλής κοινωνίας" στα κατεχόμενα του βορρά.

Επίσης έτυχαν ευρείας αναγνώρισης από διάφορες πολιτικές οργανώσεις στον νότο που τους τίμησαν για την αντοχή και αφοσίωση τους στον αγώνα, με ανακοινώσεις και εκδηλώσεις όπου υπογραμμίστηκε η επιθυμία όλων μας για λύση που να διασφαλίζει ουσιαστική επανένωση των δύο κοινοτήτων - αυτό που ο αντιστασιακός ΤΚύπριος Σενέρ Λεβέντ περιγράφει λέγοντας "Ονειρεύομαι μια πατρίδα όπου Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι να ζουν μαζί και να κουβεντιάζουν στις ίδιες γειτονιές, στις ίδιες βεράντες, στους ίδιους καφενέδες..."

Παραδόξως, προσκλήθηκαν και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τον επισκεφθούν στο Προεδρικό, πράμα που έγινε, παρ' όλον που η ρατσιστική Διζωνική "λύση" που επιδιώκει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνάρτηση με το ΑΚΕΛ, το ΔΗΣΥ, την Τουρκία και τον διεθνή Ιμπεριαλισμό είναι ακριβώς το αντίθετο από την μορφή λύσης που επιδιώκει το ζεύγος και εμείς που τους υποστηρίζουμε.



Πολλοί τότε είπαν ότι ο Πρόεδρος απλώς προσπαθούσε να καπελώσει ή να "εξουδετερώσει με την υποστήριξη του" τις κινήσεις των αντιστασιακών ΤΚυπρίων• η κριτική αυτή κυκλοφόρησε ευρέως, αλλά δεν υιοθετήθηκε επίσημα από καμιά οργάνωση.

Σήμερα το ζεύγος με ανακοίνωση του αποκαλύπτει φοβερά πράγματα για εκείνη την συνάντηση στο Προεδρικό:
ο- Συζητήθηκαν μορφές έννομης συνεργασίας για συνέχιση της αντίστασης στην κατοχή.
ο- Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε να βοηθήσει το ζεύγος σε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την εισβολή, κατοχή, διχοτόμηση της Κύπρου καθώς και για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε (και συνεχίζει να διαπράττει, πχ. συνέχιση της εθνοκάθαρσης και παράνομου εποικισμού, κλπ.).
ο- Ο Πρόεδρος έθεσε όρο να τελειώσει πρώτα η δίκη του ζεύγους από το κατοχικό δικαστήριο, και είπε ότι θα υλοποιήσει την υπόσχεση του μετά από αυτό.

Με γραπτή ανακοίνωση τους σήμερα οι Τσινέλ και Κοράϋ απεκάλυψαν αυτές τις υποσχέσεις, καθώς και την πικρή τους απογοήτευση για το ότι ο Πρόεδρος ΤΙΠΟΤΑ δεν έκαμε προς εκείνη την κατεύθυνση ! Ορίστε το κείμενο της ανακοίνωσης, υπό μορφήν ανοικτής επιστολής:

"Κύριε Αναστασιάδη,
Πέρασαν 9 μήνες από τότε που περιμένουμε για την υποστήριξη να προχωρήσουμε στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας!!!
Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη μας συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο μας είπατε "τελειώστε πρώτα με το δικαστήριο στα κατεχόμενα και μετά θα σας δώσουμε υποστήριξη". Τι έγινε τώρα; Τι άλλαξε; Τελειώσαμε με το δικαστήριο με επιτυχία, με μια νίκη για όλους τους Κυπρίους. Δεν αφήσαμε τίποτα να μας σταματήσει, υποστήκαμε επιθέσεις, απειλές από τους Γκρίζους Λύκους αλλά ουδέποτε λυγίσαμε στον αγώνα μας για αυτά που πιστεύουμε. Δεν ζητούμε λεφτά, παρά μόνο ΒΟΗΘΕΙΑ για την προσφυγή!! Δεν έχουμε εμπλακεί σε αυτά για τους εαυτούς μας αλλά για την ΚΥΠΡΟ και όλους τους Κύπριους. Θέλουμε να δικαστεί η Τουρκία για την παράνομη κατοχή και διαίρεση του νησιού μας για 42 χρόνια: αυτό είναι έγκλημα πολέμου."
Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε από την Τσινέλ εδώ:
https://www.facebook.com/cinel.husseyin/posts/10207741302881945

Αυτή είναι η κατάσταση. Οι μεν αντιστασιακοί ΤΚύπριοι αγωνίζονται ενάντια στην Τουρκική κατοχή ριψοκινδυνεύοντας την ζωή τους και την ατομική τους ελευθερία, ο δε Πρόεδρος - αυτόκλητος, για τους δικούς του λόγους - τους υπόσχεται βοήθεια... και μετά τους αφήνει στα κρύα του λουτρού.

Τι άλλο μπορεί να σημαίνει όλη αυτή η ιστορία; Τι άλλο είναι από μια ακόμα μαρτυρία που τον αποκαλύπτει ως ψεύτη, υποταγμένο στο κατοχικό καθεστώς και στον περιφερειακό Ιμπεριαλισμό της Τουρκίας;


Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μια προειδοποίηση από το 2011:
Φοβού τον Επερχόμενο Δράκουλα



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 comments:

  1. Φοβερό. Να παρακαλάνε αυτοί τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για υποστήριξη σε δικαστικό αγώνα κατά της Τουρκίας, υποστήριξη την οποία τους υποσχέθηκε μάλιστα. Για να δούμε τι έχει να πει ο μεθύστακας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ κύριε Χαρίλαε, Ποιος δεν γνωρίζει τον παραδοσιακό ΨΕΦΤΗ (Αναν)στασιάδη και τόσο πατριώτη που αγαπά την πατρίδα του που ακόμα έθεσε και κατηγορίες εναντίον αυτής το 2004 ???? δεν θα εκπληττώ αν βγουν στη φόρα και περισσότερα ψέματα εναντίον του ΨΕΥΤΗ και ενεργού υπερασπιστή του Σουλτανικού καθεστώτος Σουλτάνου Ερτογάν της τουρκίας.

      Delete