Monday 1 March 2010

Αντάρτες και Πιγκουίνοι

Υπάρχει η Άρκτος, η Μεγάλη εκείνη Αρκούδα που ξεπήδησε από την Μυθολογία και έδωσε το όνομα της στη Γεωγραφία και στην Αστρονομία γιά να περιγραφούν τεράστιες περιοχές της Γής και Ουρανού.

Ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου περιστρέφεται πολύ κοντά στον Βόρειο Πολικό Αστέρα. Οι περιοχές της Γής που αντιστοιχούν στα "πολύ Βόρεια" ονομάστηκαν Αρκτικές. Η Αρκτική συμπεριλαμβάνει βόρεια τμήματα της Αλάσκας του Καναδά, και της Σιβηρίας.

Ο αντίποδας της Αρκτικής είναι η Ανταρκτική. Είναι δηλαδή η περιοχές του Ουρανού και της Γής που βρίσκονται απένΑντι από την Άρκτο. "Αντί" και "Άρκτος".

Η Ανταρκτική είναι μιά ολόκληρη ήπειρος στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας που καλύπτει περίπου 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Εκεί κατοικούν και οι συμπαθέστατοι σε όλους μας Πιγκουίνοι.

Η εφημερίς "Πολίτης" πρόσφατα ανακάλυψε και μιά νέα χώρα, που ίσως αποδεικτεί να είναι και ολόκληρη ήπειρος που ήταν φαίνεται ως τώρα κρυμμένη μες τα χιόνια και τους πάγους της Υποσυνειδήτου Ωκεανίας: την Ανταρτική. Είναι εκεί που κατοικούν οι Αντάρτες.

Η ύπαρξη της "Ανταρτικής" απεκαλύφθει μόνο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Η έντυπη στο χαρτί έκδοση ακόμα δεν έχει ενημερωθεί από την Σύνταξη γιά την ύπαρξη της νέας χώρας και γιά τη διασύνδεση ανταρτών και πιγκουίνων:

{κλίκ γιά μεγέθυνση}
Από:
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=932056&-V=articles




Μέλος της Ομάδας Σύνταξης της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia που ερωτήθηκε γιά το θέμα είπε τα εξής:
"Φαίνεται είναι τόσον το κάχρι και το μένος κάποιων αναγνωστών του Πολίτη που δεν τους φτάνει να 'ρχονται και να μας βρίζουν καθημερινά μες στις σελίδες μας προσποιούμενοι τους "αναρχικούς" ή τους "αντιεξουσιαστές", μα κάθουνται και συζητούν ανάμεσα τους και με μέλη της Σύνταξης του Πολίτη και του γραμματειακού προσωπικού εκεί στην εφημερίδα γιά το άλφα ή το βήτα άτομο που αρθρογραφεί στις σελίδες της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia. Έχουν εμμονές γιά παράδειγμα γιά τον Σόλωνα Αντάρτη, του οποίου μέχρι και το οικογενειακό όνομα έχουν βρίσει προσπαθώντας να αμαυρίσουν και να χλευάσουν το έντιμο του δημοσιογραφικό έργο. Φορτίζονται με τις λέξεις, με τα ονόματα, μπλέκονται με τους ήχους και τις έννοιες, ασχολούνται υπέρ το δέον στον ύπνο και στον ξύπνο τους αναμασώντας τα και φτάνουν τελικά να φαντάζουνται και προβάλλουν Αντάρτες και Αντάρτικο παντού. Το "αθώο" δακτυλογραφικό ολίσθημα στον τίτλο του άρθρου τους προδίδει τις ψυχολογικές εμμονές και τους δαίμονες που τυρρανούν την παγωμένη χώρα του Ωκεάνιου Υποσυνείδητου όπου κατοικούν και πικροχολοσκούν αυτοί οι άνθρωποι."

Από κύκλους που "γνωρίζουν το παρασκήνιο" έχει σκιαγραφηθεί η πιθανότης το αντάρτικο κίνημα των πιγκουίνων ενδεχομένως να απειλήσει και την Διζωνική λύση που υποστηρίζει ο Πολίτης και έτσι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αρχίζει από τώρα η Σύνταξη της εφημερίδας να ζωγραφίζει την Ανταρτική ως χώρα όπου εδράζουν κίνδυνοι ώστε όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή να μπορέσουν πιό εύκολα να κτυπήσουν τους "απορριπτικούς" πιγκουίνους.

Πίου-πίου κουάκ,
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η "Ανταρτική" φαντάζει μέσα 'που τους πάγους στον Πολίτη:
http://209.85.229.132/search?q=cache:GS5Ja84XxikJ:www.politis.com.cy/cgibin/hweb%3F-A%3D923153%26-V%3Darchivearticles+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+site:http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb%3F-A%3D932056%26-V%3Darticles&cd=3&hl=en&ct=clnk


9 comments:

  1. Έτο εν σας διούν σημμασία τζιαι μάσιεστε πέρκι την πιάσετε μόνοι σας.

    Είσαστε για λύπηση.

    ReplyDelete
  2. ΦΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΙΝΔΙΜΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ. ΚΑΜΕΤΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΙΟΡ. ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ ΟΠΩΣ ΠΧ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΖΙΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΑΥΓΩΝ Η ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΕΔΟΝ ΚΤΛ.

    ΤΟ ΙΝΔΙΜΕΔΙΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ. ΕΒΡΕΘΗΚΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΒΛΑΚΕΣ...

    ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.

    Α>π

    ReplyDelete
  3. Sister of Antigonis1 March 2010 at 14:41

    O ρόλος του πιγκουΐνου στην αστυνομική λογοτεχνία της κάτω Λευκωσίας.

    ReplyDelete
  4. Όλοι βέβαια πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η εφημ. "Πολίτης" οφείλει να απολογηθεί στον κ. Σόλωνα Αντάρτη: Γιατί ο αρχισυντάκτης της εν λόγω εφημερίδας δεν έλαβε υπόψη ότι οι κ.κ. Ευδόκας και Αντάρτης "φορτίζονται με τις λέξεις, με τα ονόματα, μπλέκονται με τους ήχους και τις έννοιες, ασχολούνται υπέρ το δέον στον ύπνο και στον ξύπνο τους αναμασώντας τα και φτάνουν τελικά να φαντάζουνται και προβάλλουν Αντάρτες και Αντάρτικο παντού". Αυτή είναι η μόνη ψυχιατρικά δόκιμη διάγνωση της όλης κατάστασης τους. Κύριοι Ευδόκα & Αντάρτη το ερώτημα πλέον είναι: How sick can you get?!

    ReplyDelete
  5. Επρόσεξα ότι μόνο του Πολίτη κάμνετε του αφιερώματα. Να υποθέσω ότι οι Φιλελεύθερς /Μάχη / Χαραυγή / Σημερινή εν προσφέρονται.

    ReplyDelete
  6. Sister of Antigonis2 March 2010 at 13:21

    Brilliant!

    φορτίζονται
    μπλέκονται
    ασχολούνται υπέρ το δέον
    αναμασούν
    φαντάζουνται
    προβάλλουν

    "Προβολή λέγεται η ψυχική διαδικασία κατά την οποία το άτομο μεταθέτει στους άλλους στοιχεία ,ιδιότητες,συμπεριφορές που υπάρχουν μέσα του, προκειμένου να αποποιηθεί δικές του ευθύνες ή ενοχές."

    Rings the Bell?
    Any bell?

    ReplyDelete
  7. Oh, this does bring back memories!
    So let's all sing together now:

    A day or two ago
    I thought I'd take a ride
    And soon Petros and Solonas
    Were seated by my side
    The horse was lean and lank
    Misfortune seemed their lot
    We got into a drifted bank
    And then we got upsot

    Oooooh, jingle bells, jingle bells
    Jingle all the way
    Oh, what fun it is to ride
    In a one horse open sleigh
    Jingle bells, jingle bells
    Jingle all the way
    Oh, what fun it is to ride
    In a one horse open sleigh, yeah!

    ReplyDelete
  8. Sister of Antigonis8 March 2010 at 11:06

    Όπως λέμεν "Τρεις πας στη Μοτόρα"!!

    ReplyDelete
  9. Ωραιώτατο!

    ReplyDelete