Friday 18 September 2009

Πράγματι ορθά το είπαν, ESCADA


Η Εκδίκηση της Μούγιας
"Το μέλλον είναι τόσο λαμπρό, που πρέπει να φορώ γυαλιά σκούρα"


Η ESCADA είναι μία 'που τις διάφορες εταιρείες γκλαμουριάς που προωθούν τα "μοδέρνα" γυαλιά του ήλιου και της μόδας που βλέπουμε παντού τού'ν τες μέρες. Μιλούμε γιά τα γυαλιά που επέφεραν ηθελημένη παραμόρφωση στα πρόσωπα δεκάδων χιλιάδων γυναικών, μετατρέποντας την όψη τους σε φάτσα μυίγας. Και άλλων απεχθών εντόμων.

Μαζί με την παραμόρφωση του γυναικείου προσώπου που πλάκωσε στους δρόμους και παραλίες, επήλθε και μιά αυξανόμενη διαφθορά της αισθητικής αντίληψης. Παραμόρφωση της αντίληψης του τι είναι κάλλλος. Και επεβλήθη μιά διαρκής απόφραξη της απλής και φυσικής επαφής μεταξύ των ματιών των ανθρώπων. Μαζί τους, και η εξουδετέρωση της απλής κοινής λογικής. Αποβλακωμένες - σαν μούγιες ζαλισμένες - οι δυστυχείς μοδόπληκτες εφτάσαν να φορούν τα σκούρα ESCADA και τοιαύτα μέχρι και μέσα σε σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους. Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και να τα φορούν νύκτα.

Ξυπνά διαρκώς και πιό έντονη μιά ακαταμάχητη σχεδόν ανάγκη σαν περνά δίπλα μας η μοδοπρεπής μαυρογυαλλοφορούσα το να βομβίσουμε "Βζζζ-ζζζ-ζζζ". Ακαταμάχητη.

Όνομα και πράμα, που λέει και ο λόγος. Μες τού'ν το "μοδέρνο" πλαίσιο όπου αισθητική, προσωπική επαφή, κοινή λογική φαίνουνται να έχουν όλα γίνει SCADA, η εταιρεία ESCADA λάμπει διά του λόγου το αληθές. Αλήθκεια, E SCADA. Όλα E SCADA.





Πέτρος Ευδόκας,
petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~

1 comment:

  1. κατσικουλα19 September 2009 at 12:38

    Α παναγια μου,εν να παω να πεταξω τα γυαλια μου..Επαθα σοκ απο την ομοιοτητα.Και ελεγα κι εγω,τι μου θυμιζουν,τι μου θυμιζουν

    ReplyDelete