Tuesday 29 December 2009

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια

του Σόλωνα Αντάρτη



Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για προδοσία κατά της ανθρωπότητας και κατά του Ελληνισμού της Κύπρου.

Η χρήση -με την ευλογία του- του εδάφους της Δημοκρατίας από τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας για την αναίτια επιθετικότητα εις βάρος των γειτονικών μας λαών αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Οι προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή εποίκων αποτελούν προδοσία κατά του Ελληνισμού της Κύπρου.

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για συμμαχία με το διεθνή ιμπεριαλισμό:

"Συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης Κληρίδη, για παραχώρηση διευκολύνσεων στην επίθεση ενάντια στο Αφγανιστάν (Οκτώβριος 2001), η κυβέρνηση της «Αλλαγής», μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του προεδρέυοντος της δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, παραχώρησε στις ΗΠΑ διευκολύνσεις που αφορούσαν στη χρήση των Κυπριακών λιμανιών και αεροδρομίων, καθώς και το δικαίωμα πτήσεων στον εναέριο χώρο. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ. Χρυσοστομίδης, είπε πως η απόφαση πάρθηκε «λαμβάνοντας υπόψιν τα σημερινά δεδομένα και τις περιρρέουσες πολιτικές συνθήκες».(«Πολίτης» 21/03/03)"

από:
"Το Κυπριακό Κράτος συνένοχο στις σφαγές του Ιράκ"
ellinika-cyprus.indymedia.org/newswire/display/119/index.php

δυστυχώς το άρθρο μας δε διασώζεται στα αρχεία μας αλλά βρίσκεται αυτούσιο εδώ:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=671645
και εδώ:
http://www.anarkismo.net/article/5105
όπου δημοσιεύεται χωρίς τα ονόματα των υπογραφόντων Μυρτώς Μακρίδη, Γιώργου Καρακασιάν και Σόλωνα Αντάρτη και την απόδοση της πηγής στην ομάδα μας.

Η υπογραφή του Δημήτρη Χριστόφια στη συμφωνία με την Αυτοκρατορία για χρήση του εδάφους, του εναέριου χώρου και της υποδομής της Κυπριακής δημοκρατίας ενάντια στους γειτονικούς μας λαούς αποτελεί αίσχος για τον ίδιο και τον ψευδοκομμουνισμό που πρεσβεύει.

Ο πρόεδρος δεν αντρέπεται και πορεύεται τάχαμου ενάντια στις βάσεις του θανάτου την ίδια στιγμή που κοιμάται με τις δυνάμεις του απεχθούς ιμπεριαλισμού.

Κάθε μέρα η χώρα μας χρησιμοποιείται για τις σφαγες αθώων με την ευλογία του προέδρου και της κυβέρνησής του. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και ολόκληρη η υποδομή του νησιού μας έχουν πραδοθεί στις ορέξεις της Αυτοκρατορίας με την ευλογία του προέδρου. Καθημερινά διακινούνται στο νησί μας υλικά και προσωπικό που χρησιμοποιούνται για τις σφαγές που συνεχίζουν να γίνονται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Επιπρόσθετα το νησί μας εμπλέκεται στις υποθέσεις απαγωγών υποτιθέμενων τρομοκρατών. (βλέπε πηγές στο τέλος του κειμένου)

Οι πράξεις του είναι προδοσία κατά ολόκληρης της ανθρωπότητας, κατά των κομμουνιστικών ιδεών, κατά της αδελφοσύνης των λαών.

Ο πρόεδρος δέχεται την κατοχή 10% του Κυπριακού εδάφους από την επαίσχυντη πολεμική μηχανή της Μ.Βρεττανίας και δεσμεύεται ενώπιόν της.

Ορίστε τι δηλώνει το περίφημο μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε ο πρόεδρος μας με τον ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν (ολόκληρο το μνημόνιο στις πηγές ):

"The two countries reiterate their commitment to their respective obligations under the Treaties signed in 1960.

(Οι δύο χώρες επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους με βάση τις Συνθήκες που υπέγραψαν το 1960)

UK reiterates its commitment to its obligations as a Guarantor Power.

(Το Ηνωμένο βασίλειο επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή στις υποχρεώσεις του ως Εγγυήτρια Δύναμη)"

Ο πρόεδρος με την υπογραφή του αποδέχεται το καθεστώς του 1960 την παραμονή των βάσεων και το ρόλο της Μ.Βρεττανίας ως Εγγυήτριας Δύναμης! Κατά τα άλλα ποζάρει ως αντι-ιμπεριαλιστής.

Καμία προσπάθεια και καμία πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αναλάβει για την απελευθέρωση του τόπου μας από τον ιμπεριαλισμό.

Αντιθέτως! Ο καλός του φίλος Γκόρντον Μπράουν φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της"Χαραυγής".

"Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι":
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/11/blog-post_21.html

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ως συνένοχο και συνεργό του καθεστώτος κατοχής και του βαθέως κράτους της Τουρκίας.

Η πολιτική του στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του λαού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων που για δεκαετίες τώρα αγωνίζονται ενάντια στον εθνικισμό και φασισμό του μιλιταρισμού και του βαθέως κράτους.

Αν ο πρόεδρος ήταν πραγματικά κομμουνιστής θα ήταν ο πρώτος τους σύμμαχος και θα αγωνιζόταν και για τη δική τους ελευθερία και δικαιώματα. Αντ' αυτού συμμαχεί με τους δυνάστες τους τους οποίους αποκαλεί και φίλους.

Η πραγματική αλλυλεγγύη των λαών φαίνεται από τις πράξεις και όχι στα κούφια λόγια. Ο πρόεδρος είχε και έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τον Τουρκικό λαό να απαλλαγει από τη φεουδαρχία και το μιλιταρισμό μέσα από τη θέση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τις μειονότητες που σφάζονται καθημερινά στη γειτονική χώρα αλλά και να βοηθήσει ως αλληλέγγυος αριστερός κομμουνιστής τον Τουρκικό λαό και τους Τουρκοκύπριους που επιθυμούν να δουν πρόοδο και ελευθερία στα καθεστώτα τους.

Αντ' αυτού στρώνει το χαλί της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεχόμενος ουσιαστικά τα εγκλήματα του Τουρκικού κράτους και παρακράτους εναντίον του λαού της.

Ιδού τι γράφει για τον Πρόεδρο ο Σενέρ Λεβέντ στον Πολίτη:

"Δεν σου αρμόζει να λες και να ξελές

Αγαπητέ Χριστόφια, μία φορά στα σαράντα χρόνια είπες μια σωστή κουβέντα και ύστερα ήρθες και την αναίρεσες. Είπες και ξείπες..."
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=906648&-V=archivecolumns

Οι δημόσιες ομιλίες του στις οποίες δικαιολογεί την εισβολή στη βάση του ότι "και εμείς εκάμαμεν" αποτελούν ασύστολα και ατεκμηρίωτα ψεύδη και απόδοση συλλογικής ευθύνης και συλλογικής τιμωρίας ολόκληρου του λαού μας για τις πράξεις ελάχιστων ένοχων μισάνθρωπων εγκληματιών κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης. Πως μπορεί να τα εξισώνει με τη συνειδητή και οργανωμένη δράση του τουρκικού στρατού εισβολής και κατοχής και του βαθέως κράτους της Τουρκίας .

Οι πράξεις του στρατού εισβολής και κατοχής και των πολιτικών του προϊσταμένων και που συμπεριλαμβάνουν τις σφαγές αμάχων, τις εκτελέσεις αιχμαλώτων, τη προσφυγοποίηση 200 000 αμάχων, των εποικισμό των κατεχομένων εδαφών, την αλλοίωση των ονομάτων χωριών τοπονυμιών και πόλεων αποτελούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συνιστούν γενοκτονία εις βάρος των γηγενών Ελλήνων Κυπρίων.

Ιδού πως ο ΟΗΕ ορίζει το έγκλημα της γενοκτονίας:

"The convention defines genocide as any act committed with the idea of destroying in whole or in part a national, ethnic, racial or religious group. This includes such acts as:

* Killing members of the group
* Causing serious bodily or mental harm to members of the group
* Deliberately inflicting conditions calculated to physically destroy the group (the whole group or even part of the group)
* Forcefully transferring children of the group to another group"

από:
Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide
New York, 1948
http://www.un.org/cyberschoolbus/treaties/genocide.asp

Μετάφραση
"Γενοκτονία σημαίνει πράξεις που έγιναν με πρόθεση την εξόντωση, εν ολω ή εν μέρει, οποιασδήποτε εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας:

Α. Ο φόνος μελών μιας ομάδας.
Β. Η πρόκληση σοβαρής σωματικής ή πνευματικής βλάβης σε μέλη της.
Γ. Η εσκεμμένη επιβολή στην ομάδα συνθηκών ζωής που αποσκοπούν στο να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της , εν ολω ή εν γενεί.
Ε. Η βίαιη μετακίνηση παιδιών από τη μια ομάδα στην άλλη."

μετάφραση από:
http://santeos.livepage.gr/wiki/289/1283

Ιδού πως η Τέταρτη συνθήκη της Γενεύης καθορίζει τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου:

"The Occupying Power shall not deport or transfer parts of its own civilian population into the territory it occupies."

"Η Κατοχική Δύναμη δε θα απελάσει ή μεταφέρει μέρη του δικού της πληθυσμού στην περιοχή την οποία κατέχει."
από:
http://www.icrc.org/ihl.nsf/WebART/380-600056?OpenDocument

Όλα τα πιο πάνω ισχύουν για τη δράση του στρατού εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, καθώς και στη δράση της κρατικής και παρακρατικής πτυχής του κεμαλικού κράτους εις βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Ελλήνων της Κωσταντινουπόλεως, των Κούρδων αλλά και των ίδιων των Τουρκοκυπρίων.

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας για τη συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας συλλογικών ενοχών σε όλους τους Έλληνες Κύπριους για να προωθήσει την εκτρωματική λύση που επεξεργάζεται.

Τα λόγια του πρέδρου "και εμείς εκάμαμεν" για να δικαιολογηθεί η συστηματική και μαζική γενοκτονία εις βάρος του λαού μας από τη μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή της περιοχής στοχεύουν συνειδητά στην καλλιέργια αισθήματος ενοχής σε ολόκληρο το λαό.

Αυτό, είναι ίσως το πιό σημαντικό φθοροποιόν στοιχείο του βίου και της πολιτείας του που διαβρώνει την εθνική υπερηφάνεια, μετατρέποντας την σε συλλογική ενοχή και ντροπή. Η πολιτική αυτή πηγάζει από τις συμβουλές των ιμπεριαλιστών και την καλλιέργεια εκ μέρους των
αισθημάτων ενοχής και ντροπής ως πορεία που τάχαμου θα φέρει τις κοινότητές μας πιο κοντά. Είναι οι ίδιες ενοχές που προωθούνται στις διάφορες ομάδες επαναπροσέγγισης που χρηματοδοτούνται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ο πρόεδρος αγκαλιάζει την πολιτική τους!

Ορθά τους κατακρίνει ο Σενέρ Λεβέντ:

" Όσοι γενναίοι αριστεροί διαθέταμε, αφού έπαψαν να ελπίζουν ότι μια μέρα θα γυρίσει πίσω ο Καρλ Μαρξ, αγκάλιασαν ως σωτήρα τον ιμπεριαλισμό, που κάποτε θεωρούσαν τονμεγαλύτερο εχθρό."

από: "Προδοσίες διανοουμένων στην Κύπρο"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_16.html

Η συνειδητή καλλιέργια εκ μέρους του και των συν αυτώ του αισθήματος ενοχής γίνεται για να καταρρακώσει το ηθικό όλων των πατριωτών του τόπου και να προωθήσει τον "οδυνηρό συμβιβασμό" ως πολιτική λύση.

Αντί της ελευθερίας και του αγώνα για τα ωραία και τα υπέροχα ο πρόεδρος μας υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι ο συμβιβασμός θα είναι οδυνηρός.

Αν πράγματι πρέπει να γίνει "συμβιβασμός" ας δωθούν στο λαό οι πολιτικο-στρατιωτικές αναλύσεις, οι οικονομικές προβολές, οι πολιτικοί συσχετισμοί και επιστημονικές μελέτες που να δείχνουν ότι πράγματι έγινε προσπάθεια απελευθέρωσης και απέτυχε (που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έγινε), ή ότι μιά τέτοια προσπάθεια αγώνος είναι ανέφικτη. Είναι όμως; Ή είναι απλώς ανεπιθύμητη από την άρχουσα τάξη;

Αντί ο πρόεδρος να είναι πρωτοστάτης στην καταγγελία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο στρατός εισβολής και συνεχίζει να διαπράττει ο στρατός κατοχής και το καθεστώς ανδρεικέλων του στο βορρά, ο πρόεδρος μας τους αθωώνει, συζητά μαζί τους και μας ζητά να προβούμε σε ένα "οδυνηρό συμβιβασμό" με τους εγκληματίες βάσει των ενοχών που εκείνος μας φορτώνει.

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για απολυταρχισμό, αλαζονία και αυταρχισμό.

Ο πρόεδρος συνομιλεί εξ ονόματός μας χωρίς να μας ενημερώνει για οτιδήποτε αφορά τη μοίρα μας.

Σε κανένα δημοκρατικό καθεστώς ο λαός δε μένει στο σκοτάδι για όλα όσα τον αφορούν πόσο μάλλον δε για την ίδια την ιστορική του επιβίωση.

Μαθαίνουμε δυστυχώς την αλήθεια όσων τεκταίνονται πίσω από τις πλάτες μας όχι μέσω της διαρκούς ενημέρωσης που θα έπρεπε να λαμβάνει ο κυρίαρχος λαός αλλά μέσω θραυσμάτων ενημέρωσης εδώ κι εκεί:

«Είναι αλήθεια ότι συμφωνήσαμε για εκ περιτροπής προεδρία. Δεν είναι αλήθεια, όμως, ότι συμφωνήσαμε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος να εκλέγονται από τη Γερουσία. Είναι θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς. Η δική μας θέση είναι για εκλογή από το λαό, με σταθμισμένη ψήφο».
από:
http://www.naftempo riki.gr/news/ cstory.asp? id=1744480

"Συμφωνήσαμε" λέει ο Πρόεδρος μιλώντας εξ ονόματος όλων μας. Συμφωνήσαμε να καταργήσουμε τη δημοκρατία, συμφωνήσαμε να απεμπολίσουμε το βασικό δικαίωμα της ψήφου μας υποβαθμίζοντάς την στο εν τέταρτο. Αυτά αλαζονικά δηλώνει.

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για Κυπροεθνικισμό.

Ο πρόεδρος και οι συν αυτώ είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τον ανθελληνισμό που υπάρχει στο νησί μας και για την προώθηση της έννοιας του Κυπριακού "έθνους".

Επί χιλιάδες έτη για τους Έλληνες της Κύπρου ουδέποτε υπήρχε σύγχυση και αμφιβολία για την εθνική τους ταυτότητα. Η λέξη Έλλην προσδιόριζε και προσδιορίζει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων Κυπρίων ενώ η λέξη Κύπριος ήταν και είναι ο τοπικός προσδιορισμός με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται οι λέξεις Λάκωνας, Κρητικός, Αρκάδας, Μικρασιάτης...

Αλλά από την ίδρυση του Κυπριακού κράτους το 1960 υπάρχει μια σταθερή προσπάθεια υπόσκαψης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων Κυπρίων και η προώθηση της ιδέας του έθνους των Κυπρίων ως κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Αυτή η προσπάθεια η οποία ξεκινά από τους σκοτεινούς κύκλους του ιμπεριαλισμού και την αλλοίωση της ιστορίας, αγκαλιάζεται από ψευδοαριστερούς διανοούμενους και τον ίδιο τον πρόεδρο και προωθείται ως η νέα εκδοχή της ιστορίας.

Είναι μια νέα μορφή εθνικισμού η οποία δρούσε συγκαλυμμένη στο παρελθόν αλλά που ολοένα και περισσότερο κερδίζει έδαφος και φανερώνεται μέσα από τις αισχρότητες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και των ψευδοδιανοούμενων που την υποστηρίζουν. Είναι ο Κυπροεθνικισμός.

Μια εξαιρετική ανάλυση από το φίλο Πέτρο Ευδόκα:
Έθνος~κράτος, έννοιες, πλύση εγκεφάλου
http://groups.yahoo.com/group/cyprus-imc-ellinika/message/1192

Ο πρόεδρος βέβαια συγκαλύπτει το δικό του εθνικισμό. Από τη μια προσποιείται ότι τιμά τον Ελληνισμό της Κύπρου και τους αγώνες του μέσω διάφορων ομιλιών του ιδίου και των Υπουργών του (βλέπε πηγές πιο κάτω), από την άλλη κατηγορεί ως εθνικιστές και σοβινιστές όσους από εμάς αγκαλιάζουμε την Ελληνική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα ως Έλληνες της Κύπρου ενώ αυτός και οι Υπουργοί του προσπαθούν να εξισώσουν την ΕΟΚΑ με την ΤΜΤ.

Ογκούται το κύμα διαμαρτυρίας κατά του Υπ. Παιδείας
http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/75759

Τα ίδια έπραττε και ο νύν πρόεδρος όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής. Αυτόν εκφράζει ο Υπουργός Παιδείας. Διαβάστε τη "διάψευση" του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου για τις δηλώσεις του νυν προέδρου στο Δάλι το 2005:

"... Μ. Μανουσόπουλος: Θέλουμε την θέση της Κυβέρνησης στο θέμα που δημιουργήθηκε από χθες, με την ομιλία του κ. Χριστόφια, στην οποία δόθηκε η ερμηνεία από διάφορες παρατάξεις ότι ο κ. Χριστόφιας παραλλήλισε τους τρομοκράτες της ΤΜΤ με τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Βεβαίως, με φόντο το γνωστό θέμα των εκτελέσεων ή δολοφονιών. Θέλουμε τη θέση της Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.

Κ.Ε.: Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη χθες σε διευκρινιστική και μάλιστα γραπτή δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει ότι τιμά των αγώνα της ΕΟΚΑ. Πέραν τούτου, η δήλωσή του είναι ξεκάθαρη. Δεν εξισώνει κατ' ουδένα τρόπο του αγωνιστές της ΕΟΚΑ ή τους πεσόντες με τους τρομοκράτες της ΤΜΤ και επαναλαμβάνει ότι τιμά τους αγωνιστές και τους πεσόντες. Νομίζω ότι δεν χρήζει περαιτέρω σχολίων το όλο θέμα.

Κ. Ιακωβίδης: Όταν όμως ο Πρόεδρος της Βουλής διαβάζει ονόματα εκτελεσθέντων από την ΤΜΤ και ονόματα εκτελεσθέντων από την ΕΟΚΑ και λέει ότι η ιδεολογία των δολοφονηθέντων, των θυμάτων, είναι η ίδια όπως ίδια είναι και η ιδεολογία των εκτελεστών, αυτό δεν είναι παραλληλισμός της ΤΜΤ με τους αντάρτες της ΕΟΚΑ;

Κ.Ε.: Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι εκείνη που σας έκανα πριν από λίγο."
από:
http://www.pio.gov.cy/MOI/pio/pio.nsf/All/252BDA5578EAB70AC2256FE00049CDD7?OpenDocument&print

Αυτά προάγει ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ και αυτά παπαγαλίζουν τα διάφορα φερέφωνα της υποτιθέμενης ανεξάρτητης αριστερής διανόησης!

Επιτομή της κυπροεθνικιστικής του πολιτικής είναι η προσέγγιση της λύσης ως μιας "λύσης από τους Κύπριους για τους Κύπριους". Η κυβέρνηση μάλιστα πάλεψε ώστε η συγκεκριμένη ορολογία να βρίσκεται και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για
την ανανέωση της θητείας της UNFICYP. Και διερωτούνται όλοι οι εχέφρονες: Τι γίνεται με την πολιτική της Τουρκίας; Τι γίνεται με την κατοχή από 40 και πλέον χιλιάδες στρατού με επιθετική διάταξη; Τι γίνεται με το έγκλημα του εποικισμού που αποτελεί έγκλημα γενοκτονίας;

Δεν υπάρχει Έλλην Κύπριος που να μη γνωρίζει ότι η κατοχή είναι το ουσιαστικό πρόβλημα για την επανένωση της πατρίδας μας. Η κατοχή καταπιέζει τόσο τους Έλληνο Κύπριους όσο και τους γνήσια αγωνιζόμενους Τουρκοκύπριους.

Ο αγώνας ενάντια στην κατοχή και τον ιμπεριαλισμό μπορεί εν δυνάμει να ενώσει όλο τον πληθυσμό του τόπου, να φέρει και τις δύο κοινότητες μαζί.

Αντί όμως ο πρόεδρος και οι συν αυτώ να προάγουν τον κοινό αγώνα για την ελευθερία ως το μέγιστο πολιτικό στόχο προάγουν τον Κυπριωτισμό τους. Ακόμη κι εκεί όμως διατηρούν τη ρατσιστική τους τοποθέτηση και το διαχωρισμό των κοινοτήτων μας.

Ο πρόεδρος και οι συν αυτώ φκάλλουν τσούννες ακούοντας οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Ελληνισμό της Κύπρου. Βαφτίζει εθνικιστές και σοβινιστές όσους διαφωνούν με τον ίδιο ασκώντας κριτική για την προδοτική του στάση. Ο πρόεδρος και η ηγεσία του ψευδοκομμουνιστικού του κόμματος και όσων ψευδοαριστερών ψευδοδιανοούμενων τον ακολουθούν είναι υπεύθυνοι για την ύπαρξη της επάρατης λέξης "ππουστοκαλαμαράς" που
συχνά πυκνά χρησιμοποιείται στο νησί μας από τους ρατσιστές ανθέλληνες κυπριοεθνικιστές.

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για ρατσισμό.

Από τον καιρό που τα οδοφράγματα άνοιξαν και παρά τις επανειλημμένες μας δημοσιεύσεις ο διαχωρισμός των συμπατριωτών μας με βάση της εθνική τους καταγωγή ισχύει σε όλες τις πτυχές του κράτους. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στα οδοφράγματα, τα νοσοκομεία, την παιδεία... Κανένα βήμα δεν έχει γίνει για να αισθανθούμε συμπολίτες, αντιθέτως πολλά γίνονται για να διαχωριστούμε κι άλλο.

Οι προτάσεις του για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής ομοσπονδίας είναι ρατσιστικές στη βάση του εθνοφυλετισμού και θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε μια ρατσιστική δημοκρατία με τα σπέρματα της καταστροφής και του χάους "θεμελιωμένα" στο πολιτειακό μας σύστημα. Οι εισηγήσεις του αποτελούν εγγύηση για την καταστροφή του τόπου μας και τη συνέχιση της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου.

Δεν υπάρχει Έλλην Κύπριος που να μην αγκαλιάζει το δικοινοτικό χαρακτήρα της λύσης, όμως η διζωνική υποτιθέμενη ομοσπονδία είναι μια άλλη μορφή απαρτχάιντ. Και ο πρόεδρος ρατσιστής!


Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και το κόμμα του για τη διασπορά της διχόνοιας ανάμεσά μας.

Μόνο με τη διχόνοια και την πνευματική τρομοκρατία των μηχανισμών και των συμμάχων του μπορεί να ελπίζει στην επιβολή του σχεδίου λύσης που ο
ίδιος επεξεργάζεται. Ο πρόεδρος και η ηγεσία του ΑΚΕΛ επιτίθενται στην αντίθετη άποψη χρησιμοποιώντας γκαιμπελικές μεθόδους και χύνοντας τόσο δηλητήριο που στο τέλος θα μας οδηγήσει στον εμφύλιο σπαραγμό.

Τους καθιστώ υπέυθυνους για όλες τις πράξεις τους ενώπιον του Ελληνισμού της Κύπρου.

Κατηγορώ τον πρόεδρο της δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την κατάργηση της δημοκρατίας στο νησί μας.

Οι προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο αποτελούν αισχρότητες άνευ προηγουμένου στην παγκόσμια ιστορία. Πού έχουν εφαρμοστεί ποτέ με επιτυχία τέτοιες αισχρότητες; Η απάντηση είναι πουθενά.

Ο πρόεδρος επιθυμεί να καταστήσει τον Ελληνισμό της Κύπρου υπόδουλο και δεν ακούει ούτε καταλαβαίνει. Θα μπορούσε ποτέ νοήμον ον να δεκτεί τον υποβιβασμό της ψήφου του στο εν τέταρτο;

Οι πράξεις του συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και της βασικότατης αρχής της δημοκρατίας "κάθε πολίτης ένας ψήφος".

Ο πρόεδρος έχει ξεπουλήσει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πράξεις του δεν είναι απλά ακατανόητες αλλά και εγκληματικές! Ο πρόεδρος είναι επικίνδυνος!

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που στηρίζουν την πορεία του είναι ηθικά και πολιτικά υπόλογες ενώπιον της ανθρωπότητας, ενώπιον των γειτονικών μας λαών, ενώπιον του συνόλου του Κυπριακού λαού και ενώπιον των Ελλήνων της Κύπρου.

Σόλων Αντάρτης

--------------------

* * *

Πηγές

--------

Ολόκληρο το Μνημόνιο Συναντίληψης
από ιστοσελίδα:
UK in Cyprus Foreign and Cmmonwealth Office
http://ukincyprus.fco.gov.uk/en/newsroom/?view=PressR&id=5731696


Κύπρος και τα μικρά «Γκουαντανάμο» στην Ευρώπη του Φαίδωνα Βασιλειάδη
http://preview.tinyurl.com/phaedon-guantanamo
ή
http://web.archive.org/web/20060216164315/ellinika-
cyprus.indymedia.org/newswire/display/80/index.php


περί Γενοκτονίας:
Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide
New York, 1948
http://www.un.org/cyberschoolbus/treaties/genocide.asp

Ολόκληρη η Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης εδώ:
http://www.icrc.org/ihl.nsf/INTRO/380?OpenDocument
Ο Τουρκικός στρατός εισβολής και κατοχής παραβιάζει σχεδόν κάθε πρόνοιά της.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο στην αγγλική γλώσσα για την διοικητική ευθύνη που αφορά τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εδώ:
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Command_responsibility&oldid=311878905

Τι λέει ο πρόεδρος όταν προσποιείται ότι αγκαλιάζει τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Τα όσα λέει βέβαια είναι η ουσιαστική ιστορική αλήθεια την οποία ο ίδιος υποσκάπτει:
"...Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε: «τον αγώνα της ΕΟΚΑ θα συνεχίσουμε να τον τιμούμε πάντοτε. Και τους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους. Είναι ήρωες αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. Ούτε συζήτηση να μην τιμάται ο αγώνας της ΕΟΚΑ [...] Θα τιμήσουμε την ιστορία μας. Και εμείς ενωτικοί ήμασταν το 1955 - 59, να μην τα ξεχνάμε αυτά τα πράγματα, κακά τα ψέματα, ολόκληρος ο κυπριακός λαός αγωνιζόταν για την Ένωση»"
από:
http://tinyurl.com/eoka-wikipedia
ή
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B9%CF%82_%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD_%CE%91%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD

Τι λέει ο Υπουργός Παιδείας όταν δηλώνει την ιστορική πραγματικότητα για την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων Κυπρίων:
- "...ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου σε συνέντευξη του δήλωσε για το θέμα της ελληνικότητας, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Είπα και το επαναλαμβάνω ότι στην Κύπρο η ελληνικότητα δεν απειλείται από κανέναν Έλληνα. Στην Κύπρο υπάρχουν άνθρωποι που καπηλεύονται την ελληνικότητα για δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν θα πρέπει, όμως, να μετατρέπουμε μια συζήτηση σκοπιμοτήτων σε συζήτηση που έχει να κάνει με τις εθνικές ευαισθησίες των πολιτών. Όλοι οι Ελληνοκύπριοι είναι Έλληνες, παρά τις πολιτικές τους διαφορές και η μια μερίδα δεν μπορεί να αμφισβητεί την ελληνικότητα μιας άλλης μερίδας.» [Σημερινή, 15/06/2008, συνέντευξη στην Ευαγγελία Σιζόπουλου]"
http://cyprusthemes.blogspot.com/feeds/posts/default

8 comments:

  1. Apanagia mou. Eperasan treis wres xwris na brisei kanenas ton ar8rografo.

    ReplyDelete
  2. FASISTES KOUFALES ERXONTAI KREMALES...
    LUSH LUSH EPANENWSH

    ReplyDelete
  3. πραγματικά μου έκανε εντύπωση η ευκολία με την οποία οι χαρακτηρισμοί αλλάζουν χρώμα πηγαίνοντας από... στρατόπεδο σε στρατόπεδο. Διάβασα λίγα άρθρα, όσα άντεξα, και αρκετές από τις απαντήσεις και... παλάβωσα λίγο!
    Αυτό είναι το ταπεινό μου σχόλιο.Μια ερώτηση. Είστε όλοι τόσο σίγουροι για αυτά που λέτε και για αυτούς που χαρακτηρίζετε;
    πάντως συγνώμη αλλά θυμίζετε πολιτικούς σε τηλεοπτικά πάνελ...Ταμπέλες, σλόγκαν, χαρακτηρισμοί, ιδέες, αντιπαραθέσεις, υπερκατανάλωση λόγου και απίστευτη σιγουριά!
    Δημήτρης Φυρίος

    ReplyDelete
  4. και μην βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε τσιράκι του Χριστόφια! Δεν είναι περί αυτού ο λόγος!
    Χαιρετώ σε Σόλων
    Πάλι Δημήτρης Φυρίος

    ReplyDelete
  5. Καλωσόρισες Δημήτρη,

    Τις ευχαριστίες μου γιά το πιό σημαντικό μέρος των Σχολίων σου: είναι επώνυμα! Ευπρόσδεκτη και η αμφισβήτηση, και η διαφωνία, και όλες οι προσεγγίσεις στον διάλογο με καλή πίστη - όπως θα έλεγαν και οι αγωνιστές της Αντιπολίτευσης γύρω στο 1972, "και ολίγη αμφισβήτηση δεν βλάπτει".

    Το πρόβλημα μας εδώ δεν είναι οι διαφωνίες μα η παντελής έλλειψη ήθους και αξιοπρέπειας από συγκεκριμένους (γνωστούς σε μάς) κύκλους που μας βρίζουν ανώνυμα και μας φορτώνουν χαρακτηρισμούς που οδηγούν ασφαλέστατα σε κλίμα εμφυλίου. Τρώμε βρισιές ανώνυμες γιά πρόγευμα, τρώμε γιά μεσημέρι.

    Χαίρουμαι που διάλεξες την επώνυμη επιλογή.

    Ως ελλαδίτης διεθνών και διεθνιστικών καταβολών που ζεί στην Κύπρο γιά πολύ καιρό, έχεις γευτεί προσωπικά το τι σημαίνει ανθελληνικός ρατσισμός. Πόσες φορές σε έχουν πεί κατάμουτρα ή και πίσω από την πλάτη σου "καλαμαρά"; Ή και το άλλο κοσμιότερο που αρχίζει με τα τρία "πππ"; "Πππ...καλαμαρά";

    Και ίσως να έχεις διακρίνει το πως κινείται μες το λαό μας και τον διαφθίρει ηθικά αυτός ο ρατσισμός, πως καλλιεργείται και πως συντηρείται από πυρήνες της άρχουσας τάξης στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν την κυπραίϊκη "εθνική" υπόσταση. Τον τοπικισμό δηλαδή που αποφοίτησε σε εθνικισμό.

    (συνεχίζεται πιό κάτω)

    ReplyDelete
  6. (συνέχεια από πιό πάνω)


    Περί αυτού πρόκειται. Όλες, σχεδόν, οι ανώμαλες και βρωμερές υποθέσεις που τροφοδοτούν το αρρωστημένο κλίμα πολιτικής διχόνοιας στον τόπο μας, και οι συσχετισμοί των με τον ιμπεριαλισμό, περιστρέφονται γύρω από εκείνο τον κυπριο-εθνικισμό και ρατστιστικό ανθελληνισμό που έχει εντοιχιστεί και θεσμοθετηθεί παντού πλέον στην κοινωνία μας.

    Εμείς επιχειρούμε να τον ονομάσουμε, να τον θέσουμε ξανά ως παράγοντα στην πολιτική σκέψη και έκφραση, και να 'βρουμε τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε όπως του αρμόζει, μέσα στο πλαίσιο μιάς ορθής σοσιαλιστικής, κομμουνιστικής, αναρχοαυτόνομης φεμινιστικής και οικολογικής δυναμικής και πνευματικής προσέγγισης. Κάθε μορφή αυταρχισμού που μεταφέρει τη δυσωδία του ρατσισμού αξίζει να της εναντιωθούμε, πόσο μάλλον δε αυτή που είναι κεντρικός άξονας στα καθημερινά του τόπου μας που μας οδήγησαν στο σημείο να ανησυχούμε γιά το αν θα μιλούν καν ελληνικά οι άνθρωποι στην Κύπρο σε τρείς γενεές;

    Όλα αυτά περιστρέφονται γύρω 'που τα πάθη και μίση που αναγνωρίζεις στον τόπο μας, τα οποία και "σπουρτούν" και στις εδώ σελίδες.

    Τα σχόλια και σκέψεις σου ευπρόσδεκτα.
    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
    ~~~~~~~~

    ReplyDelete
  7. Χαίρε Δημήτρη

    Σε ευχαριστώ πολύ για τη δημόσια τοποθέτησή σου. Όσα έγραψε ο Πέτρος πιο πάνω με εκφράζουν.

    Επιπρόσθετα επιθυμώ να γνωρίζεις ότι για όσα πρόσωπα κατονομάζω μέσα από τις δημοσιεύεσεις μου έχω ιδίαν άποψη μέσα από την προσωπική μου γνωριμία με τα ίδια ή/και μέσα από την πορεία τους στον πολιτικό βίο. Πολλών οι πορείες μας έμμεσα και άμεσα έχουν συναντηθεί.

    Θυμούμαι με πόνο πολλές από τις συναντήσεις μας στο παρελθόν μέσα στις οποίες εξακοντίζονταν τόσο εις βάρος σου όσο και εις βάρος των υπόλοιπων φίλων Ελλαδιτών της παρέας το "καλαμαρά" αλλά και το ότι δεν έχετε δικαίωμα για άποψη αφού "δεν είσαστε που δαμαί".

    Αισθάνομαι ότι η άποψή σου έχει σημασία διότι επέλεξες συνειδητά να ζεις σε αυτό τον τόπο και τον αγαπάς όσο ο καθένας μας. Και η όποια άποψη σκέψη και διαφωνία σου είναι ευπρόσδεκτη.

    Εκτιμώ την εντιμότητα σου και τη δημόσια κατάθεση του ονόματός σου σε ένα διάλογο που πολύ συχνά μόνο οχετολογία θυμίζει.

    Εύχομαι να είσαι υγιής και ευτυχισμένος

    Σόλων
    -----

    ReplyDelete
  8. χαίρομαι που χαρήκατε για την παρέμβασή μου και ευχαριστώ για τις ευχές. Αν μπορούμε να προσεγγίσουμε την υγεία και την ευτυχία σίγουρα θα μπορέσουμε και την ελευθερία.
    Ειλικρινά δεν με προβληματίζει και δεν παρεξηγιέμαι ποσώς με το καλαμαράς
    Αγαπώ αυτό το νησί χωρίς να είμαι σημαιοφόρος του ελληνισμού.
    θα προτιμούσα να μιλάμε για την ενέργεια αυτού του μοναδικού τόπου αντί για τις εθνικές του ταμπέλες.
    Θα προτιμούσα να διαπιστώνω μέσα από ένα διάλογο ότι σαν άνθρωποι δεν είμαστε καθόλου διαφορετικοί αν και μιλάμε συνεχώς για τη διαφορετικότητά μας.
    Αυτό εννοούσα με τον παραλληλισμό των πολιτικών. Μπορούν να συζητούν χρόνια προσπαθώντας να ορίσουν έννοιες, ιδέες, συστήματα, χωρίς να βγουν ποτέ από αυτό τον φαύλο κύκλο καθώς όλα αυτά είναι μεταβλητά!
    Δεν ξέρω γιατί οι αναγνώστες σας επιλέγουν να σχολιάζουν ανώνυμα, αν μου συνέβαινε εμένα αυτό θα προβληματιζόμουν πρώτα από όλα στη δική μου ευθύνη καθώς μόνο εμένα θα μπορούσα να αλλάξω αν μπορούσα να αλλάξω.
    πάντως δεν συμφωνώ με την ανωνυμία
    Ευχαριστώ σας!

    ReplyDelete