Wednesday 2 December 2009

Ποιών τα κεφάλια θα σπάσουν;

Οι "γνωστοί άγνωστοι" στην Εντός των Τειχών παληά Λευκωσία καλούν και πάλιν τη νεολαία στην Πλατεία Φανερωμένης γιά φεστιβάλ και πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση προγραμματίστηκε να διαρκέσει από τις 6μμ μέχρι τη 1πμ (Μία η ώρα το πρωί της Κυριακής).

Η συνάθροιση προωθείται ως "ενα μεγάλο πάρτυ δρόμου αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε απο το κράτος. Το πάρτυ θα ξεκινήσει με προβολές απο τις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη στην Ελλαδα και ροκ, μέταλ και πανκ μουσικη."

Οι οργανωτές προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει περιγράφοντας την εκδήλωση ως Νύκτα Γης-Μαδιάμ (Night of Mayhem). Μπορείτε να δείτε τού'ν τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης, εδώ, με τον τίτλο γραμμένο στην ανύπαρκτη γλώσσα greeklish:
STREET FESTIVAL (provoli kai mousiki gia ton alexandro grigoropoulo)
http://www.facebook.com/event.php?eid=217472072315

Είναι σαφές ότι με τις λέξεις και το πολιτικό περιεχόμενο που επέλεξαν γιά να χρωματίσουν το χαρακτήρα της εκδήλωσης, οι οργανωτές παίρνουν τεράστιο ρίσκο με την ασφάλεια των ανθρώπων - και εκείνων που θα παν στην εκδήλωση, και των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή Φανερωμένης. Βέβαια κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους προσποιούμενοι "πως δεν είναι ηγέτες" και πως η εκδήλωση είναι "αυτο-οργανούμενη". Με άλλα λόγια αρνούνται να λάβουν ευθύνη γιά το τι θα συμβεί το Σάββατο νύκτα.


Ποιών τα κεφάλια θα σπάσουν τη νύκτα της Γης Μαδιάμ;

Μιά συνάντηση που έγινε πρίν μιά εβδομάδα από "άτομα του χώρου"με γείτονες και κάτοικους της περιοχής απέτυχε παταγωδώς, γιατί εκείνοι αρνήθηκαν να λάβουν υπ' όψην τα δίκαια παράπονα των κατοίκων της γειτονιάς Φανερωμένης.

Η γειτόνισσα που λέει "κάθε ΣαββατοΚυρίακο μου κατουρούν στο κατώφλι της εξώπορτας του σπιτιού μου" αγνοήθηκε. Τι πρέπει να κάμει τώρα;

Οι γειτόνοι που λέν ότι η μουσική είναι υπερβολικά δυνατή και ότι πάει ώς πολύ πιό αργά απ' ότι πρέπει, αγνοήθηκαν. Τι πρέπει να κάμουν;

Την τελευταία εβδομάδα τώρα, κάθε νύκτα, γεμίζει η Πλατεία από σπασμένα γυαλιά και σκουπίδια, σε βαθμό και συχνότητα που είναι χωρίς προηγούμενο στην γειτονιά. Η Πλατεία Φανερωμένης έχει γίνει ξεκάθαρα στόχος βάνδαλων και αντι-κοινωνικών στοιχείων. Αυτοί που προσποιούνται τους επαναστάτες στην Πλατεία πως διαχωρίζουν τους εαυτούς τους και την συμπεριφορά τους από τους καταστροφείς;

Ο πολιτικός χαρακτήρας των οργανωτών είναι πεντακάθαρος:

- Χρησιμοποιώντας τη γραφή greeklish σηματοδοτούν πεντακάθαρα μιά πολιτιστική ταύτιση και συμμαχία με τον ρατσιστικό ανθελληνισμό. Είναι γνωστό στους πάντες όσων παρακολουθούν τις μεθοδεύσεις της πολιτιστικής γενοκτονίας εις βάρος του λαού μας πως τα greeklish είναι η αγαπημένη γραφή αυτών που συνειδητά εργάζονται γιά την κατάλυση του ελληνισμού. Γιατί ταυτίζονται μαζί τους;

- Ουδέποτε καταδίκασαν τις πράξεις βανδαλισμού που διαρκώς αυτοί και οι φίλοι τους (οι λεγόμενοι "συντρόφοι") εξαπολύουν εναντίον της γειτονιάς. Τα σπίτια όπου κατοικούν φτωχοί και ταλαίπωροι μετανάστες και τα εργαστήρια των φτωχών βιοπαλαιστών έχουν όλα γεμίσει με ακαλαίσθητο και απεχθές "επαναστατικό" γκραφίτι με δήθεν αναρχικά συνθήματα - δεν τα γράφουν οι ίδιοι οι μετανάστες πάνω στα σπίτια τους, βέβαια, ξέρουμε όλοι ποιοί τα γράφουν με μπογιά τις νύκτες.

- Ουδέποτε ανακοίνωσαν το εάν και πως ακριβώς θα επωμιστούν οι ίδιοι δικιά τους "αυτο-οργανωμένη" αστυνόμευση του χώρου και της εκδήλωσης, αναγκάζοντας την αστυνομία ή εμάς τους γειτόνους να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε την τάξη τη νύκτα της Γης Μαδιάμ.

Πως θα επιβάλουμε την τάξη σε εκδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων των οποίων οι οργανωτές αρνούνται να λάβουν ευθύνη γιά το χάος που συνειδητά αναμοχλεύουν;

Τα ίδια ακριβώς συνέβησαν και την νύκτα της προηγούμενης εκδήλωσης όπου προσκλήθηκε η αστυνομία και προκλήθηκε να επέμβει με την γνωστή της "ευαισθησία" και καταλήξαμε στα "γεγονότα της Πλατείας Φανερωμένης". Ξέρουμε όλοι πως οι κύκλοι των ανεγκέφαλων οργανωτών περιέχουν άτομα που αληθινά πιστεύουν πως αν εξωθήσουν τον κόσμο σε συγκρούσεις με την αστυνομία "θα γίνει η επανάσταση". Θέλουν να παρασέρουν αγνά και αθώα παιδιά σε συγκρούσεις, χωρίς όμως να τους το λεν από πρίν ώστε να λάμβάνουν άνθρωποι τα μέτρα τους. Ούτε και έλαβαν πρωτοβουλίες οι οργανωτές ώστε να σχηματιστούν εθελοντικές ομάδες προστασίας, νομικής υποστήριξης, πρώτων βοηθειών, καθαρισμού του χώρου, επαφής και συντονισμού με τους γείτονες και την αστυνομία, κλπ. Θα γίνουν όλα "από μόνα τους".

Οι δίκαιες ανησυχίες και έγνοιες των κατοίκων της περιοχής μας εξωθούν σε όλο και πιό έντονη αντιπαράθεση μεταξύ "του χώρου" και του κόσμου της γειτονιάς. Που θα πάει το πράμα;

Εμείς που κατοικούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή δεν θέλουμε ούτε τις "ευαίσθητες και τρυφερές" παρεμβάσεις των τραμπούκων, προβοκάτορων και βασανιστών της αστυνομίας, ούτε και τους βανδαλισμούς και προκλήσεις των δήθεν επαναστατών που καταστρέφουν τη γειτονιά.

Προσωπικά δηλώνω πως αν δώ με τα μάτια μου άτομο να κατουρά στις πόρτες των γειτόνων μου, να λερώνει τους τοίχους με μπογιές, να σπάζει βιτρίνες των καταστημάτων, να αναποδογυρίζει τα σκύβαλα, να ανάβει φωτιές και όλα τ' άλλα που οι ψευδο-επαναστάτες πράττουν γιά να παρασύρουν τον κόσμο σε αθλιότητες τη νύκτα του Σαββάτου, θα επέμβω πυξ-λαξ με τα χέρια μου, τα πόδια μου και με ό,τι άλλο αντικείμενο βρίσκεται διαθέσιμο και θα επιδωθώ σε σπάσιμο κεφαλιών. Επίσης, θα προσκαλέσω και τους άλλους γειτόνους να βοηθήσουν.

Ελπίζω ότι θα οργανωθεί καλά και από πριν μιά τέτοια άμυνα και προστασία της περιοχής εκ μέρους των κατοίκων, αφού οι οργανωτές της εκδήλωσης αρνούνται να συμπεριφερτούν υπεύθυνα.

Η επανάσταση απαιτεί υπευθυνότητα. Απαιτεί αγάπη γιά το λαό μας. Μόνο με αγάπη και σεβασμό γιά τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας, με αγάπη και σεβασμό γιά τους χώρους όπου ο λαός μας ζεί και εργάζεται, σεβασμό γιά τις λίγες ώρες ξεκούρασης που έχουν οι πιό ταλαιπωρημένοι από τους εργαζόμενους, μόνο με τούτα νοείται πάλη γιά τα δίκαια. Όλα τα άλλα είναι κούφια συνθήματα και ψέμματα.

Οι πράξεις και δηλώσεις των ανεγκέφαλων φοβίζουν τον κόσμο και τον απομακρύνουν από την καλώς νούμενη κοινωνική επανάσταση. Η κατάλυση της αυταρχικής εξουσίας του Κεφαλαίου και Κράτους προϋποθέτει λαό ψυχικά και πολιτικά έτοιμο να την αντικαταστήσει με συμβούλια ελεύθερης και συλλογικής λαϊκής εξουσίας στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στις υπηρεσίες, όπου οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι και ικανοί γιά συνεννόηση και συνεργασία.

Πως θα αγκαλιάσω την επανάσταση σου αν εσύ απλώς θέλεις να κατουράς μες το σπίτι μου και να κάμεις τη γειτονιά μου Γη-Μαδιάμ; Ο κόσμος δεν είναι παλαβός, ξέρει τι θα γίνει αν η περαιτέρω κατάλυση του κράτους (του λίγου που έμεινε) δώσει το ελεύθερο να επεκταθούν οι ψευδο-επαναστάτες και η "πολιτιστική" τους δράση παντού.

Όχι. Δεν θα περάσουν. Ή θα μάθουν να σέβονται και να πολεμούν ΓΙΑ τον λαό, ΜΕ τον λαό και όχι ενάντια του, ή θα τους σπάσουμε τα κεφάλια.

Αν ενδιαφέρεστε γιά συνεργασία στο θέμα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο
22 67 52 50.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.neg
http://petros-evdokas.cyprus-org.net/Another-sort-of-Introduction.html
~~~~~~~~~~~

Σχετικά:

Ναί στη Νεφέλη ~ Εντός των Τειχών Ανθίζει Ελπίς
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_19.html

Η Αστυνομία Κτύπησε την Κόρη Μου
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_17.html

~~~~~~~~~~~~

24 comments:

  1. Nomizw eksefyete polla re.
    Oso afora tin syzitisi pou egine eixame proteinei na pame na zitisoume apo ton dimo na ftiaxtoun dimosies toualetes stin perioxi kai na mpoun perissoteroi kala8oi gia na min yparxei auto to provlima. Kapioi poumas evalame anakyklwsi gia tenekedakia idi, kai se ka8e party fernoume koutia kai voi8ame oloi sto telos gia tin ka8ariotita. I plateia NAI epitelous xrisimopoieite apo kosmo kai giauto dimiourgounte provlimata ennoeite. Xreiazete organwsi gia na min yparxoun auta ta provlimata. Anti na perimenete sta stenou8kia gia na derete mitsious pou katouroun epidi en exoun kapou na katourisoun ti na sas pw...! Isasten ypodeigma epanastati? Oso afora ta syn8imata egw vriskw ta meso ekfrasis kai den mporis na elegxeis pios grafi kati kai pios oxi. Anti na ka8este kai na katigorate tous neous pou prospa8oun na vgoun, na zisoun kai na dimiourgisoun kati kainourio eksw apo auto to kolosystima kamete jie seis kati re gamwto! Eni3erw an kamnete alla egw en vlepw tipote kiniseis extos pou logia sto internet. Ontws kapioi prospa8oun na dimiourgisoun asximo klima gia tin perioxi gia paradeigma esyran to tilefwniko kouti, jie eshi ena autokinito pou itan spasmeno to tziami gia peripou ena mina jie edeiksan to meta stis eidiseis san na eginan ksana vandalismoi.

    Organwtes en oulloi mas, afou en dimosia plateia o ka8enas eshis tin eu8yni gia ton eauto tou jie gia ton dipla tou. Apla synaete kosmos jiame pou eshis paromies euais8isies alla jie polloi asxetoi pou apla goustaroun.

    Night of Mayhem en option pou vallis sto facebook gia party klp, en ekatse na to skeutei kapios jie meta na to grasei..

    Entometa3i EN ekalestike diadilwsi.

    Ta greeklish egw goustarw ta btw, tziai en ime an8ellinas alla fillelinas.:)


    Eisaste diladi enantiwn twn street party?...en ekatalava..ksekathariste.

    Giati en erkeste na milisoume pou konta...?


    Feelix

    ReplyDelete
  2. Χρειάζεται ΚΑΤΑΔΙΚΗ, από εσάς τους οργανωτές, ΔΗΜΟΣΙΑ και ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, εκείνων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις εκδηλώσεις γιά να δημιουργήσουν συμπλοκές και βανδαλισμούς.

    Αν δεν τα λέτε καθαρά και μασάτε τα λόγια σας, όπως πιό πάνω που με την υποστήριξη του γκραφίτι ώς "μέσο έκφρασης" διαινώζετε τους βανδαλισμούς, αυτά θα έχουμε. Συγκρούσεις και πόλωση.

    Ορθά λέει και ο Φήλιξ χρειάζεται οργάνωση γιά να λυθούν κάποια που τα προβλήματα. Άμα όμως οι λεγάμενοι 'ε'ν ενάντια σε κάθε μορφή οργάνωσης, άμα θεωτούν πως η Συνεργασία είναι μιά χώρα στην μακρυνή Ασία, το ίδιο: μόνο συγκρούσεις και πόλωση θα έχουμε.

    ΟΥΔΕΜΙΑ δικαιολογία υπάρχει γιά το κατουρούμε στις πόρτες των ανθρώπων. Ενοικιάστε και βάλτε ένα κινητό αποχωρητήριο αν κάμνετε εκδήλωση πέντε ωρών και βαριέστε να πάτε γύρω στο δημόσιο αποχωρητήριο που βρίσκεται στο διπλανό τετράγωνο.

    ReplyDelete
  3. (συνέχεια)

    Βάλτε περίπολα που θα προστατεύουν το χώρο από βάνδαλους, φαλλοκράτες και άξεστους. Προτιμάτε να γίνεται η αστυνόμευση 'που την "αληθινή" (και συχνά άνομη) Αστυνομία; Προτιμάτε να την κάμουν οι γείτονες;

    Θέλετε πολιτικοποιημένες κινητοποιήσεις; Επωμιστήτε την ευθύνη να γίνουν σωστά. Αν όχι, αξίζετε όλη την οργή της γειτονιάς που ήδη έχει μπουκτίσει με τις ανωμαλίες.

    Ουδεμία δικαιολογία στέκει γιά το να βαφτίζετε την εκδήλωση ως Νύκτα Γης Μαδιάμ (Night of Mayhem) και μετά να λέτε "'έν έκατσε να το σκεφτεί κάποιος". Αδικαιολόγητο γιά οργανωτές που παίρνουν την πρωτοβουλία να κατεβάσουν εκατοντάδες ανθρώπους μες το δρόμο σε ήδη τεταμένο κλίμα, μες σε ατμόσφαιρα όπου ούτε με την γειτονιά ούτε και την Αστυνομία έχετε καλές εξηγήσεις, και να λέτε "'έν το σκεφτήκαμε".

    Εμείς οι γείτονες τι πρέπει να κάμουμε το Σάββατο νύκτα; Να κλειδώσουμε τα μικρά παιδιά στο σπίτι; Να μην αφήσουμε τα ζώα μας να βγούν περίπατο μήπως τα κλωτσήσουν οι μεθυσμένοι "επαναστάτες"; Πως θα κοιμηθούν οι εργαζόμενοι στην περιοχή όταν περασμένα μεσάνυκτα ακούεται ο θόρυβος σας ένα χιλιόμετρο μακρυά;

    Συνέλθετε. Πάρτε ευθύνη. Το πράμα ήδη ξεπέρασε τα όρια. Ο κίνδυνος συγκρούσεων είναι αληθινός και χεροποιαστός.

    Πέτρος
    ~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  4. afou tora me tuto to arthro esis oi idioi kalliergite tetameno klima.
    ela re kumpare na milisume mian imera sior san athropoi je aista arthra je ta comments. men foase en tha se derume. fere tis protaseis sou je stamata na katigoreis je na epirripteis sinexeia tis efthines se allus, afu mono tuto kamneis se teliki analisi

    anonimos alkoolikos (pu ute se portes katura ute shillus klotsa je se kamian periptosi ennen epanastatis)

    ReplyDelete
  5. Νομίζω επαραφούσκωσες το πολλά, εν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τα άτομα που έρχονται στα πάρτυ. Εν πολλοί οι μιτσίοι(2+) που έρκουντε στην περιοχή με τους γονιούς τους τζιαι περνούν καλά τζιαι παίζουν μαζί τους τζιαι θαμώνες της περιοχής. Απλά δημιουργάς μόνος σου μια χαοτική εικόνα, πράμα που εν το βλέπω προσωπικά όποτε είμαι στην περιοχή.

    Τζιαι πoιοι είμαστεν εμείς οι διοργανωτές που εννα κάμουμε τζιαι καταδίκη; Αφού λέμεν εν ούλλοι που το διοργανώνουμε μαζί έν έσσιει με ηγέτες, με ταμεία, με εκπρόσωπο τύπου. Εν είμαστεν οργανωμένη ομάδα, αλλά αυτόνομα άτομα. Απλά φέρνει κάποιος μηχανήματα για μουσική, όποιος θέλει καλεί όποιον θέλει και να το πάρτυ. Το συγκεκριμένο που θα γίνει ήταν κάτι που νομίζω πολλοί ήθελαν να πραγματοποιηθεί. Δηλαδή μια προβολή για την εξέγερση που έκαναν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα μετά την δολοφονία του Αλέξη. Πολλοί θα έρθουν μόνο για την προβολή διότι την μουσική δεν τη σηκώνει το κλίμα μετά από μια τέτοια προβολή. Πολλοί άλλοι όμως θέλουν. Άλλο θέμα αυτό.

    Όσο αφορά την συνεργασία, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝ ΗΡΤΕΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ποιοι εν που εκαλέσαν συνέλευση κατοίκων για να μιλήσουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν?? Γιατί κάποιοι κάτοικοι ήρταν μανικομένοι που την αρχή τζιαι εν ακούαν τι ελέαν οι άλλοι; Πολλής κόσμος που έρκετε στην περιοχή έν πάρα πολλα συνεργάσιμος αν του μιλήσεις ανθρώπινα. Κάποιοι που τους κατοίκους εν επροσπαθήσαν καν! Άρα μεν κατηγοράτε τους νέους που συνάουντε στη Φανερωμένη ΠΑΛΕ, όπως κάμνουν τζιαι τα καθεστωτικά μήντεια!

    ReplyDelete
  6. Όσο για τις τουαλέτες είπαμε, να διεκδικήσουμε μαζί να βάλουν τζιαμέ για να μεν έσσιει πρόβλημα! Πολλοί ένιξερουν που εν τούτες οι τουαλέτες, τζιαι πολλές φορές που επία ήταν κλειδωμένες!!

    Προσωπικά Γ Ο Υ Σ Τ Α Ρ Ω το Graffiti τζιαι έξω που έσσο μου τζιαί μες το σπίτι μου τζιαι στους δρόμους τζιαι παντού άρα μεν μου μιλάτε για graffiti εν καταλάβω τέτοιο πρόβλημα.

    Άτομα που βλέπουν την περιοχή υπάρχουν, και όταν γίνει κάτι το ηλίθιο αν μπορούμε το σταματάμε!

    Το Night of Mayhem αλλάχθηκε ήδη, οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει. Έγινε "Erotic Party"....




    "Εμείς οι γείτονες τι πρέπει να κάμουμε το Σάββατο νύκτα; Να κλειδώσουμε τα μικρά παιδιά στο σπίτι; Να μην αφήσουμε τα ζώα μας να βγούν περίπατο μήπως τα κλωτσήσουν οι μεθυσμένοι "επαναστάτες"; Πως θα κοιμηθούν οι εργαζόμενοι στην περιοχή όταν περασμένα μεσάνυκτα ακούεται ο θόρυβος σας ένα χιλιόμετρο μακρυά;"

    Σοβαρά, ακούετε μου πολλά εχτός πραγματικότητας τουτη η κουβέντα. Το μόνο πράμα που μπορώ να συνδέσω ώς πρόβλημα στην παλιά Λευκωσία είναι όλα τα νυχτερινά κέντρα "διασκέδασης" που γέμισαν τους τόπους και παίζουν μουσική ώς τις 4 το πρωί, όλοι είναι μεθυσμένοι και μπλοκάρουν όλοι οι δρόμοι της περιοχής με αυτοκίνητα...!!

    Feelix

    ReplyDelete
  7. Erotic party...

    Υποθέτω ότι θα είναι ανοικτό και στην εναλλακτική διαφορετικότητα του έρωτα μέσα από την αναγνώριση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας και του αγκαλιάσματος του πολύπλευρου ερωτισμού χωρίς ζήλια και κτητικότητα, χωρίς απάτες και ζηλοτυπίες έτσι ακριβώς όπως εφαρμόζεται και μέσα από τις σχέσεις των απελευθερωμένων μελών της εναλλακτικής ριζοσπαστικής κοινότητας, η οποία αγκάλιασε όλες τις αξίες αυτές τα τελευταία δέκα χρόνια και έκανε την Κύπρο και την παλιά πόλη τον ερωτικό παράδεισο που είναι σήμερα...

    Ζίζιρος

    ReplyDelete
  8. Agapoume kai prosexoume o enas ton allo, den sou ftanei?

    ReplyDelete
  9. re sintrofoi, den prepei na dinoume dikaiwma se kanena malaka (opws ton petro evdoka - pou ton gnwrizoume kala ti idous leshi einai) na mas kamnei kritiki.. oi na ftasoume kai sto simeio na tou vriskoume kai dikaio..
    ORGANWTHITE re paithkia, anoi3te vivlia, anoi3te ta matia sas kai empros gia ena koinwniko epanastatiko anarxismo.

    ReplyDelete
  10. men grafete damesa kanenas.. diadwste to pantou ti einai to kipriako psevdomedia, parakiniste ton kosmo na mpenei se eleythera sillogika kipriaka media pou exoume ...

    kamneis mas rezili re evdoka se oullon ton kosmo KLEISTO INDYMEDIA I DWSTO SE ANTHRWPOUS NA TO DIAXEIRISTOUN SILLOGIKA, I POULLA KOUPES SE DIKO SOU BLOG

    ReplyDelete
  11. men grafete damesa KANEIS! kai diadwste to pantou, e3igiste ti esti kipriako psevdomedia, parotrinete ton kosmo na mpainei se pragmatika eleythera, sillogika enallaktika kipriaka media..
    kamneis mas rezili diethnws re evdoka me to indymedia SOU! KLEISTO I DWSTO NA TO DIAXEIRISTOUN ANTHRWPOI SILLOGIKA i alliws POULLA KOUPES SE DIKO SOU BLOG

    ReplyDelete
  12. Χαίρομαι πάντοτε να γίνομαι μέτοχος της αγάπης και της αφοσίωσης ανάμεσα στους συνάνθρωπους και τους συμπολίτες μας.

    Επιθυμώ να δω την αγάπη σας να προεκτείνεται και στη γειτονιά και την κοινότητα.

    Επιθυμώ να δω να νοιάζεστε με τον ίδιο τρόπο και για όλους που κατοικούν στην πόλη, τη χώρα και τον κόσμο με τρόπο που να ενώνει αντί να διχάζει.

    Επιθυμώ να δω να σέβεστε την ανάγκη του μεροκαματιάρη που δουλεύει την Κυριακή και να σεβαστείτε τον ύπνο του κλείνοντας τη μουσική αρκετά νωρίς ώστε να του δώσετε χρόνο να ξεκουραστεί.

    Επιθυμώ να δω να καθοδηγείτε όσους έρχονται στις δραστηριότητές σας να σέβονται τους κόπους και τους μόχθους των αλλων διδοντας οδηγίες για το που είναι τα δημόσια αποχωρητήρια ή και βρίσκοντας τρόπους να φέρετε φορητά.

    Επιθυμώ να δω να καλλιεργήσετε ανάμεσά σας μέσα από τις προσκλήσεις και τα καλέσματά σας το ίδιο κλίμα αγάπης και προσοχής ενθαρρύνοντας τους συνανθρώπους σας να νοιάζονται για τους άλλους αντί να τους ενθαρρύνετε να φορέσουν κουκούλες και να πάουν μολότοφ. Η αφίσα του καλέσματός σας αυτό προβάλλει.

    Έχουν και εκείνα τη θέση τους όταν υπάρχει ανάγκη αλλά αλήθεια ποια ανάγκη υπάρχει εδώ και τώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Επιθυμώ να σας δω να επισκέπτεστε και να νοιάζεστε για την πόλη και όταν δεν παρτάρετε συμμετέχοντες σε αγώνες και δραστηριότητες για την καθαριότητά της, τον αγώνα ενάντια στο Κεφάλαιο που ετοιμάζεται με τη δική σας άθελη σμβολή να την κατασπαράξει...

    ReplyDelete
  13. ...Μελετήστε, δέστε λίγη ιστορία και θα δείτε ότι παντού στον κόσμο έχει γίνει το ίδιο.

    Τα ιστορικά κέντρα των πόλεων με την συνενοχή του Κεφαλαίου και του Κράτους έγιναν γκέτο με την εκμετάλλευση των μεταναστών. Στη συνέχεια η αισχρότητα της αστυνομίας, του
    παρακράτους και του υπόκοσμου βασισμένες στην ανεγκέφαλη δραση του ψευδοαναρχισμού
    προκάλεσαν ταραχές, καταστροφές, συγκρούσεις με τελευταίο κερασάκι στην τούρτα την πρόσκληση των φασιστών για να βάλουν ταφόπλακα στην πόλη.

    Οι τιμές έπεσαν και το Κεφάλαιο όρμησε μετατρέποντας τα κέντρα των πόλεων σε ένα απέραντο mall.

    Αυτά επιθυμείτε για την πόλη μας;

    Ξέρω ότι δεν επιθυμείτε τα πιο πάνω αλλά προς εκεί μας οδηγείτε. Έχετε ήδη αποξενώσει
    μεγάλο μέρος της γειτονιάς με τη συμπεριφορά σας διότι κάποιοι από εσάς δεν ακούν και
    δεν αφουγκράζονται τις ανάγκες των συνανθρώπων σας. Η αγωνιώδης κραυγή της γηραιάς
    γειτόνισσας που κάποιοι της κατουρούν στην πόρτα δε φτάνει στα αυτιά σας! Αυτή δεν
    αξίζει την αγάπη σας;

    Ο φτωχός μετανάστης που δεν μπορεί να κοιμηθεί;

    ReplyDelete
  14. Επιθυμώ να σας δω να οργανώνεστε καλύτερα από τις αδηφάγες ορδές του Κράτους και του Κεφαλαίου. Εκείνοι δουλεύουν με μεθοδικότητα και πρόγραμμα για να διαλύσουν την πόλη μας και να την ξεπουλήσουν. Δεν αξίζει εμείς να οργανωθούμε καλυτερα από εκείνους;

    Δεν αξίζει η αγάπη μας να μετατραπεί σε έργο;

    Επιθυμώ να δω να καταδικάζετε τους βανδαλισμούς και τις ασχημονίες από όπου και αν
    προέρχονται. Αυτό μας ξεχωρίζει από την αισχρότητα της ψευδοπολιτικής και όχι οι
    ψευδολεονταρισμοί κτηνών ανάμεσά μας.

    Επιθυμώ να αγκαλιάσετε την πραγματική έννοια της αναρχίας καταργώντας οριστικά τις αρχές
    εξουσίας ανάμεσα σας και τις παλιοσυμπεριφορές που καθόλου δεν αρμόζουν σε πλάσματα που
    αγκαλιάζουν την Ελευθερία. Δεν είμαστε κτήνη για να περιφέρουμε το πέος μας στις πορτες του κόσμου.

    Θα έπρεπε ολόκληρη η κοινωνία να σας δείχνει και να καμαρώνει για τον τρόπο που πορεύεστε διότι οι πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι είναι έντιμοι και δίκαιοι προς όλους ακόμη και προς τους εχθρούς τους και δεν αγκαλιάζουν τις μεθόδους των.

    Τέλος θα επιθυμούσα πραγματικά να σας δω να νοιάζεστε για το τόπο και τον πολιτισμό του και την επιβίωσή του αγωνιζόμενοι ενάντια στην Κατοχή του τόπου μας από τις δυνάμεις κατοχής στο βορρά και του Κεφαλαίου στο νότο αγκαλιάζοντας ουσιαστικά την Ελευθερία και εννοώντας την μέσα από το προσωπικό αγκάλιασμα του καθενός σας της έννοιας με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Σόλων Αντάρτης
    --------------

    ReplyDelete
  15. To provlima en oti enen mono "ENALLAKTIKA" atoma pou erxonte stin perioxi. Mpori OPOIOSDIPOTE na perasei!!! En mporeite na katigorate ton syniditopoiimeno kosmo tis fanerwmenis gia kati pou mpori na ekamen enas opoiosdipote perastikos!! Mpori na to kanei kai enas fasistas gia provokatsia! En mporeite na to skeuteite touto?????...................

    ReplyDelete
  16. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη στάση των εναλλακτικών ατόμων και την κατεύθυνση που εκείνα δίνουν στις εκδηλώσεις.

    Τα "εναλλακτικά" άτομα όμως δείχνουν το πολιτικό και ηθικό τους ποιόν στα σχόλια πιο πανω.

    Παλαβώνει το πλάσμαν μπροστά στην αισχρότητα και το ψέμα τους. Από τη μία προσποιούνται ότι δεν υπάρχει οργάνωση, από την άλλη την επικαλούνται βρίζοντας αισχρότατα.

    Εύχομαι οι υπόλοιποι από εσάς που γνήσια ενδιαφέρονται να καταλάβουν σύντομα τι παίζεται στις πλάτες σας.

    Σόλων
    -----

    ReplyDelete
  17. Nomizo eshis pares8iseis. Eimasten eilikrinis metaksi mas oulloi. Apoti fenete en eseis pou prospa8ite na sampotarete...

    ReplyDelete
  18. κατ'αρχήν, εν πολλά καλό που γίνεται κάποια συζήτηση...αν μπορεί να ονομαστεί έτσι, γιατί αυτοί που αντίδρασαν στα σχόλια της Indymedia, φαίνεται εδώ ποσο μπορούν να συνομιλήσουν...

    Είναι ξεκάθαρο πως όλοι αυτοί των greekglish, δεν επήραν είδηση για το πόσο είναι θύματα της κοινωνικο-πολιτικής κατάστασης του τόπου και πόσο βοηθούν όλους αυτούς που δήθεν πολεμούν π.χ. εκκλησία, κεφάλαιο κλπ. Ειναι τόσο γελοίο να λέει κάποιος ότι είναι φιλέλληνας αλλά αγαπά, λέει, τα greekglish και δεν παίρνει είδηση πως συμβάλλει με όλες τους τις πράξεις στη διάλυση ενός πολιτισμού...

    Είναι τρελό το πόσο άγνοια υπάρχει σχετικά με αναρχία και πραγματική ελευθερία, σ'ολους τους δήθεν επαναστάτες... ναί, ανοίξτε κάνα βιβλίο, στοχαστείτε και λίγο αυτά που λένε οι άλλοι, όσο κι αν δεν σας συμφέρουν, γιατί δείχνουν την επιπολαιότητα και ανωριμότητα σας...

    Πέτρο,
    δίνεις μια αναζωογονητική ανάσα μ'αυτά που γράφεις, συνέχισε. Το χρειάζεται αυτός ο τόπος που μαστίζεται απο ανθρώπους που έχουν πραγματικά γίνει θύματα του κεφαλαίου, είτε αυτοί λέγονται χριστιανοί, είτε 'αναρχικοί' κι 'επαναστάτες'...

    ReplyDelete
  19. «Εμείς οι γείτονες τι πρέπει να κάμουμε το Σάββατο νύκτα; Να κλειδώσουμε τα μικρά παιδιά στο σπίτι; Να μην αφήσουμε τα ζώα μας να βγούν περίπατο μήπως τα κλωτσήσουν οι μεθυσμένοι "επαναστάτες";»

    Εν ιξέρω ίντα που εν να κάμεις εσύ, πέτρο, αλλά εγώ εν να πάρω μαζί μου την κόρη μου αύριο τη νύκτα, όπως την παίρνω σε κάθε εκδήλωση/ διαδήλωση/ street party. Τζιε όι μόνο νιώθω ασφαλής να την παίρνω μαζί μου, αλλά σσιαίρουμαι τζιόλας να την θωρώ να παίζει με ούλλους τζιαμέ τζιε να περνά καλά. Ακόμα, έχω εμπιστοσύνη στα παιθκιά που εν τζιαμέ ότι προσέχουν την τζιε έχουν την έννοια της. Εδείξαν μου το έμπρακτα πολλές φορές.

    Όσο αφορά τα greeklish τωρά, η γλώσσα, είτε η ελληνική γλώσσα είτε οποιαδήποτε γλώσσα, είναι, εκτός που ένα μέσο επικοινωνίας, τζιε μια μορφή εξουσίας. Εν ένα εργαλείο στα σσιέρκα των εξουσιαστών για να εν ελεγχόμενη η μεταξύ μας επικοινωνία. Πόσες φορές ένιωσες ένα συναίσθημα τζιε ήθελες να το περιγράψεις, αλλά εν έβρισκες κατάλληλη λέξη? Πόσες φορές ήθελες να πεις κάτι τζιε εν έβρισκες λόγια να το περιγράψεις? Εν εν τυχαίο. Οι λέξεις εν ένι παρά σύμβολα. Σύμβολα που έχουν δημιουργηθεί, που έχουν αποκτήσει έννοια τζιε έχουν επιβληθεί μέσα σε ένα καπιταλιστικό – πατριαρχικό σύστημα. Σε ένα σύστημα όπου το πρότυπο εν ο λευκός, μεσοαστός, δυτικός, ιθαγενής, ετερόφυλος άντρας. Η (υφιστάμενη) γλώσσα εν εν παρά ένα μέσο άσκησης ελέγχου πάνω μας, στις ζωές μας, στη μεταξύ μας επικοινωνία. Λαμβάνοντας τούτα υπόψη, κανένα απολύτως πρόβλημα εν έχω με τα greeklish. Κατακρίβεια, εν τζαιρός να αρκέψουμε να σκεφτούμαστε άλλους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ μας τζιε να δημιουργήσουμε άλλες γλώσσες, έξω που το επιβεβλημένο σύστημα.

    Για τα υπόλοιπα εν θα ασχοληθώ – ασχοληθήκαν άλλοι.

    ReplyDelete
  20. gia ton anwnimo pou panw pou tin hecate:

    prosopika grafw me greekglish, je en na grafw me greekglish, je en polla sinidita pou to kamnw.
    je oxi en ime "anthellinas".
    Je ton Elliniko politismo edialisan ton mia xara oi Xristianoi, en ine twra je na pai pou en na dialithi. Extos je an nomizis pws akoma je stin Kipro en tixea pou polles xristianikes eklisies extistikan panw apo paganistikous naous, gia na men fenounte, gia na men iparxoun.

    To "sh" ke to "j" pou eshi i kipriaki dialektos, fkenni mou pio omorfa sta greekglish, je THELW na ekfrazome Kypriaka.
    Esi an eshis provlima me atoma san emena, en diko sou provlima, men mas to metaferis emas.
    Egw ime happy opws grafw.
    Je etsi thelw na grafw.

    Petro: ediavasa to post sou, katalavennw oti se polla pramata exis kales prothesis, alla nomizw oti an thelis na kamis "break through" je na epikinwnisis me ton kosmo, prepi na allaksis llio tous tonous sou, i ton tropo pou ekfrazese, epidi anti na feris konta sou tous athrwpous thkioxnis tous, isws athela sou, me ton tropo pou grafis.
    extos je an den thelis na tous feris konta sou, je apla thelis na kamis antiparathesi.
    Protinw omws na skeftis sovara i na allaksis tous tonous sou i na allaksis to onoma tis selidas, ena pou ta thkio.

    filika
    kalikatzaros

    ReplyDelete
  21. τελικά τί έγινε,
    πως πήγε η εκδηλωση?
    ας μας ενημερώσει κάποιος,
    να μάθουμε κι εμείς που είμαστε
    σε άλλες χώρες...
    (αμάν πια η ομφαλοσκόπηση του "χώρου",
    είναι ανιαρές αυτές οι κοκορομαχιες).
    Και αν θέλετε και μια άποψη ενός που είναι εκτός τώρα αλλά ξέρει και τα εντός, αν το "κίνημα" στο νησί δεν ήταν τόσο ακίνητο και θύμα της κυπριακής καβάντζας και ανώριμης νοοτροπίας παιδικού και χαμηλού επιπέδου που εξαντλείται σε συνθήματα και κραυγές, ο Ευδόκας δεν θα ασχολιότανε καθόλου με το indymedia με τον εργολαβικό αυτό τρόπο. Να τα λέμε τα πράματα όπως είναι παιδιά. Είστε για τα μπάζα οι περισσότεροι-ιδεολογικά. Έχετε μπλέξει την Πούτσα με τη Βούρτσα... Νομίζετε ότι φοράτε μαύρα και κάτι κάνετε - αναλώνει ο καθένας την εικόνα του.Ο καθένας σας όμως μόνο τον κώλο του φυλάει.Τη θεσούλα του και το μισθούλη του και μη του φάει τη θέση κάνας άλλος. Από προσωπικές επιλογές ΜΗΔΕΝ.Από θεωρία έχει χορτάσει ο τόπος παίδες. Κι αν είχατε εκτεθεί στη ζωή σας από τις προσωπικές σας επιλογες όσο ο Ευδόκας(ή έστω το μισό), θα του αναγνωρίζατε το δικαίωμα να υπερβάλλει στις απόψεις του-όπως κι έκανε στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κρύβεστε στο πορτοφόλι του μπαμπά/του κόμματος/στην καβάντζα του αιρκοντίσιον σας, και είστε η κουραδοΚύπριακή νεολαία όπως σας λένε στην ελλάδα, γιατί είστε από έξω εμφάνιση και από μέσα εξαφάνιση.Ότι σκατά κι άν σας δώσουνε θα τα φάτε.Ζείτε μέσα σε ένα σουπερμάρκετ και είστε ανύπαρκτοι.Ούτε γούστο έχετε,ούτε Λόγο , ούτε φωνή.Μόνο αφίσες κολλάτε...Φιλικά - και με κρυφή αγάπη

    ReplyDelete
  22. Ότι εν εργολαβικός εν μπορεί κανένας να το αρνηθεί πάντως!

    ReplyDelete
  23. gia ton/tin poupanw tou/tis poupanw mou:

    nomizw oti ise a-topa isopedotikos/isopedotiki, skeftou oti i Kypros to 1960 arxise na vriski kapws ta pothkia tis je wspou na ta evri eginan alla tosa pou tin ekaman na xasi tin isorropia tis pale.
    En atopo na siggrinis tin Kypro me alles xwres, kathe xwra eshi ta provlimata tis afenws, alla afeterou skeftou oti Panepistimio px kratiko enen edw ke paaaara polla xronia pou apektise. O papas mou je i oikogenia tou ton kero tis prosfigias eminiskan mes ta tsantiria px (en pou Amoxwsto o papas mou)
    En thelw na dikeologisw tin Kypro i tin Kypriaki nootropia, alla toulaxiston mporw na vlepw ta pramata pio sferika. Ezisa/espoudasa/edoulepsa se 4 xwres, Kypro, Australia, Agglia, Italia, provlimata iparxoun pantou. Enen mono stin Kypro. Touta oulla pou sou grafw panw omws en asxeta, to point mou en allou.

    To point mou en oti ipes kapou "Να τα λέμε τα πράματα όπως είναι παιδιά. Είστε για τα μπάζα οι περισσότεροι-ιδεολογικά. Έχετε μπλέξει την Πούτσα με τη Βούρτσα" je to point mou en oti lalis malakies dame re file/fili.
    Afinnis na ennoithi oti i ideologia i siggekrimeni en "ena prama".
    Den ine ena prama.
    Den ipirkse pote "ena prama".

    To na paw na pirovolisw ena mpatso 20 xronwn, 5 xronia pio megalo pou ton Aleksi pou en 20 xronwn je akoma en eprolave kan na vromisi o mpatsos, je to na stellw apilitika grammata tou Miki Theodoraki, en epanastasi?
    An en touta epanastasi, sheroume gia akoma mia fora pou en ime aristeri.
    Opws ipen je o Theodorakis, "kaimene Papadopoule, pou ise na dis tin spora sou".

    Tespa, stin Agglia laloun "opinions are like assholes, everybody's got one". Opotan en tha epanelthw sto thema. To mono point pou ithela na pw, en oti i ideologia en ine "ena prama".
    Opotan to na to antimetopizis san "ena" je na kritikaris tous ipolipous pou en to vlepoun san "ena", en eshi kanena noima.

    filika
    kalikatzaros

    ReplyDelete